Kl starter stasjonene. 10 min per stasjon. Dette inkluderer forflytning fra en stasjon til en annen.

Øvelser for Juli-August

1. Spiller i gruppe 1. fører ball skyter utenfor 16m. Forsetter å slå vegg for gruppe 2 og 3.

Treningsøkt 3/2017 G2006

TRENINGSØKTA 2 Nils Henrik Valderhaug - September Tlf

FOTBALLØKTA. Denne økta er tilpassa for barn fra 6 12 år. Deler opp i fire deler : Mål :

Øvelser for November-Desember

Oppvarming: Øvingsmomenter i oppvarmingen:

Øvelser for Mars-April

Månedens tema: Pasninger og avslutninger

Spille med og mot. Spille med og mot - Forsvarsspill. 20. desember :35. Side 1 for Ny inndeling 1

Øvelser for Mai-Juni

Øvelse 1. Øvelse 2. Diverse Føringer og vendinger til linje

Pasning og mottaksdrill. Beskrivelse: Hvorfor: Variasjon/utbygging: Instruksjonsmomenter: - Plassering av stamfot og kroppen bak ballen ved pasning.

Kvinesdal Tine Fotballskolen 2016

Scoringstrening - avslutninger på mål

UTVIKLINGSPLANER HAUGARØKTENE ÅR

Basistrening Jenteakademiet

Øvelser for Mai og Juni

SoneUtviklingsMiljø år

Mars-april. Sted Tema Ansvarlige Øvelser Kamp spill Kåja. Basistrening Mål for perioden Se oversikt. Kvamshallen. Kåja. Lørdag.

1. Rett frem. 2. Hofte ut. 3. Hofte inn. 4. Sirkle. 5. Hopp mot skulder. 6. Hurtigløp. 7. Benken - statisk. 8. Sidehev. 9.

Startøvelser / Ballkontroll

ANGREP DELTEMA: AVSLUTNINGER

SoneUtviklingsMiljø 13 år Økt 8 - Pådrag / viderespill

TRENINGSØKTA. Nils Henrik Valderhaug - September Tlf

Pasning og mottak. Dempe ball med innersiden, evnt. sålen. Dempe med høyre/ventre ben om hverandre.

RBK FOTBALLSKOLE 2014 INSTRUKTØRHEFTE MED ØVELSESUTVALG

Øvelsesbank år Hvordan utvikle gode fotballspillere?... og samtidig legge til rette for stor fotballglede!

2 og 2 sammen med en ball sender pasninger til hverandre. Bruke innsiden av foten til å sende pasninger til hverandre på 1 touch.

Viking/VBK FFO. 1 : 1 ferdigheter

Øktplan - uke 41, 2017

CSK G98 Ha ndball Egentrening sommer 2012

Plan gutter 8 år første halvår 2013

Forskning viser at å trene ute er bedre for den fysiske og psykiske helsen vår. Oppvarming Øvelse 1 - Hoppetau - Trener ben og kondisjon. klubben.

Kom i ditt livs form med High Intensity Training hvis du overlever!

1. Rett frem. 2. Hofte ut. 3. Hofte inn. 4. Sirkle. 5. Løp/hopp. 6. Hurtigløp. 7. Benken - statisk. 8. Sidehev - statisk. 9.

FF20120 G13 sesongen 2013

Trenigsøvelser SJETNE G14

Program 1 Program 2 Program 3

SoneUtviklingsMiljø 15 år

Tid Aktivitet Øvelser Trenerinfo Ca 10 min Forberedelse Trenerne kommer ca 10 minutter før trening, slik at alt er forberedt og vi kan begynne kl 6.

UTVIKLINGSPLANER FOR BARNEFOTBALLEN I TIF FOTBALL 7-8 ÅR

Midtstopperen. Fotballforbundets rollebeskrivelse og øvelsesforslag for midtstopperen.

Innebandy i skolen Innebandy i skolen, Sogn vgs, La Santa 2012

Føler du deg frisk og opplagt og gira på å løfte deg fysisk i løpet av sommeren, så vær så god ;kjør på med en gang!

VÅLERENGA FOTBALL KEEPERTRENING 2006

Teknikktrening for 6-10 åringene. Trening av pasning og skudd

Øktplan trening for G2003 sesongen 2012/13

Treningsøkt 1/2017 G2006

SoneUtviklingsMiljø 14 år

Alder: år Antall treninger per uke: 2 Treningslengde: 60 min.

Parøvelser, ballidrett

1. Trekantløp. 2. Løp med kast bakover. 3. Løp med stem. 4. Hopp med dytt. 5. Sideliggende rotasjon. 6. Pil og bue. 7. Utadrotasjon skulder med ball

Sjef over ballen. Sjef over ballen - Ballkontroll. 20. desember :38. Side 1 for Sjef over ballen

Treningsprogram for langrennsløpere

SKOLERINGSPLAN SKAUN BALLKLUBB

Veileder. Orkla Tine Fotballskole 2015

Øvelser: Utdrag av regler i småspill for å utvikle spillerintelligens, forventning og persepsjon.

Alder: år Antall treninger per uke: 2 Treningslengde: 90 min.

Transkript:

GENERELL INFORMASJON: Merk dere at treningen det er lagt inn enn ekstra økt denne uke. Dette for å ha god tid til spill økter på de andre dagene. Ekstra økten er på onsdag. Vi har nå innført faste dager hvor de som ønsker å trene 2 ganger i uken skal prioritere å gjennomføre sin trening ønsker man å trene 3 ganger en uke så gjennomfører man de faste dagene først og kommer på tredje treningen også. Faste dager for de som ønsker å trene 2 ganger i uken er merket blå under. Trenings oversikt: Mandager på Seiersten 2001 spillere. kl 1900-2110 Tirsdager på Seiersten kl 1900-2110 Onsdag ekstra styrke økt kun uke 11 Seiersten kl 1800-1930. Torsdag på KG 2001 spillere. kl 1615-1830 Hospiterings dag for 02 Lørdager på Seiersten kl 1250-1500 Møtt opp i godt tid før treningen starter ferdig påkledd med fotball utstyret på. Ved oppmøte legg alt eget utstyr utenfor banen, i bua på KG og på innbytter benken på SK. Still forberedt til trening. Joggesko kan brukes under oppvarming, hurtighet og styrke økter, kondisjons økter og ved ned jogging/ tøying. For dere som har vondt i bena kan joggesko benyttes hele treningen. Husk å spise og drikke i god tid før trening. Husk å drikke under trening og spise etter trening. Varme nok klær. Alle må hjelpe til å rydde opp etter endt trening. Treningsøktene deles inn som følger: Oppvarming: Oppvarming med enkle øvelser for skade forebygging, uten ball. (3 minutter). Oppvarming alltid med ball og koordinasjon, noe hurtighetstrening. Pasnings øvelser. Oppvarmingen med balløvelser varierer fra 15-30 minutter. Stasjoner: Vi deler i utgangspunktet inn i 2 stasjoner, dette vil variere på hvor mange som kommer på trening. Stasjons spill 25-35 minutter. Noen av stasjonene vil bestå av 2 økter. Styrke/ kondisjon. Siste del av treningen benytter vi til styrke eller kondisjons økt med avsluttende uttøying. Vi kommer til å benytte en del strikker til styrke øktene, her er det viktig at alle er konsentrerte slik at vi sammen får til øvelsene. PS ta vare på utstyret. FOKUS: 1 Vær på trening for å gi 100%. 2 Spill forståelse liten bane og stor bane, plassering i forhold til motstander og medspiller ved forsvar og angrep. 3 Ball øvelser, bli bedre med ball, mottak, pasninger og samtidig orientere seg hvor kan jeg sentre (holde blikket opp og framover på banen). 4 Avslutnings øvelser. 5 Formasjon og eventuelle spill mønstre. 6 Styrke og hurtighets øvelser.

UKE 11 Mandag, SK. 1900-2110. Oppvarming: 15-25minutter. Lett oppvarming før ballføring 3 minutter. Oppvarming med firkant spill 1 og 2 touch. Koordinasjon i stige. Stasjon 1: 20 minutter. (Terje) 16 meter øvelsen. Stasjon 2.( Vidar) Avslutnings øvelse, vurdere Barcelona øvelsen. Stasjon 3. Spill med og uten touch begrensing på stor bane. ALTERNATIVT. Stasjon 2: 20 minutter. Spill med 4 små mål 3 lag vinneren står. (med og uten overtallsspillere) Stasjon 3: 30 minutter. Kondisjons løp i 15 minutter. Kjegler i 90 graders vinkel 6 meter mellom kjegler. 3 og 3 på hver stasjon. Løp ut til første kjegle, løpe tilbake, løp ut til kjegle 2 og tilbake bytte. Første runde med ball 3 minutter. Andre runde uten ball 3 minutter. Tredje runde uten ball 3 minutter. Fjerde runde uten ball 2 minutter. Aktiv uttøying. Tirsdag, SK. 1900-2110. (uttøying fra kl 2100). (terje og vidar på DFI møte Andre kommer 1915) Oppvarming: 15-20 minutter Oppvarming med firkant spill 1 og 2 touch. trening, vi deler inn i 2 stasjoner. Stasjon 1. (Terje) Stasjon 2. (Yngvar) Med og uten touch begrensning. Onsdag kl 1800-2030 Ekstra styrke økt på bak mål på løpebanen. Alle tar med joggesko og gode klær, det er meldt fint vær. Oppvarming Styrke økt med strikker i 45 minutter Styrke for rygg og mage 20 minutter Uttøying 20 minutter. Stasjon 4. 20-35 minutter. Spill i sone med overtallspillere 3 lag/ farger. (10 pasninger = 1 mål) Med og uten touch begrensning. Hoved økt: Her skal vi ha fokus på gjennomføring av strikke øvelser for hurtighet og spenst, kasse og øvre rygg. Alle må være fokuserte for gjennomføring av denne økten, husk ikke om å gjøre å tøye strikken maks, men å gjennomføre øktene korrekt.

Torsdag KG 1615-1830 Oppvarming: 20-25 minutter Oppvarming med føring av ball i pinner. Pasnings 3 og 3 sammen 1 fra 16 til mållinjen, tid 40 sekunder. Stasjon 1: 35-70 minutter. Spill på stor bane Med og uten touch begrensning. Alternativer: Stasjon 3: 15-25 minutter Spill med 6 små mål 2 lag med og uten overtallspiller. Stasjon 4: 15-25 minutter. ved å sentre til side spiller-skudd på 1 touch. Rolig ned jogging og uttøying. Stasjon 2: (yngvar) Overtallsspill: 4 i forsvar og 7 i angrep. Forsvarere scorer ved å sentre til mål plassert på midtbane og vingene. Angripere scorer ved å få ballen i 11 mål. Lørdag SK 1145-1325. (rolig økt). Oppvarming: Oppvarming med firkant. Pasnings øvelser korte og lange. Avslutnings øvelser. Keepere. Egen keeper oppvarming og øvelser når vi er nok trenere. Spill stasjoner. Avklares etter antall spillere på trening. HUSK TRENINGSKAMP SØNDAG Marcus, Nicolai, FM, Robin, Lage, Jacop EM, Jakob, Johannes, Espen, Elias, Kristian, Emil, +noen 02 spillere.

UKE 12 Mandag, SK. 1900-2110. ( styrke og uttøying fra kl 2045). Oppvarming: 15-25minutter. Lett oppvarming før ballføring 3 minutter. Oppvarming med ballføring i pinner/ kjegler og koordinasjon i stige. Enkel innside pasninger venstre og høyre fot. Hoppe over hekker 2*5 og løpe over kjegler 2*10. Stasjon 1: 20 minutter. (Terje) 16 meter øvelsen. Stasjon 2.( Vidar) Avslutnings øvelse, vurdere Barcelona øvelsen. ALTERNATIVT. Stasjon 2: 20 minutter. Spill med 4 små mål 3 lag vinneren står. (med og uten overtallsspillere) Stasjon 3: 30 minutter. Tirsdag, SK. 1900-2110. ( styrke og uttøying fra kl 2045). Oppvarming: 15-20 minutter Ballføring og pasnings øvelser to og to sammen i liten trekant. Trekant 1,5meter mellom kjegler. (før ball venstre/høyre/såle/utside/innside/tapping deretter pasnings øvelser med og uten sideveis bevegelse). Kondisjons løp i 15 minutter. Kjegler i 90 graders vinkel 6 meter mellom kjegler. 3 og 3 på hver stasjon. Løp ut til første kjegle, løpe tilbake, løp ut til kjegle 2 og tilbake bytte. Første runde med ball 3 minutter. Andre runde uten ball 3 minutter. Tredje runde uten ball 3 minutter. Aktiv uttøying. Styrke 15-20min + uttøying 5: Planke arm og bein diagonalt 1*60 sekunder. Planke kne opp på siden 1*60 sekunder. Sideplanke 1*40 sekunder på hver side løft det øverste beinet så høyt som mulig. STRIKK hurtighet: trening, vi deler inn i 2 stasjoner. Stasjon 1. (Terje) Løpe frem ta i bakken. 2 *40 sekunder hver. Sideveis forflytning med vending: 2*40 sekunder hver. Høye kneløft 2*40 sekunder hver. Utfall 2*40 sekunder hver. Felles uttøying. Fram side lår, bakside lår, innside lår, utside rompe, legg. Stasjon 2. (Yngvar) Stasjon 4. 20-35 minutter. Spill i sone med overtallspillere 3 lag/ farger. (10 pasninger = 1 mål)

Torsdag KG 1615-1830 Oppvarming: 20-25 minutter Oppvarming med føring av ball i pinner + kjappe bein. Pasnings øvelse 4 sammen, 2 i midten og 1 på hver side. Stasjon 1: 35-70 minutter. Stasjon 2: (yngvar) Overtallsspill: 4 i forsvar og 7 i angrep. Forsvarere scorer ved å sentre til mål plassert på midtbane og vingene. Angripere scorer ved å få ballen i 11 mål. Alternativer: Stasjon 3: 15-25 minutter Spill med 6 små mål 2 lag med og uten overtallspiller. Stasjon 4: 15-25 minutter. ved å sentre til side spiller-skudd på 1 touch. Styrke 15min + uttøying 5: Rygg med ball 3*25 hver. Passe med 20-25 sekunder. Klemme ball mellom knær. 3*15 sekunder Klemme ball mellom føttene. 3*15 sekunder.. STRIKK spenst: Horisontale hopp. 2 *40 sekunder hver. Skøytehopp : 2*40 sekunder hver. Burpees 2*40 sekunder hver. Lørdag SK 1250-1500. Vi har bane fram til 1500 hvis det ikke er treningskamp etter oss. Oppvarming: Ballføring i pinner + kjappe bein. Løp i pinner. Pasningsøvelse 2 og to sammen innside fot, mottak med innside og utside til side (legge opp til seg selv) slå passning. ( 2 og to kjegler med 2 meter mellom hverandre og 8 meter avstand på pasning). Innside fot med 1 touch 1 min- hvor mange gode pasninger klarer vi på tid. Keepere. Egen keeper oppvarming og øvelser når vi er nok trenere. trening, vi vurderer 2 stasjoner. Stasjon 1: 35 minutter. Deler gruppen i 2 og spiller på 2 store baner. Stasjon 2 15-20 minutter. Avslutnings øvelse med keeper 1 mot 1 skrå pasning, mottak og løp, retningsforandring/finte avslutning. Avslutnings øvelse med pasning- bevegelse og motpasning, skudd på 1 touch. Avslutningsøvelse ta med seg ball i hastighet runde kjegle eller motspiller avslutning. Stasjon 3: 15-20 minutter. Spill med mål og keeper 3 lag vinneren står. Stasjon 4. 15-20 minutter. Spill i sone med overtallspillere. (10 pasninger = 1 mål) Stasjon 5. Alternativ. Pasning og bevegelse 4 spillere. (to i midten to på sidene) Pasning og bevegelse 4 spillere. (to på hver side-pasning-mottak og legge opp på 1 touch til kompis). Pasning og bevegelse 6 spillere. Styrke 15 minutter. Eventuelt Eventuelt DOGGIS Mage med ball, 4*30 sekunder. Legg, tapping på ball 1*40 stk stillestående + tapping på ball med føring fram og tilbake 30 stk.+ hoppe over ball sideveis 20 stk*2 repetisjoner. Rygg med ball, 4*12-15 repetisjoner. Knær: Stå på ett bein bøye seg ned med det andre beinet rett ut og opp igjen. 3*5 på hvert bein, pluss i blinde. Armhevnings posisjon, venstre arm og høyre ben opp i luften i 2 sekunder så motsatt. Sideutfall 8-10 stykk til hver side*2. eller Utfall rett fram 2*16 stk. eller Sideutfall med hopp til siden. HUSK TRENINGSKAMP SØNDAG 12 MARS.

SPILL STASJONER Stasjon 0 20-35 minutter. Stasjon 1 20-35 minutter. (forsvarslinje og angrep) Spill på stor bane 4 forsvars spillere og 7 angreps spillere. Ball starter hver gang ved midtbane. Angripende lag skal forsøke spille seg fram og forsøke å score. Forsvarende lag forsvarer seg får de tak i ballen -skal det slås lang pasning til mål som er plassert på midten og vingene. Stasjon 2 20-35 minutter. Avslutnings øvelse med keeper 1 mot 1 skrå pasning, mottak og løp, retningsforandring/finte avslutning. Avslutnings øvelse med pasning- bevegelse og motpasning, skudd på 1 touch. Stasjon 3: 20-35 minutter. Spill med mål og keeper 3 lag vinneren står, maks 2 minutters kamp. Bytte ved mål. Stasjon 3: 20-35 minutter. Spill med mål og keeper 3 lag med sidespillere utenfor sidelinjen som støtte spillere. 3 minutters kamper, vinneren står. Side spillere må være spillbare og har kun 1 touch. Stasjon 4. 20-35 minutter. Spill i sone med overtallspillere 3 lag/ farger. (10 pasninger = 1 mål) Stasjon 5. 20-35 minutter. (alternativ) Pasning og bevegelse 4 spillere. (to i midten to på sidene) Pasning og bevegelse 4 spillere. (to på hver side-pasning-mottak og legge opp på 1 touch til kompis). Pasning og bevegelse 6 spillere. Stasjon 6: 20-35 minutter Spill med 6 små mål 2 lag med overtallspiller. Stasjon 7: 20-35 minutter Stasjon 8 20-35 minutter 16 meter øvelsen. Stasjon 9 20-35 minutter Spill med små kjegle mål i enn sone. Pasning gjennom kjegle og mottak av medspiller = 1 mål. spillere. Intensitet, høyt press, lagspill ligg i formasjon, prat.

01.03. Oppvarming med planker og ballføring.. (15-20 minutter). Oppvarming med ball- Ball føring i planker. Fokus mange berøringer, tett ball føring. Det går 8 planker pr stasjon. Vi lager cirka 7 stasjoner så vi blir 4-7 pr stasjon avhengig hvor mange som er på trening. Avstand mellom planker ca 60 cm og mellom firern ca 2 meter. Alle starter på signal fra trener. Ca 3 runder på hver øvelse. 1. Føre ball opp langs høyre siden runde rundt hjørne med innside høyre fot. 2. Føre ball opp langs høyre side runde med venstre utside fot. 3. Føre ball opp langs venstre side runde med innside venstre fot. 4. Føre ball opp langs venstre side runde med utside høyre fot. 5. Føre ball opp langs venstre side med god for sideveis gli med såle. 6. Føre ball opp langs venstre side under side såle på vei opp og bakover på vei ned. 7. Føre ball i åtte tall fra høyre side med venstre bein. 8. Føre ball i åtte tall fra høyre side med høyre bein. 9. Tillegg: (sideveis bevegelse). 1. Føre ball med innside og utside høyre bein. (to touch innside to touch utside) 2. Føre ball med innside og utside venstre bein. (to touch innside to touch utside) 3. Føre ball med innside-innside, 1-2 touch på hvert bein. 4. Føre ball med utside-utside, 1-2 touch på hvert bein. 10. Avslutter med hurtighets øvelse. Må over hver pinne og tilbake for så å gå over neste pinne og tilbake osv. På tær, hurtige ben. 1,2,3,4,5,6. 7,8 9. Øvelse 01.01: Føring av ball. Ved fire runder på hver øvelse så har hver enkelt vært nær ballen 400-500 ganger.. Føring av ball mellom kjegler. 8-10 kjegler. Kjegle settes ca 60 cm fra hverandre. Oppsett ca 6 kjegle rekker. 1. Føre ball med innside og utside høyre bein. (to touch innside to touch utside) 2. Føre ball med innside og utside venstre bein. (to touch innside to touch utside) 3. Føre ball med innside-innside, 1-2 touch på hvert bein. 4. Føre ball med utside-utside, 1-2 touch på hvert bein. 5. Føre ball sideveis bredside pasning inn i mellom kjegler, trekke ball tilbake med såle, utside føre ball til neste rom mellom kjegle osv. 6. Føre ball med å tråkke med såle på ball mellom kjegler, fram over. 7. Føre ball med å tråkke med såle på ball mellom kjegler, bakover. 8. Føre ball med såle sideveis venstre og høyre ben. 9. To og to pasninger til hverandre mellom hver kjegle fram og tilbake. 10. To og to sammen. Kaste ball- tilbake med innside av fot lengst fra. Venstre ben. På vei tilbake byttes ben. 11. To og to sammen. Kaste ball- tilbake med utside av nærmeste fot. Høyre ben. På vei tilbake byttes ben.