ØVELSER OG INFO 11 års serien

Like dokumenter
Klikk for å redigere tittelstil. Klikk for å redigere. tittelstil. 3- omganger. Klikk for å redigere

SoneUtviklingsMiljø 14 år

Periodeplan nr 5 for LFH09 J14 sesongen 2016 / Gjelder perioden fra 1-30 november 16. Vi kommer til å beskrive fokuset innenfor følgende temaer:

SoneUtviklingsMiljø 13 år Økt 8 - Pådrag / viderespill

I et godt angrepsspill på seniornivå vil vi se kombinasjoner av de tre spillformene i angrep.

SoneUtviklingsMiljø år

SoneUtviklingsMiljø 13 år Økt 7 - Duellspill

Angrep mot offensivt forsvar Lillehammer , Vigdis Holmeset

Periodeplan nr 2 for LFH09 J14 sesongen 2016 / Gjelder perioden fra 1-31 august 16

SoneUtviklingsMiljø 13 år Økt 6 - Sperreteknikk

Øktplan trening for G2003 sesongen 2012/13

SoneUtviklingsMiljø 15 år

Kl starter stasjonene. 10 min per stasjon. Dette inkluderer forflytning fra en stasjon til en annen.

SoneUtviklingsMiljø 13 år Økt 3 - Individuell forsvarsteknikk

Håndballguttas Håndballskole år

Håndballseminaret 2015

SoneUtviklingsMiljø 13 år Økt 2 - Skuddteknikker

SoneUtviklingsMiljø 13 år Økt 4 - Finter

H å n d b a l l handball@aasgaard.cc

Norges Håndballforbund Region Sør. Håndballterminologi. - en kjapp gjennomgang av ord og uttrykk du bør ha kjennskap til og vite om!

HÅNDBALL?! Verdens beste lagspill - - -?!

SoneUtviklingsMiljø 13 år Økt 1 - Kast og mottak

Håndballspillet, fascinerende og spennende

TRENINGSØKTA 2 Nils Henrik Valderhaug - September Tlf

Trening av 1er i 6:0 forsvar (1)

UTVIKLINGSPLANER FOR BARNEFOTBALLEN I TIF FOTBALL 7-8 ÅR

ØIF ARENDAL`s rødetråd. 6-0 med fremskutte 3-re. Leif Gautestad.

Del Hva Bilde Tid Oppvarming FIFA 11 +

Scoringstrening - avslutninger på mål

Elverum Håndball Yngres

Treningsoppplegg/øvelser mini/juniorhåndball OPPLEGG FOR FORSKJELLIGE ØKTER

Treningsplan TIRSDAGER Nordstrand JENTER 97

Månedens tema: Pasninger og avslutninger

Møtt opp i godt tid før treningen starter ferdig påkledd med fotball utstyret på.

Angreps- forsvarsøvelser

UTVIKLINGSPLANER HAUGARØKTENE ÅR

V-Sentral - Midt. H-Sentral - Midt

UKE 36 Denne uken så har vi planlagt 3 treningsøkter og det er 3/4 stk serie kamper denne uken. Møtt opp på kamp og trening.

Dommerregler

Oppvarming: Øvingsmomenter i oppvarmingen:

Kvinesdal Tine Fotballskolen 2016

Midtstopperen. Fotballforbundets rollebeskrivelse og øvelsesforslag for midtstopperen.

UKE 38 Denne uken så har vi planlagt 4 treningsøkter og det er 2 stk serie kamper denne uken. Møtt opp på kamp og trening.

Landslagsskolen. NFFs skoleringsløp og kartlegging inn mot våre yngste aldersbestemte landslag

Merk dere at treningen det er lagt inn enn ekstra økt uke 14. Dette for å ha god tid til spill økter på de andre dagene. Ekstra økten er på onsdag.

Fotballspråk. Begrepene under er presentert i alfabetisk rekkefølge som:

Trenigsøvelser SJETNE G14

Faste dager for de som ønsker å trene 2 ganger i uken er merket blå under.

1. Spiller i gruppe 1. fører ball skyter utenfor 16m. Forsetter å slå vegg for gruppe 2 og 3.

Bedre håndball. - og uten skader! Veiledende treningsprogram

Treningsøkt 6/2017 G2006

Øvelsesbank år Hvordan utvikle gode fotballspillere?... og samtidig legge til rette for stor fotballglede!

Merk dere at treningen det er lagt inn enn ekstra økt denne uke. Dette for å ha god tid til spill økter på de andre dagene. Ekstra økten er på onsdag.

Gruppeøvelser, ballidrett

Hva er lov i minihåndball og aktivitetsserien?

Spissen. Fotballforbundets rollebeskrivelse og øvelsesforslag for spissen.

Øvelser for November-Desember

Spille med og mot. Spille med og mot - Forsvarsspill. 20. desember :35. Side 1 for Ny inndeling 1

Utviklingsplan før 10 år

Temaserien 12 år. Informasjonshefte

Oslo Fotballkrets Teoriprøve 2010

HÅNDBALLSKOLE. Innhold 9-11 år uøvde. Innhold år uøvde

Eksempel på gode øvelser for barn og unge

Klikk for redigere tittelstil Klikk for å redigere tittelstil. Velkommen! Klikk for å redigere undertittelstil i malen. Oppstartsmøte for Minihåndball

SITUASJONSBESTEMTE ROLLER

Pasning og mottaksdrill. Beskrivelse: Hvorfor: Variasjon/utbygging: Instruksjonsmomenter: - Plassering av stamfot og kroppen bak ballen ved pasning.

Pasning og mottak. Dempe ball med innersiden, evnt. sålen. Dempe med høyre/ventre ben om hverandre.

GENERELL INFORMASJON:

2 og 2 sammen med en ball sender pasninger til hverandre. Bruke innsiden av foten til å sende pasninger til hverandre på 1 touch.

Øvelser for Januar-Februar

Spillsentrerte øvelser

Treningsøkt 5/2017 G2006

Spill-øvelser. Spill er vårt viktigste verktøy fordi:

Finter og dribling. Finte og drible - holde motstanderen på avstand. 21. desember :53. Side 1 for Finte og drible

Treningsøvelser - BØNES G96

Sportslig Utviklingsplan for Hana IL avd. Håndball

GRUE FOTBALL MOT NYE HØYDER

UTVIKLINGSPLANER FOR BARNEFOTBALLEN I TIF FOTBALL 9-10 ÅR

FF20120 G13 sesongen 2013

Transkript:

Klikk for å redigere tittelstil Klikk for å redigere tittelstil Klikk for å redigere undertittelstil i malen ØVELSER OG INFO 11 års serien

Spilltilbudet i 11 års klassen Hvordan spilles kampene? 1.Omgang 20 minutter PAUSE 2. OMGANG 20 minutter Definisjon av offensivt forsvar Minimum 2 spillere utenfor egen 9 meter som søker ball. Det er ikke ønskelig at de offensive spillerne ligger som frimerke på sine motstandere. Løper angrepsspiller innenfor 9 meter kan den offensive forsvarsspilleren følge etter. Time - out Lagene har mulighet for inntil en Time - out i hver omgang.

Spilltilbudet i 11 års klassen Øvelseskompendium Angrepsmomenter Regionen har laget et kompendium for at dere trenere skal få hjelp til øvelser som er aktuelle på deres alderstrinn. Kast - mottak ballsprett skudd- finter - sperrer Kompendiet tar utgangspunkt i angrepsmomentene. Øvelsene er godt egnet for å trene på utgruppert forsvar og angrepsspill mot utgruppert forsvar. Husk å trene: Spill Motspill

Spilltilbudet i 11 års klassen Innhold øvelsesbank Oppvarmingsøvelser Lek/stafetter bevegelsesøvelser Hoveddel kast/mottak finter sperrer forsvarsøvelser Spilløvelser småspill med linjespiller offensive forsvarsspillere

Øvelsesutvalg - Oppvarming Tunell spill: 3 eller flere spiller på hvert lag. Hvilket lag kan ha flest tuneller på hverandre (i stuss)i løpet av 30 sekunder. Eller hvilket lag er først til xx tunell pasninger? Obs! det må alltid være ny spiller i midten. 3 mot 5 Angripere spiller ballen seg imellom og forsøker i få spilt inn til Ls som står i sentrum! Forsvarsspillerne vokter, skjermer, snapper innspill, finter, takler ballfører = lage frikast Når forsvarsspillerne lykkes, bytter den som har vært lengst i forsvar med angriper som var sist på ballen ev.

Sisten - mange varianter Klesklyper festes på bryst, shorts og eller sokker. Dele i to grupper innenfor 9 meteren. Stående og sittende på rompen. Kjegleleken:4 lag (alle mot alle) 1-2 baller. Hvert lag har i sitt hjørne 4 kjegler. Her gjelder å samle kjegler slik; spillerne kaster ballen seg imellom og skyter på kjeglene til et av de andre lagene. Den som skyter og treffer en kjegle kan ta den og springe med den til sitt hjørne. Laget som hadde eide kjeglen kan forsøke å skyte den som løper med kjeglen, treffer de vedkommende før han/hun er hjemme i sitt hjørne med kjeglen må den leveres tilbake! Det laget som har flest kjegler til slutt vinner Håndballtennis: 1 mot 1 (2 mot 2) Med gymbenk og hjelpelinjer lager parene en liten bane som deles i to av gymbenken. En tenniskamp hvor enhåndsmottak/kast er betingelsen. Variant: for målvakter kan en kun bruke føttene...

Øvelsesutvalg Kast og mottak

Øvelsesutvalg Finter

Øvelsesutvalg Sperrer

Øvelsesutvalg Forsvar

Eksempler Forsvar -man kan ligge med de tre bakspillerne flytende. - det er ikke ønskelig at man spiller i et fast 3:2:1 mønster - men er ballsøkende - man kan ligge med kantspillere høyt og midtspiller ute - eller ved to linjespillere/overgangsspiller Man kan spille 3:3 forsvar Man kan spille halvbane press

Øvelsesutvalg Forsvar Snappe ball- 1/1 2/2 osv Småspill, mål ved å legge ball på bøtta(snu den) eller oppi. 1 mot 1 Trener opp forflytningsevne (side- og dybdebevegelser) Takling, styring, stå imot og ikke la seg presse bakover av angrepsspiller. Angriper prøver å berøre kjeglen! Utgangspunkt for forsvarer ca 3-4 meter fra kjegle, avstand til angriper 1-1,5 meter Tre/fire stk holder hverandre i hofta En angriper skal prøve å ta på den bakerste

Tre/fire stk holder hverandre i hofta En angriper skal prøve å ta på den bakerste Håndballtennis: 1 mot 1 (2 mot 2) Med gymbenk og hjelpelinjer lager parene en liten bane som deles i to av gymbenken. En tenniskamp hvor enhåndsmottak/kast er betingelsen. Variant: for målvakter kan en kun bruke føttene...

Linjespill + mv Øvelse 1: Pådragsbevegelser og balanse! 2 og 2 sammen, viktige momenter for pådragsspill (gulvkontakt m/begge ben, tyngdepunkt, kastvarianter: støtkast, piskekast, sirkelkast) NB på langs på banen! Øvelse 2: Pådrag og viderespill m timing/terping av sperresetting 8 spillere Angrepsspillere gjør pådrag og viderespill, med troverdig skuddtrussel og god balanse. Linjespillere timer sperre i side- og rygg på forsvarsspillerne som ligger litt utgruppert (8-9meter)

MV oppvarming alle spillere utenom A har ball. A får ball og gjør varierte innspill (høyt, lavt/stuss), rykk, vending, innhopp (høyde) + ev. skudd. 2) Samme øvelse, men nå setter B seg på rompa (etter pasn. Til A) og reiser seg raskt før rykk, mottak,vending og ev. skudd Mv oppvarming Ls rykker til 9-meter, spiller vegg med Bs og setter siden sperre i side/rygg på forsvarsspiller. Alternativ: 1) skudd fra Bs. 2) skudd fra Ls etter innspill (øvelse for Ls mot utgruppert forsvar) Mv oppvarming alle spillere utenom A har ball. A får ball og gjør varierte innspill (høyt, lavt/stuss), rykk, vending, innhopp (høyde) + ev. skudd. 2) Samme øvelse, men nå setter B seg på rompa (etter pasn. Til A) og reiser seg raskt før rykk, mottak,vending og ev. skudd

Angrep mot utgruppert forsvar -linjespill/bruk av sperrer 6 spillere - 2 baller Sperresetting mot utgruppert forsvarsspiller! Timing og fotarbeid/fotisett til Ls trenes spesielt her. Angrepsspillerne gjør pådrag og viderespill med god balanse. 3-4 spillere sammen Sperreteknikk mot utgruppert forsvarsspiller Dersom en har kun 3 spillere sammen så kan Linjespiller spille pasning til bakspiller før den angriper/satser mot forsvarsspilleren. Linjespill / Skuddøvelse 3 linjespillere jobber samtidig, rullerer Hb gjør pådrag og spiller til Vb som gjør skuddpådrag/engasjerer først til venstre for 2-eren (forsvarer)

Kantovergang -risset viser en variant med kantovergang som også med ball og løpet skjer foran forsvarsspillerne. Det finnes flertalls varianter av kantovergang: eks Med ball Uten ball Foran forsvar Bak forsvar (blindt) Kort Lang...etc Sideovergang -riss viser en variant. Det finnes flere varianter av sideoverganger: eks Med ball Uten ball Bak forsvar Foran forsvar mm

Notater: Notater: Notater: