The Norwegian Financial Services Complaints Board 2014 Summary 12

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "The Norwegian Financial Services Complaints Board 2014 Summary 12"

Transkript

1 Årsberetning 2014

2

3 Innhold Styrets beretning Regnskap Revisors beretning 10 The Norwegian Financial Services Complaints Board 2014 Summary 12 Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 15 Finansklagenemnda (FinKN) 19 Forsikring sekretariat 19 Forsikring nemndene 24 FinKN Skade 24 FinKN Eierskifte 25 FinKN Person 26 FinKN Forsikring samlede tall for nemndene 27 Særlig om de ikke-aksepterte (IA) nemndsuttalelsene 28 Bank, finans og verdipapirfond sekretariat 31 Bank, finans og verdipapirfond nemnda 33 Et utvalg av nemndsuttalelser i Avtale om Finansklagenemnda 41 Vedtekter for Finansklagenemnda 46 Saksbehandlingsregler for Finansklagenemnda 54 FinKN Årsberetning 2014 [3]

4 Styrets beretning 2014 Finansklagenemnda (FinKN) behandler tvister som oppstår mellom et finansselskap og deres kunder innenfor tjenesteområdene forsikring, bank, finans og verdipapirfond. Virksomheten er basert på en avtale mellom Forbrukerrådet (FR), Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Finans Norge, Finansieringsselskapenes Forening (Finfo) og Verdipapirfondenes forening (VFF). Kontoret ligger i Oslo. Det forutsettes fortsatt drift. Avtalepartene inngikk en partneravtale og utarbeidet vedtekter som trådte i kraft 1. juli Reviderte vedtekter trådte i kraft 1. januar Styret i FinKN vedtok saksbehandlingsregler som trådte i kraft 1. februar Reviderte saksbehandlingsregler trådte i kraft fra 1. januar FinKN ble offentlig godkjent i Styret FinKNs styre avholdt 7 styremøter og behandlet 53 saker i Administrasjon og personal Pr 31. desember 2014 hadde FinKN 36 fast ansatte, fordelt på 5 ledere, 21 jurister og 10 i øvrige kontorfunksjoner. En administrativ stilling var vakant. Kjønnsfordelingen var 27 kvinner og 9 menn. Ledelsen består av 3 kvinner og 2 menn. Kontoret har i 2014 hatt 4 ansatte ute i permisjon. Ansatte avlønnes ut fra kvalifikasjoner uavhengig av kjønn, etnisitet og funksjonsevne. FinKN tilstreber å rekruttere bredt. Sykefraværet i 2014 var 5,9 % legemeldt fravær og 2,6 % egenmeldt fravær. I 2013 var 2,7 % legemeldt fravær og 2,9 % egenmeldt fravær. Det har ikke vært noen skader eller ulykker på arbeidsplassen i Det gjennomføres målinger for å kartlegge arbeidsmiljøet og årets resultat var godt. FinKN er IA-bedrift og følger opp langtidssykemeldte i tett samarbeid med behandlende lege og Nav. Virksomheten påvirker ikke det ytre miljø. Økonomi FinKN er finansiert ved at de finansselskap som er tilsluttet klageordningen betaler gebyr for hver sak som behandles i sekretariatet og i nemnda. I tillegg betaler finansselskap, som ikke er medlem hos en av avtalepartene, tilknytningsavgift og årsavgift. I 2014 fikk FinKN et årsresultat på kr , og virksomheten har tilfredsstillende likviditet. I samsvar med regnskapslovens 3-3 bekreftes det at forutsetningen for fortsatt drift er tilstede og lagt til grunn ved utarbeidelse av regnskapet. Oppgaver sekretariat Totalt mottok sekretariatet skriftlige saker i 2014, mot saker i Det er en nedgang på 455 saker. Det ble avsluttet saker i 2014, mot saker i Sekretariatet hadde i 2014 en gjennomsnittlig saksbehandlingstid for alle saker på 20 uker, mens 90 % av porteføljen i gjennomsnitt ble behandlet ferdig innenfor 14,5 uker. I 2013 var gjennomsnittlig saksbehandlingstid for alle saker på 22 uker. Innenfor området Forsikring ble det mottatt skriftlige saker i 2014, mot i Dette er en nedgang på 201 saker målt mot Det ble avsluttet saker i 2014, mot saker i [4] FinKN Årsberetning 2014

5 Innenfor Forsikring ble 19,3 % løst helt eller delvis i favør forbruker ved sekretariatets behandling, mot 18,7 % i saker fant ikke sin endelige løsning i sekretariatet, og ble overført til behandling i nemnd. Sekretariatet hadde en gjennomsnittlig saksbehandlingstid for alle forsikringssaker på 19 uker. 90 % av porteføljen ble i gjennomsnitt behandlet ferdig på 13,5 uker. I 2013 var gjennomsnittlig saksbehandlingstid på 23 uker. Dette fordeler seg i 2014 slik for de ulike områder: Skade Det ble mottatt saker innenfor området Skade i Det ble avsluttet saker. Av disse ble 190 saker overført til nemndsbehandling saker ble endelig avgjort i sekretariatet. Av disse ble 19,3 % løst helt eller delvis i favør forbruker. Gjennomsnittlig saksbehandlingstid, inklusive saker avsluttet ved overføring til nemnd, var på 19 uker. Person Det ble mottatt 868 saker innenfor området Person i Det ble avsluttet 988 saker. Av disse ble 112 saker overført til nemndsbehandling. 876 saker ble endelig avgjort i sekretariatet. Av disse ble 19,0 % løst helt eller delvis i favør forbruker. Gjennomsnittlig saksbehandlingstid, inklusive saker avsluttet ved overføring til nemnd, var på 17 uker. Eierskifte Det ble mottatt 481 saker innenfor området Eierskifte i Det ble avsluttet 513 saker. Av disse ble 118 saker overført til nemndsbehandling. 395 saker ble endelig avgjort i sekretariatet. Av disse ble 19,8 % løst helt eller delvis i favør forbruker. Gjennomsnittlig saksbehandlingstid, inklusive saker avsluttet ved overføring til nemnd, var på 20 uker. Annet Det ble mottatt 74 saker som ikke faller inn under ovennevnte områder i Det ble avsluttet 74. Av disse ble 20,3 % løst helt eller delvis i favør forbruker. Gjennomsnittlig behandlingstid var på 17 uker. Innenfor området Bank, finans og verdipapirfond (heretter benevnt Bank) ble det mottatt 723 skriftlige saker i 2014, mot 977 i Dette er en nedgang på 254 saker. I tillegg mottok Bank 30 saker i 2014 vedrørende strukturerte spareprodukter, som aksjeindeksobligasjoner og bankinnskudd med aksjeavkastning. I 2013 mottok Bank saker i denne kategorien. Innenfor området Bank ble det avsluttet 889 skriftlige saker i 2014, mot 827 saker i I 2014 ble 17,5 % løst helt eller delvis i favør forbruker ved sekretariatets behandling, mot 16,9 % i saker fant ikke sin endelige løsning i sekretariatet, og ble overført til behandling i nemnd. Sekretariatet hadde i 2014 en gjennomsnittlig saksbehandlingstid for alle banksaker på 25 uker. 90 % av porteføljen ble i gjennomsnitt behandlet ferdig på 18,5 uker. I 2013 var gjennomsnittlig saksbehandlingstid 18 uker. Årsaken til økningen fra 2013 til 2014 er den betydelige merbelastningen sekretariatet har hatt i arbeidet med strukturerte spareprodukt. Klager på strukturerte spareprodukter inngår ikke i tallene over. Det er til sammen registrert saker mottatt pr 31. desember Etter at dom falt i den såkalte Røeggen-saken i mars 2013, ble saksbehandlingen av disse klagene tatt opp. Ved utgangen av 2014 er porteføljen ferdig behandlet, med unntak av fire saker. Oppgaver nemnd Nemndene avga totalt 558 uttalelser i 2014, mot totalt 632 uttalelser i Av det samlede antallet avgitte uttalelser i 2014, ble 36 % løst helt eller delvis i favør forbruker, mot 32,1 % i Dette fordelte seg slik i de ulike nemndene: FinKN Skade avga 141 uttalelser i 2014, mot 186 i Av disse ble 34 % løst helt eller delvis i favør forbruker, mot 36 % i Nemnda hadde i 2014 en gjennomsnittlig saksbehandlingstid på 12 uker. I 2013 var gjennomsnittlig saksbehandlingstid 16 uker. FinKN Person avga 128 uttalelser i 2014, mot 187 i Av disse ble 28,1 % løst helt eller delvis i favør forbruker, mot 33,7 % i Nemnda hadde i 2014 en gjennomsnittlig saksbehandlingstid på 21 uker. I 2013 var gjennom- FinKN Årsberetning 2014 [5]

6 snittlig saksbehandlingstid 26 uker. Nemnda skal utvides med 2 medisinsk sakkyndige medlemmer i saker som gjelder spørsmål om selskapet har saklig grunn til å nekte inngåelse av en personforsikringsavtale. I 2014, som i 2013, ble det gjennomført ett møte med utvidet nemnd. FinKN Eierskifte avga 158 uttalelser i 2014, mot 144 i Av disse ble 55,1 % løst helt eller delvis i favør forbruker, mot 42,4 % i Nemnda hadde i 2014 en gjennomsnittlig saksbehandlingstid på 18 uker. I 2013 var gjennomsnittlig saksbehandlingstid 24 uker. FinKN Bank avga 131 uttalelser i 2014, mot 115 i Av disse ble 22,9 % løst helt eller delvis i favør forbruker, mot 10,4 % i Nemnda hadde i 2014 en gjennomsnittlig saksbehandlingstid på 8 uker. I 2013 var gjennomsnittlig saksbehandlingstid 9 uker. Det ble avgitt 36 uttalelser i saker vedrørende strukturerte spareprodukter, mot 16 i av disse sakene ble løst helt eller delvis i favør forbruker (19,4 %), mot 2 (12,5 %) i Internasjonalt FinKN deltar i FIN-NET, som er et EØS-samarbeid vedrørende behandling av grenseoverskridende utenomrettslige klager på bank- og forsikringstjenester. Med grensesak menes saker hvor kunde og selskap er i ulike land og det kan være spørsmål om hvilket lov-regime eller klageinstans saken hører inn under. I 2014 ble det registrert 31 saker og avsluttet 32, hvor kunde har registrert adresse i utlandet. Tre saker ble overført klagekontor utland. En sak ble behandlet i nemnd med resultat «avvist/ikke avgjort». I 2013 ble det ikke meldt noen grensesaker og avsluttet fire. En sak ble overført klagekontor utland. Ingen saker ble avsluttet i nemnd. Virksomheten i 2015 Arbeidet med effektivitet har de siste 2 årene ført til kortere saksbehandlingstid både i sekretariat og i nemnder. Fra 1. juli 2015 innføres det ny lovgivning, lov om klageorganer for forbrukersaker, som blant annet innfører korte frister for saksbehandling. Dette fører til at FinKN har satt nye mål for effektivitet i Det er besluttet at FinKN skal rapportere tall til Europakommisjonen. Det er innvilget midler fra EU til utvikling av databasen, og rapporteringen skal innføres i Arbeidet med å etablere en plattform for elektronisk saksbehandling kom langt i 2014 og vil bli fullført i Det gjenstår her i første rekke å implementere et system for håndteringen av elektroniske dokumenter i den interne saksbehandlingen, samt etablere sikker pålogging for dem som klager, slik at de kan følge sin sak via innlogging på vår nettside. Videre skal det etableres en portal for nemndene, slik at det legges til rette for elektronisk dokumentflyt for disse. Oslo, 24. februar 2015 Anne- Lise Løfsgaard (Finfo) styreleder Stefi Kierulf Prytz (Finans Norge) Tone Dahle Sævold (Finans Norge) Anne Kristin Vie (FR) Bernt Zakariassen (VFF) Eva-Lill Strandskogen (Finans Norge) nestleder Bertil Søfteland (Finans Norge) Ingeborg Flønes (FR) Linette Heiberg (FR) Ingebjørg Harto (NHO) [6] FinKN Årsberetning 2014

7 Regnskap 2014 Resultatregnskap Note Driftsinntekter og driftskostnader Gebyrinntekter Sum inntekter Lønnskostnad 1, 2, Avskrivning av driftsmidler og immaterielle eiendeler Annen driftskostnad Sum driftskostnader Driftsresultat Annen finansinntekt Annen finanskostnad 0 49 Ordinært resultat Årsresultat Overføringer Annen egenkapital Sum overføringer Balanse per Note Eiendeler Anleggsmidler og varige driftsmidler Driftsløsøre, inventar o.a. utstyr Sum varige driftsmidler Sum anleggsmidler Omløpsmidler og fordringer Kundefordringer Andre kortsiktige fordringer Sum fordringer Bankinnskudd, kontanter o.l Sum omløpsmidler Sum eiendeler Egenkapital og gjeld Opptjent egenkapital Annen egenkapital Sum opptjent egenkapital Sum egenkapital Gjeld Avsetning for forpliktelser Andre avsetninger for forpliktelser 0 0 Sum avsetning for forpliktelser 0 0 Kortsiktig gjeld Leverandørgjeld Skyldig offentlige avgifter Annen kortsiktig gjeld Sum kortsiktig gjeld Sum gjeld Sum egenkapital og gjeld FinKN Årsberetning 2014 [7]

8 Noter til regnskapet Regnskapsprinsipper Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapslovens bestemmelser. Det er utarbeidet etter norske regnskapsstandarder. Inntekter Finansklagenemdas løpende drift finansieres med gebyrer til finansselskapene. Gebyrene utfaktureres og inntektsføres i regnskapsåret. Gebyrene fastsettes på grunnlag av budsjetterte kostnader i regnskapsåret og fordeles på finansselskapene i forhold til tidligere innmeldte saker. Ved spesielt store saker som vil kreve ressurser ut over Finansklagenemdas normale kapasitet, vil Finansklagenemda innhente finansiering på forhånd og inntektsføre i takt med at kostnadene påløper. Hovedregel for vurdering og klassifisering av eiendeler og gjeld Eiendeler bestemt til varig eie og bruk er klassifisert som anleggsmidler. Andre eiendeler er klassifisert som omløpsmidler. Fordringer som skal tilbakebetales innen et år fra etableringstidspunktet er uansett klassifisert som omløpsmidler. Ved klassifisering av kortsiktig og langsiktig gjeld er analoge kriterier lagt til grunn. Varige driftsmidler Varige driftsmidler er vurdert til historisk kostpris etter fradrag for avskrivinger. Avskrivingene er beregnet på grunnlag av kostpris og avskrives lineært over antatt økonomisk levetid. Fordringer Kundefordringer er ført opp etter fradrag for avsetning til forventet tap. Avsetning til tap er gjort på grunnlag av individuell vurdering av fordringene. I tillegg er det foretatt en generell avsetning for å dekke tapsrisiko som ikke var kjent på vurderingstidspunktet. Andre fordringer er ført opp til pålydende. Skatt Finansklagenemnda er en skattefri institusjon og er etter skattelovens 2-32 fritatt for formues- og inntektsskatt. 1. Antall ansatte Kontoret har 36 fast ansatte per Ytelser til ledende personell m.v. Det er ikke utbetalt styrehonorar i Administrerende direktør 2014 Lønn Andre trekkpliktige ytelser Sum Honorar til revisor Revisjon Regnskapsmessig bistand Rådgivning - bistand Sum eks. mva 4. Spesifikasjon av fri egenkapital Egenkapital Årets overskudd Egenkapital pr [8] FinKN Årsberetning 2014

9 5. Spesifikasjon av varige driftsmidler Programvare mv Kontormaskiner Webutvikling Inventar Sum Kostpris Anskaffet i året Avgang i året 0 0 Kostpris pr Akkumulert avskr. tidligere år Akkumulert avskr. årets avgang 0 0 Årets avskriving Akkumulerte avskrivinger Bokført verdi Avskrivingssatser 3 år 3 år 10 år 5 år 6. Lønnskostnader Lønninger Refusjon av sykepenger mv Folketrygd (AGA) Pensjonspremie Forsikringer personalet Annen personalkostnad Sum Personer ansatt etter september 2012 har innskuddsbasert pensjonsordning. Pensjonsforsikringen tilfredsstiller kravet til obligatorisk tjenestepensjon. Finansklagenemnda har også en ytelsesbasert pensjonsordning for sine ansatte. Ordningen er en sikret ordning hvor innskuddene betales inn til et forsikringsselskap. I henhold til reglene i NRS 8 for små selskap kan Finansklagenemnda dermed unnlate å balanseføre pensjonsforpliktelsen i sitt regnskap. 7. Tinglyste heftelser Det er ingen tinglyste heftelser. 8. Bundne midler Selskapet har bundne midler med kr ,- på skattetrekkskonto og kr ,- på depositumskonto. Totale bundne midler utgjør kr ,-. 9. Forskuddsfakturerte tilskudd Finansklagenemda har forskuddsfakturert medlemmene for anslåtte fremtidige kostnader til behandlingen av saker i forbindelse med strukturerte spareprodukter. Ved inngangen til 2014 utgjorde dette beløpet kr 3,8 millioner. I 2014 har Finansklagenemda forskuddsfakturert medlemmene for kr 2 millioner for behandlingen av saker knyttet til strukturerte spareprodukter utover fakturert beløp. Ved utgangen av 2014 utgjør forskuddsfakturerte kostnader kr 5,8 millioner. Se styrets årsberetning for nærmere redegjørelse. FinKN Årsberetning 2014 [9]

10 Revisors beretning [10] FinKN Årsberetning 2014

11 FinKN Årsberetning 2014 [11]

12 The Norwegian Financial Services Complaints Board 2014 Summary The Norwegian Financial Services Complaints Board (FinKN) deals with disputes that arise between finance companies and their customers in service areas such as insurance, banking, financing and securities funds. Our organization s activities are based on agreements between the Consumer Council of Norway (Forbrukerrådet, FR), the Confederation of Norwegian Business and Industry (Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO), Finance Norway, the Association of Norwegian Finance Houses (Finansieringsselskapenes Forening, Finfo) and the Norwegian Fund and Asset Management Association (Verdipapirfondenes Forening, VFF). FinKN was publically approved for operations in Economy FinKN receives funding from the members of the financial complaints scheme that pay a fee for every case heard by the Secretariat and the board. Finance companies that are not members of one of our collaborative agencies also pay a one-time affiliate fee and an annual fee. The Tasks of the Secretariat The Secretariat reviewed written cases in 2014, compared with cases in That is a reduction of 455 cases from the previous year. The Secretariat closed cases in 2014, compared with in The length of time it took the Secretariat to review a case on average in 2014 for all cases was 20 weeks, while most cases (90 %) in the portfolio were closed after 14.5 weeks. In 2013 the average time it took to process and close a case was 22 weeks. For Insurance cases the Secretariat received written cases in 2014, compared with in That is a reduction of 201 cases from the previous year (2013). The Secretariat closed cases in 2014, compared with in % of insurance cases were resolved, completely or partially, by the Secretariat in favour of the consumer, compared with 18.7 % in cases were not resolved by the Secretariat and were transferred to the complaints board for a hearing. The average time it took to process and close all insurance cases was 19 weeks. 90 % of the portfolio was processed and closed within 13.5 weeks, on average. In 2013 the average time it took to process and close an insurance case was 23 weeks. Distribution by area for 2014 for the different areas: Injuries cases were reviewed in the area of Injuries in cases were resolved. Of these, 190 cases were transferred to the complaints board for a hearing cases were decided and closed by the Secretariat. Of these, 19.3 % were resolved, completely or partially, in favour of the consumer. The average time it took to process and close a case, including cases that were closed and transferred to the board, was 19 weeks. Personal 868 cases were reviewed in the area of Personal insurance in cases were resolved. Of these, 112 cases were transferred to the complaints board for a hearing. 876 cases were decided and closed by the Secretariat. Of these, 19.0 % were resolved, completely or partially, in favour of the consumer. The average time it took to process and close a case, including cases that were closed and transferred to the board, was 17 weeks. Transfer of ownership 481 cases were reviewed in the area of Transfer of ownership in cases were resolved. Of these, 118 cases were transferred to the complaints board for a hearing. 395 cases were decided and closed by the Secretariat. Of these, 19.8 % were resolved, completely or partially, in favour of the consumer. The average time it took to process and close a case, including cases that were closed and transferred to the board, was 20 weeks. [12] FinKN Årsberetning 2014

13 Miscellaneous 74 cases were reviewed that did not fall into one of the categories mentioned above for of these cases were resolved. Of these, 20.3 % were resolved, completely or partially, in favour of the consumer. The time it took to process and close these cases was 17 weeks, on average. For Banking, finance and securities funds (henceforth called Banking) the Secretariat received 723 written cases in 2014, compared with 977 in That is a reduction of 254 cases from the previous year. In addition to that, 30 Banking cases were reviewed in 2014 that involved structured savings products, such as share index bonds and bank deposits with share returns. In 2013 the Secretariat reviewed Banking cases in this category. The Secretariat closed 889 written Banking cases in 2014, compared with 827 in % of these cases were resolved in 2014, completely or partially, by the Secretariat in favour of the consumer, compared with 16.9 % in cases were not resolved by the Secretariat and were transferred to the complaints board for a hearing. The length of time it took the Secretariat to review such cases on average for 2014 was 25 weeks. 90 % of the portfolio for this area was processed and closed within 18.5 weeks, on average. In 2013 the average time it took to process and close such cases was 18 weeks. The reason for the increase from 2013 to 2014 is the significant work involved in dealing with structured savings products. Complaints on structured savings products are not included in the figures above. A total of cases were registered and received as of 31 December Complaints on this type of case increased after the court made its decision on the so-called Røeggen Case in March By the end of 2014 the portfolio was closed, with the exception of four cases. The Tasks of the Board The complaints boards pronounced formal statements on a total of 558 cases in 2014, compared with 632 statements in % of all statements pronounced in 2014 were resolved, completely or partially, in favour of the consumer, compared with 32.1 % in Distribution by area for the different areas: FinKN Injuries pronounced 141 statements in 2014, compared with 186 in Of these, 34 % were resolved, completely or partially, in favour of the consumer, compared with 36 % in The length of time it took the Board to process and review such cases on average for 2014 was 12 weeks. In 2013 the average time it took to process and close such cases was 16 weeks. FinKN Personal pronounced 128 statements in 2014, compared with 187 in Of these, 28.1 % were resolved, completely or partially, in favour of the consumer, compared with 33.7 % in The length of time it took the Board to process and review such cases on average for 2014 was 21 weeks. In 2013 the average time it took to process and close such cases was 26 weeks. The Board will add 2 medical experts for cases that deal with question of whether companies have grounds for refusing to sign personal injury insurance agreements. In 2014, as with 2013, one meeting was conducted with the extended board. FinKN Transfer of ownership pronounced 158 statements in 2014, compared with 144 in Of these, 55.1 % were resolved, completely or partially, in favour of the consumer, compared with 42.4 % in The length of time it took the Board to process and review such cases on average for 2014 was 18 weeks. In 2013 the average time it took to process and close such cases was 24 weeks. FinKN Banking pronounced 131 statements in 2014, compared with 115 in Of these, 22.9 % were resolved, completely or partially, in favour of the consumer, compared with 10.4 % in The length of time it took the Board to process and review such cases on average for 2014 was 8 weeks. In 2013 the average time it took to process and close such cases was 9 weeks. 36 statements were pronounced in cases concerning structured savings products, compared with 16 in of these were resolved, completely or partially, in favour of the consumer (19.4 %), compared with 2 (12.5 %) in FinKN Årsberetning 2014 [13]

14 International FinKN participates in FIN-NET, which is an EEA collaboration dealing with cases involving cross-border extrajudicial complaints for the banking and insurance services. «Cross-border cases» means cases where a customer and a company are located in different countries, and the question arises as to which country has jurisdiction or which country s complaints agency will deal with the case. 31 cross-border cases were registered in 2014, 32 were closed in which the customer had a registered address in a foreign country. Three cases were transferred to the complaints office in another country. One case was dealt with by our board, resulting in a «rejection/undecided». No cross-border cases were submitted in 2013 and four were concluded. One case was transferred to the complaints office in another country. No cases were reviewed by the board. Oslo, 24 February 2015 [14] FinKN Årsberetning 2014

15 Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN Styret i FinKN Styreleder: Torgeir Høverstad, Oslo Pensjonsforsikring AS til juli 2014 Anne-Lise Løfsgaard, Finansieringsselskapenes forening fra juli 2014 Nestleder: Eva-Lill Strandskogen, DNB Bank ASA Styremedlemmer: Merete C. Bernau, Finans Norge/ Protector Forsikring ASA til juli 2014 Øyvind Flatner, Finans Norge til juli 2014 Stefi Kierulf Prytz, Finans Norge fra juli 2014 Bertil Søfteland, Finans Norge/Tryg fra juli 2014 Tone Dahle Sævold, Finans Norge fra juli 2014 Jorge Jensen, Forbrukerrådet til juli 2014 Anne Kristin Vie, Forbrukerrådet fra juli 2014 Ingeborg Flønes, Forbrukerrådet Toril Melander Stene, Forbrukerrådet til februar 2014 Linette Heiberg, Forbrukerrådet fra februar 2014 Bernt Zakariassen, Verdipapirfondenes forening Anne-Lise Løfsgaard, Finansieringsselskapenes forening til juli 2014 Ingebjørg Harto, Næringslivets Hovedorganisasjon Varamedlemmer: Kristin Bjørken, Finans Norge Stefi Kierulf Prytz, Finans Norge til juli 2014 Bertil Søfteland, Finans Norge/Tryg til juli 2014 Lise Karlsen, Oslo Pensjonsforsikring AS til juli 2014 Audun Skeidsvoll, Forbrukerrådet Linette Heiberg, Forbrukerrådet til februar 2014 Helga Skofteland, Forbrukerrådet Lasse Ruud, Verdipapirfondenes forening Jan Fredrik Haraldsen, Finansieringsselskapenes forening Alexander Henriksen, Næringslivets Hovedorganisasjon Jan Digranes, Finans Norge fra juli 2014 Tom Ødegård, Finans Norge/Gjensidige fra juli 2014 Knut Magne Framstad, Finans Norge/If fra juli 2014 FinKN Årsberetning 2014 [15]

16 Medlemmer i nemndene FinKN Bank FinKN Skade Leder: Karen-Anne Gussgard, tidligere dommer i Høyesterett til desember 2014 Professor, dr juris Trygve Bergsåker, Universitetet i Oslo fra desember 2014 Nestleder: Thomas Christian Poulssen Medlemmer: Marte Kjørven til april 2014 Henning Jakobsen, Stortinget fra november 2014 Elisabeth Kruge, DNB Bank ASA Erik Bøhn, Danske Bank Paal Bjønness, Forbrukerrådet til februar 2014 Nils Henrik Heen, Forbrukerrådet til juli 2014 Toril Melander Stene, Forbrukerrådet fra februar 2014 Ane Køber Opstad, Forbrukerrådet fra august 2014 Jan Fredrik Haraldsen, Finansieringsselskapenes forening Mette Petersen, Verdipapirfondenes forening Varamedlemmer: Marianne Uppman, Bank 1 Oslo Akershus AS Per Kjetil Lilleskare, Storebrand ASA Anne Sofie Faye-Lund, Forbrukerrådet Andrè Said, SEB Kort Bank AB, Oslofilialen Siv Blanca Børge-Ask, Verdipapirfondenes forening Leder: Professor, dr juris Trine-Lise Wilhelmsen, Universitetet i Oslo Nestleder: Sorenskriver Wenche Flavik, Moss tingrett Medlemmer: Line Merete Lileng, Forsvarsstaben Elisabeth Okkenhaug, If Skadeforsikring Anne Glæsel, Gjensidige Forsikring ASA Paal Bjønness, Forbrukerrådet Valentina Beqiri Faye-Schjøll, Forbrukerrådet Halvor E. Sigurdsen, Næringslivets Hovedorganisasjon Lars Erik Lundgaard, Norsk Teknologi Varamedlemmer: Kjell Sofus Nielsen, Gjensidige Forsikring ASA Nora Lund Lefdal, Tryg Forsikring Marianne Kvanvik, Protector Forsikring ASA til Claus Listerud, Codan Forsikring Andreas Sjursen, Tryg Forsikring Ole Smedsrud, Jernbanepersonalets Forsikring Gjensidig Anne Aarestrup, DNB Bank ASA Line Solveig With, NCL permisjon fra Helga Skofteland, Forbrukerrådet Mia Ebeltoft, Finans Norge Øyvind Flatner, Finans Norge Andreas Pihlstrøm, Næringslivets Hovedorganisasjon [16] FinKN Årsberetning 2014

17 FinKN Eierskifte FinKN Person Leder: Professor, dr juris Trygve Bergsåker, Universitetet i Oslo til Nestleder: Høyskolelektor Thorunn Falkanger, BI Medlemmer: Thalina Kofoed Skramstad, Kommuneadvokaten i Drammensregionen Elisabeth Okkenhaug, If Skadeforsikring Anne Glæsel, Gjensidige Forsikring ASA Odd-Arne Eidsmo, Forbrukerrådet fra Thomas Iversen, Forbrukerrådet Halvor E. Sigurdsen, Næringslivets Hovedorganisasjon Lars Erik Lundgaard, Norsk Teknologi Varamedlemmer: Kjell Sofus Nielsen, Gjensidige Forsikring ASA Nora Lund Lefdal, Tryg Forsikring til Marianne Kvanvik, Protector Forsikring ASA til Claus Listerud, Codan Forsikring Andreas Sjursen, Tryg Forsikring Ole Smedsrud, Jernbanepersonalets Forsikring Gjensidig Line Solveig With, NCL permisjon fra Arne Meidell, NCL fra Mia Ebeltoft, Finans Norge Øyvind Flatner, Finans Norge Marita Lian, Forbrukerrådet permisjon fra Cecilie Asak Oftedahl, Forbrukerrådet fra Andreas Pihlstrøm, Næringslivets Hovedorganisasjon Ledere: Tidligere dommer i Høyesterett Karen Maria Bruzelius Nestleder: Ingrid Smedsrud, dommer, Nedre Romerike tingrett Medlemmer: Hege Opheim, Omsorgsbygg Mildrid Felland, Gjensidige Forsikring Kristin Tysse Sangolt, Tryg Forsikring Bård Natvig, Diakonhjemmet Ingebjørg Kiil, Forbrukerrådet Paal Bjønness, Forbrukerrådet Olav Røise, Ullevål sykehus Varamedlemmer: Leif Raanes, Nordea Liv Helga Skofteland, Forbrukerrådet Kjetil Stien, Storebrand Forsikring Grete Borchgrevink, St Olavs hospital Øyvind Flatner, Finans Norge FinKN Årsberetning 2014 [17]

Innhold. Styrets beretning 2015 4. Regnskap 2015 7. Revisors beretning 12. The Norwegian Financial Services Complaints Board 2015 Summary 14

Innhold. Styrets beretning 2015 4. Regnskap 2015 7. Revisors beretning 12. The Norwegian Financial Services Complaints Board 2015 Summary 14 Årsberetning 2015 Innhold Styrets beretning 2015 4 Regnskap 2015 7 Revisors beretning 12 The Norwegian Financial Services Complaints Board 2015 Summary 14 Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN

Detaljer

Innhold. Styrets beretning 2013 4. Regnskap 2013 7. Revisors beretning 10. Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12

Innhold. Styrets beretning 2013 4. Regnskap 2013 7. Revisors beretning 10. Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12 Årsberetning 2013 Innhold Styrets beretning 2013 4 Regnskap 2013 7 Revisors beretning 10 Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12 Finansklagenemnda (FinKN) 16 Forsikring sekretariat 16 Forsikring

Detaljer

Årsregnskap. Årbogen Barnehage. Org.nr.:971 496 932

Årsregnskap. Årbogen Barnehage. Org.nr.:971 496 932 Årsregnskap 2013 Org.nr.:971 496 932 Resultatregnskap Note Driftsinntekter 2013 og driftskostnader 2012 Salgsinntekt 8 652 895 8 289 731 Sum driftsinntekter 8 652 895 8 289 731 Lønnskostnad 5, 6 7 006

Detaljer

Årsregnskap for 2013. Brunstad Kristelige Menighet Harstad 9402 Harstad

Årsregnskap for 2013. Brunstad Kristelige Menighet Harstad 9402 Harstad Årsregnskap for 2013 9402 Harstad Årsberetning 2013 1. Virksomhetens art og lokalisering er en kristelig forsamling med basis i Harstad kommune og er uadskillelig knyttet til Brunstad Kristelige Menighet

Detaljer

Innhold. Styrets beretning 2012 4. Regnskapet 2012 7. Revisors beretning 10. Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12

Innhold. Styrets beretning 2012 4. Regnskapet 2012 7. Revisors beretning 10. Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12 Årsberetning 2012 Innhold Styrets beretning 2012 4 Regnskapet 2012 7 Revisors beretning 10 Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12 Finansklagenemnda (FinKN) 16 Forsikring sekretariat 16 Forsikring

Detaljer

Kristent Fellesskap i Bergen. Resultatregnskap

Kristent Fellesskap i Bergen. Resultatregnskap Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader NOTER 2014 2013 Menighetsinntekter 6 356 498 6 227 379 Stats-/kommunetilskudd 854 865 790 822 Leieinntekter 434 124 169 079 Sum driftsinntekter 7 645

Detaljer

Landslaget For Lokal Og Privatarkiv Org.nr. 978 610 692

Landslaget For Lokal Og Privatarkiv Org.nr. 978 610 692 ÅRSREGNSKAP 2014 Org.nr. 978 610 692 Innhold: Årsberetning Resultatregnskap Balanse Noter Revisjonsberetning Utarbeidet av Visma Services Norge AS Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note

Detaljer

Årsregnskap for 2014. for. Stiftelsen Kattem Frivilligsentral

Årsregnskap for 2014. for. Stiftelsen Kattem Frivilligsentral Årsregnskap for 2014 for Stiftelsen Kattem Frivilligsentral Organisasjonsnr. 979 965 311 Innhold: Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Utarbeidet av: A Fossan Regnskap AS Lundhøgda 17 7089 HEIMDAL

Detaljer

(org. nr. 971 339 993)

(org. nr. 971 339 993) Årsregnskap 2014 Naturvernforbundet I Rogaland (org. nr. 971 339 993) Organisasjonsnr.: 971 339 993 RESULTATREGNSKAP Note 2014 2013 Salgsinntekt 145 455 131 364 Offentlig støtte 1 194 521 1 008 085 Utleieinntekter

Detaljer

Innhold. Styrets beretning 2011 4. Regnskapet 2011 7. Revisors beretning 10. Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12

Innhold. Styrets beretning 2011 4. Regnskapet 2011 7. Revisors beretning 10. Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12 Årsberetning 2011 Innhold Styrets beretning 2011 4 Regnskapet 2011 7 Revisors beretning 10 Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12 Finansklagenemnda (FinKN) 16 Forsikring sekretariat 16 Forsikring

Detaljer

Driftsinntekter Annen driftsinntekt 6 671 330 7 274 478

Driftsinntekter Annen driftsinntekt 6 671 330 7 274 478 Resultatregnskap Driftsinntekter Annen driftsinntekt 6 671 330 7 274 478 Driftskostnader Lønnskostnad 2 1 145 859 820 020 Annen driftskostnad 6 021 961 7 011 190 Sum driftskostnader 7 167 820 7 831 210

Detaljer

Årsregnskap 2013. Naturvernforbundet i Rogaland (org. nr. 971 339 993)

Årsregnskap 2013. Naturvernforbundet i Rogaland (org. nr. 971 339 993) Årsregnskap 2013 Naturvernforbundet i Rogaland (org. nr. 971 339 993) Naturvernforbundet i Rogaland Organisasjonsnr.: 971 339 993 RESULTATREGNSKAP Note 2013 2012 Salgsinntekt 131 364 133 052 Offentlig

Detaljer

Utarbeidet av: Fremmegård Regnskap DA Sætreskogveien 4 1415 OPPEGÅRD Org.nr. 993508764

Utarbeidet av: Fremmegård Regnskap DA Sætreskogveien 4 1415 OPPEGÅRD Org.nr. 993508764 Årsregnskap for 2012 1368 STABEKK Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Revisjonsberetning Utarbeidet av: Fremmegård Regnskap DA Sætreskogveien 4 1415 OPPEGÅRD Org.nr. 993508764 Utarbeidet

Detaljer

Årsregnskap for 2014 VINDHARPEN BARNEHAGE SA 5237 RÅDAL

Årsregnskap for 2014 VINDHARPEN BARNEHAGE SA 5237 RÅDAL Årsregnskap for 2014 5237 RÅDAL Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Utarbeidet av: Paradis Regnskap AS Sandbrekkeveien 18 5231 PARADIS Utarbeidet med: Org.nr. 999054463 Total Arsoppgjør Resultatregnskap

Detaljer

Årsregnskap. Arendal og Engseth vann og avløp SA. Året

Årsregnskap. Arendal og Engseth vann og avløp SA. Året Årsregnskap Arendal og Engseth vann og avløp SA Året 2014 Resultatregnskap Arendal Og Engseth Vann- Og Avløpslag SA Driftsinntekter og driftskostnader Note 2014 2013 Salgsinntekt 163 962 182 900 Sum driftsinntekter

Detaljer

Nesodden Tennisklubb

Nesodden Tennisklubb Årsregnskap for 2014 Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Utarbeidet av: OpusCapita Regnskap AS Rosenkrantzgt. 16-18, Postboks 1095 Sentrum 0104 OSLO Org.nr. 879906792 Utarbeidet med: Total

Detaljer

SÆTRE IDRÆTSFORENING GRAABEIN EIENDOM AS 3475 SÆTRE

SÆTRE IDRÆTSFORENING GRAABEIN EIENDOM AS 3475 SÆTRE Årsregnskap for 2014 3475 SÆTRE Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Utarbeidet av: Økonomisenteret AS Spikkestadveien 90 3440 RØYKEN Org.nr. 979850212 Utarbeidet med: Total Årsoppgjør Resultatregnskap

Detaljer

Byen Vår Gjøvik Org.nr: 994918125. Årsrapport for 2010. Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger

Byen Vår Gjøvik Org.nr: 994918125. Årsrapport for 2010. Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger Årsrapport for 2010 Årsberetning Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger Årsberetning 2010 Byen Vår Gjøvik Adresse: Postboks 25, 2801 GJØVIK MVA Virksomhetens art Byen Vår Gjøvik er

Detaljer

Innhold. Styrets beretning 2011 4. Regnskapet 2011 7. Revisors beretning 10. Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12

Innhold. Styrets beretning 2011 4. Regnskapet 2011 7. Revisors beretning 10. Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12 Årsberetning 2011 Innhold Styrets beretning 2011 4 Regnskapet 2011 7 Revisors beretning 10 Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN 12 Finansklagenemnda (FinKN) 16 Forsikring sekretariat 16 Forsikring

Detaljer

LØVLIA BOLIGSAMEIE 2008 FJERDINGBY

LØVLIA BOLIGSAMEIE 2008 FJERDINGBY Årsregnskap for 2014 2008 FJERDINGBY Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Revisjonsberetning Utarbeidet av: Aconte Økonomi Sundgata 1 2080 Eidsvoll Org.nr. 986998055 Utarbeidet med: Total

Detaljer

HØYSAND VANN OG AVLØPSLAG SA 1712 GRÅLUM

HØYSAND VANN OG AVLØPSLAG SA 1712 GRÅLUM Årsregnskap for 2014 1712 GRÅLUM Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Revisjonsberetning Resultatregnskap for 2014 Note 2014 2013 Serviceavgift Andre inntekter Sum driftsinntekter Lønnskostnad

Detaljer

Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN... 15. Særlig om de ikke-aksepterte (IA) nemndsuttalelsene FKN... 31

Styre- og nemndsmedlemmer, samt ansatte i FinKN... 15. Særlig om de ikke-aksepterte (IA) nemndsuttalelsene FKN... 31 Årsberetning 2010 Årsberetning 2010 Innhold Styrets beretning 2010............................................................................ 4 Regnskap 2010..........................................................................................

Detaljer

Årsregnskap. Tromsø ryttersportsklubb

Årsregnskap. Tromsø ryttersportsklubb Årsregnskap 2013 Tromsø ryttersportsklubb org nr 971 578 289 Utarbeidet av: Økonor Tromsø, Account-IT AS Pb 2034 9265 TROMSØ autorisert regnskapsførerselskap Resultatregnskap Tromsø Ryttersportsklubb Driftsinntekter

Detaljer

Stiftelsen Folken. Årsregnskap for 2014

Stiftelsen Folken. Årsregnskap for 2014 Årsregnskap for 2014 Resultatregnskap Note 2014 2013 Driftsinntekt Salgsinntekt 8 047 672 7 436 489 Annen driftsinntekt 5 2 522 451 2 467 219 Sum driftsinntekt 10 570 123 9 903 708 Driftskostnad Varekjøp

Detaljer

ÅRSBERETNING OG REGNSKAP

ÅRSBERETNING OG REGNSKAP ESAVE AS ÅRSBERETNING OG REGNSKAP 2013 Rognan Osveien 10A - 8250 Rognan Tlf. 756 00 200 e-post : firmapost@esave.no org.nr NO971231769MVA Foretaksregisteret Nittende driftsår 2013 ÅRSBERETNING OG REGNSKAP

Detaljer

Årsregnskap. Rana Næringsforening. Org.nr.:975 746 828. Utarbeidet av MIP Regnskapsservice AS

Årsregnskap. Rana Næringsforening. Org.nr.:975 746 828. Utarbeidet av MIP Regnskapsservice AS Årsregnskap 2013 Rana Næringsforening Org.nr.:975 746 828 Utarbeidet av MIP Regnskapsservice AS Resultatregnskap Rana Næringsforening Driftsinntekter og driftskostnader Note 2013 2012 Salgsinntekt 0 2

Detaljer

Tromsø kunstforening. Org.nr: 970424067. Årsrapport for 2014. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter

Tromsø kunstforening. Org.nr: 970424067. Årsrapport for 2014. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter Årsrapport for 2014 Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter Resultatregnskap Note 2014 2013 Driftsinntekter Salgsinntekt 6 3 727 442 3 511 056 Annen driftsinntekt 398 595 489 225 Sum driftsinntekter

Detaljer

HØYSAND VANN OG AVLØPSLAG SA 1712 GRÅLUM

HØYSAND VANN OG AVLØPSLAG SA 1712 GRÅLUM Årsregnskap for 2013 1712 GRÅLUM Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Revisjonsberetning Resultatregnskap for 2013 Note 2013 2012 Salgsinntekt Sum driftsinntekter Lønnskostnad Avskrivning

Detaljer

OPPLÆRINGSKONTORET I BILFAG OSLO OG AKERSHUS AS 0581 OSLO

OPPLÆRINGSKONTORET I BILFAG OSLO OG AKERSHUS AS 0581 OSLO 0581 OSLO Innhold: Årsberetning Resultatregnskap Balanse Noter Revisjonsberetning Resultatregnskap for 2010 Årets basistilskudd Annen driftsinntekt Sum driftsinntekter Varekjøp Lønnskostnad Avskrivning

Detaljer

SENIORNETT NORGE Regnskap Regnskap Regnskap Resultatregnskap Note 31.12.2014 31.12.2013 31.12.2012

SENIORNETT NORGE Regnskap Regnskap Regnskap Resultatregnskap Note 31.12.2014 31.12.2013 31.12.2012 Årsregnskap 2014 SENIORNETT NORGE Regnskap Regnskap Regnskap Resultatregnskap Note 31.12.2014 31.12.2013 31.12.2012 INNTEKTER Salgsinntekter Annen driftsinntekt Salgsinntekter med mva 0 5 050 0 Salgsinntekter

Detaljer

Årsregnskap 2014 for. Norsk Islandshest Forening. Foretaksnr. 983388922

Årsregnskap 2014 for. Norsk Islandshest Forening. Foretaksnr. 983388922 Årsregnskap 2014 for Norsk Islandshest Forening Foretaksnr. 983388922 Resultatregnskap Note 2014 2013 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Driftsinntekter Medlemskontingent 8 813 673 811 513 Medlemslisenser

Detaljer

RESULTAT. Normisjon region Agder. Salgsinntekter 1 152 753 110 905

RESULTAT. Normisjon region Agder. Salgsinntekter 1 152 753 110 905 RESULTAT Normisjon region Agder Driftsinntekter og driftskostnader Note 2013 2012 Salgsinntekter 1 152 753 110 905 Gaver 1 3 174 540 2 942 761 Regioninntekter 1 1 651 550 1 697 253 Testamentariske gaver

Detaljer

SAMEIENE SKEIBO VELFORENING. Årsrapport for Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter. Revisjonsberetning

SAMEIENE SKEIBO VELFORENING. Årsrapport for Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter. Revisjonsberetning Årsrapport for 2013 Årsberetning Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter Revisjonsberetning Resultatregnskap Note 2013 2012 Driftsinntekter Salgsinntekt 2 322 959 307 264 Driftskostnader Lønnskostnad

Detaljer

Årsregnskap. Landbrukstjenester Solør Odal

Årsregnskap. Landbrukstjenester Solør Odal Årsregnskap 2011 Landbrukstjenester Solør Odal Resultatregnskap Landbrukstjenester Solør Odal Driftsinntekter og driftskostnader Note 2011 2010 Salgsinntekter 1 728 285 1 351 005 Lønn og påslag 15 293

Detaljer

BAPTISTENES TEOLOGISKE SEMINAR 1368 STABEKK

BAPTISTENES TEOLOGISKE SEMINAR 1368 STABEKK Årsregnskap for 2013 1368 STABEKK Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Revisjonsberetning Utarbeidet av: Fremmegård Regnskap DA Sætreskogveien 4 1415 OPPEGÅRD Org.nr. 993508764 Utarbeidet

Detaljer

Årsregnskap. Association du Lycée Francais René Cassin d'oslo. Organisasjonsnummer: 976 837 622

Årsregnskap. Association du Lycée Francais René Cassin d'oslo. Organisasjonsnummer: 976 837 622 Årsregnskap 2014 Association du Lycée Francais René Cassin d'oslo Organisasjonsnummer: 976 837 622 Association du Lycée Francais René Cassin Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note Foreldrebetaling

Detaljer

MENTAL HELSE NORD TRØNDELAG 7713 STEINKJER

MENTAL HELSE NORD TRØNDELAG 7713 STEINKJER Årsregnskap for 2013 7713 STEINKJER Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Revisjonsberetning Resultatregnskap for 2013 Note 2013 2012 Annen driftsinntekt Sum driftsinntekter Lønnskostnad

Detaljer

SUNNE KOMMUNER - WHOS NORSKE NETTVERK 0185 OSLO

SUNNE KOMMUNER - WHOS NORSKE NETTVERK 0185 OSLO Årsregnskap for 2014 0185 OSLO Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Utarbeidet av: Christiania Regnskapskontor AS Postboks 375 0102 OSLO Org.nr. 984868650 Utarbeidet med: Total Årsoppgjør

Detaljer

Oslo Fallskjermklubb. Årsrapport for 2014. Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter. Revisjonsberetning

Oslo Fallskjermklubb. Årsrapport for 2014. Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter. Revisjonsberetning Årsrapport for 2014 Årsberetning Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noter Revisjonsberetning Resultatregnskap Note 2014 2013 Driftsinntekter Salgsinntekt 5 330 506 5 968 939 Annen driftsinntekt

Detaljer

Årsregnskap. Tromsø ryttersportsklubb

Årsregnskap. Tromsø ryttersportsklubb Årsregnskap 2014 Tromsø ryttersportsklubb org nr 971 578 289 Utarbeidet av: Økonor Tromsø, Account-IT AS Pb 2034 9265 TROMSØ autorisert regnskapsførerselskap Resultatregnskap Tromsø Ryttersportsklubb Driftsinntekter

Detaljer

Resultatregnskap. Bærum Skiklubb Alpin. Driftsinntekter og driftskostnader

Resultatregnskap. Bærum Skiklubb Alpin. Driftsinntekter og driftskostnader Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note Salgsinntekt 2 813 304 2 818 853 Annen driftsinntekt 5 548 588 Offentlig tilskudd 5 187 475 52 121 Sum driftsinntekter 3 006 328 2 871 561 Varekostnad

Detaljer

Årsregnskap. Landbrukstjenester Solør Odal SA

Årsregnskap. Landbrukstjenester Solør Odal SA Årsregnskap 2014 Landbrukstjenester Solør Odal SA Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note 2014 2013 Salgsinntekt 2 513 661 2 791 960 Lønn og påslag 15 785 989 14 768 481 Annen driftsinntekt

Detaljer

Resultatregnskap. Kvik Halden Fotballklubb. Driftsinntekter og driftskostnader

Resultatregnskap. Kvik Halden Fotballklubb. Driftsinntekter og driftskostnader Regnskap 2014 Resultatregnskap Kvik Halden Fotballklubb Driftsinntekter og driftskostnader Note 2014 2013 Salgsinntekt 4 517 109 4 932 079 Annen driftsinntekt 2 194 218 2 116 665 Sum driftsinntekter 6

Detaljer

Stiftelsen Folken. Årsregnskap for 2013

Stiftelsen Folken. Årsregnskap for 2013 Årsregnskap for 2013 Resultatregnskap Note 2013 2012 Driftsinntekt Driftsinntekter 7 436 489 9 887 025 Annen driftsinntekt 5 2 467 219 3 069 891 Sum driftsinntekt 9 903 708 12 956 916 Driftskostnad Varekjøp

Detaljer

Årsregnskap 2014 for Leksvik Bygdeallmenning

Årsregnskap 2014 for Leksvik Bygdeallmenning Årsregnskap 2014 for Leksvik Bygdeallmenning Organisasjonsnr. 939745084 Utarbeidet av: Leksvik Regnskapskontor AS Autorisert regnskapsførerselskap Postboks 23 7121 LEKSVIK Organisasjonsnr. 980491064 Resultatregnskap

Detaljer

Fargen tilpasses designet Resultatregnskap 01.01 31.12 Resultatregnskap 01.01 31.12 Resultatregnskap 01.01 31.12 Resultatregnskap Driftsinntekter 01.01 31.12 Tilskudd fra Jordbruksavtalen 52 940 000

Detaljer

Resultatregnskap. Frivillighet Norge

Resultatregnskap. Frivillighet Norge Resultatregnskap Note 2007 2006 Salgsinntekter 2 7.400 42.000 Andre driftsinntekter 2 3.610.900 2.255.800 Sum driftsinntekter 2 3.618.300 2.297.800 Lønnskostnad 3,6 1.627.842 829.958 Avskrivning varige

Detaljer

Årsregnskap 2013 for. Sparebankstiftelsen SMN. Foretaksnr. 897153912

Årsregnskap 2013 for. Sparebankstiftelsen SMN. Foretaksnr. 897153912 Årsregnskap 2013 for Sparebankstiftelsen SMN Foretaksnr. 897153912 Årsberetning 2013 Styrets årsberetning 2013 Virksomhetens art Stiftelsens hovedformål er å forvalte de egenkapitalbevis som stiftelsen

Detaljer

SKJEBERG GOLFKLUBB ÅRSBERETNING & REVIDERT REGNSKAP 2011 Del 2

SKJEBERG GOLFKLUBB ÅRSBERETNING & REVIDERT REGNSKAP 2011 Del 2 SKJEBERG GOLFKLUBB ÅRSBERETNING & REVIDERT REGNSKAP 2011 Del 2 1 INNKALLING TIL ÅRSMØTE DEL 2 Medlemmene i Skjeberg Golfklubb innkalles herved til årsmøte del 2 Torsdag 29 mars 2012 kl. 19:00 på klubbhuset,

Detaljer

Årsrapport for 2010. Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger. Revisjonsberetning

Årsrapport for 2010. Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger. Revisjonsberetning Årsrapport for 2010 Årsberetning Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger Revisjonsberetning Resultatregnskap Note 2010 2009 Driftsinntekter Salgsinntekt 2 158 525 95 725 Driftskostnader

Detaljer

NORSK ELBILFORENING 0192 OSLO

NORSK ELBILFORENING 0192 OSLO Årsregnskap for 2014 0192 OSLO Innhold Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Revisjonsberetning Resultatregnskap for 2014 Note 2014 2013 Salgsinntekt Annen driftsinntekt Sum driftsinntekter Varekostnad

Detaljer

Årsregnskap 2015 Næringsforeningen i Drammensregionen Chamber of Commerce Org nr

Årsregnskap 2015 Næringsforeningen i Drammensregionen Chamber of Commerce Org nr Årsregnskap 2015 Næringsforeningen i Drammensregionen Org nr 970 540 636 RESULTATREGNSKAP Note 2015 2014 Kontingenter 3 334 175 3 072 137 Administrasjonsinntekter 1 362 710 1 372 148 Andre driftsinntekter

Detaljer

Årsregnskap 2014 for. Sparebankstiftelsen Halden. Foretaksnr. 997534484

Årsregnskap 2014 for. Sparebankstiftelsen Halden. Foretaksnr. 997534484 Årsregnskap 2014 for Sparebankstiftelsen Halden Foretaksnr. 997534484 Resultatregnskap Note 2014 2013 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Driftskostnader Lønnskostnad 1 868 512 754 838 Avskrivning på varige

Detaljer

Årsregnskap. Tromsø ryttersportsklubb

Årsregnskap. Tromsø ryttersportsklubb Årsregnskap 2012 Tromsø ryttersportsklubb org nr 971 578 289 Utarbeidet av: Økonor Tromsø, Account-IT AS Pb 2034 9265 TROMSØ autorisert regnskapsførerselskap Resultatregnskap Tromsø Ryttersportsklubb Driftsinntekter

Detaljer

Resultatregnskap 2014 for OSI

Resultatregnskap 2014 for OSI Resultatregnskap 2014 for OSI DRIFSTINNTEKTER Samarbeidsavtale SIO Medlemskontingenter og særavgifter Leieinntekter Andre inntekter Sum driftsinntekt Note Resultatregnskap 2 0 1 4 2 0 1 3 532 597 643 200

Detaljer

Årsregnskap. AS Eidsvold Blad. Org.nr.:945 546 824

Årsregnskap. AS Eidsvold Blad. Org.nr.:945 546 824 Årsregnskap 2012 AS Eidsvold Blad Org.nr.:945 546 824 Resultatregnskap AS Eidsvold Blad Driftsinntekter og driftskostnader Note 2012 2011 Salgsinntekt 35 012 195 33 977 341 Annen driftsinntekt 633 820

Detaljer

Resultatregnskap for 2012 MENTAL HELSE NORD TRØNDELAG

Resultatregnskap for 2012 MENTAL HELSE NORD TRØNDELAG Resultatregnskap for 2012 Annen driftsinntekt Sum driftsinntekter Lønnskostnad Annen driftskostnad Sum driftskostnader Driftsresultat Annen renteinntekt Sum finansinntekter Annen rentekostnad Sum finanskostnader

Detaljer

Årsregnskap 2014 for. Hudson Bay Resources AS. Foretaksnr. 974499754

Årsregnskap 2014 for. Hudson Bay Resources AS. Foretaksnr. 974499754 Årsregnskap 2014 for Hudson Bay Resources AS Foretaksnr. 974499754 Resultatregnskap Note 2014 2013 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Driftsinntekter Salgsinntekt 0 142 271 Sum driftsinntekter 0 142 271

Detaljer

Tessta Connect AS ÅRSBERETNING 2010

Tessta Connect AS ÅRSBERETNING 2010 ÅRSBERETNING 2010 Virksomhetens art og hvor den drives Tessta Connect AS leverer varer, kompetanse og tjenester innenfor området kabel-tv, parabol, digitalt bakkenettverk og TV-overvåkning. Selskapet har

Detaljer

ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 31. regnskapsår

ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 31. regnskapsår ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 31. regnskapsår 2014 ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården Foto: Bjørn H. Stuedal (der ikke annet er angitt) Konsernet Landkreditt tar forbehold om mulige skrive /trykkfeil i

Detaljer

Årsregnskap. Holmen Idrettsforening. Organisasjonsnummer: 971568518

Årsregnskap. Holmen Idrettsforening. Organisasjonsnummer: 971568518 Årsregnskap 2013 Organisasjonsnummer: 971568518 RESULTATREGNSKAP HOLMEN IDRETTSFORENING DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Note 2013 2012 Annen driftsinntekt 2 6 979 177 6 394 999 Sum driftsinntekter 6

Detaljer

Resultatregnskap. SKINN Samorg. for kunstformidling i Nord-Norge. Driftsinntekter og driftskostnader Note 2007 2006

Resultatregnskap. SKINN Samorg. for kunstformidling i Nord-Norge. Driftsinntekter og driftskostnader Note 2007 2006 Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note 2007 2006 Statstilskudd 809 000 779 000 Nordland, Troms og Finnmark 419 400 405 000 Prosjektilskudd 1 565 528 713 000 Sponsorstøtte/Prosjekttilskudd

Detaljer

ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 30. regnskapsår

ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 30. regnskapsår ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 30. regnskapsår 2013 Foto: Bjørn H. Stuedal (der ikke annet er angitt) Konsernet Landkreditt tar forbehold om mulige skrive /trykkfeil i rapporten. AS Landkredittgården

Detaljer

Resultatregnskap. Storsalen Menighet. Driftsinntekter og driftskostnader Note 2001 2000

Resultatregnskap. Storsalen Menighet. Driftsinntekter og driftskostnader Note 2001 2000 Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note 2001 2000 Salgsinntekter 31.899 30.145 Gaveinntekter 2.831.948 2.182.463 Tilskudd IM 300.000 350.000 Husleieinntekter 446.440 500.104 Andre driftsinntekter

Detaljer

Årsregnskap. Norsk helse- og avholdsforbund. Org.nr.: 876 077 442

Årsregnskap. Norsk helse- og avholdsforbund. Org.nr.: 876 077 442 Årsregnskap 2012 Norsk helse- og avholdsforbund Org.nr.: 876 077 442 Resultatregnskap Norsk Helse- Og Avholdsforbund Driftsinntekter og driftskostnader Note 2012 2011 Subsidier 6 767 471 747 784 Annen

Detaljer

BRB Vekst AS. Årsregnskap 2014

BRB Vekst AS. Årsregnskap 2014 Årsregnskap 2014 Resultatregnskap NOTER DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER 1 Salgsinntekt 552 000 1 048 000 Sum driftsinntekter 552 000 1 048 000 Varekostnad 28 359 2 628 655 5 Annen driftskostnad 184

Detaljer

Resultatregnskap. BSK skiskyting. Driftsinntekter og driftskostnader

Resultatregnskap. BSK skiskyting. Driftsinntekter og driftskostnader Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note 2013 2012 Aktivitetsinntekt 293 969 175 191 Annen driftsinntekt 0 22 200 Offentlig tilskudd 5 55 577 38 418 Sum driftsinntekter 349 546 235 809

Detaljer

Note 2010 2009 2008. Medlemsinntekter 1.130 1.172 1.212

Note 2010 2009 2008. Medlemsinntekter 1.130 1.172 1.212 Aktivitetsregnskap 2010 Resultatregnskap for perioden 01.01.-31.12. (NOK 1.000) Note 2010 2009 2008 Anskaffede midler Medlemsinntekter 1.130 1.172 1.212 Inntekter fra aktiviteter som oppfyller foreningens

Detaljer

ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 29. regnskapsår

ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 29. regnskapsår ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården 29. regnskapsår 2012 Foto: Bjørn H. Stuedal (der ikke annet er angitt) Konsernet Landkreditt tar forbehold om mulige skrive-/trykkfeil i rapporten. ÅRSRAPPORT AS Landkredittgården

Detaljer

RESULTAT. Normisjon Region Østfold. Note 2014 2013 Driftsinntekter og driftskostnader SUM DRIFTSINNTEKTER 8 699 271 8 416 952

RESULTAT. Normisjon Region Østfold. Note 2014 2013 Driftsinntekter og driftskostnader SUM DRIFTSINNTEKTER 8 699 271 8 416 952 RESULTAT Normisjon Region Østfold Note 2014 2013 Driftsinntekter og driftskostnader Salgsinntekter 3 579 640 2 855 594 Gaver 3 918 794 4 712 576 Messer, basarer og lotteri 44 360 59 423 Tilskudd 548 798

Detaljer

Årsregnskap 2013 for Reisa Elvelag

Årsregnskap 2013 for Reisa Elvelag Årsregnskap 2013 for Reisa Elvelag Foretaksnr. 974235919 Utarbeidet av: Halti Regnskap AS Autorisert regnskapsførerselskap Postboks 41 9156 STORSLETT Regnskapsførernummer Resultatregnskap Note 2013 2012

Detaljer

Resultatregnskap. BSK skiskyting. Driftsinntekter og driftskostnader

Resultatregnskap. BSK skiskyting. Driftsinntekter og driftskostnader Driftsinntekter og driftskostnader Resultatregnskap Note 2014 2013 Aktivitetsinntekt 343 694 293 969 Offentlig tilskudd 5 65 089 55 577 Sum driftsinntekter 408 783 349 546 Aktivitetskostnad 243 902 148

Detaljer

note regnskap regnskap budsjett budsjett resultatregnskap pr. 31.12. 2003 2002 2003 2004

note regnskap regnskap budsjett budsjett resultatregnskap pr. 31.12. 2003 2002 2003 2004 Mosjøen og Omegn Boligbyggelag note regnskap regnskap budsjett budsjett resultatregnskap pr. 31.12. 2003 2002 2003 2004 INNTEKTER Inntekter fra tekn. tjenester 150,342 110,170 96,000 117,600 Forretningsførerhonorar

Detaljer

Statens institutt for forbruksforskning. Noter til regnskapet 2004

Statens institutt for forbruksforskning. Noter til regnskapet 2004 Statens institutt for forbruksforskning Generelt Noter til regnskapet 2004 SIFO ble fra 1. januar 1998 etablert som forvaltningsorgan med særskilte fullmakter, underlagt Barne- og familiedepartementet

Detaljer

Årsregnskap 2013 for. Sunnfjord Golfklubb. Foretaksnr. 980518043

Årsregnskap 2013 for. Sunnfjord Golfklubb. Foretaksnr. 980518043 Årsregnskap 2013 for Sunnfjord Golfklubb Foretaksnr. 980518043 Resultatregnskap Note 2013 2012 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Driftsinntekter Salgsinntekt 1 194 072 1 298 568 Korrigering inntekstført

Detaljer

ÅRSREGNSKAP!2014!!!!! Organisasjonsnummer!880!349!392!

ÅRSREGNSKAP!2014!!!!! Organisasjonsnummer!880!349!392! ÅRSREGNSKAP2014 Organisasjonsnummer880349392 Resultatregnskap Østnorsk jazzsenter Driftsinntekter Note 2014 2013 Tilskudd 2 6 149 818 5 972 742 Annen driftsinntekt 582 766 205 666 Sum driftsinntekter 6

Detaljer

Årsregnskap 2011 for. Studentkulturhuset i Bergen AS. Foretaksnr. 973199986

Årsregnskap 2011 for. Studentkulturhuset i Bergen AS. Foretaksnr. 973199986 Årsregnskap 2011 for Studentkulturhuset i Bergen AS Foretaksnr. 973199986 Resultatregnskap Note 2011 2010 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Driftsinntekter Salgsinntekt 9 367 350 12 580 840 Annen driftsinntekt

Detaljer

Årsregnskap 2012 for. Studentkulturhuset i Bergen AS. Foretaksnr. 973199986

Årsregnskap 2012 for. Studentkulturhuset i Bergen AS. Foretaksnr. 973199986 Årsregnskap 2012 for Studentkulturhuset i Bergen AS Foretaksnr. 973199986 Resultatregnskap Note 2012 2011 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Driftsinntekter Salgsinntekt 11 543 745 9 367 350 Annen driftsinntekt

Detaljer

Årsregnskap. Sørumsand ASVO AS

Årsregnskap. Sørumsand ASVO AS Årsregnskap 2009 Resultatregnskap Drifts inntekte r og driftskostnade r Note 2009 2008 Salgsinnækter Tilskudd Sum driftsinntekter Varekostnader Lønnskostnader m.m Avskrivning på driflsmidbr Annen driftskostrad

Detaljer

Årsrapport for 2009. Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger. Revisjonsberetning

Årsrapport for 2009. Årsberetning. Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger. Revisjonsberetning Årsrapport for 2009 Årsberetning Årsregnskap - Resultatregnskap - Balanse - Noteopplysninger Revisjonsberetning Resultatregnskap Note 2009 Driftsinntekter Salgsinntekt 2 95 725 Driftskostnader Annen driftskostnad

Detaljer

Note 2014 2013 2012. Medlemsinntekter 1.054 1.088 1.128

Note 2014 2013 2012. Medlemsinntekter 1.054 1.088 1.128 Aktivitetsregnskap 2014 Resultatregnskap for perioden 01.01.-31.12. (NOK 1.000) Note 2014 2013 2012 Anskaffede midler Medlemsinntekter 1.054 1.088 1.128 Inntekter fra aktiviteter som oppfyller foreningens

Detaljer

Resultatregnskap. Lillehammer Skiklub. Driftsinntekter og driftskostnader

Resultatregnskap. Lillehammer Skiklub. Driftsinntekter og driftskostnader Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Medlemsinntekter 354 754 351 044 Stevne-/ arr. inntekter 3 856 514 3 782 582 Salgsinntekt 2 369 156 610 Inntektsbringende tiltak 245 650 178 800 Reklame/sponsorinntekter

Detaljer

Årsoppgjør 2008. for

Årsoppgjør 2008. for Årsoppgjør 2008 for Foretaksnr. 981005740 Utarbeidet av Resultatregnskap Note 2008 2007 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Driftsinntekter Inntekter 1 295 123 154 165 Tilskudd 2 2 415 819 1 282 000 Sum

Detaljer

Årsregnskap for 2013

Årsregnskap for 2013 Årsregnskap for 2013 Skjeberg Golfklubb Hevingen 1740 Borgenhaugen Org. nr. 863 937 922 mva. Innhold: - Resultatregnskap - Balanse - Noter - Årsberetning - Revisjonsberetning Produsent: Medlemsinntekter

Detaljer

Regnskapsprinsipper. Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk for små foretak. a) Driftsinntekter

Regnskapsprinsipper. Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk for små foretak. a) Driftsinntekter Regnskapsprinsipper Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk for små foretak. a) Driftsinntekter Inntektsføring ved salg av varer skjer på leveringstidspunktet. Tjenester

Detaljer

Resultatregnskap. Låter Vasslag SA

Resultatregnskap. Låter Vasslag SA Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note 2013 2012 Budsjett 2013 Vannavgifter 1 094 135 1 079 280 1 100 000 Andre driftsinntekter 0 58 625 0 Sum driftsinntekter 1 094 135 1 137 905 1 100

Detaljer

Årsrapport 2012 2 3 4 5 6 Sparebankstiftelsen Gran RESULTATREGNSKAP FOR 2012 DRIFTSINNTEKTER OG KOSTNADER Note 2012 2011 Lønnskostnad 6 673 811 415 330 Annen driftskostnad 6 926 793 756 924 Sum driftskostnader

Detaljer

Årsregnskap 2014 for Valdres Golfklubb

Årsregnskap 2014 for Valdres Golfklubb Årsregnskap 2014 for Valdres Golfklubb Utarbeidet av: Autorisert regnskapsførerselskap Kongsvegen 81 2920 Leira I Valdres Reg.nr. 39326 (Regnskapsførerregisteret) Org.nr. 988 936 987 Årsberetning 2014

Detaljer

STORSALEN MENIGHET. Resultatregnskap DRIFTSINNTEKTER OG -KOSTNADER

STORSALEN MENIGHET. Resultatregnskap DRIFTSINNTEKTER OG -KOSTNADER STORSALEN MENIGHET Resultatregnskap DRIFTSINNTEKTER OG -KOSTNADER Note 214 213 Salgsinntekt 4 755 364 4 887 162 Annen driftsinntekt 2 469 38 2 658 34 Sum driftsinntekter 1, 7, 11 7 224 673 7 545 195 Varekostnad

Detaljer

Årsregnskap 2014 for Sameiet Vormsund Brygge

Årsregnskap 2014 for Sameiet Vormsund Brygge Årsregnskap 2014 for Sameiet Vormsund Brygge Organisasjonsnr. 999243258 Utarbeidet av: Fenstad Regnskapskontor AS Autorisert regnskapsførerselskap Droggetoppen 2 2150 ÅRNES Resultatregnskap Note 2014 2013

Detaljer

Regnskapsprinsipper. Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk for små foretak. a) Driftsinntekter

Regnskapsprinsipper. Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk for små foretak. a) Driftsinntekter Regnskapsprinsipper Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk for små foretak. a) Driftsinntekter Inntektsføring ved salg av varer skjer på leveringstidspunktet. Tjenester

Detaljer

Årsoppgjør 2013 for. Ibestad Vassverk SA. Foretaksnr. 954225267

Årsoppgjør 2013 for. Ibestad Vassverk SA. Foretaksnr. 954225267 Årsoppgjør 2013 for Ibestad Vassverk SA Foretaksnr. 954225267 Resultatregnskap Note 2013 2012 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER Driftsinntekter Salgsinntekt 1 988 995 1 707 703 Annen driftsinntekt 51

Detaljer

Resultatregnskap. Lillehammer Skiklub. Driftsinntekter og driftskostnader Note Regnskap 2014 Regnskap 2013 Budsjett 2014

Resultatregnskap. Lillehammer Skiklub. Driftsinntekter og driftskostnader Note Regnskap 2014 Regnskap 2013 Budsjett 2014 Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note Regnskap 2014 Regnskap 2013 Budsjett 2014 Avvik 2014 mot budsjett Salgsinntekt 2 704 511 4 609 014 1 820 600 883 911 (medlemskontingent, treningsavgifter,

Detaljer

Årsregnskap. CONSENSUM AS Org.nr. 990 663 114MVA

Årsregnskap. CONSENSUM AS Org.nr. 990 663 114MVA Årsregnskap 2012 CONSENSUM AS Org.nr. 990 663 114MVA Resultatregnskap Driftsinntekter og driftskostnader Note 2012 2011 Salgsinntekter 6 000 000 0 Annen driftsinntekt 5 757 274 1 728 611 Sum driftsinntekter

Detaljer

Norges KFUK-KFUM - Speidere

Norges KFUK-KFUM - Speidere Norges KFUK-KFUM - Speidere REGNSKAPSPRINSIPPER Årsregnskapet er satt opp i samsvar med regnskapsloven og god regnskapsskikk. Unntaksreglene for små foretak er brukt for alle poster hvor det foreligger

Detaljer

Note 240.522 6.745.813 241.396 1.144.511 724.079 9.096.321 29.627 829.794 175.896 407.549 3.951.958 5.740.904 56.527 316.029 17.671 31.

Note 240.522 6.745.813 241.396 1.144.511 724.079 9.096.321 29.627 829.794 175.896 407.549 3.951.958 5.740.904 56.527 316.029 17.671 31. Normisjon Region Øst oéëìäí~íêéöåëâ~é Note Driftsinntekter og driftskostnader Salgsinntekt Gaver for prosentberegning Gaver uten prosentberegning Testamentariske gaver (uten prosentberegning Tilskudd Annen

Detaljer

Årsregnskap. NOR Rating

Årsregnskap. NOR Rating Årsregnskap NOR Rating 2014 Resultatregnskap 2014 DRIFTSINNTEKTER OG DRIFTSKOSTNADER NOTE 2014 2013 1 INNTEKTER Andre inntekter 2 529,856 531,017 Sum driftsinntekter 529,856 531,017 Lønns- og personalkostnader

Detaljer

Årsregnskap 2014 for Merkur Regnskap SA. Organisasjonsnr. 985836949

Årsregnskap 2014 for Merkur Regnskap SA. Organisasjonsnr. 985836949 Årsregnskap 2014 for Merkur Regnskap SA Organisasjonsnr. 985836949 Årsberetning 2014 Selskapet driver virksomhet innen regnskapsføring i Hvittingfoss og Kongsberg i Kongsberg kommune, Fiskum i Øvre Eiker

Detaljer

ÅRSREGNSKAP 2011. Stiftelsen for Egersund Misjonshus. Innhold: Resultatregnskap Balanse Noter. Årsberetning Revisjonsberetning

ÅRSREGNSKAP 2011. Stiftelsen for Egersund Misjonshus. Innhold: Resultatregnskap Balanse Noter. Årsberetning Revisjonsberetning ÅRSREGNSKAP 2011 Stiftelsen for Egersund Misjonshus Innhold: Resultatregnskap Balanse Noter Årsberetning Revisjonsberetning Årsregnskapet er utarbeidet av Visma Services Norge AS RESULTATREGNSKAP FOR 2011

Detaljer

Årsoppgjør 2010 for Visuray Holding AS. Foretaksnr. 991834559

Årsoppgjør 2010 for Visuray Holding AS. Foretaksnr. 991834559 Årsoppgjør 2010 for Visuray Holding AS Foretaksnr. 991834559 Årsberetning 2010 Beskrivelse av selskapets virksomhet VisuRay Holding AS investerer i andre selskaper. Virksomheten drives i Randaberg komune.

Detaljer