AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb nye avis Hovedforedrag. Jens-Anton Johnsen

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb 25.09.2012. nye avis 25.09.12. Hovedforedrag. Jens-Anton Johnsen"

Transkript

1 Sortland Rotary Klubb r e b m e AVISEN-12 t p Se Vår nye avis Jens-Anton Johnsen Møteferater fra 11.,18. og 25 Bengt Jaegtnes, Knut Olav Nordmeland, Torgeir Kristiansen Hovedforedrag Bengt Jaegtnes Sortland Nye Hage Vårt siste prosjektv/karl Glad Nordahl

2 VÅR NYE AVIS Du leser nå første utgave av vår nye avis,«månedsavisen»,- på mange måter en prøveballong vi ønsker å få kommentarer til. Innsatsen for å utvikle/lage vår gamle Ukeavis har pågått kontinuerlig, - hver uke i 3 4, år med unntak av sommermøtene. Arbeidstiden har økt gradvis i takt med kvalitetshevingen på avisen, helt fra de første utgivelsene og fram til i dag. Etter en nøye gjennomgang av abeidsrutinene for «Ukeavisen», ble konklusjonen at å opprettholde den kvalitet og frekvens utgivelsene har hatt i de to - tre siste år, blir en for arbeidskrevende prosess for redaksjonen. Eksempelvis er timeforbruket for referenten 2 3t, fotografering og bearbeiding i Photoshop 1 2 t og layoutarbeid fra 2-5t, - et snitt fra 5 10t. pr. avis pr uke. Ved større reportasjer ofte mer, særlig for foto/layoutarbeidet som er tidkrevende. Når man da tenker på den lille leserkrets avisen har, en leserkrets som stort sett består av medlemmer i Sortland Rotary Klubb og knapt nok det, og i tillegg, kanskje en og annen rotaryaner rundt om i det ganske land.vurdert i denne sammenheng samsvarer ikke innsats og gevinst. Hvordan skal vi så klare å opprettholde en tilnærmet standard på fremtidige aviser og samtidig redusere arbeidsinnsatsen? Skal vi produsere en, kvalitetsavis pr måned, eller skal vi senke kravene ved å utgi fi re middelmåtige? Etter å ha drøftet temaet i to møter i klubben, ble konklusjonen å produsere en månedlig avis utgitt etter månedens siste rotarymøte, og heller fi nne en løsning som rasjonaliserer refereringsarbeidet fra de første tre møtene. Løsningen kan lilgge i å benytte en standard referatmal som fylles ut under møtet, enten på papir, eller lagt inn direkte på en bærbar PC. (Kortreferat, som i denne avisen, s.3-4) De som velger elektronisk utfylling er ferdig når møtet er slutt og kan sende referatet på e-post. Undertegnede tilbød å ta hovedansvaret for å utarbeide månedsavisen i den form den foreligger i dag. Dette omfatter fotografering og layoutarbeid, samordning av kortreferatene osv.. men satte som betingelse at alt stoff skulle sendes elektronisk til oppgitt e-postadresse. I fellesskap med Knut Olav, Bengt og undertetnede er det utarbeidet en mal som vi vil tar i bruk i denne utgaven av avisen. Malen er basert på forslaget i Rotarys Årbok og tilpasset vårt behov. Med dette skal vi gå inn for å rasjonalisere arbeidet med avis/referat/hjemmeside, samtidig som vi opprettholder kvaliteten på produktet. Men husk, ansvaret for å sende stoff til avisen ligger på medlemmene. Jens-Anton Gi tilbakemelding med gode forslag

3 Sortland Rotary Klubb KORTREFERAT Møtedag/dato: Tirsdag 11. sept Møteleder: Gjester: Fødselsdager: Besøk i andre klubber: Dagens 3 min: Hovedprogram Meldinger/Klubbsaker: Loddvinner: Avslutning: President Knut Olav Nordmeland Guvernør Jon Eidsvik Ingen i forrige eller i denne uke Ingen besøk i andre klubber Kanselleres grunnet guvernørbesøk Guvernør Jon Eidsviks tale. Se vedlagt presentasjon i powerpoint Sjåfører søkes til aksjonen. Sture oppfordrer unge å søke Rotarysti pendiet. 1. oktober skal søknad leveres til distriktet. Karl Christiansen har det bra i USA Kjell Jensen Takk til foredragsholder Frammøte antall/%: 16 medl. 56% Program for neste møte: Referent: Planleggingsmøter i komiteene Bengt Jaegtnes Viktige punkter i hovedprogrammet Powerpoint presentasjon av guvernørens budskap til klubbene.

4 Møtedag/dato: Tirsdag Sortland Rotary Klubb KORTREFERAT Møteleder Gjester: Fødselsdager: Besøk i andre klubber: Dagens 3 min: President Knut Olav Nordmeland Ingen Ingen forrige og denne uke Ingen besøk i andre klubber Kanselleres p.g.a. planleggingsarbeid Hovedprogram Planleggingsarbeid. Kom. lager årsplan.rapport: / Meldinger/Klubbsaker: Loddvinner: Avslutning: Lagringsmedium - Internet: Dropbox. Initiativ og orientering v/bengt Jaegtnes Alle sender inn stoff. Dette vil bli lagret i arkivet Styret og komiteledere skal ha tilgang. Bengt viser fram en presentasjon over Vesterålen som Hans kan vise fram på distriktskonferansen på Stjørdal. Sjåfører til TV-aksjonen. % ubesatte roder. Distr.konjf. blir i fl g. Hans Furfjord holdt på Sortland. Sortland Nordic har kapasitet. Jubileumsfesten planlegges av Arrange mentskom., -datofestes. Sortland Nye Hage v/karl skal ha møte med landskapsarkitekter( studenter) for å få innspill. Må skaffe nok skifep plater? Lage benker av tømmer. Henv. til Byggefaglinja SVGS kan være en ressurs her. (forslag av Rolf) Sture Jægtnes Takk til foredragsholder Oppmøte, antall/%: 11-39% Program for neste møte: Palmekrigen avsluttes Referent: Knut Olav Nordmeland Viktige punkter i hovedprogrammet Powerpoint presentasjon av guvernørens budskap til klubbene. Noe forvirring ved oppstart av komitearbeidet. Dette bunnet i at mange av medlemmene står parallelloppført i 2 komiteer, som gjorde det vanskelig å fi nne sin plass og gjennomføre denne delen. Presidenten oppfordrer også til å samle komiteene utenom møtearenaen og fortsette komitearbeidet. Dette også fordi mange av medlemmene manglet ved dette møtet.

5 DAGENS MØTE Møteleder: Knut Olav Nordmeland Referent: Torgeir Kristiansen Gjester: Ingen Besøk i andre klubber: Ingen Foredragsholder: Bengt Jægtnes Dagens 3 minutt: Ikke programert Loddvinner: Torgeir Kristiansen Meldinger / klubbsaker: - Tv: aksjonen. Sjåfører, mangler 3 sjåfører ennå. - Sture, Har vært og slått ned de siste palmene overfor parkeringsplassen til Kystvakta. - Ann Kristin Aslaksen: Etter avtale med Karl Glad Nordahl Rolf Johnsen Rolf Johnsen sender jeg søknad Dokumentene sendes i tillegg med posten i dag til Sortland Rotary. Medlemmer bør melde per mail dersom de ikke kan møte til klubbmøtene. Dersom man ikke møter over fl ere møter undres man jo hva som foregår, om folk er syke eller er i ferd med å slutte? Karl fortalte om de besøkende arkitektene som ble forespurt om Sortland Nye Hage. Kart ble overlevert og formaninger gitt. Karl fi kk en oppringning fra en av arkitektene, som hadde utfyllende spørsmål om prosjektet. Hvorvidt det kommer tilbakemelding på hagen vites ikke per nå. Det som eventuelt kommer, antas sendt til Kommunen hvor det skal arrangeres en utstilling ifm landskapsarkitektprosjektet. Jens- Anton omtalte Palmeprosjektet og etterlyste en videre innsats i prosjektet. Palmene har vært slått ni ganger nå, og skal være i.h.t. retningslinjene for avvirkning av Tromsøpalmen. Det foreslås en endelig avslutning for prosjektet til våren, som det gjøres litt ut av (media, kommunen, Rotary Norden). SRK har to offi sielle prosjekt; Tromsøpalmen og Flyktningeprosjektet. Det er derfor viktig med en formell avslutning av palmeprosjektet. Sortland Nye Hage bør meldes inn til Rotary Norden som offi sielt prosjekt. Flyktningeprosjektet bør også meldes ut fordi det egentlig aldri kom i gang, og at primus motor har sluttet i klubben. Det er også i andre sammenhenger svikt i rapporteringsrutinene, blant annet av hvor mange ganger kubben har vært i media, lokalt og regionalt. Det ble også nevnt at ukeavisen ikke er i drift lenger, og Presidenten har tatt opp problemstillingen mot ansvarlig komite. Torgeir ga en kort statusrapport om Sebastians opphold i familien Kristiansen. Alt vel så langt.

6 HOVEDFOREDRAG Starten på et reiselivseventyr Kveldens foredragsholder, Bengt Jaegtnes Bengt gir oss et foredrag om direktefl y turismen mellom Evenes og London/Munchen. I vinter er det prognoser på 60 turister til Vesterålen og et tilsvarende antall til Lofoten. Det planlegges totalt 14 charterturer i vinter. For at satsningen skal være levedyktig er det viktig at det er bedrifter som står bak satsningen. Uten disse antas det at satsningen blir mislykket. Satsningen har medført stor oppmerksomhet i turistmarkedet, og per nå ser det ut til å være en riktig dimensjonert satsning, tilstrekkelig til å selge de tilgjengelige plassene. Gjestene etterspør helhetlige pakker, med buss, opphold og et fyldig program. Verdiskapningen i regionen estimeres til ca 2,5 millioner kroner per charter. Dette fordeles på alle involverte aktører. Discover Artic har vært i møte med Norwegian vedrørende charter hvor også Andenes Lufthavn var diskutert. Nye møter planlegges. Det er også engelske og tyske aktører involvert. Disse er i stand til å ta imot utreisende (nordlendinger) og gi dem en fullverdig opplevelse, samt at de også er involvert med salg og arrangement i sine egne land. I fremtiden ses det på nye markeder i Europa, men også i Asia. Bengt presenterte et tilbud som er sendt ut, hvor de fokuserer hardt på nordlysopplevelsen. I praksis er det heftig etterretningsarbeid under besøkene for å fi nne ut hvor det er best værforhold for å kunne se nordlyset under oppholdet. I tillegg til nordlyset satses det på å utnytte kvalsafarikapasiteten i regionen. Andre tilbud som fremheves er hurtigruten, Sami Siida, hesteridning og hundespann. Bengt presenterte et par internettsider til en tysk og en engelsk reiselivsaktør hvor vi kunne se hvordan regionen presenteres for potensielle turister. Bookingen er i gang i England, og om et par uker vil det vise seg hvor attraktivt dette konseptet er i Tyskland. Flere spørsmål ble stilt til Bengt, og også noen forslag som kan bidra til en større opplevelse for turistene. Det ble nevnt at det også er satsninger på gang innen cruisetrafi kken. Når turismen vokser vil det måtte satses på infrastruktur i regionen, og deriblant å skaffe tilveie nok kvalifi serte guider. Presidenten takket for foredraget og møtet, og ønsker velkommen tilbake til neste møte. Ref.: Torgeir Kristiansen

7 SORTLAND NYE HAGE et rotaryprosjekt En foreløpig signatur som setter Rotary på kartet Den gamle Parken ble anlagt for nå rundt 100 år siden (først på tallet). Initiativtaker var Berh. J. Steiro (forretningmann på Sortland, og bestefar til forretningsdrivende Terje Steiro). Med på laget hadde BJS ungdomslaget Hugin på Selnes pluss interesserte Sortland-patrioter. Opprinnelig var Parken omtrent dobbelt så stor som det området Sortland Rotary Klubb nå har ryddet og tilsådd. Tvers gjennom Parken gikk det veg. Området tilhører Sortland kommune, og for en tid tilbake (for år siden), ble det på nedsiden av vegen bygd boliger for eldre også dissse boliger kalt Parken. Den egentlige Parken ble anlagt med gangveger, blomster og busker men dessverre ble det også plantet mye norsk gran. Området var flittig besøkt av folk flest lett tilgengelig i fredfylte omgiveser. Men granskogen vokste, og dominerte etter hvert hele området, mørkt og trist ble det, og interessen for Parken forsvant med manglende sollys. Noen og enhver ønsket nok å få gjort noe ut av området, bringe parken tilbake til sin opprinnelige storhetstid. Det ble lenge med de gode ønsker. For nå tre fire år siden ble det hugget noen få trær, men greiner ble liggende. Så var det stopp inntil alle trær ble hugget i Stokkene ble fjernet, men greinene ble liggende, og her trivdes et villniss av ugras og villbrignebærplanter. Området ble helt utilgjegelig ble det i Sortland Rotary Klubb fremmet en idé om i alle fall og å rydde området for tilsåing og så siden anlegg av en hage. Kontakt med Sortland kommune ble opprettet, og intersssen var stor. Det verserte planer om å samle greiner og male dem opp. Det ble fort ansett som en helt umulig oppgave. I stedet skulle nå alt av greiner, ugras og stubber fjernes og kjøres bort. Her gjalt kun maskinaerbeid. Pris ble innhentet kroner er mye penger, og med tillegg av moms syntes oppgaven noe vanskelig. Men så kom barnebarn til grunnleggeren, Terje Steiro, på banen. Han gikk inn med hele I tillegg noen til og på toppen kommunal bevilgning på Ideén om å grave ned alt av greier og stubber kom opp, forkastet, men så igjen tillatt, og maskinfirma Henriksen tok jobben. På forsommeren 2012 gikk det både fort og greit, og vi var kommet halvvegs. Klubbmedlem og gårdbruker Kjell Jensen tok seg av jobben med egne maskiner planering, harving, gjødsling og såing. Før man kom så langt, hadde et betydelig antall av klubbens medlemmer (men dessverre ikke alle) sagt seg villig, og møtte også i opp med jernrive og arbeidslyst. Etter to ettermiddager var det mulig for Kjell å så til.

8 Her kommer Sortland nye hage, før og etter rydding og tilsåing. Neste sommer får alle klubbens medlemmer delta i hagearbeid Nå grønnes det der det før var villniss, og Kjell kommer tilbake på vårparten for å etterså der det ikke gror skikkelig. Det er plantet et pent skilt på området som forteller at her er det Sortland Rotary Klubb som har vært på ferde. Hvordan fortsettelsen skal bli er ikke klart i detalj. Det blir ikke mer i år, men til neste sommer er det store muligheter for at det blir gjort noe for å få til den nye Sortland hage. Vi ser for oss gangveger av Alta-skiffer, benker og bord av tømmer fra parkens egen storskog og i tillegg beplantninger. Det bør skje etter en plan, og vi tror vi har vært heldige: Sortland fikk for kort tid siden besøk av landskaps/hage-arkitektstudenter fra Ås, med oppgave å komme med forslag til å gjøre byen Sortland og omgivelsene både mer tilgjengelig og vakrere. Et par av studentene har snust på Sortland nye hage. Vi er ikke lovet noe, men det går an å håpe. Før jul kommer akitektstudentenes planer til Sortland, og over nyttår er det meningen å få til en utstilling i kommunens regi. Om Sortland nye hage kommer med, gjenstår å se. Hvis ikke må vi finne på noe annet lurt! Vi kan umulig gi oss nå. Referat : Torgeir Kristiansen Referat : President Knut Olav Nordmeland Referat : Bengt Jaegtnes Referat : Mangler! Ansvar for utgivelsen, foto; layout:jens-anton Johnsen Karl Glad Nordahl

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen 22.05.2012. Vi minnes Jan 3-minutt v/terje Solvoll Parkprosjektet v/karl Glad Nordahl. Varden på Bøblåheia

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen 22.05.2012. Vi minnes Jan 3-minutt v/terje Solvoll Parkprosjektet v/karl Glad Nordahl. Varden på Bøblåheia Sortland Rotary Klubb Ukeavisen 22.05.2012 Vi minnes Jan 3-minutt v/terje Solvoll Parkprosjektet v/karl Glad Nordahl Varden på Bøblåheia Til minne Jan Gunnar Christiansen Vår kjære rotarykamerat, måtte

Detaljer

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen 24.04.12. Prosjektinfo v/karl Glad Nordahl. 3-minutt v/per Bjørnar Moe. Hovedforedrag v/rune Lødemel.

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen 24.04.12. Prosjektinfo v/karl Glad Nordahl. 3-minutt v/per Bjørnar Moe. Hovedforedrag v/rune Lødemel. Sortland Rotary Klubb Ukeavisen 24.04.12 Prosjektinfo v/karl Glad Nordahl 3-minutt v/per Bjørnar Moe Hovedforedrag v/rune Lødemel Vårtegn Sortland Rotary Klubb I presidentens fravær ønsket Kjell Jensen

Detaljer

Sortland Rotary Klubb MAI 2013

Sortland Rotary Klubb MAI 2013 Flaggkommandør/Sjef Kystvakten Lars Saunes, Hva som skjer i Kystvakten? Hva skjer i kommiteérne..? Vestvågøy RK feirer 50-års jubileum 1 Sortland Rotary Klubb MAI 2013 Møte 14. mai 2013 President Knut

Detaljer

Sortland Rotary Klubb APRIL 2013

Sortland Rotary Klubb APRIL 2013 Reiselivssjef Roy Odd Schøyen forteller om reiselivet og Masterplan for Vesterålen Datakurs med vekt på bruk av power-point ved Finn Moe Quiz Distriktskonferansen 1 Møte 16. april 2013. Presidenten ønsket

Detaljer

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb INTERCITYMØTE 25.10.11. ROTARACT 3-minutt v/torgeir Kristiansen

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb INTERCITYMØTE 25.10.11. ROTARACT 3-minutt v/torgeir Kristiansen INTERCITYMØTE 25.10.11 Ukeavisen ROTARACT 3-minutt v/torgeir Kristiansen ET GLØTT INN I KOMMENDE VEIPROSJEKTER Foredrag v/regionvegsjef Torbjørn Naimak Sortland i dag, 25.10.11 Regionvegsjef Torbjørn Naikam

Detaljer

Ukebrev 16.03.10 s.1. Innhold Fra møtet i dag, ref/foto s. 1,2,3 Sekretærens referat fra møtet s. 4 Temasiden s. 5

Ukebrev 16.03.10 s.1. Innhold Fra møtet i dag, ref/foto s. 1,2,3 Sekretærens referat fra møtet s. 4 Temasiden s. 5 Ukebrev 16.03.10 s.1 Innhold Fra møtet i dag, ref/foto s. 1,2,3 Sekretærens referat fra møtet s. 4 Temasiden s. 5 Presidenten ønsket velkommen, og særlig til vår gjest, GSE-student Marianne Holten Jacobsen.

Detaljer

AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb. November 27.11.2012. 70-årsfeiring hos Sture. Flyplassutvikling på Svalbard v/reinhard Mook

AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb. November 27.11.2012. 70-årsfeiring hos Sture. Flyplassutvikling på Svalbard v/reinhard Mook Sortland Rotary Klubb AVISEN-12 November 27.11.2012 70-årsfeiring hos Sture Flyplassutvikling på Svalbard v/reinhard Mook Klubbens planer Komitélederne informerer Medlemsmøte 06.11. 2012 Sortland Rotary

Detaljer

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb 15.11.11. Rotaryetikk 3-minutt v/willy Bowitz. Mitt liv på Heimdal Yrkesforedrag v/bjørg Kari Jensen

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb 15.11.11. Rotaryetikk 3-minutt v/willy Bowitz. Mitt liv på Heimdal Yrkesforedrag v/bjørg Kari Jensen 15.11.11 Ukeavisen Rotaryetikk 3-minutt v/willy Bowitz Mitt liv på Heimdal Yrkesforedrag v/bjørg Kari Jensen Dagslysmåne 12. november Jens-A Rotarymøte 15.11.11 President Trond Arthur Christiansen ønsket

Detaljer

Juleavisen. Sortland Rotary Klubb. Hendelser i adventstiden Legender og fakta rundt Santa Lucia v/svein Roar Jacobsen

Juleavisen. Sortland Rotary Klubb. Hendelser i adventstiden Legender og fakta rundt Santa Lucia v/svein Roar Jacobsen Juleavisen 13.12.11 Hendelser i adventstiden Legender og fakta rundt Santa Lucia v/svein Roar Jacobsen Stemninsrapport fra klubens julebord 9 siders reportasje fra klubbens møte og julebord God jul og

Detaljer

MÅNEDSBREV AUGUST 2015

MÅNEDSBREV AUGUST 2015 ÅSANE ROTARYKLUBB DISTRIKT 2250 MÅNEDSBREV AUGUST 2015 NUMMER 237 asane.rotary.no asane@rotary.no www.facebook.com/pages/åsane-rotaryklubb/776738755731826 Fremmøte siste måned har vært: 48% Følgende har

Detaljer

En del andre klubbglimt fra høsten 2013. 9. september fikk vi høstens første egoforedrag. Et av våre nye medlemmer Anne-Grethe

En del andre klubbglimt fra høsten 2013. 9. september fikk vi høstens første egoforedrag. Et av våre nye medlemmer Anne-Grethe En del andre klubbglimt fra høsten 2013 9. september fikk vi høstens første egoforedrag. Et av våre nye medlemmer Anne-Grethe Aanestad er allerede fra tidligere godt kjent med både klubben vår og med Rotary.

Detaljer

Medlemsmøte / Julemøte

Medlemsmøte / Julemøte 25. årgang Desember 2013 Medlemsmøte / Julemøte Fredag 6. desember kl. 1900 Trivselssenteret Dagsorden: 1. Opprop 2. Lions Etiske Norm 3. Eventuelt Sosialt samvær med julemat etc. Klubbavis for Lions Club

Detaljer

Medlemsmøte. Mandag 17. mars kl. 19:00 Heimen. Dagsorden:

Medlemsmøte. Mandag 17. mars kl. 19:00 Heimen. Dagsorden: 25. årgang Mars 2014 Medlemsmøte Mandag 17. mars kl. 19:00 Heimen Dagsorden: 1. Opprop 2. Lions Etiske Norm 3. Nytt fra valgkomiteen 4. Aktuelle saker 5. Eventuelt 6. Lions internasjonale aktiviteter Klubbavis

Detaljer

Medlemsmøte / valgmøte

Medlemsmøte / valgmøte 25. årgang April 2014 Medlemsmøte / valgmøte Mandag 7. april kl. 19:00 Heimen Dagsorden: 1. Opprop 2. Lions Etiske Norm 3. Valg av nytt styre for Lions året 2014/2015 4. Nye medlemmer 5. Aktuelle saker

Detaljer

KLUBBENS MÅL OG PLANER

KLUBBENS MÅL OG PLANER KLUBBENS MÅL OG PLANER Skjemaet fylles ut og sendes til din assisterende guvernør innen 30.04.2015. Klubbens navn AG navn Presidentens navn Stokke Rotary Morten Svagård Kåre Larsen 1. KLUBBEN Rekruttere

Detaljer

REFERAT OØ2SK 04.10.14

REFERAT OØ2SK 04.10.14 REFERAT OØ2SK 04.10.14 TILSTEDE: Nestleder, Kasserer, varasekretær, O&I leder, 14 GSR, 2 vara GSR, 3 stk. observatør (14 stk. med stemmerett), totalt 23 stk. INNLEDENDE PUNKTER: Leder ønsket velkommen,

Detaljer

AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb 12.10.30. Vollyballfamilien Beck/Jægtnes. Besøk i Galleri Jennestad. 16 sider. Kortrapport 23.10

AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb 12.10.30. Vollyballfamilien Beck/Jægtnes. Besøk i Galleri Jennestad. 16 sider. Kortrapport 23.10 Sortland Rotary Klubb r e b AVISEN-12 tk o O 12.10.30 16 sider Vollyballfamilien Beck/Jægtnes Besøk i Galleri Jennestad Kortrapport 02.10 Tone Drechsler Hansen Kortrapport 16.10 Kortrapport 09.10 Bengt

Detaljer

LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 6. hbrevik@online.no

LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 6. hbrevik@online.no LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 6 hbrevik@online.no Redaktør: Torbjørn Øygard 29.01.2015 Innholdsfortegnelse Presidenten har ordet.... 3 Dagsorden Klubbmøte 04.02.2015... 4 Forretningssaker referert i

Detaljer

Referat fra styremøte 21. januar 2012

Referat fra styremøte 21. januar 2012 Referat fra styremøte 21. januar 2012 Tilstede: Ivar, Per Olav, Knut, Nancy og Line Fravær: Bjørg Sak 1: Saksliste Sakslisten mangler en sak vedr. avvikling av utstillinger i klubben. Denne sendes inn

Detaljer

Fosna Rotaryklubb. Årsplan for 2007 2008

Fosna Rotaryklubb. Årsplan for 2007 2008 Fosna Rotaryklubb Årsplan for 2007 2008 Innledning Mottoet for president Rotary International 2007 2008 Wilfrid J. Wilkonson er Rotary deler ( Rotary Shares ). Hvor mye av vår personlige tid er vi villige

Detaljer

REFERAT FRA FAU - MØTE

REFERAT FRA FAU - MØTE MØTENR 7. - skoleåret 12/13 DATO 07.05.13 KL.SLETT 1900-2130 STED Rothaugen skole, Billjardrom KOPI TIL skolen v/rektor Atle Fasteland TIL STEDE: 8.klasse 9.klasse 10.klasse 8A - Bård 8B - 8C - Torunn

Detaljer

Banerjee`s logo og valspråk for 2011-12 var:

Banerjee`s logo og valspråk for 2011-12 var: Ringebu Rotary Klubb. Distrikt 2305. Charterdato 18.12 1967. Møte kvar tysdag kl.18.30 I Ringebu ungdomssenter. Årsmelding og rekneskap for året 2011-12. Banerjee`s logo og valspråk for 2011-12 var: Reach

Detaljer

Presidentskifte Valle gård 15. juni 2012, Anve Njål Øyslebø og Einar Kristiansen

Presidentskifte Valle gård 15. juni 2012, Anve Njål Øyslebø og Einar Kristiansen LAKSESTIGEN LIONS MANDAL LIONS CLUB Presidentskifte Valle gård 15. juni 2012, Anve Njål Øyslebø og Einar Kristiansen INNHOLD: 2 Innkalling til klubbmøte tirsdag 28. august kl 1900 3 Presidenten 4 Referat

Detaljer

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV JUNI 2012 Takk for meg som president. Mitt år som president er nå historie, og det er tid for å se tilbake på året. Jeg vil i denne artikkelen bare gi noen generelle

Detaljer

Halvor Holtskog, Holtskog Nyhuus Design Ans

Halvor Holtskog, Holtskog Nyhuus Design Ans Skien Skien Sentrum er det alltid hyggelig å besøke. Den gode møteplassen i en tusenårig by har også i år flott blomsterprakt. Ampler og bed er satt ut med omtanke og flotte farger. Skien Skien Sentrum

Detaljer

Ringebu Rotary Program 2008

Ringebu Rotary Program 2008 Ringebu Rotary Program 2008 Januar 08.01 Komitemøte. Ansvarlig: informasjonskomiteen 3 minutter: Ola Steine 15.01 Bjørn i Canada v/ Bjørn Haugen 3 minutter: Torbjørn Torgersen 22.01 Landgang i Antarktis.

Detaljer

Referat styremøte BIS Kristiansand

Referat styremøte BIS Kristiansand Referat styremøte BIS Kristiansand Til: Sted: Tidspunkt: Styret og ledelsen BIS Kristiansand 2011/2012 BIS- kontoret 15:00 Sak 1: Valg av møteleder og referent Styret legger frem forslag til møteleder

Detaljer

Referat fra ekstraordinær generalforsamling i Norsk Rottweilerklubb. 20.09.2014, Stokke.

Referat fra ekstraordinær generalforsamling i Norsk Rottweilerklubb. 20.09.2014, Stokke. Referat fra ekstraordinær generalforsamling i Norsk Rottweilerklubb. 20.09.2014, Stokke. Tilstede: Kirsten Svendsen, Jon-Erik Svendsen, Robert Tenold, Britt Tenold, Linda Jørgensen, Ivar Aanes, Lisa Iversen,

Detaljer

Brøyting av sideveier i Skarsdalen 2014-2015 og eventuelt over 3 år 2014-2017.

Brøyting av sideveier i Skarsdalen 2014-2015 og eventuelt over 3 år 2014-2017. Brøyting av sideveier i Skarsdalen 2014-2015 og eventuelt over 3 år 2014-2017. På kommende ekstraordinær generalforsamling skal det voteres over styrets forslag på reduksjon av hovedveinettet, samt kostnadsfordeling

Detaljer

Sakspapirer. Utvalg: Styret for nyskaping og omstilling Møtedato: 07.04.2011 Møtested: Formannskapssalen Møtetid: kl. 12.00.

Sakspapirer. Utvalg: Styret for nyskaping og omstilling Møtedato: 07.04.2011 Møtested: Formannskapssalen Møtetid: kl. 12.00. Sakspapirer Utvalg: Styret for nyskaping og omstilling Møtedato: 07.04.2011 Møtested: Formannskapssalen Møtetid: kl. 12.00 Saksliste Utvalgssakstype/nr. Arkivsaksnr. Tittel PS 8/11 11/240 13 Ofl 13 SØKNAD

Detaljer

Referat fra møte i Oppsal FAU

Referat fra møte i Oppsal FAU Referat fra møte i Oppsal FAU Dato for møte: Torsdag 28. februar 2013 Referent: Trond Wingård Til stede Jørgen Borrebæk 1A Trond Wingård 1B Camilla T. Onstad 1C Rikke Brouer-Wangen 2A Halvard Lavoll 2C

Detaljer

GLEDE. Å kjenne deg glad, kan være en god medisin som holder deg frisk når du er gammel.

GLEDE. Å kjenne deg glad, kan være en god medisin som holder deg frisk når du er gammel. Gammel og GLAD 1 GLEDE Å kjenne deg glad, kan være en god medisin som holder deg frisk når du er gammel. Det er alltid ting i livet du kan glede deg over, alene eller sammen med andre. Når du er gammel

Detaljer

Innkalling til årsmøte i DIS-Haugaland Mandag 14. mars 2011 kl. 19:00 IOGT-huset Bjørgvinsgt. 40

Innkalling til årsmøte i DIS-Haugaland Mandag 14. mars 2011 kl. 19:00 IOGT-huset Bjørgvinsgt. 40 Innkalling til årsmøte i DIS-Haugaland Mandag 14. mars 2011 kl. 19:00 IOGT-huset Bjørgvinsgt. 40 Sakliste: Sak 1. Valg av møteleder og referent samt 2 personer til å undertegne protokoll Sak 2. Godkjenne

Detaljer

Sommer 2015. Vassøynytt

Sommer 2015. Vassøynytt Vassøynytt Nyhetsbrev fra Vassøy Beboerforening Styret i Vassøy Beboerforening har fast møtetid første mandag hver måned. Møtene er åpne for alle betalende medlemmer. Saker som ønskes behandlet må være

Detaljer

Tore Lynau Soneleder sone 3 Distrikt 104 H, Oslo og Bærum 2015-2016

Tore Lynau Soneleder sone 3 Distrikt 104 H, Oslo og Bærum 2015-2016 Tore Lynau Soneleder sone 3 Distrikt 104 H, Oslo og Bærum 2015-2016 Referat fra sonemøte 2 i sone 3-2015/2016 Dato: 18. november 2015 Kl.: 18.00 Sted: Nordstrand Kirke Ekebergveien 236/238, 1166 Oslo Tilstede:

Detaljer

Rekruttere og beholde i o-idretten

Rekruttere og beholde i o-idretten Rekruttere og beholde i o-idretten Hvordan rekrutterer og beholder vi barn og ungdom i o-idretten. Samarbeid, planlegging, ressursutnyttelse. Erfaringer fra Østmarka OK. Terje Linløkken, Jørn Mjøster og

Detaljer

Hvordan fungerer leksehjelpordningen - fokus på 10 klasse

Hvordan fungerer leksehjelpordningen - fokus på 10 klasse Referat fra møte i FAU 25.11.2015 Engebråten skole Tilstede: Are Bjørn Pedersen, Kristina Johansen, Oddrun Rangsæter, Jarl Øvstedal, Frode Huser, Marianne Fossan, Tor Brockstedt, Petter Munkerud, Anne

Detaljer

Hva er Rotaract? Vennskap gjennom tjeneste Service above self Rotaract shares

Hva er Rotaract? Vennskap gjennom tjeneste Service above self Rotaract shares Hva er Rotaract? En politisk og religiøs uavhengig forening, for ungdom/unge voksne mellom 18 og 30 år, med ulik studiebakgrunn og yrkeserfaring Rotaracts mottoer: Vennskap gjennom tjeneste Service above

Detaljer

Hallangspollens Vel HALLANGSPOSTEN. ÅRG. 15 Utgis av: Hallangspollens Vel NR. 2, mars 2007 e-post: styret@hallangspollensvel.no

Hallangspollens Vel HALLANGSPOSTEN. ÅRG. 15 Utgis av: Hallangspollens Vel NR. 2, mars 2007 e-post: styret@hallangspollensvel.no HALLANGSPOSTEN ÅRG. 15 Utgis av: Hallangspollens Vel NR. 2, mars 2007 INFORMASJON Referat fra Årsmøte i Folkets Hus Vann Veier Dugnad 19 mai 2007 Sommerfest lørdag 7. juli 2007 Web siden Flytebryggene

Detaljer

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV Juli August 2012 Presidentens hjørne i «August-2012-månedsbrevet» President Svein S. (eller den han utpeker...) vil ha noen linjer i hvert månedsbrev dette Rotaryåret.

Detaljer

V e l k o m m e n til Rotaryskolen i Distrikt 2260

V e l k o m m e n til Rotaryskolen i Distrikt 2260 V e l k o m m e n til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Arbeids- og milepelplan for rekruttering til Rotary i D-2260 Denne Arbeids- og milepelplan for rekruttering til Rotary i D-2260 er utarbeidet av: Arne

Detaljer

Referat (26.09.2013) www.hortenvelsamarbeid.org

Referat (26.09.2013) www.hortenvelsamarbeid.org Vår ref: Deres ref: - Dato: tirsdag, 1. oktober 2013 Åsgårdstrand Vel Strandparken Vel Arne Hessen Apenes Vel Til stede Dag Karlsen Falkensten Vel Borre Vel Helge Etnestad Seniorrådgiver, Kommuneutvikling,

Detaljer

10.05.2011. Ukeavisen i dag: En inovativ bedrift innen maritim oljeproduksjon. Norsk, Fersk, Bærekraftig og Sporbar - MARITEX.

10.05.2011. Ukeavisen i dag: En inovativ bedrift innen maritim oljeproduksjon. Norsk, Fersk, Bærekraftig og Sporbar - MARITEX. 10.05.2011 Ukeavisen i dag: En inovativ bedrift innen maritim oljeproduksjon. Norsk, Fersk, Bærekraftig og Sporbar - MARITEX. 6 siders reportasje fra klubbens bedriftsbesøk i tinebedriften Maritex på Sortland

Detaljer

Terje Fodstad. Stormøtet 30. oktober 2014. Til tjeneste

Terje Fodstad. Stormøtet 30. oktober 2014. Til tjeneste Terje Fodstad Stormøtet 30. oktober 2014 Klubber i Sonen: LC Oslo Abilsø-Manglerud LC Oslo Bekkelaget LC Oslo Bryn LC Oslo Bøler LC Oslo Ekeberg LC Oslo Hauketo LC Oslo Nordstrand LC Oslo Ormsund LC Oslo

Detaljer

FAU VUS - REFERAT FRA MØTE 14. OKTOBER 2015

FAU VUS - REFERAT FRA MØTE 14. OKTOBER 2015 FAU VUS - REFERAT FRA MØTE 14. OKTOBER 2015 Frammøtte: Lena Bøsterud (leder),cecilie Scharning (nestleder), Monica Jødahl (kasserer), Lisbet Bekkeli Amundsen (sekretær), Kent Ståle Engebretsen (vara),

Detaljer

Møte 1. Sted: Statens Vegvesen Fredrikstad v/tor Graven, prosjektkontor. Tid: oktober

Møte 1. Sted: Statens Vegvesen Fredrikstad v/tor Graven, prosjektkontor. Tid: oktober Møte 1 Sted: Statens Vegvesen Fredrikstad v/tor Graven, prosjektkontor Tid: oktober - Da var det på tide å tenke på hovedprosjektet vårt for alvor. Vi fikk kontakt med Tor Graven via Tor Jørgensen, som

Detaljer

! " # $ % ' $ $ $ ( " ) " " * +, Klubbavis for Lions Club Rælingen

!  # $ % ' $ $ $ (  )   * +, Klubbavis for Lions Club Rælingen !!! " # $ % &! ' $ $ $ ( " ) " " * +, Klubbavis for Lions Club Rælingen ralingen@lions.no Distrikt 104 J Sone 6 Charterdato: 4. november 1976 Klubbkasse: 1621.20.23640 Aktivitetskasse: 1275.58.02113 www.lions.no/ralingen

Detaljer

La norda lumo- Tromsø Esperantoklubb. Årsmøte 2011. Tid og sted: Mandag, 21.02.2011, kl 18 hjemme hos Mario og Marianne i Fagerlivegen 20, 9007 Tromsø

La norda lumo- Tromsø Esperantoklubb. Årsmøte 2011. Tid og sted: Mandag, 21.02.2011, kl 18 hjemme hos Mario og Marianne i Fagerlivegen 20, 9007 Tromsø La norda lumo- Tromsø Esperantoklubb Årsmøte 2011 Tid og sted: Mandag, 21.02.2011, kl 18 hjemme hos Mario og Marianne i Fagerlivegen 20, 9007 Tromsø Medlemmer tilstede: Mario Machlik, Marianne Lund, Herolv

Detaljer

! " # % &!!!! ' ( ) * + Klubbavis for Lions Club Rælingen

!  # % &!!!! ' ( ) * + Klubbavis for Lions Club Rælingen ! " # $ % &!!!! ' ( ) * + Klubbavis for Lions Club Rælingen ralingen@lions.no Distrikt 104 J Sone 6 Charterdato: 4. november 1976 Klubbkasse: 1621.20.23640 Aktivitetskasse: 1275.58.02113 www.lions.no/ralingen

Detaljer

Vedtekter for Oslo Vest Rotary Klubb

Vedtekter for Oslo Vest Rotary Klubb OSLO VEST ROTARY KLUBB Distrikt 2310 Vedtekter for Oslo Vest Oslo 2011 Versjon: Godkjent på medlemsmøtet 15. juni 2011 Dato Innledning Alle Oslo Vest s aktiviteter skal utføres i henhold til Rotarys lover,

Detaljer

KLUBBENS MÅL OG PLANER

KLUBBENS MÅL OG PLANER KLUBBENS MÅL OG PLANER Skjemaet fylles ut og sendes til din assisterende guvernør innen 30.04.2015. Klubbens navn AG navn Presidentens navn Kristiansand Øst Gaute Melhus Johannessen Wenche Storaker 1.

Detaljer

ONNERVANNSPOSTEN. Hei alle medlemmer av Kristiansand dykkerklubb

ONNERVANNSPOSTEN. Hei alle medlemmer av Kristiansand dykkerklubb Formannens hjørne: Hei alle medlemmer av Kristiansand dykkerklubb Postboks 1077,Lundsiden 4687 Kristiansand Org nr 983 100 368 Bankgiro 3060 21 30319 Utgave februar 2013 Innhold: Formannens hjørne Innkalling

Detaljer

Andre årsmøteinnkalling Holy Riders MC nasjonalområde Norge/Sverige Lørdag 13. Februar 2016, Bergen

Andre årsmøteinnkalling Holy Riders MC nasjonalområde Norge/Sverige Lørdag 13. Februar 2016, Bergen Andre årsmøteinnkalling Holy Riders MC nasjonalområde Norge/Sverige Lørdag 13. Februar 2016, Bergen 1. Valg til praktiske oppgaver under møtet Kandidater kunngjøres i 2. årsmøteinnkalling 1.1. Valg av

Detaljer

Referat Hovedstyremøte 13.08.2015

Referat Hovedstyremøte 13.08.2015 Referat Hovedstyremøte 13.08.2015 Referent: Ingrid Ikke tilstede: readme Info fra leder Diskusjon blant linjeledere om arrangering av fadderperiode Quak lurer på om man skal ha felles arrangering av fadderperioden

Detaljer

Samordnet næringsapparat 8. desember 2011

Samordnet næringsapparat 8. desember 2011 MØTEREFERAT! Samordnet næringsapparat 8. desember 2011 Sted: Storaas Gjestegård - Kongsberg Tid: 09:00 15:00 referent Jan Erik Innvær regional koordinator / daglig leder jan-erik@kongsbergregionen.no tlf:

Detaljer

Referat fra styremøte 4/2014-2015 i Arna Rotary Klubb 17. november 2014

Referat fra styremøte 4/2014-2015 i Arna Rotary Klubb 17. november 2014 Referat fra styremøte 4/2014-2015 i Arna Rotary Klubb 17. november 2014 Sted: Arna Idrettspark Tid: Mandag 17.11 2014 kl 17:45-19:00 Tilstede: Fravær: Referent: Hallvard, Sveinung, Britt S.I, Bjørn Ove

Detaljer

Hjelpen kommer frem! Filippinene 1. desember 2013

Hjelpen kommer frem! Filippinene 1. desember 2013 Filippinene 1. desember 2013 Hjelpen kommer frem! ShelterBox Norway sender ut dette nyhetsbrevet til de som velvillig har bidratt med donasjoner. Forrige nyhetsbrev var datert 22. november. Dette er tilgjengelig

Detaljer

Årbok i planteklubben for georginer 2015

Årbok i planteklubben for georginer 2015 Årbok i planteklubben for georginer 2015 Foto: Anita Røilid Velkommen til den andre årboka for planteklubben for georginer Vi forsøker samme opplegg som i fjor med bestilling av knoller. De som ønsker

Detaljer

Referat nr. 2/2015 KG agility

Referat nr. 2/2015 KG agility Referat nr. 2/ KG agility Tid og sted: Referent: Møteleder: 27.04. kl 20 på Skype Stensrud Stensrud Møtedeltakere Funksjon Tilstede Stensrud Leder Ja Annette Mjøen Ja Gondola Guttormsen Nei Marianne Moe

Detaljer

REFERAT FRA FELLES MØTE MELLOM FROSTATING OG TRONDHEIM FORMANNSKAP 11.05.04 I TRONDHEIM RÅDHUS

REFERAT FRA FELLES MØTE MELLOM FROSTATING OG TRONDHEIM FORMANNSKAP 11.05.04 I TRONDHEIM RÅDHUS Levanger 20.05.04 REFERAT FRA FELLES MØTE MELLOM FROSTATING OG TRONDHEIM FORMANNSKAP 11.05.04 I TRONDHEIM RÅDHUS Til stede: 1. Per Sverre Rannem Steinkjer kommune 2. Elin Rognes Solbu Steinkjer kommune

Detaljer

Innkalling til årsmøte i Stokkanhaugen velforening

Innkalling til årsmøte i Stokkanhaugen velforening Meldingsblad for Stokkanhaugen velforening Nr 2 Mars 2009 Postboks 5801 Moholt, 7449 Trondheim Innkalling til årsmøte i Stokkanhaugen velforening Dato: Onsdag 25 mars 2009 Tid: kl 19 Sted: Brundalen skole

Detaljer

Foreldremøte G 13 10.mars 2011 på Brakka Det var ca 20-25 foreldre til stede.

Foreldremøte G 13 10.mars 2011 på Brakka Det var ca 20-25 foreldre til stede. Foreldremøte G 13 10.mars 2011 på Brakka Det var ca 20-25 foreldre til stede. Sak 1 Kiosksalg på Stampa sesongen 2011 Klubben har satt opp noen tanker om hvordan dette bør se ut: 4 ganger pr uke UTENOM

Detaljer

Takk for flott innsats ved juletreaksjonen.

Takk for flott innsats ved juletreaksjonen. LAKSESTIGEN LIONS MANDAL LIONS CLUB Takk for flott innsats ved juletreaksjonen. 2 Innkalling til klubbmøte tirsdag 26. april kl 1900 i Løvehulen. 3 Presidenten 4 Referat fra klubbmøte 15.03.16 5 Referat

Detaljer

Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør

Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør «Det var en gang en som bygde en campingbil» Slik startet dette eventyret som i dag heter Norsk Bobilforening. Det er i år 30 år siden foreningen ble stiftet.

Detaljer

INVITASJON. Norges Bilsportforbund inviterer til årets Bilsportkonferanse som i år arrangeres. 9.-11. oktober på Thon Hotel Oslo Airport

INVITASJON. Norges Bilsportforbund inviterer til årets Bilsportkonferanse som i år arrangeres. 9.-11. oktober på Thon Hotel Oslo Airport INVITASJON Norges Bilsportforbund inviterer til årets Bilsportkonferanse som i år arrangeres 9.-11. oktober på Thon Hotel Oslo Airport Hotellet ligger sentralt til ved Oslo Lufthavn Gardermoen (Balder

Detaljer

Styremøte BI Studentsamfunn Drammen 13-01- 2014 SAKSPAPIRER. Styremøte 13.01.2014 BI Studentsamfunn Drammen

Styremøte BI Studentsamfunn Drammen 13-01- 2014 SAKSPAPIRER. Styremøte 13.01.2014 BI Studentsamfunn Drammen SAKSPAPIRER Styremøte 13.01.2014 BI Studentsamfunn Drammen 1 Innholdsfortegnelse Sak 24-14 - Behandlingssak: Godkjenning av innkalling og dagsorden Sak 25-14 - Behandlingssak: Valg av ordstyrer og referent

Detaljer

Rådgivningsgruppen for og med utviklingshemmede i Bærum (RGB)

Rådgivningsgruppen for og med utviklingshemmede i Bærum (RGB) Rådgivningsgruppen for og med utviklingshemmede i Bærum (RGB) TEKST OG FOTO SØLVI LINDE Rådgivningsgruppen ble startet i 1993 som et rådgivende organ for Bærum kommune. De er opptatt av at utviklingshemmede

Detaljer

Molde Rotaryklubb Distrikt 2305

Molde Rotaryklubb Distrikt 2305 Molde Rotaryklubb Distrikt 2305 Visjon, målsetting og handlingsplan for klubbaktivitetene Vedtatt 04.05.2006 Revidert 10.06.2014 Visjon: I Molde Rotary er det møtelyst, ikke møteplikt som sørger for det

Detaljer

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV NOVEMBER 2011 Kronikk Jeg hadde tenkt å skrive litt om betydningen av å få inn nye medlemmer i klubben, inntil jeg satt meg ved PC `n. En tom blå flate slo i mot

Detaljer

Medlemsmøte. Mandag 27. Mai kl. 1900 På Heimen. Dagsorden:

Medlemsmøte. Mandag 27. Mai kl. 1900 På Heimen. Dagsorden: 24. årgang Mai 2013 Medlemsmøte Mandag 27. Mai kl. 1900 På Heimen Dagsorden: 1. Opprop 2. Lions Etiske Norm 3. Aktuelle saker 4. Eventuelt 5. Sosialt samvær m/ foredrag om Arv og skifte ved Kjell Melhus

Detaljer

Referat Hovedstyremøte 10.04.2014

Referat Hovedstyremøte 10.04.2014 Referat Hovedstyremøte 10.04.2014 Referent og kontorvakt: Markus Ikke tilstede: Kristine, Ørjan Vinstraff: Runde rundt bordet Arrkom: Gjennomført AbaCupen og gratis bowling; holder på med å planlegge fadderperioden

Detaljer

MØTEREFERAT STYREMØTE AGENDA

MØTEREFERAT STYREMØTE AGENDA MØTEREFERAT STYREMØTE Til:, Susanne, Øyvind, Sigrid,, Anne, Gro-Elin, Maren Dato: 26. November 2013 Kl.: 19:00-23:00 Sted: Sandslimarka, hos Sigrid Fremmøtte:, Susanne, Øyvind, Sigrid,, Anne, Gro-Elin,

Detaljer

Så kommer vi til den første av de annerledes seksjonene. Seksjon 4 var en "speed-seksjon".

Så kommer vi til den første av de annerledes seksjonene. Seksjon 4 var en speed-seksjon. Hordalands Cup Runde 3 oppsummering Tekst og foto: Graeme Carter 3. runde i Hordalands Cup ble avviklet 6. sept. 2014 på Kokstad, i regi av Bergen Trial Team med hjelp fra gode venner. Meget vellykket,

Detaljer

Sørge for at alle sameiere blir holdt løpende orientert om vesentlige saker for sameiet.

Sørge for at alle sameiere blir holdt løpende orientert om vesentlige saker for sameiet. Info 8.04.15 Fra havnen i Alanya! Gode naboer og medeiere! Etter en hektisk og arbeidskrevende periode er styret nå klar for nye tilbakemeldinger til eierne på Yüksek 1. Det til enhver tid sittende styre

Detaljer

MIN SKAL I BARNEHAGEN

MIN SKAL I BARNEHAGEN MIN SKAL I BARNEHAGEN Bilde 1: Hei! Jeg heter Min. Jeg akkurat fylt fire år. Forrige uke hadde jeg bursdag! Jeg bor i Nord-Korea. Har du hørt om det landet før? Der bor jeg sammen med mamma, pappa, storebroren

Detaljer

# " $! % & " ( $ $ ) * +, -. + / ! " " Klubbavis for Lions Club Rælingen

#  $! % &  ( $ $ ) * +, -. + / !   Klubbavis for Lions Club Rælingen ! " " Klubbavis for Lions Club Rælingen # " $! % & " $ $ $ ' ( $ $ ) * +, -. + / ralingen@lions.no Distrikt 104 J Sone 6 Charterdato: 4. november 1976 Klubbkasse: 1621.20.23640 Aktivitetskasse: 1275.58.02113

Detaljer

Å SØKE OM VISUM TIL INDIA

Å SØKE OM VISUM TIL INDIA Å SØKE OM VISUM TIL INDIA Ved reiser til India skal du som utgangspunkt selv søke om visum. Dette kan oppleves som en svært tidkrevende og tung prosess, da den indiske ambassaden krever at du fyller ut

Detaljer

Saksliste Styremøte i BRV 5.mai 2004 Tilstede: Morten, Monica, Terje, Vegard og Kjetil 1. Godkjenning av møteinnkalling og saksliste - ok 2.

Saksliste Styremøte i BRV 5.mai 2004 Tilstede: Morten, Monica, Terje, Vegard og Kjetil 1. Godkjenning av møteinnkalling og saksliste - ok 2. Saksliste Styremøte i BRV 5.mai 2004 Tilstede: Morten, Monica, Terje, Vegard og Kjetil 1. Godkjenning av møteinnkalling og saksliste 2. Godkjenning av møtereferat forrige møte 3. NKF Monica orienterer

Detaljer

SAMEIET KRISTINE BONNEVIESVEI 9-26. Styret Sameie Kristine Bonneviesvei 9-26 sammen med utearealskomiteen

SAMEIET KRISTINE BONNEVIESVEI 9-26. Styret Sameie Kristine Bonneviesvei 9-26 sammen med utearealskomiteen UTEAREALSPLAN SAMEIET KRISTINE BONNEVIESVEI 9-26 Styret Sameie Kristine Bonneviesvei 9-26 sammen med utearealskomiteen Kr i s t i n e B o n n e v i e s v e i 9-26, 0 5 9 2 O s l o w ww. kb 9-2 6.n o Landskapsarkitekten

Detaljer

NATURVERNFORBUNDET I OSLO OG AKERSHUS (NOA) NOAs ARK

NATURVERNFORBUNDET I OSLO OG AKERSHUS (NOA) NOAs ARK Innhold: Byvandring om biologisk mangfold langs Ljanselva. Onsdagsforum om truslene mot naturmangfoldet NOA søker web-redaktør! Årets Markaregistreringer Biologisk vandring: Bevaring av Oslos elver viktig

Detaljer

Lederskapsplan (KLP) Stokke Rotaryklubb 2014/2015 - Komiteer, sammensetninger og oppgaver Vedtatt i styremøte 20.03.2014

Lederskapsplan (KLP) Stokke Rotaryklubb 2014/2015 - Komiteer, sammensetninger og oppgaver Vedtatt i styremøte 20.03.2014 Lederskapsplan (KLP) Stokke Rotaryklubb 2014/2015 - Komiteer, sammensetninger og oppgaver Vedtatt i styremøte 20.03.2014 Jfr. artikkel 9 og 10 i vedtektene Styre President : Ole Sverre Lund Sekretær :

Detaljer

Referat fra dialogmøte 2016

Referat fra dialogmøte 2016 Saksnr./Arkivkode 15/11904-053 Referat fra dialogmøte 2016 Dialogmøte for: Natur og idrett Dato: 10. mars 2016 Tid: 17.00 19.00 Sted: Til stede: Fra brukerrådene: Fra komiteen: Fra administrasjonen: Asker

Detaljer

Ada Sofie Austegard fra Stine Sofie stiftelsen og Distriktsleder Jan Harald Launes på møte 5.mars. Foto: Gunder. ÅRGANG 21 NR 7 Mars 15

Ada Sofie Austegard fra Stine Sofie stiftelsen og Distriktsleder Jan Harald Launes på møte 5.mars. Foto: Gunder. ÅRGANG 21 NR 7 Mars 15 LAKSESTIGEN LIONS MANDAL LIONS CLUB Ada Sofie Austegard fra Stine Sofie stiftelsen og Distriktsleder Jan Harald Launes på møte 5.mars. Foto: Gunder 2 Innkalling til klubbmøte tirsdag 24. mars kl 19.00

Detaljer

Siste rapport fra Bremen, uke 3.

Siste rapport fra Bremen, uke 3. Siste rapport fra Bremen, uke 3. Vi har gått inn i vår siste uke her i Bremen, mange av oss synes det skal bli godt å komme hjem til kjente trakter, men alle kommer nok til å savne det å være utplassert

Detaljer

MÅNEDSBREV SEPTEMBER Grana

MÅNEDSBREV SEPTEMBER Grana MÅNEDSBREV SEPTEMBER Grana Så er august allerede over, og vi begynner så smått å kjenne på litt skarpere luft, og litt kaldere dager. Men, solen titter frem og vi har hatt mange fine dager. Vi satser på

Detaljer

Agenda Landsstyremøte 28. januar 2012

Agenda Landsstyremøte 28. januar 2012 Agenda Landsstyremøte 28. januar 2012 DELTAKERE Maja Leonora Skålvold Eline Marie Grøholt Dag Espolin Johnson Øystein Sørgjerd Gunvor Meling Anders Østeby Siri Bremdal Øyvind Øygarden Mats Billermark FRAVÆRENDE

Detaljer

! " # " $ % &! ' $! " (! ) " "! & ) " * + ", -. ) " Klubbavis for Lions Club Rælingen

!  #  $ % &! ' $!  (! )  ! & )  * + , -. )  Klubbavis for Lions Club Rælingen ! " # " $ % &! ' $! " (! ) " "! & ) " * + ", -. ) " Klubbavis for Lions Club Rælingen ralingen@lions.no Distrikt 104 J Sone 6 Charterdato: 4. november 1976 Klubbkasse: 1621.20.23640 Aktivitetskasse: 1275.58.02113

Detaljer

INFORMASJONS- HEFTE FOR STUDENTER. Velkommen til barnehagene Haugtussa, Krabat og Våland

INFORMASJONS- HEFTE FOR STUDENTER. Velkommen til barnehagene Haugtussa, Krabat og Våland INFORMASJONS- HEFTE FOR STUDENTER Velkommen til barnehagene Haugtussa, Krabat og Våland 2013 1 Kjære student Velkommen til oss som student. Vi gleder oss til denne praksisperioden/ blikjent perioden sammen

Detaljer

Kapittel 5 Lubenittenes historie

Kapittel 5 Lubenittenes historie Kapittel 5 Lubenittenes historie Lange dager og netter Lubenittene har levd på Månen like lenge som menneskene har levd på Jorden. Helt til for noen tusen år siden bodde de kun på den siden av Månen som

Detaljer

Dekan, Espen Gressetvold, gir sine tanker rundt TØH Alumni

Dekan, Espen Gressetvold, gir sine tanker rundt TØH Alumni Referat: Styremøte TØH Alumni 06.10.2011 Deltakere: Rune Austvik Jens Oppland Hildegunn Andersen Torstein Kjemphol Maiken Trane Espen Gressetvold Frøydis Søbstad Per Christian Ahlgren Agenda: Alumnikvelden

Detaljer

Museum i relieff. Av Signy Norendal 16.09.2009 14:57

Museum i relieff. Av Signy Norendal 16.09.2009 14:57 Museum i relieff Av Signy Norendal 16.09.2009 14:57 Hva driver dere egentlig med om vinteren?. Det er et spørsmål de ansatte ved Telemark museum stadig får. Nå svarer de med en installasjonsutstilling

Detaljer

RHODOS 26. AUGUST 2. SEPTEMBER 2012

RHODOS 26. AUGUST 2. SEPTEMBER 2012 RHODOS 26. AUGUST 2. SEPTEMBER 2012 Etter å ha ankommet Rhodos på søndag og gjort oss kjent, både i ny-byen og gamlebyen, fortsatte vi utforskningen av øya. Dette er rett bort i gata der vi bor. Etter

Detaljer

Terje Fodstad Soneleder sone 3 Distrikt 104 H, Oslo og Bærum 2014-2015

Terje Fodstad Soneleder sone 3 Distrikt 104 H, Oslo og Bærum 2014-2015 Terje Fodstad Soneleder sone 3 Distrikt 104 H, Oslo og Bærum 2014-2015 Referat fra sonemøte 2 i sone 3-2014-2015 Dato: 19. november 2014 Kl.: 19.00 Sted: Ortopediteknikk på Ryen, Ryensvingen 6, Tilstede:

Detaljer

3. Godkjenning av vedtekter for gnr/bnr 77/312 samt fullmakt til styret for å tinglyse disse

3. Godkjenning av vedtekter for gnr/bnr 77/312 samt fullmakt til styret for å tinglyse disse Referat ekstraordinær generalforsamling Heilo vel og veilag, 10. juni 2015 Møte ble avholdt på Dampen. Det var 13 stemmeberettigede beboere til stede, 3 av disse med fullmakt. Advokat Sofia Bjørk møtte

Detaljer

IAESTE jobb i Oman 2006

IAESTE jobb i Oman 2006 IAESTE jobb i Oman 2006 Som mange har innledet rapportene sine med før. Hvis du er i tvil om du skal reise til Oman, så er det ingenting å tenke på. Får du sjansen så reis! Oman er et utrolig vakkert land

Detaljer

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Skogssletta Borettslag Dato 22.04.2013 Kl. 18.00. Møtested: Norønna Grendehus.

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Skogssletta Borettslag Dato 22.04.2013 Kl. 18.00. Møtested: Norønna Grendehus. Protokoll fra ordinær generalforsamling i Skogssletta Borettslag Dato 22.04.2013 Kl. 18.00. Møtested: Norønna Grendehus. Tilstede var 19 andelseiere og 2 med fullmakt til sammen 21 stemmeberettigede. Fra

Detaljer

Møtereferat fra styremøte i Bodø Venstre.

Møtereferat fra styremøte i Bodø Venstre. Møtereferat fra styremøte i Bodø Venstre. Sted: Storgata 30, tirsdag 15.juni kl 20-22 Møtt: Jostein Toftebakk Odd Arne Klefstad Terje Cruickshank Turid Høyersten-Holm Ida G. Johnsen Meldt frafall: Alexander

Detaljer

Norsk Irsksetterklubb. avdeling 3. Hedmark/ Oppland

Norsk Irsksetterklubb. avdeling 3. Hedmark/ Oppland Norsk Irsksetterklubb avdeling 3 Hedmark/ Oppland Leder n har ordet Vi er nå godt i gang med 2010 og vinterens jaktprøver er snart over. Her følger en liten oversikt over fjoråret. Generalforsamlingen

Detaljer

Referat fra FAU-møte Ulsmåg skole 26. november 2008

Referat fra FAU-møte Ulsmåg skole 26. november 2008 Referat fra FAU-møte Ulsmåg skole 26. november 2008 Til stede: Ole Heie Elisabeth Brustad Stokker Trude Kaland Kristin Axelsen Arvid Johnsen Jan-Olav Kvåle Kristian Eckhoff Mette H. Nybo Hildegunn Almelid

Detaljer

INVITASJON. Norges Bilsportforbund inviterer til årets Bilsportkonferanse som i år arrangeres. 8.-10. oktober på Thon Hotel Oslo Airport

INVITASJON. Norges Bilsportforbund inviterer til årets Bilsportkonferanse som i år arrangeres. 8.-10. oktober på Thon Hotel Oslo Airport INVITASJON Norges Bilsportforbund inviterer til årets Bilsportkonferanse som i år arrangeres 8.-10. oktober på Thon Hotel Oslo Airport Hotellet ligger sentralt til ved Oslo Lufthavn Gardermoen (Balder

Detaljer