AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb. November årsfeiring hos Sture. Flyplassutvikling på Svalbard v/reinhard Mook

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb. November 27.11.2012. 70-årsfeiring hos Sture. Flyplassutvikling på Svalbard v/reinhard Mook"

Transkript

1 Sortland Rotary Klubb AVISEN-12 November årsfeiring hos Sture Flyplassutvikling på Svalbard v/reinhard Mook Klubbens planer Komitélederne informerer

2 Medlemsmøte Sortland Rotary Klubb NB: Det foreligger ingen referat eller foto fra rotarymøte, 6. november. Arkivfoto: Jens-Anton Johnsen Hva skjer i Sortland kommune? Kveldens foredragsholder, Rolf Lossius, redegjorde for planer, visjoner og muligheter i Sortland.

3 Medlemsmøte Sortland Rotary Klubb Møtedag/Dato: Tirsdag Besøk Hos klubbmedlem Sture Jægtnes i anledning hans 70 års dag. Møteleder: President Knut Olav Nordmeland Referent: Finn Moe Åpning av møtet: Sture Jægtnes Gjester: Anne Lise Jægtnes, Trine Jægtnes,Tanja Jægtnes Fødselsdager: Sture Jægtnes 15 november. Besøk i andre klubber: Ingen Dagens 3 minutt: Sture Jægtnes Loddvinner: Ingen loddsalg. Meldinger/Klubbsaker: Ingen Hovedprogram: Åpent for talere. Oppmøte: (medlemmer) 3 gjester På dagens møte var vi invitert hjem til Sture Jægtnes i anledning hans kommende 70 års dag den 15 november. Han og familien hadde invitert hele Sortland Rotaryklubb på kaffe og kaker. President Knut Olav Normeland åpnet møtet med si noen ord om Stures historie i klubben. Sture har vært president i klubben i to perioder. Fikk utmerkelsen Paul Harris Fellow i 2002, Leder for GSE utvekslingen i 2010, Fikk PHF med safir i Sture blir omtalt som Sortlands Rotaryklubbs onkel. Han kan sin Rotary historie, og er et levende arkiv. Han har hatt GSE og ungdomsutveksling som spesialfelt. Han blir sett på som en mann som aldri svikter, møter alltid på møtene, selv på sommermøter, hvor det ikke er møteplikt. Han er alltid forberedt, og bringer gjerne med seg en hilsen eller en god historie. Han er en mann å stole på. Så lot Presidenten ordet være fritt: Karl Glad Nordahl: Karl forteller om Stures mange roller i samfunsllivet. Fortalte i sin tale til jubilanten morsomme, og for mange ukjente, historier fra sitt vennskap med Sture og hans familie. Karl kjøpte bl.a. sin første tråsykkel hos familie bedriften Olav Dreyer Jægtnes allerede i Det var en Diamant sykkel fra Øgland. Senere ble det kjøpt både Java motorsykkel og Goliat bil fra firmaet Olav Dreyer Jægtnes. Karl berømmet Sture for hans positive holdning og for hans behagelige vesen. Dette har vært til stor nytte for Sortland Rotaryklubb, og selvsagt også lokalsamfunnet. Sortland har en verdifull støttespiller i alt det positive Sture bringer med seg. Sture har hatt en rekke tillitsverv innen næringsliv og frivillig arbeid. Han er en flittig fisker og friluftsmann.

4 Henrik Edvardsen: Henrik leste opp en prolog han hadde skrevet til jubilanten i anledning dagen. Han ledet så forsamlingen i en skål for jubilanten. Deretter fulgte fødselsdagssangen. Henrik fremførte 70-årshyldest til Sture i form av et beskrivende dikt. Jens Anton Johnsen: Jens Anton overrakte Sture et fotografi bilde som han hadde fått laget i anledning dagen. Bildet ble tatt under klubb prosjektet utrydd Tromsøpalmen som pågikk i perioden Sture takket for den flotte gaven og fortalte samtidig et minne han hadde fra hjemgården på Steira i oppveksten. Han hadde sett på Jens Anton mens han drev med fremkalling av fargebilder. De satt på kjøkkengulvet og trillet beholdere med 14 forskjellige fremkallingsbad. Dette var allerede tidlig på 50 tallet. Jens-Anton overrakte et reportasjefoto av Palmekrigeren Sture. Sture Jægtnes: Sture Orienterte om brev han hadde fått fra Latvieren Andris og fortalte fra Andris sitt opphold på Sortand, og hans liv senere. Arne Sølsnes: Arne Sølsnes takket i sin tale Sture for et godt venn Arnes varme ord om vennskap og verdier gjorde inntrykk på alle. skap over mange år. Han mintes at Sture i de første årene som medlem i Sortland Rotaryklubb var mye ute på reise i forbindelse med jobben. Sture benyttet da anledningen til å møte i andre Rotary klubber. Han fikk derfor nesten 150% oppmøte på Rotary møtene. Arne berømmet Sture for sine møtereferater, hilsninger og reiseskildringer han brakte med seg tilbake fra sine mange reiser. Arne takket for Stures omtenksomhet og gavmildhet. I 1973 fikk Arne på sin 50 år dag en fin sportskniv med inngravert navn. Den gaven satte han spesielt stor pris på og den har blitt flittig brukt i alle år etterpå. Stures gode humør, smil, og muntre kommentarer ble også nevnt. En person med mange gode egenskaper som det er lett å bli glad i. President Knut Olav Normeland takket til slutt Sture og familien for et veldig flott arrangement. En flott ramme rundt en flott fødselsdags feiring. Mange dyktige talere har vi fått høre. Takker for kvelden og minnet om vanlig klubbmøte neste tirsdag i lokalene på Kystvakten. Fortsettes neste side.

5 President Knut Olav Nordmeland overrakte blomster med hilsen fra Sortland Rotary Klubb Sture Jægtnes 70 år Kjære Sture, når du i disse dager fyller sytti, dine rotaryvenner vil deg hjertelig gratulere. For klubben vår er du utrolig nyttig. Takk for at vi fikk være med og jubilere! I massevis av år har du vært vår arkivar og vet det meste om historien og slikt. Alle synes vi at du er en kjernekar. I forretningsliv og familie har du gjort din plikt. For framtida vi håper du ditt otium får nyte, at vi kan glede oss av din vennlighet og ditt humør. Du er jo ikke kjent for brask og bram og for å skryte, men alle setter pris på det du har gjort og fortsatt gjør. Alle ønsker vi deg massevis av gode dager, at vi ofte treffer deg og høre får din røst. Og vi håper det med helsa slik seg lager at du lenge aktiv blir i livets høst. Henrik

6 Medlemsmøte Sortland Rotary Klubb Møtedag/Dato: Tirsdag Møteleder: President Knut Olav Nordmeland Referent: Trond Arthur Christiansen Åpning av møtet: Presidenten Gjester: Foredragsholder og gjest, Reinhard Mook Besøk i andre klubber: Ingen Dagens 3 minutt: Karl Glad Nordahl Meldinger/Klubbsaker: Det startes vinlotteri Hovedprogram: Glimt fra Longyearbyen og lufthavnens tilblivelse v/reinhard Mook Oppmøte: 14 Fødselsdager: Ingen anmerket Loddvinner: Reinhard Mook Innledning til møtet ved presidenten der han ønsket velkommen til medlemmer og foredragsholder og Rotaryvenn Reinhard Mook. Det ble informert om at klubben nå sparker i gang et månedlig vinlotteri fra i dag, der presidenten håper at klubbens kasse kan få et godt innskudd. Karl introduserer sin venn, Reinhard Mook, for klubbens 3min:Karl Glad Nordahl. Karl introduserte sin gode venn gjennom mange år; Reinhard Mook. Denne still farne, kunnskapsrike mannen har som en av sine teknikker for å rekke over mye og lære mangt «man skal legge seg sent og sette vekkerklokken tidlig!». De to har besøkt hverandre både i Norge og Tyskland, og vennskapet er også tydeliggjort for allmuen gjennom de mange og svært interessante artikler vitenskapsmannen har publisert i lokalavisen. Hovedprogram; Glimt fra Longyearbyen og lufthavnens tilblivelse ved Reinhard Mook. Vitenskapsmannen Reinhard Mook kom til Nord-Norge i forbindelse med meteorologiske studier, falt for Nord-Norges natur, og ble værende. Dr.phil. Mook ble etter hvert tilknyttet den norske meteorologiske tjenesten, og senere som forsker og professor ved Universitetet i Tromsø og Svalbard, der han ennå er aktiv den dag i dag (i en alder av 77 år!). Da muligheten for å være med et fly til Svalbard kom i 1966 var han ikke sen å takke ja, og senere ble Svalbard og Longyearbyen å regne for ett av hans hjem og gjenstand for mange av hans studier.

7 Flygninger knyttet til Arktis ble også et interessant felt som forsker og ekspert på klima og klimahistorikk, noe som også myndighetene har satt pris på ved å knytte Mook til Statens Havarikommisjon for Trafikk, og mange oppdrag i bland annet evalueringer av norske flyplasser med hensyn til vær og klima. Flyplassen på Hotellneset ved Longyearbyen har en mangslungen historie når det gjelder klima, teknologi, og ikke minst politikk. Dr. Mook tok oss med på en fascinerende reise i historien, fra krigens dager der landinger ble foretatt av Luftvaffe, via postflygningene fra 1949 med landinger på vann eller is og regulære flydropp, til den neste landingen i 1958 der en pasient måtte flys ut og landing ble foretatt på den gamle Luftvaffe stripa i Adventsdalen (ryddet av Store Norske for anledningen). Deretter ble det opprettet ordinære flygninger med Braathens SAFE, og senere SAS. Der var store utfordringer i denne flygningen, både værmessig da man var avhengig av visuell navigasjon (landemerker, vanskelig ved nattflyvinger, og sekstant mot stjerner og måne), og med hensyn til flyhøyde, da DC-4 maskinene ikke hadde trykkabin. Landingsstripen ble markert med fakler. Flyplassløsninger skulle snart bli et politisk tema og der var også private interessenter som meldte seg. En sentral person i utviklingen av flygningene på Spitsbergen var Sjefsnavigatør i SAS, Einar S. Pedersen, som sammen med sin bror (oberstløytnant Gunnar S. Pedersen) foretok befaringer på vest Spitsbergen, og dannet Norsk Polarnavigasjon. Disse brødrene hadde visjoner som skulle vise seg å bli realiteter der de ønsket turistflygninger (for sin egen del med planlagt privat lufthavn ved Ny-Ålesund) med forbindelser til Europa og Amerika. Brødrene ble imidlertid stoppet av myndighetene som med rask behandlingstid vedtok Luftfartslov med tillegg for Svalbard. Store Norske var av naturlige årsaker en sentral aktør i hele lufthavnens utvikling og drift. Ved anlegning av lufthavnen på Hotellneset ble der satt ut anbud, og Store Norske stilte i den forbindelse en rekke Kveldens foredragsholder gledet oss alle med sin omfattende beskrivelse av luftfartens utvikling på Svalbard. rekke krav med hensyn til virksomhet (bl.a. lønnsnivå, forsyninger, husvære, sykestuetilbud, etc), der de i praksis styrte hele prosessen da de stort sett var eiere av Longyearbyens virke og fasiliteter. De politiske forhold under den kalde krigen var selvfølgelig en faktor man ikke kunne se bort fra. Mange tautrekkinger ble foretatt med Sovjet, fra Molotovs krav om avståelse av Bjørnøya og fellesstyre for Svalbard, til Kosygin i 1971 godtok, på vilkår (som ble fremforhandlet året etter og justert og om fortolket en rekke ganger siden det), en sivil lufthavn som ville kunne anvendes også av Sovjet. Bemanningen på Isfjord

8 Radio ble flyttet til Hotellneset ved etableringen av dagens flyplass som den nye lufthavnbemanningen og radiostasjonen ble fjernstyrt. Sovjet var fra begynnelsen tilstede med mekanikere og operatører for Aeroflot, der vi fikk høre om flere episoder med variasjoner i bemanningen. Forholdene mellom norsk og sovjetisk personell var som oftest godt, men diplomatiet laget tidvis «krøll» i tilværelsen Aeroflot la ned sin bemanning i Longyearbyen i desember Presidenten takket for møtet og ønsket vel hjem. Referatet gir på ingen måte rettferdighet til foredraget, som var spekket med fakta (alt fra befolkningsutvikling til oljevirksomhet og ikke minst vær), episoder, og historiske betraktninger. Presidenten takker Reinhard Mook for et utrolig interessant foredrag og overrekker klubbens takkeformular. Presidenten takket for foredraget og det ble åpnet for spørsmål. Her underrettet Dr. Mook om Svalbard Rotary, der det faktisk var flertall av kvinner (til ettertanke og inspirasjon). Han delte også sin fasinasjon over livsgrunnlaget til Svalbards fauna. Vi er overbevist om at vi kunne fylt et helt Rotaryår med Dr. Mooks kunnskap og betraktninger, og ennå ha mye mer å lære, og er takknemlige for at han ville avse tid til å besøke oss! Presidenten takket igjen, og Sture Jægtnes takket for at så mange kom på besøk hjem til ham i anledning 70års dagen. Mange av blomstene står ennå friskt! Fotograf på dette møtet: Sture Jægtnes

9 Medlemsmøte Sortland Rotary Klubb President Knut Olav Normedland ledet møtet Møtedag/Dato: Tirsdag Møte med presentasjon av komitearbeidet / komiteplanene. Framlegging av forslag til nytt styre og tillitsvalgte for neste rotaryår. Møteleder: Rotary President Knut Olav Nordmeland Referent: Finn Moe Foto: Jens-Anton Johnsen Åpning av møtet: Rotarypresident Knut Olav Nordmeland Gjester: Ingen Fødselsdager: Ingen Besøk i andre klubber: Ingen Dagens 3 minutt: Tone Drechsler ( Ikke møtt) Loddvinner: Arne Sølsnes Oppmøte: 13 medlemmer Meldinger/Klubbsaker: *** Hans Furfjord orienterte om Nominasjonskomiteens forslag til valg av styre for Rotatyåret 2013/2014.Forslaget er offentliggjort for medlemmene og legges ut på klubbens Web side. *** Knut Olav orienterer de fremmøtte om bakgrunnen for en ny turnusliste for avisarbeidet.

10 *** Finn Moe går igjennom turnuslisten for ansvarlige og reserver med møte referatskriving, fotografering, Web ansvarlig, og klubbens månedsavis. *** Jens Anton orienterer om kvalitetskravet ved bruk av kamera til fotografering for klubbens Web side. Det må brukes kamera med god oppløsning. Mobilkamera har ikke god nok lysstyrke. *** Karl Glad Nordahl ønsker at vi skal føre skriftlig protokoll i egnet møtebok slik som tidligere. Han mener det blir for usikkert med referater og vedtak i klubben kun på elektroniske medier. Han mener vi ikke må gjøre klubbarbeidet så digitalt og teknisk vanskelig at gamle og nye medlemmer ikke klarer å sette seg inn i de dataverktøyene som benyttes. *** Karl Glad Nordahl minner om at det blir planlagt skreimiddag på klubbens møte siste tirsdag i januar. *** Hans Furfjord, leder av medlemskomiteen, mener at klubben sårt trenger flere medlemmer. Vi bør derfor satse på å verve 10 nye medlemmer til klubben for dette Rotaryåret. Han presenterer for klubbmøtet, den godkjente listen med medlemskanidater til Sortland Rotaryklubb. *** Hans Furfjord minner om at det er vel 4 medlemmer som ikke møter fast på møtene. Det er enighet blant møtedeltakerne at klubbens kasserer snarest må finne ut om disse fortsatt betaler sin kontingent. Hvis ikke, må de snarest mulig meldes ut fra Rotary International sitt medlemsregister. Hovedprogram: Presentasjon av komitearbeidet/komiteplanene. Dagens program omhandler presentasjon av komitéarbeidet og komitenes årsplan for 2012/2013. Følgende presenterer sin komite ved gjennomgang av komiteens årsplan: TRF komiteen: Sture Jægtnes Arrangements komitteen: Terje Solvoll ( Nestleder) Kommunikasjonskomiteen: Finn Moe Service/Prosjektkomiteen: Karl Glad Nordahl Administrasjonskomiteen: Svein Roar Jacobsen Medlemskomiteen: Hans Edgar Furfjord. Planene til de respektive komiteer blir gjort tilgjengelig for alle klubbmedlemmer ved at de blir lagt ut på vår Web side. Presidenten Knut Olav Nordmeland takket til slutt for oppmøtet og ønsket alle vel hjem, og velkommen tilbake neste tirsdag.

11 Sture Jægtnes TRF. kom. Terje olvoll Arrangementskom. Finn Moe Kommunikasjonskom. Karl Glad Nordahl Service/prosjektkom. Karl Glad Nordahl Medlemskom. Svein Roar Jacobsen Administrasjonskom. I redaksjonen: Finn Moe, Sture Jægtnes, Trond Arthur Christiansen Webansv.: Bengt Jaegtnes Ansvar for utgivelse/layout: Jens-Anton Johnsen

AVISEN-13. Januar. Sortland Rotary Klubb Omfatter møtene: 8.,15.,22., 29. jan. Telefonbilder fra møljefesten

AVISEN-13. Januar. Sortland Rotary Klubb Omfatter møtene: 8.,15.,22., 29. jan. Telefonbilder fra møljefesten Sortland Rotary Klubb AVISEN-13 Januar 29.01.2013 Omfatter møtene: 8.,15.,22., 29. jan. Telefonbilder fra møljefesten Januarsol over Ånstadblåheia Foto: Jens-Anton Johnsen Medlemsmøte 08.01.13 Sortland

Detaljer

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen Presidentskifte 3-minutt v/sture Jægtnes Diverse v/begge presidenter

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen Presidentskifte 3-minutt v/sture Jægtnes Diverse v/begge presidenter Sortland Rotary Klubb Ukeavisen 19.06.12 Presidentskifte 3-minutt v/sture Jægtnes Diverse v/begge presidenter Rotarymøte 19.06.12 Avtroppende president Trond Arthur Christiansen Ved åpningen av møtet opplyste

Detaljer

Sortland Rotary Klubb JUNI 2013

Sortland Rotary Klubb JUNI 2013 JUNI 2013 Hva skjer hos Sortland Havn? Nye medlemmer Ny President og ny guvernør 1 JUNI 2013 Møte 4. juni 2013 Finn Moe, Kurs 2 i databruk Møte 11. juni 2013 Havnesjef Hugo Næss «Sortland Havn». 3 minutter

Detaljer

MÅNEDSBREV AUGUST 2015

MÅNEDSBREV AUGUST 2015 ÅSANE ROTARYKLUBB DISTRIKT 2250 MÅNEDSBREV AUGUST 2015 NUMMER 237 asane.rotary.no asane@rotary.no www.facebook.com/pages/åsane-rotaryklubb/776738755731826 Fremmøte siste måned har vært: 48% Følgende har

Detaljer

Sortland Rotary Klubb MAI 2013

Sortland Rotary Klubb MAI 2013 Flaggkommandør/Sjef Kystvakten Lars Saunes, Hva som skjer i Kystvakten? Hva skjer i kommiteérne..? Vestvågøy RK feirer 50-års jubileum 1 Sortland Rotary Klubb MAI 2013 Møte 14. mai 2013 President Knut

Detaljer

KLUBBENS MÅL OG PLANER

KLUBBENS MÅL OG PLANER KLUBBENS MÅL OG PLANER Skjemaet fylles ut og sendes til din assisterende guvernør innen 30.04.2015. Klubbens navn AG navn Presidentens navn Stokke Rotary Morten Svagård Kåre Larsen 1. KLUBBEN Rekruttere

Detaljer

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen 22.05.2012. Vi minnes Jan 3-minutt v/terje Solvoll Parkprosjektet v/karl Glad Nordahl. Varden på Bøblåheia

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen 22.05.2012. Vi minnes Jan 3-minutt v/terje Solvoll Parkprosjektet v/karl Glad Nordahl. Varden på Bøblåheia Sortland Rotary Klubb Ukeavisen 22.05.2012 Vi minnes Jan 3-minutt v/terje Solvoll Parkprosjektet v/karl Glad Nordahl Varden på Bøblåheia Til minne Jan Gunnar Christiansen Vår kjære rotarykamerat, måtte

Detaljer

ÅRSMØTE I GIMSØY ROTARYKLUBB. 22. november 2016

ÅRSMØTE I GIMSØY ROTARYKLUBB. 22. november 2016 ÅRSMØTE I GIMSØY ROTARYKLUBB 22. november 2016 1) Åpning av årsmøtet 2) Valg av møteleder 3) Godkjenning av agenda 4) Valg av referent 5) Valg av 2 til å underskrive protokollen 6) Årsmelding 2015-2016

Detaljer

Juleavisen. Sortland Rotary Klubb. Hendelser i adventstiden Legender og fakta rundt Santa Lucia v/svein Roar Jacobsen

Juleavisen. Sortland Rotary Klubb. Hendelser i adventstiden Legender og fakta rundt Santa Lucia v/svein Roar Jacobsen Juleavisen 13.12.11 Hendelser i adventstiden Legender og fakta rundt Santa Lucia v/svein Roar Jacobsen Stemninsrapport fra klubens julebord 9 siders reportasje fra klubbens møte og julebord God jul og

Detaljer

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb 15.11.11. Rotaryetikk 3-minutt v/willy Bowitz. Mitt liv på Heimdal Yrkesforedrag v/bjørg Kari Jensen

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb 15.11.11. Rotaryetikk 3-minutt v/willy Bowitz. Mitt liv på Heimdal Yrkesforedrag v/bjørg Kari Jensen 15.11.11 Ukeavisen Rotaryetikk 3-minutt v/willy Bowitz Mitt liv på Heimdal Yrkesforedrag v/bjørg Kari Jensen Dagslysmåne 12. november Jens-A Rotarymøte 15.11.11 President Trond Arthur Christiansen ønsket

Detaljer

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb b. 3-minutt v/karl Glad Nordahl. Lofoten og Vesterålen Jordskifterett

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb b. 3-minutt v/karl Glad Nordahl. Lofoten og Vesterålen Jordskifterett Ukeavisen 04.10.11b 3-minutt v/karl Glad Nordahl? Lofoten og Vesterålen Jordskifterett Orienterende foredrag v/jordskifteleder Karl Wilhelm Botnmark Rotarymøte 04.10.11 Knut Olav Nordmeland Knut Olav Nordmeland

Detaljer

Styringsdokument 2014-2015. President: John Aage Nilsen

Styringsdokument 2014-2015. President: John Aage Nilsen Styringsdokument 2014-2015 President: John Aage Nilsen Formål : ROTARYS MÅL ER Å GAGNE ANDRE For rotaryåret 2014/-15 er styringsmålet: Tenn et lys... «Light up Rotary» - ROTARY INTERNATIONAL THEME 2014/-15

Detaljer

Medlemsmøte / Julemøte

Medlemsmøte / Julemøte 25. årgang Desember 2013 Medlemsmøte / Julemøte Fredag 6. desember kl. 1900 Trivselssenteret Dagsorden: 1. Opprop 2. Lions Etiske Norm 3. Eventuelt Sosialt samvær med julemat etc. Klubbavis for Lions Club

Detaljer

Ukebrev 16.03.10 s.1. Innhold Fra møtet i dag, ref/foto s. 1,2,3 Sekretærens referat fra møtet s. 4 Temasiden s. 5

Ukebrev 16.03.10 s.1. Innhold Fra møtet i dag, ref/foto s. 1,2,3 Sekretærens referat fra møtet s. 4 Temasiden s. 5 Ukebrev 16.03.10 s.1 Innhold Fra møtet i dag, ref/foto s. 1,2,3 Sekretærens referat fra møtet s. 4 Temasiden s. 5 Presidenten ønsket velkommen, og særlig til vår gjest, GSE-student Marianne Holten Jacobsen.

Detaljer

Årsmøte i Lyse Pensjonistforening avd. Sør

Årsmøte i Lyse Pensjonistforening avd. Sør Årsmøte i Lyse Pensjonistforening avd. Sør Det innkalles til årsmøte i Lyse Pensjonistforening avd. Sør Møtet avholdes i Kantinen på Tronsholen 3. mars 2016 kl. 18.00 Saksliste: Valg av ordstyrer Valg

Detaljer

AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb 25.09.2012. nye avis 25.09.12. Hovedforedrag. Jens-Anton Johnsen

AVISEN-12. Sortland Rotary Klubb 25.09.2012. nye avis 25.09.12. Hovedforedrag. Jens-Anton Johnsen Sortland Rotary Klubb r e b m e AVISEN-12 t p Se 25.09.2012 Vår nye avis 25.09.12 Jens-Anton Johnsen Møteferater fra 11.,18. og 25 Bengt Jaegtnes, Knut Olav Nordmeland, Torgeir Kristiansen Hovedforedrag

Detaljer

VEDTEKTER FOR MESNA ROTARYKLUBB Org. nr Vedtatt av Mesna Rotaryklubb 5. januar 2015

VEDTEKTER FOR MESNA ROTARYKLUBB Org. nr Vedtatt av Mesna Rotaryklubb 5. januar 2015 VEDTEKTER FOR MESNA ROTARYKLUBB Org. nr. 996 144 917 Vedtatt av Mesna Rotaryklubb 5. januar 2015 Sist endret den 5. januar 2015 1 - Formål Rotarys formål er Service above self. Mesna Rotaryklubb vil etter

Detaljer

Styringsdokument

Styringsdokument Namsos Rotaryklubb Styringsdokument 2012-2013 President Odd Arne Flasnes ROTARY INTERNATIONAL THEME 2012/13: Peace through service. Formål : ROTARYS MÅL ER Å GAGNE ANDRE Namsos Rotary sin målsetting 2012-2013:

Detaljer

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb INTERCITYMØTE 25.10.11. ROTARACT 3-minutt v/torgeir Kristiansen

Ukeavisen. Sortland Rotary Klubb INTERCITYMØTE 25.10.11. ROTARACT 3-minutt v/torgeir Kristiansen INTERCITYMØTE 25.10.11 Ukeavisen ROTARACT 3-minutt v/torgeir Kristiansen ET GLØTT INN I KOMMENDE VEIPROSJEKTER Foredrag v/regionvegsjef Torbjørn Naimak Sortland i dag, 25.10.11 Regionvegsjef Torbjørn Naikam

Detaljer

LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 8

LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 8 LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 8 Redaktør: Torbjørn Øygard 26.03.2015 Innholdsfortegnelse Presidenten har ordet.... 3 Dagsorden Klubbmøte den 08.04.2015... 4 Forretningssaker referert i Løvebladet...

Detaljer

GUVERNØR HELGES SISTE MÅNEDBREV JUNI 2017

GUVERNØR HELGES SISTE MÅNEDBREV JUNI 2017 GUVERNØR HELGES SISTE MÅNEDBREV JUNI 2017 Dette er mitt siste månedsbrev som Guvernør. Kort oppsummert. Et for meg fantastisk år med mange oppturer, men også noen nedturer. Jeg liker ikke å fokusere på

Detaljer

Molde Rotaryklubb Distrikt 2305

Molde Rotaryklubb Distrikt 2305 Molde Rotaryklubb Distrikt 2305 Visjon, målsetting og handlingsplan for klubbaktivitetene Vedtatt 04.05.2006 Revidert 10.06.2014 Visjon: I Molde Rotary er det møtelyst, ikke møteplikt som sørger for det

Detaljer

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MAI 2015

GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MAI 2015 GUVERNØRENS MÅNEDSBREV FOR MAI 2015 Jan Sverre Hanssen Årets motto Distriktsguvernør 2014/2015,Distrikt 2260 4-SPØRSMÅLSPRØVEN: Om saker vi tenker, sier og gjør: - Er det sant? - Er det rettferdig overfor

Detaljer

Fosna Rotaryklubb. Årsplan for 2007 2008

Fosna Rotaryklubb. Årsplan for 2007 2008 Fosna Rotaryklubb Årsplan for 2007 2008 Innledning Mottoet for president Rotary International 2007 2008 Wilfrid J. Wilkonson er Rotary deler ( Rotary Shares ). Hvor mye av vår personlige tid er vi villige

Detaljer

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV JUNI 2012 Takk for meg som president. Mitt år som president er nå historie, og det er tid for å se tilbake på året. Jeg vil i denne artikkelen bare gi noen generelle

Detaljer

TILE. Aktivitetsplan Levanger Rotaryklubb

TILE. Aktivitetsplan Levanger Rotaryklubb TILE Aktivitetsplan Levanger Rotaryklubb 1. Rotarys formål: Å gagne andre 2. I-presidentens tema: Light up Rotary (+ hvordan vi i Rotary lever, tenker, føler og jobber) 3. Guvernørens hovedmål for distriktet:

Detaljer

Nå må alle komme til ro og sette seg på plassen sin (eller tilsvarende) Venter til alle er kommet til ro

Nå må alle komme til ro og sette seg på plassen sin (eller tilsvarende) Venter til alle er kommet til ro Det som står med vanlig skrift, slik som her, skal leses av styremedlemmene og. Det som står med kursiv skrift, slik som her, er forklaringer om hvordan ting skal gjøres under møtet. Nå må alle komme til

Detaljer

Færder Rotaryklubb. Mål og planer 2013 2014 President Kirsten Larm

Færder Rotaryklubb. Mål og planer 2013 2014 President Kirsten Larm Færder Rotaryklubb Mål og planer 2013 2014 President Kirsten Larm Rotary International 2013-2014 Motto: Aktiviser Rotary endre liv! En god rotaryklubb Beholde Færders image som en synlig, attraktiv og

Detaljer

Vedtekter for Oslo Vest Rotary Klubb

Vedtekter for Oslo Vest Rotary Klubb OSLO VEST ROTARY KLUBB Distrikt 2310 Vedtekter for Oslo Vest Oslo 2011 Versjon: Godkjent på medlemsmøtet 15. juni 2011 Dato Innledning Alle Oslo Vest s aktiviteter skal utføres i henhold til Rotarys lover,

Detaljer

Styringsdokument 2012-2013. President: Stein-Arne Flovik

Styringsdokument 2012-2013. President: Stein-Arne Flovik Styringsdokument 2012-2013 President: Stein-Arne Flovik Formål : ROTARYS MÅL ER Å GAGNE ANDRE For rotaryåret 2012/-13 er styringsmålet: Fred ved hjelp av velvillighet... Peace through service - ROTARY

Detaljer

Banerjee`s logo og valspråk for 2011-12 var:

Banerjee`s logo og valspråk for 2011-12 var: Ringebu Rotary Klubb. Distrikt 2305. Charterdato 18.12 1967. Møte kvar tysdag kl.18.30 I Ringebu ungdomssenter. Årsmelding og rekneskap for året 2011-12. Banerjee`s logo og valspråk for 2011-12 var: Reach

Detaljer

Styringsdokument President: Arve Brenne Dato:

Styringsdokument President: Arve Brenne Dato: Styringsdokument 2016-2017 President: Arve Brenne Dato: 06.10.2016 1 ato: Formål : ROTARYS MÅL ER Å GAGNE ANDRE For rotaryåret 2016/-17 er styringsmålet: «Rotary Serving Humanity». R.I. President: John

Detaljer

Klubbpresident hva skal jeg gjøre for Rotary i «mitt» år? PDG/DT Lena J Mjerskaug, Enebakk Rk

Klubbpresident hva skal jeg gjøre for Rotary i «mitt» år? PDG/DT Lena J Mjerskaug, Enebakk Rk Klubbpresident hva skal jeg gjøre for Rotary i «mitt» år? PDG/DT Lena J Mjerskaug, Enebakk Rk Rotary er ikke ment å være et folkeakademi, hvor vi kun sitter avslappet og tilbakelent på de ukentlige klubbmøtene,

Detaljer

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV NOVEMBER 2011 Kronikk Jeg hadde tenkt å skrive litt om betydningen av å få inn nye medlemmer i klubben, inntil jeg satt meg ved PC `n. En tom blå flate slo i mot

Detaljer

VEDTEKTER FOR NORD-ODAL ROTARY KLUBB

VEDTEKTER FOR NORD-ODAL ROTARY KLUBB VEDTEKTER FOR NORD-ODAL ROTARY KLUBB Vedtatt på møte den 29.11.2016 Artikkel 1 Styret i klubben 1.1 Styrets sammensetning Styret i klubben skal være klubbens styrende organ. Styret består av: 1. Styre:

Detaljer

Vedtekter for Nøtterøy Rotary Klubb Vedtatt på klubbmøte

Vedtekter for Nøtterøy Rotary Klubb Vedtatt på klubbmøte Vedtekter for Nøtterøy Rotary Klubb Vedtatt på klubbmøte 23.03.15 Artikkel 1 Klubbens formål, område og styre Klubbens formål er å gagne andre, utvikle vennskap, stille høye etiske krav og arbeide for

Detaljer

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB Vår utfordring DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV OKTOBER 2011 Kronikk Medlemsskapskomiteen hadde ansvaret for møtet den 11.10. 2011. Vi innledet og inviterte til diskusjoner og delte forsamlingen

Detaljer

Lederskapsplan (KLP) Stokke Rotaryklubb 2014/2015 - Komiteer, sammensetninger og oppgaver Vedtatt i styremøte 20.03.2014

Lederskapsplan (KLP) Stokke Rotaryklubb 2014/2015 - Komiteer, sammensetninger og oppgaver Vedtatt i styremøte 20.03.2014 Lederskapsplan (KLP) Stokke Rotaryklubb 2014/2015 - Komiteer, sammensetninger og oppgaver Vedtatt i styremøte 20.03.2014 Jfr. artikkel 9 og 10 i vedtektene Styre President : Ole Sverre Lund Sekretær :

Detaljer

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen 24.04.12. Prosjektinfo v/karl Glad Nordahl. 3-minutt v/per Bjørnar Moe. Hovedforedrag v/rune Lødemel.

Sortland Rotary Klubb. Ukeavisen 24.04.12. Prosjektinfo v/karl Glad Nordahl. 3-minutt v/per Bjørnar Moe. Hovedforedrag v/rune Lødemel. Sortland Rotary Klubb Ukeavisen 24.04.12 Prosjektinfo v/karl Glad Nordahl 3-minutt v/per Bjørnar Moe Hovedforedrag v/rune Lødemel Vårtegn Sortland Rotary Klubb I presidentens fravær ønsket Kjell Jensen

Detaljer

Sortland Rotary Klubb

Sortland Rotary Klubb Sortland Rotary Klubb Vedtekter for Sortland Rotary klubb gjeldende fra 1.juli 2007 Vedtekter Artikkel 1 Styret Denne klubbs styrende organ skal være styret, som består av 7 av klubben medlemmer, nemlig

Detaljer

FÆRDER ROTARY KLUBB VEDTEKTER FOR FÆRDER ROTARYKLUBB

FÆRDER ROTARY KLUBB VEDTEKTER FOR FÆRDER ROTARYKLUBB FÆRDER ROTARY KLUBB VEDTEKTER FOR FÆRDER ROTARYKLUBB 1 DEFINISJONER Færder RK er tilknyttet Rotary International distrikt 2290, og er underlagt RI s lover og vedtekter. Klubbens inntaksområde er sammenfallende

Detaljer

Øksnes Rotary Klubb Til våre venner i Øksnes Rotary Klubb. Takk for en kjempeflott kveld! Hilsen oss fra Sortland Rotary Klubb

Øksnes Rotary Klubb Til våre venner i Øksnes Rotary Klubb. Takk for en kjempeflott kveld! Hilsen oss fra Sortland Rotary Klubb Møljekveld i Øksnes Rotary Klubb Til våre venner i Øksnes Rotary Klubb. Takk for en kjempeflott kveld! Hilsen oss fra Sortland Rotary Klubb Rotary der det handler om fisk Øksnes Rotary Klubb inviterte

Detaljer

Del 2: Karmøy Vest Rotary Klubb

Del 2: Karmøy Vest Rotary Klubb Del 1: Historikk Del 2: Karmøy Vest Rotary Klubb Organisering Del 3: Komiteene Medlemsutvikling og rekruttering Opplæring og kommunikasjon Serviceprosjekter Distriktsprogrammer Rotary Foundation HVA ER

Detaljer

PROTOKOLL FRA ÅRSMØTE FOR ÅR 2013

PROTOKOLL FRA ÅRSMØTE FOR ÅR 2013 PROTOKOLL FRA ÅRSMØTE FOR ÅR 2013 Klubbhuset Setnesmoen, mandag 09.desember 2013 kl.18.00 Åpning Klubbens leder Lars Ramstad åpnet møtet og ønsket de frammøtte hjertelig velkommen. Det var gledelig at

Detaljer

Kiwanis. Club Oslo St Hallvard Kiwanis er en internasjonal humanitær organisasjon som arbeider aktivt for barn og unge. Årsberetning 2013-2014

Kiwanis. Club Oslo St Hallvard Kiwanis er en internasjonal humanitær organisasjon som arbeider aktivt for barn og unge. Årsberetning 2013-2014 Årsberetning 2013-2014 Side 1 av 8 Klubbstyret 2013-2014 President Sekretær Kasserer Visepresident Past president Styremedlemmer Varamenn Revisorer Per Gulbrandsen Odd Andersen Øyvinn Røsholdt Stig Johansen

Detaljer

Fødselsdagsfeiring. Norsk etnologisk gransking Desember 1980. Spørreliste 130

Fødselsdagsfeiring. Norsk etnologisk gransking Desember 1980. Spørreliste 130 Norsk etnologisk gransking Desember 1980 Spørreliste 130 Fødselsdagsfeiring I 1953 sendte NEG ut spørreliste nr 39: Høgtidsmat ved familiefester, der vi blant annet stilte noen spørsmål om feiring av fødselsdager.

Detaljer

KLUBBENS LANGSIKTIGE MÅL

KLUBBENS LANGSIKTIGE MÅL KLUBB: Stokke RK Dato: 20.04.2014 KLUBBENS LANGSIKTIGE MÅL 1. MEDLEMSUTVIKLING Beholde og rekruttere nye medlemmer Ansvarlig for klubbens medlemsutviklingsarbeid: Medlemskomiteen. Leder i 2014/2015: Even

Detaljer

Forslag til Vedtekter for Færder Rotary Klubb

Forslag til Vedtekter for Færder Rotary Klubb ARTIKKEL 1 Definisjoner Forslag til Vedtekter for Færder Rotary Klubb - Hører til Rotarydistrikt 2290. Klubbnummer 52022-1) Styret: Styret i Færder Rotary Klubb. 2) Styremedlem: Et medlem av klubbens styre.

Detaljer

Kapittel 11 Setninger

Kapittel 11 Setninger Kapittel 11 Setninger 11.1 Før var det annerledes. For noen år siden jobbet han her. Til høsten skal vi nok flytte herfra. Om noen dager kommer de jo tilbake. I det siste har hun ikke følt seg frisk. Om

Detaljer

Presidentskifte Valle gård 15. juni 2012, Anve Njål Øyslebø og Einar Kristiansen

Presidentskifte Valle gård 15. juni 2012, Anve Njål Øyslebø og Einar Kristiansen LAKSESTIGEN LIONS MANDAL LIONS CLUB Presidentskifte Valle gård 15. juni 2012, Anve Njål Øyslebø og Einar Kristiansen INNHOLD: 2 Innkalling til klubbmøte tirsdag 28. august kl 1900 3 Presidenten 4 Referat

Detaljer

Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør

Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør «Det var en gang en som bygde en campingbil» Slik startet dette eventyret som i dag heter Norsk Bobilforening. Det er i år 30 år siden foreningen ble stiftet.

Detaljer

i Hako 2? I\?R 2XW PROFO ROMERIKE Referat fra årsmøtet 12. februar 2014.

i Hako 2? I\?R 2XW PROFO ROMERIKE Referat fra årsmøtet 12. februar 2014. 4. Torbjørn Holter ble valgt til referent. 2. Innkallingen ble godkjent. 3. Ola Pramm ble valgt til møteleder. 1. Ola Pramm ønsket velkommen til de 20 som hadde møtt opp. Referat fra årsmøtet 12. februar

Detaljer

PROTOKOLL FRA ÅRSMØTE FOR ÅR 2014. Klubbhuset Setnesmoen, tirsdag 09. desember 2014 kl. 19:00.

PROTOKOLL FRA ÅRSMØTE FOR ÅR 2014. Klubbhuset Setnesmoen, tirsdag 09. desember 2014 kl. 19:00. Rauma Golfklubb Postboks 306 N-6301 ÅNDALSNES Telefon: + 47 920 31 073 E-post: post@raumagolf.no Web: www.raumagolf.no Org.nr.: 00982132819 Kontonr.: 4087.24.30085 IBAN: NO17 3910 2211 964 BIC-adresse:

Detaljer

HAMAR VEST ROTARYKLUBB

HAMAR VEST ROTARYKLUBB HAMAR VEST ROTARYKLUBB CHARTERDATO 31. MAI 1970 Distrikt nr. 2300 - Klubb nr. 12807 VEDTEKTER Med endringer vedtatt i medlemsmøter mai 1993, juni 1999, april 2001 og juni 2008. ARTIKKEL I DEFINISJONER

Detaljer

Løvestikka Fremad i alle retninger

Løvestikka Fremad i alle retninger Løvestikka Fremad i alle retninger Informasjons- og medlemsblad for LC Ringsaker Nord Uansvarlige redaktører: H J Svendsen og O M Heldal Nr 20 11. februar Lionsåret 2014/2015 Barnet (Andre Bjerke) Å møte

Detaljer

MÅNEDSBREV FRA DG DAGFINN CHRISTENSEN

MÅNEDSBREV FRA DG DAGFINN CHRISTENSEN 1 MÅNEDSBREV FRA DG DAGFINN CHRISTENSEN MÅNEDSBREVET BES DISTRIBUERT TIL ALLE ROTARIANERE! Et nytt år Det skjer hvert år. Så snart de siste julekakene er tørket ut, starter det nye året med ting som går

Detaljer

V e d t e k t e r for Drammen Syd-Vest Rotary Klubb

V e d t e k t e r for Drammen Syd-Vest Rotary Klubb V e d t e k t e r for Drammen Syd-Vest Rotary Klubb ++++++++++++++++ 1. Klubbens ledelse Årsmøte og vanlig klubbmøte er klubbens høyeste organer. Styret leder klubbens virksomhet. Presidenten leder klubbens

Detaljer

BEKKESTUA ROTARY KLUBB VEDTEKTER

BEKKESTUA ROTARY KLUBB VEDTEKTER BEKKESTUA ROTARY KLUBB VEDTEKTER (sist endret 2. juni, 2010) Artikkel 1 Valg av styre og tillitsmann 1. Valgkomitéen innstiller overfor Klubben forslag på President for Rotary-året som begynner om ca.

Detaljer

Drammen Syd-Vest Rotary

Drammen Syd-Vest Rotary Drammen Syd-Vest Rotary Månedsbrev november 2013 Kronikk Av Arild Endresplass Etter sammenslåingen av Rotary klubbene Syd og Vest i Drammen, er det utarbeidet nye retningslinjer for organisering og drift

Detaljer

PROTOKOLL FRA ÅRSMØTE I TELESPORT BERGEN AVHOLDT TORSDAG 20. FEBRUAR 2014 PÅ TELENOR, KOKSTAD

PROTOKOLL FRA ÅRSMØTE I TELESPORT BERGEN AVHOLDT TORSDAG 20. FEBRUAR 2014 PÅ TELENOR, KOKSTAD PROTOKOLL FRA ÅRSMØTE I TELESPORT BERGEN AVHOLDT TORSDAG 20. FEBRUAR 2014 PÅ TELENOR, KOKSTAD TILSTEDE 13 MEDLEMMER DAGSORDEN 1. ÅPNING 2. KONSTITUERING 3. BERETNING 4. REGNSKAP 5, BUDSJETT 6, INNKOMNE

Detaljer

Skogn Rotary Klubb. Vedtekter for Skogn Rotary Klubb. Distrikt 2280 Rotary International. Møtedag: Torsdag kl

Skogn Rotary Klubb. Vedtekter for Skogn Rotary Klubb. Distrikt 2280 Rotary International. Møtedag: Torsdag kl 1 Skogn Rotary Klubb Vedtekter for Skogn Rotary Klubb Distrikt 2280 Rotary International Møtedag: Torsdag kl. 18.30 19.30 Charterdato: 28. desember 1981 2 Hensikten med disse vedtekter er å beskrive og

Detaljer

Innkalling til årsmøte i DIS-Haugaland Mandag 14. mars 2011 kl. 19:00 IOGT-huset Bjørgvinsgt. 40

Innkalling til årsmøte i DIS-Haugaland Mandag 14. mars 2011 kl. 19:00 IOGT-huset Bjørgvinsgt. 40 Innkalling til årsmøte i DIS-Haugaland Mandag 14. mars 2011 kl. 19:00 IOGT-huset Bjørgvinsgt. 40 Sakliste: Sak 1. Valg av møteleder og referent samt 2 personer til å undertegne protokoll Sak 2. Godkjenne

Detaljer

Referat fra styremøte nr. 2 - onsdag 7. november Sted: Knut Engebu, Edelgranveien 33, 1356 Bekkestua

Referat fra styremøte nr. 2 - onsdag 7. november Sted: Knut Engebu, Edelgranveien 33, 1356 Bekkestua Referat fra styremøte nr. 2 - onsdag 7. november 2012. Sted: Knut Engebu, Edelgranveien 33, 1356 Bekkestua Referent: Harald Jahren Tilstede: Bjørn R. Berntsen, Helge Bondevik, Knut Engebu, Harald Jahren,

Detaljer

Huseby-Flatås Rotaryklubb

Huseby-Flatås Rotaryklubb Styringsdokument 2014-2015 President : Roald Røhmen Organisasjonskart 2014-2015 President Roald Røhmen Sekretær Torstein Ryeng Kasserer Asbjørn Vanvik Prosjekt Arne Qvenild Fredrik Manum Jon E Johansen

Detaljer

Tidsplan for gjennomgang og utfylling. Utkast til mål og planer medbringes for gjennomgang på PETS mars 2017.

Tidsplan for gjennomgang og utfylling. Utkast til mål og planer medbringes for gjennomgang på PETS mars 2017. KLUBBENS MÅL OG PLANER Tidsplan for gjennomgang og utfylling. Utkast til mål og planer medbringes for gjennomgang på PETS 10-11. mars 2017. Skjemaet fylles ut og sendes til din assisterende guvernør innen

Detaljer

Sørlandets Modellflyklubb (SMK) Saksliste og sakspapirer for årsmøtet. Etter årsmøtet avholdes et medlemsmøte.

Sørlandets Modellflyklubb (SMK) Saksliste og sakspapirer for årsmøtet. Etter årsmøtet avholdes et medlemsmøte. Til medlemmer i Sørlandets R/C Modellflyklubb (SRCM) og Sørlandets Modellflyklubb (SMK) Saksliste og sakspapirer for årsmøtet som avholdes tirsdag 26.02.2013 kl 19 i kaffebar/lunsjrom på Kjevik bak militærhangar.

Detaljer

LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 6. hbrevik@online.no

LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 6. hbrevik@online.no LIONSÅRET 2014-15 LØVEBLADET NR. 6 hbrevik@online.no Redaktør: Torbjørn Øygard 29.01.2015 Innholdsfortegnelse Presidenten har ordet.... 3 Dagsorden Klubbmøte 04.02.2015... 4 Forretningssaker referert i

Detaljer

KLUBBENS MÅL OG PLANER

KLUBBENS MÅL OG PLANER KLUBBENS MÅL OG PLANER Skjemaet fylles ut og sendes til din assisterende guvernør innen 30.04.2015. Klubbens navn AG navn Presidentens navn Kristiansand Øst Gaute Melhus Johannessen Wenche Storaker 1.

Detaljer

Hva er Rotaract? Vennskap gjennom tjeneste Service above self Rotaract shares

Hva er Rotaract? Vennskap gjennom tjeneste Service above self Rotaract shares Hva er Rotaract? En politisk og religiøs uavhengig forening, for ungdom/unge voksne mellom 18 og 30 år, med ulik studiebakgrunn og yrkeserfaring Rotaracts mottoer: Vennskap gjennom tjeneste Service above

Detaljer

Årsmøte Haugesund og Omegn Hundeklubb 25.02.2009

Årsmøte Haugesund og Omegn Hundeklubb 25.02.2009 Årsmøte Haugesund og Omegn Hundeklubb 25.02.2009 Det innkalles med dette til Årsmøte i Haugesund og Omegn Hundeklubb. Årsmøtet finner sted på Bleikmyr Bydelshus Onsdag 25/2 2008 kl: 19.30 Dagsorden: 1:

Detaljer

VEDTEKTER FOR PETROLEUMSINGENIØRENES LINJEFORENING UIS

VEDTEKTER FOR PETROLEUMSINGENIØRENES LINJEFORENING UIS VEDTEKTER FOR PETROLEUMSINGENIØRENES LINJEFORENING UIS 1. NAVN: 1.1 Navnet pa foreningen er Petroleumsingeniørenes Linjeforening UiS, heretter forkortet til Petroil. 2. FORMÅL: 2.1 Petroil er en linjeforening

Detaljer

Roan Hytteforening. innkaller til årsmøte

Roan Hytteforening. innkaller til årsmøte Roan Hytteforening innkaller til årsmøte torsdag 30. mars 2017 kl 1900 Sted: Optimera, Ingvald Ystgaardsv 23, Trondheim SAKSLISTE: 1. Godkjenning av innkalling. Valg av møteleder og sekretær 2. Årsmelding

Detaljer

Vedtekter for Vestnes Rotaryklubb

Vedtekter for Vestnes Rotaryklubb Artikkel I Formål Vestnes Rotaryklubb (stiftet 6. mars 1978) er en yrkesbasert organisasjon, som er politisk og religiøst nøytral. Klubben har i samsvar med Rotary Internationals lover og vedtekter til

Detaljer

Takk for flott innsats ved juletreaksjonen.

Takk for flott innsats ved juletreaksjonen. LAKSESTIGEN LIONS MANDAL LIONS CLUB Takk for flott innsats ved juletreaksjonen. 2 Innkalling til klubbmøte tirsdag 26. april kl 1900 i Løvehulen. 3 Presidenten 4 Referat fra klubbmøte 15.03.16 5 Referat

Detaljer

Gimsøy Rotaryklubb Stiftet 31.10.1962

Gimsøy Rotaryklubb Stiftet 31.10.1962 Gimsøy Rotaryklubb Stiftet 31.10.1962 Guvernørbesøk Tirsdag 12.11.2013 Elisabet Stray Bildet viser Skien under flommen i 1822 (Akvarell av Severin Schweder) Side 1 av 11 Innholdsfortegnelse 1. Gimsøy RKs

Detaljer

Klubbmøte er ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) kl 1800

Klubbmøte er ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) kl 1800 LAKSESTIGEN LIONS MANDAL LIONS CLUB Klubbmøte er ved Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) kl 1800 2 Innkalling til klubbmøte torsdag 13. mars kl 1715 3 Presidenten 4 Referat fra klubbmøtet 25.02.14 5

Detaljer

Distrikt DLP (District Leadership Plan) Fokusområder: Fornyelse - Forbedret omdømme Forenkling. Distriktsguvernør Steinar Høgaas

Distrikt DLP (District Leadership Plan) Fokusområder: Fornyelse - Forbedret omdømme Forenkling. Distriktsguvernør Steinar Høgaas Distrikt 2275 DLP 2011-2012 (District Leadership Plan) Fokusområder: Fornyelse - Forbedret omdømme Forenkling Distriktsguvernør Steinar Høgaas VISJON Rotary i vekst for å gagne andre Rotary den ledende

Detaljer

Hvordan kan de viktigste beslutningene i Lovrådet implementeres i klubbenes vedtekter. Ole-Ludvik Kleven

Hvordan kan de viktigste beslutningene i Lovrådet implementeres i klubbenes vedtekter. Ole-Ludvik Kleven Vedlegg 2 til referatet fra midtveismøtet Hvordan kan de viktigste beslutningene i Lovrådet implementeres i klubbenes vedtekter Ole-Ludvik Kleven Innledning Det initiativet som Distriktet har tatt ved

Detaljer

Årsmøte Skedsmo Western Club. Strømmen 25. mars 2014

Årsmøte Skedsmo Western Club. Strømmen 25. mars 2014 Årsmøte Skedsmo Western Club Strømmen 25. mars 2014 Dagsorden 1 Åpning av årsmøte 2 Valg av dirigent 3 Valg av tellekorps 4 Valg av 1 referent og 2 til å signere referatet 5 Styrets årsberetning 6 Beretning

Detaljer

Medlemsmøte. Mandag 17. mars kl. 19:00 Heimen. Dagsorden:

Medlemsmøte. Mandag 17. mars kl. 19:00 Heimen. Dagsorden: 25. årgang Mars 2014 Medlemsmøte Mandag 17. mars kl. 19:00 Heimen Dagsorden: 1. Opprop 2. Lions Etiske Norm 3. Nytt fra valgkomiteen 4. Aktuelle saker 5. Eventuelt 6. Lions internasjonale aktiviteter Klubbavis

Detaljer

20-års jubileum NVIO avd Kristiansand behørig feiret 26. april 2012

20-års jubileum NVIO avd Kristiansand behørig feiret 26. april 2012 Foreningens leder Oddbjørn Wiggen ønsket veteraner og gjester velkommen til bords i Offisersmessen, etter en bedre aperitiff (både med og uten). Til jubileumsmarkeringen møtte det frem hele 53 feststemte

Detaljer

Årsmøte i Lyse Pensjonistforening avd. Sør

Årsmøte i Lyse Pensjonistforening avd. Sør Årsmøte i Lyse Pensjonistforening avd. Sør Det innkalles til årsmøte i Lyse Pensjonistforening avd. Sør Møtet avholdes i Kantinen på Tronsholen 2. mars 2017 kl. 18.00 Saksliste: Valg av ordstyrer Valg

Detaljer

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV MARS 2013

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV MARS 2013 DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV MARS 2013 Presidenten hjørne Påsken er over og vår-varmen er på vei. Selv var jeg på skitur gjennom Finnemarka sist søndag og møtte nok snø og nydelig skiføre.

Detaljer

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB

DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB DRAMMEN SYD-VEST ROTARY KLUBB MÅNEDSBREV Juli August 2012 Presidentens hjørne i «August-2012-månedsbrevet» President Svein S. (eller den han utpeker...) vil ha noen linjer i hvert månedsbrev dette Rotaryåret.

Detaljer

GOL ROTARYKLUBB. Vedtekter

GOL ROTARYKLUBB. Vedtekter GOL ROTARYKLUBB Vedtekter Vedtatt på årsmøte 24. September 2007 Revidert og godkjent på årsmøte 03. September 2012 Revidert og godkjent på årsmøte 16. September 2013 VEDTEKTER FOR GOL ROTARY KLUBB VEDTATT

Detaljer

NØTTERØY ROTARY KLUBB

NØTTERØY ROTARY KLUBB NØTTERØY ROTARY KLUBB JUNI 2016 Møtedato 6. juni 13. juni 20. juni 27. juni Juni totalt Fremmøte 20 26 31 17 Fremmøteprosent 47,62 61,90 67,39 37,78 53,67 Møte 6. juni 2016 Tema: Det gamle Tønsberg. Historier

Detaljer

Nyhetsbrev for mai Nyhetsbrevene kommer hvert månedsskifte og viser med bilde og teks

Nyhetsbrev for mai Nyhetsbrevene kommer hvert månedsskifte og viser med bilde og teks Nyhetsbrev for mai Nyhetsbrevene kommer hvert månedsskifte og viser med bilde og tekst litt av hva vi har drevet med på Sofienbergsenteret måned for måned. «Kom mai du skjønne milde» synger vi på Sofienberghjemmet,

Detaljer

Vedtekter for Vestnes Rotaryklubb

Vedtekter for Vestnes Rotaryklubb Sist revidert i årsmøtet 13. desember 2016 Artikkel I Formål Vestnes Rotaryklubb (stiftet 6. mars 1978) er en yrkesbasert organisasjon, som er politisk og religiøst nøytral. Klubben søker i samsvar med

Detaljer

Lier Øst Rotary Klubb Månedsbrev november 2012

Lier Øst Rotary Klubb Månedsbrev november 2012 Fremmøte Fremmøte i november 2012 var på 68,3 %. Følgende fire medlemmer hadde 100 % fremmøte; Geir F., Øivind H., Tormod O. og Helge S. Månedsprogram Dato Program Ansvar 3-minutter 01.11 Årsmøte 2012

Detaljer

Eidsvoll Syd Rotary Klubb

Eidsvoll Syd Rotary Klubb Eidsvoll Syd Rotary Klubb MÅNEDSBREV juli oktober 2015 Det har de siste årene utviklet seg en tradisjon ved at past president har hatt ansvaret for å lage klubbens månedsbrev. I forbindelse med at årets

Detaljer

Sekretærens oppgaver i Rotary

Sekretærens oppgaver i Rotary Sekretærens oppgaver i Rotary Distriktssamling 2016 Arendal 12.mars Sekretærens oppgaver Medlemsnett Føre medlemsfortegnelse Føre fremmøte frist 10. i etterfølgende måned Innkalling til klubb-, (komité-)

Detaljer

VEDTEKTER EIKSMARKA ROTARYKLUBB

VEDTEKTER EIKSMARKA ROTARYKLUBB VEDTEKTER For EIKSMARKA ROTARYKLUBB DISTRIKT 2310 REVIDERT 31. MAI 2011 Vedtekter ERK 31. mai 2011 Side 1 av 9 Vedtekter for Eiksmarka Rotaryklubb 1. Innledning Lover for ERK er til enhver tid i samsvar

Detaljer

FORSVARETS SENIORFORBUND

FORSVARETS SENIORFORBUND FORSVARETS SENIORFORBUND avdeling Øvre Romerike Nyhetsbrev nr. 8/2013 Desember 2013 Velkommen til FSF- Øvre Romerike Det å avslutte sitt yrkesaktive liv medfører for alle store endringer. Vår avdeling

Detaljer

Barn som pårørende fra lov til praksis

Barn som pårørende fra lov til praksis Barn som pårørende fra lov til praksis Samtaler med barn og foreldre Av Gunnar Eide, familieterapeut ved Sørlandet sykehus HF Gunnar Eide er familieterapeut og har lang erfaring fra å snakke med barn og

Detaljer

Leder:Har vært i banken,samarbeider godt med sekretær,prøvd å endre ordlyden i prinsippvedtaket.

Leder:Har vært i banken,samarbeider godt med sekretær,prøvd å endre ordlyden i prinsippvedtaket. REFERAT FRA OSSK MØTE 20.03-10 Tilstede: Leder: Sekretær: Vara gsr Sammen kan vi gruppa: Gsr Tirsdagsgruppa: Gsr Bare for i dag gruppa: Vara gsr Bare for i dag gruppa: Gsr Fly fri gruppa: Gsr Vennesla

Detaljer

Styringsdokument 2015-2016 President: Marianne Skreden

Styringsdokument 2015-2016 President: Marianne Skreden Styringsdokument 2015-2016 President: Marianne Skreden Dato: 13.08.2015Dato: Formål : ROTARYS MÅL ER Å GAGNE ANDRE For rotaryåret 2015/-16 er styringsmålet: «Be a gift to the world». R.I. President: K.R.

Detaljer

Drammen Syd-Vest Rotary

Drammen Syd-Vest Rotary Drammen Syd-Vest Rotary Månedsbrev oktober 2014 Arne Fuglum 1933-2014 Det kom som et sjokk på oss da vi fikk melding om at Arne Fuglum var død. Han døde brått og uventet 24. oktober på Madeira, hvor han

Detaljer

Rotary Distrikt Guvernørbesøk i klubbene. Fokusområder: Fornyelse - Forbedret omdømme Forenkling. Distriktsguvernør Steinar Høgaas

Rotary Distrikt Guvernørbesøk i klubbene. Fokusområder: Fornyelse - Forbedret omdømme Forenkling. Distriktsguvernør Steinar Høgaas Rotary Distrikt 2275 Guvernørbesøk i klubbene Fokusområder: Fornyelse - Forbedret omdømme Forenkling Distriktsguvernør Steinar Høgaas Hva er Rotary? ROTARY er verdens største yrkesbaserte service-organisasjon,

Detaljer

Rapport for rotaryåret 2012 2013 President Arve Wilhelmsen

Rapport for rotaryåret 2012 2013 President Arve Wilhelmsen Rapport for rotaryåret 2012 2013 President Arve Wilhelmsen Færders styre i 2012 / -13 President: Past President: President elect: Sekretær: Kasserer: Kameratskapskomite: Programkomite: Medlemskomite: Samfunnskomite:

Detaljer

Årsmøteinnkalling BMW CCN Avdeling Trøndelag 2013

Årsmøteinnkalling BMW CCN Avdeling Trøndelag 2013 Årsmøteinnkalling BMW CCN Avdeling Trøndelag 2013 Lørdag 16. februar klokken 16.00 19.00 Sted: Alfred Hess`s veg 2B, Trondheim Etter møtet vil det være muligheter for å kjøpe mat og drikke. Sosiale aktiviteter

Detaljer