Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator"

Transkript

1 Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvern er viktig for oss i Lexmark Norge, som er en filial av Lexmark Nordic L.L.C. Vi erkjenner at du har behov for tilfredsstillende vern og håndtering av personlige opplysninger som du deler med oss. For å bistå deg gir vi deg denne personvernerklæringen som gir en forklaring på vår online informasjonspraksis og de valg du kan gjøre med hensyn til hvordan dine opplysninger innhentes og brukes. Personlige opplysninger som samles på våre sider og tjenester vil kunne bli lagret og behandlet i USA og Frankrike. Vi vil også i samsvar med gjeldende regler lagre og behandle opplysninger i andre land hvor vi, våre underavdelinger, datterselskaper eller agenter er etablert. Ved å benytte våre sider eller tjenester godtar du overføring av opplysninger utenfor ditt hjemland. Vi bekrefter at vi vil overholde EUs og Sveits Safe Harbor prinsipper med United States Department of Commerce. Ytterligere opplysninger om U.S. Department of Commerces Safe Harbor-program finner du på: Sider som dekkes av denne personvernerklæringen Denne personvernerklæringen gjelder for alle land i Europa, Midt-Østen og Afrika ("EMEA") og spesielt for Lexmark.com nettsider i EMEA-landene. Personvernerklæringer publisert på våre nettsider rettet mot personer bosatt i andre land kan være forskjellig fra denne erklæring for å kunne ta hensyn til funksjoner på lokale sider og gjeldende lovgivning. Hva slags opplysninger innhenter vi Denne personvernerklæringen gjelder alle typer personlige opplysninger som innhentes av eller sendes til oss (eller via nøye utvalgte tredjeparter som opptrer på våre vegne). "Personopplysninger" er enhver opplysning som kan knyttes til en identifisert eller identifiserbar fysisk person. Du trenger ikke gi oss opplysninger om deg selv hvis du bare skal se på vår nettside. Vi innhenter personopplysninger når: du foretar kjøp av produkter eller tjenester; du registrerer produkter online; du ber om support for et produkt; du ber om nedlastning av programvare; du oppretter en brukerkonto (login brukernavn og passord); du ber om opplysninger eller materiale (f.eks. whitepapers eller nyhetsbrev); du deltar i spørreundersøkelser og evalueringer; du deltar i markedsføring, konkurranser eller reklamepakker; 1

2 du søker på en jobb eller sender inn din du sender spørsmål eller kommentarer til oss. Opplysningene som innhentes vil kunne inkludere: for- og etternavn; tittel og navn på arbeidsgiver; hjemme-, faktura- eller annen adresse (herunder gatenavn, navn på by eller sted, land, postnummer); e-postadresse; telefonnummer; (for arbeidssøkende som sender elektroniske opplysninger) utdanning, arbeidserfaring, og arbeidsinteresser; andre identifikatorer som gjør det mulig for Lexmark å kontakte deg fysisk eller online; andre opplysninger som vi innhenter online og som vil bli lagret i sammenheng med din konto, så som brukernavn og passord; eventuelt andre opplysninger som du gir oss når du bruker vår nettbutikk eller når du kommuniserer med oss. Vi kan også registrere den IP-adressen du bruker for å knytte deg til Internett. En IP-adresse er en unik identifikator som datamaskiner benytter for å identifisere og kommunisere med andre datamaskiner på Internett. Hvordan vi bruker dine opplysninger Vi kan benytte personopplysninger som vi innhenter for å betjene våre nettsider, for gjennomføring av dine forespørsler om informasjon, for registrering av dine produkter, for behandling av din jobbsøknad, for å sende deg markedsføringsmateriale, for å kunne la deg delta i konkurranser og markedsundersøkelser, for å yte tjeneste og support, og å utføre de transaksjoner du har bedt om. Disse bruksområdene kan omfatte mer effektiv kundeservice; at nettsidene eller tjenestene blir lettere å bruke ved å unngå at du stadig må sette inn de samme opplysningene; utføre forskning og analyser med sikte på forbedring av våre produkter, tjenester og løsninger; og at innhold og reklame er tilpasset dine interesser og preferanser i henhold til gjeldende lovgivning. Vi bruker også personopplysninger for å kunne kommunisere med deg. Vi kan sende påbudte dokumenter som f.eks. velkomstbrev, purringer, opplysinger og tekniske servicespørsmål, og kunngjøringer fra support. Noen av våre tjenester kan sende ut periodiske medlemsbrev som anses som del av tjenesten. Vi kan også ta kontakt med deg for å informere om tilgjengelige produkter eller tjenester hos oss eller våre underavdelinger. Dersom har valgt å motta reklamemateriell fra oss, kan vi også benytte (men vil ikke fremlegge) personopplysninger for å fremme og markedsføre tilleggsprodukter, tjenester og spesialtilbud fra oss og/eller våre underavdelinger som kan være av interesse for deg. 2

3 Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke i samsvar med juridiske eller avtalemessige begrensninger og med rimelig varsel. Dersom du ønsker å trekke tilbake samtykket, ta kontakt med oss på Vi vil informere deg om følgene av å trekke tilbake ditt samtykke. Personopplysninger som innhentes online kan kombineres med opplysninger som du gir oss på annen måte, f.eks. ved produktregistrering, servicehenvendelse, vårt "Connect" og "Reward" program, eller på varemesser. Informasjonskapsler (cookies) En informasjonskapsel (cookie) inneholder en liten mengde data, som ofte omfatter en unik identifikator som sendes fra en nettsides datamaskin til nettleseren på din datamaskin eller mobiltelefon og som lagres på din enhet. Hver nettside kan sende egne informasjonskapsler til din nettleser dersom dine nettleserinnstillinger tillater det, men (for å ivareta ditt personvern) vil din nettleser kun tillate nettsiden å gå inn på de informasjonskapsler som den allerede har sendt deg, ikke informasjonskapsler fra andre nettsider. Informasjonskapsler registrerer opplysninger om dine online-preferanser og gjør at vi kan skreddersy nettsiden etter dine interesser. Våre nettsider benytter informasjonskapsler. Dersom du velger å ikke tillate informasjonskapsler på din nettleser vil du ha problemer med å komplettere visse aktiviteter på våre nettsider. Vi bruker flere tredjeparter for å kontrollere nettrafikk, statistikk, klikk på reklame ("click-through") og andre aktiviteter på våre sider. Når vi har tillatt det kan tredjeparter bruke informasjonskapsler, våre nettlogfiler, web beacons og annen overvåkningsteknologi for å evaluere bruken av våre nettsider. Vi inkluderer også web beacons i HTML-formatterte e-post nyhetsbrev for å telle hvor mange nyhetsbrev (eller særlig artikler, linker, med mer) som blir åpnet. Nåværende versjoner av nettlesere tilbyr forsterket brukerkontroll vedrørende plassering og varighet av både første- og tredjeparts informasjonskapsler. Søk på "informasjonskapsler" eller"cookies" under din nettlesers hjelp-meny for å få ytterligere informasjon om hvordan du kan forvalte informasjonskapslene. Hvordan vi deler dine opplysninger Dine opplysninger vil være konfidensielle. Vi vil ikke selge eller leie ut dine personopplysninger til andre. Dersom vi ikke har fått din tillatelse vil vi ikke benytte eller dele dine personopplysninger på andre måter enn de du fikk beskrevet ved registrering av opplysningene. Vi engasjerer tjenesteytere og leverandører ("agenter") for å utføre visse funksjoner på våre vegne. Disse agentene kan for eksempel levere produkter til deg, yte produktservice eller support, vedlikeholde våre IT-systemer, eller bistå oss med markedsførings- og kommunikasjonstiltak. Disse agentene vil ha tillatelse til å innhente kun de personopplysninger som de har behov for i sitt oppdrag med å yte disse tjenestene. De er pålagt konfidensialitet og har ikke lov til å benytte opplysningene til andre formål. Noen av våre produkter kan være "co-branded" og tilbys sammen med selskaper som ikke er en del av vårt konsern. Dersom du registrerer slike produkter kan både vi og det andre selskapet motta de opplysninger som du oppgir. Vi kan gå inn på og/eller utlevere dine personopplysninger dersom vi antar at slike tiltak er nødvendige for å: (a) være i samsvar med lover og rettslige prosesser som vi blir pålagt; (b) imøtekomme krav om 3

4 opplysninger fra politiet eller offentlige myndigheter; (c) beskytte og forsvare vår rettigheter eller eiendommer (herunder håndheving av våre avtaler); eller (d) ta nødvendige tiltak under presserende omstendigheter for å beskytte den personlige sikkerheten for våre ansatte eller offentligheten. Vi eller våre underavdelinger kan fusjonere med eller bli kjøpt opp av andre virksomheter, eller deres respektive aktiva kan bli kjøpt opp. Vi vil påse at personopplysninger blir tilfredsstillende vernet ved slike typer transaksjoner. Dine valg Du kan velge om du vil gi oss dine personopplysninger. Den informasjon vi gir deg hver gang vi innhenter personopplysninger vil beskrive formålet med innhentingen og vil være til hjelp for deg til å ta dette valget. Dersom du velger ikke å gi personopplysninger som vi forespør online, kan du allikevel besøke våre nettsider, men du kan ha problemer med å gå inn på visse valg, tilbud og tjenester som involverer samhandling med deg. Dersom du velger å ha et forhold til oss eller en av våre underavdelinger, f.eks. et avtaleforhold eller annet forretningsforhold, vil vi naturligvis fortsatte å kontakte deg i forbindelse med dette forretningsforholdet. Vi tilbyr muligheten til å velge om du vil at personopplysningene skal (a) gis til tredjepart som ikke er vår agent eller (b) benyttes til annet formål enn det som var tiltenkt ved innhentingen av opplysningene eller som senere er blitt godkjent av deg. Vi vil tilby deg hensiktsmessige mekanismer som gjøre at du kan foreta dine valg ved innhentingen av opplysningene eller ved å benytte andre metoder. Disse valgene gjelder ikke for kommunikasjon fra Lexmark som har til hensikt å behandle ordre, kontrakter, support, produktsikkerhet og sikkerhetsvarsler, oppdatering av programvare, eller andre administrative og transaksjonsmessige meldinger. Slik kan du oppdatere dine opplysninger Vi bestreber oss på å ha så korrekte opplysninger som mulig. Vi har implementert teknologi, forvaltningsprosesser og policy som skal bidra til vedlikeholde kvaliteten på opplysningene. Vi gir personer rimelig tilgang til å gå igjennom og korrigere sine personopplysninger. Vi vil gjøre vårt beste for å gjøre de nødvendige endringer. For å ivareta informasjonssikkerheten og ditt personvern vil vi ta de nødvendige skritt for å bekrefte din identitet før vi gir tilgang til eller gjør endringer i de opplysninger vi har lagret. Slik sikrer du dine personlige opplysninger Vi tar den tillitten du har gitt oss på alvor. For å beskytte mot uautorisert tilgang, misbruk, utlevering eller endringer i dine personopplysninger, har vi tatt nødvendige fysiske, tekniske og administrative tiltak. Fysisk sikkerhet er designet for å hindre uautorisert tilgang til databaseutstyr og papirkopier av dokumenter. Elektroniske sikkerhetstiltak, som brannmur, tilgangsrestriksjoner og kryptering gir beskyttelse mot hacking og annen uautorisert tilgang. Lexmark begrenser tilgangen til personopplysninger til de personer i vår organisasjon, eller våre agenter, som har til oppgave å vedlikeholde og behandle personopplysninger og data. 4

5 Lagring av dine personopplysninger Vi lagrer dine personopplysninger så lenge dette er nødvendig for å oppfylle de(t) formål de ble innhentet til og for å oppfylle gjeldende regler og så lenge ditt samtykke til slike formål fortsatt gjelder etter opphør av vårt forhold til deg. Håndheving Vi vil regelmessig gjennomgå vår oppfyllelse av denne personvernerklæringen. Vennligst ta kontakt dersom du har spørsmål vedrørende erklæringen eller vår behandling av personopplysningene. Du kan kontakte oss på linken nedenfor eller de adresser som er angitt nedenfor. Når vi mottar skriftlig henvendelse på denne adressen, så er det en del av vår policy å ta kontakt med vedkommende bruker om hans eller hennes henvendelse. Vi vil gjøre undersøkelser og forsøke å løse spørsmålene vedrørende bruk og utlevering av personopplysninger i samsvar med de prinsipper som fremgår av denne erklæringen. Barns personopplysninger Vi samler ikke inn opplysninger dersom vi har kjennskap til at vedkommende er barn under 13 år, og våre nettsider retter seg ikke mot barn under 13. Vi oppfordrer foreldre og foresatte til å ta aktivt del i deres barns online-aktiviteter og interesser. Link til andre sider Noen sider på våre nettsider kan inneholde linker til tredjeparts nettsider. Vi godkjenner ikke og har ingen kontroll med personvernpraksis eller innholdet på disse nettsidene. Vi anbefaler at du nøye leser gjennom personvernpolicyene på hver nettside du besøker. Hvordan du tar kontakt for å få tilgang, se igjennom eller korrigere dine opplysninger Vi gjør det som kommersielt sett er rimelig for å holde dine opplysninger oppdatert og korrekte. Dersom du ønsker å ta kontakt med oss, få tilgang til, oppdatere eller korrigere dine personopplysninger, vennligst kontakt oss til enhver tid på følgende adresse: via e-post: eller til følgende postadresse: EMEA Privacy Policy Lexmark Lexmark International Technology Kft. Lechner Ödön fasor 8. Millennium Tower III., 2nd floor 1095 Budapest Ungarn Når du tar kontakt ber vi om at du har klart navn, adresse, den e-post adresse du har lagret på våre nettsider og en beskrivelse av hvordan du ga opplysningene (f.eks. for å registrere et produkt, motta nyhetsbrev, mv.). Vi vil gjøre vårt beste for snarest mulig å få innarbeidet endringer i de opplysningene vi 5

6 besitter. Av hensyn til personvern og sikkerhet vil vi også ta hensiktsmessige skritt for å bekrefte din identitet før vi gir tillatelse til tilgang eller før vi gjør endringer i opplysningene. Godkjennelse og aksept Ved å benytte denne nettsiden tilkjennegir du at du aksepterer vilkårene i denne personvernerklæringen. Dersom du ikke godkjenner vilkårene, ber vi om at du ikke utleverer noen personopplysninger til denne nettsiden. Endringer i erklæringen Dersom vi foretar endringer i erklæringen vil vi publisere den endrede erklæringen her, sammen med dato for endringen. Dersom vi foretar betydelige endringer i erklæringen, vil vi også legge ut en melding på vår nettside. Eventuelle endringer gjelder bare fra dato for endringen. Lexmark, mars

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt.

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. Vi er forpliktet til å sikre

Detaljer

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt».

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt». Personvern vilkår Om Velkommen til Hoopla, Hoopla AS ( Selskapet, Vi og/eller Vår ) gjør det mulig for mennesker å planlegge, promotere og selge billetter til et Arrangement. Vi gjør det enkelt for alle

Detaljer

PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010

PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010 PERSONVERNPOLICY Sist oppdatert den 15. januar 2010 Hva denne policyen omfatter Denne personvernpolicyen for gjester ("Policyen") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group, via vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS SPESIALISTER REKRUTTERER SPESIALISTER Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS Innhold Vårt engasjement ovenfor personvern Hvilke personlige opplysninger samler vi inn? Hvem deler vi personopplysninger

Detaljer

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg?

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg? Personvernerklæring 1. Innledning Vi er Supplies Distributors SA, som har registrert kontor i rue Louis Blériot 5, 4460 Grâce-Hollogne, registrert i handelsregisteret i Liège under nr. 208.795, MVA-nr.

Detaljer

Vemma Europes personvernerklæring

Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europe forstår at du er opptatt av hvordan informasjon om deg blir behandlet og fordelt, og vi setter pris på at du stoler på at vi gjør det forsiktig og fornuftig.

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT Barnevaktnett tar ditt personvern veldig på alvor, og vil behandle og bruke informasjonen om deg på en sikker måte. For å sikre personvernet ditt vil Barnevaktnett alltid

Detaljer

Håndtering av personlig informasjon

Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Du kan alltid besøke vår hjemmeside for å få informasjon og lese om våre tilbud og kampanjer uten å oppgi noen personopplysninger.

Detaljer

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine?

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine? Personvern hos VIA EGENCIA Denne personvernerklæringen gjelder for databehandling som foretas av VIA EGENCIA Norway, organisasjonsnummer 981 620 550, postadresse Postboks 1353 Vika, 0113 Oslo, Norway.

Detaljer

Retningslinjer for personvern

Retningslinjer for personvern Retningslinjer for personvern Skriv ut Lagre PDF Oppdatert: 11 januar 2012 Disney Club Penguin ( Club Penguin ) drives og presenters for brukere på ethvert sted av Disney Online Studios Canada Inc. (tidligere

Detaljer

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester ABONNEMENTSVILKÅR Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester Sist oppdatert: 24.oktober 2014 1 INNLEDNING Disse vilkårene regulerer bruk av Dagsavisens tjenester som bruker ConnectID og abonnement

Detaljer

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk Plus500UK Limited Personvernpolitikk Personvernpolitikk Plus500s personvernerklæring Beskyttelse av personvernet og sikring av den personlige og finansielle informasjonen til våre klienter og webområdegjester

Detaljer

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Områder dekket av retningslinjene. Disse retningslinjene for personvern ("retningslinjene") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group gjennom vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

Personvernpolicy for forbrukerkunder

Personvernpolicy for forbrukerkunder Personvernpolicy for forbrukerkunder 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32 91 2.

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO Dato: [31.7.2014 ] 1. Om SPiD og LINIO.NO LINIO.NO er en markedsplass hvor ulike selgere kan markedsføre og selge sine varer. SPiD er en tjeneste som tilbyr innloggings- og

Detaljer

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda Maris Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Personvernerklæringen og policyen for

Detaljer

Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål

Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål Personvernerklæring Det kan hende at denne personvernerklæringen («Personvernerklæringen») endres fra tid til annen. Vi kommer ikke nødvendigvis til å melde fra om endringer, så sørg for at du besøker

Detaljer

Johnson Controls personvernerklæring

Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls, Inc. og deres tilknyttede selskaper (i sin helhet kalt Johnson Controls, vi, oss eller vår) tar personvern på alvor og er forpliktet til å behandle

Detaljer

Personvern hos Klarna AB

Personvern hos Klarna AB Personvern hos Klarna AB Klarna AB ("Klarna"), org.nr 556737-0431, behandler personopplysninger med største omsorg. Behandling av personopplysninger gjøres innenfor rammen av tilbudet og utførelsen av

Detaljer

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi 1. Hva omfavner denne policyen? Denne policyen dekker dine handlinger hva angår Tikkurila sine digitale tjenester. Policyen dekker ikke

Detaljer

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda MaRIS Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Denne Personvernerklæringen og policyen

Detaljer

Avinors Retningslinjer

Avinors Retningslinjer Avinors Retningslinjer PERSONVERN, COOKIES OG MARKEDSFØRING Oppdatert 18. september 2015 Innhold 1. Behandlingsansvarlig... 2 2. Behandling av personopplysninger... 2 3. Nærmere om Avinors Digitale Reisefølge

Detaljer

Personvernerklæ ring. Gyldighetsdato: [04/01/2012]

Personvernerklæ ring. Gyldighetsdato: [04/01/2012] Personvernerklæ ring Gyldighetsdato: [04/01/2012] HTC respekterer ditt privatliv. HTC Corporation HTC Corporation of No. 23 Xinghua Road, Taoyuan City and County 330, Taiwan, Republic of China (e-postadresse:

Detaljer

Personvernpolicy for markedsføringsregister

Personvernpolicy for markedsføringsregister Personvernpolicy for markedsføringsregister 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32

Detaljer

Personopplysningene som innhentes av oss er som følger:

Personopplysningene som innhentes av oss er som følger: PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJON OM INFORMASJONSKAPSLER Denne personvernerklæringen er styrende for all innhenting, lagring og bruk av personopplysninger som skjer via nettstedet www.vmall.eu/no («nettstedet»).

Detaljer

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være utenfor vår kontroll, og vi kan ikke garantere at du vil ha

Detaljer

UPS: Personvernerklæring

UPS: Personvernerklæring UPS: Personvernerklæring Effektiv dato: 1. januar 2012 Vi i United Parcel Service, Inc., sammen med våre datterselskaper og tilknyttede bedrifter (samlet kalt "UPS"), respekterer personvernet ditt. Denne

Detaljer

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes Personvernerklæring Kelly Services, Inc. og dets tilknyttede selskaper («Kelly Services» eller «Kelly») respekterer personvernet og er innforstått med at du har visse rettigheter når personlig informasjon

Detaljer

2.3 Angi navn, e-post adresse og kontoinformasjon (navn, kontonummer, clearingnummer, bank) eller kredittkort.

2.3 Angi navn, e-post adresse og kontoinformasjon (navn, kontonummer, clearingnummer, bank) eller kredittkort. ALMINNELIGE VILKÅR 1. Velkommen til vår webside www.groupon.no 1.1 Groupon drives av Citydeal - Groupon Norge, org. nr.: 995215888, Sandakerveien 118, 0484 Oslo. Her kan Du som kunde (heretter kalt "Du")

Detaljer

Brevkontroll - TVNorge WebTV - Internettbaserte TV-tjenester - Vedtak

Brevkontroll - TVNorge WebTV - Internettbaserte TV-tjenester - Vedtak TVNorge AS Postboks 4800 Nydalen 0422 OSLO Deres referanse Vår referanse (bes oppgitt ved svar) Dato 11/00442-5/FUE 2. august 2011 Brevkontroll - TVNorge WebTV - Internettbaserte TV-tjenester - Vedtak

Detaljer

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler:

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler: BETINGELSER OG VILKÅR Lagewebside.no er underlagt disse betingelser og vilkår. Ved å bruke nettsiden og deres funksjonaliteter sier du deg enig i de følgende vilkårene, fra første gang du oppretter en

Detaljer

RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE. GYLDIG FRA OG MED: 12.

RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE. GYLDIG FRA OG MED: 12. RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE GYLDIG FRA OG MED: 12. august 2015 Denne kunngjøringen beskriver prinsippene som RPM International

Detaljer

Bestemmelser tilknyttet elektronisk samarbeid med Vinmonopolet

Bestemmelser tilknyttet elektronisk samarbeid med Vinmonopolet Bestemmelser tilknyttet elektronisk samarbeid med Vinmonopolet Versjon 1.1 Innhold 1 Innledning... 3 2 Parter... 3 3 Vinmonopolets Leverandørportal... 3 Omfang og formål... 3 Modulene i Leverandørportalen...

Detaljer

Personvern og sikkerhet

Personvern og sikkerhet Personvern og sikkerhet Formålet med personvern er å verne om privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personopplysninger. Behandlingen av personopplysninger

Detaljer

GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku

GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku Disse generelle brukervilkårene ("Vilkår") angir de vilkår som gjelder mellom deg som bruker ("Brukeren") og Nutricia Norge AS org. nr. 880346792, Holbergsgate 21, N-0166

Detaljer

Skytjenester. Forside og Databehandleravtale. Telenor Norge

Skytjenester. Forside og Databehandleravtale. Telenor Norge Skytjenester Forside og Databehandleravtale Telenor Norge FORSIDE TIL AVTALE Det bekreftes med dette at det i dag den er inngått avtale mellom Telenor Norge AS, Snarøyveien 30, 1331 Fornebu, orgnr. 976

Detaljer

Revisjonsdato: I/A Policyeier: Brunswick Privacy-kontor

Revisjonsdato: I/A Policyeier: Brunswick Privacy-kontor Navn: Safe Harbor-personvernpolicy for ansatte Policy nummer: P.01.01 Avdelingens navn: Brunswick juridiske avdeling Side: 1 av 6 Orginal dato: 22. april 2013 Revisjonsdato: I/A Policyeier: Brunswick Privacy-kontor

Detaljer

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING Ved å sette opp og lage en Preoday App og E-handelsløsning for ditt utsalgssted eller restaurant godtar du disse vilkårene. Hvis du ikke godtar vilkårene,

Detaljer

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Arrangøren av denne konkurransen er det nasjonale kroatiske nasjonale turistbyrået - Croatian National Tourist Board (CNTB). Siden du er inne på og denne løsningen drives

Detaljer

Kjøpsvilkår for Nettbutikk Butikkenes brukere kan være personer som fylte 18 år og er habile i henhold til loven.

Kjøpsvilkår for Nettbutikk Butikkenes brukere kan være personer som fylte 18 år og er habile i henhold til loven. KJØPSVILKÅR Salg i nettbutikken blir gjennomført på grunnlag av nettbutikkens Kjøpsvilkår som Kunden bør bli kjent med for han/henne legger inn bestilling. Sending av bestillingen betraktes som godkjenning

Detaljer

Webhotell 1. FORUTSETNINGER 2. BESKRIVELSE AV TJENESTEN. Disse betingelsene er sist revidert April 2011.

Webhotell 1. FORUTSETNINGER 2. BESKRIVELSE AV TJENESTEN. Disse betingelsene er sist revidert April 2011. Webhotell Disse betingelsene er sist revidert April 2011. 1. FORUTSETNINGER Tjenestevilkårene inneholder denne avtalen, standard betingelsene for det bestilte produkt samt informasjon oppgitt av kunde

Detaljer

Disse vilkårene regulerer din bruk av Vita Univers sitt innloggings- og betalingssystem og den tjenesten du bruker.

Disse vilkårene regulerer din bruk av Vita Univers sitt innloggings- og betalingssystem og den tjenesten du bruker. Kjøp og bruksvilkår for Vita Univers Disse vilkårene regulerer din bruk av Vita Univers sitt innloggings- og betalingssystem og den tjenesten du bruker. Bruk av Tjenesten krever at du er innlogget. Vi

Detaljer

Personvernserklæring

Personvernserklæring Personvernserklæring Introduksjon Dette dokumentet er Personvernserklæringen til Travian Games GmbH, Wilhelm-Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland. Den omfatter alle selskap som tilhører Travian

Detaljer

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Tilleggsvilkår for bruk av Acrobat.com Sist oppdatert 18. juni 2014. Erstatter fullstendig versjon av 2. mai 2013. ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Uttrykk skrevet

Detaljer

Rapport om informasjonsforespørsler fra offentlige myndigheter

Rapport om informasjonsforespørsler fra offentlige myndigheter Rapport om sforespørsler fra offentlige myndigheter. juli. desember Apple tar ansvaret for å beskytte svært alvorlig, og vi jobber hardt for å kunne tilby markedets sikreste maskinvare, programvare og

Detaljer

Brukermanual. VPN tilgang til Norsk Helsenett

Brukermanual. VPN tilgang til Norsk Helsenett Brukermanual VPN tilgang til Norsk Helsenett Utgitt av Daniel Nygård Dato: 28.10.2010 Forord Dette dokumentet er en brukermanual og beskriver hvordan en får tilgang til Norsk Helsenett og Helseregister.no

Detaljer

IKT-reglement for Norges musikkhøgskole

IKT-reglement for Norges musikkhøgskole IKT-reglement for Norges musikkhøgskole Norges musikkhøgskole (NMH) er forpliktet til å kontrollere risiko og håndtere informasjon og tekniske ressurser på en sikker måte. Når du får tilgang til disse

Detaljer

Mobile Connect Pro. Aktiver din konto. Inkludert 200 MB data per måned i 3 år. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Aktiver din konto. Inkludert 200 MB data per måned i 3 år. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Aktiver din konto Mobile Broadband Inkludert 200 MB data per måned i 3 år Velkommen til HP Mobile Connect Pro HP Mobile Connect Pro er en minimumskontrakt med mobilt bredbånd som leveres

Detaljer

2.1 Lisens. Betinget av din overholdelse av disse tilleggsbetingelsene, kan du få tilgang til og bruke tjenestene.

2.1 Lisens. Betinget av din overholdelse av disse tilleggsbetingelsene, kan du få tilgang til og bruke tjenestene. Tilleggsbetingelser for bruk av Document Cloud Sist oppdatert 7. april 2015. Erstatter versjonen fra 18. juni 2014, i sin helhet. Begreper som brukes i disse tilleggsbetingelsene for Document Cloud («tilleggsbetingelsene»)

Detaljer

Brukervilkår Generelle Vilkår For Bruk

Brukervilkår Generelle Vilkår For Bruk Brukervilkår Generelle Vilkår For Bruk 1. Godkjennelse av brukervilkår 1.1 Kun10Kroner tilbyr tjenester som muliggjør at brukeren ("Medlem") av hjemmesiden www.kun10kroner.com ("Hjemmeside") kan benytte

Detaljer

Bruksvilkår for nettside

Bruksvilkår for nettside Bruksvilkår for nettsiden/servicevilkår for imerchant Connect. Bruksvilkår for nettside MERKNAD. VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE. VED TILGANG TIL DENNE SIDEN OG ENHVER SIDE DERAV, SIER

Detaljer

Hvordan søke om pre-lei i nettportalen NordLEI

Hvordan søke om pre-lei i nettportalen NordLEI Hvordan søke om pre-lei i nettportalen NordLEI I nettportalen NordLEI kan klienter søke om pre-lei for sine juridiske enheter. Videre tilbyr NordLEI også såkalt assistert registrering (pre-lei-søknad på

Detaljer

Brukerveiledning for barnehagestillinger.no

Brukerveiledning for barnehagestillinger.no Brukerveiledning for barnehagestillinger.no Registrering Åpne nettleseren din og gå til barnehagestillinger.no. Oppe til høyre på siden klikker du på «Ny bruker». Velg «Arbeidsgiver» og fyll ut registreringsskjemaet.

Detaljer

Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler

Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler Innledning Del ditt #StarlockMoment med oss, og opplev unike øyeblikk fra mange andre land! Som takk får de 1000 første deltakerne et sagblad av typen Starlock

Detaljer

Deres referanse Vår referanse Dato 15/01099-1/JSK 22.10.2015

Deres referanse Vår referanse Dato 15/01099-1/JSK 22.10.2015 Se mottakerliste Deres referanse Vår referanse Dato 15/01099-1/JSK 22.10.2015 Safe Harbor - Informasjon til berørte virksomheter om EU-domstolens avgjørelse om Safe Harbor-beslutningen - Konsekvensene

Detaljer

VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET.

VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET. VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET. VILKÅR FOR BRUK AV NETTSTED Disse vilkårene for bruk (sammen med dokumentene som er referert til her) forteller deg betingelsene

Detaljer

Vanlige spørsmål. GallupPanelet. TNS Panel-app. TNS Juni 2015 v.1.3

Vanlige spørsmål. GallupPanelet. TNS Panel-app. TNS Juni 2015 v.1.3 Vanlige spørsmål Innhold 1 Hvor kan man laste ned appen 1 2 Vanlige spørsmål 03-19 3 Begrensninger i GallupPanel-app v. 2.3.2 20 4 Kontakt oss 21 2 Hvor kan man laste ned GallupPanel-appen? For ios kan

Detaljer

Vilkår og betingelser for bruk av deltager.no for Arrangører:

Vilkår og betingelser for bruk av deltager.no for Arrangører: Vilkår og betingelser for bruk av deltager.no for Arrangører: Her finner du vilkår og betingelser for bruk av tjenesten Deltager.no. Aksept av de vilkår og betingelser som foreligger på det gjeldende tidspunkt

Detaljer

VEILEDNING VED INNHENTING OG BRUK AV FORBRUKERES PERSONOPPLYSNINGER PÅ INTERNETT

VEILEDNING VED INNHENTING OG BRUK AV FORBRUKERES PERSONOPPLYSNINGER PÅ INTERNETT VEILEDNING VED INNHENTING OG BRUK AV FORBRUKERES PERSONOPPLYSNINGER PÅ INTERNETT INNHOLD OG FORMÅL Næringsdrivende benytter i økende grad Internett til å innhente og ta i bruk personopplysninger fra forbrukere.

Detaljer

SAMTYKKE. Frokostseminar OMG 12. mars 2014 Hanne Pernille Gulbrandsen daglig leder i NORDMA

SAMTYKKE. Frokostseminar OMG 12. mars 2014 Hanne Pernille Gulbrandsen daglig leder i NORDMA SAMTYKKE Frokostseminar OMG 12. mars 2014 Hanne Pernille Gulbrandsen daglig leder i NORDMA om Hanne Daglig leder i NORDMA Jurist Master i EU-rett (LLM) Datatilsynet Kunnskapsdepartementet Hvorfor samtykke?

Detaljer

Betingelser og vilkår

Betingelser og vilkår Betingelser og vilkår BETINGELSER OG VILKÅR FOR BRUK AV ELECTROLUX SITT NETTSTED Hvis det oppstår en konflikt mellom vilkårene her og vilkårene på den engelske nettsiden så skal det alltid tas utgangspunkt

Detaljer

Databehandleravtale etter personopplysningsloven

Databehandleravtale etter personopplysningsloven Databehandleravtale etter personopplysningsloven Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2. mellom Firma:. behandlingsansvarlig og

Detaljer

Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett

Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett 1. Avtalen 2. Partene 3. Priser 4. Avtaleinngåelse 5. Ordrebekreftelse 6. Betaling 7. Levering m.v. 8. Risikoen for varen 9. Angrerett

Detaljer

Avtale om leveranse av IKT-tjenester. Del II - Databehandleravtale

Avtale om leveranse av IKT-tjenester. Del II - Databehandleravtale Avtale om leveranse av IKT-tjenester Tjenesteavtale nr.: SUNHF-2011 Del II - Databehandleravtale Versjon: 0.1 Dato oppdatert : 22.03.11 Databehandleravtale mellom Sunnaas Sykehus HF Organisasjonsnr.:

Detaljer

Reglement for bruk av Hedmark fylkeskommunes IT-løsninger (IT-reglement)

Reglement for bruk av Hedmark fylkeskommunes IT-løsninger (IT-reglement) Reglement for bruk av Hedmark fylkeskommunes IT-løsninger (IT-reglement) Fastsatt av Fylkesdirektøren 18.12.13, gjelder fra 1.1.14. Erstatter «IT-instruks for HFK» fra 2008. Protokoll str 14 1. Virkeområde

Detaljer

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO Noen av illustrasjonene i denne brukerveiledningen er hentet fra kommunens tilsvarende system. Virkemåten er imidlertid den samme. 1 Innholdsfortegnelse

Detaljer

Rapport om utlevering av informasjon til myndighetene

Rapport om utlevering av informasjon til myndighetene Rapport om utlevering av informasjon til myndighetene. januar. juni Det er svært viktig for Apple å beskytte dine data, og vi jobber hardt for å kunne tilby markedets sikreste maskinvare, programvare og

Detaljer

Vedrørende publisering av personopplysninger på nettstedet www.iam.no - Varsel om vedtak

Vedrørende publisering av personopplysninger på nettstedet www.iam.no - Varsel om vedtak Wiersholm Mellbye & Bech advokatfirma AS Att.: Advokat Line Coll Postboks 1400 Vika 0115 OSLO Deres referanse Vår referanse (bes oppgitt ved svar) Dato M1596276/1/126907-001/LCO 09/01240-11 /HSG 19. januar

Detaljer

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO Noen av illustrasjonene i denne brukerveiledningen er hentet fra selskapenes tilsvarende system. Virkemåten er imidlertid den samme. 1 Innholdsfortegnelse

Detaljer

Innhold Vilkår for brukere... 2 Viktige begreper... 2 Juridisk avtale... 2 Endringer til «vilkår for brukere»... 3 Gjennomføre en bestilling på et

Innhold Vilkår for brukere... 2 Viktige begreper... 2 Juridisk avtale... 2 Endringer til «vilkår for brukere»... 3 Gjennomføre en bestilling på et Innhold Vilkår for brukere... 2 Viktige begreper... 2 Juridisk avtale... 2 Endringer til «vilkår for brukere»... 3 Gjennomføre en bestilling på et eventsted... 3 Bestille et eventsted... 3 Økonomiske betingelser...

Detaljer

Vilkår og betingelser. Vår tjeneste. Godtakelse av vilkårene. Tilbakekalling og suspensjon. Registrering og klargjøring av informasjon.

Vilkår og betingelser. Vår tjeneste. Godtakelse av vilkårene. Tilbakekalling og suspensjon. Registrering og klargjøring av informasjon. Vilkår og betingelser DET ER VIKTIG AT BRUKERE ( DU ) NØYE LESER FØLGENDE VILKÅR OG BETINGELSER FOR BRUK ( VILKÅR OG BETINGELSER ) FORSIKTIG FØR DU REGISTRERER DEG FOR VIELIFES NETTJENESTER ( TJENESTE

Detaljer

Felles datanett for kommunene Inderøy, Verran og Steinkjer

Felles datanett for kommunene Inderøy, Verran og Steinkjer IKT-reglement Felles datanett for kommunene Inderøy, Verran og Steinkjer Inn-Trøndelag IKT Brukerstøtte: Tlf: 74 16 93 33 helpdesk@ikt-inntrondelag.no Innhold 1. Innledning... 3 2. Virkeområde... 3 3.

Detaljer

Lov og rett ved salg og markedsføring på internett

Lov og rett ved salg og markedsføring på internett Lov og rett ved salg og markedsføring på internett Energi Norge Cecilie Haavik Partner Advokatfirma DLA Piper Norway 23. oktober 2012 Markedsføring på internett Egen web-side må oppfylle markedsføringsloven

Detaljer

Er du trygg i nettskyen 31. Mai 2011 Advokat Herman Valen

Er du trygg i nettskyen 31. Mai 2011 Advokat Herman Valen Er du trygg i nettskyen 31. Mai 2011 Advokat Herman Valen Innledning Hva er cloud computing? IaaS, PaaS, SaaS osv Skyen er en forretningsmodell som bygger på noen prinsipper: Standardisering (tjenester,

Detaljer

Norton Internet Security

Norton Internet Security Norton Internet Security Norton Internet Security Denne CD-en inneholder programvare fra Norton Internet Security, utviklet for å beskytte deg når du er online. Den inneholder også programvare fra Norton

Detaljer

Mamut Enterprise Partner Web Kunde og Partner Web

Mamut Enterprise Partner Web Kunde og Partner Web Mamut Enterprise Partner Web Kunde og Partner Web Dette er en innføring i hvordan du bruker tilleggsproduktet Mamut Enterprise Kunde- og Partner Web. Først vil det bli gjennomgått hva du kan få ut av din

Detaljer

Mobile Connect Pro. Aktiver din konto. Inkludert 200 MB data per måned i 3 år. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Aktiver din konto. Inkludert 200 MB data per måned i 3 år. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Aktiver din konto Mobile Broadband Inkludert 200 MB data per måned i 3 år Velkommen til HP Mobile Connect Pro Ditt HP Mobile Connect Pro SIM-kort er allerede installert i din enhet HP

Detaljer

Mamut Business Software. Introduksjon. Mamut Enterprise Product Search Kelkoo

Mamut Business Software. Introduksjon. Mamut Enterprise Product Search Kelkoo Mamut Business Software Introduksjon Mamut Enterprise Product Search Kelkoo Dokumentasjon for utvidelser av Mamut Enterprise System Mamut Enterprise Product Search Kelkoo Versjon: 11.1 i Innhold MAMUT

Detaljer

Operatør av Doffin er EU-Supply Holding Ltd. (EU-Supply). Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi)

Operatør av Doffin er EU-Supply Holding Ltd. (EU-Supply). Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) 1 Informasjon om Doffin Den nasjonale publiseringstjenesten www. Doffin.no er databasen hvor oppdragsgivere publiserer innkjøp. Alle innkjøp over den norske terskelverdi, pålydende 500 000 NOK skal publiseres

Detaljer

Akseptskjema for Investeringstjenester. Juridisk Enhet

Akseptskjema for Investeringstjenester. Juridisk Enhet Akseptskjema for Investeringstjenester Juridisk Enhet Akseptskjema for Investeringstjenester Juridisk Enhet Skriv inn navnet og adressen til den juridiske entiteten som ønsker å bli kunde hos DEGIRO nedenfor.

Detaljer

Foreløpig kontrollrapport

Foreløpig kontrollrapport Saksnummer: 12/00064 Dato for kontroll: 02.02.2012 Rapportdato: 23.05.2012 Foreløpig kontrollrapport Kontrollobjekt: Rekruttering AS Sted: Klokkeveien 9, 1440 Drøbak Utarbeidet av: Maria Bakke Andreas

Detaljer

Elektronisk konkurranse gjennomføring med KGV En hurtigguide for leverandører Februar 2013

Elektronisk konkurranse gjennomføring med KGV En hurtigguide for leverandører Februar 2013 Elektronisk konkurranse gjennomføring med KGV En hurtigguide for leverandører Februar 2013 Innhold Introduksjon... s. 3 Registrer deg som bruker... s. 3 Slik finner du Jernbaneverkets kunngjøringer...

Detaljer

BRUKERMANUAL FOR NETTINTRO CMS Dette dokumentet er skrevet for Nettintro CMS versjon 1.9.0, og kan derfor avvike noe fra nåværende versjon.

BRUKERMANUAL FOR NETTINTRO CMS Dette dokumentet er skrevet for Nettintro CMS versjon 1.9.0, og kan derfor avvike noe fra nåværende versjon. BRUKERMANUAL FOR NETTINTRO CMS Dette dokumentet er skrevet for Nettintro CMS versjon 1.9.0, og kan derfor avvike noe fra nåværende versjon. Denne brukermanualen vil gi deg en innføring i hvordan man bruker

Detaljer

Focusnet brukerveiledning hovedleder SØNDAGSSKOLEN NORGE

Focusnet brukerveiledning hovedleder SØNDAGSSKOLEN NORGE Focusnet brukerveiledning hovedleder SØNDAGSSKOLEN NORGE # 1 Innlogging # 2 Introduksjon # 3 Registrere nye barn/ledere # 4 Hvordan finne barn/ledere som tidligere har vært aktive # 5 Dublett-feilmelding

Detaljer

Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler. 27.10.2011 Advokat Herman Valen

Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler. 27.10.2011 Advokat Herman Valen Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler 27.10.2011 Advokat Herman Valen 2 Innledning Regelverket for offentlige anskaffelser Kjennetegnet ved cloud-tjenester Standardiserte

Detaljer

10 gode grunner til å bruke EffektivEpost.no

10 gode grunner til å bruke EffektivEpost.no 10 gode grunner til å bruke EffektivEpost.no Epostmarkedsføring er et av de kraftigste verktøyene tilgjengelig for å kommunisere og utvikle forretningsforhold. Men, epostmarkedsføring kan kun være så virkningsfullt

Detaljer

Tilsynsrapport. Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon. 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies

Tilsynsrapport. Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon. 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies Tilsynsrapport Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies Sammendrag Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) og 2-7 b om «bruk av informasjonskapsler/cookies»

Detaljer

Registrere en Ungdomsbedrift i Ungt Entreprenørskap

Registrere en Ungdomsbedrift i Ungt Entreprenørskap Registrere en Ungdomsbedrift i Ungt Entreprenørskap Innhold Sammendrag... 2 Detaljert registreringsprosess:... 3 Registrere seg som bruker... 3 Logge inn på min side... 4 Starte registreringsprosess...

Detaljer

EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER

EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER 1 For å øke bevisstheten om Amway, Amways produkter og forretningsmuligheten Amway tilbyr, og for å støtte ABOer og medlemmer med utviklingen av egen Amway forretning,

Detaljer

BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT

BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT 1. Generelt Disse brukervilkårene ( vilkår ) gjelder Reflect-tjenesten og tjenestens nettsider ( tjeneste ) som tilbys av Reflect Career Partners Oy (Vattuniemenranta

Detaljer

REGLER FOR PERSONVERNOG COOKIES (INFORMASJONSKAPSLER) ZARA

REGLER FOR PERSONVERNOG COOKIES (INFORMASJONSKAPSLER) ZARA REGLER FOR PERSONVERNOG COOKIES (INFORMASJONSKAPSLER) ZARA 1. Hver gang du bruker dette nettstedet, er du bundet til de reglene for personvern og cookies som er gyldige i det øyeblikket, og du bør sjekke

Detaljer

V I L K Å R F O R T J E N E S T E R

V I L K Å R F O R T J E N E S T E R V I L K Å R F O R T J E N E S T E R 1. INTRODUKSJON VOLVO ønsker å tilby de beste tilgjengelige tjenestene (som definert nedenfor her i punkt 1) for at din VOLVO kjøreopplevelse skal være så trygg, komfortabel

Detaljer

Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25

Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25 VEFSN KOMMUNE Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25 NETTVETT Nettvettregler for e-post Slett mistenkelig e-post Ikke svar på eller følg oppfordringer i spam

Detaljer

Installeringsveiledning for smarttelefoner. McAfee All Access

Installeringsveiledning for smarttelefoner. McAfee All Access Installeringsveiledning for smarttelefoner McAfee All Access OPPHAVSRETT Copyright 2010 McAfee, Inc. Med enerett. Ingen deler av denne utgivelsen kan reproduseres, overføres, kopieres, lagres i et gjeninnhentingssystem

Detaljer

HJELPEGUIDE TIL WEB-TIME

HJELPEGUIDE TIL WEB-TIME HJELPEGUIDE TIL WEB-TIME OPPDRAGSGIVER (web-time godkjennere) 1. Innlogging web-time 2. Oversikt web-time 3. Kontroll av timelister 4. Vanlige spørsmål 1 1. Innlogging web-time For at du som oppdragsgiver

Detaljer