PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010"

Transkript

1 PERSONVERNPOLICY Sist oppdatert den 15. januar 2010 Hva denne policyen omfatter Denne personvernpolicyen for gjester ("Policyen") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group, via vårt danske selskap Rezidor Hospitality A/S, som eier merkenavnet, eller andre tilknyttede selskaper ("Rezidor"), samler inn, bruker, deler og beskytter våre gjesters personopplysninger. "Personopplysninger" er informasjon som er registrert i ethvert format, som identifiserer deg personlig, selvstendig eller sammen med annen informasjon som er tilgjengelig for oss. Policyen gjelder ikke forretningsmetoder eller nettsteder som vi ikke eier eller kontrollerer, eller personer som ikke er ansatt eller administrert av oss. Rezidor har lisens for å drive eller la andre drive hoteller i Europa, Midtøsten og Afrika under merkene "Radisson Blu", "Park Inn", "Regent", "Country Inns & Suites" og "Hotel Missoni" (i fellesskap kalt "Rezidor Brand Hotels"). Noen av Rezidor Brand Hotels eies og drives av selvstendige franchisetakere. Denne policyen omfatter ikke franchisetakernes personvernpraksis. Når du oppgir personopplysninger direkte til en av våre franchisetakere, er det franchisetakerens personvernpolicy som gjelder. Merk deg at vi krever at franchisetakerne våre har en personvernpolicy som er i samsvar med vår personvernpolicy og alle gjeldende lover om person- og datavern, selv om deres gjeldende personvernpolicyer kan avvike fra denne policyen. Våre nettsteder kan inneholde koblinger til andre nettsteder som har avvikende personvernpraksis sammenlignet med Rezidor. Når du er koblet til et annet nettsted, kan du i enkelte tilfeller se våre varemerker selv om innholdet du leser leveres av en tredjepart. Hvis du oppgir personopplysninger på disse sidene, er informasjonen du gir gjenstand for deres personvernpolicy, og du bør derfor lese disse policyene.

2 Ditt samtykke til denne policyen Denne policyen er en del av vilkårene og betingelsene som regulerer din bruk av våre tjenester. Ved å bruke våre nettsteder, det sentrale bestillingssystemet eller bo på et av Rezidor Brand Hotels, samtykker du i at vi kan bruke dine personopplysninger i samsvar med gjeldende lovgivning. Vi lagrer dine personopplysninger så lenge vi har bruk for dem til formålet vi samlet dem inn for eller så lenge gjeldende lovgivning tillater det. Personopplysninger vi samler inn om deg Vi samler inn transaksjonsinformasjon (som navn, e-postadresse, telefonnummer og bestillingsdata) og informasjon som du aktivt gir oss, for eksempel når du bestiller via vår sentrale bestillingstjeneste, bor på et Rezidor Brand Hotel eller abonnerer på noen av våre nyhetsbrev. Vi samler inn personopplysninger om våre gjester fra offentlige kilder og fra andre selskaper som har tillatelse til å dele denne informasjonen med oss. Hvis du gir oss andres personopplysninger, f.eks. som i tjenesten "send til en venn", eller hvis vi får informasjon om deg via andre kilder, bruker vi denne informasjonen kun til det spesielle formålet den ble gitt for. Vi lagrer ikke denne informasjonen. Les om hvilken informasjon vi samler inn med Internett-teknologier. Vi samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn. Vi samler ikke bevisst inn personopplysninger fra barn under 13 år. Hvis du tror at barnet ditt har gitt oss personopplysninger, kan du ta kontakt med oss, slik at vi kan identifisere og slette ditt barns personopplysninger. Side 2 av 9

3 Formålet med å samle inn dine personopplysninger Vi bruker personopplysningene dine til å: levere til deg de tjenestene du ber om, gjøre oppholdet på et Rezidor Brand Hotel til en personlig opplevelse, støtte funksjonene og personliggjøre layouten og innholdet på våre nettsteder, slik at de passer til dine behov, interesser og preferanser, sende deg informasjon om kampanjer og spesielle tilbud basert på ditt samtykkepreferanser, hvis du samtykker i det, gi økt sikkerhet og beskytte mot bedrageri, forstå våre gjester bedre, forbedre våre programmer, tjenester og nettsteder og sørge for bedre markedsføring av våre programmer og tjenester. Bruk av dine personopplysninger til markedsføringsformål Du kan velge om du vil motta markedsføringsmateriell fra oss, og du kan når som helst endre dine personvernpreferanser ved å gi oss skriftlig melding til adressen du får oppgitt når du abonnerer og mottar markedsføringsinformasjon eller til Rezidor Hotel Groups datavernkontor. Hvis du velger å ikke motta markedskommunikasjon fra oss, vil vi ikke sende deg bare markedsføringsmeldinger, og vi vil ikke dele personopplysningene dine med andre selskaper. Det er fortsatt mulig at vi tar kontakt i forbindelse med kundeundersøkelser og til administrative formål, f.eks. for å bekrefte en bestilling eller transaksjon du har utført. Deling av dine personopplysninger med andre Vi kan dele dine personopplysninger med andre på følgende måter: Vi deler dine personopplysninger mellom Rezidor-selskapene i den grad det er nødvendig for å sørge for at tjenestene du ber om leveres til deg på en tilfredsstillende måte. Av samme grunn deler vi også dine personopplysninger med Carlson Companies Inc. og deres samarbeidspartnere, hvis det er nødvendig for å levere tjenestene våre til deg (f.eks. bestilling, avbestilling, bestillingsendringer, medlemskap i loyalitetsprogrammer o.l.). Side 3 av 9

4 Vi deler dine personopplysninger med selskaper som utfører tjenester på våre vegne, f.eks. selskaper som tilbyr programadministrasjon og støtte for teknisk infrastruktur, samt underleverandører som leverer hotelltjenester. Basert på dine personvernpreferanser kan vi dele dine personopplysninger med andre selskaper innen Rezidor Hotel Group, andre selskaper utvalgt av Rezidor, inkludert strategiske partnere, som vil bruke dem til å sende deg informasjon om kampanjer og spesielle tilbud de tror du kan være interessert i. Våre tjenesteleverandører, strategiske partnere og Rezidor Brand Hotels, er kontraktsbundet til å bruke personopplysningene vi deler med dem kun til de begrensede formålene vi gir dem for og til å iverksette egnede tiltak for å ivareta personvern, integritet og sikkerhet for dine personopplysninger. De har ikke tillatelse til å bruke eller dele dine personopplysninger på en måte som ikke er i samsvar med våre forpliktelser overfor deg, og de må være i samsvar med alle gjeldende lover om person- og datavern. Vi kan overføre dine personopplysninger til en annen enhet som har ervervet aksjene eller det vesentlige av Rezidors aktiva, for eksempel som følge av salg, fusjon, reorganisering, insolvens, oppløsning eller likvidasjon, forutsatt at enheten som kjøper opp fortsatt vil bruke personopplysningene dine i samsvar med denne policyen. Vi kan dele eller overføre dine personopplysninger til utilknyttede tredjeparter, hvis fremleggelse kreves for å overholde lovgivning, forskriftskrav, rettslige kjennelser eller stevninger, for å samarbeide med instanser som håndhever loven eller annen granskning fra myndigheter, for å beskytte dine og våre lovfestede rettigheter, eiendom og sikkerhet, våre ansatte, representanter og andre gjester. Beskyttelse av dine personopplysninger Vi iverksetter nødvendige fysiske, tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for administrasjon og overføring av personopplysninger, blant annet nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte slike data mot tilfeldig eller ulovlig sletting eller tap, misbruk, endring, uautorisert fremleggelse eller tilgang og alle andre ulovlige former for behandling. Side 4 av 9

5 Overføring av personopplysninger over geografiske grenser Våre nettsteder og databaser befinner seg for tiden i Danmark og USA. Vi samarbeider med underleverandører som databehandlingssentre i forskjellige land. Vi krever at de som behandler dataene strengt overholder datavernlovgivningen i samsvar med EU-direktiv 95/46/EU og gir våre partnere anvisninger i samsvar med dette. En del data videresendes til Carlson Companies Inc. s server i USA for å behandle bestillinger, avbestillinger og bestillingsendringer i det sentrale bestillingssystemet som befinner seg i Omaha i Nebraska i USA. Forskjellige land har forskjellig datavernlovgivning, og noen gir mer beskyttelse enn andre. Hvis og når vi overfører dine personopplysninger fra ett land til et annet, iverksetter vi de nødvendige tiltakene for å ivareta ditt personvern og beskytte personopplysningene i samsvar med EUs datavernlovgivning for internasjonal dataoverføringer (Safe Harbourrammeverket). Ved å bruke våre nettsteder, delta i våre programmer, eller bo på Rezidor Brand Hotels, samtykker du i at dine personopplysninger kan overføres til et hvilket som helst land i verden i samsvar med vilkårene i denne policyen. Informasjonskapsler og andre webteknologier Når du besøker ett av våre nettsteder, kan vi bruke følgende webteknologier for å samle inn følgende typer informasjon: Vi samler inn informasjon som sendes til oss automatisk av nettleseren din når du bruker våre nettsteder. Denne informasjonen inneholder normalt IP-adressen til din Internett-leverandør og hvilken type operativsystem og nettleser som er installert på datamaskinen din. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som plasseres på harddisken din av en nettserver. Hver gang du bruker våre nettsteder. Side 5 av 9

6 Bruker vi Øktinformasjonskapsler ("session cookies") for å tildele et tilfeldig generert, unikt identifikasjonsnummer til din datamaskin. En øktinformasjonskapsel utløper når du lukker leseren. Vi bruker øktinformasjonskapsler for å støtte funksjonaliteten til våre nettsteder hvilke sider brukerne besøker, koblingene de bruker og hvor lang tid de bruker på hver side. Vi kan også bruke varige informasjonskapsler ("persistent cookies"). Disse informasjonskapslene slettes ikke umiddelbart etter at du lukker leseren din, men blir lagret på datamaskinen til de utløper etter en tid eller til du sletter dem. Vår nettserver kjenner igjen informasjonskapselen på harddisken din hver gang du besøker det samme nettstedet. Ved å gi datamaskinen din en varig og unik ID er det mulig for oss å opprette en database som inneholder dine tidligere valg og preferanser. I tilfeller der disse valgene og preferansene må samles inn igjen, kan de leveres automatisk av oss, noe som sparer deg for tid og innsats. Ved å tildele datamaskinen din en varig og unik ID, kan vi få en mer nøyaktig oversikt over hvor mange personer som besøker våre nettsteder, hvor ofte de kommer tilbake, hvordan bruken av nettstedene våre endrer seg over tid og hvor effektive kampanjene våre er. Hvis du har fått tilgang til våre nettsteder via en e-post sendt av oss, eller du har opprettet en brukeridentitet ved ett av dine besøk, er det mulig at informasjonskapslene fra oss eller våre samarbeidspartnere er koblet til opplysninger i vår database som identifiserer deg personlig. Sidene på våre nettsteder kan inneholde elektroniske bilder kjent som "web beacons" enkelte ganger også kalt "single-pixel gifs" eller "clear gifs". Vi bruker web beacons til å lære mer om hvordan besøkende bruker våre nettsteder og måle hvor effektive reklamekampanjene våre er. Enkelte ganger inkluderer vi også web beacons i e-postmeldinger som inneholder markedsføringsmateriell for å kontrollere om meldingene åpnes og reageres på. Vi kan koble informasjon som samles inn via web beacons til annen informasjon som identifiserer deg personlig. Side 6 av 9

7 Endringer av denne policyen Vi forbeholder oss retten til å endre denne policyen når som helst etter eget skjønn. Vi vil varsle deg om alle vesentlige endringer i denne policyen ved å legge inn en melding på toppen av den reviderte policy-delen i minst 30 dager etter at endringene trer i kraft, slik at du blir klar over at policyen er blitt endret. Det er ditt ansvar å sjekke nettstedene våre regelmessig for å se om det er gjort endringer i denne policyen. Hvis vi kun foretar små endringer i denne policyen, vil vi erstatte denne policyen med den nye policyen og endre ikrafttredelsesdatoen på toppen av denne policyen. Mindre endringer omfatter for eksempel endringer i vår kontaktinformasjon eller eksemplene du finner i et avsnitt i denne policyen. Åpenhet Hvis du ønsker å gjennomgå informasjonen vi har om deg, kan du ta kontakt med Rezidors kontor for datavern (se nedenfor) og be om å få tilsendt en kopi av din personlige profil til hjemmeadressen eller e-postadressen din. For å hindre at informasjonen havner i feil hender, vil vi bruke sikre metoder for å bekrefte din identitet. Hvis du vil foreta endringer, vil vi svare på forespørselen din innen rimelig tid. Ta kontakt med oss hvis du vil at vi skal slette dine personopplysninger. The Rezidor Hotel Group s data protection office Avenue du Bourget Bryssel Belgia Tlf: Faks: E-post: Side 7 av 9

8 PERSONVERNERKLÆRING I Rezidor Hotel Group tar vi personvern på alvor. Her er våre ti løfter til deg som vår hotellgjest eller besøkende på våre nettsteder: 1. Varsel. Når vi samler inn dine personopplysningene dine, vil vi varsle deg i rett tid og på korrekt måte om hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan vi vil bruke dem og hvilke tredjeparter vi vil kunne dele dem med. 2. Valgmulighet. Når du abonnerer på noen av våre nyhetsbrev eller deltar i våre markedsføringsarrangementer, vil vi gi deg muligheten til å velge hvordan vi bruker og deler dine personopplysninger, og vi vil respektere valgene dine. 3. Relevans. Vi vil kun samle inn så mange personopplysninger som vi trenger til spesielle, angitte formål, og vi vil ikke bruke denne informasjonen til andre formål uten å innhente ditt samtykke. 4. Oppbevaring. Vi vil oppbevare dine personopplysninger bare så lenge vi har bruk for dem til formålene de ble samlet inn for, eller så lenge gjeldende lovgivning tillater det. 5. Nøyaktighet. Vi arbeider for å sikre at personopplysningene i våre arkiver er nøyaktige. 6. Tilgang. Vi vil på forespørsel informere deg om hvilke personopplysninger om deg vi har lagret i våre databaser, slik lovgivningen krever. 7. Sikkerhet. Vi vil iverksette nødvendige fysiske, tekniske og administrative tiltak for å beskytte dine personopplysninger fra tap og uautorisert bruk, tilgang, fremleggelse, endring eller ødeleggelse. 8. Deling. Vi vil ikke dele dine personopplysninger med tredjeparter uten ditt samtykke, unntatt som beskrevet i denne policyen. 9. Internasjonal overføring. Hvis vi overfører dine personopplysninger til land utenfor territoriet som er underlagt EUs lovgivning (inkludert Sveits, Norge og Island), vil vi iverksette egnede tiltak for å opprettholde personvernet og beskytte personopplysningene vi overfører i samsvar med gjeldende lovgivning. 10. Håndhevelse. Vi vil regelmessig evaluere hvordan vi oppfyller denne personvernerklæringen. Side 8 av 9

9 For å få tilgang til personopplysningene som vi har lagret om deg, endre markedsføringspreferansene eller fremme en klage, kan du kontakte oss på følgende adresse: The rezidor hotel group s data protection office Avenue du Bourget Bryssel Belgia Tlf.: Faks: E-post: Side 9 av 9

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Områder dekket av retningslinjene. Disse retningslinjene for personvern ("retningslinjene") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group gjennom vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda Maris Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Personvernerklæringen og policyen for

Detaljer

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda MaRIS Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Denne Personvernerklæringen og policyen

Detaljer

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg?

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg? Personvernerklæring 1. Innledning Vi er Supplies Distributors SA, som har registrert kontor i rue Louis Blériot 5, 4460 Grâce-Hollogne, registrert i handelsregisteret i Liège under nr. 208.795, MVA-nr.

Detaljer

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS SPESIALISTER REKRUTTERER SPESIALISTER Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS Innhold Vårt engasjement ovenfor personvern Hvilke personlige opplysninger samler vi inn? Hvem deler vi personopplysninger

Detaljer

Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål

Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål Personvernerklæring Det kan hende at denne personvernerklæringen («Personvernerklæringen») endres fra tid til annen. Vi kommer ikke nødvendigvis til å melde fra om endringer, så sørg for at du besøker

Detaljer

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt.

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. Vi er forpliktet til å sikre

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT Barnevaktnett tar ditt personvern veldig på alvor, og vil behandle og bruke informasjonen om deg på en sikker måte. For å sikre personvernet ditt vil Barnevaktnett alltid

Detaljer

Personvernerklæring. for nettstedet MyLyconet. Versjon: 3.00 ( ) Lyoness Group AG Gürtelturmplatz Graz

Personvernerklæring. for nettstedet MyLyconet. Versjon: 3.00 ( ) Lyoness Group AG Gürtelturmplatz Graz Personvernerklæring for nettstedet MyLyconet Versjon: 3.00 (05.2014) Det er viktig for Lyoness og innehaveren av dette MyLyconet-nettstedet å beskytte personopplysningene dine. Nedenfor gir vi deg informasjon

Detaljer

Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator

Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvern er viktig for oss i Lexmark Norge, som er en filial av Lexmark Nordic L.L.C. Vi erkjenner at du har behov for tilfredsstillende vern og håndtering

Detaljer

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk Plus500UK Limited Personvernpolitikk Personvernpolitikk Plus500s personvernerklæring Beskyttelse av personvernet og sikring av den personlige og finansielle informasjonen til våre klienter og webområdegjester

Detaljer

«Vi vil sikre dine opplysninger og gi deg full åpenhet om og kontroll over opplysningene»

«Vi vil sikre dine opplysninger og gi deg full åpenhet om og kontroll over opplysningene» Norsk Wavin AS Adresse Karihaugveien 89 1086 Oslo Norge Telephone +47(0)22 30 92 00 Internet www.wasdfdfavin.no E-mail wavin.no@wavin.com WAVINS PERSONVERN- OG INFORMASJONSKAPSELERKLÆRING «Vi vil sikre

Detaljer

1.2. Vi lagrer ikke personopplysninger på våre servere med mindre det kreves for den pågående driften av denne Tjenesten.

1.2. Vi lagrer ikke personopplysninger på våre servere med mindre det kreves for den pågående driften av denne Tjenesten. Personvernerklæring Dato for siste endring: 14. januar 2017 1. Sammendrag. 1.1. STRATACT driver nettstedet http://stratact.org (kort sagt, Tjenesten). STRATACT er et østerriksk selskap som arbeider under

Detaljer

Personvern hos Klarna AB

Personvern hos Klarna AB Personvern hos Klarna AB Klarna AB ("Klarna"), org.nr 556737-0431, behandler personopplysninger med største omsorg. Behandling av personopplysninger gjøres innenfor rammen av tilbudet og utførelsen av

Detaljer

Håndtering av personlig informasjon

Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Du kan alltid besøke vår hjemmeside for å få informasjon og lese om våre tilbud og kampanjer uten å oppgi noen personopplysninger.

Detaljer

Personvernpolicy for forbrukerkunder

Personvernpolicy for forbrukerkunder Personvernpolicy for forbrukerkunder 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32 91 2.

Detaljer

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Tilleggsvilkår for bruk av Acrobat.com Sist oppdatert 18. juni 2014. Erstatter fullstendig versjon av 2. mai 2013. ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Uttrykk skrevet

Detaljer

Retningslinjer for personvern

Retningslinjer for personvern Retningslinjer for personvern Skriv ut Lagre PDF Oppdatert: 11 januar 2012 Disney Club Penguin ( Club Penguin ) drives og presenters for brukere på ethvert sted av Disney Online Studios Canada Inc. (tidligere

Detaljer

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes Personvernerklæring Kelly Services, Inc. og dets tilknyttede selskaper («Kelly Services» eller «Kelly») respekterer personvernet og er innforstått med at du har visse rettigheter når personlig informasjon

Detaljer

Personvernpolicy for markedsføringsregister

Personvernpolicy for markedsføringsregister Personvernpolicy for markedsføringsregister 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32

Detaljer

Når du registrerer deg for å få tilgang til Tjenestene som arrangør Kontakter oss med forespørsler

Når du registrerer deg for å få tilgang til Tjenestene som arrangør Kontakter oss med forespørsler RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN 22.01.2016 1. Om Hoopla AS Hoopla AS («Hoopla») gjør det mulig å planlegge, promotere og selge billetter til et arrangement. Vi gjør dette, gjennom tilgjengelig programvare

Detaljer

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Arrangøren av denne konkurransen er det nasjonale kroatiske nasjonale turistbyrået - Croatian National Tourist Board (CNTB). Siden du er inne på og denne løsningen drives

Detaljer

Vemma Europes personvernerklæring

Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europe forstår at du er opptatt av hvordan informasjon om deg blir behandlet og fordelt, og vi setter pris på at du stoler på at vi gjør det forsiktig og fornuftig.

Detaljer

Avinors Retningslinjer

Avinors Retningslinjer Avinors Retningslinjer PERSONVERN, COOKIES OG MARKEDSFØRING Oppdatert 18. september 2015 Innhold 1. Behandlingsansvarlig... 2 2. Behandling av personopplysninger... 2 3. Nærmere om Avinors Digitale Reisefølge

Detaljer

UPS: Personvernerklæring

UPS: Personvernerklæring UPS: Personvernerklæring Effektiv dato: 1. januar 2012 Vi i United Parcel Service, Inc., sammen med våre datterselskaper og tilknyttede bedrifter (samlet kalt "UPS"), respekterer personvernet ditt. Denne

Detaljer

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine?

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine? Personvern hos VIA EGENCIA Denne personvernerklæringen gjelder for databehandling som foretas av VIA EGENCIA Norway, organisasjonsnummer 981 620 550, postadresse Postboks 1353 Vika, 0113 Oslo, Norway.

Detaljer

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester ABONNEMENTSVILKÅR Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester Sist oppdatert: 24.oktober 2014 1 INNLEDNING Disse vilkårene regulerer bruk av Dagsavisens tjenester som bruker ConnectID og abonnement

Detaljer

Personopplysningene som innhentes av oss er som følger:

Personopplysningene som innhentes av oss er som følger: PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJON OM INFORMASJONSKAPSLER Denne personvernerklæringen er styrende for all innhenting, lagring og bruk av personopplysninger som skjer via nettstedet www.vmall.eu/no («nettstedet»).

Detaljer

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi 1. Hva omfavner denne policyen? Denne policyen dekker dine handlinger hva angår Tikkurila sine digitale tjenester. Policyen dekker ikke

Detaljer

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler:

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler: BETINGELSER OG VILKÅR Lagewebside.no er underlagt disse betingelser og vilkår. Ved å bruke nettsiden og deres funksjonaliteter sier du deg enig i de følgende vilkårene, fra første gang du oppretter en

Detaljer

Johnson Controls personvernerklæring

Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls, Inc. og deres tilknyttede selskaper (i sin helhet kalt Johnson Controls, vi, oss eller vår) tar personvern på alvor og er forpliktet til å behandle

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH

PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH Sist oppdatert: September 1, 2016 (v 2016.2) Ditt personvern er viktig for InReach, Inc. ( inreach ). Vi har laget denne personvernerklæringen slik at du får vite hvordan

Detaljer

Personvernpolicy Telenor Arena

Personvernpolicy Telenor Arena Euforum AS er operatør og drifter av Telenor Arena på Fornebu. Selskapet er ansvarlig for den digitale kommunikasjonen med arenaens brukere som enten skjer via www.telenorarena.no, ved bruk av mobilapplikasjonen

Detaljer

Når du deltar i undersøkelser utført av InFact eller CINT, kan du være trygg på at vi vil beskytte ditt privatliv.

Når du deltar i undersøkelser utført av InFact eller CINT, kan du være trygg på at vi vil beskytte ditt privatliv. Personvern Ditt personvern er viktig for oss! Markedsanalyse har en viktig funksjon i samfunnet. Som deltager i InFact Panelet, kan dine meninger bidra til å utvikle nye produkter, gjøre eksisterende produkter

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO Dato: [31.7.2014 ] 1. Om SPiD og LINIO.NO LINIO.NO er en markedsplass hvor ulike selgere kan markedsføre og selge sine varer. SPiD er en tjeneste som tilbyr innloggings- og

Detaljer

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE Ved bruk av Gator-klokker så vil det behandles personopplysninger om både om den som har satt opp tjenesten for bruk (ofte forelderen, dvs. deg)

Detaljer

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt».

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt». Personvern vilkår Om Velkommen til Hoopla, Hoopla AS ( Selskapet, Vi og/eller Vår ) gjør det mulig for mennesker å planlegge, promotere og selge billetter til et Arrangement. Vi gjør det enkelt for alle

Detaljer

Denne personvernerklæringen redegjør for hvilke personlige opplysninger vi innhenter og hvorfor.

Denne personvernerklæringen redegjør for hvilke personlige opplysninger vi innhenter og hvorfor. Shell Personvernerklæring Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi behandler dine personlige opplysninger, i forbindelse med at du er (i) en av våre kunder, (ii) bruker av Motorist-appen

Detaljer

EasyParks Personvernerklæring

EasyParks Personvernerklæring EasyParks Personvernerklæring 1 Om EasyParks Personvernerklæring Når du benytter Easy Park AS ("EasyPark") tjenester betror du dine personopplysninger til EasyPark. I denne personvernerklæringen ("EasyParks

Detaljer

Kristiansand Avis policy for personvern

Kristiansand Avis policy for personvern Kristiansand Avis policy for personvern Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss, og Kristiansand Avis (KA) er opptatt av å ivareta ditt personvern. I vår personvernpolicy forklarer vi hvordan

Detaljer

Personvernerklæ ring. Gyldighetsdato: [04/01/2012]

Personvernerklæ ring. Gyldighetsdato: [04/01/2012] Personvernerklæ ring Gyldighetsdato: [04/01/2012] HTC respekterer ditt privatliv. HTC Corporation HTC Corporation of No. 23 Xinghua Road, Taoyuan City and County 330, Taiwan, Republic of China (e-postadresse:

Detaljer

Vilkår og betingelser. Vår tjeneste. Godtakelse av vilkårene. Tilbakekalling og suspensjon. Registrering og klargjøring av informasjon.

Vilkår og betingelser. Vår tjeneste. Godtakelse av vilkårene. Tilbakekalling og suspensjon. Registrering og klargjøring av informasjon. Vilkår og betingelser DET ER VIKTIG AT BRUKERE ( DU ) NØYE LESER FØLGENDE VILKÅR OG BETINGELSER FOR BRUK ( VILKÅR OG BETINGELSER ) FORSIKTIG FØR DU REGISTRERER DEG FOR VIELIFES NETTJENESTER ( TJENESTE

Detaljer

Personvernpolicy. Omfang. Type data og innsamlingsmetoder

Personvernpolicy. Omfang. Type data og innsamlingsmetoder Personvernpolicy I denne Personvernpolicyen ("Policyen") gir vi, Qualcomm Incorporated og våre datterselskaper (samlet "vi", "oss" eller "vår") informasjon om hvordan vi samler inn, bruker, bearbeider

Detaljer

Personvern og sikkerhet

Personvern og sikkerhet Personvern og sikkerhet Formålet med personvern er å verne om privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personopplysninger. Behandlingen av personopplysninger

Detaljer

Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler

Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler Innledning Del ditt #StarlockMoment med oss, og opplev unike øyeblikk fra mange andre land! Som takk får de 1000 første deltakerne et sagblad av typen Starlock

Detaljer

Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett

Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett 1. Avtalen 2. Partene 3. Priser 4. Avtaleinngåelse 5. Ordrebekreftelse 6. Betaling 7. Levering m.v. 8. Risikoen for varen 9. Angrerett

Detaljer

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO Noen av illustrasjonene i denne brukerveiledningen er hentet fra selskapenes tilsvarende system. Virkemåten er imidlertid den samme. 1 Innholdsfortegnelse

Detaljer

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være utenfor vår kontroll, og vi kan ikke garantere at du vil ha

Detaljer

VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET.

VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET. VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET. VILKÅR FOR BRUK AV NETTSTED Disse vilkårene for bruk (sammen med dokumentene som er referert til her) forteller deg betingelsene

Detaljer

Produktnøkkel Vedlagte produktnøkkel kan bare skrives inn én gang (1 *) sammen med personopplysningene dine.

Produktnøkkel Vedlagte produktnøkkel kan bare skrives inn én gang (1 *) sammen med personopplysningene dine. Sluttbrukeravtale ("avtalen") Embroidery Plus-oppgradering til B880 og B790 Sist oppdatert: 5. juli 2017 Vennligst les denne sluttbrukeravtalen ("avtalen") nøye før du markerer med et klikk i avmerkingsboksen

Detaljer

Spørsmål og svar for AAR-ansatte

Spørsmål og svar for AAR-ansatte Spørsmål og svar for AAR-ansatte Om EthicsPoint Hva er EthicsPoints poeng med AARs etikkhotlinje? Hvorfor trenger vi et system som EthicsPoint? Hva er EthicsPoint? Rapportering - generelt Hvem kan kontakte

Detaljer

GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku

GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku Disse generelle brukervilkårene ("Vilkår") angir de vilkår som gjelder mellom deg som bruker ("Brukeren") og Nutricia Norge AS org. nr. 880346792, Holbergsgate 21, N-0166

Detaljer

Hvis du ikke forstår deler av betingelsene, anbefaler vi at du tar kontakt med salgsadministrasjonen, før du begynner å bruke hjemmesiden.

Hvis du ikke forstår deler av betingelsene, anbefaler vi at du tar kontakt med salgsadministrasjonen, før du begynner å bruke hjemmesiden. HANDELSBETINGELSER 1 GENERELL INFORMASJON Salg fra denne hjemmesiden, webshop.sivantos.no, foretas av Sivantos Høreapparater A/S, Nedre Vollgate 5, 0158 Oslo, ORG 940953456, med følgende e-postadresse:

Detaljer

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO Noen av illustrasjonene i denne brukerveiledningen er hentet fra kommunens tilsvarende system. Virkemåten er imidlertid den samme. 1 Innholdsfortegnelse

Detaljer

Brukerveiledning for kontaktpersoner i kommuner og fylkeskommuner www.styrevervregisteret.no

Brukerveiledning for kontaktpersoner i kommuner og fylkeskommuner www.styrevervregisteret.no Brukerveiledning for kontaktpersoner i kommuner og fylkeskommuner www.styrevervregisteret.no Noen av illustrasjonene i denne brukerveiledningen er hentet fra det tilsvarende systemet i de kommunale selskapene.

Detaljer

REGLEMENT FOR BRUK AV IT-INFRASTRUKTUR

REGLEMENT FOR BRUK AV IT-INFRASTRUKTUR REGLEMENT FOR BRUK AV IT-INFRASTRUKTUR Vedtatt av styret for Høgskolen i Finnmark 25. april 2007 i sak S 19/07 1. ANVENDELSE Dette reglement gjelder for all bruk av Høgskolen i Finnmarks (HiF) IT-system.

Detaljer

Deling online. Komme i gang. Åpne Internett-tjenesten. Laste opp filer. Deling online

Deling online. Komme i gang. Åpne Internett-tjenesten. Laste opp filer. Deling online Deling online 2.0 2007 Nokia. Alle rettigheter forbeholdt. Nokia, Nokia Connecting People og Nseries er varemerker eller registrerte varemerker for Nokia Corporation. Andre produkt eller firmanavn som

Detaljer

Skytjenester. Forside og Databehandleravtale. Telenor Norge

Skytjenester. Forside og Databehandleravtale. Telenor Norge Skytjenester Forside og Databehandleravtale Telenor Norge FORSIDE TIL AVTALE Det bekreftes med dette at det i dag den er inngått avtale mellom Telenor Norge AS, Snarøyveien 30, 1331 Fornebu, orgnr. 976

Detaljer

Personvernserklæring

Personvernserklæring Personvernserklæring Introduksjon Dette dokumentet er Personvernserklæringen til Travian Games GmbH, Wilhelm-Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland. Den omfatter alle selskap som tilhører Travian

Detaljer

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet. «Internett-behandling for insomni»

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet. «Internett-behandling for insomni» Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet «Internett-behandling for insomni» Bakgrunn og hensikt Har du søvnvansker? Da er dette en forespørsel til deg om å delta i en forskningsstudie for å prøve

Detaljer

Tilsynsrapport. Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon. 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies

Tilsynsrapport. Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon. 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies Tilsynsrapport Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies Sammendrag Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) og 2-7 b om «bruk av informasjonskapsler/cookies»

Detaljer

EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER

EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER 1 For å øke bevisstheten om Amway, Amways produkter og forretningsmuligheten Amway tilbyr, og for å støtte ABOer og medlemmer med utviklingen av egen Amway forretning,

Detaljer

LEGO Technic Bygg det... digitalt! Konkurranse Generelle vilkår

LEGO Technic Bygg det... digitalt! Konkurranse Generelle vilkår Vilkår Bygg det digitalt! Vilkår LEGO Technic Bygg det... digitalt! Konkurranse Generelle vilkår Vær oppmerksom på at alle som deltar i en nettkonkurranse, må følge konkurransevilkårene nedenfor. Ved å

Detaljer

Brukerveiledning for www.styrevervregisteret.no. For kontaktpersoner i selskaper

Brukerveiledning for www.styrevervregisteret.no. For kontaktpersoner i selskaper Brukerveiledning for www.styrevervregisteret.no For kontaktpersoner i selskaper Enkelte illustrasjoner i brukerveiledningen er hentet fra det tilsvarende systemet i kommunene. Dette fordi virkemåten på

Detaljer

Sosiale nettsamfunn: Datasikkerhet og personvern. Informasjonsdirektør Ove Skåra Vårsymposium Drammen 21. april 2010

Sosiale nettsamfunn: Datasikkerhet og personvern. Informasjonsdirektør Ove Skåra Vårsymposium Drammen 21. april 2010 Sosiale nettsamfunn: Datasikkerhet og personvern Informasjonsdirektør Ove Skåra Vårsymposium Drammen 21. april 2010 You have zero privacy anyway -Get over it Scott McNealy, Sun Microsystems, 1999 19.04.2010

Detaljer

2.3 Angi navn, e-post adresse og kontoinformasjon (navn, kontonummer, clearingnummer, bank) eller kredittkort.

2.3 Angi navn, e-post adresse og kontoinformasjon (navn, kontonummer, clearingnummer, bank) eller kredittkort. ALMINNELIGE VILKÅR 1. Velkommen til vår webside www.groupon.no 1.1 Groupon drives av Citydeal - Groupon Norge, org. nr.: 995215888, Sandakerveien 118, 0484 Oslo. Her kan Du som kunde (heretter kalt "Du")

Detaljer

Retningslinjer om personvern

Retningslinjer om personvern Retningslinjer om personvern Dato: 19.04.2016 Generelt datavern Vernet av din personlige informasjon er svært viktig for oss. Operatoren av nettsiden trygtklikk.no er simplesurance GmbH, Am Karlsbad 16,

Detaljer

infotorg Enkel brukermanual

infotorg Enkel brukermanual infotorg Enkel brukermanual Innhold Innledning... 3 Logg inn... 3 Feilmelding... 3 Sperret bruker / Glemt passord... 4 Bytt passord... 5 Innstillinger og oppstartsregister... 5 Søk og Svar... 6 Velg tjeneste/register...

Detaljer

Vedlegg 6. Versjon 1 23.09.2015. Databehanlderavtale. Busstjenster Årnes Gardermoen 2016

Vedlegg 6. Versjon 1 23.09.2015. Databehanlderavtale. Busstjenster Årnes Gardermoen 2016 Vedlegg 6 Versjon 1 23.09.2015 Databehanlderavtale Busstjenster Årnes Gardermoen 2016 Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2. mellom

Detaljer

BBM CHANNELS ADDENDUM (TILLEGG)

BBM CHANNELS ADDENDUM (TILLEGG) BBM CHANNELS ADDENDUM (TILLEGG) Velkommen til BBM Channels, et sosialt nettverkstilbud innenfor BBM som utvider nettverket ditt ut over dine familie- og vennekrets og gjør det mulig for deg å komme i kontakt

Detaljer

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING Ved å sette opp og lage en Preoday App og E-handelsløsning for ditt utsalgssted eller restaurant godtar du disse vilkårene. Hvis du ikke godtar vilkårene,

Detaljer

PERSONVERNSERKLÆRING

PERSONVERNSERKLÆRING PERSONVERNSERKLÆRING SEKSJON 1 HVA GJØR VI MED DIN INFORMASJON? Når du kjøper noe fra vår butikk, så er en del av kjøp og slagprosessen at vi samler personlig informasjon du gir oss slikt som ditt navn,

Detaljer

Johnson Controls bindende konsernregler for personvern

Johnson Controls bindende konsernregler for personvern Johnson Controls bindende konsernregler for personvern Innhold 1. Introduksjon 2. Omfang og anvendelse 3. Åpenhet og merknader 4. Rettferdighet og formålsbegrensning 5. Datakvalitet og forholdsmessighet

Detaljer

Publiseringsløsning for internettsider

Publiseringsløsning for internettsider Publiseringsløsning for internettsider Hva er Edit? Edit er et verktøy for publisering og vedlikehold av nettsider. Tidligere har det å vedlikeholde en nettside vært en tungvinn prosess, men nå kan alle

Detaljer

LEGO Technic Bygg det digitalt! Generelle konkurransevilkår

LEGO Technic Bygg det digitalt! Generelle konkurransevilkår Bygg det digitalt! Vilkår LEGO Technic Bygg det digitalt! Generelle konkurransevilkår Vær oppmerksom på at alle som deltar i en nettkonkurranse, må følge konkurransevilkårene nedenfor. Ved å delta i en

Detaljer

COMPLIANCE GENERAL DATA PROTECTION REGULATION. Johnny Berntsen ISO/IEC Master Knowit

COMPLIANCE GENERAL DATA PROTECTION REGULATION. Johnny Berntsen ISO/IEC Master Knowit COMPLIANCE GENERAL DATA PROTECTION REGULATION Johnny Berntsen ISO/IEC 27001 Master Knowit Hva er GRDP? GDPR står for General Data Protection Regulation og er erstattningen og oppdatering av EU s 20 år

Detaljer

Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler. 27.10.2011 Advokat Herman Valen

Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler. 27.10.2011 Advokat Herman Valen Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler 27.10.2011 Advokat Herman Valen 2 Innledning Regelverket for offentlige anskaffelser Kjennetegnet ved cloud-tjenester Standardiserte

Detaljer

Hvordan Dell Bank International d.a.c. bruker dine person- og virksomhetsopplysninger

Hvordan Dell Bank International d.a.c. bruker dine person- og virksomhetsopplysninger Hvordan Dell Bank International d.a.c. bruker dine person- og virksomhetsopplysninger Del A: Kredittopplysningsforetak og svindelforebyggingsforetak 1. Hva er et kredittopplysningsforetak? Kredittopplysningsforetak

Detaljer

Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25

Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25 VEFSN KOMMUNE Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25 NETTVETT Nettvettregler for e-post Slett mistenkelig e-post Ikke svar på eller følg oppfordringer i spam

Detaljer

Kultur- og kirkedepartementet har lansert et elektronisk skjema for spillemiddelsøknader til anlegg for idrettt og fysisk aktivitet.

Kultur- og kirkedepartementet har lansert et elektronisk skjema for spillemiddelsøknader til anlegg for idrettt og fysisk aktivitet. BRUKERMANUAL Elektronisk skjema for søknader om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet www.idrettsanlegg.no Oppdatert 22. september 2010 Kultur- og kirkedepartementet har lansert et elektronisk

Detaljer

Diskusjon:SportsAdmin Medlemsadministrasjon

Diskusjon:SportsAdmin Medlemsadministrasjon Diskusjon:SportsAdmin Medlemsadministrasjon Medlemsadministrasjonsmodulen er et register over alle personer tilknyttet en organisasjon i idretten. Her kan organisasjonsleddene administrere og endre personer

Detaljer

Bærbar harddisk USB 2.0 Brukerveiledning

Bærbar harddisk USB 2.0 Brukerveiledning Bærbar harddisk USB 2.0 Brukerveiledning Norsk Innhold Innledning 3 Koble til bærbar harddisk 3 Lagre og overføre data 4 Koble fra bærbar harddisk 5 Teknisk støtte 6 Vilkår for begrenset garanti 7 Rettigheter

Detaljer

Installasjonsveiledning. Mamut. Oppdatering til versjon 12.1

Installasjonsveiledning. Mamut. Oppdatering til versjon 12.1 Mamut Installasjonsveiledning Oppdatering til versjon 12.1 Detaljert steg-for-steg veiledning i hvordan installere/oppdatere ditt datax-program fra Mamut 2 FØr installasjon serverinstallasjon EttEr installasjon

Detaljer

Leverandørregisteret. Søk og vedlikehold. VISMA RETAIL AS Wirgenes vei 1, 3157 Barkåker, Telefon: +47 33 34 94 00

Leverandørregisteret. Søk og vedlikehold. VISMA RETAIL AS Wirgenes vei 1, 3157 Barkåker, Telefon: +47 33 34 94 00 Leverandørregisteret Søk og vedlikehold Page 2 of 10 OM DETTE DOKUMENTET VERSJONSHISTORIKK Versjon Beskrivelse Dato Hvem 1.0 Leverandørregister 01.12.2014 HamMir 2.0 Oppdatert 05.08.2015 3.0 INNHOLDSFORTEGNELSE

Detaljer

Mobile Connect Pro. Aktiver din konto. Inkludert 200 MB data per måned i 3 år. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Aktiver din konto. Inkludert 200 MB data per måned i 3 år. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Aktiver din konto Mobile Broadband Inkludert 200 MB data per måned i 3 år Velkommen til HP Mobile Connect Pro Ditt HP Mobile Connect Pro SIM-kort er allerede installert i din enhet HP

Detaljer

Personvernerklæring. Informasjon som innhentes

Personvernerklæring. Informasjon som innhentes Personvernerklæring Kelly Services, Inc. og dets datterselskaper («Kelly Services» eller «Kelly») respekterer personvernet. Kelly Services anerkjenner at du har visse rettigheter i tilknytning til eventuelle

Detaljer

Vedtak om pålegg og endelig kontrollrapport - Kontroll hos Norsk Medisinaldepot AS 28092011

Vedtak om pålegg og endelig kontrollrapport - Kontroll hos Norsk Medisinaldepot AS 28092011 Norsk Medisinaldepot AS Postboks 183 Kalbakken 0903 OSLO Deres referanse Vår referanse (bes oppgitt ved svar) Dato 11/00939-8/SEV 28. februar 2012 Vedtak om pålegg og endelig kontrollrapport - Kontroll

Detaljer

MyFord Mobile cookies- og personvernerklæring

MyFord Mobile cookies- og personvernerklæring MyFord Mobile cookies- og personvernerklæring 1. Generell erklæring: Ford Motor Company, 1 American Road, Dearborn, Michigan 48126, USA, og dets tilknyttede selskaper respekterer privatlivet ditt og er

Detaljer

Lisensavtale for sluttbrukere

Lisensavtale for sluttbrukere Lisensavtale for sluttbrukere DETTE MÅ LESES GRUNDIG FØ R DU BRUKER DETTE UTSTYRET: Denne sluttbrukerlisensavtalen ("EULA") er en juridisk avtale mellom (a) deg (enten en enkeltperson eller en enkelt enhet)

Detaljer

Lablink 2.x brukerveiledning

Lablink 2.x brukerveiledning Lablink 2.x brukerveiledning Innledning Lablink er et program for å motta bestillinger som dine kunder gjør via Netlifes bestillings tjenester. Når en bestilling er gjort av en kunde, vil ordren være tilgjengelig

Detaljer

De involverte rettigheter og plikter i det å være medlem av Qassa er oppført trinnvis nedenfor.

De involverte rettigheter og plikter i det å være medlem av Qassa er oppført trinnvis nedenfor. Qassa.no er et produkt av Qassa NORWAY B.V. Postbus 120 3890 AC Zeewolde Tel: +31 (0)36 539 78 65 Faks: +31 (0) 36-5227015 De involverte rettigheter og plikter i det å være medlem av Qassa er oppført trinnvis

Detaljer

Send driver. Administratorhåndbok

Send driver. Administratorhåndbok Send driver Administratorhåndbok Januar 2013 www.lexmark.com Oversikt 2 Oversikt Ved hjelp av Send driver kan du lett få tak skriverdriveren til en bestemt skrivermodell. Programmet sender deg en e-post

Detaljer

Telenor Norge AS TILBYDER

Telenor Norge AS TILBYDER : Langtidsutlån av nøkkel Avtale om Langtidsutlån av Nøkkel () mellom Telenor Norge AS og TILBYDER Telenor Norge AS TILBYDER Dato og underskrift Dato og underskrift Eivind Brandser Salgsdirektør NN Tittel

Detaljer

Samarbeid i office 365.

Samarbeid i office 365. Samarbeid i office 365. Hvordan bruke office 365 som et samarbeidsverktøy. Office 365 stimulerer til samarbeid gjennom grupper, distribusjonslister (også kalt distribusjonsgrupper), nettstedspostbokser,

Detaljer

Veiledning Søknad om utslipp av avløpsvann

Veiledning Søknad om utslipp av avløpsvann Veiledning Søknad om utslipp av avløpsvann Hvem har søknadsplikt? Når du skal etablere et utslipp av sanitært avløpsvann eller øke et eksisterende utslipp vesentlig, må du søke kommunen om utslippstillatelse.

Detaljer

Installeringsveiledning for smarttelefoner. McAfee All Access

Installeringsveiledning for smarttelefoner. McAfee All Access Installeringsveiledning for smarttelefoner McAfee All Access OPPHAVSRETT Copyright 2010 McAfee, Inc. Med enerett. Ingen deler av denne utgivelsen kan reproduseres, overføres, kopieres, lagres i et gjeninnhentingssystem

Detaljer

Tjenestebeskrivelse Sporing og gjenoppretting for bærbar PC og Ekstern sletting av data

Tjenestebeskrivelse Sporing og gjenoppretting for bærbar PC og Ekstern sletting av data Tjenestebeskrivelse Sporing og gjenoppretting for bærbar PC og Ekstern sletting av data Tjenesteoversikt Dell er glad for å kunne tilby tjenesten Sporing og gjenoppretting og tjenesten Ekstern sletting

Detaljer

Administrasjon av saker. - Redigere saker med standard mal

Administrasjon av saker. - Redigere saker med standard mal Administrasjon av saker - Redigere saker med standard mal Admin V3 September 2015 INNLEDNING... 3 HVA ER EN ARTIKKEL?... 4 FANE: INNHOLD... 4 Felter i en standard artikkel... 5 LAGE EN NY ARTIKKEL... 6

Detaljer

Høringsnotat utkast til endring av personopplysningsforskriftens regler om overføring av personopplysninger til utlandet

Høringsnotat utkast til endring av personopplysningsforskriftens regler om overføring av personopplysninger til utlandet 1 Høringsnotat utkast til endring av personopplysningsforskriftens regler om overføring av personopplysninger til utlandet 1. Innledning og bakgrunn Mange land i Europa har de senere årene forenklet sine

Detaljer