Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål"

Transkript

1 Personvernerklæring Det kan hende at denne personvernerklæringen («Personvernerklæringen») endres fra tid til annen. Vi kommer ikke nødvendigvis til å melde fra om endringer, så sørg for at du besøker denne siden med jevne mellomrom for å lese gjennom personvernerklæringen på nytt. Dermed kan du være sikker på at du er klar over eventuelle endringer. I enkelte land og avhengig av aktuell lovgivning kan det hende at vi melder spesifikt fra om signifikante endringer, f.eks. endringer som har innvirkning på omfanget av personlig informasjon vi behandler om deg. Vi kan gjøre dette ved å publisere en iøynefallende merknad om slike endringer på startsiden til dette nettstedet før vi implementerer endringene, eller ved å sende deg et varsel om endringene på e-post. Hvis vi trenger ytterligere samtykke fra deg for å kunne behandle den personlige informasjonen din, kan det hende at vi ber om samtykke til det utvidede behandlingsomfanget av den personlige informasjonen. Nettsteder som drives av tredjeparter og er knyttet til Parker-tjenester (definert i bruksvilkårene, har andre retningslinjer, og Parker Corporation og Parker-selskapene kan ikke holdes ansvarlige for personvernpraksisen til slike operatører av andre nettsteder. Du bør gå nøye gjennom deres personvernerklæringer før du bruker slike nettsteder. Samtykke Hvis du velger å sende inn tekniske eller andre forespørsler vedrørende Parker-tjenestene eller produkter og produktstøttetjenester som leveres av Parker Corporation og Parker-selskapene (definert i bruksvilkårene og er tilgjengelige via dette nettstedet, henter vi inn enkel personlig informasjon om deg. Dette skjer for eksempel på sider som inkluderer Parker-tjenestene, «Kontakt oss»-sidene (deriblant skjemaet om generelle forespørsler) og «Direktechat»-funksjonen. I tillegg skjer det (ved behov blir du bedt om samtykke) på sider som bruker informasjonskapsler til å skreddersy e-poster med produktinformasjon som interesserer deg fra dette nettstedet. Dette er forklart nærmere i denne personvernerklæringen. Se spesielt delene «Direktechat», «Informasjonskapsler» og «Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål» i bruksvilkårene. Når du bruker en Parker-tjeneste, samtykker du i at Parker Corporation og Parker-selskapene kan samle inn og bruke den personlige informasjonen som er nevnt i denne personvernerklæringen, til det spesifikke formålet som er knyttet til den Parker-tjenesten du bruker. I tillegg bør du være oppmerksom på at det kan legges andre berettigelser enn samtykke til grunn for innhenting og bruk av personlig informasjon. Du må ikke bruke dette nettstedet eller oppgi personlig informasjon via dette nettstedet med mindre du samtykker i at den personlige informasjonen din overføres av Parker Corporation og Parker-selskapene ut av landet du bor i (inkludert Det europeiske økonomiske fellesskap, hvis relevant). Dette er forklart nærmere i denne personvernerklæringen. Se spesielt delene «Overføring av personlig informasjon utenfor lokale land» nedenfor. I tillegg bør du være oppmerksom på at det kan legges andre berettigelser enn samtykke til grunn for overføring av personopplysninger. Du bør spesielt se informasjonen om dataoverføringer som foregår når du bruker «Direktehat». Du må ikke bruke «Direktechat» med mindre du samtykker i at den personlige informasjonen din overføres av Parker Corporation og Parker-selskapene ut av landet du bor i (inkludert Det europeiske økonomiske fellesskap, hvis relevant), og til: (i) Parker Corporation og Parker-selskapene, slik at det/de kan svare på forespørsler fra deg (avhengig av hvilke Parker-tjenester og produkter og/eller produktstøttetjenester du er interessert i), og (ii) leverandører som driver «Direktechat». I tillegg bør du være oppmerksom på at det kan legges andre berettigelser enn samtykke til grunn for overføring av personopplysninger. I enkelte land og avhengig av aktuell lovgivning kan det hende at du blir bedt om å merke av for at du godtar denne personvernerklæringen, og at du samtykker i metodene som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

2 Du kan selvfølgelig velge å få informasjon om Parker-tjenestene og produkter og/eller produktstøttetjenester per telefon i stedet for via dette nettstedet. Du finner telefonnumrene du kan ringe, i «Kontakt oss»-delen på dette nettstedet. Personlig og ikke-personlig informasjon Personlig informasjon er informasjon som identifiserer deg som enkeltperson, eller som kan brukes til å identifisere deg. Ikke-personlig informasjon er informasjon som ikke avslører hvem du er. Vi kan komme til å samle inn, bruke og tilgjengeliggjøre ikke-personlig informasjon for ethvert lovlig formål. Se i tillegg «Aggregering og anonymisering av data» nedenfor. Hva slags personlig informasjon samles inn? Det følgende er personlig informasjon som det kan hende at blir samlet inn fra deg gjennom dette nettstedet. Dette er imidlertid ikke en fullstendig liste. Navn, stillingstittel og kontaktinformasjon (deriblant e-postadressen og telefonnummeret du bruker i jobbsammenheng), bedriften du er ansatt i, og landet du holder til i. Detaljer om produkter og produktstøttetjenester du er spesielt interessert i. Dette er basert på hvordan du bruker dette nettstedet, samt preferansene dine (se «Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål» nedenfor). Arkiver over eventuell korrespondanse vi har med deg, deriblant arkiver over «Direktechat»- økter (se «Direktechat» nedenfor). Opplysninger som er relevante for hvordan bedriften du er ansatt i, betaler for produkter og tjenester fra oss. Eksempler på dette kan være navnet ditt på et kredittkort du bruker i jobbsammenheng (se «Bestilling» nedenfor). Du må ikke oppgi personlige kontakt- eller betalingsopplysninger eller personlig informasjon som er relatert til deg som enkeltindivid eller privatperson. Parker Corporation og Parker-selskapene ønsker bare å samle inn kontaktopplysninger for bedriften du jobber i, samt betalingsopplysninger som er relatert til bedriftens betalingssystemer. Tilgjengeliggjøring og bruk av personlig informasjon For å kunne ha et tilbud som bedre dekker dine behov, kan det hende at personlig informasjon du oppgir mens du bruker, eller som innhentes fra at du bruker, Parker-tjenestene, brukes, oppbevares eller deles av de relevante Parker-selskapene som opererer i landet du holder til i, med Parker Corporation og andre Parker-selskaper. Dette kan for eksempel gjøres for å tilgjengeliggjøre tjenester som er tilknyttet produkter, tjenester, innhold og annonsering (avhengig av Parker-tjenestene) for produkter og produktstøttetjenester som kan være av interesse for deg, eller for å svare på jobbsøknader som er sendt inn via en Parker-tjeneste. Det kan også hende at personlig informasjon deles med Parker Corporation og Parker-selskapene for å forenkle deres bruk av personlig informasjon for alle formål som er beskrevet i denne personvernerklæringen, og for å muliggjøre gruppetjenester for hele gruppen hvis dette er relevant og forespurt av deg. I tillegg kan Parker Corporation og alle Parker-selskapene bruke personlig informasjon til følgende formål (dette er ikke en fullstendig liste): Varsle deg per e-post om endringer i denne personvernerklæringen som har innvirkning på omfanget av personlig informasjon vi behandler om deg Tilby produktstøttetjenester Skreddersy e-postmeldinger med direktemarkedsføring om produkter og produktstøttetjenester som er av interesse for deg i forretningssammenheng (se «Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål» nedenfor)

3 Svare på eventuelle spesifikke forespørsler eller henvendelser fra deg, deriblant via direkte nettbasert chat (se «Direktechat» nedenfor) og via skjemaet for generelle forespørsler på «Kontakt oss»-sidene Så langt det kreves for korrekt administrering av hele grupper, deriblant utpeking av leverandører på gruppenivå Ved behov som en del av eventuelle restruktureringer i Parker eller relevante Parker-selskaper og deres forretninger eller aktiva eller som en del av et eventuelt salg av Parker eller relevante Parker-selskaper eller deres aktiva. Personlig informasjon om deg kan bli delt med agenter, distributører og andre personer i forsyningskjeden til Parker Corporation og alle Parker-selskapene for å gjøre det mulig å tilgjengeliggjøre produkter og produktstøttetjenester for deg. Den kan også deles med leverandører av juridiske og andre profesjonelle tjenester samt med leverandører og underleverandører som brukes til å levere tjenester på vegne av Parker Corporation og Parker-selskapene, for eksempel (dette er ikke en fullstendig liste) leverandører av tjenester relatert til e-postmarkedsføring, leverandører som driver «Direktechat»- funksjonen, og leverandører av datalagrings- og sikkerhetskopieringstjenester. Det kan også hende at personlig informasjon om deg blir oppgitt: ved rettsordrer eller ved forespørsler om samarbeid fra politimyndigheter eller andre myndighetsorganer, for å fastsette eller utøve juridiske rettigheter, ved forsvar mot juridiske søksmål, ved behov som oppstår i forbindelse med ansvarlig bedriftsadministrasjon, eller som ellers er påkrevd eller tillatt under gjeldende lov og/eller forskrifter hvis det er nødvendig for å overholde relevant lovgivning, for å identifisere eller opprette søksmål mot noen som kanskje ikke overholder bruksvilkårene og tjenestevilkårene våre, for å fremtvinge eller håndheve noen av brukeravtalene våre eller for å beskytte rettighetene, eiendommen eller sikkerheten til Parker Corporation og Parker-selskapene, deres kunder, ansatte, leverandører eller andre samt hvis tilgjengeliggjøring av slik informasjon er formålstjenlig i forbindelse med tiltak relatert til undersøkelser av, forhindring av eller søksmål relatert til ulovlig aktivitet, mistenkt svindel eller andre ugjerninger, for å samarbeide med politimyndigheter til kjøpere som en del av eventuelle restruktureringer i Parker Corporation eller Parkerselskapene og deres forretninger eller aktiva eller som en del av et eventuelt salg av Parker Corporation eller Parker-selskapene eller deres aktiva til kredittkortleverandører hvis dette er relevant for betalingsmetoden du har valgt å bruke for produktene eller tjenestene våre (se «Bestilling» nedenfor) til eventuelle andre formål som er påkrevd eller tillatt ved lov Parker Corporation og Parker-selskapene vil ikke selge, handle med eller leie ut personlig informasjon til andre (med unntak av i de ovennevnte tilfellene ved salg og restrukturering). Overføring av personlig informasjon utenfor lokale land Parker Corporation og Parker-selskapene er deler av en global gruppe med selskaper, og Parkertjenestene har brukere fra hele verden. All informasjon du oppgir, eller som samles inn når du bruker dette nettstedet og Parker-tjenestene, kan overføres ut av landet du bor i, til servere som ligger utenfor landet der informasjonen ble lagt inn, og slik informasjon kan bli brukt, oppbevart og behandlet utenfor landet der den ble lagt inn. Dette avhenger imidlertid av aktuell lovgivning. Dette kan omfatte overføringer til Parker Corporation, alle Parker-selskapene, til agenter, distributører og andre personer i forsyningskjeden deres samt til leverandører og underleverandører som brukes til å utføre funksjoner på deres vegne. Brukere som bor i EU, bør være spesielt oppmerksomme på at den personlige informasjonen deres vil overføres til land eller områder utenfor EØF. Parker Corporation og Parker-selskapene jobber for å sikre at sikkerheten som brukes for personlig informasjon som behandles i slike andre land eller områder, er tilstrekkelig i henhold til gjeldende lovgivning.

4 Som beskrevet over bør du være oppmerksom på at det kan legges andre berettigelser enn samtykke til grunn for overføring av personlig informasjon. Der det er aktuelt, kan det for eksempel avtales kontraktsmessig beskyttelse som har til hensikt å sikre tilstrekkelig vern av personlig informasjon i samsvar med aktuell lovgivning. Samsvar med Safe Harbor-programmet Per datoen denne personvernerklæringen ble skrevet, er Parker Hannifin Corporation registrert hos U.S.- EU Safe Harbor Framework og U.S.-Swiss Safe Harbor Framework som bestemt av U.S. Department of Commerce vedrørende innsamling, bruk og oppbevaring av personlig informasjon fra medlemsland i EU og Sveits. Parker Hannifin Corporation har sertifisert at de overholder personvernprinsippene i Safe Harbor-programmet hva gjelder varsling, valg, videre overføring, sikkerhet, dataintegritet, tilgang og håndheving. Du finner mer informasjon om Safe Harbor-programmet og kan se sertifiseringen av Parker Hannifin Corporation på Bestilling Det kan hende at Parker-tjenesten gir deg muligheten til å bestille produkter fra Parker Corporation og Parker-selskapene. Når du legger inn en bestilling via en Parker-tjeneste, blir kredittkortinformasjonen du oppgir, sendt i et sikkert format via sikker serverprogramvare (SSL) som krypterer informasjonen. Kredittkortinformasjonen din blir selvfølgelig sendt til kredittkortinstitusjonen for behandling. Fremgangsmåte for å få kopier av og oppdatere den personlige informasjonen din Hvis du tror at noe av informasjonen vi har om deg, er feil eller ufullstendig, kan du kontakte det Parkerselskapet som driver i landet du bor i (se «Kontakt oss»-opplysningene over). Du må utføre noen trinn for å forsøke å korrigere eller oppdatere eventuell informasjon etter behov og i samsvar med aktuell lovgivning. I visse tilfeller og avhengig av aktuell lovgivning kan det hende at du har krav på å få utlevert kopier av personlig informasjon vi har om deg, enten gratis eller for en liten, lovbestemt avgift (se «Kontakt oss»- detaljene i bruksvilkårene. Du kan kontakte Parker-selskapet som driver i landet du holder til i, hvis du ønsker flere opplysninger. I visse land må forespørsler sendes skriftlig per post, faks eller e-post. Hvis du kommer med en muntlig forespørsel per telefon, kan det hende at du blir bedt om å gjenta den skriftlig. Lokale representanter (hvis relevant) I enkelte land og avhengig av aktuell lovgivning kan det finnes én eller flere juridiske personer som Parker-selskapet i landet du holder til i, har utnevnt som «Ansvarlige» personer for den personlige informasjonen vi samler inn gjennom dette nettstedet, og som blir behandlet for og på vegne av Parkerselskapet i landet du holder til i. Du kan få en fullstendig og oppdatert liste over alle juridiske personer som fungerer som databehandlere og er utnevnt som «Ansvarlige» personer, kostnadsfritt ved å henvende deg til Parker-selskapet i ditt land (se «Kontakt oss»-opplysningene over). Aggregering og anonymisering av data Parker Corporation og Parker-selskapene kan bruke viss informasjon som hentes inn fra Parkertjenestene, til å sette sammen anonymiserte, aggregerte demografiske data om brukere, salg, trafikkmønstre og relatert nettstedsinformasjon, for eksempel hvilke sider på nettstedet som brukes oftest (se også «IP-adresser» i bruksvilkårene. Parker Corporation og Parker-selskapene kan bruke den informasjonen som et hjelpemiddel ved utvikling, levering og forbedring av produkter, tjenester, innhold og annonsering. Hvis slike data gjøres tilgjengelig for tredjepart, vil de ikke inneholde informasjon som kan brukes til å identifisere enkeltpersoner. Slike data kan også brukes til statistisk analyse og administrasjon, deriblant trendanalyse, utføring av aktuarielt arbeid, spesialtilpasning av produkter og tjenester, risikovurdering og analyse av kostnader og utgifter forbundet med produktene og produktstøttetjenestene til Parker Corporation og Parker-selskapene.

5 Vi kan komme til å bruke informasjonskapsler til å opprette brukerprofiler under pseudonymer for markedsførings- og markedsundersøkelsesformål, samt for å justere nettstedene våre til brukernes behov. Bruksprofilene blir ikke slått sammen med personlig informasjon om innehaveren av pseudonymet, og informasjonen blir ikke brukt til å identifisere brukeren av nettstedene våre. Du finner mer informasjon om administrering av informasjonskapsler under «Informasjonskapsler». Stedsbaserte tjenester Noen stedsbaserte tjenester krever personlig informasjon for å fungere. Parker Corporation og Parkerselskapene kan komme til å samle inn, bruke og dele nøyaktige plasseringsdata, deriblant den geografiske sanntidsplasseringen til datamaskinen eller enheten din, for å levere stedsbaserte tjenester. Slike plasseringsdata samles inn anonymt på en måte som gjør at du ikke kan identifiseres personlig, og brukes av Parker Corporation og Parker-selskapene til å tilgjengeliggjøre og forbedre stedsbaserte produkter og tjenester. Parker Corporation og Parker-selskapene kan for eksempel komme til å dele geografiske plasseringer med programleverandører når du melder deg på plasseringstjenestene. Sikkerhet Parker Corporation og Parker-selskapene ønsker å sikre tryggheten til systemene og nettverkene sine og vil forsøke å beskytte all personlig informasjon eller andre opplysninger eller informasjon du oppgir ved bruk av Parker-tjenestene. Som også er tilfellet for alle andre operatører av nettsteder, kan vi dessverre ikke garantere at alle data eller annen informasjon som sendes via Internett, holdes trygge. Du må ikke oppgi personlig informasjon via dette nettstedet med mindre du godtar sikkerhetsimplikasjonene som finnes ved Internett.

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda Maris Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Personvernerklæringen og policyen for

Detaljer

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda MaRIS Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Denne Personvernerklæringen og policyen

Detaljer

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt.

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. Vi er forpliktet til å sikre

Detaljer

PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010

PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010 PERSONVERNPOLICY Sist oppdatert den 15. januar 2010 Hva denne policyen omfatter Denne personvernpolicyen for gjester ("Policyen") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group, via vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg?

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg? Personvernerklæring 1. Innledning Vi er Supplies Distributors SA, som har registrert kontor i rue Louis Blériot 5, 4460 Grâce-Hollogne, registrert i handelsregisteret i Liège under nr. 208.795, MVA-nr.

Detaljer

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS SPESIALISTER REKRUTTERER SPESIALISTER Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS Innhold Vårt engasjement ovenfor personvern Hvilke personlige opplysninger samler vi inn? Hvem deler vi personopplysninger

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT Barnevaktnett tar ditt personvern veldig på alvor, og vil behandle og bruke informasjonen om deg på en sikker måte. For å sikre personvernet ditt vil Barnevaktnett alltid

Detaljer

Personopplysningene som innhentes av oss er som følger:

Personopplysningene som innhentes av oss er som følger: PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJON OM INFORMASJONSKAPSLER Denne personvernerklæringen er styrende for all innhenting, lagring og bruk av personopplysninger som skjer via nettstedet www.vmall.eu/no («nettstedet»).

Detaljer

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt».

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt». Personvern vilkår Om Velkommen til Hoopla, Hoopla AS ( Selskapet, Vi og/eller Vår ) gjør det mulig for mennesker å planlegge, promotere og selge billetter til et Arrangement. Vi gjør det enkelt for alle

Detaljer

Når du registrerer deg for å få tilgang til Tjenestene som arrangør Kontakter oss med forespørsler

Når du registrerer deg for å få tilgang til Tjenestene som arrangør Kontakter oss med forespørsler RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN 22.01.2016 1. Om Hoopla AS Hoopla AS («Hoopla») gjør det mulig å planlegge, promotere og selge billetter til et arrangement. Vi gjør dette, gjennom tilgjengelig programvare

Detaljer

Hvis du ikke forstår deler av betingelsene, anbefaler vi at du tar kontakt med salgsadministrasjonen, før du begynner å bruke hjemmesiden.

Hvis du ikke forstår deler av betingelsene, anbefaler vi at du tar kontakt med salgsadministrasjonen, før du begynner å bruke hjemmesiden. HANDELSBETINGELSER 1 GENERELL INFORMASJON Salg fra denne hjemmesiden, webshop.sivantos.no, foretas av Sivantos Høreapparater A/S, Nedre Vollgate 5, 0158 Oslo, ORG 940953456, med følgende e-postadresse:

Detaljer

VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET.

VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET. VENNLIGST LES DISSE VILKÅRENE OG BETINGELSENE NØYE FØR DU BRUKER DETTE NETTSTEDET. VILKÅR FOR BRUK AV NETTSTED Disse vilkårene for bruk (sammen med dokumentene som er referert til her) forteller deg betingelsene

Detaljer

Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett

Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett 1. Avtalen 2. Partene 3. Priser 4. Avtaleinngåelse 5. Ordrebekreftelse 6. Betaling 7. Levering m.v. 8. Risikoen for varen 9. Angrerett

Detaljer

UPS: Personvernerklæring

UPS: Personvernerklæring UPS: Personvernerklæring Effektiv dato: 1. januar 2012 Vi i United Parcel Service, Inc., sammen med våre datterselskaper og tilknyttede bedrifter (samlet kalt "UPS"), respekterer personvernet ditt. Denne

Detaljer

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine?

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine? Personvern hos VIA EGENCIA Denne personvernerklæringen gjelder for databehandling som foretas av VIA EGENCIA Norway, organisasjonsnummer 981 620 550, postadresse Postboks 1353 Vika, 0113 Oslo, Norway.

Detaljer

RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE. GYLDIG FRA OG MED: 12.

RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE. GYLDIG FRA OG MED: 12. RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE GYLDIG FRA OG MED: 12. august 2015 Denne kunngjøringen beskriver prinsippene som RPM International

Detaljer

Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator

Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvern er viktig for oss i Lexmark Norge, som er en filial av Lexmark Nordic L.L.C. Vi erkjenner at du har behov for tilfredsstillende vern og håndtering

Detaljer

Retningslinjer for personvern

Retningslinjer for personvern Retningslinjer for personvern Skriv ut Lagre PDF Oppdatert: 11 januar 2012 Disney Club Penguin ( Club Penguin ) drives og presenters for brukere på ethvert sted av Disney Online Studios Canada Inc. (tidligere

Detaljer

Avinors Retningslinjer

Avinors Retningslinjer Avinors Retningslinjer PERSONVERN, COOKIES OG MARKEDSFØRING Oppdatert 18. september 2015 Innhold 1. Behandlingsansvarlig... 2 2. Behandling av personopplysninger... 2 3. Nærmere om Avinors Digitale Reisefølge

Detaljer

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING Ved å sette opp og lage en Preoday App og E-handelsløsning for ditt utsalgssted eller restaurant godtar du disse vilkårene. Hvis du ikke godtar vilkårene,

Detaljer

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes Personvernerklæring Kelly Services, Inc. og dets tilknyttede selskaper («Kelly Services» eller «Kelly») respekterer personvernet og er innforstått med at du har visse rettigheter når personlig informasjon

Detaljer

UNIBLUE PARTNERAVTALE

UNIBLUE PARTNERAVTALE Sist oppdatert: 02/04/2013. UNIBLUE PARTNERAVTALE 1. Innledning 1.1. Denne partneravtalen (heretter "Avtalen") inngås mellom Uniblue Systems Ltd., Orange Point, Dun Karm Street, B'Kara By- Pass, Birkirkara,

Detaljer

EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER

EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER 1 For å øke bevisstheten om Amway, Amways produkter og forretningsmuligheten Amway tilbyr, og for å støtte ABOer og medlemmer med utviklingen av egen Amway forretning,

Detaljer

Personvernpolicy for forbrukerkunder

Personvernpolicy for forbrukerkunder Personvernpolicy for forbrukerkunder 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32 91 2.

Detaljer

Personvern og sikkerhet

Personvern og sikkerhet Personvern og sikkerhet Formålet med personvern er å verne om privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personopplysninger. Behandlingen av personopplysninger

Detaljer

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler:

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler: BETINGELSER OG VILKÅR Lagewebside.no er underlagt disse betingelser og vilkår. Ved å bruke nettsiden og deres funksjonaliteter sier du deg enig i de følgende vilkårene, fra første gang du oppretter en

Detaljer

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi 1. Hva omfavner denne policyen? Denne policyen dekker dine handlinger hva angår Tikkurila sine digitale tjenester. Policyen dekker ikke

Detaljer

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk Plus500UK Limited Personvernpolitikk Personvernpolitikk Plus500s personvernerklæring Beskyttelse av personvernet og sikring av den personlige og finansielle informasjonen til våre klienter og webområdegjester

Detaljer

Håndtering av personlig informasjon

Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Du kan alltid besøke vår hjemmeside for å få informasjon og lese om våre tilbud og kampanjer uten å oppgi noen personopplysninger.

Detaljer

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet. «Internett-behandling for insomni»

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet. «Internett-behandling for insomni» Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet «Internett-behandling for insomni» Bakgrunn og hensikt Har du søvnvansker? Da er dette en forespørsel til deg om å delta i en forskningsstudie for å prøve

Detaljer

Vemma Europes personvernerklæring

Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europe forstår at du er opptatt av hvordan informasjon om deg blir behandlet og fordelt, og vi setter pris på at du stoler på at vi gjør det forsiktig og fornuftig.

Detaljer

Hvordan Dell Bank International d.a.c. bruker dine person- og virksomhetsopplysninger

Hvordan Dell Bank International d.a.c. bruker dine person- og virksomhetsopplysninger Hvordan Dell Bank International d.a.c. bruker dine person- og virksomhetsopplysninger Del A: Kredittopplysningsforetak og svindelforebyggingsforetak 1. Hva er et kredittopplysningsforetak? Kredittopplysningsforetak

Detaljer

Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler. 27.10.2011 Advokat Herman Valen

Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler. 27.10.2011 Advokat Herman Valen Hvordan lage forespørsler for cloud-baserte tjenester og utarbeidelse av avtaler 27.10.2011 Advokat Herman Valen 2 Innledning Regelverket for offentlige anskaffelser Kjennetegnet ved cloud-tjenester Standardiserte

Detaljer

Innhold Vilkår for brukere... 2 Viktige begreper... 2 Juridisk avtale... 2 Endringer til «vilkår for brukere»... 3 Gjennomføre en bestilling på et

Innhold Vilkår for brukere... 2 Viktige begreper... 2 Juridisk avtale... 2 Endringer til «vilkår for brukere»... 3 Gjennomføre en bestilling på et Innhold Vilkår for brukere... 2 Viktige begreper... 2 Juridisk avtale... 2 Endringer til «vilkår for brukere»... 3 Gjennomføre en bestilling på et eventsted... 3 Bestille et eventsted... 3 Økonomiske betingelser...

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO Dato: [31.7.2014 ] 1. Om SPiD og LINIO.NO LINIO.NO er en markedsplass hvor ulike selgere kan markedsføre og selge sine varer. SPiD er en tjeneste som tilbyr innloggings- og

Detaljer

Vedlegg 6. Versjon 1 23.09.2015. Databehanlderavtale. Busstjenster Årnes Gardermoen 2016

Vedlegg 6. Versjon 1 23.09.2015. Databehanlderavtale. Busstjenster Årnes Gardermoen 2016 Vedlegg 6 Versjon 1 23.09.2015 Databehanlderavtale Busstjenster Årnes Gardermoen 2016 Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2. mellom

Detaljer

Johnson Controls personvernerklæring

Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls, Inc. og deres tilknyttede selskaper (i sin helhet kalt Johnson Controls, vi, oss eller vår) tar personvern på alvor og er forpliktet til å behandle

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING FOR NETTSTEDET

PERSONVERNERKLÆRING FOR NETTSTEDET PERSONVERNERKLÆRING FOR NETTSTEDET Ermenegildo Zegna Group er klar over at det er viktig å ivareta kundenes personopplysninger på en skikkelig måte. Derfor vil vi informere dem og gi dem så mye kontroll

Detaljer

Personvernpolicy for markedsføringsregister

Personvernpolicy for markedsføringsregister Personvernpolicy for markedsføringsregister 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32

Detaljer

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være utenfor vår kontroll, og vi kan ikke garantere at du vil ha

Detaljer

BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT

BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT 1. Generelt Disse brukervilkårene ( vilkår ) gjelder Reflect-tjenesten og tjenestens nettsider ( tjeneste ) som tilbys av Reflect Career Partners Oy (Vattuniemenranta

Detaljer

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Tilleggsvilkår for bruk av Acrobat.com Sist oppdatert 18. juni 2014. Erstatter fullstendig versjon av 2. mai 2013. ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Uttrykk skrevet

Detaljer

Vedtak om pålegg og endelig kontrollrapport - Kontroll hos Norsk Medisinaldepot AS 28092011

Vedtak om pålegg og endelig kontrollrapport - Kontroll hos Norsk Medisinaldepot AS 28092011 Norsk Medisinaldepot AS Postboks 183 Kalbakken 0903 OSLO Deres referanse Vår referanse (bes oppgitt ved svar) Dato 11/00939-8/SEV 28. februar 2012 Vedtak om pålegg og endelig kontrollrapport - Kontroll

Detaljer

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Områder dekket av retningslinjene. Disse retningslinjene for personvern ("retningslinjene") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group gjennom vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

Personvernerklæ ring. Gyldighetsdato: [04/01/2012]

Personvernerklæ ring. Gyldighetsdato: [04/01/2012] Personvernerklæ ring Gyldighetsdato: [04/01/2012] HTC respekterer ditt privatliv. HTC Corporation HTC Corporation of No. 23 Xinghua Road, Taoyuan City and County 330, Taiwan, Republic of China (e-postadresse:

Detaljer

Kort innføring i personopplysningsloven

Kort innføring i personopplysningsloven Kort innføring i personopplysningsloven Professor Dag Wiese Schartum, Avdeling for forvaltningsinformatikk, UiO 1 Når gjelder personopplysningsloven? Dersom et informasjonssystem inneholder personopplysninger,

Detaljer

Forespørsel: FRAM-11-0016-00 Nettauksjonstjenester. Del 2 VEDLEGG C: KRAVSPESIFIKASJON KRAVSPESIFIKASJON. FOR ANSKAFFELSE AV Nettauksjonstjenester

Forespørsel: FRAM-11-0016-00 Nettauksjonstjenester. Del 2 VEDLEGG C: KRAVSPESIFIKASJON KRAVSPESIFIKASJON. FOR ANSKAFFELSE AV Nettauksjonstjenester Del VEDLEGG C: KRAVSPESIFIKASJON KRAVSPESIFIKASJON FOR ANSKAFFELSE AV Nettauksjonstjenester Del VEDLEGG C: KRAVSPESIFIKASJON Innholdsfortegnelse Formål... Leverandørens løsningsbeskrivelse...3 3 Leveransekrav...4

Detaljer

Brukerveiledning for sertifisører Miljøfyrtårnportalen

Brukerveiledning for sertifisører Miljøfyrtårnportalen Brukerveiledning for sertifisører Miljøfyrtårnportalen 10.6.2014 Dette kan du gjøre i Miljøfyrtårnportalen: 1. du ser alle virksomheter du har fått tilgang til 2. på hver virksomhets side kan du se detaljer

Detaljer

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet Fra www til zzz: Nettbehandling av insomni

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet Fra www til zzz: Nettbehandling av insomni Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet Fra www til zzz: Nettbehandling av insomni Bakgrunn og hensikt Dette er en forespørsel om å delta i en forskningsstudie for å prøve ut effekten av et internettbasert

Detaljer

MRAND consulting. Kurset SLANKEHODET KLARGJØRING OG BEVISSTGJØRING TIL ENDRINGPROSESS. Kontaktinformasjon: telefon nr. og epost

MRAND consulting. Kurset SLANKEHODET KLARGJØRING OG BEVISSTGJØRING TIL ENDRINGPROSESS. Kontaktinformasjon: telefon nr. og epost 1 Kurset SLANKEHODET KLARGJØRING OG BEVISSTGJØRING TIL ENDRINGPROSESS Navn: Kontaktinformasjon: telefon nr. og epost Hvordan hørte du om dette kurset?: Dato: Dette skjemaet starter en bevisstgjøringsprosess

Detaljer

Veiledning Søknad om utslipp av avløpsvann

Veiledning Søknad om utslipp av avløpsvann Veiledning Søknad om utslipp av avløpsvann Hvem har søknadsplikt? Når du skal etablere et utslipp av sanitært avløpsvann eller øke et eksisterende utslipp vesentlig, må du søke kommunen om utslippstillatelse.

Detaljer

Brevkontroll - TVNorge WebTV - Internettbaserte TV-tjenester - Vedtak

Brevkontroll - TVNorge WebTV - Internettbaserte TV-tjenester - Vedtak TVNorge AS Postboks 4800 Nydalen 0422 OSLO Deres referanse Vår referanse (bes oppgitt ved svar) Dato 11/00442-5/FUE 2. august 2011 Brevkontroll - TVNorge WebTV - Internettbaserte TV-tjenester - Vedtak

Detaljer

HØRINGSUTTALELSE - ENDRINGER I FORVALTNINGSLOVEN

HØRINGSUTTALELSE - ENDRINGER I FORVALTNINGSLOVEN VEFSN KOMMUNE Saksbehandler: Asle H Tveiti Tlf: 75 10 11 25 Arkiv: 000 &13 Arkivsaksnr.: 12/5183-2 HØRINGSUTTALELSE - ENDRINGER I FORVALTNINGSLOVEN Rådmannens forslag til vedtak: Vefsn kommune er positiv

Detaljer

Operatør av Doffin er EU-Supply Holding Ltd. (EU-Supply). Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi)

Operatør av Doffin er EU-Supply Holding Ltd. (EU-Supply). Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) 1 Informasjon om Doffin Den nasjonale publiseringstjenesten www. Doffin.no er databasen hvor oppdragsgivere publiserer innkjøp. Alle innkjøp over den norske terskelverdi, pålydende 500 000 NOK skal publiseres

Detaljer

Brukerhåndbok for esøknad

Brukerhåndbok for esøknad HB 9.C.25 Brukerhåndbok for esøknad Behandling av esøknader i bostøttesystemet Foto: Colourbox.com Alle skal bo godt og trygt Innholdsfortegnelse 1. Innledning 4 2. Nytt i esøknad 4 3. Administrasjon

Detaljer

Personvern hos Klarna AB

Personvern hos Klarna AB Personvern hos Klarna AB Klarna AB ("Klarna"), org.nr 556737-0431, behandler personopplysninger med største omsorg. Behandling av personopplysninger gjøres innenfor rammen av tilbudet og utførelsen av

Detaljer

Revisjonsdato: I/A Policyeier: Brunswick Privacy-kontor

Revisjonsdato: I/A Policyeier: Brunswick Privacy-kontor Navn: Safe Harbor-personvernpolicy for ansatte Policy nummer: P.01.01 Avdelingens navn: Brunswick juridiske avdeling Side: 1 av 6 Orginal dato: 22. april 2013 Revisjonsdato: I/A Policyeier: Brunswick Privacy-kontor

Detaljer

AVTALE FOR BRUK AV PLAY4FREE SINE DIGITALE TJENESTER Sist oppdatert: 14. oktober 2011

AVTALE FOR BRUK AV PLAY4FREE SINE DIGITALE TJENESTER Sist oppdatert: 14. oktober 2011 AVTALE FOR BRUK AV PLAY4FREE SINE DIGITALE TJENESTER Sist oppdatert: 14. oktober 2011 1. Avtalens omfang. Denne avtalen regulerer kjøp av Play4Free Funds, penger, mynter eller noen annen virtuell valuta

Detaljer

VEILEDNING VED INNHENTING OG BRUK AV FORBRUKERES PERSONOPPLYSNINGER PÅ INTERNETT

VEILEDNING VED INNHENTING OG BRUK AV FORBRUKERES PERSONOPPLYSNINGER PÅ INTERNETT VEILEDNING VED INNHENTING OG BRUK AV FORBRUKERES PERSONOPPLYSNINGER PÅ INTERNETT INNHOLD OG FORMÅL Næringsdrivende benytter i økende grad Internett til å innhente og ta i bruk personopplysninger fra forbrukere.

Detaljer

Telenor Norge AS TILBYDER

Telenor Norge AS TILBYDER : Langtidsutlån av nøkkel Avtale om Langtidsutlån av Nøkkel () mellom Telenor Norge AS og TILBYDER Telenor Norge AS TILBYDER Dato og underskrift Dato og underskrift Eivind Brandser Salgsdirektør NN Tittel

Detaljer

Styret informerer. I denne utgaven informerer vi om:

Styret informerer. I denne utgaven informerer vi om: Tverrbakken, 09.08.07 Styret informerer I denne utgaven informerer vi om: 1. Velkommen til våre nye beboere 2. Totalplan for hagen vår 3. Gjennomgang av plassene i sykkelrommene 4. Kommunikasjon mellom

Detaljer

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Arrangøren av denne konkurransen er det nasjonale kroatiske nasjonale turistbyrået - Croatian National Tourist Board (CNTB). Siden du er inne på og denne løsningen drives

Detaljer

Adressemekling. Innhold INNLEDNING AKTØRENE

Adressemekling. Innhold INNLEDNING AKTØRENE Adressemekling Oppdatert februar 2012 Innhold Adressemekling... 1 INNLEDNING... 1 AKTØRENE... 1 1. Når kan man foreta mekling uten samtykke?... 2 2. Når krever bruk av adresselister samtykke?... 3 3. Den

Detaljer

NOKIA-PRODUSENTENS BEGRENSEDE GARANTI FOR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON

NOKIA-PRODUSENTENS BEGRENSEDE GARANTI FOR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON NOKIA-PRODUSENTENS BEGRENSEDE GARANTI FOR NOKIA MED WINDOWS-TELEFON OBS! Denne begrensede garantien fra produsenten ( garantien ) gjelder bare for autentiske Nokiaprodukter med Windows-telefon solgt via

Detaljer

Forbrukerombudets veiledning til smartere mobilbruk

Forbrukerombudets veiledning til smartere mobilbruk Forbrukerombudets veiledning til smartere mobilbruk For en tryggere og enklere mobilhverdag Forbrukerombudets tips for smartere mobilbruk Mottar du sms med innhold du ikke helt forstår, gjerne med en lenke

Detaljer

Innføring i MRS. Desember 2010

Innføring i MRS. Desember 2010 Innføring i MRS Desember 2010 Innholdsfortegnelse Innledning... 1 Om MRS... 2 Generelt... 2 Sykefravær... 2 Innkjøp og materialbruk... 2 Avfall... 3 Energi... 3 Transport... 3 Utslipp til luft og vann...

Detaljer

Søknadsskjema - betalingsforetak med begrenset tillatelse til å yte betalingstjenester i Norge

Søknadsskjema - betalingsforetak med begrenset tillatelse til å yte betalingstjenester i Norge Søknadsskjema - betalingsforetak med begrenset tillatelse til å yte betalingstjenester i Norge Søkers foretaksnavn Viktig informasjon til søker Foretak som vil søke om begrenset tillatelse til å drive

Detaljer

EUROPEISK POLITIKK FOR ABO-HJEMMESIDER

EUROPEISK POLITIKK FOR ABO-HJEMMESIDER EUROPEISK POLITIKK FOR ABO-HJEMMESIDER 1 For å øke bevisstheten om Amway, Amways produkter og den forretningsmuligheten Amway tilbyr, og for å støtte ABOer og medlemmer med utviklingen av egen Amway-forretning,

Detaljer

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester ABONNEMENTSVILKÅR Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester Sist oppdatert: 24.oktober 2014 1 INNLEDNING Disse vilkårene regulerer bruk av Dagsavisens tjenester som bruker ConnectID og abonnement

Detaljer

E-billetteringsnorm: Mal for databehandleravtale (bearbeidet utgave av Datatilsynets avtaleskisse)

E-billetteringsnorm: Mal for databehandleravtale (bearbeidet utgave av Datatilsynets avtaleskisse) Vedlegg 3 til Bransjenorm for behandling av personopplysninger i elektronisk billettering (Bransjenormen) E-billetteringsnorm: Mal for databehandleravtale (bearbeidet utgave av Datatilsynets avtaleskisse)

Detaljer

Virksomheter som tar i bruk skytjenester er juridisk ansvarlige, og må sørge for at personopplysningene behandles i tråd med personvernregelverket.

Virksomheter som tar i bruk skytjenester er juridisk ansvarlige, og må sørge for at personopplysningene behandles i tråd med personvernregelverket. CLOUD COMPUTING En veiledning i bruk av skytjenester, 2014 Skytjenester Virksomheter som tar i bruk skytjenester er juridisk ansvarlige, og må sørge for at personopplysningene behandles i tråd med personvernregelverket.

Detaljer

NÅ KOMMER NYE YAHOO! SPONSORED SEARCH

NÅ KOMMER NYE YAHOO! SPONSORED SEARCH NÅ KOMMER NYE YAHOO! SPONSORED SEARCH MER AV DET DU BA OM. Enkel administrering Et nytt og bedre kontrollpanel som er enkelt å navigere, og som gjør det lettere å se hva som fungerer bra i kampanjen, og

Detaljer

Veiledning til rapportering i Altinn, «Partifinansiering 2014», RA-0604

Veiledning til rapportering i Altinn, «Partifinansiering 2014», RA-0604 SSB. Partifinansiering 2014, lag med og uten org.nr., 28.10.2015, s 1 Veiledning til rapportering i Altinn, «Partifinansiering 2014», RA-0604 Innhold Logge seg inn på Altinn...1 Hente skjema i skjemakatalogen...1

Detaljer

Brukerveiledning for klubb

Brukerveiledning for klubb Brukerveiledning for klubb Elektroniske overganger i FIKS Ny spillerstatus «Amatør med kontrakt» Innhold 1 Innledning... 2 2 Brukertilgang i FIKS... 2 3 Brukerstøtte... 2 4 Login i FIKS... 3 5 Se klubbens

Detaljer

PERSONVERNSERKLÆRING

PERSONVERNSERKLÆRING PERSONVERNSERKLÆRING SEKSJON 1 HVA GJØR VI MED DIN INFORMASJON? Når du kjøper noe fra vår butikk, så er en del av kjøp og slagprosessen at vi samler personlig informasjon du gir oss slikt som ditt navn,

Detaljer

Foreløpig kontrollrapport

Foreløpig kontrollrapport Saksnummer: 12/00064 Dato for kontroll: 02.02.2012 Rapportdato: 23.05.2012 Foreløpig kontrollrapport Kontrollobjekt: Rekruttering AS Sted: Klokkeveien 9, 1440 Drøbak Utarbeidet av: Maria Bakke Andreas

Detaljer

Aksjetjenesten i SpareBank 1 nettbank for foretak

Aksjetjenesten i SpareBank 1 nettbank for foretak Aksjetjenesten i SpareBank 1 nettbank for foretak SpareBank 1 Markets AS ( SpareBank 1 Markets ) er innholdsleverandør for aksjetjenesten i SpareBank 1 nettbank. For å oppfylle kravet til etablering av

Detaljer

Norton Internet Security

Norton Internet Security Norton Internet Security Norton Internet Security Denne CD-en inneholder programvare fra Norton Internet Security, utviklet for å beskytte deg når du er online. Den inneholder også programvare fra Norton

Detaljer

Hvordan bruke Helsegris for produsenter Innhold:

Hvordan bruke Helsegris for produsenter Innhold: Hvordan bruke Helsegris for produsenter Innhold: 1. Logge seg inn i Helsegris som produsent 2. Godta vilkårene for å bruke Helsegris 3. Oppdatere kontaktinformasjonen 4. Kommer alltid til meny/forsiden

Detaljer

Avtalevilkår for bestilling og bruk av Commfides Virksomhetssertifikat

Avtalevilkår for bestilling og bruk av Commfides Virksomhetssertifikat Avtalevilkår for bestilling og bruk av Commfides Virksomhetssertifikat 1. Kort beskrivelse av sertifikatstjenesten Commfides Virksomhetssertifikat er en elektronisk offentlig godkjent legitimasjon av en

Detaljer

NUTRITION HOME HOME NUTRITION YOUR BUSINESS HOME EUROPEISKE RETNINGSLINJER NUTRITION FOR ABO-HJEMMESIDER

NUTRITION HOME HOME NUTRITION YOUR BUSINESS HOME EUROPEISKE RETNINGSLINJER NUTRITION FOR ABO-HJEMMESIDER NUTRITION HOME B E A U T Y YOUR BUSINESS YOUR BUSINESS HOME B E A U T Y NUTRITION YOUR BUSINESS HOME B E A U T Y EUROPEISKE RETNINGSLINJER NUTRITION FOR ABO-HJEMMESIDER Europeiske retningslinjer for ABO-hjemmesider

Detaljer

Johnson Controls bindende konsernregler for personvern

Johnson Controls bindende konsernregler for personvern Johnson Controls bindende konsernregler for personvern Innhold 1. Introduksjon 2. Omfang og anvendelse 3. Åpenhet og merknader 4. Rettferdighet og formålsbegrensning 5. Datakvalitet og forholdsmessighet

Detaljer

Uansett hvilken håndbok du benytter vil fremgangsmåten være den samme. I denne veiledningen benytter vi personalhåndboken som eksempel.

Uansett hvilken håndbok du benytter vil fremgangsmåten være den samme. I denne veiledningen benytter vi personalhåndboken som eksempel. Velkommen som bruker av nettbaserte håndbøker fra Hovedorganisasjonen Virke. Våre nettbaserte håndbøker kan tilpasses din virksomhet. De er redigerbare, samtidig blir de automatisk oppdatert med nye lover

Detaljer

Standard kjøpsvilkår for levering i Norge

Standard kjøpsvilkår for levering i Norge Standard kjøpsvilkår for levering i Norge Helseogkost.no er en NORSK nettbutikk. Vi sender ikke varer utenlands. Vi ekspederer kun ordrer til kunder med adresse i NORGE. Helseogkost.no is a Norwegian webshop.

Detaljer

Juridisk informasjon, merknader og lisens

Juridisk informasjon, merknader og lisens Juridisk informasjon, merknader og lisens Ved å bruke eller ta del i dette nettstedet, FTP (file transfer protocol) eller andre fildelingsservere, Internett-tjenester, programmer, e-posttjenester, sosiale

Detaljer

Enklere bank. snn.no/bruk

Enklere bank. snn.no/bruk Enklere bank Internett, telefon eller mobil er i praksis din nærmeste bank. Her finner du en oversikt over hvordan du enkelt kan logge inn i nettbank og mobilbank, sjekke saldo, betale regninger og avtale

Detaljer

Den europeiske kartleggingen av IKT og utdanning i skolen HÅNDBOK FOR SKOLEKOORDINATOREN

Den europeiske kartleggingen av IKT og utdanning i skolen HÅNDBOK FOR SKOLEKOORDINATOREN Den europeiske kartleggingen av IKT og utdanning i skolen HÅNDBOK FOR SKOLEKOORDINATOREN European Schoolnet Service d Approches Quantitatives des faits éducatifs Innholdsfortegnelse Introduksjon... 2 1.

Detaljer

VIKTIG SIKKERHETSMELDING Reservebatteri og nye instruksjoner for brukere av PAD 300/PAD 300P (automatisert ekstern defibrillator)

VIKTIG SIKKERHETSMELDING Reservebatteri og nye instruksjoner for brukere av PAD 300/PAD 300P (automatisert ekstern defibrillator) October 4, 2012 VIKTIG SIKKERHETSMELDING Reservebatteri og nye instruksjoner for brukere av PAD 300/PAD 300P (automatisert ekstern defibrillator) Kjære Verdsatte Kunde: Hensikten med dette brevet er å

Detaljer

Er du trygg i nettskyen 31. Mai 2011 Advokat Herman Valen

Er du trygg i nettskyen 31. Mai 2011 Advokat Herman Valen Er du trygg i nettskyen 31. Mai 2011 Advokat Herman Valen Innledning Hva er cloud computing? IaaS, PaaS, SaaS osv Skyen er en forretningsmodell som bygger på noen prinsipper: Standardisering (tjenester,

Detaljer

Kindle Store betyr våre butikker på Kindle, med leseapplikasjoner og webområdet vårt, hjemmesiden som du finner på www.amazon.com/kindlestore.

Kindle Store betyr våre butikker på Kindle, med leseapplikasjoner og webområdet vårt, hjemmesiden som du finner på www.amazon.com/kindlestore. Amazon.com Kindle lisensavtale og bruksvilkår Sist oppdatert: 28. september 2011 Dette er en avtale mellom deg og Amazon Digital Services, Inc. (med dets forretningsmessige tilknytninger, Amazon eller

Detaljer

Sivilombudsmannen Stortingets ombudsmann for forvaltningen. en kort orientering om oppgaver og virksomhet S OM

Sivilombudsmannen Stortingets ombudsmann for forvaltningen. en kort orientering om oppgaver og virksomhet S OM Bokmål Sivilombudsmannen Stortingets ombudsmann for forvaltningen en kort orientering om oppgaver og virksomhet S OM Forord Det skjer av og til at offentlige myndigheter forsømmer pliktene sine, begår

Detaljer

Vedrørende publisering av personopplysninger på nettstedet www.iam.no - Varsel om vedtak

Vedrørende publisering av personopplysninger på nettstedet www.iam.no - Varsel om vedtak Wiersholm Mellbye & Bech advokatfirma AS Att.: Advokat Line Coll Postboks 1400 Vika 0115 OSLO Deres referanse Vår referanse (bes oppgitt ved svar) Dato M1596276/1/126907-001/LCO 09/01240-11 /HSG 19. januar

Detaljer

Deres referanse Vår referanse Dato 15/01099-1/JSK 22.10.2015

Deres referanse Vår referanse Dato 15/01099-1/JSK 22.10.2015 Se mottakerliste Deres referanse Vår referanse Dato 15/01099-1/JSK 22.10.2015 Safe Harbor - Informasjon til berørte virksomheter om EU-domstolens avgjørelse om Safe Harbor-beslutningen - Konsekvensene

Detaljer

Brukerveiledning for klubb

Brukerveiledning for klubb Brukerveiledning for klubb Elektroniske overganger i FIKS «Amatør uten kontrakt» Innhold 1 Innledning... 2 2 Brukertilgang i FIKS... 2 3 Brukerstøtte... 2 4 Login i FIKS... 3 5 Se klubbens forespørsler

Detaljer

Digital kommunikasjon som hovedregel. Hva betyr dette for forvaltningen.

Digital kommunikasjon som hovedregel. Hva betyr dette for forvaltningen. Digital kommunikasjon som hovedregel. Hva betyr dette for forvaltningen. Endringer i forvaltningsloven og eforvaltningsforskriften Britt Eva Bjerkvik Haaland Juridisk seniorrådgiver Avdeling digital forvaltning,

Detaljer

Business Communications Manager 2.5

Business Communications Manager 2.5 COPYRIGHT 2004 NORTEL NETWORKS All informasjonen på denne CD-ROM-en er beskyttet av en samlet opphavsrett i USA og andre land. I tillegg har andre instanser opphavsrett til visse deler av informasjonen.

Detaljer

Vår referanse (bes oppgitt ved svar)

Vår referanse (bes oppgitt ved svar) Bring Dialog Norge AS Drammensveien 145 a 0277 OSLO Deres referanse Vår referanse (bes oppgitt ved svar) 11/00589-10/ABE Dato 4. juli 2012 Vedtak - kontrollrapport for Bring Dialog Norge AS Det vises til

Detaljer

PROSEDYRE FOR Tjenesteområde:

PROSEDYRE FOR Tjenesteområde: PROSEDYRE FOR Tjenesteområde: Kategori: 3. Omsorgstjenester 3.2 Medikamenthåndtering Side 1 av 3 ANSVARSFORDELING OG NØDVENDIG BRUKERINFORMASJON Vedlegg: 2 Ansvarlig: Rådmannen Godkjent den: 17.12.2012

Detaljer