Bokanmeldelse: Ildefonso Falcones: «Barfotdronningen» - VG Nett

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Bokanmeldelse: Ildefonso Falcones: «Barfotdronningen» - VG Nett"

Transkript

1 1 of :28 Nye dealer hver dag! Sammenlign lån Få tilbud fra mange håndverkere Finn kjærligheten på nettet! Finn beste pris i markedet Reduser strømregningen Fredag 6. desember Forsiden Nyheter Været VGTV E24 Næringsliv Sport Fotball VGLive VG Manager Hestespill Tipping Rampelys Bøker Anmeldelser Musikk VG-lista Anmeldelser Diskusjon Musikk på TV VG-lista TV Bevegelser Tips VG Nett Min Mote VG-lista Musikk Film TV-guide Quiz Tett på nett Diskutér Reisebrev DINE PENGER Teknologi Helse Godt.no Vektklubb.no Reise Bil og motor Bolig VG-Snekkeren VG Nett Rampelys Artikkel Bokanmeldelse: Ildefonso Falcones: «Barfotdronningen» God historie - slapt språk Publisert :43, endret :43 (VG NETT) Tweet 1 Anbefal 2 0 Historisk epos om mennesker og flamenco fra forfatteren av «Havets katedral». Bazar Roman 710 sider Kr. 399,- Han vet å skru sammen en fargerik og medrivende historie, Ildefonso Falcones. Men en stor stilist og språkkunstner er han ikke. Lesere som elsker storslåtte og episke underholdningsromaner, kan trygt gyve løs på denne mursteinen:

2 2 of :28 mittanbud.no penger.no Spill Bildespesialer Møteplassen Fotoalbum Restaurantguiden Tegneserier Jobb i VG Info om VG Annonseinfo Den kubanske slavepiken Caridad stiger i land i Spania i 1748 og møter den snarrådige sigøynerpiken Milagros. Begge står på utsiden av samfunnet. I Sevillas snuskete bakgater kjemper de mot overmakt, undertrykkelse og seksuelle overgrep. De forenes i sin pasjon for flamenco. Gjennom seks år og 700 sider følger vi skjebnen til Caridad, Milagros og menneskenes som omgir dem. Fortellingen er spennende og underholdende. Men Ildefonso Falcones burde ha brukt enda et år på å finslipe denne romanen. Det hadde fortellingen fortjent. Falcones skriver historien i et språk preget av hastverk og fantasiløshet. Bestselgeren «Havets katedral» viste at Falcones kan så mye bedre. Da jeg for fjerde (!) gang leste at hovedpersonen Caridad har «store, faste bryster» og «yppige hofter», spurte jeg meg selv om ikke Falcones har redaktører som kan gripe inn når forfatteren blir blind for egne gjentagelser og klisjeer. Diskusjon - Musikk Mine topp 24 - The Julekalender av Killmeister (19 innlegg) Zrednas Cover Quiz av Zredna (1095 innlegg) Svensker... av 2Tough2Die2 (70 innlegg) VGD kårer årets album 2013 av Zredna (101 innlegg) Albumtråd for 2013 av Skraevadottir (205 innlegg) Klikk her for å gå til forumet Diskusjon - Film Hvilken film så du sist? av Paddywhack (29902 innlegg) Hvilke Marvel-filmer kan vi vente oss? av Haugen (421 innlegg) Filmer kun du har sett..? av LANGEMANN-1968 (69 innlegg) Den eneste virkelige gode filmen i LOTR av DonVito (2 innlegg) Dagens kjøp av Bjabb (4579 innlegg) Klikk her for å gå til forumet ANNONSE: Moccamaster 5 tips som gir perfekt kaffe Dessverre er romanen full av eksempler på slapt språk. I en underholdningsroman er det selvsagt greit at hovedpersonen har store, faste bryster, yppige hofter, løfterikt blikk og en overjordisk erotisk sensualitet. Men du trenger ikke være Gabriel García Márquez for å lete frem de magiske ordene som lekent maner frem bilder i lesernes eget hode. Diskusjon - Litteratur "Måk snø" vs. "Hel ved" av TheLord (1 innlegg) Hvilken bok leser du nå? av Philosophy_Files (2230 innlegg) Særemne med Erlend Loe av vestree (0 innlegg) Black and White av Elisabetha (2 innlegg) Kjøpetråden (2013) av NoobSaibot (24 innlegg) Klikk her for å gå til forumet Å hengi seg til språkets musikalitet har Ildefonso Falcones ikke tatt seg tid til - noe heller ikke oversettelsen til Kari og Kjell Risvik kan bøte på. Synd.

3 3 of :28 Et forrykende og fengende eventyr er det like fullt. TOM EGELAND Tweet 1 Anbefal 2 0 Mest lest siste 12 timer på Rampelys Pågrep 18-åring etter Walkers dødskrasj - skal ha stjålet bildel En 18 år gammel gutt er mistenkt for å ha stjålet en del fra Porschen som Hollywoodstjernen Paul Walker satt i da han døde. Stolt Vibeke vant «MasterChef»: - Men jeg er ingen superkvinne Programleder Vibeke Klemetsen (38) mestrer det meste på TV, men vil ikke fremstå som perfekt. Derfor forteller hun nå for første gang om fødselsdepresjonen som rammet henne. Slik taklet Skarsgård sex-scenene i «Nymphomaniac» KØBENHAVN (VG) Lars von Triers nye film byr på eksplisitte sex-scener, sadisme, vold og et forsvar for pedofil legning. Skuespiller Stellan Skarsgård lar seg ikke provosere av noe. Mest lest siste 12 timer på VG Nett Busser og fly skadet av vinden på Vestlandet Hva synes du? Diskuter saken i kommentarfeltet! Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Vi løfter ofte gode kommentarer øverst i diskusjonen! Trakassering og hat = utestengelse. Vennlig hilsen Øyvind Solstad, ans. for brukerinvolvering og sosiale medier i VG. Les mer om vår moderering Segway-frislipp får sykkelsjef til å steile Et helt lag ble gravid - nå vil Larvik ha yngre spillere Taket blåste av boligblokk Pågrep 18-åring etter Walkers dødskrasj - skal ha stjålet bildel

4 4 of :28 Legg til en kommentar... Leses av flest NÅ på Rampelys Publiser på Facebook Sosial tilleggsfunksjon for Facebook Publiser som Silje Iversen (Endre) Kommenter Pågrep 18-åring etter Walkers dødskrasj - skal ha stjålet bildel En 18 år gammel gutt er mistenkt for å ha stjålet en del fra Porschen som Hollywoodstjernen Paul Walker satt i da han døde. Knut Marius fra «The Voice» slått ut av sykdom Knut Marius Djupvik får medisiner og kjerringråd for å bli frisk til kveldens TV-opptreden. Stolt Vibeke vant «MasterChef»: - Men jeg er ingen superkvinne Programleder Vibeke Klemetsen (38) mestrer det meste på TV, men vil ikke fremstå som perfekt. Derfor forteller hun nå for første gang om fødselsdepresjonen som rammet henne. Leses av flest NÅ på VG Nett Her er bruktbilene med flest og færrest feil Busser og fly skadet av vinden på Vestlandet Været skaper problemer for fly-, bil- og togtrafikken Pågrep 18-åring etter Walkers dødskrasj - skal ha stjålet bildel Unngå julebordtabbene - her er de gode rådene

5 5 of :28 Følg Rampelys på Facebook Finn oss på Facebook Rampelys Liker personer liker Rampelys. Sosial tilleggsfunksjon for Facebook Siste rampelys «Solsidan»-stjerne ble pappa for sjette gang Pågrep 18-åring etter Walkers dødskrasj - skal ha stjålet bildel Knut Marius fra «The Voice» slått ut av sykdom Årets singlestjerneskudd Denne mannen har gitt ut årets beste plate Les flere saker

6 6 of :28 Den store julebordguiden - 10 antrekk til inspirasjon FIN TIL FEST: Enten du velger kjole, kort skjørt, dressbukse eller vil fremheve dine former, er julebordsesongen en god grunn til å... Tidligere «Top Model»-vinnere: Dette gjør de nå - og dette tjener de VANT KONKURRANSEN: Både Martine Lervik (øverst t.v) Kamilla Alnes (nederst t.v) og Kine Lauvås Bakke vant hver sin sesong av Top Model... BÅDE BEST OG VERST: Miley Cyrus har blitt kåret til en av verdens best kledde av magasinet Time. Den hudfargede latexbikininen har... Hun er kåret til en av årets best kledde - og den verste 10 fine festkjoler for deg med former VELG OG VRAK: Sort kjole med hvit krage fra Asos.com (går opp til strl. 56), 442 kr. Svart veske med nagler fra Zara, 559 kr... Vil du bli #OPPGRADERT? Meld på deg selv eller tips oss om noen du kjenner ved å fylle ut skjemaet under: Send en mail med informasjon og bilder...

7 7 of :28 Film: Topp 10 kino 1. Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa 2. The Hunger Games: Catching Fire 3. Escape Plan 4. Gravity 5. Jackass Presents: Bad Grandpa 6. Thor: The Dark World 7. Tusen ganger god natt 8. Philomena 9. Søsken til evig tid 10. Last Vegas Topp 20 utleie Topp 10 salg Alt om film Søk i VG Netts filmdatabase: Topp 20 single Topp 40 album Alt om musikk Søk etter artist album Anmeldelser Musikk: Plateanmeldelse: Bruce Springsteen - «High Hopes» Plateanmeldelse: Blood Orange - «Cupid Deluxe» Les flere musikkanmeldelser Film: «THANKS FO SHARING» Les flere filmanmeldelser Bøker: Annika i livsfarlige finanskretser Teflon-Svennis Les flere bokanmeldelser [ Hovedsiden ] [ Nyheter ] [ Sport ] [ Fotball ] [ Rampelys ] [ VG-lista ] [ Søk ] [ VG Tech ] Tips oss! SMS til 2200 MMS m/bilde til 2200 Ring E-post til tusentipset Har du spørsmål om denne tjenesten, kontakt oss Se også vanlige spørsmål/faq under Informasjon om VG. Ansvarlig redaktør og administrerende direktør: Torry Pedersen Redaktør: Helje Solberg Politisk redaktør: Hanne Skartveit Magasinredaktør: Jane Throndsen Sentralbord VG: VG Nett har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale 2013 VG

8 8 of :28

Faremo etter strømutfallet: - Jeg er bekymret Frp og Høyre: - Hvor blir det av nødnettet, Faremo? VG-lista Musikk Film TV-guide

Faremo etter strømutfallet: - Jeg er bekymret Frp og Høyre: - Hvor blir det av nødnettet, Faremo? VG-lista Musikk Film TV-guide Faremo etter strømutfallet: - Jeg er bekymret - VG Nett om V... Nye dealer hver dag! Adresseendring på nett Få tilbud fra mange håndverkere Finn kjærligheten på nettet! Finn beste pris i markedet Kjøp

Detaljer

Åpner hotell i Kambodsja

Åpner hotell i Kambodsja Side 1 av 5 Mandag 21. Forsiden Nyheter Siste 48 timer Svineinfluensa Været VGTV E24 Næringsliv Sport Fotball VGLive Hestespill Rampelys Min Mote VG-lista Musikk Film TV-guide Nettby.no Quiz Lesernes VG

Detaljer

Den internasjonale sommerskole Universitetet i Oslo

Den internasjonale sommerskole Universitetet i Oslo KANDIDATNUMMER NB: Husk å skrive kandidatnummer og sidetall på hver side av besvarelsen! (Remember to write your candidate number and page number on every page of the exam.) 2009 Den internasjonale sommerskole

Detaljer

Kapittel 11 Setninger

Kapittel 11 Setninger Kapittel 11 Setninger 11.1 Før var det annerledes. For noen år siden jobbet han her. Til høsten skal vi nok flytte herfra. Om noen dager kommer de jo tilbake. I det siste har hun ikke følt seg frisk. Om

Detaljer

Undervisningsopplegg til txt 2015 Tidsinnstilt

Undervisningsopplegg til txt 2015 Tidsinnstilt Undervisningsopplegg til txt 2015 Tidsinnstilt A. Innledende opplegg om litterær smak og kvalitet Dette opplegget kan med fordel gjennomføres som en forberedelse til arbeidet med årets txt-aksjon. Hvis

Detaljer

Blogg. En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer.

Blogg. En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din blogg, du kan også føre en diskusjon med dine lesere

Detaljer

Modul 2: På tide med en opprydding!

Modul 2: På tide med en opprydding! Modul 2: På tide med en opprydding! Nå skal vi gjøre noe gøy. I denne modulen skal vi se på hva vi har av klær. Hva vi må investere i og hvordan vi kan holde orden i garderoben slik at det blir en drømmegarderobe

Detaljer

Fullt navn Alder (valgfritt) Søk Søk

Fullt navn Alder (valgfritt) Søk Søk Lørdag 24. januar Forsiden Nyheter Innenriks Utenriks Økonomi Siste 48 timer Blogg: Side 3 Siste syv dager Dagens VG Tips VG Nett Siste 48 timer Været VGTV E24 Næringsliv Sport Fotball Sportsblogger Hestespill

Detaljer

KLIKK FORELDRE. Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck November 2008. Om undersøkelsen

KLIKK FORELDRE. Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck November 2008. Om undersøkelsen KLIKK FORELDRE Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck November 2008 Om undersøkelsen Undersøkelsen ble gjennomført på web lagt ut som sak og annonse på klikk.no/foreldre Undersøkelsen

Detaljer

www.mentalhelse.no Vårt nettsted En håndbok for lokale nettredaktører i fylkes- og lokallag

www.mentalhelse.no Vårt nettsted En håndbok for lokale nettredaktører i fylkes- og lokallag www.mentalhelse.no Vårt nettsted En håndbok for lokale nettredaktører i fylkes- og lokallag Introduksjon Gratulerer Mental Helse! Våre nettsider har fått en oppfriskning og fremstår i ny drakt. Design

Detaljer

BLUE ROOM SCENE 3. STUDENTEN (Anton) AU PAIREN (Marie) INT. KJØKKENET TIL STUDENTENS FAMILIE. Varmt. Hun med brev, han med bok. ANTON Hva gjør du?

BLUE ROOM SCENE 3. STUDENTEN (Anton) AU PAIREN (Marie) INT. KJØKKENET TIL STUDENTENS FAMILIE. Varmt. Hun med brev, han med bok. ANTON Hva gjør du? BLUE ROOM SCENE 3 STUDENTEN (Anton) AU PAIREN (Marie) INT. KJØKKENET TIL STUDENTENS FAMILIE. Varmt. Hun med brev, han med bok. Hva gjør du? Skriver brev. Ok. Til hvem? Til en mann jeg møtte på dansen/

Detaljer

Rekruttering og merkevarebygging via sosiale medier

Rekruttering og merkevarebygging via sosiale medier Rekruttering og merkevarebygging via sosiale medier 10/03/2014 1 Konfidensielt Litt om Steria og rekruttering Vi ansatte 300 personer i fjor Vi vil ansette like mange i år Mange vil tilby sine tjenester,

Detaljer

Årsplan i norsk med Zeppelin 7

Årsplan i norsk med Zeppelin 7 Bli kjent med språkboka og lesebøkene 1 Lær å lære (Språkbok 7, s.6 33, kurs) 2 Lytte og tale (Språkbok 7, s. 34 57, kurs) 1 Lesekurs litterære virkemidler (Lesebok 7, s.6 35, kurs) s. 4 Les teksten av

Detaljer

Hvordan få engasjerte lesere? Øyvind Brunvoll, digitalredaktør Rbnett.no

Hvordan få engasjerte lesere? Øyvind Brunvoll, digitalredaktør Rbnett.no Hvordan få engasjerte lesere? Øyvind Brunvoll, digitalredaktør Rbnett.no Her kommer vi ut! Rbnett er nettstedet til Romsdals Budstikke en avis som har kommet ut siden 1843. Nominert til Årets lokale nettsted

Detaljer

Salg og markedsføring på internett. Børre Berglund 8.12.2009

Salg og markedsføring på internett. Børre Berglund 8.12.2009 Salg og markedsføring på internett Børre Berglund 8.12.2009 Det er mange gode tilbud, ikke alle når markedet Side 2 Børre Berglund 2005 Børre Berglund Reiselivsrådgivning (BBR) 2004 Divisjonsdirektør branding,

Detaljer

«Mediehverdagen» Foto: Silje Hanson og Arne Holsen. - en spørreundersøkelse om unges mediebruk

«Mediehverdagen» Foto: Silje Hanson og Arne Holsen. - en spørreundersøkelse om unges mediebruk «Mediehverdagen» Foto: Silje Hanson og Arne Holsen. - en spørreundersøkelse om unges mediebruk Mediehverdagen - sammendrag Klasse 2mka ved Vennesla videregående skole har utført undersøkelsen Mediehverdagen

Detaljer

Kapittel LV 5 Språkbok 5 Lesebok 5 Lesebok 5 pluss+ Arbeidsbok Kopiark. Bli kjent med språkboka og lesebøkene. Se på

Kapittel LV 5 Språkbok 5 Lesebok 5 Lesebok 5 pluss+ Arbeidsbok Kopiark. Bli kjent med språkboka og lesebøkene. Se på Bli kjent med språkboka og lesebøkene s. 4 Se på forside og bakside kolofonside innholdsoversikt stikkordliste Se på forside og bakside kolofonside innholdsoversikt stikkordliste Se på forside og bakside

Detaljer

Paulo Coelho forsvarer hekser

Paulo Coelho forsvarer hekser 1 de 6 10/9/2007 11:06 Siste: Dette synes politiet er mistenkelig i Maddie-saken Forsiden Nyheter Valg 2007 Siste 48 timer Været VGTV E24 Næringsliv Sport Fotball Sportsblogger Hestespill NY! Rampelys

Detaljer

Espen Grimmert. Slik bruker du SOSIALE MEDIER PÅ JOBBEN

Espen Grimmert. Slik bruker du SOSIALE MEDIER PÅ JOBBEN Espen Grimmert Slik bruker du SOSIALE MEDIER PÅ JOBBEN Copyright 2015 by Fagbokforlaget Vigmostad & Bjørke AS All Rights Reserved ISBN: 978-82-450-1942-1 ISBN: 978-82-450-1744-1 (trykt) Tilrettelagt for

Detaljer

WWW.POLARPRODUKSJON.NO

WWW.POLARPRODUKSJON.NO GUIDE RSHL.NO Av Fredrik Mediå Oppgraderingen av nettstedet RSHL.NO har ført til at det kan oppstå en del spørsmål og forvirringer rundt hvordan forskjellige elementer fungerer. Denne guiden skal fungere

Detaljer

Årsplan i norsk med Zeppelin 7

Årsplan i norsk med Zeppelin 7 Bli kjent med språkboka og lesebøkene 1 Lær å lære (Språkbok 7, s. 6 33, kurs) 2 Lytte og tale (Språkbok 7, s. 34 57, kurs) s. 4 Les teksten av Reidar Kjelsen Se på forside og bakside kolofonside innholdsoversikt

Detaljer

Så hva er affiliate markedsføring?

Så hva er affiliate markedsføring? Så hva er affiliate markedsføring? Affiliate markedsføring er en internettbasert markedsføring hvor Altshop belønner deg for hver kunde som du rekrutterer til Altshop. Vi vil ta godt hånd om dem for deg

Detaljer

1. I denne tekstboksen kan du søke etter venner, grupper eller sider.

1. I denne tekstboksen kan du søke etter venner, grupper eller sider. Generelt om Facebook Slik ser profilen din ut når du går ut på Facebook. Selvsagt med ditt navn og bilder. Under skal vi vise de viktigste funksjonene og bruken av Facebook. 1 2 3 4 5 6 7 8 1. I denne

Detaljer

WordPress. Brukerveiledning. Kjære kunde. Innlogging:

WordPress. Brukerveiledning. Kjære kunde. Innlogging: Brukerveiledning WordPress Sist oppdatert: 26.02.2014 Kjære kunde Her er en liten guide for å hjelpe deg gjennom det grunnleggende i Wordpress. Denne veilederen vil ta deg gjennom: Innlogging - s.1 Kontrollpanel

Detaljer

MEDIEHVERDAGEN TIL BARN OG UNGE. Bakgrunn. Mobil

MEDIEHVERDAGEN TIL BARN OG UNGE. Bakgrunn. Mobil MEDIEHVERDAGEN TIL BARN OG UNGE For utfylling på web, gå til denne siden: www.srgi.no. Fyll inn brukernavn og passord. Brukernavn: «BRUKERNAVN» Passord: «PASSORD» Bakgrunn Først kommer noen spørsmål som

Detaljer

uke Kapittel Språkbok Lesebok KL 06: Elvenene skal -

uke Kapittel Språkbok Lesebok KL 06: Elvenene skal - 34 Bli kjent med språk-boka og leseboka Se på forside og bakside kolofonside innholdsoversikt stikkordliste Se på forside og bakside kolofonside innholdsoversikt stikkordliste 34 1 Send en hilsen (Språkboka

Detaljer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Kjære gjester (Island 2006) Norsk tekst

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Kjære gjester (Island 2006) Norsk tekst 1 -Har du kjøpt nok? -Vel, jeg vet ikke. 2 Hva synes du? Bør jeg kjøpe mer? 3 -Er det noen på øya som ikke får? -Ja, én. 4 -Én? -Ja...deg. 5 Jeg er ikke på øya. Du er min øy. 6 Unnskyld! 7 Å, skitt. Vent.

Detaljer

Det står skrevet i evangeliet etter Matteus i det 16. kapittel:

Det står skrevet i evangeliet etter Matteus i det 16. kapittel: Preken 1. s i faste 22. februar 2015 Kapellan Elisabeth Lund Halleluja Det står skrevet i evangeliet etter Matteus i det 16. kapittel: Fra da av begynte Jesus Kristus å gjøre det klart for disiplene sine

Detaljer

BORRENYTT. Dette er en innføringsguide om hvordan man kan legge til nye poster, og hvordan disse bør settes opp.

BORRENYTT. Dette er en innføringsguide om hvordan man kan legge til nye poster, og hvordan disse bør settes opp. Dette er en innføringsguide om hvordan man kan legge til nye poster, og hvordan disse bør settes opp. I denne guiden skal jeg ta for meg hvordan man kan legge til eller endre tekst, opprette nyheter og

Detaljer

Blogg som formidlingsarena

Blogg som formidlingsarena Blogg som formidlingsarena Bokblogger Hvem blogger? Jo, det er folk som er opptatt av litteratur og som vil dele sin opplevelse med andre. Bokbloggmiljøet er relativt stort. I dag finnes det ca. 150 bokblogger,

Detaljer

Ernas reise. Gruppe 5. 2010 Gruppe 5

Ernas reise. Gruppe 5. 2010 Gruppe 5 Ernas reise av Gruppe 5 2010 Gruppe 5 Åpning EXT. Scene 1 En regnfull ettermiddag utenfor advokat-garasjen. Det er grått og trist. Kameraet zoomer inn på garasjen og inn mot vinduet. Her ser vi Erna titte

Detaljer

Dette er Tigergjengen

Dette er Tigergjengen 1 Dette er Tigergjengen Nina Skauge TIGER- GJENGEN 1 Lettlestserie for unge og voksne med utviklingshemming og lærevansker 2 3 Skauge forlag, Bergen, 2015 ISBN 978-82-92518-20-5 Tekst og illustrasjoner,

Detaljer

Per Arne Dahl. Om å lete etter mening

Per Arne Dahl. Om å lete etter mening Større enn meg selv Per Arne Dahl Større enn meg selv Om å lete etter mening Per Arne Dahl: Større enn meg selv Schibsted Forlag, Oslo 2008 Elektronisk utgave 2013 Første versjon, 2013 Elektronisk tilrettelegging:

Detaljer

KLIKK MOTOR Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Desember 2008

KLIKK MOTOR Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Desember 2008 KLIKK MOTOR Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Desember 2008 Om undersøkelsen Undersøkelsen ble gjennomført på web lagt ut som sak og annonse på klikk.no/motor Undersøkelsen

Detaljer

Kort brukerveiledning- publisering på nett EpiServer CMS6... 1

Kort brukerveiledning- publisering på nett EpiServer CMS6... 1 Kort brukerveiledning- publisering på nett EpiServer CMS6 Innhold Kort brukerveiledning- publisering på nett EpiServer CMS6... 1 Innlogging... 2 Opplysninger som importeres fra FANE2... 4 Lagre og forhåndsvis

Detaljer

Læringsstrategier 4. klasse

Læringsstrategier 4. klasse Læringsstrategier 4. klasse Tema: Astrid Lindgren (se tekst bakerst i dokumentet) 1. Snakket om ulike læringsstrategier I dag skal vi prøve å skumme, skanne og lage spørsmål. 2. FØRLESNINGSAKTIVITET. Elevene

Detaljer

Trinn 1. Logg inn. Klikk på Logg inn-knappen

Trinn 1. Logg inn. Klikk på Logg inn-knappen Trinn 1 Logg inn Klikk på Logg inn-knappen Trinn 1 Logg inn Skriv inn brukernavn og passord Tips: Bruk Glemt passord? - funksjonen hvis du ikke husker passordet. Trinn 2 Oppdater profilen Klikk på Profil-fanen

Detaljer

Lærerens tavleressurs www.lokus.no. Kapittel LV 5 Språkbok 5 Lesebok 5 Lesebok 5 pluss+ Arbeidsbok Kopiark

Lærerens tavleressurs www.lokus.no. Kapittel LV 5 Språkbok 5 Lesebok 5 Lesebok 5 pluss+ Arbeidsbok Kopiark Bli kjent med språkboka og lesebøkene s. 4 Se på forside og bakside kolofonside innholdsoversikt stikkordliste Se på forside og bakside kolofonside innholdsoversikt stikkordliste Se på forside og bakside

Detaljer

Frokostmøte 30. april

Frokostmøte 30. april Frokostmøte 30. april Hva kan du oppnå med å skrive debattinnlegg? Delt 64.411 ganger Delt 24.331 ganger, lest 61.300 Lest av 83.000, delt av 23 611 Lest av 240 000 BT Meninger er blitt en av de viktigste

Detaljer

2 of 5 30.08.2007 20:59

2 of 5 30.08.2007 20:59 1 of 5 30.08.2007 20:59 Torsdag 30. august Forsiden Nyheter Valg 2007 Siste 48 timer Været VGTV E24 Næringsliv Sport Fotball Sportsblogger Hestespill NY! Rampelys VG Radio VG-lista Musikk Film TV-guide

Detaljer

Sara Stridsberg Medealand. Oversatt av Monica Aasprong

Sara Stridsberg Medealand. Oversatt av Monica Aasprong Sara Stridsberg Medealand Oversatt av Monica Aasprong OM FORFATTEREN: Sara Stridsberg (f. 1972) debuterte i 2004 med romanen Happy Sally. Den amerikanske feministen Valeria Solanas er hovedpersonen i Stridsbergs

Detaljer

Buzz LOVEFiLM Spill og film gratis i to måneder!

Buzz LOVEFiLM Spill og film gratis i to måneder! Buzz LOVEFiLM Spill og film gratis i to måneder! Kampanjeinformasjon Kort om LOVEFiLM Nordens ledende filmutleier på nettet. Over 20 000 titler på DVD og 1 300 Blu-raytitler pluss spill for XBox 360, PS3

Detaljer

Vårprogram 2016 Askim bibliotek

Vårprogram 2016 Askim bibliotek Vårprogram 2016 Askim bibliotek Vi åpner dørene til kunnskap og kultur Velkommen til biblioteket Vårens program byr på et mangfold av aktiviteter for alle aldersgrupper. Du får som vanlig lesestunder for

Detaljer

FORFATTER OG DRAMATIKER

FORFATTER OG DRAMATIKER HVORDAN BLI FORFATTER OG DRAMATIKER En lærebok av forfatter og dramatiker Glenn Belden Denne boken gir deg et godt innblikk i forskjellene mellom å skrive en bok, en film eller et teaterstykke. Her røpes

Detaljer

Modige samtaler om respekt, identitet, seksualitet og kropp

Modige samtaler om respekt, identitet, seksualitet og kropp Modige samtaler om respekt, identitet, seksualitet og kropp KKROPP ØVELSER: KROPP Innledning KROPPEN ER SENTRAL i kristen tro. Gud skapte mennesket som kropp, i sitt bilde. I Jesus Kristus fikk Gud kropp,

Detaljer

veileder en god start SMÅBARN OG SKJERMBRUK 1

veileder en god start SMÅBARN OG SKJERMBRUK 1 En veileder SmåbaRn og skjermbruk en god start SMÅBARN OG SKJERMBRUK 1 Hva er viktigst? Digitale enheter i hjemmet gir hele familien mange nye medieopplevelser og mulighet til kreativ utfoldelse og læring.

Detaljer

veileder en god start SMÅBARN OG SKJERMBRUK 1

veileder en god start SMÅBARN OG SKJERMBRUK 1 En veileder SmåbaRn og skjermbruk en god start SMÅBARN OG SKJERMBRUK 1 Digitale enheter i hjemmet gir hele familien mange nye medieopplevelser og mulighet til kreativ utfoldelse og læring. Hvordan kan

Detaljer

BOKANBEFALINGER. Lettlest for ferske lesere

BOKANBEFALINGER. Lettlest for ferske lesere BOKANBEFALINGER Lettlest for ferske lesere VENNER Henry Bronken (2013) Løveunge serien Kåre, Kari og Kurr leker sammen. De spiller i band og Kurr er trommeslager. I dag spiller Kurr for fort, kanskje fordi

Detaljer

HJELP BARNET DITT MED Å LESE, SKRIVE, SNAKKE OG BETRAKTE

HJELP BARNET DITT MED Å LESE, SKRIVE, SNAKKE OG BETRAKTE HJELP BARNET DITT MED Å LESE, SKRIVE, SNAKKE OG BETRAKTE Halvveis i grunnskolealder begynner elever å lese og skrive for å lære om ulike tema. Ak9vitetene nedenfor kan hjelpe barn 9l å utvikle disse ferdighetene.

Detaljer

En filosofisk kjærlighetshistorie 4: Freud: innover og utover, fram og tilbake

En filosofisk kjærlighetshistorie 4: Freud: innover og utover, fram og tilbake En filosofisk kjærlighetshistorie 4: Freud: innover og utover, fram og tilbake Vi har sett at vår forståelse av hva kjærlighet er, er formet hovedsakelig av tre tradisjoner, nemlig (1) den gresk/ romerske,

Detaljer

Vibeke Tandberg. Tempelhof. Roman FORLAGET OKTOBER 2014

Vibeke Tandberg. Tempelhof. Roman FORLAGET OKTOBER 2014 Vibeke Tandberg Tempelhof Roman FORLAGET OKTOBER 2014 Jeg ligger på ryggen i gresset. Det er sol. Jeg ligger under et tre. Jeg kjenner gresset mot armene og kinnene og jeg kjenner enkelte gresstrå mot

Detaljer

Fra Biblia Hebraica Quinta til Barnas Bibel. Noen funn fra fordypningsoppgave i Det gamle testamentet, Universitetet i Oslo 2013

Fra Biblia Hebraica Quinta til Barnas Bibel. Noen funn fra fordypningsoppgave i Det gamle testamentet, Universitetet i Oslo 2013 Fra Biblia Hebraica Quinta til Barnas Bibel Noen funn fra fordypningsoppgave i Det gamle testamentet, Universitetet i Oslo 2013 - Vad som helst kan delas ut och läsas som bibel för barn, med följden att

Detaljer

KLIKK TEKNOLOGI Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Januar 2009

KLIKK TEKNOLOGI Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Januar 2009 KLIKK TEKNOLOGI Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Januar 2009 Om undersøkelsen Undersøkelsen ble gjennomført på web lagt ut som sak og annonse på klikk.no/teknologi Undersøkelsen

Detaljer

Jeg klarte å lese en hel bok!

Jeg klarte å lese en hel bok! Jeg klarte å lese en hel bok! Hvordan kan man tilrettelegge for lesing og forståelse? Presentasjon av økta Hvordan kan man tilrettelegge for svakt presterende elever? To praktiske opplegg med ulike læringsstrategier

Detaljer

Geir Gulliksen Historie om et ekteskap. Roman

Geir Gulliksen Historie om et ekteskap. Roman Geir Gulliksen Historie om et ekteskap Roman Om forfatteren: Geir Gulliksen er forfatter og forlegger. Han har skrevet dikt, skuespill, essays og barnebøker. Blant de seneste bøkene hans er de kritikerroste

Detaljer

DIANA Vil du hjelpe meg med matvarene? DAVID Okay. DIANA Tomatene ser fine ut... Har du sett dem? David? DAVID Hva er Gryphon?

DIANA Vil du hjelpe meg med matvarene? DAVID Okay. DIANA Tomatene ser fine ut... Har du sett dem? David? DAVID Hva er Gryphon? INDECENT PROPOSAL FORHISTORIE: Diana og David har gått langt for å ordne opp i økonomien sin. De har fått et tilbud: Diana har sex med en annen mann, mot en stor sum penger. I etterkant av dette er paret

Detaljer

Utlysning: Uprisen søker fire ungdommer til å sitte i nominasjonsjuryen

Utlysning: Uprisen søker fire ungdommer til å sitte i nominasjonsjuryen Utlysning: Uprisen søker fire ungdommer til å sitte i nominasjonsjuryen Går du på ungdomsskolen og ønsker en utfordring? Uprisen søker fire elever fra hele landet som skal nominere 5 bøker til Uprisen

Detaljer

Brukerguide for www.altadykkerklubb.com

Brukerguide for www.altadykkerklubb.com Brukerguide for www.altadykkerklubb.com Utgitt første gang: 27/09-07 Sist oppdatert: 23/03-09 1 Innledning Dette er den nye siden til Alta Dykkerklubb! Den er blitt laget over et system som gjør det mulig

Detaljer

Utlysning: Uprisen søker fem ungdommer til å sitte i nominasjonsjuryen

Utlysning: Uprisen søker fem ungdommer til å sitte i nominasjonsjuryen Utlysning: Uprisen søker fem ungdommer til å sitte i nominasjonsjuryen Går du på ungdomsskolen og ønsker en utfordring? Uprisen søker fem elever fra hele landet som skal nominere 5 bøker til Uprisen 2018.

Detaljer

Manual for PENDULUM MUSIKER WEBSIDE

Manual for PENDULUM MUSIKER WEBSIDE Manual for PENDULUM MUSIKER WEBSIDE Nordisk Design - 02/05-2011 INNHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL WORDPRESS s. 3 MENYFUNKSJONER s. 3-4 LEGGE TIL/ENDRE BLOGGINNLEGG s. 5-6 LEGGE TIL/ENDRE SIDER s. 7 WIDGETS/MENYER

Detaljer

1 of 6 03.08.2015 10:26

1 of 6 03.08.2015 10:26 BSU-ordningen bør avvikles 1 of 6 03.08.2015 10:26 annonse /annonseinfo/) ØKER KLASSESKILLET: BSU-orrdningen er regressiv den omfordeler fra fattig til rik, skriver doktorgradsstipendiatene fra UiO. Foto:

Detaljer

Manus til episodene ligger ikke ute, men serien kan sees på HBO. Scenen er hentet fra episode You Are the Wound. HANNAH

Manus til episodene ligger ikke ute, men serien kan sees på HBO. Scenen er hentet fra episode You Are the Wound. HANNAH GIRLS av Lena Dunham Scene for to kvinner Manus til episodene ligger ikke ute, men serien kan sees på HBO. Scenen er hentet fra episode You Are the Wound. INT. I LEILIGHETEN TIL OG.KVELD Vent, så du kjøpte

Detaljer

Brukerveiledning for hjemmesider

Brukerveiledning for hjemmesider Hegra Idrettslag Brukerveiledning for hjemmesider En kort innføring for bidragsytere på www.hegrail.no Ivar Friheim 2009-05-18 Innhold Innledning... 3 Nyheter... 3 Sider... 3 Kalenderinnslag... 3 Pålogging...

Detaljer

Oversatt: Sverre Breian. SNOWBOUND Scene 11

Oversatt: Sverre Breian. SNOWBOUND Scene 11 Oversatt: Sverre Breian SNOWBOUND Scene 11 AKT II, DEL II Scene 11 Toms hus, desember 2007 Tom og Marie ligger i sofaen. Tom er rastløs. Hva er det? Ingenting. Så ikke gjør det, da. Hva da? Ikke gjør de

Detaljer

Cheryl Strayed På ville veier

Cheryl Strayed På ville veier Cheryl Strayed På ville veier Om å miste fotfestet og komme på beina igjen Oversatt av Bente Rannveig Hansen Om forfatteren: CHERYL STRAYED er født i 1968. Hun har tidligere skrevet romanen Torch (2006)

Detaljer

Spørreskjema for elever 5.-10. klasse, høst 2014

Spørreskjema for elever 5.-10. klasse, høst 2014 Spørreskjema for elever 5.-10. klasse, høst 2014 (Bokmål) Du skal IKKE skrive navnet ditt på noen av sidene i dette spørreskjemaet. Vi vil bare vite om du er jente eller gutt og hvilken klasse du går i.

Detaljer

Glassveggen. Historien om en forbryter. Sammendrag, Glassveggen

Glassveggen. Historien om en forbryter. Sammendrag, Glassveggen Sammendrag, Glassveggen Webmaster ( 10.09.04 16:42 ) Ungdomsskole -> Norsk -> Bokreferat -> 10. klasse Målform: Bokmål Karakter: 6 Et sammendrag av boken "Glassveggen" av Paul Leer-Salvesen som er pensum

Detaljer

Leseprosjekt våren 2017

Leseprosjekt våren 2017 Leseprosjekt våren 2017 hele Skullerud leser Leseprosjekt våren 2017 hele Skullerud leser Uke 16, 17 og 18 er det duket for vårens vakreste eventyr. I tre uker jobber vi i litteraturens eventyrlige verden,

Detaljer

Domssøndag/ Kristi kongedag 2016 Joh 9,39-41.

Domssøndag/ Kristi kongedag 2016 Joh 9,39-41. Domssøndag/ Kristi kongedag 2016 Joh 9,39-41. Domssøndagen heter denne søndagen. At det er siste søndag i kirkeåret minner oss om at alt en dag skal ta slutt. Selv om kirkeåret i seg selv er en sirkel

Detaljer

Uke: 11 Navn: Gruppe: G Ukens tema: Sanser

Uke: 11 Navn: Gruppe: G Ukens tema: Sanser Uke: 11 Navn: Gruppe: G Ukens tema: Sanser Lærebøker: Vi arbeider med nivå 1 og 2 i «Klar, ferdig, norsk!» og «Norsk start 8-10» Grammatikk: Substantiver, verb Nettsider: Bildeordbok med lyd og bilde Lexin

Detaljer

En veiledning til sosiale medier

En veiledning til sosiale medier En veiledning til sosiale medier Øk inntekten med sosiale medier 66% * av forbrukere sier de oppsøker en restaurant på sosiale medier før de eventuelt spiser der. For å hjelpe deg med å få flere gjester,

Detaljer

VVS-Foreningen på sosiale medier. Blogg!

VVS-Foreningen på sosiale medier. Blogg! VVS-Foreningen på sosiale medier Blogg! Hvorfor? Mål: flere skal kjenne til VVS-Foreningen mer omtale økt synlighet og påvirkningsmulighet Sosial bro Deling Kanal til media, politikere, myndigheter og

Detaljer

Dinamo 12/2009 Foto: Espen Gees Trykkeri: Hauknes Grafisk Opplag: 60.000 Art.nr. N95471162. Oppdag dine Telenor-fordeler

Dinamo 12/2009 Foto: Espen Gees Trykkeri: Hauknes Grafisk Opplag: 60.000 Art.nr. N95471162. Oppdag dine Telenor-fordeler Dinamo 12/2009 Foto: Espen Gees Trykkeri: Hauknes Grafisk Opplag: 60.000 Art.nr. N95471162 Oppdag dine Telenor-fordeler Velkommen Oppdag Telenor-fordelene dine Gratulerer med ny mobiltelefon, vi håper

Detaljer

MIN SKAL I BARNEHAGEN

MIN SKAL I BARNEHAGEN MIN SKAL I BARNEHAGEN Bilde 1: Hei! Jeg heter Min. Jeg akkurat fylt fire år. Forrige uke hadde jeg bursdag! Jeg bor i Nord-Korea. Har du hørt om det landet før? Der bor jeg sammen med mamma, pappa, storebroren

Detaljer

Sylvi Penne: Hva er galt med kanon? Kampen om litteraturen i offentligheten og dens fredelige liv i klasserommene

Sylvi Penne: Hva er galt med kanon? Kampen om litteraturen i offentligheten og dens fredelige liv i klasserommene 1 SylviPenne: Hvaergaltmedkanon?Kampenomlitteraturenioffentlighetenogdensfredelige liviklasserommene Kanonerblittetbelastettema,ogforidetheletattåvågeåtaoppdettetemaet,såmå jegtoneflaggmeddetsamme.jegerimotkanonogkanoniseringfordidethandlerom

Detaljer

Vinden hvisker... Hva er styrke? Hvordan løser vi konflikter uten vold? 3 skuespillere. 3 reisekofferter. 3 fabler av Æsop

Vinden hvisker... Hva er styrke? Hvordan løser vi konflikter uten vold? 3 skuespillere. 3 reisekofferter. 3 fabler av Æsop Vinden hvisker... 3 skuespillere 3 reisekofferter 3 fabler av Æsop Nordavindens oppblåste kinn mot solens hete Kronhjortens arroganse mot pinnsvinets ydmykhet Ekens majestet mot gressets bøyelighet Spennende

Detaljer

NETTSIDEKURS. NORILCO -Norsk forening for personer med stomi, reservoar og mage-/tarmkreft.

NETTSIDEKURS. NORILCO -Norsk forening for personer med stomi, reservoar og mage-/tarmkreft. NETTSIDEKURS NORILCO -Norsk forening for personer med stomi, reservoar og mage-/tarmkreft. Innføring i bruk av distriktsavdelingens nettside 17.-19. April 2015 Innhold Innlogging... 3 Lag ny artikkel/nyhet....

Detaljer

PROSJEKT: «Det flyvende teppe» Våren 2015.

PROSJEKT: «Det flyvende teppe» Våren 2015. PROSJEKT: «Det flyvende teppe» Våren 2015. Hver avdeling har valgt sitt land og laget et fabeldyr som barna har funnet navn til og laget en fabel om. «En vennskapsreise, - fra Norge til Kina og Libanon

Detaljer

6NLIWHVYLNÃYHGÃ+DYIRUVNQLQJVLQVWLWXWWHWÃ$XVWHYROOÃIRUVNQLQJVVWDVMRQÃ'HÃILNNÃ RQVGDJ

6NLIWHVYLNÃYHGÃ+DYIRUVNQLQJVLQVWLWXWWHWÃ$XVWHYROOÃIRUVNQLQJVVWDVMRQÃ'HÃILNNÃ RQVGDJ 9HOO\NNHWNOHNNLQJDYO\VLQJL$XVWYROO 6nODQJWVHUGHWYHOGLJEUDXWPHGO\VLQJODUYHQHYnUHIRUWHOOHU$QQH%HULW 6NLIWHVYLNYHG+DYIRUVNQLQJVLQVWLWXWWHW$XVWHYROOIRUVNQLQJVVWDVMRQ'HILNN LQQHJJHQHWLUVGDJNOHNWHGHPSnO UGDJRJJnULJDQJPHGVWDUWIRULQJDLGDJ

Detaljer

Tom Egeland Nostradamus testamente. Spenningsroman

Tom Egeland Nostradamus testamente. Spenningsroman Tom Egeland Nostradamus testamente Spenningsroman En hilsen fra forfatteren Tom Egeland foran Palazzo Vecchio i Firenze. (Foto: Åse Myhrvold Egeland) Kjære leser, «Hva er fakta og hva er fantasi i bøkene

Detaljer

Bud-guiden. Lykke til på jobb! Hilsen oss i Dørsalg. En god start på arbeidslivet!

Bud-guiden. Lykke til på jobb! Hilsen oss i Dørsalg. En god start på arbeidslivet! Bud-guiden Som Dagblad-bud bidrar du til at folk kan lese Dagbladet Helgeavisa i helgen. Det er en viktig jobb. Uten deg er alt arbeidet som er lagt ned i å lage avisa forgjeves, for en avis trenger lesere.

Detaljer

Telenor epost. http://online.no/ Sunday 28th of September 2014 08:38:54 AM. Document generated by http://siteoid.com/ Enda litt bedre fra Sony

Telenor epost. http://online.no/ Sunday 28th of September 2014 08:38:54 AM. Document generated by http://siteoid.com/ Enda litt bedre fra Sony MENY MINE SIDER SØK TILBUD FORBRUKER TRENDER APPER SERVICE SIKKERHET Telenor epost Brukernavn (det som er før @online.no) Passord Enda litt bedre fra Sony LOGG INN Glemt passord Herlige høstfilmer for

Detaljer

KLIKK MAT Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Desember 2008

KLIKK MAT Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Desember 2008 KLIKK MAT Brukerundersøkelse gjennomført av Innsikt v/ Marta Holstein-Beck Desember 2008 Om undersøkelsen Undersøkelsen ble gjennomført på web lagt ut som sak og annonse på klikk.no/mat Undersøkelsen lå

Detaljer

Brukerveiledning WordPress. Innlogging:

Brukerveiledning WordPress. Innlogging: Brukerveiledning WordPress Her er en liten guide for hjelpe deg gjennom det grunnleggende i Wordpress. Denne veilederen vil ta deg gjennom: Innlogging Lage en side Lage et innlegg Innlogging: For å logge

Detaljer

Forbrukerombudets veiledning for merking av. reklame i sosiale medier

Forbrukerombudets veiledning for merking av. reklame i sosiale medier Forbrukerombudets veiledning for merking av reklame i sosiale medier Juni 2014 Innhold Forbrukerombudets veiledning for merking av reklame i sosiale medier... 1 1. Formål og virkeområde... 3 2. Hovedpunkter

Detaljer

Sindre, 14 år Til jul fikk jeg ei Darren Shan-bok, og så blei jeg hekta!

Sindre, 14 år Til jul fikk jeg ei Darren Shan-bok, og så blei jeg hekta! hans-fredrik, 12 år Jeg liker bøkene om Artemis Fowl (Eoin Colfer). De er spennende og kjekke, og jeg liker at et supergeni og en superskurk er så ung! Sindre, 14 år Til jul fikk jeg ei Darren Shan-bok,

Detaljer

Månedsbrev for mai. Et lite tilbakeblikk

Månedsbrev for mai. Et lite tilbakeblikk Månedsbrev for mai Et lite tilbakeblikk I april begynte vi med kosedyrsykehus. Da gjør vi samlingsrommet om til sykehus på torsdager og fredager. Barna får dele på å være lege der de gir de skadede kosedyrene

Detaljer

SKJØNNLITTERATUR - NOVELLE En nesten pinlig affære (Johan Harstad, 2004)

SKJØNNLITTERATUR - NOVELLE En nesten pinlig affære (Johan Harstad, 2004) SKJØNNLITTERATUR - NOVELLE En nesten pinlig affære (Johan Harstad, 2004) Kompetansemål etter Vg1 studieforberedende og Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram Muntlige tekster Mestre ulike muntlig roller i

Detaljer

H a rd u b arn på. dette trenger du å vite

H a rd u b arn på. dette trenger du å vite H a rd u b arn på sosiale medier? dette trenger du å vite Hva er sosiale medier? Barn og unge lærer, leker og utforsker verden gjennom internett, mobiltelefon og nettbrett. De deler bilder, video, musikk,

Detaljer

Problematferd VGS. Vinning, hærverk, vold og annen problematferd

Problematferd VGS. Vinning, hærverk, vold og annen problematferd Problematferd VGS Vinning, hærverk, vold og annen problematferd Ungdata-undersøkelsen i Levanger 0 FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 43 45 Klassetrinn: 8. 0. klasse + VG VG3 Antall: 644 (US) / 683

Detaljer

PEDAGOGISK TILBAKEBLIKK. Sverdet - Januar 2014

PEDAGOGISK TILBAKEBLIKK. Sverdet - Januar 2014 PEDAGOGISK TILBAKEBLIKK Sverdet - Januar 2014 Hei og godt nytt år! Da var vi tilbake og på an igjen etter høytiden, og vi finner stadig på masse morsomme ting å gjøre. I høst har vi drevet mye med formingsaktiviteter,

Detaljer

Kom i gang. Dersom du allerede har en Facebook-konto kan du logge deg inn her /26

Kom i gang. Dersom du allerede har en Facebook-konto kan du logge deg inn her /26 14.10.2016 1/26 14.10.2016 2/26 14.10.2016 3/26 Litt historikk Facebook er en social nettverking tjeneste som var lansert i februar 2004 av Mark Zuckerberg og Eduardo Saverin, begge studenter ved Harvard

Detaljer

Prosjekt. Halvårs-rapport. til fordypning. Eva-Anita Thorsen 2MKA. 7.Januar, 2010

Prosjekt. Halvårs-rapport. til fordypning. Eva-Anita Thorsen 2MKA. 7.Januar, 2010 1 0 Prosjekt 7.Januar, 2010 til fordypning Eva-Anita Thorsen 2MKA Halvårs-rapport 0.1 innhold 2 INFO SIDE Innhold 2 Innledning 3 Hoveddel 4-8 Avslutning 9 Logg 10-12 Bakside 13 0.2 innledning 3 Innledning

Detaljer

Retningslinjer for etwinning-verktøy

Retningslinjer for etwinning-verktøy Retningslinjer for etwinning-verktøy Registrer deg til etwinning Første trinn: opplysninger om registrator Andre trinn: samarbeidspreferanser Tredje trinn: opplysninger om skolen Fjerde trinn: skolens

Detaljer

PIKEN I SPEILET. Tom Egeland

PIKEN I SPEILET. Tom Egeland PIKEN I SPEILET Tom Egeland Kompetansemål etter vg 2 Muntlige tekster bruke norskfaglig kunnskap i samtale om tekster Skriftlige tekster bruke et bredt register av språklige virkemidler i egen skriving,

Detaljer

ImF- UNG BIBELTIMEOPPLEGG

ImF- UNG BIBELTIMEOPPLEGG ImF- UNG BIBELTIMEOPPLEGG Påske 2013 HEI GODE OG DYREBARE MEDARBEIDER! Her kommer et forslag til disposisjon til bibeltimer for påske 2013 fra ImF- UNG. Opplegget fokuserer på aldersgruppen 4.- 6.klasse,

Detaljer

Siggerud. Nede har vi 5-7 klasse og oppe har vi 8-10, rettere sagt ungdomskolen. Oppe har vi lærerværelse og rektors kontor.

Siggerud. Nede har vi 5-7 klasse og oppe har vi 8-10, rettere sagt ungdomskolen. Oppe har vi lærerværelse og rektors kontor. Siggerud Vi fikk Siggerud skole i 2012 og nå er vi i 2014 så da er den to år gammel. Vi har 2 forskjellige skoler, en fra 1-4 og en fra 5-10. Det er to forskjellige etasjer en fra 5-7 og en fra 8-10. Nede

Detaljer

Eksempel på langsvarsoppgavesvar på eksamen 2015

Eksempel på langsvarsoppgavesvar på eksamen 2015 Eksempel på langsvarsoppgavesvar på eksamen 2015 Denne sammensatte teksten er de tre første sidene av et kampanjemagasin fra bistandsorganisasjonen Plan Norge. Magasinet ble sendt i posten til medlemmene

Detaljer

MEG & MITT - FASTE AKTIVITETER. gir deg mulighet til blant annet å:

MEG & MITT - FASTE AKTIVITETER. gir deg mulighet til blant annet å: Vestby og Son bibliotek våren 2015 MEG & MITT - gir deg mulighet til blant annet å: FASTE AKTIVITETER - Holde oversikt over egne lån - Fornye egne lån (gjelder ikke innlånt materiell) - Reservere bøker

Detaljer