B KAMPSKJEMA. OFFISIELLE SPILLEREGLER FOR BASKETBALL Kampskjema. Gyldig fra August Bilde 8 Kampskjemaet KAMPSKJEMA

Like dokumenter
OFFISIELLE SPILLEREGLER FOR BASKETBALL Dommere, sekretariat, kommissær: Oppgaver og myndighet

Viktige punkter fra Offisielle spilleregler for basketball SEKRETARIAT

Retningslinjer for utfylling av skjemaet som er godkjent av NBBF for bruk i alle kamper i norske turneringer

Viktige punkter fra Offisielle Spilleregler for Basketball 2018 SEKRETARIAT

Oppdatert august Sekretariatkurs. Layout: Josefine C. S tokke Haugom

Norges Basketballforbund Dommerkomiteen. Offisielle spilleregler for Basketball 2014

Endringer og gjeldende tolkninger

Norges Basketballforbund. Dommerkomiteen. Offisielle spilleregler for Basketball 2010

Bruksanvisning Turneringsadmin og LiveBasket kampskjema Versjon:

Offisielle spilleregler for basketball. Vedtatt av FIBA Gyldig fra 1. august 2014

Arbeidsinnstruks for sekretær og tidtaker

Arbeidsoppgaver til sekretariatet.

OFFISIELLE SPILLEREGLER FOR BASKETBALL Offisielle spilleregler for basketball

Offisielle spilleregler for basketball

EN INNFØRING I INTERNASJONALT KAMPSKJEMA

Instruks for Sekretariatet

VOLLEYBALL VEILEDNING I UTFYLLELSE AV VOLLEYBALL KAMPSKJEMA. (ALDERSKLASSER)

BRUKERVEILEDNING FOR FØRING AV INNEBANDYLIVE

Brukerveiledning ENKEL. (Registrere kun målscore lag)

Brukerveiledning: Elektronisk kamprapport - Lagledere (hjemmelag/bortelag)

Håndbok for basketballdommere

Sekretariatshåndbok Fet IL Håndball Fethallen

Goalball regler Gjeldende fra 1.jaunar 2003 REGLER FOR GOALBALL

1.5. Straffesparkfeltet følger den heltrukne 6-meterslinjen på banen Straffesparkmerket er rett foran hvert mål på 6-meterslinjen.

SPILLEREGLER FOR NILUT CUP 2014

BRUKERVEILEDING LIVE HÅNDBALL ENKEL VERSJON KUN REGISTRERE MÅLSCORE LAG, SOM KAMPUR I HALLEN BRUKES I KLASSENE 11 ÅR OG YNGRE

KAMPREGLEMENT. Paragraf 1

BRUERVEILEDINGER LIVE HÅNDBALL DIGITAL KAMPRAPPORT

A DOMMERTEGN. OFFISIELLE SPILLEREGLER FOR BASKETBALL Dommertegnene. Gyldig fra August A.1 Tegnene vist her er de eneste som er tillatt brukt.

TIL LAGENE I VOLLEYBALLSERIEN 2015/2016 Vi ber lagene gjøre seg kjent med reglementet før seriestart.

Brukerveiledning STANDARD. (Digital kamprapport)

Brukerveiledning AVANSERT

Regelprøve 2010 for dommere i NHF s serier

Elektronisk kamprapportskjemaer

UOFFISIELT NM I 7 ER FOTBALL FOR EVERK HERRER

SPILLEREGLER OLIVINCUP (INNENDØRS)

KAMP OG SPILLEREGLEMENT FOR DE NASJONALE MESTERSKAPENE I KRIMINALOMSORGEN. FOTBALL... 3 HÅNDBALL... 5 INNEBANDY... 7 BOWLING... 9 GOLF...

Fra 1. juli er det av IHF vedtatt endringer i spillereglene

Orkdal Energicup. Regler for innendørsfotball

oppført i kamprapporten. 14 spillere er allerede oppført under lag A. Dommerne ser at spiller A11 ikke engang er til stede. Avgjørelse?

CSK Cup april 2018

Haslum IL Håndball. INSTRUKS FOR SEKRETARIAT NADDERUD ARENA Generell informasjon:

Infoskriv NM Beachhåndball 2016

REGELBRUDD/ STRAFF Om en innbytter kommer inn på spillebanen før spilleren som skal erstattes helt har forlatt banen, skal:

KAMP OG SPILLEREGLEMENT FOR DE NASJONALE MESTERSKAPENE I KRIMINALOMSORGEN FOTBALL... HÅNDBALL... INNEBANDY... BOWLING... GOLF...

Officiella regler! Detta är en översättning av de engelska reglerna som alltid är det som gäller!

Vesterålen, Hulløy, Berserk, Pumas, Othilienborg, Vadmyra, Krohnsminde, Lillehammer, OSI, Klemetsrud og Ulefoss. Sund Sartor trakk laget

Håndbok for arrangører. i serien 2009/2010. FOTO: Bjørn Hove. E-post: nhf.rmn@handball.no Tlf: Fax:

TURNERINGSREGLER 2017 for 5 er og 7 er fotball (3v3 følger rett etter)

Reglement Kanonball NTBIK 2017

Elektroniske kamprapporter. Hvorfor ta det i bruk?

TIDTAKER- SEKRETÆR. Sesongen

KAMP- OG SPILLEREGLEMENT FOR DE NASJONALE MESTERSKAPENE I KRIMINALOMSORGEN

Turneringsreglement Bend It Cup Kalandseid 2014

ENDRING AV PARAGRAF 7 REGIONENS KAMPREGLEMENT

EASY BASKET Retningslinjer og spilleregler for barn 2013

«kampens siste 30 sekunder»

Jury Det vil bli oppnevnt en jury bestående av 4 medlemmer i turneringen: 1 fra arrangøren og 3 fra deltakende klubber. Juryleder er Vidar Ulstein.

Informasjonshefte og spilleregler. For arrangører For jurymedlemmer For dommere For SFKs observatører Spilleregler

Nye spilleregler 2018 Vårkurs 2018 NFF Oslo

Kampreglement - NBBF Region Midt-Norge

VELKOMMEN TIL BÆRUM OPEN 2012

Turneringsreglement 2017

Kamper i InnebandyLive hvor det skal kåres en vinner (Kamper med eventuell forlenget spilletid og straffekonkurranse.)

REGLEMENT FOR SPAREBANK 1-CUP 2017 INNHOLD

NOVEMBERTURNERINGEN MED ET BUDSKAP :STOPP VOLDEN TURNERINGEN 2013 KAMPREGLEMENT

for klassene 6år 12år

KAPITTEL 1: Kampreglement

Regler HamKams TalentCup Jenter J13-J16.

Spilleregler Futsal KM 2010

Tekst til plansje nr.3 Regel.7 Tillegg i spilletiden

V1,1 Brukermanual. Elektronisk kamprapport - FIKS. Tippeligaen, Toppserien og Adeccoligaen

Lørdag 7. mars og søndag 8. mars har Vanvik Idrettslag gleden av å ønske hjertelig velkommen til Vanvikan Indoor for klassene G14, G16, J14 og J16.

Håndbok. (versjon )

MINIBASKET. Retningslinjer og spilleregler for barn. Vedtatt av Norges Basketballforbund Gyldig fra 1. august 2010

PROTEST OG APPELLREGLEMENT NORGES BASKETBALLFORBUND. Versjon Side 0 av 5

SPILLEREGLER BARNEFOTBALL

TURNERINGSREGLEMENT FOTBALL 2016

Retningslinjer for basketball for barn. Let s Play. Vedtatt av Norges Basketballforbund Gyldig fra 1. august 2008

EASY BASKET Retningslinjer og spilleregler for barn 2016

V2,0 Brukermanual. Elektronisk kamprapport - FIKS. Oddsenligaen / 1.div Kvinner

Sesongen 2014/2015. Håndball for alle. FOTO: Knut A Maråk

Turneringsreglement NSE Indoor Challenge 2014

4. dommerrollen. Administrative oppgaver og egne plikter i forhold til spillereglene. Samhandling og instruks er avgjørende for at dette skal lykkes.

Alle kamper spilles i overensstemmelse med det etterfølgende reglement, håndbok for Norges Bedriftsidrettsforbund og NFF s kampregler.

Håndbok for arrangører

Transkript:

64 Gyldig fra B KAMPSKJEMA Lag A: 1. + 2. periode 3. + 4. periode Ekstraperioder Timeout: Lisens Spiller Spillernes navn Nr Foul inn KAMPSKJEMA Kampart: Dato: Sted: Lag A: Lag B: Klokken: 1. dommer: 2. dommer: Løpende resultat Norges Basketballforbund Serviceboks 1 Ullevål stadion, 0840 Oslo 1. periode 2. periode 3. periode 4. periode Nr P M Nr P Nr P M Nr P Nr P M Nr P Nr P M Nr P Lagfouls: 1. periode 2. periode 3. periode 4. periode Lag B: 1. + 2. periode 3. + 4. periode Ekstraperioder Timeout: Lisens Spillernes navn Nr Spiller inn Foul Lagfouls: Resultat Vinner: Sekretær: Assisterende sekretær: Tidtaker: 1. periode 2. periode 1. periode: 2. periode: 3. periode: 24sekunderstidtaker: 3. periode 4. periode 4. periode: Ekstraperioder: Sluttresultat: Ekstraperioder Nr P M Nr P Nr P M Nr P Nr P M Nr P Nr P M Nr P Kapteinens underskrift ved protest Dommerrapport vil bli innsendt. 1. dommer 2. dommer Bilde 8 et

Gyldig fra 65 B.1 I det følgende gis retningslinjer for utfylling av skjemaet som er godkjent av NBBF for bruk i alle kamper i norske turneringer (Bilde 8). B.2 I internasjonale kamper arrangert av FIBA skal det benyttes eget skjema godkjent av FIBAs tekniske komité. Det henvises til FIBAs engelske utgave av spillereglene for nærmere retningslinjer om føring av dette skjemaet. kampens seirende lag og gul kopi til tapende lag. (fortrinnsvis blå) og én i andre og fjerde periode (fortrinnsvis rød). B.3 Minst 20 minutter før kampstart skal sekretæren fylle ut skjema som følger: B.3.1 Han skal skrive navnet på de 2 lagene øverst på skjemaet. Hjemmelaget skrives inn først som lag «A». I turneringer eller kamper på nøytral spillebane er det lag som er nevnt først i kampprogrammet lag «A», og det andre laget er lag «B». B.3.2 Deretter skal sekretæren føre inn: Lag A: 1. + 2. periode 3. + 4. periode Ekstraperioder Timeout: Lisens 004 B.3.3 B.3.3.2 B.3.3.3 B.3.4 Sekretæren skal så føre inn navnene på alle medlemmene på begge lag ved hjelp av listen som er levert av laglederen eller lagets representant. Lag «A» føres på den øverste delen og lag «B» på den nederste delen. I andre kolonne skrives spillernes etternavn og initialer med STORE bokstaver, og i tredje kolonne nummeret på drakten til hver enkelt navngitte spiller i henhold til listen over lagmedlemmer levert inn av laglederen eller hans representant. Lagets kaptein indikeres med (K) like bak navnet hans. Hvis et lag har færre spillere enn det er plass til på skjema, skal det trekkes horisontal streker gjennom de ledige feltene for lisensnummer, navn, draktnummer og fouls. Nederst, under hvert lag, påføres navnene på lagleder og assisterende lagleder med STORE bokstaver. B.4 Minst 10 minutter før fastsatt kampstart skal laglederne: B.4.1 B.4.2 B.4.3 B.4.4 NORGE 8 9 Spillernes navn PERSSON, R Nr Spiller inn 4 X Foul bekrefte at lagmedlemmenes navn og deres respektive nummer er korrekte. bekrefte laglederens og assisterende lagleders navn. merke av de 5 spillerne som skal starte kampen ved å sette et kryss i feltet «Spiller inn». signere på kampskjema. KAMPSKJEMA Kampart: LK MENN Lag A: NORGE Lag B: SVERIGE Dato: 1/904 13.00 BAKKEN, T. Sted: Klokken: 1. dommer: RYKKINNHALLEN 2. dommer: MOE, S. Bilde 9 Øverste del av skjemaet Lagleder for lag «A» skal utføre denne prosedyre først. Løpende resultat Norges Basketballforbund Serviceboks 1 Ullevål stadion, 0840 Oslo

66 Gyldig fra B.5 Når spillerne kommer på spillebanen for å starte kampen, skal sekretæren sette en ring rundt kryssene for de 5 spillerne på hvert lag som skal starte kampen. (Hvis det er uoverensstemmelse mellom laglederens kryss og hvilke spillere som er på spillebanen, skal dommerne informeres om dette før kampen startes.) B.6 Hver gang en innbytter kommer inn på spillebanen som spiller første gang i kampen, skal det settes et kryss uten ring rundt i feltet «Spiller inn» Lag A: Timeout: Lisens 004 005 006 00 008 009 010 011 012 013 0 015 Lagfouls: NORGE 1. + 2. periode 3. + 4. periode Ekstraperioder 8 9 Spillernes navn PERSSON, R 1. periode 2. periode Nr 1' 2' 3 3 1 4 8 Spiller inn 4 X 3. periode 4. periode Bilde 10 Lagene på skjemaet Foul MATTHIASEN, G. 5 X 10' 2 KORSHAVN, J. 6 X 1' 3 8T 1D BRAATHEN, I. X LINDØ, O. 8 X CHRISTENSEN, J. E. 9 X 1 SANDEN, F. 10 X 3 6'' ' 5' 9 LØVOLD, K. 11 X 4 10' 10'' STRØM, S. A. 12 X 4' 9' 2 FEENSTRA, J. 13 X 1U 9U D D D HOLMBOE, F. X 2'' 4 5K 1T MYHRE, K. R. (K) 15 X 6T 2' 6 9 1' 1L 2B 1T 2 2' 4 1 2 5 6

Gyldig fra 6 B. Timeout B..1 B..2 B.8 Fouls B.8.1 B.8.2 B.8.3 En timeout som innvilges et lag i en halvtidsperiode eller en forlengningsperiode, skal noteres under lagets navn, i rubrikken for den aktuelle perioden, med det spilleminuttet den innvilges i. Ved slutten av hver halvtidsperiode eller forlengningsperiode tegnes 2 parallelle, horisontale streker i ubenyttede rubrikker for timeout. Dersom laget ikke innvilges sin første timeout før i de 2 siste minuttene av annen halvdel skal sekretæren sette 2 horisontale linjer i det første feltet for lagets annen halvdel. Spillerfouls kan være personlige, tekniske, usportslige eller diskvalifiserende, og skal noteres på en spiller. Fouls begått av lagbenkpersonell kan være tekniske eller diskvalifiserende, og skal noteres på laglederen. Fouls noteres på følgende måte: B.8.3.1 En personlig foul noteres med spilleminutt (f.eks. 9). B.8.3.2 B.8.3.3 B.8.3.4 B.8.3.5 B.8.3.6 B.8.3. B.8.3.8 B.8.3.9 B.8.3.10 B.8.3.11 En teknisk foul på en spiller noteres med spilleminutt og «T» (f.eks. 9T). En ytterligere teknisk foul skal også noteres med en T etterfulgt av en BV for bortvisning i det etterfølgende feltet. En teknisk foul på en lagleder for egen usportslig opptreden noteres med spilleminutt og en «L» (f.eks. 9L). En ytterligere lik teknisk foul noteres på samme måte etterfulgt av en «BV» i det etterfølgende feltet. En teknisk foul på en lagleder av en hvilken som helst annen grunn noteres med spilleminutt og en «B» (f.eks. 9B). En tredje teknisk foul (en av disse kan være en L ) skal noteres med en L eller B etterfulgt av BV i det etterfølgende feltet. En usportslig foul på en spiller noteres med spilleminutt og «U» (f.eks. 9U). En eventuell ny usportslig foul noteres på samme måte etterfulgt av en «BV» i det etterfølgende feltet. En diskvalifiserende foul noteres med spilleminutt og «D» (f.eks. 9D). Ved alle fouls som medfører straffekast skal det noteres en apostrof for hvert Alle foul med identiske bestrafninger som kanselleres (strykes) ihht. 42, noteres med «K» bak spilleminuttet, eventuelt ovenfor bokstaven som angir foulens art. Etter hver periode skal sekretæren trekke en tykk vertikal strek mellom de utfylte og de ubenyttede foulrutene. Når kampen er slutt, skal han tegne en tykk horisontal strek gjennom alle ubenyttede foulruter. Eksempler på bortvisning av lagmedlemmer eller lagfunksjonærer: NYTT SKJEMA Eksempler ved bortvisning og ved diskvalifiserende fouls (slagsmål): Ved bortvisning av lagbenkpersonell for å ha forlatt lagbenkområdet ( 39 Slagsmål), skal dette noteres som vist nedenfor. Det skal noteres en «S» i alle gjenværende foulruter for den bortviste personen.

68 Gyldig fra Hvis det bare er laglederen som er bortvist: 4L S S Hvis det bare er den assisterende laglederen som er bortvist: 4B S S S Hvis både lagleder og assisterende lagleder er bortvist: 4L S S S S S Hvis en innbytter er bortvist, og han har færre enn 4 fouls, skal det noteres en «S» i alle gjenværende foulruter: 006 KORSHAVN, J. 6 X 4" " S S S Hvis innbytteren har 4 fouls, skal det noteres en «S» i den siste foulruten: 005 MATTHIASEN, G. 5 X 4 8" 3 S Hvis innbytteren har 5 fouls (er foulet ut), skal det noteres en «S» til høyre for foul rutene: 00 BRAATHEN, I. X 4 8" 4" 5 6" S I tillegg til noteringene i eksemplene ovenfor der en innbytter eller lagfunksjonær bortvises, skal det noteres en teknisk feil på laglederen: B Merknad: Bortvisning og teknisk foul på lagleder ihht. 39 (Slagsmål) skal ikke regnes som lagfouls. B.8.3.11 En diskvalifiserende foul på en innbytter (ikke bortvisning etter 39) skal noteres som følger: 010 SANDEN, F. 10 X 5D" og 5B

Gyldig fra 69 B.8.3.12 En diskvalifiserende foul på en assisterende lagleder (ikke bortvisning etter 39) skal noteres som følger: 5B B.8.3.13 En diskvalifiserende foul på en spiller (ikke bortvisning etter 39) som har begått sin femte foul, skal noteres som følger: 006 KORSHAVN, J. 6 X 3 5 3 4 8 5D" og B.9 Lagfouls 5B B.9.1 B.9.2 For hver periode er det avsatt 4 ruter (like under lagets navn, over spillernes navn) på kampskjemaet for å notere lagfouls. Hver gang en spiller idømmes en personlig, teknisk, usportslig eller diskvalifiserende foul skal sekretæren notere foulen på laget hans, dvs i en av rutene som er avsatt for dette på kampskjemaet. Sekretæren skal notere hver foul på samme måte som i rutene for spillerfoul etterhvert som lagets spillere begår foul.

0 Gyldig fra B.10 Løpende resultat B.10.1 B.10.2 B.10.3 Sekretæren skal føre en kronologisk løpende summering av lagenes scorete poeng. Det er 5 kolonner for løpende score. dette på kampskjemaet. De to første er for første og andre periode, de to neste er for tredje og fjerde periode og den siste for forlengningsperioder. Hver kolonne er delt i 5 underkolonner. Den midterste av disse er skravert og her noteres spilleminuttene. På hver side av minuttkolonnen er det to underkolonner for hvert lag. Den første er for nummer på spilleren som scorer spillemål eller som scorer på (eller mislykkes med) straffekast. Den andre er for løpende resultat og viser det samlete antall poeng ett lag har scoret ved at scorete poeng adderes til den tidligere totalen. Før kampen starter, skal sekretæren sette bokstavene «A» og «B» over kolonnene for scorete poeng for første og andre periode. Til venstre for minutt kolonnen settes bokstaven for det lag som skal angripe mot kurven til venstre for sekretæren, og til høyre settes bokstaven for det lag som skal angripe mot kurven til høyre. Før tredje periode settes bokstavene «A» og «B» på motsatt side. Hvis stillingen er uavgjort etter fjerde periode, skal bokstavene «A» og «B» påføres i kolonnen for forlengningsperioder på samme side som i fjerde periode. Det skal bare noteres én hendelse i samme horisontale linje i en kolonne. B.11 Løpende resultat: Videre instruks B.11.1 B.11.2 B.11.3 B.11.4 B.11.5 B.11.6 1. periode Nr P M Nr P N Bilde 11 Løpende resultat Ved et 3poengs spillemål skal det tegnes en sirkel rundt det antall poeng som det aktuelle laget på dette tidspunkt har scoret. Et spillemål som en spiller ved et uhell scorer på sin egen kurv noteres som om det var scoret av motstanderlagets kaptein på spillebanen. Poeng som scores uten at ballen går i kurven ( 31 Skuddforsøk: Ulovlig ballberøring og ulovlig påvirkning) noteres som scoret av spilleren som gjorde skuddforsøket. Straffekast som tilhører samme bestrafning, slås sammen med en klamme mellom spillerens nummer og det løpende resultatet, og det er da ikke nødvendig å gjenta spillerens nummer. Et mislykket straffekast noteres med en kort horisontal strek i angjeldende rute. Ved slutten av hver periode skal sekretæren trekke en tykk, horisontal linje gjennom de fem underkolonnene, direkte under siste noterte poeng. Før tredje periode starter skal sekretæren skrive resultatet fra første omgang på øverste linje for tredje og fjerde periode. De to lagenes resultat bytter side. 6 6 8 10 11 10 8 B 2 3 4 5 6 8 10 12 16 1 2 3 4 12 15 8 A 2 4 9 12

Gyldig fra 1 B.11. B.11.8 Før en forlengningsperiode starter, skal sekretæren skrive resultatet etter ordinær spilletid på øverste linje for forlengningsperioder, og de to lagenes resultat skal stå på samme side som i fjerde periode. Dersom det spilles flere forlengningsperioder, skal det settes en tykk horisontal strek under siste notering i den foregående forlengningsperiode. Hver gang det er mulig, skal sekretæren kontrollere kampskjemaets løpende resultat mot den synlige resultattavlen. Hvis han finner avvik og resultatet på kampskjema er korrekt, skal han umiddelbart sørge for å få korrigert tavlen. Hvis han er i tvil, eller hvis et av lagene protesterer på rettelsen, skal han informere førstedommeren straks ballen blir død og kampuret er stanset. B.12 Løpende resultat: Oppsummering B.12.1 B.12.2 B.12.3 B.12.4 B.12.5 Når kampen er slutt, skal sekretæren sette to tykke, horisontale streker gjennom de fem underkolonnene under siste noterte poeng i kampen. Han skal dessuten trekke en sammen hengende diagonal strek over alle ubenyttede kolonner (for perioder og forlengningsperioder) for scorete poeng. Ved slutten av hver periode og forlengnings periode skal sekretæren føre resultatet i rubrikken for denne nede på kampskjemaet. Ved kampslutt skal sekretæren notere sluttresultatet og angi navnet på det seirende laget. Sekretæren skal til slutt undertegne kampskjemaet, etter at det er blitt undertegnet av tidtakeren og skudd klokkeoperatøren. Når andredommeren/dommerne har undertegnet, skal førstedommeren være den siste som godkjenner og undertegner kampskjemaet. Med dette avsluttes administreringen av kampen. Bilde 12 Oppsummering Merknad: Dersom en av kapteinene (K) signerer kampskjemaet under protest (i feltet for «Kapteinens underskrift ved protest»), skal alle i sekretariatet og andredommeren/dommerne holde seg til disposisjon for førstedommeren inntil denne gir dem tillatelse til å forlate arenaen A A 84 84 18 20 B 11 11 10 B 81 83 84 85 86 88 88 Resultat 1. periode: 2. periode: 3. periode: 24 26 20 84 4. periode: Ekstraperioder: Sluttresultat: Vinner: Sekretær: Assisterende sekretær: Tidtaker: 24sekunderstidtaker: 26 20 18 24 88 Nr P M Nr P Nr P M Nr P Nr P M Nr P Nr P M Nr P Kapteinens underskrift ved protest Dommerrapport vil bli innsendt. 1. dommer 2. dommer Bilde 13 Nederste del av skjemaet