Håndbok for arrangører. i serien 2009/2010. FOTO: Bjørn Hove. E-post: nhf.rmn@handball.no Tlf: Fax:

Sesongen 2014/2015. Håndball for alle. FOTO: Knut A Maråk

Innledning. Håndball med stil - til dommerne!

Arrangementsmal. NHF Region Øst

Instruks for Sekretariatet

Aldersgrenser sesongen 2008/2009. Aldersdispensasjoner. GENERELLE BESTEMMELSER Vedtatt av regionstyret januar 2008

TIL LAGENE I VOLLEYBALLSERIEN 2015/2016 Vi ber lagene gjøre seg kjent med reglementet før seriestart.

Lag i klassene 12-16, som får innvilget dispensasjon ved forsinket skolestart, kan ikke bli avdelingsvinnere.

Arrangementsmal. Håndball i Vollenhallen

SESONGREGLEMENT 2015/16. Vedtatt av regionstyret 13. februar 2015

- serien 2017/2018. handball.no VELKOMMEN! Sluttspill J/G 14 år april 2018 CSK Hummelarena & Charlottenlund VGS

- serien 2017/2018. handball.no VELKOMMEN! Sluttspill J/G 16 år april 2018 Fagerlihallen, Borgundhallen og Hatlanehallen

Elektronisk kamprapportskjemaer

Oslo Fotballkrets Informasjonsmøte for sesongen 2014 Onsdag 9. april

REGIONSTYRET HAR VEDTATT FØLGENDE BESTEMMELSER. Sesongen 2013/2014. Forhold Ald.best. Senior

Sekretariatshåndbok Fet IL Håndball Fethallen

Urædd Håndball. uhg.no. Arrangement

Haslum IL Håndball. INSTRUKS FOR SEKRETARIAT NADDERUD ARENA Generell informasjon:

Brukerveiledning: Elektronisk kamprapport - Lagledere (hjemmelag/bortelag)

Hvordan unngå å tape en kamp på skrivebordet som er vunnet på banen

SESONGEN 2013/2014 Velkommen! Klubb/Lag oppstartsmøter

Reglement for bedriftsfotball

- serien 2013/2014. handball.no. Invitasjon. Sluttspill J/G 16 år

Kampreglement - NBBF Region Midt-Norge

Innføring av elektroniske kamprapporter i alle klasser år og senior for sesongen 2014

ABC i ungdomsfotballen. Dette må du vite for sesongen 2014

Arbeidsoppgaver til sekretariatet.

Sonemøte ungdom. NFF Rogaland

- serien 2014/2015. handball.no. velkommen. Sluttspill J/G 14 år

- serien 2015/2016. handball.no. velkommen. Sluttspill J/G 14 og 16 år

SESONGREGLEMENT 2016/17 Vedtatt av regionstyret 29. februar 2016 (med endret ordlyd i pkt 15 slik som RS vedtok )

Infoskriv NM Beachhåndball 2016

Brukerveiledning ENKEL. (Registrere kun målscore lag)

INFORMASJON VEDRØRENDE HØSTESESONGEN OG VEIEN FREM TIL BDO-SLUTTSPILL 2015

Hånd(ball)boka Sesongen

1. Aldersgrenser. 2. Dispensasjoner. Dispensasjoner behandles administrativt.

SESONGBESTEMMELSER 2018/2019

Arbeidsinnstruks for sekretær og tidtaker

GENERELLE BESTEMMELSER FOR HERRE-SERIENE

ENDRING AV PARAGRAF 7 REGIONENS KAMPREGLEMENT

Fair Play Permen. Hva er Fair Play? Info fra NFF side 3. Fair Play i Spjelkavik IL, lagenes oppgaver side 4

Cup reglement Landsås Cup 9-11 juni 2017

Elektronisk kamprapport. Opplæring Oddsen ligaen 1. div. Kvinner

VELKOMMEN TIL ÅPNINGSCUP!

Lørdag 7. mars og søndag 8. mars har Vanvik Idrettslag gleden av å ønske hjertelig velkommen til Vanvikan Indoor for klassene G14, G16, J14 og J16.

V1,1 Brukermanual. Elektronisk kamprapport - FIKS. Tippeligaen, Toppserien og Adeccoligaen

GENERELLE BESTEMMELSER NORGES HÅNDBALLFORBUND REGION NORD SESONGEN 2011/2012

Brukermanual for Elektronisk veggtavle

Norges Håndballforbund Region SørVest. Seriereglement. Vedtatt på Regionstinget mai 2004

Brukerveiledning STANDARD. (Digital kamprapport)

Fotballsesongen 2013 Laglederkveld ungdoms- og voksenfotball

Turneringsreglement HARSTAD HÅNDBALLKLUBB

Hånes Idrettsforening, Instruks for Sekretariatet. HIF håndball - instruks for sekretær og tidtaker

RETNINGSLINJER FOR PÅSKECAMP

Klikk for å redigere tittelstil Klikk for å redigere tittelstil. Klikk for å redigere undertittelstil i malen. INFO MØTE 2012 Dommere

KAMPREGLEMENT NBBF REGION ØST

ABC Ungdomsfotball. Dette må DU vite for sesongen 2017

Elektronisk påmelding til NHF Region SørVest må være registrert før kl 24:00 den 30. april

Jury Det vil bli oppnevnt en jury bestående av 4 medlemmer i turneringen: 1 fra arrangøren og 3 fra deltakende klubber. Juryleder er Vidar Ulstein.

SESONGEN Velkommen! Klubb/Lag oppstartsmøter

NFF Hordaland. Lagledermøte Ungdomsfotball (13 19 år)

Velkommen til julecupen 2011

Kamp- og cupreglement 2019

Brukerveiledning for KAMPER ONLINE. Et program utviklet for. Registrering, lagring og distribuering. av kamp- og mesterskapsdata

SESONGREGLEMENT 2012 / 2013 NORGES HÅNDBALLFORBUND REGION NORD

Cup reglement Fagmøbler Landsås Cup 8-10 juni 2018

FIKS klubben (påmeldingsprosedyrer) - Elektronisk kamprapport

BRUKERVEILEDING LIVE HÅNDBALL ENKEL VERSJON KUN REGISTRERE MÅLSCORE LAG, SOM KAMPUR I HALLEN BRUKES I KLASSENE 11 ÅR OG YNGRE

Velkommen til Ungdomsfotballen

Jeg ønsker å flytte en kamp! - Hvordan går jeg frem?

ABC i ungdomsfotballen. Dette må du vite for sesongen 2015

BRUERVEILEDINGER LIVE HÅNDBALL DIGITAL KAMPRAPPORT

Norges Håndballforbund Region SørVest. Seriereglement

Klikk for å redigere tittelstil. Klikk Velkommen for å redigere til tittelstil informasjonsmøte. Klikk for å redigere undertittelstil i malen

Cup reglement Landsås Cup 5-7 juni 2015

retningslinjer - serien 2014/2015 handball.no

REGLEMENT FOR LISENS OG DELTAGERBERETTIGELSE I NHF

OBS OBS OBS OBS OBS OBS

Sluttspill J/G 14 og 16 avvikles april Påmeldinger til TrønderEnergi-serien i klassene J/G 10 senior (4. og 5. div): 30.

Fotballsesongen 2017 Laglederkveld ungdomsfotball (13-19 år)

KAMPREGLEMENT FOR NHF REGION VEST

Sesongen Senior

Fotballsesongen 2019 Laglederkveld ungdomsfotball (13-19 år)

Brukerveiledning AVANSERT

Sesongreglement 2013/2014 Norges Håndballforbund Region Nord

Håndbok. (versjon )

- serien 2013/2014. handball.no. Invitasjon. Sluttspill J/G 14 år. Trønderhallen/Skognhallen april #sluttspill14

Vertskap ved arrangement i Glassverket Idrettshall

BARNEKAMPER i håndball Minihåndball og Aktivitetsserier

Arrangørklubb BASKETBALL VERDENS MORSOMSTE IDRETT!

Transkript:

Håndbok for arrangører Norges Håndballforbund Region Øst

NHF Region Øst ønsker å skape en best mulig sportslig ramme rundt kampene og vil derfor oppfordre alle arrangører til noen faste rutiner både før, under og etter kampene. Dette gjør vi for å gjøre arrangementene bedre, slik at håndballkampen blir morsom og opplevelserik for alle aktører. Vi gjør oppmerksom på at det er egne maler for Østlandsserien og NHF s serier: Elite, 1. 2. 3. divisjon, Postenserien, Lotto og NM. Vi har fokus på Fair-Play programmet. Målet med Fair-Play er å fremme positive holdninger og sunne verdier. Respekt for dommern, respekt på banen og respekt i hallen. Mange haller har tidligere fått tildelt bannere, foreldrevett-kort og plakater til bruk i hallen. Hvis din klubb har spørsmål eller ønske om å få tilsendt fair-play produkter, ta kontakt med regionskontoret. Forberedelser FØR arrangementet Skrive ut kamprapporter Dette gjøres fra www.handball.no husk at kamper kan endres så ta ut kamprapportene så nærme arrangementdatoen som mulig. Når seriekamper avvikles på ukedager er det hjemmelaget som er teknisk arrangør, hvis ikke annen avtale er gjort mellom klubber. Dommeren skal betales i hallen umiddelbart etter at kampene er spillt, dette gjelder kamphonorar, diett og reisegodtgjørelse. Oppmøte i hallen Arrangerende klubb må være på plass i hallen i god tid før kampstart. Kampoversikt og resultatservice Arrangør har oppslagstavle med dagens kamper og resultat hengende tilgjengelig for publikum og spillere. Sekretær/tidtaker De som benyttes i disse funksjonene må kjenne til folderen: SLIK GJØR DERE DET / TIDTAKER-SEKRETÆR Tidtaker må på forhånd være kjent med bruken av kampuret/klokka som benyttes i hallen. Tidtaker/sekretær må gjøre seg kjent med øvrig lokaliteter i hallen, for evt. spørsmål fra publikum eller andre. Arrangør må påse at følgende ting er tilstede i sekretæriatet: - Kamprapporter - Regionens Håndbok for sesongen - Fløyter - Håndbok for arrangører - Time-out skilt - SLIK GJØR DERE DET / TIDTAKER-SEKRETÆR - Ulike baller/størrelser - NHFs lov kamp og konkurransereglement - Stoppeklokker - NHFs spilleregler - Utvisningslapper - Tlf nr til legevakt - Kulepenner Anbefalte priser Voksne: 40,- Barn fra 16 og nedover: Gratis

Før Kampen Der hvor høytaleranlegg er tilgjengelig skal dette benyttes. Gi følgende informasjon over høytaleranlegget: Ønske velkommen Mens dommere og lag løper inn, opplys hvilke lag som spiller. Lagene stiller opp på midten av banen og hilser mot publikum. Navn på lagenes kapteiner og hovedleder. Navn på kampens dommer(e) og klubbtilhørighet. Mens lagene gjør seg klare til kampen, fortell hva de spiller om. Redusert målhøyde I klassene G/J 8-9-10-11 år spilles kamper med redusert målhøyde. Husk å henge på tverrligger. Spilletid Jenter / gutter 33 2x25 minutter (10. min pause) Senior kvinner og menn 2x30 minutter (10. min pause) Jenter / gutter 20 år 2x30 minutter (10. min pause) Jenter / gutter 15-18 år 2x25 minutter (10. min pause) Jenter / gutter 12-14 år 2x20 minutter (10. min pause) Jenter / gutter 11 år 3x15 minutter (05. min pause) Jenter / gutter 08-10 år 2x15 minutter (05. min pause) Ballstørrelse: Menn senior / M33 og G16-20 omkrets 58-60 Gutter 13-15 omkrets 54-56 Gutter 11-12 omkrets 50-52 Gutter 8-10 miniball omkrets 47-49 Kvinner senior / J33og J15-20 omkrets 54-56 Jenter 12-14 omkrets 50-52 Jenter 8-11 miniball omkrets 47-49 NB Som tabellen over viser, så har region Øst valgt muligheten for en mindre ball i EN mellom-klasse ( ellers så skal mellomklassene følge det som er vedtatt for hovedklassen) * J11 år - ballstørrelse 0 omkrets 47-49

Hallreglementet Dere som arrangør plikter å se til at hallens reglement blir fulgt både av spillere/ledere og publikum. Ikke minst gjelder dette hallens bestemmelser vedr. BRUK AV KLISTER - FOTTØY - FLASKER OG RØYKING. Antall spillere Seniorkamper samt 15-20 årsklassen: maksimalt 14 spillere pr. kamp. I klassene 14 år og yngre, kan lagene benytte maksimalt 12 spillere pr. kamp. Uteblivelse av lag Hvis lag ikke stiller til kampstart, skal dommeren signere kamprapporten om at lag ikke møtt og arrangør melder inn ikke møtt ihenhold til veiledning på handball.no Uteblivelse av dommere Stiller ingen av de oppsatte dommerne til kampen, må arrangør se til at en annen håndballkyndig person leder kampen. Kampen skal avvikles. Kampen kan spilles under protest, men dette må påføres kamprapporten før kampen begynner. Noter på kamprapporten at dommeren (e) ikke møtt.

Under kampen Gi følgende informasjon over høytaleranlegget: Målscorere med nummer og navn, ikke i klassene 8-9-10 og 11år. Stilling etter scoring Utvisninger Pauseresultat Tidsriktig musikk spilles i pauser og mellom kamper med et behagelig volum, hvis stereoanlegg er tilgjengelig i hallen. Er det kapasitet, kan det også spilles scoringsmusikk. Skade under kamp Spilleren selv må sørge for å melde / registrere skaden. Skaden meldes elektronisk på www.hhforsikring.no. Etter kampen Gi følgende informasjon over høytaleranlegget: Sluttresultat Takke lag og dommer(e) Ønske publikum velkommen igjen Godtgjørelse for kampledelse NHF Region Øst har følgende godtgjørelse for kampledelse i følgende årsklasser/ divisjoner. 8-9-10 års klassen 60,- anbefalt 11-12 års klassen 125,- 13-14 års klassen 150,- 15-16-17 års klassen 250,- 18 og 20 års klassen 300,- 4.5 og 6. divisjon 300,- J/G 33 250,- Kr. 3,50 pr. km + 0,75 pr. passasjer. Fremmøtegodtgjørelse 50,- (ikke til den som mottar km. godtgjørelse som er satt til min. 50,-) Diett: 5-9 timer 160,- 9-12 timer 250,- Honnorar/km godtgjørelse/diett til enhver tid gjeldende satser fra NHF.

Retningslinjer for utbetaling til dommere Dommeren skal betales i hallen umiddelbart etter at kampene er spillt, dette gjelder kamphonorar, diett og reisegodtgjørelse. Hjemmelaget skal bære denne kostnad, men det er arrangøren som har ansvar for utbetaling til dommeren. Reisegodtgjørelsen skal deles på antall hjemmelag som spiller i de kampene dommeren har dømt. D.v.s. at det føres 1/3 av reisegodtgjørelsen på kamp 1, 1/3 på kamp 2 og 1/3 på kamp 3, hvis dommeren har dømt 3 kamper. Alle dommere som ikke mottar km godtgjørelse, mottar en fast frammøtegodtgjørelse. Kr. 50,- en gang pr.hall pr.dag Godtgjørelsen fordeles på antall dømte kamper. Benyttes bil, skal det benyttes en godtgjørelse fastsatt av regionen/nhf. Dommerne skal samkjøre i en bil der dette er naturlig, enten fra hjemstedsadressen eller et nærmere angitt møtested. Annet skal godkjennes av regionen på forhånd og anmerkes på kamprapporten i kommentarfeltet. Kilometergodtgjørelse beregnes fra hjemstedsadresse til kampstedet. Innsigelser på dommerregninger Klubber som har innsigelser på dommerregninger, må umiddelbart innen 14 dager fra kampdato sende innsigelsen med kopi av utbetalt dommerkvittering til regionskontoret. Regionsstyret tar eventuelle misforhold opp med dommerens klubb.

Viktig etter arrangementets slutt Arrangør MÅ legge inn / registrere alle resultater samme kveld - gjelder også ukekamper. I tillegg skal alle kamprapporter sendes inn 1. virkedag etter arrangementet, også de kamper som ikke blir spillt. Noter på kamprapporten hvorfor kampen ikke blir spillt. Internett Klubben kan registrere resultater på kamper der klubbens lag er hjemmelag eller klubben er arrangør. Påloggingsiden er: http://www.handball.no/logon_klubb.asp Alle klubber skal ha mottatt brukernavn og passord til dette. Telefon Norges Håndballforbund har opprettet en sentral resultattelefon for innringing av resultater for alle seriene. Nummeret til denne telefonen er 815 68 333 (lokaltakst). Meget enkel i bruk. Tast ResPIN nummer som skal stå på kamprapporten og legg inn resultatet (selvforklarende) Kamprapporter tar du ut på: http://www.handball.no/kamprapport_hall.asp For å melde inn resultater via internett: http://www.ehis.no/logon_klubber.asp Hvordan ringe inn resultater: Norges Håndballforbund har opprettet en sentral resultattelefon for innringing av resultater for alle seriene. Nummeret til denne telefonen er: 815 68 333 (lokaltakst) Etter kampen skal arrangør/resultatansvarlig ringe til resultattelefonen, og blir da bedt om å taste inn kampens Resultat PIN. Kampens Resultat PIN vil bli sendt ut til alle lag etterhvert som ordningen for deres serie er klar. Du kan også finne oversikt over Resultat PIN på denne siden (terminlistene). Gangen i registrering via resultattelefonen: 1. Velkommen til Handballforbundets resultattelefon 2. Tast inn kampens Resultat PIN, avslutt med firkant-tast 3. Inntastet resultatpin er: Inntastet Resultat PIN blir lest opp * Er dette korrekt, tast 1 - For ny inntasting, tast 2 * Vennligst vent, systemet sjekker inntastet Resultat PIN

Mulige feil Det oppnås ikke kontakt med databasen: Det ble ikke oppnådd kontakt med systemet. Prøv igjen litt senere. Tjenesten avsluttes. Dersom du har tastet inn feil Resultat PIN: Inntastet Resultat PIN er ikke gyldig, vennligst prøv igjen Dersom resultatet allerede er registrert: Resultatet for inntastet kamp foreligger Dersom kampen (i følge gjeldende terminliste) ikke er spillt: Inntastet kamp er ikke spillt * Tast inn antall scorede mål for hjemmelaget, avlutt med firkant-tast * Tast inn antall scorede mål for bortelag, avslutt med firkant-tast * Vi har registrert følgende resultat, * Antall scorede mål hjemmelag... Lag ikke møtt: Dersom det ene laget ikke har møtt til kampen tastes antall mål lik 0 til laget som møtte, og antall mål lik 99 til laget som ikke møtte. Resultatet vil da bli registrert med 0-0 i målforskjell, og 2 poeng til laget som møtte til kampen. Antall mål inntastet for hjemmelaget blir lest opp * Antall scorede mål bortelag: * Antall mål inntastet for bortelag blir lest opp * Resultatet er registrert * Ønsker du å registrere flere resultater, tast 1, legg på for å avslutte Arrangørtjeneste Arrangører som unnlater å ringe inn resultater og eller ikke returnerer kamprapporten i rett tid, ilegges gebyr. NHF Region Øst Telf: 66 94 16 53 e-mail: nhf.ron@handball.no