2011/12. Spilleregler FUTSAL Barn

REGLEMENT FOR SPAREBANK 1-CUP 2017 INNHOLD

REGLEMENT Grong Sparebank Indoor, 13 til 19 år

10 RETNINGSLINJER FOR 5- OG 7-MANNS INNENDØRS FOTBALL.

1.5. Straffesparkfeltet følger den heltrukne 6-meterslinjen på banen Straffesparkmerket er rett foran hvert mål på 6-meterslinjen.

SPILLEREGLER FOR NILUT CUP 2014

Mo IL Barn og Ungdom ønsker velkommen til. MoSenteret Cup til minne om Randulf Alteren mars 2013

Klasse Spilletid Spilletid i finale og bronsefinale

Mo IL Barn og Ungdom ønsker velkommen til. Randulf Alteren Cup mars 2014

SPILLETID: 5-er fotball: 1 x 22 minutter. 3-er fotball: 1 x 13 minutter (banestørrelse 10x15m)

NOVEMBERTURNERINGEN MED ET BUDSKAP :STOPP VOLDEN TURNERINGEN 2013 KAMPREGLEMENT

TURNERINGSREGLEMENT FOR. (Generalsponsor Fauske Sprint) CUP Trenere, lagledere og spillere plikter å sette seg inn i og etterfølge reglementet.

Regelverk for LSK nattcup i LSK-hallen 5-er fotball Avvik fra vanlige bestemmelser er ført opp i kursiv

TURNERINGSREGLER 2017 for 5 er og 7 er fotball (3v3 følger rett etter)

TURNERINGSREGLEMENT 2012

Lørdag 7. mars og søndag 8. mars har Vanvik Idrettslag gleden av å ønske hjertelig velkommen til Vanvikan Indoor for klassene G14, G16, J14 og J16.

Regler (sist oppdatert 3. oktober 2012)

SPILLEREGLER OLIVINCUP (INNENDØRS)

Regler (sist oppdatert 9.juni 2016)

S P I L L E R E G L E R ***************************** barnefotball

Spilleregler på Julestjerna 2015

Klubbdommerkurs. Del 3 Spillereglene

NFF AKERSHUS. ØNSKER VELKOMMEN TIL KM 5ER I LSK-HALLEN november 2017 og januar 2018

TURNERINGSREGLEMENT NORNETT CUP 2016

Spilleregler Futsal barn/ungdom NFF Buskerud 2018/2019

Alle kamper spilles i overensstemmelse med det etterfølgende reglement, håndbok for Norges Bedriftsidrettsforbund og NFF s kampregler.

Spilleregler Futsal barn Oslo fotballkrets 2013/2014

for klassene 6år 12år

Reglement NNM Fotball for brannfolk

REGEL 1 - SPILLEBANEN Størrelse: min. 25 x 15 m. maks. 75 x 50 m. Anbefalt: min. 40 x 20 m. maks. 60 x 40 m.

Turneringsreglement og informasjon Fjernvarmecup

SPILLEREGLER BARNEFOTBALL

SPILLEREGLER For barnefotball (6-12 år) Nordmøre og Romsdal Fotballkrets

REGELBRUDD/ STRAFF Om en innbytter kommer inn på spillebanen før spilleren som skal erstattes helt har forlatt banen, skal:

Mo IL Barn og Ungdom ønsker velkommen til Randulf Alteren Cup

REGLER FOR SPILL PÅ SMÅ BANER 2009

REGLER FOR SPILL PÅ SMÅ BANER Spilleregler for sjuerfotball, femmerfotball og barnefotball

Gla`grisCup Praktisk informasjon Spilleregler

Regler Krokfoten Sist oppdatert 15.juni 2017

for klassene 13år 14år

Gla`gris Cup Praktisk informasjon Spilleregler

Heimelaga i kampoppsettet startar med ballen, spelar mot elva og brukar vestar dersom det er naudsynt. Vestar ligg i posar bak måla.

CUP 2014 BLÅBYHALLEN SORTLAND - 22 FEBRUAR. Turneringens hovedsponsor: elteamcup@gmail.com. facebook.

DISPENSASJON Det vil ikkje bli gitt dispensasjon for spelarar som er fødde etter 2002! Lagleiarane må sjølv sørgja for at dette blir følgd opp.

Praktisk informasjon Spilleregler Områdekart

Spilleregler Futsal barn/ungdom NFF Buskerud 2016/2017

Regler HamKams TalentCup Jenter J13-J16.

Reglement Lillehammer Indoor Cup 2018 Reglene er i samsvar med NFFs regler. Alle unntak for Lillehammer Indoor cup er anført i kursiv.

SPILLEREGLER LÅNKECUP

9er dommerkurs Del 7 spillereglene i 9er fotball Regel 14 straffespark Regel 15 Innkast Regel 16 Målspark Regel 17 Hjørnespark

KLUBBDOMMERMØTE 26.april 2017

Regler for spill på små baner. Spilleregler for sjuerfotball Spilleregler for femmerfotball Spilleregler for barnefotball

Informasjonshefte og spilleregler. For arrangører For jurymedlemmer For dommere For SFKs observatører Spilleregler

Turneringsreglement Elverumsturneringen 2017

Beitostølen Cup Turneringsoppsett. Innendørsturnering i five-a-side fotball for kvinner og menn senior

Orkdal Energicup. Regler for innendørsfotball

UNGDOMSTREFF I ØSTFOLDHALLEN 2013 TURNERING FOR UNGDOM ÅR. KRETSMESTERSKAP 5'er FOTBALL INNENDØRS

Utleira 3 har 2 kamper på fredagskvelden (kl 2021 og 2151), så vi satser på at samtlige blir med i hallen og følger disse kampene.

Turneringsreglement Elverumsturneringen 2013

Tekst til plansje nr.3 Regel.7 Tillegg i spilletiden

LAGUNEN FOTBALLFEST TURNERINGSREGLEMENT

ROMJULSCUP Skien Fritidspark og 29. desember. Inngang k r 50,- (barn under 12 år gratis)

Forutsetningene er: Gult kort benyttes i klassene år. Gult kort tildeles en spiller som

KAPITTEL 1: Kampreglement

Klubbdommerkurs. små baner Syverfotball Femmerfotball. Tilpasset fotball påp

LØRDAG 28. DESEMBER VÅGÅHALLEN

SPILLEREGLER OG RETNINGSLINJER FOR SPILL PÅ SMÅ BANER

Spilleregler og retningslinjer for barneog ungdomsfotballen

SYDVESTEN turneringshelg Haugesund oktober SILDA CUP for Bedriftslag

Rælingen cup spilles etter NFFs reglementer med unntak av de endringer som fremgår av turneringsreglementet.

HJØRNESPARKSIRKEL En kvartsirkel med radius 25 cm inn på banen markeres i hvert av banens fire hjørner. Dette er hjørnesparksirklene.

Velkommen til COOP CUP 2010

Velkommen til COOP NORD CUP 2009

Turneringsreglement for Camp Stavanger 2012 (13 og 14 år)

Jury Det vil bli oppnevnt en jury bestående av 4 medlemmer i turneringen: 1 fra arrangøren og 3 fra deltakende klubber. Juryleder er Vidar Ulstein.

CSK Cup april 2018

Regelverk Futsal, senior, Sogn og Fjordane.

Lørenskog IF Akademi Cup spilles etter NFFs reglementer med unntak av de endringer som fremgår av turneringsreglementet.

Turneringsreglement Sarpsborg Cup 2016

UOFFISIELT NM I 7 ER FOTBALL FOR EVERK HERRER

Transkript:

Turneringsbestemmelser, generelle Laglister inneholdende klubbnavn, lag, navn og fødselsdato må leveres sekretariatet senest 30 minutter før lagets første kamp (blokkbokstaver eller maskinskrevet). Spillerne må benytte skotøy som ikke setter merker eller på annen måte skader underlaget i hallen (fotball-/joggesko uten knotter). Leggbeskyttere er påbudt. Farlige/skarpe gjenstander skal fjernes (smykker, klokker osv.). De to beste lagene i hver innledende pulje går videre til sluttspill. Arrangøren holder matchballer. Lag som ikke møter / møter for sent Lagene plikter å være klare til kampstart 5 minutter før avspark. Er et lag ikke klart til kampstart, taper laget kampen og resultatet settes til 0 3. Oppvarming Oppvarming kan foregå bak målene lengst unna inngangen, i korridorer i hallen og på banen før kampen. Det er viktig at baller brukt under oppvarming ikke forstyrrer spillet på banene. På grunn av stor påmelding har vi dessverre sett oss tvunget til å kutte ned på oppvarmingstiden på banen til ca. 3 minutter. Dette slik at flest mulig påmeldte lag får delta. Protester Eventuelle protester behandles av en jury oppnevnt av arrangøren. Protesten må være skriftlig og innlevert senest 30 minutter etter at kampen er over. Protestgebyr, kr 500,- betales samtidig med innlevering av protest. Dersom protesten tas til følge, tilbakebetales gebyret. Juryens avgjørelse kan ikke ankes. Juryens sammensetning bekjentgjøres ved oppslag ved turneringens start. Premiering Det gis medaljer til de fire beste lagene og pokal til alle finalelagene (inkludert tapende semifinalister). Det spilles ikke bronsefinale, tapende semifinalister får begge tredje plass. Barnefotball under 13 år Se egne unntak i turneringsreglement.

Turneringsreglement Antall spillere Maksimum fem spillere fra hvert lag, medregnet keeper, er på banen samtidig. Ett lag kan ikke spille med færre enn tre spillere (inkl. keeper). Spillerne må være oppført på laglisten for å delta på kampene. Disse kan byttes ut og inn hele kampen. Innbytte kan skje når som helst under spillets gang, med unntak av keeper som kun kan byttes ved stopp i spillet. Innbytte må foregå fra innbyttersonen som er tre meter til hver side for midtstreken. Ny spiller kan ikke komme inn før den som skal erstattes har passert sidelinjen i innbyttersonen. En spiller kan bare benyttes på ett lag i løpet av turneringen. Det gjøres unntak for keeper som kan spille for flere lag, men kun i samme klasse. De som ønsker dette, må søke turneringsledelsen på forhånd. I klassene småjenter, jenter og junior damer er det tillatt å benytte seg av to overårige spillere som er inntil ett år eldre, men kun én av dem kan spille på banen av gangen. Kommer en spiller under «flyvende innbytte» inn på banen før den som skal erstattes er helt utenfor sidelinjen, kan dommeren stoppe kampen. Advarsel gis til innbytteren. Dette kan også gjelde dersom en eller begge spillerne bytter utenfor innbyttersonen. I begge tilfeller er det opp til dommeren å vurdere om kampen skal stoppes eller om advarsel gis ved første stopp i spillet. Laget som har forbrutt seg skal ikke ha fordel av at spillet blir stoppet. Hvis dommeren stopper kampen, skal spillet gjenopptas med et indirekte frispark fra det sted ballen var da kampen ble stoppet. Spilletid Lillejenter / Lillegutter (11-12 år) 2 x 10 min. uten pause Småjenter / Smågutter (13-14 år) 2 x 12 min. uten pause Jenter / Gutter (15-16 år) 2 x 12 min. uten pause Junior/senior (17-19 år, og 20+ ) 2 x 15 min. uten pause I semifinaler og finaler er det pause på 3 min. Det er individuell tidtaking på hver bane. Dette innebærer at det kan være problem å skille mellom pause-/sluttsignal på de forskjellige banene. Vi oppfordrer alle til å sjekke nedtellingsklokka på banen slik at dere ikke stopper å spille før omgangene er over.

Spilleavvikling Klassen lillejenter/lillegutter spiller enkel serie uten sluttspill. Øvrige klasser spiller innledende serie før sluttspill, og lagenes rekkefølge bestemmes slik: Innledende kamper 1 Antall poeng (3 1 0) 2 Målforskjell 3 Flest scorede mål 4 Innbyrdes oppgjør 5 Loddtrekning Sluttspillkamper Disse spilles som cup, og ved uavgjort etter full tid spilles 1 x 5 min. ekstraomgang etter prinsippet første målet vinner. Er det fortsatt uavgjort, kåres vinneren slik: I klassene småjenter/smågutter vinner det laget som har flest cornere i hele kampen. Står det fortsatt uavgjort avgjøres kampen ved loddtrekning. I de øvrige klassene avgjøres det ved straffespark. Først tre straffer til hvert lag, siden en og en til det er kåret en vinner. Spillets begynnelse Hjemmelaget begynner med ballen og starter spillet på banehalvdelen nærmest inngangssiden. Straffesparkfeltet Straffesparkfeltet følger den heltrukne 6-meterslinjen på håndball-banen. Straffesparkmerket er rett foran mål på den stiplete 9-meters-linjen. Frispark / Innspark / Målkast Innkast erstattes med innspark. Målspark (hvis hele ballen går ut over dødlinjen utenfor mål) erstattes med målkast. Det kan ikke gjøres mål direkte fra innspark. Ved feil, tildeles motstanders keeper målkast. Keeper kan ikke ta ballen med hendene ved tilbakespill fra innspark. I så fall tildeles motstander frispark fra midtlinjen. For Lillejenter/Lillegutt gis veiledning og målkast fra keeper ved første gangs tilfelle.

Motspillerne må være minst tre meter fra ballen ved avspark, og minst fem meter fra ball ved innspark/frispark/hjørnespark. Om dette ikke overholdes, skal spiller som står for nære gis advarsel. Ved målkast skal ingen andre spillere enn keeper oppholde seg eller berøre ball i straffesparkfelt. Hvis et lag drøyer mer enn fire sekunder med å ta frispark/innspark, skal motstanderen tildeles innsparket/frisparket. I tillegg til de forseelser som i henhold til de vanlige spillereglene skal straffes med et direkte frispark, dømmes det direkte frispark for: a) Angrep med skulder mot en motspiller. b) Glidetakling for å nå ballen enten vedkommende treffer ballen eller ikke. Indirekte frispark dømmes som vanlig med unntak av de ovennevnte situasjonene og med tillegg av 4-sekundersregelen. Keeper blir ikke avblåst for å ta mer enn fire skritt. Indirekte frispark skal tas fra det nærmeste punkt på 6-meterslinjen dersom forseelsen finner sted innenfor straffesparkfeltet. Utvisning / Rødt kort Ved en eventuell utvisning skal den utviste spilleren forlate banen, og kan ikke komme inn i kampen igjen. Vedkommende kan heller ikke oppholde seg på innbytterbenken. Laget kan derimot sette inn en ny spiller tre minutter etter at spillet har blitt satt i gang igjen. Får samme spiller 2 gule kort i samme kamp, regnes det som rødt kort og utvisning. Tidsbestemt utvisning for gult kort i 13-16 års klassen benyttes ikke. Skulle et lag ha utvist tre spillere eller flere samtidig, må man vente med lagstraffen slik at man ikke har færre enn tre spillere på banen. Straffespark Tas fra tidligere beskrevet straffesparkmerke. Alle spillere, unntatt den som tar sparket, må være bak eller på høyde med, og minst fem meter fra straffesparkmerke. Keeper skal stå på mållinjen inntil straffespark er tatt.

Straffespark som er dømt rett før full tid (i ordinær omgang eller ekstra omgang) tas til tross for at kamptid utløper. Kun ett evt. returspark (ved retur fra målstenger) etter straffespark er da tillatt, men ikke av den som tar straffesparket. Keeper Keeper kan kun ta ballen i hendene innenfor eget straffesparkfelt. Keeper kan IKKE sparke ballen ut fra eget straffesparkfelt hvis han/hun først har tatt i mot ballen med hendene. Har ball vært utenfor dødlinjen, skal ballen etter målkast, berøre en annen spiller utenfor straffesparkfeltet, før keeper kan berøre ball på nytt. Ved feil, tildeles motstanderlaget indirekte frispark fra midtstreken. Keeper har lov å kaste ballen over midtbanen, men ved målkast må ballen berøre banegulv eller annen spiller på keepers banehalvdel før ballen passerer midtlinjen. Ved feil, tildeles motstanderlaget indirekte frispark fra midtstreken. MERK: Keeper kan ikke gjøre mål ved å kaste ballen direkte i motstanders mål. Mål blir bare godkjent hvis ballen er berørt av en annen spiller før den går i mål. Ved feil, blir motstanderlaget tildelt målkast fra eget mål. Ballen er ute av spill Ballen er ute av spill når den treffer taket. Spillet gjenopptas ved dropping rett under treffpunktet. Er treffpunktet innenfor straffesparkfeltet, droppes ballen i straffesparkfeltet. Treffer ballen taket på vei over dødlinja, dømmes utspill/målkast fra keeper. Offside Offsidereglene brukes ikke. Unntak for Lillejenter / Lillegutt Indirekte frispark erstattes med direkte frispark. Gule og rød kort benyttes ikke. Dommer skal veilede, og evt. gi tilsnakk ved gjentatte overtredelser. NFF s regler i barnefotballen for pressfri sone ved målspark/målkast, og å sette inn 1 ekstra spiller på laget som ligger under, når differanse på lagene er mer enn 3 mål, gjelder. Det er trener/lagleders ansvar å følge opp dette. Fair Play betyr at høyt press skal unngås ved all igangsetting fra keeper. Forøvrig gjelder NFFs regler for fotball på små baner. Oppdatert pr. 27.11.2016.