Like dokumenter
KAMP OG SPILLEREGLEMENT FOR DE NASJONALE MESTERSKAPENE I KRIMINALOMSORGEN FOTBALL... HÅNDBALL... INNEBANDY... BOWLING... GOLF...

KAMP- OG SPILLEREGLEMENT FOR DE NASJONALE MESTERSKAPENE I KRIMINALOMSORGEN

Sjekkliste for nasjonale mesterskap i kriminalomsorgen. Arrangementsteknisk liste for avvikling av NM

REGLEMENT FOR SPAREBANK 1-CUP 2017 INNHOLD

Vesterålen, Hulløy, Berserk, Pumas, Othilienborg, Vadmyra, Krohnsminde, Lillehammer, OSI, Klemetsrud og Ulefoss. Sund Sartor trakk laget

Turneringsreglement NSE Indoor Challenge 2014

CSK Cup april 2018

UOFFISIELT NM I 7 ER FOTBALL FOR EVERK HERRER

Regler HamKams TalentCup Jenter J13-J16.

TURNERINGSREGLEMENT FOTBALL 2016

1.5. Straffesparkfeltet følger den heltrukne 6-meterslinjen på banen Straffesparkmerket er rett foran hvert mål på 6-meterslinjen.

Turneringsreglement Bend It Cup Kalandseid 2014

TURNERINGSREGLEMENT NORNETT CUP 2016

Retningslinjer for arrangement av Døvemesterskap i regi av NFF s Døveutvalg. Godkjent av lagledermøtet

Infoskriv NM Beachhåndball 2016

Lørenskog IF Akademi Cup spilles etter NFFs reglementer med unntak av de endringer som fremgår av turneringsreglementet.

SYDVESTEN turneringshelg

KAPITTEL 1: Kampreglement

Turneringsreglement JENTEFESTIVALEN 2017

Mo IL Barn og Ungdom ønsker velkommen til. MoSenteret Cup til minne om Randulf Alteren mars 2013

- serien 2014/2015. handball.no. velkommen. Sluttspill J/G 14 år

SPILLEREGLER OLIVINCUP (INNENDØRS)

REGLEMENT Grong Sparebank Indoor, 13 til 19 år

- serien 2017/2018. handball.no VELKOMMEN! Sluttspill J/G 14 år april 2018 CSK Hummelarena & Charlottenlund VGS

10 RETNINGSLINJER FOR 5- OG 7-MANNS INNENDØRS FOTBALL.

Turneringsreglement TA-Cupen 2014

Informasjonshefte og spilleregler. For arrangører For jurymedlemmer For dommere For SFKs observatører Spilleregler

Alle kamper spilles i overensstemmelse med det etterfølgende reglement, håndbok for Norges Bedriftsidrettsforbund og NFF s kampregler.

LAGUNEN FOTBALLFEST TURNERINGSREGLEMENT

Turneringsreglement Norway Cup 2012

Turneringsreglement for Camp Stavanger 2012 (13 og 14 år)

Kurland FK VinterCup 2017

BEDRIFTSIDRETTENS SYDVESTEN

Kurland FK VinterCup 2018

CUP 2014 BLÅBYHALLEN SORTLAND - 22 FEBRUAR. Turneringens hovedsponsor: elteamcup@gmail.com. facebook.

Turneringsreglement Elverumsturneringen 2013

UNGDOMSTREFF I ØSTFOLDHALLEN 2017 TURNERING FOR UNGDOM ÅR. KRETSMESTERSKAP 5'er FOTBALL INNENDØRS

Turneringsreglement. Vinterserien spilles etter NFF s reglement med unntak av de endringer som fremgår i dette dokumentet.

- serien 2013/2014. handball.no. Invitasjon. Sluttspill J/G 16 år

Lørdag 7. mars og søndag 8. mars har Vanvik Idrettslag gleden av å ønske hjertelig velkommen til Vanvikan Indoor for klassene G14, G16, J14 og J16.

Fjord Line cup ungdom 2018

Haslum Vårcup Velkommen til Haslum Vårcup 2015

SØKNADSSKJEMA. for. arrangement av cuper og turneringer.

Lyns Høstturnering. - Gutter 2002 Ordinærklassen. Dette skrivet innholder:

Turneringsreglement HARSTAD HÅNDBALLKLUBB

Sparebank 1 Telemark Cup - ungdom

Turneringsreglement Norway Cup 2017

Velkommen til COOP CUP 2010

JURY Turneringens jury skal bestå av fire medlemmer som velges på lagledermøte.

Turneringsreglement Haugesunds Avis Gatecup 2011

Turneringsreglement Haugesunds Avis Gatecup 2014

Jury Det vil bli oppnevnt en jury bestående av 4 medlemmer i turneringen: 1 fra arrangøren og 3 fra deltakende klubber. Juryleder er Vidar Ulstein.

Turneringsreglement Haugesunds Avis Gatecup 2016

Rælingen cup spilles etter NFFs reglementer med unntak av de endringer som fremgår av turneringsreglementet.

Velkommen til COOP NORD CUP 2009

TURNERINGSREGLEMENT Siste gang revidert 1. april 2017

IDR 7.1 Varighet SL-trippelen anbefales å gå over minimum to dager hvis dette er hensiktsmessig.

Turneringsreglement og informasjon Fjernvarmecup

Konkurranseregler for HelseNM 2015

Våg Cup mai 2017 Reglement

for klassene 13år 14år

Officiella regler! Detta är en översättning av de engelska reglerna som alltid är det som gäller!

NOVEMBERTURNERINGEN MED ET BUDSKAP :STOPP VOLDEN TURNERINGEN 2013 KAMPREGLEMENT

Urædd Supercup er, 7 er og 9 er fotballturnering for barn i alderen år. Turneringsreglement

Turneringsreglement DNB Sarpsborg Cup 2015

Turneringsreglement - Sør Cup 2016

Kamp- og cupreglement 2019

Beitostølen Cup Turneringsoppsett. Innendørsturnering i five-a-side fotball for kvinner og menn senior

Til deltakende skoler for fylkesmesterskap i håndball februar 2011

TURNERINGSREGLEMENT FOR. (Generalsponsor Fauske Sprint) CUP Trenere, lagledere og spillere plikter å sette seg inn i og etterfølge reglementet.

Turneringsreglement Elverumsturneringen 2017

Hadeland KFK Cup GIL-parken lørdag 29 og søndag Kl.09:00 19:30

VÅRSPRETTEN Første gang arrangert i. Alle kamper. 24. April mai. Bjørnarhallen. Haukelandshallen. Mini. 27. April - 28.

GENERELLE BESTEMMELSER FOR HERRE-SERIENE A. Lag som uten gyldig grunn ( kfr. Kampreg. 9 ), unnlater å møte til kamp bøtelegges med kr. 10.

Velkommen til MX Sport Cup juni på Søndre Land stadion

GENERELLE BESTEMMELSER FOR HERRE-SERIENE

SARPSBORG BANDYKLUBB

Norsk Helsevesens Idrettsforbund

Transkript:

KAMP OG SPILLEREGLEMENT FOR DE NASJONALE MESTERSKAPENE I KRIMINALOMSORGEN. FOTBALL... 3 HÅNDBALL... 5 INNEBANDY... 7 BOWLING... 9 GOLF... 10 1

2

FOTBALL 1-1 Virkeområdet Der hvor ikke annet er nevnt gjelder Norges fotballforbund sine kampregler i sin helhet. 1-2 Myndighet FIF er overodnet myndighet vedrørende de forhold som er omhandlet i dette reglementet. Den tid enhver oppnevte jury er nærmeste myndighet i tvistesaker i forbindelse med arrangement. Juryen skal bestå av en representant fra arrangørklubben, og en representant fra dommerne. Juryen må være fulltallig for å fatte vedtak. Juryens vedtak er endelig. 2-1 Konkurranseklasser a. Herrer 11-er fotball. Spilletid bør være 2 x 20 minutter med 5 minutters pause. Maksimum antall spillere i troppen til NM er 18 spillere. b. Damer 7-er fotball. Spilletid bør være 2 x 20 minutter med 5 minutters pause. Maksimum antall spillere i troppen til NM er 14 spillere. c. Oldboys 7-er fotball. Spilletid bør være 2 x 20 minutter med 5 minutters pause. Maksimum antall spillere i troppen til NM er 14 spillere. Aldersbestemmelsen for denne klassen er spillere som fyller 35 år i løpet av kalenderåret. Dispensasjon kan gis for inntil 2 spillere fra fylte 33 år. d. Veteranklasse 7-er fotball. Spilletid bør være 2 x 20 minutter med 5 minutters pause. Maksimum antall spillere i troppen til NM er 14 spillere. Aldersbestemmelsen for denne klassen er spillere som fyller 45 år i løpet av kalenderåret. Dispensasjon kan gis til 2 spillere fra fylte 43 år. 2-2 Gruppe/puljespill Ved poenglikhet mellom to eller flere lag bestemmes rekkefølgen slik a. Poeng i innbyrdes kamper. b. Målforskjell (differansen mellom scorede og innslupne mål) i innbyrdes kamper. c. Flest scorede mål i innbyrdes kamper. d. Målforskjell i samtlige kamper. e. Flest scorede mål i samtlige kamper. f. Loddtrekning. 2-3 Plasseringskamper Ved uavgjort resultat, skal resultatet avgjøres ved straffer. 2-4 Finaler/semifinaler Ved uavgjort resultat i finalene (semifinale) skal det spilles 2 x 5 minutter ekstraomganger. Ved fortsatt uavgjort vil resultatet bli avgjort ved straffesparkkonkurranse 3 Drakter og utstyr Opplysning om klubbens draktfarger skal registreres i FIF. Har lagene etter dommerens mening for like drakter, skaffer det oppførte hjemmelaget om nødvendig gjestende lag annet draktsett eller vester. I turneringer er det ethvert lags eget ansvar å ha ekstra draktsett med annen farge. Målvaktene skal ha drakter som skiller seg fra utespillerne. 3

Lagledelsen plikter å påse at samtlige spillere benytter leggbeskyttere. Blir dommeren oppmerksom på at en spiller ikke benytter leggbeskyttere, skal spilleren vises bort fra banen inntil forholdet er i orden. Ingen spillere kan ha på seg noe som kan være farlig for spilleren selv eller andre spillere. Fotballstøvler eller joggesko kan benyttes som fortøy. 4 Deltakerliste/dommerkort Hvert lag plikter før turneringen starter, å innlevere liste til sekreteriatet over alle spillere og ansvarlig lagleder. Lagene har ikke anledning til å benytte andre spillere enn de som er oppført på listen. Spillerens draktnummer skal gjennom hele turneringen stemme med nummeret som er oppgitt på laglisten. 4-1 Antall spillere/innbyttere 7-er fotball a. Et lag kan maksimum ha sju spillere på banen samtidig. Et lag må ha minst fem spillere for å kunne starte kampen. En av spillerne må være målvakt. b. Antall innbyttere er ubegrenset, spillerne kan byttes ut og inn. Lagleder har ansvaret for at utbyttet spiller er utenfor spillebanen før ny spiller settes inn. Alt innbytte skjer ved midten av banen. 4-2 Antall spillere/innbyttere 11-er fotball Antall innbyttere er ubegrenset, spillerne kan byttes ut og inn. Lagleder har ansvaret for at utbyttet spiller er utenfor spillebanen før ny spiller settes inn. Alt innbytte skjer ved midten av banen. Der hvor annet ikke er nevnt, gjelder Norges Fotballforbund sine spilleregler i sin helhet. 5 Uteblivelse/forsinkelse av lag Har et lag uten gyldig grunn ikke møtt i spilleklar stand innen en ventetid på fem minutter, kan laget tape kampen. Resultatet settes da til 0-0. Avgjørelsen tas av juryen etter at laget har vært gitt anledning til å forklare seg. Juryen kan utelukke lag for resten av turneringen. Straff utover dette fastsettes av FIF. Jfr 13.4 straffer. Lagenes lagleder plikter å sjekke kamptid og sted. Lag som ikke møter til kamp vil bli bøtelagt med samme beløp som påmeldingsavgiften til mesterskapet og kan medføre utelukkelse fra neste års mesterskap. Avgjørelsen om dette foretas av FIF. 6 Protester/protestbehandling Det lag som ønsker resultatet av en kamp ugyldig, må gjøre dommeren og motstanderen oppmerksom på dette før laget går av banen. Skriftlig protest må leveres jury senest 30 minutter etter kampslutt. Juryen behandler alle tvistesaker i forbindelse med reglement og arrangement i FIF`s regi. 8 Tidspunkt for arrangement NM i fotball bør avholdes i løpet av de to første ukene i September. 9 Gjennomføring av kamper Alle lag plikter å gjennomføre oppsatte kamper under mesterskapet. 4

HÅNDBALL 1-1 Virkeområdet Der hvor ikke annet er nevnt gjelder Norges håndballsforbund sine kampregler i sin helhet. 1-2 Myndighet FIF er overodnet myndighet vedrørende de forhold som er omhandlet i dette reglementet. Den tid enhver oppnevte jury er nærmeste myndighet i tvistesaker i forbindelse med arrangement. Juryen skal bestå av en representant fra arrangørklubben,og en representant fra dommerne.juryen må være fulltallig for å fatte vedtak. Juryens vedtak er endelig. 2-1 Konkurranseklasser a) Damer Spilletid skal være minimum 2x15 minutter med 5 minutters pause. Finale (semifilnale) bør være 2x20 minutter med 5 minutters pause. b) Herrer. Som over. 2-2 Gruppe/puljespill Ved poenglikhet mellom to eller flere lag bestemmes rekkefølgen slik a. Poeng i innbyrdes kamper. b. Målforskjell (differansen mellom scorede og innslupne mål) i innbyrdes kamper. c. Flest scorede mål i innbyrdes kamper. d. Målforskjell i samtlige kamper. e. Flest scorede mål i samtlige kamper. f. Loddtrekning 2-3 Plasseringskamper Ved uavgjort resultat, skal resultatet avgjøres ved straffer. 2-4 Finaler/semifinaler Ved uavgjort resultat i finalene (semifinale) skal det spilles 2 x 5 minutter ekstraomganger. Ved fortsatt uavgjort vil resultatet bli avgjort ved straffekast. 3 straffer, deretter 1 straffe. Man kan ikke benytte samme straffeskyter før etter sjette straffe. 2-5 Time-out Time-out kan kun benyttes under finalene (semifinaler). 3 Drakter og utstyr Opplysning om klubbens draktfarger skal registreres i FIF. a. Har lagene etter dommerens mening for like drakter, skaffer det oppførte hjemmelaget om nødvendig gjestende lag annet draktsett eller vester. I turneringer er det ethvert lags eget ansvar å ha ekstra draktsett med annen farge. b. Målvaktene skal ha drakter som skiller seg fra utespillerne.. 5

4 Deltakerliste/dommerkort Hvert lag plikter før turneringen starter, å innlevere liste til sekreteriatet over alle spillere og ansvarlig lagleder. Lagene har ikke anledning til å benytte andre spillere enn de som er oppført på listen. Spillerens draktnummer skal gjennom hele turneringen stemme med nummeret som er oppgitt på laglisten. 4-1 Antall spillere Til en kamp må hvert lag stille med minst 3 spillere på banen. Antallet spillere på et lag kan økes til 14 i løpet av kampen, medregnet ekstraomganger. Synker antallet spillere på et lag til under 5 spillere i løpet av kampen, kan spillet fortsette. 5 Uteblivelse/forsinkelse av lag Har et lag uten gyldig grunn ikke møtt i spilleklar stand innen en ventetid på fem minutter, kan laget tape kampen. Resultatet settes da til 0-0. Avgjørelsen tas av juryen etter at laget har vært gitt anledning til å forklare seg. Juryen kan utelukke lag for resten av mesterskapet. 6 Protester/protestbehandling Det lag som ønsker resultatet av en kamp ugyldig, må gjøre dommeren og motstanderen oppmerksom på dette før laget går av banen. Skriftlig protest må leveres jury senest 30 minutter etter kampslutt. Juryen behandler alle tvistesaker i forbindelse med reglement og arrangement i FIF`s regi. 7 Tidspunkt for arrangement NM i håndball bør avholdes i løpet av de to første ukene i April. De årene hvor det blir arrangert nordisk mesterskap (2008-2010 osv) skal arrangementet legges til de to første ukene i April. 8 Gjennomføring av kamper Alle lag plikter å gjennomføre oppsatte kamper under mesterskapet 6

INNEBANDY 1-1 Virkeområdet Der hvor annet ikke er bestemt gjelder Norges innebandys forbund sine regler. 1-2 Myndighet FIF er overordnet myndighet vedrørende de forhold som er omhandlet i dette reglementet. Den tid enhver oppnevnte jury er nærmeste myndighet i tvistesaker i forbindelse med arrangement. Juryen skal bestå av en representant fra arrangørklubben, og en representant fra dommerne. Juryen må være fulltallig for å fatte vedtak. Juryens vedtak er endelig. 2-1 Konkurranseklasser Laget består av Mikslag -2-2 2-2 Gruppe/puljespill Ved poenglikhet mellom to eller flere lag bestemmes rekkefølgen slik a. Poeng i innbyrdes kamper. b. Målforskjell (differansen mellom scorede og innslupne mål) i innbyrdes kamper. g. Flest scorede mål i innbyrdes kamper. h. Målforskjell i samtlige kamper. i. Flest scorede mål i samtlige kamper. j. Loddtrekning. 2-3 Plasseringskamper Ved uavgjort resultat, skal resultatet avgjøres ved straffer. 2-4 Finaler/semifinaler Ved uavgjort resultat i finalene (semifinale) skal det spilles 2 x 5 minutter ekstraomganger. Ved fortsatt uavgjort vil resultatet bli avgjort ved straffeslag. 5 straffer, deretter 1 straffe. Man kan ikke benytte samme straffeskyter før etter sjette straffe. 2-5 Time-out Time-out kan kun benyttes under finalene (semifinaler). 3 Drakter og utstyr Opplysning om klubbens draktfarger skal registreres i FIF Har lagene etter dommerens mening for like drakter, skaffer det oppførte hjemmelaget om nødvendig gjestende lag annet draktsett eller vester. I turneringer er det ethvert lags eget ansvar å ha ekstra draktsett med annen farge. Målvaktene skal ha drakter som skiller seg fra utespilleren 7

4 Deltakerliste/dommerkort Hvert lag plikter før turneringen starter, å innlevere liste til sekretariatet over alle spillere og ansvarlig lagleder. Lagene har ikke anledning til å benytte andre spillere enn de som er oppført på listen. Spillerens draktnummer skal gjennom hele turneringen stemme med nummeret som er oppgitt på laglisten. 4-1 Antall spillere/innbyttere Under kampen har maksimum seks spillere inkludert en målvakt fra hvert lag lov til å være på banen samtidig. Under kampen må hvert lag ha minst fire spillere på banen. Hvert lag skal ha minst to damer på banen til enhver tid. 5 Uteblivelse/forsinkelse av lag Har et lag uten gyldig grunn ikke møtt i spilleklar stand innen en ventetid på fem minutter, kan laget tape kampen. Resultatet settes da til 0-0. Avgjørelsen tas av juryen etter at laget har vært gitt anledning til å forklare seg. Juryen kan utelukke lag for resten av Straff utover dette fastsettes av FIF. Jfr 13.4 straffer. Lagenes lagleder plikter å sjekke kamptid og sted. Lag som ikke møter til kamp vil bli bøtelagt med samme beløp som påmeldingsavgiften til mesterskapet og kan også medføre utelukkelse fra neste års mesterskap. 6 Protester/protestbehandling Det lag som ønsker resultatet av en kamp ugyldig, må gjøre dommeren og motstanderen oppmerksom på dette før laget går av banen. Skriftlig protest må leveres jury senest 30 minutter etter kampslutt. Juryen behandler alle tvistesaker i forbindelse med reglement og arrangement i FIF`s regi. 7 Tidspunk for arrangementet. NM i innebandy bør avholdes innen utgangen av Februar. 8 Gjennomføring av kamper Alle lag plikter å gjennomføre oppsatte kamper under mesterskapet. 8

BOWLING 1-1 Virkeområdet Der hvor annet ikke er bestemt gjelder Norges bowlingsforbund sine regler. I FIF`s regi brukes amerikansk spillestil i sin helhet. 2 Konkuranseklasser Laget består av fire spillere.(minimum tre spillere) 2-2 Gruppespill/ Puljespill Laget kan bestå av både kvinner og menn 3 Plasseringskamper/gruppespill Ved likt antall poeng etter puljespill, vil pinnefall avgjøre. Er det fremdeles likhet, telles strike, videre spare. Ved cupspill gjelder som tidligere. 6 Protester/protestbehandling Det lag som ønsker resultatet av en kamp ugyldig, må gjøre dommeren og motstanderen oppmerksom på dette før laget går av banen. Skriftlig protest må leveres jury senest 30 minutter etter kampslutt. Juryen behandler alle tvistesaker i forbindelse med reglement og arrangement i FIF`s regi. 4 Tidspunk for arrangementet NM i Bowling bør avholdes senest 1.halvdel av juni. 5 Gjennomføring av kamper Alle lag plikter å gjennomføre oppsatte kamper under mesterskapet 9

GOLF 1-1 Virkeområdet Her vises det til NMBF`s regler-jrf. Norges Golforbunds regler Arrangementet bør arrangeres i forbindelse med NM i fotball. 10