SPILLEREGLER FOR NILUT CUP 2014

Like dokumenter
1.5. Straffesparkfeltet følger den heltrukne 6-meterslinjen på banen Straffesparkmerket er rett foran hvert mål på 6-meterslinjen.

10 RETNINGSLINJER FOR 5- OG 7-MANNS INNENDØRS FOTBALL.

REGLEMENT Grong Sparebank Indoor, 13 til 19 år

REGLEMENT FOR SPAREBANK 1-CUP 2017 INNHOLD

Klasse Spilletid Spilletid i finale og bronsefinale

Alle kamper spilles i overensstemmelse med det etterfølgende reglement, håndbok for Norges Bedriftsidrettsforbund og NFF s kampregler.

Mo IL Barn og Ungdom ønsker velkommen til. MoSenteret Cup til minne om Randulf Alteren mars 2013

Spilleregler på Julestjerna 2015

Regler (sist oppdatert 3. oktober 2012)

Kurland FK VinterCup 2017

Regler (sist oppdatert 9.juni 2016)

REGEL 1 - SPILLEBANEN Størrelse: min. 25 x 15 m. maks. 75 x 50 m. Anbefalt: min. 40 x 20 m. maks. 60 x 40 m.

2011/12. Spilleregler FUTSAL Barn

Mo IL Barn og Ungdom ønsker velkommen til. Randulf Alteren Cup mars 2014

SPILLEREGLER OLIVINCUP (INNENDØRS)

Regelverk for LSK nattcup i LSK-hallen 5-er fotball Avvik fra vanlige bestemmelser er ført opp i kursiv

Kurland FK VinterCup 2018

REGLER FOR SPILL PÅ SMÅ BANER Spilleregler for sjuerfotball, femmerfotball og barnefotball

NFF AKERSHUS. ØNSKER VELKOMMEN TIL KM 5ER I LSK-HALLEN november 2017 og januar 2018

Reglement Lillehammer Indoor Cup 2018 Reglene er i samsvar med NFFs regler. Alle unntak for Lillehammer Indoor cup er anført i kursiv.

NOVEMBERTURNERINGEN MED ET BUDSKAP :STOPP VOLDEN TURNERINGEN 2013 KAMPREGLEMENT

TURNERINGSREGLEMENT FOR. (Generalsponsor Fauske Sprint) CUP Trenere, lagledere og spillere plikter å sette seg inn i og etterfølge reglementet.

9er dommerkurs Del 7 spillereglene i 9er fotball Regel 14 straffespark Regel 15 Innkast Regel 16 Målspark Regel 17 Hjørnespark

S P I L L E R E G L E R ***************************** barnefotball

REGLER FOR SPILL PÅ SMÅ BANER 2009

Spilleregler Futsal barn/ungdom NFF Buskerud 2018/2019

Klubbdommerkurs. Del 3 Spillereglene

SPILLETID: 5-er fotball: 1 x 22 minutter. 3-er fotball: 1 x 13 minutter (banestørrelse 10x15m)

Turneringsreglement og informasjon Fjernvarmecup

RIF-CUP Valhall Arena. Onsdag 31 oktober

SPILLEREGLER LÅNKECUP

for klassene 13år 14år

TURNERINGSREGLEMENT NORNETT CUP 2016

REGELBRUDD/ STRAFF Om en innbytter kommer inn på spillebanen før spilleren som skal erstattes helt har forlatt banen, skal:

Regler for spill på små baner. Spilleregler for sjuerfotball Spilleregler for femmerfotball Spilleregler for barnefotball

for klassene 6år 12år

Forutsetningene er: Gult kort benyttes i klassene år. Gult kort tildeles en spiller som

Spilleregler Futsal barn Oslo fotballkrets 2013/2014

Reglement NNM Fotball for brannfolk

TURNERINGSREGLER 2017 for 5 er og 7 er fotball (3v3 følger rett etter)

Spilleregler Futsal barn/ungdom NFF Buskerud 2016/2017

TURNERINGSREGLEMENT 2012

SPILLEREGLER BARNEFOTBALL

Regler Krokfoten Sist oppdatert 15.juni 2017

CUP 2014 BLÅBYHALLEN SORTLAND - 22 FEBRUAR. Turneringens hovedsponsor: elteamcup@gmail.com. facebook.

Beitostølen Cup Turneringsoppsett. Innendørsturnering i five-a-side fotball for kvinner og menn senior

Mo IL Barn og Ungdom ønsker velkommen til Randulf Alteren Cup

Gla`grisCup Praktisk informasjon Spilleregler

Nye spilleregler 2018 Vårkurs 2018 NFF Oslo

Oslo Fotballkrets Teoriprøve 2010

Informasjonshefte og spilleregler. For arrangører For jurymedlemmer For dommere For SFKs observatører Spilleregler

UNGDOMSTREFF I ØSTFOLDHALLEN 2017 TURNERING FOR UNGDOM ÅR. KRETSMESTERSKAP 5'er FOTBALL INNENDØRS

Lørdag 7. mars og søndag 8. mars har Vanvik Idrettslag gleden av å ønske hjertelig velkommen til Vanvikan Indoor for klassene G14, G16, J14 og J16.

Orkdal Energicup. Regler for innendørsfotball

Praktisk informasjon Spilleregler Områdekart

Moss Fotballklubb presenterer

Oslo Fotballkrets Teoriprøve 2009

Gla`gris Cup Praktisk informasjon Spilleregler

HJØRNESPARKSIRKEL En kvartsirkel med radius 25 cm inn på banen markeres i hvert av banens fire hjørner. Dette er hjørnesparksirklene.

Heimelaga i kampoppsettet startar med ballen, spelar mot elva og brukar vestar dersom det er naudsynt. Vestar ligg i posar bak måla.

Klubbdommerkurs Barnefotball, 6-12 år

FUTSALDOMMER Påbygningskurs for autoriserte fotballdommere som skal dømme futsal

Klubbdommerkurs. små baner Syverfotball Femmerfotball. Tilpasset fotball påp

Rekrutteringsdommerkurs. Regel.12 Feil og overtredelser

9er dommerkurs. Del 6 spillereglene i 9er fotball. Regel 13 - Frispark Regel 12 - Feil og overtredelser

LØRDAG 28. DESEMBER VÅGÅHALLEN

Regelverk Futsal, senior, Sogn og Fjordane.

ROMJULSCUP Skien Fritidspark og 29. desember. Inngang k r 50,- (barn under 12 år gratis)

CSK Cup april 2018

KAMPREGLEMENT FOR BEDRIFTSFOTBALL TRONDHEIM 2016

Regler HamKams TalentCup Jenter J13-J16.

Turneringsreglement Bend It Cup Kalandseid 2014

Spilleregler Futsal KM 2010

Beitostølen Cup. Turneringsoppsett. Innendørsturnering i five-a-side fotball for kvinner og menn senior

SPILLEREGLER OG RETNINGSLINJER FOR SPILL PÅ SMÅ BANER

TURNERINGSREGLEMENT FOTBALL 2016

Informasjonshefte. Futsal-serien 2012/2013. Jenter og gutter 10, 11 og 12 år

UOFFISIELT NM I 7 ER FOTBALL FOR EVERK HERRER

Rundskriv - 01/2019 Om regelendringer fra 1.januar

Spilleregler og retningslinjer for barneog ungdomsfotballen

KM Futsal Informasjonshefte For arrangører For jurymedlemmer For dommere Spilleregler

REGLER SPILLE 2007 TSAL FU

Transkript:

SPILLEREGLER FOR NILUT CUP 2014 Spillereglene følger Norges Fotballforbunds regler for spill på små baner 2011 i kapitlet som heter «Spilleregler for femmerfotball for ungdom og voksne», men med særtilpasninger. Gjengitt med tillatelse fra NFF. 1. SPILLEBANEN Den heltrukne gule linjen markerer banen (brukes normalt som håndballbane). Straffesparkfelt: Seks meter ut fra mållinjen, heltrukket gul linje/bue. Målene: Det benyttes størrelse 5 x 2 meter. 2. ANTALL SPILLERE Det benyttes fem spillere på hvert lag samtidig, inkludert målvakt. 3. SPILLETS VARIGHET 1 x 18 minutter i innledende runder og 2 x 10 minutter i sluttspill. 4. SPILLETS BEGYNNELSE Laget som er oppført som hjemmelag inntar banehalvdelen som er nærmest kafeen og tar avspark. I sluttspillet tar lagene avspark hver sin omgang, hjemmelaget først. I Golden Goal benyttes dropp. 5. FRISPARK Motspillere må være minst fem meter unna ved frispark. Et indirekte frispark til det angripende lag skal tas fra det nærmeste sted på straffefeltlinjen dersom forseelsen finner sted innenfor straffesparkfeltet. 6. STRAFFESPARK Tas på 6-meters linjen rett foran mål. Alle spillere unntatt den som skal ta frisparket må befinne seg utenfor straffeområde bak ballen og minst fem meter fra straffesparkmerket, og bak en tenkt linje som går gjennom ballen og parallelt med mållinjen. 7. INNKAST/INNSPARK Innkast erstattes av innspark. Ballen skal ligge i ro og være på eller bak den gule linjen. Motspillere må være minst fem meter unna ved igangsettelse. Det kan ikke scores direkte fra innspark.

8. OFFSIDE Praktiseres ikke. 9. MÅLSPARK Målspark erstattes av målkast og tas hvis hele ballen går ut over mållinjen utenfor målet. Ved målkast kan ballen kastes ut av straffesparkfeltet uten at den må ligge på bakken. Motstander må være utenfor straffesparkfeltet ved målkast. Det er tillatt å kaste ballen over midtstreken ved målkast, også når målvakten skal frigjøre ballen etter redning. Keeper kan ved målkast ikke berøre ballen igjen på egen banehalvdel etter tilbakespill fra medspiller. 10. UTVISNING Ved utvisning må laget spille med én spiller mindre i inntil to minutter før en annen spiller kan komme inn. Se for øvrig regel 12, 2. avsnitt. SPESIALREGEL FOR MÅLVAKT Et indirekte frispark tildeles motstanderlaget om målvakten begår noen av følgende regelbrudd: - Etter å ha satt ballen i spill berører ballen igjen på egen banehalvdel etter at den er spilt fra en medspiller, uten at ballen er blitt spilt eller berørt av en motspiller. - Berører ballen med hendene om den forsettlig er spilt til vedkommende av en medspiller. - Berører ballen med hendene etter å ha fått den direkte fra et innspark utført av en medspiller. - Har ballen under kontroll med føttene eller hendene i mer enn fire sekunder på egen banehalvdel før den frigjøres. MERKNADER SPESIELT FOR INNENDØRSFOTBALL: 4-SEKUNDS REGELEN Hensikten med denne regelen er at spillet skal settes hurtig i gang etter all stans i spillet. Brukes ved avspark etter mål, frispark, straffespark, innspark, hjørnespark og målkast. Det er opp til dommeren å avgjøre når tidsrammen på fire sekunder er overskredet. Som en rettesnor gjelder: Fra det tidspunktet spilleren/laget kan sette ballen i spill og til den blir satt i spill, skal det ikke gå mer enn fire sekunder. Gjelder også når keeper har ballen i hendene. FORLENGET SPILLETID I SLUTTSPILL Ved uavgjort etter ordinær tid i sluttspillet skal spilletiden forlenges. Golden Goal praktiseres, dvs. første mål vinner. Etter et minutt stoppes kampen av et lydsignal og hvert lag skal ta ut

en spiller (uten å sette inn nye spillere). Dette gjentas hvert minutt inntil det er to spillere igjen på banen på hvert lag. Hvis et lag pådrar seg utvisning når det kun er igjen to spillere på hvert lag, skal den utviste spiller forlate banen, men laget kan sette inn en annen spiller. Motstanderen kan da sette inn en ekstra spiller i to minutter. Disse spillerne må ha deltatt i den pågående Golden Goal. REGEL 1-17, GJELDENDE FOR SPILL PÅ SMÅ BANER: Disse reglene gjelder så langt de ikke kolliderer med særtilpasningene gjengitt i herværende reglement. Særtilpasninger i henhold til aktuelle regler: REGEL 3: ANTALL SPILLERE Det benyttes fem spillere på hvert lag samtidig, inkludert målvakt. Inntil sju innbyttere kan byttes ut og inn mens ballen er i spill. Det praktiske byttet skal skje på sidelinjen ved innbytterbenk og innenfor merket felt. Overtredelse straffes med gult kort og indirekte frispark. Ved keeperbytte må det være stopp i spillet. Hvert lag må ha minimum fire spillere for å begynne en kamp. REGEL 4: SPILLERNES UTSTYR Leggskinn/leggbeskyttere skal benyttes og farlige/skarpe gjenstander på spillerne må fjernes. Lagene må ha drakter som skiller seg fra hverandre og dessuten ha godt synlig nummer bak på ryggen. Ved draktlikhet skal laget som er oppført som bortelag ta på seg vester i avvikende farger. REGEL 5: DOMMERE Det benyttes to dommere. Disse to plasserer seg diagonalt på hver sin sidelinje og har i hovedsak ansvar for hver sin banehalvdel. REGEL 9: BALLEN I OG UTE AV SPILL Stoppes spillet mens ballen er innenfor straffesparkfeltet og spillet skal gjenopptas ved dropp, skal dette skje på det nærmeste sted på straffefeltlinjen. Ballen er ute av spill når den treffer taket. Spillet gjenopptas med innspark til motstanderlaget til det lag som sist berørte ballen. REGEL 10: NÅR MÅL GJØRES Når et lag har gjort mål, skal motparten ta avspark fra midten. Motspillere må være minst fem meter unna ved avspark.

REGEL 12: FEIL OG OVERTREDELSER Direkte frispark: Som vanlige spilleregler. I tillegg til de ni forseelser som i henhold til de vanlige spillereglene skal straffes med direkte frispark (evt. straffespark), skal direkte frispark også dømmes om en spiller: a) angriper en motspiller med skulderen, eller b) foretar en sklitakling for å nå ballen enten vedkommende treffer ballen eller ikke. En utvist spiller kan ikke komme inn i kampen igjen, og kan heller ikke oppholde seg på innbytterbenken. Ved utvisning må laget spille med færre spillere i inntil to minutter. Når denne tiden er gått kan laget sette inn en annen spiller. Tiden regnes fra det øyeblikk spillet gjenopptas etter den forseelse som førte til utvisning. Spilleren som skal inn kan delta etter tegn fra tidtaker/speaker over høyttaleranlegget. Laget kan imidlertid sette inn en ny spiller dersom motstanderlaget scorer mål innenfor de to minuttene. Hvis et lag pga. tidsbegrensede utvisninger kun har tre spillere (inkl. målvakt) på banen, og får ytterligere spiller(e) utvist, skal utvist spiller straks forlate banen. Soningen av «2-minutters lagstraff» skal imidlertid utsettes til tiden for den (de) første av tidligere idømte 2-minutters straffer er utløpt. Det vil si at laget skal ha minimum tre spillere på banen. Ved utvisning gjelder ellers: - Om begge lagene spiller med fire (eller tre) spillere og det lages mål, fortsetter begge lagene med fire (eller tre) spillere. - Om det er fem spillere mot tre, eller fire mot tre, og det laget som har flest spillere scorer, får laget med tre spillere kun sette inn én ny spiller. - Om laget som har færrest spillere scorer, fortsetter kampen uten å endre antall spillere. REGEL 16: MÅLSPARK/MÅLKAST Dersom målvakt overskrider 4-sekunds regelen ved målkast skal det dømmes indirekte frispark til motparten fra det nærmeste sted på straffefeltlinjen. REGEL 17: HJØRNESPARK Ved hjørnespark skal ballen være på eller bak den gule linjen der sidelinjen og mållinjen møtes. Motspillere må være minst fem meter unna ved hjørnespark. Regel 1-17 og NFF s generelle spilleregler for innendørs fotball finnes her. FOR ØVRIG GJELDER: 1. Lag som ikke møter til kampstart taper kampen. Kampen settes til 0-0. Det fremmøtte laget får tre poeng, mens det laget som ikke møter mister tre poeng.

2. Puljevinnere og puljetoere går til sluttspill. Ved poenglikhet gjelder i rekkefølge: a) Innbyrdes oppgjør (kun dersom poenglikhet mellom to lag) b) Målforskjell c) Flest scorede mål. d) Loddtrekning. 3. Levering av spillerliste: Det er kun lov å endre spillerlisten én gang etter 30. oktober (påmeldingsfrist). Denne endringen gjøres før onsdag 12. november 2014 kl. 23:59. 4. Et lag kan maksimalt påmelde 12 spillere (inkl. keeper(e)). Nedre aldersgrense for spillere under cupen er fylte 15 år ved kalenderårets begynnelse. Dispensasjoner fra kravet til alder vil ikke bli gitt. 5. Lag som benytter uregistrerte spillere, dvs. spillere som ikke er på lagets endelige liste, kan bli diskvalifisert. 6. Røde kort skal behandles av jury. 7. Protest: Det utnevnes en protestjury med følgende medlemmer: En fra arrangør, en dommer og en fra gjestende deltakerlag. 8. Det må innbetales kr. 500,- ved innlevering av protest. Protesten må leveres sekretariatet senest 30 minutter etter kampslutt. Protestgebyret tilbakebetales dersom protesten tas til følge.