Ovde su date osnovne smernice za sigurnost dece. Procitajte uputstvo i rukovodite se njime

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Ovde su date osnovne smernice za sigurnost dece. Procitajte uputstvo i rukovodite se njime"

Transkript

1 Uputstvo za montiranje Auto za decu na baterije AM 7 Predvidjen za decu preko 3 god. starosti Ovde su date osnovne smernice za sigurnost dece. Procitajte uputstvo i rukovodite se njime Proizvod drzati dalje od izvora vatre Proizvod montira iskljucivo odrasla osoba Dete vozi auto iskljucivo pod nadzorom odrasle osobe Nije predvidjeno za voznju po putu koji je namenjen za kretanje motornih vozila. Auto voziti samo u bezbednom okruzenju Maksimalna podrzana tezina je 20 kg materijal odlozite za reciklazu Posle montiranja vozila, kutiju i zastitni Pre koriscenja proverite da li su svi delovi dobro zategnuti Proveravajte ispravnost pre svake voznje. Time povecavate bezbednost deteta Ne preopterecujte auto, osteticete zupcanike Izbegavajte rupe. Ne vozite po vrlo hladnom, kisovitom ili po pretoplom vremenu Izbegavajte prepreke, moze doci do ostecenja Odrzavajte auto suvom krpom Auto nije prevozno sredstvo Ovaj auto ima dve mogucnosti: - deca mogu samostalno voziti koristeci papucicu za gas - odrasli mogu upravljati autom preko daljinskog upravljaca Procitajte uputstvo i zadrzite ga.pre prvog koriscenja potrebno je puniti bateriju 12h. Za sva eventualne nedoumice, procitajte Korisnicko uputstvo za vozila ( i pridrzavajte se uputstva koja su data u vezi sa baterijom i koja se ticu bezbednosti malih vozaca.ukoliko niste uspeli da namontirate auto, kontaktirajte nas na servis@aristom.rs ili na 060/ ili 018/ Hvala!

2 Baterija 12V7Ah 12V10Ah Motor 12V35W, RS550PH-12V Punjenje Ulaz 220V, HZ, izlaz 12V1A 6V4.5Ah FD390-V Maksimalna podrzana tezina 25kg Vreme punjenja 8-12h Vreme koriscenja 1-2h Brzina km/h Za uzrast 3+ R/C AAA1.5V Domet daljinskog upravljaca 10-15m *Auto koristi punjive baterije. *Punjenje baterije vrsi iskljucivo odrasla osoba.stare baterije se odlazu u reciklazni otpad. *Nemojte mesati stare I nove baterije.takodje, koristi se tip baterija propisan od proizvodjaca. *Povezite baterije, anodu na anodu, katodu na katodu. *Zamenite baterije novim, ako ih duzi vremenski period niste koristili. *Proverite periodicno da baterije nisu korodirale ili se na neki drugi nacin nisu ostetile. *Nikada ne prepravljajte strujno kolo. *Dimenzije pakovanja 143x74x44cm Predvidjeno za uzrast 3+ Maksimalno opterecenje do 20kg Montiranje vrsi odrasla osoba Pre koriscenja, procitajte I zadrzite ovo uputstvo Pre prvog koriscenja, bateriju puniti od 8-12h Lista delova: Karoserija (polypropylene) 1 kom Adapter 1 kom Volan 1 kom MP3 konektor 1 kom Sediste 1 kom Uputstvo Tockovi 4 kom Daljinski upravljac 1 kom Upozorenje: Opasnost od gusenja.ovaj proizvod sadrzi sitne delove.nije pogodan za decu ispod 3god. starosti.drzite malu decu dalje od vozila dok ga slapate.ovaj proizvod moze sklapati iskljucivo odrasla osoba.uvek uklonite zastitni materijal i plasticne kese, i odlozite ih u skladu sa propisima.

3 Vase vozilo ima sledece delove (vidi sliku ispod) 1. Pratite pazljivo slike i sklopite vase vozilo 1.Pre koriscenja proizvoda, pokazite vasem detetu kako se koristi.uvek prvo pregledajte ispravnost 2.Nije predvidjeno za decu ispod 3 god.starosti 3.Punjenje baterije vrsi iskljucivo odrasla osoba i sam proces je van domasaja dece 4.Dok vozi, dete je u pratnji odrasle osobe 5.Auto voziti po ravnom terenu, bez prepreka.ne voziti po blatu, po neravnom terenu i sl. 6.Pre koriscenja, proverite ispravnost vozila.ako se vozilo ne koristi duze vreme povremeno punite bateriju 7.Koristite punjac i baterije koje ste dobili uz vozilo.ne prepravljajte strujno kolo 8.Ne spajate terminale na akumulatoru diretno 9.Ne vozite blizu vode, stepenica,po kisi, ledu i sl.obezbedite bezbedno okruzenje vasem detetu

4 Postavite reduktor na zadnju osovinu, sa leve strane. Postavite tocak i postarajte se da se uklopi u reduktor. Zatim, stavite sajbnu.nakon toga gurnite splentu kroz rupu na zadnjoj osovini, i krajeve iskrivite u stranu da ne bi spala. Zatim postavite rat-kapnu. Spojite konektor koji viri iz volana sa konektorom koji izlazi iz vozila. Zatim, postavite volan na upravljacku sipku i ucvrstite srafom i maticom. Namestite vetrobran i retrovizore, pritisnite dok se ne cuje klik.

5 Postavite rol-bar, kao na slici levo Pritisnite dok se ne cuje klik Namestite sediste, kao na slici levo Srafcigerom odsrafite poklopac Stavite baterije Vratite poklopac i zasrafite

6 VOZILO NA BATERIJE Pred iđe o za uzrast preko god. starosti. O a ez o je oše je zaštit e ka ige priliko ož je. Mo tira je i sasta lja je ozila isključi o rši odrasla oso a. Pu je je aterije isključi o rši odrasla oso a. O a igračka sadrži delo e poput ka lo a, otora, aterije i druge ko po e te za čije je održa a je i stal o pro era a je isključi o zaduže a odrasla oso a. Moli o as da uputst o do kraja pročitate i da se detalj o pridrža ate istog u ilju ez ed e i sigur e ož je. Pred iđe o je za igru i razo odu de e starije od ese i. Koriš e je igračke doz olje o je isključi o u prat ji odrasle osobe. Pre ož je Postarajte se da ozilo u ek pre ož je ude pregleda o, da i se iz egle e e tual e ezgode. Proverite da li je vozilo kompletno namontirano. Pro erite šrafo e. Pro erite sedište, pogledajte da li je do ro podeše o i ez ed o. Naučite aše dete kako da pra il o upra lja. Sa ti i tre alo da udu upoz ata s a de a koja žele da voze, deca iz susedstva i sl. Bezbednost Vi ste duž i o ez editi detetu ož ju u sigur o okruže ju. Vož ja se od ija uz o a ez o prisust o odrasle oso e. Ne doz olite de i ko takt sa pu jače i aterijo. Po ri ite se da dete e dodiruje točko e i da druga de a isu u lizi i dok se ozilo kre e. Dok dete ozi o a ez o osi zaštit u ka igu. Ukoliko odel poseduje podesi pojas, aučite dete kako da ga koristi, jer a taj ači po e a ate ez ed ost.dete sedi u ek a sedištu i o u e o je. Ne dozvolite da dete vozi bosonogo.

7 Nikada e i tre alo de se oze d oje ili ise de e u ozilu koje je pred iđe o za jed o dete. Imajte uvek i prvenstveno na umu detetovu bezbednost. Dete vozi samo u bezbednim oblastima. Nikada e oziti u lizi i ja ih pute a, lizu stepe išta, aze a ili ode, ta o gde se ozilo ože nakvasiti. Za ož ju se koriste su i, t rdi, eto ira i, asfaltira i tere i, ez ed a dečja igrališta i sl. Ne preporučuje se ož ja po pesko ito, lat ja o i eka o tlu. Ne voziti po mokrom terenu ili terenu koji je pod nagibom. Ne oziti po kišo ito, laž o i aglo ito re e u. Zapamtite o o je dečija igračka namenjena za igru i razonodu dece starije od 36 meseci i sa ogra iče je teži e a je od kg.. Ukoliko i ate ilo kak e edou i e u ezi sa sposo oš u ašeg deteta da rukuje igračko, ruko odite se lič i sta o, i aju i u idu da se otoričke sposobnosti kod dece iz meseca u mese raz ijaju. Takođe duž i ste o ez editi detetu sigur u ož ju u ez ed o okruže ju. Održa a je Vozilo održa ajte su o krpo. Strogo je za ra je o prepra ljati ozilo ili u doda ati delo e po s o ahođe ju. Periodič o pro era ajte ka lo e, spoj i e i sve veze na vozilu. Bateriju pu i isključi o odrasla oso a. Ukoliko se ozilo aglo zausta i ili uopšte e e da kre e, pro erite pr o da ije pregoreo osigurač. Osigurač od A se alazi ispod sedišta. Pu je je je posta lje o ispod sedišta, pro erite s re e a a re e s e ži e i ko takte. Obavezno zaustaviti vozilo pre nego se promeni smer napred - azad, ikako u toku ož je, to ošte uje vozilo. Pridrža ajte se uputst a o aksi al o optere e ju ozila. Pridrža ajte se uputst a o staros oj gra i i deteta. O a ez o isključite ozilo off kada se presta e sa ož jo. U periodi a kada se ozilo e koristi duže re e pr. zi sko do a godi e potre o je po re e o i i u jed o eseč o ispraz iti aku ulator i apu iti ga kako i se održala fu k io al ost.

8 Rukovanje vozilom: Uključite gla i prekidač o /off, pritis ite prekidač apred/ azad for ard/ a k ard, za kreta je pritis ite ož u pedalu i ozilo ide u želje o s eru. Kod modela sa dalji ski upra ljače potre o je a estiti prekidač u želje i reži ož je: a ual za upra lja je pute papuči e za gas ili re ote o trol r ili t kod ekih odela za ko a du pute dalji skog upra ljača. Kada se oga podig e sa ož e pedale vozio se automatski zaustavlja. Za kreta je u azad: uključite gla i prekidač o /off, prekidač apred/ azad for ard/ a k ard stavite u poziciju nazad, vozilo ide unazad. Dugmad na sredini volana su za zvuk (kod nekih modela potrebno je u volan staviti odgo araju e baterije). O jas ite detetu da ozilo ide dok se daje gas, a zausta lja se tako što dete tre a da podig e ogu sa papuči e. Takođe ga aučite da ikada u toku ož je e pritiska prekidač apred/ azad for ard/ a k ard, jer a taj ači ošte uje vozilo. Za ra ite detetu da se u toku ož je dok je auto u pokretu, igra prekidače apred/ azad for ard/ a k ard koji određuje s er kreta ja. Za pro e u s era, auto ora da ude u fazi mirovanja. Punjenje baterije Baterija se alazi ispod sedišta. Baterija dolazi prazna ili vrlo malo napunjena. Ukoliko dodje napunjena neka dete vozi vozilo dok se potpuno ne isprazni pre prvog punjenja. Pre pr og koriš e ja, ukoliko je aterija potpu o praz a, ateriju orate pu iti -10 sati. Nikada nemojte bateriju pu iti iše od sati eprekid o jer ože do i do ošte e ja. Kada ozilo poč e da ide sporije dopu ite ateriju. Posle pr og praž je ja aterije s aki slede i put se pu i - sati, a ikada duže od sati. Punjenje baterije obavlja odrasla osoba.nikada nemojte dozvoliti detetu da puni bateriju ili da vam po aže.iz eg ite s aki ogu i ko takt deteta sa ozilo čija se aterija pu i. Najčeš a pita ja i odgo ori O i auto o ili i otori i aju jed osta a reše ja za e e tual e pro le e koji se ogu ja iti prilikom koriš e ja. Moli o Vas pročitajte reše ja, rlo su jed osta a i ožete k ar otklo iti sa o za par minuta.

9 Najpre, uočite gde se alazi priključ i a za pu je je kod odela koji ste kupili, kod ekih odela je pored sedista, cesto je i na mestu rezervoara za gorivo.. Auto se e e pokre uti. *Pro erite da li papuči a za gas i a ko takt.desa a se da se ko takt ola a i i preki e, usled oz je po neravnom terenu. *Proverite da li je baterija pravilno postavljena i povezana. *Mozda je aterija ispraž je a, dopu ite je. Nor al o je da aterija i pu jač udu topli priliko procesa punjenja. *Baterija je stara ili je iste održa ali duži re e ski period, kupite o u, a staru odložite za re iklira je. Pu ji e aterije su potroš a ro a, jiho ži ot i ek je oko pu je ja. Ako duži re e ski period e koristite auto, o a ez o jed o eseč o apu ite ateriju.ukoliko iste ateriju redo o odrza ali, verovtatno je necete moci ponovo puniti.zato je zamenite novom.punjive baterije ovog tipa, imate u svakoj prodavnici akumulatora. *Osigurač je pregoreo, to se deša a priliko preoptere e ja ozila, usled arira ja struj og apo a, z og k ara a elektro otoru Pro e ite osigurač, sta ite o i. *Prekidač o /off e radi kako tre a, iz u ite ga i pogledajte da li su s e ži e a estu. *Može se desiti da udu u prekidu ži e koje ode do točko a. Podig ite ozilo a pred je točko e, tako da zad ji udu slo od i, ili ga pak okre ite a ok. Okre ite jeda zad ji točak, ako se drugi e rti, došlo je do prekida ko takta, ožda su se ži e sa o iz ukle iz uks e. Ukoliko i dalje Vaše ozilo e radi, ko taktirajte as ser is@aristo.rs ili / Dete ože oziti s oj auto re e ski rlo kratko *Ako i ate odel auta ili otora koji za sire u I s etla uče struju iz baterije auta, a ne iz malih baterija od. V koje se posta ljaju u ola, ukoliko dete esto koristi sire u, dolazi do ržeg praž je ja aterije. Dopunite bateriju. *Možda je ozilo preoptere e o. *Tra a, str i tere i, šlju ko ita Ili pesko ita staza za ož ju, i ostali eadek at i tere i pročitajte Koris ičko uputst o" takođje optere uju rad ozila i či e ož ju ogo kra o ego sto je uo ičaje o. *Baterija je e stara, oli o Vas za e ite je o o. U s akoj e oj proda i i elektro delo a ili aku ulatora, u prodaji su i pu ji e aterije o og tipa. O e ogu iti različitih di e zija, aj olje je priliko kupo i e po eti i staru ateriju, radi upoređi a ja sa ih di e zija, kao i a peraže i oltaže. Ne sta ljajte s oje olj o aterije e e oltaže, otor auta je fa rički prilagođe origi al oj ateriji koju

10 ste do ili priliko kupo i e ozila. Takođe, i ajte a u u ez ed ost deteta, a e rzi u kojo se auto kre e.. Jeda točak se okre e, drugi e *To je normalno kada je vozilo u sporijoj brzini, kada se rzi a po e a i drugi točak e početi da se okre e i tada ozilo i a pu u s agu. *Možda je preki uta ži a koja odi do tog točka, pro erite. *Pro erite prekidač high/lo, koji reguliše rzi e kod odela sa d e rzi e. 4. Vozilo se povremeno samo zausta lja, a posle ekog re e a dete ga ože po o o pokre uti *O /off prekidač je zalepio usled preoptere e ja ozila. S a jite optere e je koje ozilo trpi z og eadek at og tere a za ož ju. Pretposta ka je da ste priliko kupo i e ideli preporu e o aksi al o teži sko optere e je i da u ezi sa ti e a o preoptere e je auta. Takođe, ako je to auto sa d a sedišta, pod aksi al i optere e s atra o teži e o a deteta zajed o. *Usled toplote, prekidač je zalepio, za e ite ga drugi. *Prekidač se pok ario, zamenite ga drugim.. Čuje se jak z uk dok se ozilo kre e *Vero at o z uk potiče od ošte e og zupča ika. Pro erite da li zupča i i rše s oju fu k iju i da se isu slomili.. Čuje se eki z uk kada sta i o ateriju da se pu i To je očeki a o kod aterija i adaptera pojedi ih proiz ođača.. Točko i se okre u pre rzo, kao da auto šlajfuje Vero at o je razlog eka a laž a po rši a. Sačekajte da staza ude su a ili pro e ite tere za ož ju.. Koč i e e rade Kada dete od ak e ogu sa gas papuči e, ozilo se auto atski zausta lja. Pro erite da ije papuči a zalepila. Moli o Vas da priliko za e e ilo kog dela a auto, prethod o isključite ateriju. Održa a je ozila rsi isključi o odrasla oso a. Vozilo i tre alo iti ču a o u su o i pro etre om prostoru. Ukoliko i pored o ih uputsta a i ate ilo kak e edou i e ili astali pro le e ožete sa ostal o rešiti, oli o Vas ko taktirajte as a / ili nam pisite na servis@aristom.rs.radno vreme je od 9-16h radnim danom, subotom i nedeljom ne radimo.

11

Uputstvo za montiranje Auto za decu na baterije FL1668

Uputstvo za montiranje Auto za decu na baterije FL1668 Uputstvo za montiranje Auto za decu na baterije FL1668 Predvidjen za decu preko 3 god. starosti Ovde su date osnovne smernice za sigurnost dece. Procitajte uputstvo i rukovodite se njime Proizvod drzati

Detaljer

Neko kao ti. Sara Desen. Prevela Sandra Nešović

Neko kao ti. Sara Desen. Prevela Sandra Nešović Neko kao ti Sara Desen Prevela Sandra Nešović 4 5 Naslov originala Sa rah Des sen So me o ne Li ke You Copyright Sarah Dessen, 1998 All rights reserved including the right of reproduction in whole or in

Detaljer

DO ŽIV LJA JI HAK L BE RI JA FI NA

DO ŽIV LJA JI HAK L BE RI JA FI NA Mark Tven DO ŽIV LJA JI HAK L BE RI JA FI NA Nas lov ori gi na la Mark Twa in Adven tu res of Huc k le ber ry Finn 1884 Pre vod Je li sa ve ta Mar ko vić Beleška Ko po ku ša da na đe ne ku po bu du u ovom

Detaljer

Mašina za sušenje Priručnik za korisnika Tørretumbler Brugermanualen Tørketrommel Brukerhåndboken DCY 7202 YW3 2960310952_SB/300715.

Mašina za sušenje Priručnik za korisnika Tørretumbler Brugermanualen Tørketrommel Brukerhåndboken DCY 7202 YW3 2960310952_SB/300715. Mašina za sušenje Priručnik za korisnika Tørretumbler Brugermanualen Tørketrommel Brukerhåndboken DY 7202 YW3 2960310952_SB/300715.1119 Molimo da prvo pročitate ovo uputstva za upotrebu! Poštovani kupče,

Detaljer

1 - Prvi deo upitnika

1 - Prvi deo upitnika Copyright! All rights reserved www.anestesi.no 2010- Serbo-Kroatisk side 1 av 6 Serbia Kroatia osnia Språk: Serbo-Kroatisk Oversatt av: Ivan uljovcic to: Juni 2010 1 - Prvi deo upitnika Del 1 Spørreskjema:

Detaljer

1 REALNE FUNKCIJE REALNE VARIJABLE

1 REALNE FUNKCIJE REALNE VARIJABLE REALNE FUNKCIJE REALNE VARIJABLE. Neka je f() = ln 4e 3 e. Odredite a) f b) D(f) i R(f) c) Odredite min f, inf f, ma f, sup f. 2. Odredite prirodnu domenu funkcije f() = ln (3e e 3 ) + 5 log 5 +3 + ( cos

Detaljer

Hilja du ču de snih sunac a

Hilja du ču de snih sunac a 3 2 Ha led Ho se i ni Hilja du ču de snih sunac a Preveo Ni ko la Paj van čić 5 4 Naslov originala Kha led Hos se i ni A Tho u sand Splen did Suns Copyright 2007 by ATSS Publications, LLC First published

Detaljer

1. DHB-E 18/21/24 Sli art ELEKTRONIČKI PROTOČNI GRIJAČ VODE

1. DHB-E 18/21/24 Sli art ELEKTRONIČKI PROTOČNI GRIJAČ VODE ZAGREB, SRPANJ, 2017. VELEPRODAJNI CIJENIK STIEBEL ELTRON ZA 2017 G. PROTOČNI BOJLERI 1. DHB-E 18/21/24 Sli art.232016 - ELEKTRONIČKI PROTOČNI GRIJAČ VODE Protočni grijač vode za trenutno zagrijavanje

Detaljer

Innhold. Ka pit tel 1 Inn led ning Barn og sam funn Bo kas opp byg ning... 13

Innhold. Ka pit tel 1 Inn led ning Barn og sam funn Bo kas opp byg ning... 13 Innhold Ka pit tel 1 Inn led ning... 11 Barn og sam funn... 11 Bo kas opp byg ning... 13 Ka pit tel 2 So sia li se rings pro ses sen... 15 For hol det mel lom sam funn, kul tur og so sia li se ring...

Detaljer

Kartlegging av leseferdighet Trinn 2 og 3 på bosnisk

Kartlegging av leseferdighet Trinn 2 og 3 på bosnisk Lærerveiledning Bosnisk, 2. og 3. trinn Lærerveiledning Kartlegging av leseferdighet Trinn 2 og 3 på bosnisk Priručnik za učitelje Ispitivanje sposobnosti čitanja 2. i 3. razred na bosanskom jeziku 2013

Detaljer

BAŠTENSKI PROGRAM. SMM RODA COMPANY d.o.o.

BAŠTENSKI PROGRAM. SMM RODA COMPANY d.o.o. SMM RODA COMPANY d.o.o. BAŠTENSKI PROGRAM Proizvodnja creva obuhvata širok asortian proizvoda od plastike sa prieno u poljoprivredi / hortikulturi. Visok kvalitet creva po veoa konkurentni cenaa nas čini

Detaljer

2. Å R S B E R E T N I N G O G R E G N S K A P F O R A ) Å r s b e r e t n i n g o g r e g n s k a p f o r

2. Å R S B E R E T N I N G O G R E G N S K A P F O R A ) Å r s b e r e t n i n g o g r e g n s k a p f o r I N N K A L L I N G T I L O R D I N Æ R G E N E R A L F O R S A M L I N G 2 0 1 0 O r d i n æ r g e n e r a l f o r s a m l i n g i, a v h o l d e s m a n d a g 3. m ai 2 0 1 0, k l. 1 8 0 0 p å T r e

Detaljer

P r in s ipp s ø k n a d. R egu l e r i ngsen d r i n g f o r S ands t a d gå r d gn r. 64 b n r. 4 i Å f j o r d ko mm un e

P r in s ipp s ø k n a d. R egu l e r i ngsen d r i n g f o r S ands t a d gå r d gn r. 64 b n r. 4 i Å f j o r d ko mm un e P r in s ipp s ø k n a d R egu l e r i ngsen d r i n g f o r S ands t a d gå r d gn r. 64 b n r. 4 i Å f j o r d ko mm un e O pp d ra g s n r : 2 0 1 50 50 O pp d ra g s n a v n : Sa n d s ta d g å r d

Detaljer

VOLKSWAGEN Golf V (1K) V TDi (AZV) Motor -> Priručnik za popravak -> Remen razvodnog mehanizma: uklanjanje/postavljanje

VOLKSWAGEN Golf V (1K) V TDi (AZV) Motor -> Priručnik za popravak -> Remen razvodnog mehanizma: uklanjanje/postavljanje VOLKSWAGEN Golf V (1K) 2.0 16V TDi (AZV) 01.2004-01.2009 Motor -> Priručnik za popravak -> Remen razvodnog mehanizma: uklanjanje/postavljanje 4.2.2016. Upozorenja i preporuke Osim ako nije drugačije savjetovano

Detaljer

FUŠ - Fil u školi va predstavlja fil BRAĆA VJETRA

FUŠ - Fil u školi va predstavlja fil BRAĆA VJETRA FUŠ - Fil u školi va predstavlja fil BRAĆA VJETRA BRAĆA VJETRA Izvorni naziv filma: Wie Brüder im Wind Ža r: drama/avantura/obiteljski Zemlja i godina proizvodnje: Austrija/Italija, 2015. Trajanje filma:

Detaljer

ALUMINIJSKE VODILICE ZA ODJELJIVANJE PROSTORA

ALUMINIJSKE VODILICE ZA ODJELJIVANJE PROSTORA ALUMINIJSKE VODILICE ZA ODJELJIVANJE PROSTORA ALU. VODILICE ZA ODJELJIVANJE PROSTORA AV 04.01-04.10...jer o tome mnogo ovisi... S C H W O L L E R - L U Č I Ć AL 400 AV 04.01 minijska vodilica za odjeljivanje

Detaljer

Seme rađa Novi Sad, Radnička 30a Tel: 021/ ; Fax: 021/ Godina V Broj januar 2016.

Seme rađa Novi Sad, Radnička 30a Tel: 021/ ; Fax: 021/ Godina V Broj januar 2016. Limagrain d.o.o. Seme rađa profit 21000 Novi Sad, Radnička 30a Tel: 021/4750-788; Fax: 021/4750-789 www.limagrain.rs Godina V Broj 80 cena 40 dinara Foto: M. Mileusnić FAZANI 55-godišnji bravar iz Šida

Detaljer

I N N K AL L I N G T I L O R D I N Æ R T S A M E I E R M Ø T E

I N N K AL L I N G T I L O R D I N Æ R T S A M E I E R M Ø T E I N N K AL L I N G T I L O R D I N Æ R T S A M E I E R M Ø T E 2 0 0 9 O r d i næ r t s am e i e rm ø t e i S am b o b o l i g s a m ei e fi n n e r s t e d t o r s d ag 3 0. 0 4. 2 0 0 9 K l. 1 8. 3 0

Detaljer

Kako dostaviti logo. USBnet. Powered by

Kako dostaviti logo. USBnet. Powered by Kako dostaviti logo USBnet Powered by Sadržaj Sadržaj Upute za dostavljanje loga Vektorski dokumenti Bitmap dokumenti Tekst i fontovi Boje Dimenzije i površina loga 2 3 4 5 6 7 8 2 Upute za dostavu loga

Detaljer

FAGKONFERANSE KONTROL L OG TILSYN GARDERMOEN JUNI A RSMØTE I FORU M FO R KONTROLL OG TILSYN 5. JUN I 2013

FAGKONFERANSE KONTROL L OG TILSYN GARDERMOEN JUNI A RSMØTE I FORU M FO R KONTROLL OG TILSYN 5. JUN I 2013 FAGKONFERANSE KONTROL L OG TILSYN GARDERMOEN 5.- 6. JUNI 201 3 A RSMØTE I FORU M FO R KONTROLL OG TILSYN 5. JUN I 2013 09. 0 0 1 0. 0 0 R E G I S TR E R I NG N o e å b i t e i 10. 0 0 1 0. 15 Å p n i ng

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! K j æ r e b e b o e r! D e t t e e r i n n k a l l i n g e n t i l å r e t s g e n er a l f o r s a m l i n g. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s l a g e t s å r s m e l d i n g o g r e g n s k a

Detaljer

Innledning...16 Kapitlene Ano ny mi tet... 18

Innledning...16 Kapitlene Ano ny mi tet... 18 Innhold Innledning...16 Kapitlene... 17 Ano ny mi tet... 18 Del I Innledning til mentoring KapIttel 1 Introduksjon til mentoring...20 Bak grunn...20 Be gre pe ne...22 Sponsorship og ut vik len de mentoring...23

Detaljer

Izmena i dopuna konkursne dokumentacije

Izmena i dopuna konkursne dokumentacije SPECIJALNA BOLNICA ZA LEČENјE I REHABILITACIJU 36210 Vrnjačka Banja, Bul. Srpskih ratnika br. 18 Telefon i telefaks: 036/515-514-5 Broj: 01-3114/4 Datum: 25.07.2017.godine Izmena i dopuna konkursne dokumentacije

Detaljer

S T Y R E T G J Ø R O P P M E R K S O M P Å A T D Ø R E N E S T E N G E S K L

S T Y R E T G J Ø R O P P M E R K S O M P Å A T D Ø R E N E S T E N G E S K L K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n nk a l l i n g e n t i l å r e t s g e n e r a l f o r s am l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s l a g et s å r s b e r e t n i

Detaljer

1 Forutsetninger og rammebetingelser for fleksible organisasjonsformer

1 Forutsetninger og rammebetingelser for fleksible organisasjonsformer Innhold Del 1 Forutsetninger og betingelser............................. 15 1 Forutsetninger og rammebetingelser for fleksible organisasjonsformer Rune Assmann og Tore Hil le stad............................

Detaljer

Levanger kommune, Foreløpig registrering, pr. 9. des. 2005

Levanger kommune, Foreløpig registrering, pr. 9. des. 2005 240.001 Levanger og Frosta, PPT Klienter A F ca. 1964 ca. 1984 404.6.6 362 240.002 Levanger og Frosta, PPT Klienter G K ca. 1965 ca. 1985 404.6.6 363 240.003 Levanger og Frosta, PPT Klienter L R ca. 1966

Detaljer

M-BOX INTELIGHT Inteligentno osvetljenje

M-BOX INTELIGHT Inteligentno osvetljenje INTELIGHT Inteligentno osvetljenje Regulatori osvetljenja UVOD Zašto koristiti regulatore osvetljenja? Smanjenje potrošnje električne energije kako u javnim tako i u privatnim zgradama postalo je tema

Detaljer

Inn led ning...13 Bo kens inn hold og opp byg ning...16. For plik tel ses ba sert ver sus kon troll ori en tert HR... 23 Hva er så ef fek tiv HR?...

Inn led ning...13 Bo kens inn hold og opp byg ning...16. For plik tel ses ba sert ver sus kon troll ori en tert HR... 23 Hva er så ef fek tiv HR?... Innhold Ka pit tel 1 Inn led ning...13 Bo kens inn hold og opp byg ning...16 Del 1 HR som kil de til lønn som het... 21 Ka pit tel 2 For plik tel ses ba sert ver sus kon troll ori en tert HR... 23 Hva

Detaljer

Bluetooth autoradio MEX-BT3800U. Uputstvo za upotrebu (1) Za isključenje demonstracionog (DEMO) prikaza, pogledajte str. 7.

Bluetooth autoradio MEX-BT3800U. Uputstvo za upotrebu (1) Za isključenje demonstracionog (DEMO) prikaza, pogledajte str. 7. 4-158-429-31(1) Bluetooth autoradio Uputstvo za upotrebu Za isključenje demonstracionog (DEMO) prikaza, pogledajte str. 7. MEX-BT3800U 2009 Sony Corporation Iz sigurnosnih razloga, ugradite ovaj uređaj

Detaljer

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i K o l b ot n To r g B s, a v h o l d e s t o rs d a g 1 8. m a r s 2 0 1 0, k l. 1 8 0 0 i K o l b e n. D e t v i l a v h o

Detaljer

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i S am B o B o l i g s am e i e, a v h o l d es o ns d a g 2 8. 04. 2 0 1 0, k l. 1 8. 3 0 i G r ef s e n m e n i g h e t s s

Detaljer

Prevela Ta nj a Mi lo s a v lj e v ić

Prevela Ta nj a Mi lo s a v lj e v ić 2 3 Prevela Ta nj a Mi lo s a v lj e v ić 4 5 Na slov or i g i na l a Hester Browne The Lit tle Lady Agency Copyright 2005 by He ster Brow ne Translation copyright 2009 za srpsko izdanje, LAGUNA Za PAR,

Detaljer

I N N K A L L I N G T I L O R D I N Æ R T S A M E I E R M Ø T E

I N N K A L L I N G T I L O R D I N Æ R T S A M E I E R M Ø T E I N N K A L L I N G T I L O R D I N Æ R T S A M E I E R M Ø T E 2 0 0 9 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i S am e i e t W al d em a rs H a g e, a v h o l d e s t o rs d a g 1 8. j u n i 2 0 0 9, k l.

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n nk a l l i n g e n t i l å r e t s g e n e r a l f o r s am l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s l a g e t s å r s b e r e t n i

Detaljer

Programiranje 1 grupno spremanje (zadaci) datoteke

Programiranje 1 grupno spremanje (zadaci) datoteke Programiranje 1 grupno spremanje (zadaci) datoteke Tipovi datoteka Datoteke se mogu podeliti na binarne i tekstualne. Iako su na prvi pogled ova dva tipa veoma slična oni se suštinski razlikuju. Binarne

Detaljer

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i J o h a n n es B r u n s g at e 1 2 C S am e i e, a v h o l d e s T i r s d a g 2 3. m a r s 2 0 1 0, k l. 1 9 : 0 0 i l ok

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! 1 H o v i n B o r e t t s l a g K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n nk a l l i n g e n t i l å r e t s g e n e r a l f o r s am l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s

Detaljer

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 O r d i n æ r t s a m e i e r m ø t e i S / E S o r g e n f r i g a t e n 3 4, a v h o l d e s o ns d a g 1 0. m a rs 2 0 1 0 k l. 1 8. 0 0 i K l u b b r o m m

Detaljer

NORSK TEKSTARKIV J o s t e in H. Hauge

NORSK TEKSTARKIV J o s t e in H. Hauge NAVF'S EDB-SENTER FOR HUMANISTISK FORSKNING V IL L A V E I 1 0, POSTBOKS 53 50 1 4 BERG EN-UNIVERSITETET 7 O k to b e r 1979 NORSK TEKSTARKIV J o s t e in H. Hauge 1. FO RHISTORIE D a ta m a s k in e ll

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n n k a l l i n g e n t i l å r e t s g e n e r a l f o r s a m l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s l a g et s å r s b e r e t n

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n nk a l l i n g e n t i l å r e t s g e n e r a l f o r s am l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s l a g et s å r s b e r e t n i

Detaljer

Hladnjak / Zamrzivač Køleskab / Fryser Jääkaappi / Pakastin Kjøleskap / Fryser Kyl / Frys RCSA340K20W

Hladnjak / Zamrzivač Køleskab / Fryser Jääkaappi / Pakastin Kjøleskap / Fryser Kyl / Frys RCSA340K20W Hladnjak / Zamrzivač Køleskab / Fryser Jääkaappi / Pakastin Kjøleskap / Fryser Kyl / Frys RCSA340K20W Prvo pročitajte ovaj korisnički priručnik! Poštovani kupci, Nadamo se da će vam naš proizvod, proizveden

Detaljer

Višekanalni AV prijemnik

Višekanalni AV prijemnik 2-680-065-11 (1) Višekanalni AV prijemnik Upute za uporabu STR-DG700 2006 Sony Corporation UPOZORENJE Kako biste spriječili požar ili električki udar, ne izlažite uređaj kiši ili vlazi. Kako biste spriječili

Detaljer

MINIMARK stampac za industrijsko obelezavanje

MINIMARK stampac za industrijsko obelezavanje MINIMARK stampac za industrijsko obelezavanje SISTEM 710141 MINIMARK + Markware (evropska verzija) 800975 Markware softver PRIBOR 710118 Kofer za transport stampaca 710257 Kofer za transport potrosnog

Detaljer

Malins favoritter - symønster Modell: Pimenta tunika

Malins favoritter - symønster Modell: Pimenta tunika Malins favoritter - symønster Modell: Pimenta tunika Mansjett A Mansjett B Fram Bak Stoff: elastisk Stofforbruk variant A: ca 180 cm på stoffbredde 150 cm. Stofforbruk variant B: ca 200 cm på stoffbredde

Detaljer

Kapittel 1 Fra retts stat til vel ferds stat: over sikt over bo kens te ma tikk Henriette Sinding Aasen og Nanna Kildal

Kapittel 1 Fra retts stat til vel ferds stat: over sikt over bo kens te ma tikk Henriette Sinding Aasen og Nanna Kildal Innhold Kapittel 1 Fra retts stat til vel ferds stat: over sikt over bo kens te ma tikk... 13 og Nanna Kildal Kapittel 2 Sentrale begreper, utviklingslinjer og teoretiske perspektiver... 17 Utviklingslinje

Detaljer

U obrani interesa od Savudrije do Molunta

U obrani interesa od Savudrije do Molunta Broj 51. Godina II. www.hrvatski-vojnik.hr BESPLATNI PRIMJERAK 2,10 CAD 3,00 AUD 3,30 USA 2,00 CHF 3,50 SIT 430,00 SEK 17,00 NOK 17,00 DKK 15,50 GBP 1,30 Razgovor Kontraadmiral Zdravko Kardum, zapovjednik

Detaljer

8 ØKONOMISTYRING FOR LØM-FAGENE

8 ØKONOMISTYRING FOR LØM-FAGENE Innhold Ka pit tel 1 Etablering, drift og avvikling av virksomhet...................... 13 1.1 Ut meis ling av for ret nings ide en i en for ret nings plan................13 1.2 Valg mel lom en kelt per

Detaljer

Projekat EUROWEB+ Ovo je program namenjem isključivo razmeni, a ne celokupnim studijama.

Projekat EUROWEB+ Ovo je program namenjem isključivo razmeni, a ne celokupnim studijama. Projekat EUROWEB+ 1. Otvoren je Konkurs za novi program mobilnosti studenata i osoblja na Univerzitetu u Nišu EUROWEB+ Konkurs je otvoren do 15.02.2015. 2. Ko može da se prijavi? Ovim programom biće omogućen

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n n k a l l i n g e n t i l år e t s g e n e r a l f o rs am l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s l a g et s å r s b e r e t n i n

Detaljer

1 Vår onn med nye mu lig he ter. Ver di ska ping på vest lands byg de ne ba sert på res sur ser og opp le vel ser

1 Vår onn med nye mu lig he ter. Ver di ska ping på vest lands byg de ne ba sert på res sur ser og opp le vel ser Innhold 1 Vår onn med nye mu lig he ter. Ver di ska ping på vest lands byg de ne ba sert på res sur ser og opp le vel ser Gre te Rus ten, Leif E. Hem og Nina M. Iver sen 13 Po ten sia let i uli ke mål

Detaljer

BOSANSKI LCD TV UPUTSTVA 0516MTH-VT-VT

BOSANSKI LCD TV UPUTSTVA 0516MTH-VT-VT BOSANSKI LCD TV UPUTSTVA 0516MTH-VT-VT Poštovani kupče, Ovaj aparat u skladu je sa važećim europskim direktivama i standardima o elektromagnetnoj kompatibilnosti i električnoj bezbjednosti. Europski predstavnik

Detaljer

Innhold. For br u ker k jøps lo vens omr åde. Prin sip pet om yt el se mot yt el se sam ti dig hets prin sip pet. Selgers plikter.

Innhold. For br u ker k jøps lo vens omr åde. Prin sip pet om yt el se mot yt el se sam ti dig hets prin sip pet. Selgers plikter. Innhold Kapittel 1 For br u ker k jøps lo vens omr åde 1.1 Innledning...15 1.2 For bru ker kjøps lo vens vir ke om rå de. Hva lo ven gjel der for el ler re gu le rer...17 1.2.0 Litt om begrepet «kjøp»

Detaljer

BOSANSKI LCD TV UPUTSTVA 0716MTH-VT-VT

BOSANSKI LCD TV UPUTSTVA 0716MTH-VT-VT BOSANSKI LCD TV UPUTSTVA 0716MTH-VT-VT Poštovani kupče, Ovaj aparat u skladu je sa važećim europskim direktivama i standardima o elektromagnetnoj kompatibilnosti i električnoj bezbjednosti. Europski predstavnik

Detaljer

Šifra R.K. Šitra F.K. Artikal Opis J.M. M.P.cena Lančanici Lančanik 70,0113, kom 1.590,00 Din Lančanik 086,1191,003 kom 2.

Šifra R.K. Šitra F.K. Artikal Opis J.M. M.P.cena Lančanici Lančanik 70,0113, kom 1.590,00 Din Lančanik 086,1191,003 kom 2. Lančanici 6763 6763 Lančanik 70,0113, kom 1.590,00 Din. 6347 6347 Lančanik 086,1191,003 kom 2.190,00 Din. 1532 1532 Lančanik 086,1191,007 kom 1.350,00 Din. 1533 1533 Lančanik 086,1191,101 kom 1.350,00

Detaljer

Del I InDustrIutvIklIng: en fortelling om fornyelsen av luftfart... 15

Del I InDustrIutvIklIng: en fortelling om fornyelsen av luftfart... 15 InnholD bak grunn... 11 h E n s i k t... 12 inn hold... 12 mo ti va sjon og takk... 13 Del I InDustrIutvIklIng: en fortelling om fornyelsen av luftfart... 15 o p p h E v E l s E n av t y n g d E k r a

Detaljer

Innhold. Kapittel 1 Bio lo gisk ald ring... 17. Kapittel 2 Psy ko lo gisk ald ring... 25

Innhold. Kapittel 1 Bio lo gisk ald ring... 17. Kapittel 2 Psy ko lo gisk ald ring... 25 Innhold Kapittel 1 Bio lo gisk ald ring... 17 Av Olav Slet vold og Ha rald A. Ny gaard Le ve al der... 17 Ge ne relt om teo ri er for ald ring... 17 Ald rings teo ri er... 18 Livs l pet som per spek tiv

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n nk a l l i n g e n t i l å r e t s g e n e r a l f o r s am l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s l a g et s å r s b e r e t n i

Detaljer

do minimalno 8 kreativnih objava mjesečno Povlaštena cijena nakon završetka akcije: 900,00 kn

do minimalno 8 kreativnih objava mjesečno Povlaštena cijena nakon završetka akcije: 900,00 kn do 30.09.2015. 9 2 Društvene mreže izrada nove ili redizajn postojeće fan stranice minimalno 4 kreativnih objava mjesečno 1.200,00 kn 50% 600,00 kn Povlaštena cijena nakon završetka akcije: 900,00 kn Yellow:

Detaljer

HRVATSKI. LCD televizor UPUTE 0516MTH-VT-VT

HRVATSKI. LCD televizor UPUTE 0516MTH-VT-VT HRVATSKI LCD televizor UPUTE 0516MTH-VT-VT Poštovani korisniče, Ovaj uređaj proizveden je u skladu s važeći europskim direktivama i standardima u vezi s elektromagnetskom sukladnošću i električnom sigurnošću.

Detaljer

w VTenor 2 ú ú ú ø ø ú ú

w VTenor 2 ú ú ú ø ø ú ú Ter 1 E ggodt hu E ggodt hu VTer 1 2H 2 V H mel. ANCHORS AWEIGH H Komm Sange kom m mot to kom mot m to L san ge all L tid L san ge all tid mel. 2H E ggodt hu kom m mot to san ge all L tid Ter 1 2H kom

Detaljer

Eksamen FSP5822/PSP5514 Bosnisk nivå II Elevar og privatistar / Elever og privatister. Nynorsk/Bokmål

Eksamen FSP5822/PSP5514 Bosnisk nivå II Elevar og privatistar / Elever og privatister.  Nynorsk/Bokmål Eksamen 20.11.13 FSP5822/PSP5514 Bosnisk nivå II Elevar og privatistar / Elever og privatister Nynorsk/Bokmål Oppgåve 1 Skriv ein kort tekst på 4 5 setningar der du svarer på spørsmåla nedanfor. Skriv

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! 1 K e y s e r l ø k k a Ø s t B o r e t t s l a g K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n nk a l l i n g e n t i l å r e t s g e n e r a l f o r s am l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d

Detaljer

Eksamen FSP5819 Bosnisk I PSP5512 Bosnisk nivå I. Nynorsk/Bokmål

Eksamen FSP5819 Bosnisk I PSP5512 Bosnisk nivå I. Nynorsk/Bokmål Eksamen 19.05.2017 FSP5819 Bosnisk I PSP5512 Bosnisk nivå I Nynorsk/Bokmål Nynorsk Eksamensinformasjon Eksamenstid Hjelpemiddel Eksamen varer i 5 timar. Alle hjelpemiddel er tillatne, bortsett frå Internett

Detaljer

ZP120N Online UPS VISOKA GUSTOĆA ENERGIJE ODLIČNE PERFORMANSE FLEKSIBILNOST VISOKA EFIKASNOST, NISKA TEMPERATURNA DISIPACIJA DUGE AUTONOMIJE

ZP120N Online UPS VISOKA GUSTOĆA ENERGIJE ODLIČNE PERFORMANSE FLEKSIBILNOST VISOKA EFIKASNOST, NISKA TEMPERATURNA DISIPACIJA DUGE AUTONOMIJE Online UPS 1,2,3,6,10,20 kva jednofazni/jednofazni i trofazno/jednofazni UPS VISOKA GUSTOĆA ENERGIJE ODLIČNE PERFORMANSE FLEKSIBILNOST VISOKA EFIKASNOST, NISKA TEMPERATURNA DISIPACIJA DUGE AUTONOMIJE Smart

Detaljer

Bjerkreim kyrkje 175 år. Takksemd. Tekster av Trygve Bjerkrheim Musikk av Tim Rishton

Bjerkreim kyrkje 175 år. Takksemd. Tekster av Trygve Bjerkrheim Musikk av Tim Rishton Bjerkreim kyrkje 175 år Takksemd Tekster av Trygve Bjerkrheim Musikk av Tim Rishton Takk for det liv du gav oss, Gud 5 5 Takk for det liv du gav oss, Gud, Hi-mlen som hvel - ver seg 5 5 9 9 o - ver! Takk

Detaljer

O v e rfø rin g fra s to rt a n le g g til m in d re a n le g g

O v e rfø rin g fra s to rt a n le g g til m in d re a n le g g O v e rfø rin g fra s to rt a n le g g til m in d re a n le g g H v a k a n e n m in d re k o m m u n e ta m e d s e g? Iv a r S o lv i B enc hm a rk ing Wa ter S olutions E t s p ø rs m å l s o m m a

Detaljer

HRVATSKI. LCD televizor UPUTE 0716MTH-VT-VT

HRVATSKI. LCD televizor UPUTE 0716MTH-VT-VT HRVATSKI LCD televizor UPUTE 0716MTH-VT-VT Poštovani korisniče, Ovaj uređaj proizveden je u skladu s važeći europskim direktivama i standardima u vezi s elektromagnetskom sukladnošću i električnom sigurnošću.

Detaljer

De mo kra tisk med bor ger skap hva hand ler boka om?

De mo kra tisk med bor ger skap hva hand ler boka om? [start kap] De mo kra tisk med bor ger skap hva hand ler boka om? Kjell Lars Ber ge og Ja nic ke Hel dal Stray De mo kra tisk med bor ger skap i sko len? De mo kra ti er van ske lig, selv for et gjen nom

Detaljer

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i U l l e r n s k og e n B o l i gs am e i e, a v h o l d e s t i rs d a g 2 7. a p r i l 2 0 1 0, k l. 1 8 : 3 0 p å B j ø r

Detaljer

Sk ie n ko mm une. R EG UL E R I N GS B ES T E MM E L SER T I L D eta ljr e gu l e ri n g

Sk ie n ko mm une. R EG UL E R I N GS B ES T E MM E L SER T I L D eta ljr e gu l e ri n g R EG UL E R I N GS B ES T E MM E L SER T I L D eta ljr e gu l e ri n g K j ø r b ekk d a l en 12 D 220 / 211 m. fl R e g u l e r i n g s be s te mm e ls e r sist date r t 27.09.17. P l an k a r t sist

Detaljer

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i S am e i e t T o n s e n h a g e n 1 1, a v h o l d e s t o r s d ag 1 5. a p r i l 2 0 1 0, k l. 1 8 : 0 0 p å T o ns e n

Detaljer

Innledning... 13 Noen be grep... 16 Mange muligheter... 17

Innledning... 13 Noen be grep... 16 Mange muligheter... 17 Innhold Innledning........................................... 13 Noen be grep........................................... 16 Mange muligheter....................................... 17 KAPITTEL 1 Hva skjer

Detaljer

SINUS M -VARIABLE FREQUENCY DRIVE- UPUTSTVO ZA INSTALIRANJE I PROGRAMIRANJE

SINUS M -VARIABLE FREQUENCY DRIVE- UPUTSTVO ZA INSTALIRANJE I PROGRAMIRANJE SINUS M -VARIABLE FREQUENCY DRIVE- UPUTSTVO ZA INSTALIRANJE I PROGRAMIRANJE SRPSKI JEZIK Ovo korisničko uputstvo je osnovno uputstvo za uređaj. Pažljivo pročitati instrukcije koje se nalaze u njemu, jer

Detaljer

1 3Tre korsange til digte af Jeppe Aakjپ0ٹ3r Tilegnet Randers Bykor og dets dirigent Lotte Bille Glپ0ٹ3sel

1 3Tre korsange til digte af Jeppe Aakjپ0ٹ3r Tilegnet Randers Bykor og dets dirigent Lotte Bille Glپ0ٹ3sel 1 re korsage tl dgte a ee akپ0ٹr leget Raders ykor dets drget Lotte lle Glپ0ٹsel Dgt a ee akپ0ٹr 1 Maat Musk: es erg ora lt eor as Naar ld - gaa- se lar - mer al - orgs - at, hvem lپ0ٹg - ger sg da tl

Detaljer

[Skriv inn tekst]

[Skriv inn tekst] [Skriv inn tekst] 22.08.2017 1 [Skriv inn tekst] 22.08.2017 2 Korrigert dato: 4 etasjer 8 1 33 1 34 520 etasjer 1 35 6 3 etasjer 1 32 Sandlekeplass 132 133 134 135 F RI O M RÅD E/F 132L OM VEI 133 KLATRETRÆR

Detaljer

FIL FILOZOFIJA. Ispitna knjižica 2 FIL.25.HR.R.K2.12 FIL IK-2 D-S025. FIL IK-2 D-S025.indd :31:00

FIL FILOZOFIJA. Ispitna knjižica 2 FIL.25.HR.R.K2.12 FIL IK-2 D-S025. FIL IK-2 D-S025.indd :31:00 FIL FILOZOFIJA Ispitna knjižica 2 FIL.25.HR.R.K2.12 12 1.indd 1 20.4.2016. 13:31:00 Prazna stranica 99 2.indd 2 20.4.2016. 13:31:00 OPĆE UPUTE Pozorno pročitajte sve upute i slijedite ih. Ne okrećite stranicu

Detaljer

Sosialantropologisk institutt

Sosialantropologisk institutt Sosialantropologisk institutt Eksamensoppgaver til SOSANT2000: Generell antropologi: grunnlagsproblemer og kjernespørsmål Utsatt eksamen Høst 2005 Skoleeksamen 18. januar kl. 9-15, Lesesal A Eilert Sundts

Detaljer

2. Å R S B E R E T N I N G F O R Å R S R E G N S K A P F O R M E D B U D S J E T T F O R

2. Å R S B E R E T N I N G F O R Å R S R E G N S K A P F O R M E D B U D S J E T T F O R S a m e i e t E d v a r d G r i e g s V e i 3-5 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i S a m e i e t E d v a r d G r i e g s V e i 3-5, a v h o l d e s t o r s d

Detaljer

Ut ford rin ger sett fra nord Eli sa beth An gell, Svein ung Ei ke land og Per Sel le

Ut ford rin ger sett fra nord Eli sa beth An gell, Svein ung Ei ke land og Per Sel le Innhold Ut ford rin ger sett fra nord... 15 Eli sa beth An gell, Svein ung Ei ke land og Per Sel le D en nye nord om r å de p o li t ik ken... 18 Stat lig sat sing før og nå... 20 De sentrale arenaene...

Detaljer

TERMINSKI PLAN RADNO VREME VOJVOĐANSKE BANKE ZA PRIJEM I IZVRŠENJE NALOGA PLATNOG PROMETA

TERMINSKI PLAN RADNO VREME VOJVOĐANSKE BANKE ZA PRIJEM I IZVRŠENJE NALOGA PLATNOG PROMETA 1. DOMAĆE PLATNE TRANSAKCIJE U DINARIMA (Ne obuhvataju transakcije plaćanja, naplate i prenosa u dinarima izmeďu rezidenata i nerezidenata, koje se izvršavaju u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju

Detaljer

Takksemd fire songar for kor. Tekster av Trygve Bjerkrheim Musikk av Tim Rishton

Takksemd fire songar for kor. Tekster av Trygve Bjerkrheim Musikk av Tim Rishton Takksemd fire songar for kor Tekster av Trygve Berkrheim Musikk av Tim Rishton 2010 Til 175 års uileum i Berkreim kyrke Innhald 1. Takk for det liv du gav oss, Gud 1 2. Fram mot det store 7 3. Våren gav

Detaljer

TOPLINSKA CRPKA ZRAK-VODA

TOPLINSKA CRPKA ZRAK-VODA UPUTE ZA KORIŠTENJE I UPRAVLJANJE KORISNIČKI TOPLINSKA CRPKA ZRAK-VODA UNUTARNJA JEDINICA - HYDROBOX GSH-IRAD H E A T P U M P S Prijevod originalnih uputa za korištenje BRZI VODIČ Opis upravljačke ploče

Detaljer

K j æ r e b e b o e r!

K j æ r e b e b o e r! K j æ r e b e b o e r! D u h o l d e r n å i n nk a l l i n g e n t i l å r e t s g e n e r a l f o r s am l i n g i h å n d e n. D e n i n n e h o l d e r b o r e t t s l a g et s å r s b e r e t n i

Detaljer

med en ball, men beg ge var for langt unna til at Frank kun ne tref fe dem. Frank så seg om. Ka me ra ten Phil Co hen sto rett i nær he ten.

med en ball, men beg ge var for langt unna til at Frank kun ne tref fe dem. Frank så seg om. Ka me ra ten Phil Co hen sto rett i nær he ten. 1 Kanonball-kluss Nå har jeg deg! Frank Har dy brå snud de. En ball kom flygen de mot ham. Han duk ket i sis te li ten. Du bommet! svarte han. Så bøy de han seg og tok opp en an nen ball fra bak ken. De

Detaljer

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2010 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i S k u l l e r u dh ø g d a I B o l i gs am e i e, a v h o l d e s t i r s d a g 2 7. a p r i l 2 0 1 0, k l. 1 8. 0 0 i S k

Detaljer

Primena računara u fizičkoj hemiji. Profesor: Miloš Mojović Asistent: Aleksandar Ignjatović

Primena računara u fizičkoj hemiji. Profesor: Miloš Mojović Asistent: Aleksandar Ignjatović Primena računara u fizičkoj hemiji Profesor: Miloš Mojović Asistent: Aleksandar Ignjatović Literatura i ispit: Literatura: 1. Predavanja 2. Internet 3. Knjige Ocenjivanje 1. aktivnost u toku predavanja

Detaljer

I n n k a l l i n g t i l o r d i n æ r t s a m e i e r m ø t e

I n n k a l l i n g t i l o r d i n æ r t s a m e i e r m ø t e I n n k a l l i n g t i l o r d i n æ r t s a m e i e r m ø t e 2 0 1 1 O r d i n æ r t s a m e i e r m ø t e i L i s a K r i s t o f f e r s e n s P l a s s S E, a v h o l d e s o ns d a g 9. m a r s

Detaljer

Biejjien vuelie solkvad

Biejjien vuelie solkvad Kornoter Frode Fjellheim Biejjien vuelie solkvad Preludium Kyrie Heevehtimmie/Gloria Frå fjell tekst: Håvamål Elden Smerten tekst: Den ældre Edda, Solarljod Beaivvás - Lova lova line (en gammel soljoik

Detaljer

Prije uporabe Sigurnost...1 Važne napomene...1. Tablet FISKAL1... 2

Prije uporabe Sigurnost...1 Važne napomene...1. Tablet FISKAL1... 2 Sadržaj Prije uporabe... 1 Sigurnost...1 Važne napomene...1 Tablet FISKAL1... 2 Sadržaj pakiranja FISKAL1 paketa...2 Tablet FISKAL1... 2 Izgled tableta FISKAL1... 3 Tablet FISKAL1 GO... 4 Sadržaj pakiranja

Detaljer

Razni canape zalogaji finger food (pršut, vratina, pjenica od tune, kulen, pjenica od sira, povrće...)

Razni canape zalogaji finger food (pršut, vratina, pjenica od tune, kulen, pjenica od sira, povrće...) (pršut, vratina, pjenica od tune, kulen, pjenica od sira, povrće...) Pršut Kulenova seka Sušena vratina Milanska salata sa šunkom i sirom Francuska salata Salata sa piletinom U CIJENU PONUĐENOG MENUA NIJE

Detaljer

K v in n e r p å tv e rs 2 3.0 9.0 7

K v in n e r p å tv e rs 2 3.0 9.0 7 S itu a s jo n e n i p e n s jo n s k a m p e n K v in n e r p å tv e rs 2 3.0 9.0 7 H o v e d p u n k te r N y tt fo rs la g til A F P b y g d p å p e n s jo n s re fo rm e n B e g ru n n e ls e n fo

Detaljer

Korisnički priručnik. Modena E501

Korisnički priručnik. Modena E501 Korisnički priručnik Modena E501 RS PORUKA OD COOLPAD Hvala na kupovini vašeg Modena E501 mobilnog telefona! Sledite jednostavna ali važna uputstva za optimalnu upotrebu vašeg novog telefona: Pre prve

Detaljer

œ»u ========================= & # f > > > > l l l l l jœ»j œ»j ˆ« =========================? # ˆ«jœ» J ˆ«j œ J l

œ»u ========================= & # f > > > > l l l l l jœ»j œ»j ˆ« =========================? # ˆ«jœ» J ˆ«j œ J l & # K K K 10 K K K K K K K K K K K K K K K Nei nه smi er han ti a e va re en ter som han m ter og han rem? # J ˆ_ med strand Tra a a a a a ˆ_ J J a a a a a a J J J J J J & # > > > > # 2 4 J J ˆ ˆK J K

Detaljer

IntroduksJQn (Springdans) Allegretto I - la. Tra-la-la-la, tra-la-la-la, tra-la-la-la - la. Tra - la. Ka-ri og Ma-ri, kom snsgg dokk sta.

IntroduksJQn (Springdans) Allegretto I - la. Tra-la-la-la, tra-la-la-la, tra-la-la-la - la. Tra - la. Ka-ri og Ma-ri, kom snsgg dokk sta. Avskt»T pattu elle atee e obudt 0lge OT. SOPRAN ALT J, N. 310 Nosk Muskolags salng av blandede ko. L0RDAGSKVELL R a p s o d o v e g a l e n o s k e d a n s e *^ ntoduksjqn (Spngdans) Allegetto ' Ths. Beok

Detaljer

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2009

INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2009 INNKALLING TIL ORDINÆRT SAMEIERMØTE 2009 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i R u d s h ø g d a V B / S, a v h o l d e s m a n d a g 1 6. m a r s k l. 1 8 : 0 0 p å L o f s r u d s k o l e, L i l l e a

Detaljer

I n n k a l l i n g t i l o r d i n æ r t s a m e i e r m ø t e

I n n k a l l i n g t i l o r d i n æ r t s a m e i e r m ø t e 1 S a m e i e t S o l h a u g e n I n n k a l l i n g t i l o r d i n æ r t s a m e i e r m ø t e 2 0 1 1 O r d i n æ r t s am e i e rm øt e i S am e i e t S o l h a u g e n, a v h o l d e s o n s d a

Detaljer

Sangere. Mannen i songen. Kantate for mannskor, guttesopraner og klaver. Komponert til Verdal mannskor sitt 100-årsjubileum i 2013

Sangere. Mannen i songen. Kantate for mannskor, guttesopraner og klaver. Komponert til Verdal mannskor sitt 100-årsjubileum i 2013 Sangere Kantate or mannskor, guttesoraner og klaver Komonert til erdal mannskor sitt 100-årsubileum i 201 Musikk: Asgeir Skrove Tekst: Arnul Haga Musikk: Asgeir Skrove Kantate or mannskor, guttesoraner

Detaljer