Opinionsutvikling

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Opinionsutvikling"

Transkript

1 For eldre meiningsmålingar, sjå dei neste sidene. Forkortingar: siste side. Opinionsutvikling Jan Febr Mars April Mai Juni Juli Sep Okt Nov Des Jan Febr Mars April Mai Juni Juli Aug Sept Okt VAL ANO ,4 28,1 26,9 26,0 26,9 25,7 25,5 26,6 29,6 32,5 29,6 30,1 30,3 29,3 29,8 29,5 31,4 27,5 26,5 29,0 25,8 29,6 ČSSD 23,1 22,1 20,8 24,3 22,5 20,8 21,0 21,9 17,3 22,5 18,1 17,7 20,5 19,2 16,9 14,0 12,5 14,0 14,5 13,3 14,1 7,3 KSČM 14,8 13,8 13,2 12,8 14,5 15,2 15,0 14,7 12,7 14,5 13,4 13,7 11,3 13,1 12,4 12,5 14,2 14,5 13,0 11,8 11,5 7,8 ODS 8,9 8,1 8,8 9,0 8,1 7,7 8,5 8,3 8,8 9,0 8,5 8,9 9,0 7,8 9,0 11,3 10,2 11,0 10,0 9,3 9,5 11,3 KDU-ČSL 6,1 6,7 7,0 7,0 6,5 7,7 6,0 6,6 7,6 6,0 7,3 6,9 8,0 6,9 7,0 7,8 *8,6 *9,5 6,5 6,1 6,4 5,8 TOP 09 6,6 6,8 7,3 8,3 7,4 6,9 8,5 7,5 7,2 5,0 5,9 6,4 6,8 6,7 6,8 8,0 6,5 7,5 9,0 5,7 6,5 5,3 SPD 3,0 2,7 3,0 1,8 2,6 3,2 2,0 2,5 4,4 3,5 4,2 4,5 3,8 4,3 3,7 3,8 4,5 5,5 6,0 6,9 8,3 10,6 Piratpartiet 2,0 2,5 2,8 2,5 2,5 3,7 3,5 2,5 3,9 1,5 3,4 3,4 2,5 3,3 3,7 4,3 3,6 4,0 3,5 6,2 7,6 10,8 SZ 1,7 2,8 2,7 2,8 3,0 2,5 3,0 2,5 2,1 2,0 1,8 1,7 2,8 2,4 3,0 2,5 2,3 2,0 2,0 2,2 3,1 1,5 STAN 1,7 2,2 2,3 * * 3,5 3,4 3,5 5,2 Juni juli 2017: KDU-ČSL inkl STAN Jan Febr Mars April Mai Juni Aug Sep Okt Nov Des Jan Febr Mars April Mai Juni Aug Sep Okt Nov Des ANO ,2 21,9 25,4 28,6 28,0 27,4 22,4 29,2 27,9 31,0 28,2 28,1 28,5 28, ,1 28,4 21,6 26,4 26,3 26,6 25,1 ČSSD 24,5 24,1 21,6 22,9 20,4 21,2 19,6 24,4 21,9 22,5 21,0 22,6 24,5 21, ,4 24,1 21,6 21,7 24,0 23,2 23,6 KSČM 15,5 16,5 14,3 13,6 14,5 14,7 17,7 13,8 13,8 13,4 14,0 14,4 13,6 14,1 12,5 14,0 13,9 14,6 14,7 12,5 12,6 12,6 TOP 09 10,5 10,3 10,2 9,8 9,0 9,8 11,2 8,6 9,8 7,2 9,2 8,1 7,9 9,3 8 7,6 8,8 10,5 7,1 10,0 9,0 8,5 ODS 5,4 7,0 6,7 5,5 6,2 6,7 6,3 6,9 6,4 6,8 7,5 6,1 5,9 6,5 8,5 6,5 7,9 6,5 6,7 8,0 8,5 8,6 KDU-ČSL 6,4 5,7 6,0 6,5 6,7 5,6 5,6 6,0 7,0 6,8 6,4 7,1 5,7 7,9 6,5 6,0 6,5 6,5 6,4 6,3 6,9 6,8 Úsvít 5,9 5,4 5,4 4,1 3,8 3,7 4,9 2,7 3,6 2,5 3,5 4,3 3,7 3,1 * 0,9 1,4 2,4 2,4 1,8 1,4 1,8 Piratpartiet 1,9 2,4 2,2 2,3 3,2 3,4 4,4 2,3 3,1 3,6 4,0 2,9 2,9 3,1 2,0 2,6 2,9 4,0 2,9 3,0 3,0 3,1 SZ 2,5 3,2 3,7 2,5 3,3 2,4 3,5 1,5 2,1 3,3 2,8 1,8 3,3 2,6 2 3,3 2,6 4,4 3,1 2,3 2,7 1,6 Gjennomsnitt av målingar frå CVVM, STEM, factum invenio (til 2015) Median (frå 2015). August 2014 og 2015: berre factum invenio. April 2015 og november 2016: berre CVVM. Juli og august 2017: berre Median.

2 Opinionsutvikling Jan Febr Mars April Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des Jan Febr Mars April Mai Juni Aug Sep Okt VAL Nov Des ČSSD 30,1 31,6 31,8 33,2 31,4 27,3 22,7 21,0 27,5 28,6 32,0 30,8 31,7 33,2 32,7 34,7 31,9 32,0 31,8 28,2 24,9 20,5 21,8 23,5 KSČM 13,8 15,0 15,3 18,8 19,1 17,9 16,0 15,7 18,5 18,2 17,0 19,2 16,0 14,8 14,6 14,7 14,5 16,2 13,6 17,7 16,1 14,9 17,6 14,8 ODS 20,4 20,5 18,6 16,7 17,1 18,6 17,7 17,3 17,9 16,8 16,2 16,4 15,8 13,9 12,5 13,0 14,5 12,1 9,1 9,2 7,4 7,7 4,9 6,5 TOP 09 14,5 12,9 12,9 10,5 10,6 11,7 12,6 11,9 9,7 10,4 10,0 9,5 12,8 16,2 16,8 16,0 15,1 15,9 15,2 12,4 11,2 11,2 10,4 10,8 ANO ,4 0,0 0,2 0,2 7,6 8,3 14,9 18,7 22,3 24,0 KDU-ČSL 4,5 4,3 5,0 5,6 5,7 6,3 6,1 5,6 5,0 5,0 5,7 6,2 5,0 5,2 5,8 5,4 6,1 5,9 4,5 5,6 5,6 6,8 6,9 6,4 Úsvít 3,0 5,0 4,9 6,9 6,6 5,7 SPOZ 2,2 2,3 2,9 2,8 3,0 4,2 5,4 7,6 5,5 4,8 3,7 3,6 4,9 5,7 6,2 6,2 5,1 5,1 7,6 5,4 3,8 1,5 SZ 3,4 3,1 3,5 3,4 3,9 4,2 3,6 3,7 3,0 3,5 3,3 3,9 2,9 2,5 2,6 2,8 3,6 3,8 0,0 2,6 3,0 3,2 3,0 2, Jan Febr Mars April Mai VAL Aug Sep Okt Nov Des Jan Febr Mars April Mai Jun/juAug Sep Okt Nov Des ČSSD 31,1 32,0 30,3 30,4 29,2 22,1 20,8 25,4 27,9 30,8 29,5 28,8 29,5 31,2 33,6 33,5 32,4 28,9 33,1 30,7 32,3 30,4 ODS 25,1 23,9 23,7 22,0 21,1 20,2 20,1 21,2 20,0 20,2 20,1 21,8 20,4 20,6 20,3 19,9 18,9 18,7 19,5 21,3 20,0 18,2 TOP 09 11,4 11,3 10,2 11,2 11,8 16,7 19,6 16,7 15,4 18,5 17,9 15,5 15,6 13,7 14,1 15,2 14,8 13,6 13,1 12,9 13,9 15,4 KSČM 12,7 13,7 13,1 12,7 13,2 11,3 13,4 13,2 13,4 10,9 12,7 12,1 12,4 13,1 12,9 14,6 15,4 15,5 16,2 15,3 15,8 16,2 VV 4,4 5,5 7,3 9,0 11,4 10,9 7,9 11,2 9,2 6,0 6,3 8,0 8,3 8,1 5,7 3,2 3,7 3,7 3,7 3,4 3,0 2,2 KDU-ČSL 6,2 5,3 5,4 5,0 4,5 4,4 4,4 3,5 4,3 4,7 4,8 5,6 5,6 5,2 4,4 4,9 5,1 6,5 5,2 4,9 4,7 4,8 SZ 4,2 3,4 4,5 3,4 3,5 2,4 3,9 2,3 2,6 2,9 3,4 2,9 3,2 3,2 3,1 2,9 3,7 4,0 3,1 3,9 3,5 3,6 SPOZ 0,5 1,4 2,4 3,1 2,4 4,3 3,1 2,1 1,5 0,2 1,0 0,8 0,7 0,3 0,9 1,3 1,2 2,4 0,9 1,2 1,2 1,6 Gjennomsnitt av målingar frå CVVM, STEM, factum invenio. August 2011, 2012, 2013: berre factum invenio. Juli 2012: berre factum invenio.

3 Opinionsutvikling Jan Febr Mars April Mai Juni Sept Okt Nov Des Jan Febr Mars April Mai Juni Aug Sep Okt Nov Des ČSSD 37,5 36,9 36,0 34,0 38,0 37,0 34,0 40,0 43,0 44,5 41,0 38,5 36,0 37,5 38,0 30,0 31,0 29,5 32,0 34,5 34,0 ODS 27,4 28,9 32,0 30,0 26,5 27,5 29,0 26,5 27,5 27,0 29,0 29,0 31,5 28,0 29,0 35,0 33,0 29,5 26,0 26,5 24,0 KSČM 17,0 16,1 13,0 15,0 16,0 15,5 16,0 14,5 11,5 14,0 14,0 15,5 16,0 15,5 15,0 16,0 13,5 15,5 15,0 11,0 12,5 TOP 09 2,0 9,5 13,0 14,0 12,0 13,5 SZ 8,8 8,7 10,0 10,5 9,0 10,5 10,0 7,0 6,5 6,0 7,0 6,0 7,0 7,0 7,0 5,5 3,0 4,5 4,0 4,0 4,5 KDU-ČSL 7,0 7,3 7,0 8,5 7,5 7,5 7,5 8,5 8,0 6,0 5,5 7,0 5,0 7,0 6,5 6,5 5,0 5,5 5,5 5,0 4, Jan Febr Mars April Mai VAL Aug Sept Okt Nov Des Jan Febr Mars April Mai Juni Aug Sep Okt nov des ODS 36,0 36,0 32,5 31,5 32,0 35,4 41,0 36,7 36,0 41,1 36,9 36,8 34,6 34,8 35,0 34,8 32,8 33,8 31,6 30,1 28,5 28,0 ČSSD 35,0 29,0 26,5 27,0 28,0 32,3 30,8 30,8 28,9 26,9 27,2 27,0 27,8 28,0 29,0 30,7 31,4 30,7 33,0 33,8 35,1 35,0 KSČM 14,5 14,5 16,0 15,5 15,5 12,8 12,3 13,4 14,5 11,9 12,9 15,1 14,4 14,0 14,0 13,9 13,6 13,3 14,9 15,4 15,7 16,5 SZ 3,0 8,0 13,0 12,0 10,5 6,3 6,9 8,7 9,0 9,1 9,6 9,6 9,8 10,0 10,5 8,0 9,9 6,9 8,6 8,0 10,4 11,5 KDU-ČSL 8,0 10,0 8,0 11,5 5,5 7,2 6,3 7,3 6,5 6,5 8,8 7,7 7,7 8,6 8,0 9,3 8,4 8,8 7,9 8,2 6,8 6,5 US-DEU 1,0 0,5 0,5 0,5 0,3 Gjennomsnitt av målingar frå CVVM og factum invenio og juli-oktober 2009, CVVM april 2008 juli 2009; CVVM, Faktum Invenio og STEM frå oktober 2009.

4 Opinionsutvikling Jan Febr Mars April Mai Juni Sept Okt Nov Des Jan Febr Mars April Mai Juli Sept Okt Nov Des ODS 40,0 43,0 44,0 43,0 39,5 40,5 41,5 37,5 43,0 43,0 41,0 41,0 40,5 41,5 40,0 37,5 37,5 37,0 33,5 37,0 ČSSD 21,5 19,0 18,0 17,0 17,0 15,0 19,5 25,0 16,0 15,0 18,5 19,5 19,0 14,0 21,0 24,0 29,5 28,5 31,5 30,5 KSČM 19,0 22,5 19,5 20,5 18,5 20,5 18,5 19,0 19,0 19,5 19,0 20,0 20,0 22,0 19,0 18,0 16,0 18,5 16,5 16,0 KDU-ČSL 11,0 9,5 11,0 8,5 12,0 10,0 10,0 10,5 11,0 11,5 13,0 11,0 10,5 11,5 9,5 10,5 8,0 9,5 10,0 10,0 SZ 2,0 1,0 2,0 2,5 3,0 3,0 3,5 2,5 3,5 3,5 2,5 3,0 3,0 4,0 3,5 3,5 4,0 3,0 4,5 3,5 US-DEU 2,5 3,0 2,5 2,5 2,0 1,0 1,0 0,5 1,0 2,0 1,0 1,5 2,5 2,0 2,0 1,0 1,0 1,0 0,5 0, Jan Febr Mars April Mai Juni VAL Sept Okt Des Jan Febr Mars April Mai Juni Sept Okt Nov Des ODS 23,5 28,5 26,0 29,0 28,5 27,0 24,5 21,5 26,5 28,0 30,0 31,0 38,0 38,0 41,5 38,5 37,5 39,0 41,0 41,0 ČSSD 29,5 31,0 28,5 31,5 31,0 29,0 30,2 41,0 36,0 30,0 31,0 27,5 25,0 27,0 19,5 21,0 22,0 19,5 20,5 18,5 KSČM 17,0 12,5 18,0 16,5 14,5 17,5 18,5 17,0 15,5 18,0 17,0 17,5 18,0 17,0 19,0 15,5 19,0 18,5 20,0 21,0 KDU-ČSL 16,0 13,5 13,0 13,0 17,0 13,5 14,3 10,0 10,0 8,0 10,0 10,0 10,0 7,5 9,5 11,5 10,0 12,5 10,5 9,0 SZ 1,5 0,5 0,5 0,5 1,5 0,0 2,4 2,0 1,5 2,5 0,5 2,5 1,0 3,0 1,5 2,0 2,0 2,0 2,0 3,0 US-DEU 7,5 9,0 9,0 6,0 * * * 4,0 6,0 3,5 3,5 2,0 4,0 3,0 4,0 4,0 4,0 4,5 3,0 3,0 Alle målingar frå CVVM.

5 Opinionsutvikling Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Sept Okt Nov Des Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Sept Okt Nov Des ODS 22,3 22,9 25,3 23,7 27,4 24,0 25,5 24,2 24,7 22,6 23,6 23,3 20,7 25,6 25,2 24,4 25,3 23,4 24,2 25,9 24,1 23,7 ČSSD 18,6 19,1 17,9 21,5 21,1 21,9 21,3 27,5 27,0 23,7 19,1 18,9 24,1 20,5 23,8 26,8 26,0 26,0 24,2 26,5 25,3 31,6 KSČM 21,8 21,8 18,9 19,4 20,0 20,8 18,1 16,5 16,9 17,2 18,0 14,4 16,1 17,9 17,2 18,3 17,5 16,9 14,8 17,7 13,9 13,2 KDU-ČSL 13,8 13,8 13,7 12,9 14,7 12,5 10,6 12,1 9,0 9,7 11,2 10,0 11,5 11,5 9,3 8,5 13,0 9,1 12,1 9,5 12,0 9,2 US 16,0 13,8 15,8 15,1 11,6 11,5 14,9 9,9 9,0 10,8 9,0 11,1 8,0 10,3 6,6 6,1 7,8 10,4 6,7 5,4 8,9 5,3 4 koalice 0,0 0,0 0,0 0,0 4,2 4,3 4,4 6,7 5,4 13,5 16,7 14,9 10,3 13,2 9,8 7,8 9,1 12,1 10,9 6,3 10, Jan Feb Mars April Mai Juni VAL Sept Okt Nov Des Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Sept Okt Nov Des ČSSD 39,2 37,2 34,2 31,6 28,6 29,2 32,3 35,5 34,9 29,5 27,7 35,8 30,9 32,5 28,5 23,4 23,3 22,0 18,3 18,6 16,8 15,6 ODS 20,3 12,8 13,7 13,9 18,2 19,5 27,7 26,9 29,0 29,5 27,7 24,2 26,6 24,1 26,9 27,7 24,4 26,4 25,8 22,3 28,4 24,4 KSČM 12,2 10,3 11,0 12,7 11,0 9,7 11,0 13,4 9,1 11,6 12,8 11,1 13,8 14,7 15,1 17,6 16,5 18,7 21,5 24,5 25,8 24,4 KDU-ČSL 14,9 10,9 11,0 10,1 7,8 9,1 9,0 9,7 12,9 11,6 12,2 13,2 12,8 11,0 12,9 14,4 15,3 14,8 13,4 11,7 12,6 20,0 US 12,8 17,8 15,2 11,7 9,1 8,6 8,1 8,1 11,6 11,7 10,5 12,8 10,5 11,8 11,7 12,5 13,2 15,1 12,8 9,5 12,2 SPR-RSČ 4,7 7,7 7,5 6,3 5,2 5,2 3,9 2,2 2,2 * * * * * * * * * * * * * DŽJ 1,9 2,1 6,3 13,0 11,7 3,1 1,1 1,1 * * * * * * * * * * * * * ODA 6,8 4,5 1,4 0,6 0,6 * * * * * * * * * * * * * * * * * for låg oppslutning til å bli registrert. Kjelde: CVVM (arkiv).

6 Opinionsutvikling Jan Feb Mars April Mai Juni VAL Juli Aug Sept Okt Nov Des Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Sept Okt Nov Des ODS 33,3 30,0 32,1 31,3 26,9 29,0 29,6 34,1 32,2 30,1 31,0 33,3 34,1 35,9 28,6 33,3 27,7 22,4 25,2 24,1 25,6 27,0 24,8 23,0 ČSSD 21,0 20,0 19,2 19,4 21,9 28,0 26,4 26,1 29,9 28,9 28,7 28,7 28,0 28,2 25,0 24,4 27,7 31,1 35,2 33,7 33,3 35,1 36,0 36,5 KDU-ČSL 8,6 11,3 9,0 11,3 8,8 9,7 8,1 10,2 8,6 13,3 10,3 11,5 13,4 14,1 16,7 15,4 12,0 18,0 14,5 13,9 15,4 13,5 13,7 14,9 KSČM 8,6 8,1 7,7 7,5 9,0 8,6 10,3 10,2 8,0 10,8 10,3 11,5 8,5 7,7 9,5 9,0 9,6 7,5 10,1 10,8 8,3 11,5 11,2 12,2 ODA 8,0 10,0 10,3 8,8 7,2 7,5 6,4 8,0 9,2 9,6 9,2 6,9 7,3 9,0 10,1 10,3 13,3 12,4 8,8 9,6 7,7 5,4 6,2 5,4 SPR-RSČ 6,2 5,0 6,4 6,3 7,2 7,0 8,0 5,7 5,7 3,6 4,6 4,6 4,9 1,3 6,0 3,8 4,8 3,7 5,0 4,8 5,8 6,1 5,6 5,4 SLB 6,2 5,0 5,1 5,6 4,1 0,0 * * * * * * * * * * * * * * * * * SD-LSNS 2,5 3,8 2,6 2,5 2,3 2,2 2,1 1,1 0,6 1,2 * * * * * * * * * * * * * * Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Sept Sept Okt Okt II Nov Des Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Aug Sept Okt Nov Des ODS 34,2 39,2 40,5 36,4 34,7 37,5 34,6 38,7 34,7 32,1 32,1 32,9 32,9 33,3 36,1 32,9 33,3 33,3 33,8 32,5 32,1 33,3 33,3 29,3 34,0 ČSSD 15,8 12,2 13,5 15,6 14,7 15,3 14,1 14,7 16,0 16,7 16,7 15,2 14,6 17,3 15,7 18,3 21,0 26,0 27,5 27,5 29,5 26,9 22,2 20,7 20,7 ODA 13,2 14,9 14,9 14,3 13,3 16,7 15,4 14,7 13,3 12,8 12,8 15,2 12,2 12,3 10,8 9,8 9,9 8,7 5,6 6,9 6,4 7,1 7,4 11,0 9,3 KSČM 6,6 6,8 5,4 6,5 6,7 6,9 6,4 6,7 8,7 7,1 9,0 8,9 8,5 9,9 8,4 11,0 9,9 8,0 8,8 8,8 9,0 7,7 8,6 8,5 8,0 KDU-ČSL 5,3 2,7 5,4 5,2 6,7 5,6 9,0 2,7 8,0 7,7 7,7 7,6 8,5 8,6 8,4 8,5 8,6 6,7 7,5 7,5 7,7 7,7 9,9 9,8 10,0 SPR-RSČ 5,3 5,4 4,1 6,5 4,0 4,2 3,8 5,3 4,7 5,1 5,1 5,1 3,7 3,7 3,6 3,0 3,7 2,7 3,8 2,5 2,6 5,1 4,9 6,1 4,0 LB/SLB 5,3 2,7 4,1 3,9 2,7 2,8 0,6 0,7 2,7 1,3 1,3 2,5 2,4 2,5 1,2 3,7 1,2 2,7 3,8 3,8 2,6 3,8 3,7 3,7 4,0 SD 1,3 1,4 2,7 2,6 1,3 2,8 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 1,3 0,6 1,2 1,8 2,4 2,5 0,7 1,3 2,5 1,9 1,3 2,5 2,4 2,7 SD samanslått med LSNS frå jan 1996, oppløyst igjen Kjelde: CVVM (arkiv).

7 Jan Feb Mars April Mai Mai II Mai III VAL Nov Des Feb Mar April Mai Juni Juli Sept Okt Nov Des ODS 30,0 30,1 28,8 29,0 17,3 19,8 19,5 29,7 38,5 37,2 42,1 35,1 34,6 38,5 35,8 34,2 39,5 40,3 37,6 36,4 ČSSD 14,3 13,7 10,6 13,0 10,7 7,4 10,3 6,5 6,4 10,3 9,2 14,3 17,9 15,4 16,0 17,1 16,0 16,9 15,3 14,3 LB/KSČM 10,0 12,3 12,1 11,6 9,3 12,3 12,6 14,1 11,5 10,3 10,5 10,4 10,3 9,0 9,9 9,2 8,6 7,8 10,6 6,5 ODA 4,3 4,1 7,6 7,2 12,0 12,3 6,9 5,9 10,3 9,0 11,8 14,3 12,8 10,3 13,6 10,5 9,9 10,4 11,8 14,3 KDU-ČSL 7,1 8,2 7,6 8,7 5,3 7,4 9,2 6,3 6,4 6,4 5,3 6,5 6,4 6,4 4,9 7,9 4,9 5,2 7,1 5,2 LSU 10,0 9,6 10,6 8,7 10,7 6,2 9,2 6,5 6,4 5,1 3,9 5,2 3,8 6,4 4,9 5,3 3,7 5,2 2,4 1,3 SPR-RSČ 4,3 5,5 4,5 2,9 4,0 3,7 4,6 6,0 7,7 7,7 7,9 5,2 3,8 5,1 4,9 3,9 4,9 3,9 4,7 3,9 HSD-SMS 4,3 2,7 4,5 4,3 6,7 7,4 6,9 5,9 2,6 2,6 2,6 1,3 0,6 3,8 1,2 2,6 1,2 2,6 2,4 2,6 OH 5,7 6,8 6,1 5,8 6,7 6,2 4,6 4,6 3,8 3,8 2,6 2,6 2,6 2,6 1,2 2,6 2,5 1,3 2,4 1, Mar April I April II Mai I Mai II Mai III Juni VAL Sept Okt Nov Feb Mar April Mai juni Juli Sept Okt Nov Des OF 34,2 26,6 37,5 40,3 42,0 54,4 48,4 49,5 43,7 41,1 36,3 40,0 7,3 3,6 6,3 2,6 ODS 14,6 25,0 21,5 23,7 23,4 25,7 29,3 26,0 28,0 OH 9,8 7,1 8,9 10,5 6,5 5,7 8,0 5,2 8,0 ODA 3,9 2,6 2,9 2,7 2,6 4,0 KSČM 17,8 15,2 13,9 13,0 14,8 7,8 12,6 13,2 6,9 11,0 12,5 9,3 9,8 10,7 12,7 13,2 11,7 10,0 12,0 11,7 12,0 KDU-ČSL 12,3 19,0 16,7 13,0 13,6 11,1 11,6 8,4 9,2 11,0 12,5 12,0 11,0 8,3 11,4 6,6 11,7 8,6 6,7 9,1 5,3 KDS 6,0 1,3 1,3 3,9 2,9 4,0 5,2 4,0 HSD-SMS 3,4 6,7 7,4 10,0 9,2 11,0 8,8 10,7 13,4 8,3 7,6 7,9 5,2 7,1 5,3 5,2 6,7 ČSSD 8,2 7,6 8,3 6,5 4,5 4,4 5,3 4,1 9,2 5,5 6,3 5,3 8,5 9,5 5,1 9,2 7,8 12,9 10,7 11,7 13,3 LSU 10,7 SZ 12,3 16,5 11,1 14,3 10,2 5,6 5,3 4,1 8,0 5,5 8,8 5,3 8,5 4,8 5,1 3,9 5,2 5,7 4,0 3,9 * Zem. strana 4,1 5,1 4,2 3,9 5,7 5,6 5,3 4,1 3,6 5,1 3,9 3,9 2,9 4,0 5,2 * ČSS 11,0 10,1 8,3 9,1 5,7 4,4 4,2 2,7 4,6 2,7 2,5 1,3 1,2 2,4 2,5 2,6 2,6 1,4 1,3 1,3 * SPR-RSČ 1,0 1,3 4,9 7,1 7,6 6,6 9,1 5,7 6,7 6,5 5,3 *SZ, Zem. strana og ČSS i valalliansen LSU frå desember 1991 Kjelde: CVVM (arkiv), Krejčí: Kniha o volbách (1994).

8 Akronym Parti i underhuset (>5%) Valalliansar KSČM Kommunistpartiet LB Venstreblokka (1992) Parti-forkortingar ČSSD Sosialdemokratane LSU Liberalsosial Union (1992) KDU-ČSL Kristelegdemokratisk union tsjekkoslovakisk folkeparti 4 Koalice Fire-koalisjonen (US, DEU, ODA, KDU- ČSL) i senatsval ODS Borgarlegdemokratisk parti Koalice US-DEU + KDU-ČSL (2002) ANO2011 Aksjon for misnøgde borgarar Mindre parti TOP 09 Tradisjon, ansvar, velstand SZ Dei Grøne STAN Ordførarar og uavhengige Úsvit Dagning for direkte demokrati Pirat Piratpartiet i Tsjekkia SPO(Z) Borgarrettspartiet (til Zeman) SPD Fridom og direkte demokrati VV Offentlege saker DŽJ Pensjonistpartiet US-DEU Fridomsunionen (S)LB Venstreblokka (reformkommunistar) SPR-RSČ Republikanarane SD Fridemokratane ODA Borgarlegdemokratisk allianse Zem. strana Agrarpartiet nedlagt HDS-SMS Moravisk autonomirørsle ČSS Tsjekkoslovakisk sosialistparti OF Borgarforum OH Borgarrørsla (dissidentfløya i OF)

Slovakia: Opinion

Slovakia: Opinion For eldre meiningsmålingar, sjå dei neste sidene. Slovakia: Opinion 2014 2017 2014 2014 2014 2015 2015 Jan Jan Febr Febr Mars Mars April April Mai MaiJuni Juni Juli JuliAug AugSept Sept Okt Okt Nov Nov

Detaljer

Val til parlamentet i Ungarn, 2014

Val til parlamentet i Ungarn, 2014 Val til parlamentet i Ungarn, 2014 Parti % Listestemmer +/- Mandat totalt Fidesz-KNDP* 45,0-7,7 133 Valalliansen MSzP Együtt DK PM MLP** 25,7 5,4 38 Rørsla for eit betre Ungarn (Jobbík) 20,3 3,6 23 Politikk

Detaljer

Slovakia: Opinion

Slovakia: Opinion Jan 9 Feb juli Feb 11 juli Feb 12 nov Jan 13 Feb 14 Febr 15 Slovakia: Opinion 9 15 5,,,, Smer-SD SDKÚ-DS MKP ĽS-HZDS Most Híd SaS OĽaNO SIEŤ,, ĽS-HZDS Rørsla for eit demokratisk Slovakia Smer-SD Retning

Detaljer

Val til underhuset i Tsjekkia, 2017

Val til underhuset i Tsjekkia, 2017 Val til underhuset i Tsjekkia, 2017 Parti med over 2 prosent av stemmene % Mandat +/- Aksjon av misnøgde borgarar (ANO) 29,6 78 +31 Borgarlegdemokratisk parti (ODS) 11,3 25 +9 Piratpartiet 10,8 22 +22

Detaljer

Presidentval i Tsjekkia, 2018

Presidentval i Tsjekkia, 2018 Presidentval i Tsjekkia, 2018 Kandidat 1. runde 2. runde Miloš Zeman (sitjande president) 38,6 51,4 Jiří Drahoš 26,6 48,6 Pavel Fischer 10,2 Michal Horáček 9,2 Marek Hilšer 8,8 Mirek Topolánek 4,3 Jiří

Detaljer

Europa-valet i Polen, 2009

Europa-valet i Polen, 2009 Europa-valet i Polen, 2009 Parti % Mandat +/- Medborgarplattforma (PO) 44,4 25 +9 Lov og rettferd (PiS) 27,4 15 +7 Demokratisk venstreallianse/arbeidets forbund (SLD/UP) 12,3 7 +1 Det polske bondepartiet

Detaljer

Bare varighet. Manuell sammendragsfremheving Manuelt sammendrag. Ekstern milepæl Fremdrift Sammendrag. Bare start. Tidsfrist Prosjektsammendrag

Bare varighet. Manuell sammendragsfremheving Manuelt sammendrag. Ekstern milepæl Fremdrift Sammendrag. Bare start. Tidsfrist Prosjektsammendrag 15 10. aug. 15 17. aug. 15 24. aug. 15 31. aug. 15 07. sep. 15 14. sep. 15 21. sep. 15 28. s ID snavn Varighet Start Slutt o t f l s m t o t f l s m t o t f l s m t o t f l s m t o t f l s m t o t f l

Detaljer

Medlemsutvikling Fagforbundet 1. juli 2005

Medlemsutvikling Fagforbundet 1. juli 2005 Medlemsutvikling Fagforbundet 1. juli 2005 Medlemsutvikling totalt per fylke Fylkeskrets 04.01.05 01.04.05 03.05.05 01.06.05 01.07.05 Endring siste måned Endring fra 04.01.05 01 Østfold 17 421 17 331 17

Detaljer

Teatersalen, Prøvesalen, Week Numbers

Teatersalen, Prøvesalen, Week Numbers mar 2015 (Oslo) 23 24 25 26 27 28 1 TeaterNova/Simone/Prøver dagtid Anton og Henrik prøver Uke 9 i 2015 Kim Fairchild 2 3 4 5 6 7 8 Anton og Henrik prøver Anton og Henrik forestilling. Uke 10 i 2015 9

Detaljer

Importstatistikk 2017

Importstatistikk 2017 Importstatistikk 25 Tittel Import i hele år - t.o.m. august. 2 2 21 19 834 15 1 9 132 12 893 5 2 852 2 412 178 2 41 1 666 1 64 1 88 1 215 828 62 874 729 796 715 198 491 21 - Storfe, ferskt 22 - Storfe,

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 6 2011 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. juni 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i mai I mai ble det klekket nært 622 600 kyllinger

Detaljer

REVISJON AV KOMMUNEPLAN FOR LUNNER - JUSTERT FRAMDRIFTSPLAN

REVISJON AV KOMMUNEPLAN FOR LUNNER - JUSTERT FRAMDRIFTSPLAN Arkivsaksnr.: 08/2026-323 Arkivnr.: 142 Saksbehandler: Rådgiver politikk og samfunn, Anne Grønvold REVISJON AV KOMMUNEPLAN FOR LUNNER - JUSTERT FRAMDRIFTSPLAN Hjemmel: Plan- og bygningsloven Kommuneloven

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingbladet Nr. 10 2011 SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingtellinger per 1. oktober 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i september I september ble det klekket 491 000

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingbladet Nr. 11 2011 SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingtellinger per 1. november 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i oktober Klekketallene for oktober falt for andre

Detaljer

Importstatistikk 2016

Importstatistikk 2016 Importstatistikk 25 Tittel Import i år -hele året. 2 2 21 19 834 15 1 1 95 9 132 213 214 5 2 944 2 412 178 1 666 3 263 3 218 2 852 2 41 1 64 1 215 828 874 673 729 796 715 21 - Storfe, ferskt 22 - Storfe,

Detaljer

Medlemsutvikling Fagforbundet 8. august 2005

Medlemsutvikling Fagforbundet 8. august 2005 Medlemsutvikling Fagforbundet 8. august 2005 Medlemsutvikling totalt per fylke Fylkeskrets 04.01.05 01.04.05 03.05.05 01.06.05 27.06.05 01.07.05 08.08.05 Endring siste måned Endring fra 04.01.05 01 Østfold

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingbladet Nr. 12 2011 SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingtellinger per 1. desember 2012 1 Klekking av kyllinger av verperase i november Etter to måneder med lave klekketallene

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 4 2011 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. april 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i mars Det ble i mars klekket ca. 737 300 kyllinger

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingbladet Nr. 7 2011 SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingtellinger per 1. juli 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i juni Det ble i juni klekket om lag 570 000 kyllinger

Detaljer

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i mai PM10 Kransen. PM2,5 Kransen. Grenseverdi. Nedbørsdata

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i mai PM10 Kransen. PM2,5 Kransen. Grenseverdi. Nedbørsdata ug/m3 MÅNEDSRAPPORT Luftkvalitet i Moss i mai 2011 Bakgrunn : Kommunene i ytre Østfold har inngått en samarbeidsavtale om overvåking av lokal luftkvalitet. Som et ledd i denne overvåkingen gjennomføres

Detaljer

Program høsten 2015 våren 2016

Program høsten 2015 våren 2016 Program høsten 2015 våren 2016 Dato Merknad Hovedkorps Drill Aspiranter Foreldre Høsten 2015 Tirsdag 18.aug - Utgår Onsdag 19.aug Drillen møter klokken 18:00-19:30 Gruppeøvelse grovmessing klokken 17:00-17:45

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 10 2010 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. oktober 2010 1 Klekking av kyllinger av verperase i september Antall klekte kyllinger av verperase

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 2 2011 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. februar 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i januar Klekketallene for kylling av verperase

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 5 2011 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. mai 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i april Det er stor variasjon klekketallene fra måned

Detaljer

STYREMØTE 17. november 2014 Side 1 av 5. Aktivitets og økonomirapport per oktober 2014

STYREMØTE 17. november 2014 Side 1 av 5. Aktivitets og økonomirapport per oktober 2014 STYREMØTE 17. november 2014 Side 1 av 5 Sakstype: Beslutningssak Saksnr. arkiv: 14/07077 Aktivitets og økonomirapport per oktober 2014 Sammendrag: Sykehuset Østfold HF (SØ) har per oktober et positivt

Detaljer

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i juni PM10 Kransen. PM2,5 Kransen. Grenseverdi. Nedbørsdata

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i juni PM10 Kransen. PM2,5 Kransen. Grenseverdi. Nedbørsdata ug/m3 MÅNEDSRAPPORT Luftkvalitet i Moss i juni 2011 Bakgrunn : Kommunene i ytre Østfold har inngått en samarbeidsavtale om overvåking av lokal luftkvalitet. Som et ledd i denne overvåkingen gjennomføres

Detaljer

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i mars Bakgrunn : Resultat :

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i mars Bakgrunn : Resultat : ug/m3 MÅNEDSRAPPORT Luftkvalitet i Moss i mars 2011 Bakgrunn : Kommunene i ytre Østfold har inngått en samarbeidsavtale om overvåking av lokal luftkvalitet. Som et ledd i denne overvåkingen gjennomføres

Detaljer

Sealtech. Loggia Tak Betongmann. Prosjekt: Fremdriftsplan- Innven Dato: to 17.09.15. Side 1

Sealtech. Loggia Tak Betongmann. Prosjekt: Fremdriftsplan- Innven Dato: to 17.09.15. Side 1 ID smodus snavn Varighet Start Slutt Foregående Navn på aug 15 aktiviteter ressurser sep 15 okt 15 nov 15 1 Innvendige arbeider 120 dagerma 14.09.15 fr 26.02.16 2 Trapper ("rømningstrapp") 4 dager ma 23.11.15

Detaljer

EØS-utvidelsen Tillatelser med formål arbeid. Avdeling for faglig strategi og koordinering, Enheten for statistikk og analyse.

EØS-utvidelsen Tillatelser med formål arbeid. Avdeling for faglig strategi og koordinering, Enheten for statistikk og analyse. EØS-utvidelsen Tillatelser med formål arbeid, Enheten for statistikk og analyse Dato: 16.05.07 April 2007 Arbeidstillatelser gitt til borgere av de nye EØS-landene i perioden 2003-2007 3000 2500 2000 1500

Detaljer

Program høsten 2014 våren 2015

Program høsten 2014 våren 2015 Program høsten 2014 våren 2015 Dato Merknad Hovedkorps Drill Aspiranter Foreldre Høsten 2014 Søndag 17.aug Oppstart etter sommerferie (kl 1600-1800) Tirsdag 19.aug Oppstart etter sommerferie Tirsdag 19.aug

Detaljer

Grafiske fremstillinger av utviklingen Vedlegg Antall sakkyndige utredninger, hele år

Grafiske fremstillinger av utviklingen Vedlegg Antall sakkyndige utredninger, hele år Grafiske fremstillinger av utviklingen Vedlegg 1. 1. Antall sakkyndige utredninger, hele år 212-214 3 2 2 1 1 211 (8) 212 () 213 (8) 214 (2) Denne oversikten viser tidspunkter for mottatte sakkyndige utredninger.

Detaljer

Månedsrapport luftkvalitet - desember 2012

Månedsrapport luftkvalitet - desember 2012 COWI AS J. Wilhelmsensvei 4 PB 123 N-1601 Fredrikstad Tlf.: (+ 47) 02694 http://www.cowi.no Fredrikstad kommune Månedsrapport luftkvalitet - desember 2012 Oppdragsnummer hos COWI: A025458 Utgivelsesdato:

Detaljer

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i april PM10 Kransen. PM2,5 Kransen. Grenseverdi. Nedbørsdata

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i april PM10 Kransen. PM2,5 Kransen. Grenseverdi. Nedbørsdata ug/m3 MÅNEDSRAPPORT Luftkvalitet i Moss i april 2011 Bakgrunn : Kommunene i ytre Østfold har inngått en samarbeidsavtale om overvåking av lokal luftkvalitet. Som et ledd i denne overvåkingen gjennomføres

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 3 2011 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. mars 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i februar Det ble klekket om lag 5 prosent flere

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 11 2010 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. november 2010 1 Klekking av kyllinger av verperase i oktober Antall klekte kyllinger av verperase

Detaljer

Falsk alarm ABA Unødig ABA Unødig Vaktselskap

Falsk alarm ABA Unødig ABA Unødig Vaktselskap Utrykningsstatistikk for Asker og Bærum brannvesen IKS 2014 2014 Brann Bygning Asker Brann Bygning Bærum 4 1 1 0 3 0 3 4 4 3 2 1 26 6 3 3 3 2 4 2 2 2 1 4 3 35 Falsk alarm 0 1 1 2 5 0 1 2 1 0 7 2 22 ABA

Detaljer

Nasjonale radiokanaler. PPM-tall oktober 2017

Nasjonale radiokanaler. PPM-tall oktober 2017 Nasjonale radiokanaler PPM-tall oktober 17 Bakgrunn Denne oversikten beskriver utviklingen i radiolytting nasjonalt med oppdaterte tall fra oktober 17. Medietilsynet har utarbeidet oversikten på bakgrunn

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingbladet Nr. 8 2011 SLF-melding for klekking av hønse- og kalkunkyllinger Kyllingtellinger per 1. august 2011 1 Klekking av kyllinger av verperase i juli Det ble klekket 534 000 kyllinger av verperase

Detaljer

STYREMØTE 31. OKTOBER 2011 Side 1 av 6. Aktivitets- og økonomirapport per september 2011

STYREMØTE 31. OKTOBER 2011 Side 1 av 6. Aktivitets- og økonomirapport per september 2011 STYREMØTE 31. OKTOBER 2011 Side 1 av 6 Sakstype: Beslutningssak Saksnr. arkiv: 11/193 Aktivitets- og økonomirapport per september 2011 Sammendrag: Sykehuset Østfold HF (SØ) har per september 2011 et positivt

Detaljer

Månedsrapport luftkvalitet - mars 2012

Månedsrapport luftkvalitet - mars 2012 COWI AS J. Wilhelmsensvei 4 PB 123 N-1601 Fredrikstad Tlf.: (+ 47) 02694 http://www.cowi.no Fredrikstad kommune Månedsrapport luftkvalitet - mars 2012 Oppdragsnummer hos COWI: A025458 Utgivelsesdato: 02.04.2012

Detaljer

Månedsrapport luftkvalitet oktober 2013

Månedsrapport luftkvalitet oktober 2013 COWI AS Kobberslagerstredet 2 PB 123 N-1601 Fredrikstad Tlf.: (+ 47) 02694 http://www.cowi.no Fredrikstad kommune Månedsrapport luftkvalitet oktober 2013 Oppdragsnummer hos COWI: A040551 Utgivelsesdato:

Detaljer

LAGMESTERSKAP MINIATYR

LAGMESTERSKAP MINIATYR Uke Dato Dag Stevne Skytterlag Samlag 1 05.jan tirs Parabolflua cup/miniatyrcupen Tromsø Inne 07.jan tors DFS-trening Tromsø Inne 7-9/jan Fr-Sø Storsteinnes Nissetreffen Troms Inne 7-9/jan Fr-Sø Øvre Målselv

Detaljer

Analyse av lynnedslag. Nils F. Haavardsson 06. juni 2011

Analyse av lynnedslag. Nils F. Haavardsson 06. juni 2011 Analyse av lynnedslag Nils F. Haavardsson 6. juni 211 Bakgrunn Data fra FNO er brukt i analysen Data er fra perioden 1985-211 Tallene omhandler brannskader som følge av lynnedslag Erstatningene som presenteres

Detaljer

Kvalitet ved Ahus - en oversikt

Kvalitet ved Ahus - en oversikt Kvalitet ved - en oversikt *Kvalitetsindikator - et indirekte mål, en pekepinn, på kvalitet og sier noe om kvaliteten på det området som måles *Pasientsikkerthetskulturundersøkelse - Pasientsikkerhetskultur

Detaljer

Ventelister mars 2008

Ventelister mars 2008 Ventelister mars 28 Gjennomsnittlig ventetid (for pasienter som står på venteliste) 31.12.7 11 dager 31.1.8 16 dager 29.2.8 15 dager 31.3.8 12 dager Jauuar 21 Mars 28 Antall på venteliste 31.12.7 4.9 pasienter

Detaljer

Oppdatert versjon av dette dokument finner du på http://bok-sfj.no/, sjå under fliken I læretida.

Oppdatert versjon av dette dokument finner du på http://bok-sfj.no/, sjå under fliken I læretida. KURSKATALOG KURS FOR LÆRLINGAR I KØYRETØYFAGA HAUST 2015 OG VÅR 2016 BILBRANSJENS OPPLÆRINGSKONTOR AS SOGN OG FJORDANE Versjon: 14. august 2015 Til lærlingane og opplæringsansvarlege i bedrift. Her er

Detaljer

Kretsrapport valglokale - Stortingsvalget 2013. Dal. Stortingsvalget 2013. 02 Akershus fylke. 0237 Eidsvoll kommune

Kretsrapport valglokale - Stortingsvalget 2013. Dal. Stortingsvalget 2013. 02 Akershus fylke. 0237 Eidsvoll kommune Stortingsvalget 213 Kretsrapport valglokale - Stortingsvalget 213 2 Akershus fylke 237 Eidsvoll kommune Dal Arbeiderpartiet 395 De Kristne 17 Demokratene i Norge 1 Det Liberale Folkepartiet Fremskrittspartiet

Detaljer

Regional planstrategi for Buskerud Sigurd Fjøse Teamkoordinator

Regional planstrategi for Buskerud Sigurd Fjøse Teamkoordinator for Buskerud 2009-2012 Sigurd Fjøse Teamkoordinator Gjeldane fylkesplan går ut i 2008 St. meld. nr. 12 region-/ forvaltningsreformen Skildrar innhaldet i regional planlegging Sak til FU vinteren 2007 om

Detaljer

STYREMØTE 21. mai 2012 Side 1 av 6. Aktivitets- og økonomirapport per 1. tertial 2012

STYREMØTE 21. mai 2012 Side 1 av 6. Aktivitets- og økonomirapport per 1. tertial 2012 STYREMØTE 21. mai 2012 Side 1 av 6 Sakstype: Beslutningssak Saksnr. arkiv: 12/243 Aktivitets- og økonomirapport per 1. tertial 2012 Sammendrag: Sykehuset Østfold HF (SØ) har per 1. tertial 2012 et negativt

Detaljer

REGNSKAPSRAPPORT. Admin Medastud. Økonomirapport Admin Mediastud - Pr. September 2010. Utarbeidet av: Stein Lysfjord

REGNSKAPSRAPPORT. Admin Medastud. Økonomirapport Admin Mediastud - Pr. September 2010. Utarbeidet av: Stein Lysfjord REGNSKAPSRAPPORT Utarbeidet av: Stein Lysfjord Utskrift fra Sticos rapport Copyright Sticos AS 10.11.2010 Tall fra regnskapet Omsetningstall: INN JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES Akkumulert

Detaljer

TERMINLISTE 2014. Dato Dag Arrangør Sted Uts Lp Ag Spor Jakt Merkander. 04.jan. 05.jan. 11.jan. 12.jan. 18.jan. 19.jan. 25.jan. 26.jan. 01.

TERMINLISTE 2014. Dato Dag Arrangør Sted Uts Lp Ag Spor Jakt Merkander. 04.jan. 05.jan. 11.jan. 12.jan. 18.jan. 19.jan. 25.jan. 26.jan. 01. TERMINITE 2014 Dato Dag Arrangør ted Uts p Ag por Jakt Merkander 04.jan 05.jan 11.jan 12.jan 18.jan 19.jan 25.jan 26.jan 01.feb 02.feb NRK Vestfold Tønsberg X 08.feb NRK Bergen Bergen X Uts nr. 1 Ølen-Etne-

Detaljer

Fokusområda 2005. Styremøte i Helse Vest RHF 6. september 2005 AD si orientering pkt. 1

Fokusområda 2005. Styremøte i Helse Vest RHF 6. september 2005 AD si orientering pkt. 1 Fokusområda 20 Styremøte i Helse Vest RHF 6. september 20 AD si orientering pkt. 1 Fokusområde 20 Styret valde både i 20 og 20 å fastsette fokusområde for å rette merksemda mot særskilte område innanfor

Detaljer

Faktorer som påvirker energiforbruket hos den norske fiskeflåten Case studier

Faktorer som påvirker energiforbruket hos den norske fiskeflåten Case studier 9.. Faktorer som påvirker energiforbruket hos den norske fiskeflåten Case studier Referansegruppemøte i Torskeprogrammet 7 des. Innledning I dette studien er målet å kople relevant kunnskap om bærekraftig

Detaljer

Individuell plan. En individuell plan er en forskriftsfestet avtale mellom deg og tjenesteapparatet FREDRIKSTAD KOMMUNE

Individuell plan. En individuell plan er en forskriftsfestet avtale mellom deg og tjenesteapparatet FREDRIKSTAD KOMMUNE En individuell plan er en forskriftsfestet avtale mellom deg og tjenesteapparatet FREDRIKSTAD KOMMUNE Forebyggende og kurative helsetjenester 2005 Versjon 2, desember 2005 for Navn: Født: / Tlf.: Mobil

Detaljer

Fakta og analyse. - Konkurransesituasjonen i anleggsbransjen - Antall utlyste anbud - Kontraktsverdier - Utviklingstrekk i markedet. 4.

Fakta og analyse. - Konkurransesituasjonen i anleggsbransjen - Antall utlyste anbud - Kontraktsverdier - Utviklingstrekk i markedet. 4. Fakta og analyse - Konkurransesituasjonen i anleggsbransjen - Antall utlyste anbud - Kontraktsverdier - Utviklingstrekk i markedet 4. kvartal 213 FAKTA OG ANALYSE 4. kvartal 213/Årssammendrag 213 Statens

Detaljer

Webtjenerstatistikk for www.asheim-skog.no

Webtjenerstatistikk for www.asheim-skog.no 1 of 14 14.05.2010 22:45 Webtjenerstatistikk for www.asheim-skog.no Programmet startet 14. mai. 2010 12:30. Analyse av forespørsler fra 23. jul. 2009 20:19 t.o.m. 12. mai. 2010 20:35 (293,01 dager). Oppsummering

Detaljer

Sjekkliste Tidsskjema.

Sjekkliste Tidsskjema. Sjekkliste Tidsskjema. Månedsark. Dato (A) Ukedag (B) Ukenr (O) Helger og helligdag-markering. Ukekolonner som ikke er i bruk - første/siste uke. Spesielle måneder. Januar. Nyttårsdag Påske. 1. Mai. 17.

Detaljer

ÅRSPLAN 2009 FOR MILDE BÅTLAG

ÅRSPLAN 2009 FOR MILDE BÅTLAG ÅRSPLAN 2009 FOR MILDE BÅTLAG Endringer og tillegg i årsplanen vil bli lagt inn etter hvert som informasjon blir tilgjengelig. Siste oppdatering utført: 27.04.2009, K.T. Måned / Dato AKTIVITET / AKSJON

Detaljer

HØYSPENNINGSKURS 2014

HØYSPENNINGSKURS 2014 Utdanningssektoren FÆRDER VIDEREGÅENDE SKOLE Kurs- og kompetansesenter HØYSPENNINGSKURS 2014 Vi tilbyr godkjente høyspenningskurs for skipselektrikere/elektriker m/tilleggskompetanse (H01-kurs) og oppgradering

Detaljer

Årskalender 2015 våren 2016

Årskalender 2015 våren 2016 Formelle møter Større arrangementer og spesielle hendingar Kurstilbod for frivillige Fristar Årskalender 2015 våren 2016 Sist oppdatert: 14.09.15 (JBD) 1 Januar Årsmøter grupper i Bergen og lokallag i

Detaljer

Møteinnkalling. Utvalg: Storfjord Styret for helse og sosial Møtested: Møterom 4, Storfjord rådhus Dato: Tidspunkt: 09:00

Møteinnkalling. Utvalg: Storfjord Styret for helse og sosial Møtested: Møterom 4, Storfjord rådhus Dato: Tidspunkt: 09:00 Møteinnkalling Utvalg: Storfjord Styret for helse og sosial Møtested: Møterom 4, Storfjord rådhus Dato: 22.02.2011 Tidspunkt: 09:00 Eventuelt forfall må meldes snarest på tlf. 77 21 28 00. Forfall kan

Detaljer

Besøk siste 12 måneder

Besøk siste 12 måneder Rapport for helsenorge.no februar 215 12 1 8 6 4 2 662 44 695 446 Besøk siste 12 måneder 1 4 68 1 1 72 1 31 453 1 42 169 94 692 777 779 825 391 912 38 92 189 75 576 Samme mnd Nøkkeltall Denne mnd Forrige

Detaljer

BRANSJENYTT FAG OG VERKTØY BRANSJEKALENDER JOBB OG KARRIERE LEVERANDØRGUIDE OM INMA. Mobilrapporten 2011. v.#1.03.#oppdatert:#28.06.

BRANSJENYTT FAG OG VERKTØY BRANSJEKALENDER JOBB OG KARRIERE LEVERANDØRGUIDE OM INMA. Mobilrapporten 2011. v.#1.03.#oppdatert:#28.06. Mobilrapporten 2011 v.#1.03.#oppdatert:#28.06.2012# Introduksjon til rapporten Hva#skjedde#i#mobilåret#2011?#Hvilken#utvikling#er#det#å#spore#i#det#norske#markedet?# Denne#rapporten#er#et#forsøk#på#å#gi#deg#et#snapshot#av#hva#som#skjer#på#små#og#mobile#

Detaljer

Oppdatert versjon av dette dokument finner du på http://bok-sfj.no/, sjå under fliken I læretida.

Oppdatert versjon av dette dokument finner du på http://bok-sfj.no/, sjå under fliken I læretida. KURSKATALOG KURS FOR LÆRLINGAR I KØYRETØYFAGA HAUST 2014 OG VÅR 2015 BILBRANSJENS OPPLÆRINGSKONTOR AS SOGN OG FJORDANE Versjon: 19. august 2014 Til lærlingane og opplæringsansvarlege i bedrift. Her er

Detaljer

Lillehammer. Målestasjoner for luftkvalitet. Bankplassen (gatestasjon) Lilleh.barnehage (bybakgrunn)

Lillehammer. Målestasjoner for luftkvalitet. Bankplassen (gatestasjon) Lilleh.barnehage (bybakgrunn) Lillehammer Målestasjoner for luftkvalitet Bankplassen (gatestasjon) Lilleh.barnehage (bybakgrunn) Gatestasjon (180 moh) Bybakgrunnstasjon (210 moh) Målestasjon Bankplassen Lillehammer Målestasjon Lillehammer

Detaljer

18.02.2015. Virksomhetsrapport. Produksjon/aktivitet Økonomi Kvalitet. Page 1 of 9

18.02.2015. Virksomhetsrapport. Produksjon/aktivitet Økonomi Kvalitet. Page 1 of 9 18.02. Virksomhetsrapport Produksjon/aktivitet Økonomi Kvalitet Page 1 of 9 Page 2 of 9 18.02. Driftskommentar Denne måneden: Aktivitet: - Somatikk - Psykiatri Økonomi: Akkumulert: Aktivitet: Økonomi:

Detaljer

TINE Råvare. Landsprognose for leveranse av kumjølk

TINE Råvare. Landsprognose for leveranse av kumjølk Landsprognose for leveranse av kumjølk Prognose september 2016 INNHALD Meierileveranse av kumjølk 2 Kvoter og kvotefylling 2 Prognoseendringar 2016 3 Utvikling i kalvingar og slakting 4 Utvikling i tal

Detaljer

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 9 2010 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. september 2010 1 Klekking av kyllinger av verperase i august Antall klekte kyllinger av verperase

Detaljer

Telemedisin i Sogn og Fjordane

Telemedisin i Sogn og Fjordane Telemedisin i Sogn og Fjordane Hovudprosjekt Møte i styringsgruppa 27. august 2013 SOGN OG FJORDANE Status i prosjektet Kick-off møte 10. juni 2013 med styrings- og prosjektgruppe Justert prosjektdirektiv

Detaljer

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i februar 2011

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Moss i februar 2011 ug/m3 MÅNEDSRAPPORT Luftkvalitet i Moss i februar 2011 Bakgrunn : Kommunene i ytre Østfold har inngått en samarbeidsavtale om overvåking av lokal luftkvalitet. Som et ledd i denne overvåkingen gjennomføres

Detaljer

E-postadresse: Krins Opningstid søndag Opningstid mandag. Vikeså 10:00 21:00. Bjerkreim 10:00 20:00

E-postadresse: Krins Opningstid søndag Opningstid mandag. Vikeså 10:00 21:00. Bjerkreim 10:00 20:00 Stortingsvalget 217 Valprotokoll for valstyret - Stortingsvalget 217 Kommune: Fylke: Bjerkreim Rogaland År: 217 A Administrative tilhøve A1 Valstyret Sekretær: Telefon: Gjedrem Torunn Ivesdal 51 2 11 62

Detaljer

Si%ikke%at%det%bare%er%en%finger%

Si%ikke%at%det%bare%er%en%finger% MED$39505.$årsoppgaven ProfesjonsstudietimedisinvedUiTNorgesarktiskeuniversitet. Siikkeatdetbareerenfinger EnkvalitativundersøkelseavCBPRbrukti Reindriftashverdag. TonjeHaanæs$Rensberg,MK$11 VeilederSnefridMøllersen,SANKSog

Detaljer

VIKERSUNDkonfirmantene 2015/16

VIKERSUNDkonfirmantene 2015/16 VIKERSUNDkonfirmantene 2015/16 Sted: Vikersund Menighetssenter Dag: Tirsdager Klokkeslett: Gr. 1 kl. 14.45 August: 18.08 kl.14.45 Alle. Oppstart. Gruppeindeling. Timeplanutdeling 25.08 Tema; Gud som skaper

Detaljer

Aktivitets- og økonomirapport og status for oppdrag og bestilling per 2. tertial 2012

Aktivitets- og økonomirapport og status for oppdrag og bestilling per 2. tertial 2012 STYREMØTE 24. september 2012 Side 1 av 6 Sakstype: Beslutningssak Saksnr. arkiv: 12/243 Aktivitets- og økonomirapport og status for oppdrag og bestilling per 2. tertial 2012 Sammendrag: Sykehuset Østfold

Detaljer

09.03.2015. Virksomhetsrapport. Produksjon/aktivitet Økonomi Kvalitet. Page 1 of 8

09.03.2015. Virksomhetsrapport. Produksjon/aktivitet Økonomi Kvalitet. Page 1 of 8 09.03.2015 Virksomhetsrapport Produksjon/aktivitet Økonomi Kvalitet 2015 Page 1 of 8 Page 2 of 8 09.03.2015 Driftskommentar Denne måneden: Aktivitet: - Somatikk - Psykiatri Økonomi: Akkumulert: Aktivitet:

Detaljer

Årshjul Samarbeidet RFFTF Videregående Skole Ungdomsskole 2016/2017

Årshjul Samarbeidet RFFTF Videregående Skole Ungdomsskole 2016/2017 Årshjul Samarbeidet RFFTF Videregående Skole Ungdomsskole 2016/2017 Måned Uke Dato Aktivitet Skoler Bedrifter 2016 Aug. 34 Mandag 22.08 Første skoledag / Sept 37 13.-15.09 Karrieredagene region Ungdomsskoler

Detaljer

Saksframlegg til styret

Saksframlegg til styret Saksframlegg til styret Møtedato 5.4.13 Sak nr: 2/ Sakstype: Beslutningssak Saksbehandler: Øk. dir. Roger Gjennestad Sakstittel: Rapportering pr. februar Bakgrunn for saken Eiers bestilling til SiV innholder

Detaljer

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Halden desember 2011 PM10 PM2,5. Grenseverdi. Nedbørsdata

MÅNEDSRAPPORT. Luftkvalitet i Halden desember 2011 PM10 PM2,5. Grenseverdi. Nedbørsdata ug/m3 MÅNEDSRAPPORT Luftkvalitet i Halden desember 2011 Bakgrunn : Kommunene i ytre Østfold har inngått en samarbeidsavtale om overvåking av lokal luftkvalitet. Som et ledd i denne overvåkingen gjennomføres

Detaljer

Kyllingbladet. Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun

Kyllingbladet. Nr SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingbladet Nr. 8 2010 SLF-melding for klekking av kyllinger av høns og kalkun Kyllingtellinger per 1. august 2010 1 Klekking av kyllinger av verperase i juli Antall klekte kyllinger av verperase gikk

Detaljer

Program høst 2016 vår 2017

Program høst 2016 vår 2017 Program høst 2016 vår 2017 Dato Merknad Hovedkorps Drill Aspiranter Foreldre Tirsdag 23.aug Vanlig øvelse 18:00 19:30 Onsdag 24.aug Fredag 28. aug søndag 30. aug Birkebeinerrittet, dugnad () Søndag 28.

Detaljer

Utfordringer med å rapportere åpent om selskapets verdiskapning og strategi. Bjørn Erik Næss, Konserndirektør Finans - DNB

Utfordringer med å rapportere åpent om selskapets verdiskapning og strategi. Bjørn Erik Næss, Konserndirektør Finans - DNB Utfordringer med å rapportere åpent om selskapets verdiskapning og strategi Bjørn Erik Næss, Konserndirektør Finans - DNB Visjon, strategi og mål for DNB Utfordringer på veien Foretaksrapportering i DNB

Detaljer

26/2016 Virksomhetsrapport NSE august 2016 Styringsgruppen Senterleder 13. oktober 2016

26/2016 Virksomhetsrapport NSE august 2016 Styringsgruppen Senterleder 13. oktober 2016 Sak: Til: Fra Møtedato 26/2016 Virksomhetsrapport NSE august 2016 Styringsgruppen Senterleder 13. oktober 2016 Bakgrunn Virksomhetsrapporten for NSE per august 2016 viser status for bemanning, sykefravær

Detaljer

Konsekvenser av en allment tilgjengelig postjournal. Partnerforums høstkonferanse 2012 Jon Håkon Odd

Konsekvenser av en allment tilgjengelig postjournal. Partnerforums høstkonferanse 2012 Jon Håkon Odd Konsekvenser av en allment tilgjengelig postjournal Partnerforums høstkonferanse 2012 Jon Håkon Odd www.oep.no Felles publiseringstjeneste for statlige postjournaler Skal brukes av alle departementene,

Detaljer

Arbeiderpartiet 882 39,57. Demokratene i Norge 1 0,04. Fremskrittspartiet 90 4,04. Kristelig Folkeparti 102 4,58. Miljøpartiet De Grønne 201 9,02

Arbeiderpartiet 882 39,57. Demokratene i Norge 1 0,04. Fremskrittspartiet 90 4,04. Kristelig Folkeparti 102 4,58. Miljøpartiet De Grønne 201 9,02 Kommunestyre- og fylkestingsvalget 215 Kretsrapport valglokale - Kommunestyrevalget 215 16 Sør-Trøndelag fylke 161 Trondheim kommune Sverresborg Arbeiderpartiet 882 39,57 Demokratene i Norge 1,4 Fremskrittspartiet

Detaljer

Årsplan Måned / Dato AKTIVITET/AKSJON ANSVARLIG. Styremøte , kl Fastlegge dato for utgivelse av MB bladet 2.

Årsplan Måned / Dato AKTIVITET/AKSJON ANSVARLIG. Styremøte , kl Fastlegge dato for utgivelse av MB bladet 2. Årsplan 2010 Endringer og tillegg i årsplanen vil bli lagt inn etter hvert som informasjon blir tilgjengelig. Siste oppdatering utført: 17.02.2010 (K.T.). Publisert på web: 17.02.2010 Måned / Dato AKTIVITET/AKSJON

Detaljer

Veiledningsprogram for pedagoger 2010-2011

Veiledningsprogram for pedagoger 2010-2011 Veiledningsprogram for pedagoger 2010-2011 Deltakelse i veiledningsprogrammet er obligatorisk for nyutdannede pedagoger, utdannet i 2009 eller 2010, i faste -, midlertidige - eller årsvikarstillinger i

Detaljer

1 3Teatersalen, Pr 0 3vesal (gamle), Pr 0 3vesal (ny nede), Pr 0 3vesal (ny oppe), Helligdager i Norge, Week Numbers

1 3Teatersalen, Pr 0 3vesal (gamle), Pr 0 3vesal (ny nede), Pr 0 3vesal (ny oppe), Helligdager i Norge, Week Numbers feb 2016 (Oslo) 1 2 3 4 5 6 7 Uke 5 i 2016 0 1velseshelg / 0 1velseshelg Samefolkets dag Fastelavn 8 9 10 11 12 13 14 Musikal Kongseik u.s. Skolesekken/Torill Sj 0 3m 0 3ling 0 1velseshelg / 0 1velseshelg

Detaljer

Hvordan beregnes hydrologisk grunnlag for småkraftprosjekter?

Hvordan beregnes hydrologisk grunnlag for småkraftprosjekter? Hvordan beregnes hydrologisk grunnlag for småkraftprosjekter? Hydrologisk avdeling, NVE Thomas Væringstad Norges vassdrags- og energidirektorat 2 Nødvendige hydrologiske beregninger Nedbørfelt og feltparametere

Detaljer

EVALUERING AV TILRETTELAGTE AVHØR STATISTIKKNOTAT

EVALUERING AV TILRETTELAGTE AVHØR STATISTIKKNOTAT EVALUERING AV TILRETTELAGTE AVHØR STATISTIKKNOTAT 19.01.2017 Siden innføring av nye regler om tilrettelagte avhør som trådte i kraft 2. oktober 2015 har det vært et særlig fokus for Politidirektoratet

Detaljer

OBOS: Konferanse om byggekostnader

OBOS: Konferanse om byggekostnader OBOS: Konferanse om byggekostnader Hvordan kan myndighetene og politikerne bidra til å redusere byggekostnadene? Byråd Bård Folke Fredriksen 1 Hva kan Oslo Kommune gjøre? 2 Ny leilighetsnorm Byrådet gikk

Detaljer

Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des

Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des Jan Feb Mars April Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des Vi bestiller sommerferie Økt behov for juridisk bistand Kald vinter = høy strømregning Vi har vinterferie Kontoutskrift med pensjon kommer Kald vinter

Detaljer

Månedsrapport luftkvalitet - januar og februar 2012

Månedsrapport luftkvalitet - januar og februar 2012 COWI AS J. Wilhelmsensvei 4 PB 123 N-1601 Fredrikstad Tlf.: (+ 47) 02694 http://www.cowi.no Moss kommune Månedsrapport luftkvalitet - januar og februar 2012 Oppdragsnummer hos COWI: A025458 Utgivelsesdato:

Detaljer

SEPTEMBER Eiendom Norges boligprisstatistikk

SEPTEMBER Eiendom Norges boligprisstatistikk SEPTEMBER 217 Eiendom Norges boligprisstatistikk INNHOLD Hovedpunkter 2 Nasjonal prisutvikling 3 Regional prisutvikling 4 Avvik pris/prisantydning 7 Lagt ut for salg 8 Volum / antall solgte boliger 9 Omsetningstid

Detaljer

Skolerute 2017/18 ( ) Plan for aktiviteter

Skolerute 2017/18 ( ) Plan for aktiviteter Skolerute 2017/18 (15.08.17) 33 20. aug. Søndag Åpningsdag 34 21. aug. Mandag Tilsynet 22. aug. Tirsdag Tilsynet 23. aug. Onsdag Tilsynet 24. aug. Torsdag Tilsynet 25. aug. Fredag Tilsynet 26. aug. Lørdag

Detaljer

Særutskrift - Kystplan Tromsøregionen - fastsettelse av planprogram

Særutskrift - Kystplan Tromsøregionen - fastsettelse av planprogram Målselv kommune Arkiv: Saksmappe: Saksbeh.: 144 2012/235 May Britt Fredheim Saksfremlegg Særutskrift - Kystplan Tromsøregionen - fastsettelse av Utvalgssaksnr. Utvalg Møtedato 16/2014 Plan- og næringsutvalget

Detaljer

Rapportering frå verksemda per februar Vedlegg

Rapportering frå verksemda per februar Vedlegg Rapportering frå verksemda per februar 2017 Vedlegg Innhold 1. Grenseverdiar 2. Aktivitet 3. Kvalitet og pasientbehandling 4. HMS 5. Bemanning 6. Økonomi/finans Grenseverdiar Kort status pr januar 2017

Detaljer

Ledelsesrapport. Januar 2016

Ledelsesrapport. Januar 2016 Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og økonomi. Ledelsesrapport Januar 1 Innhold 1. Oppsummering

Detaljer

Plikter og ansvar i reklamasjonstiden

Plikter og ansvar i reklamasjonstiden 1 OVERTAKELSE OG DRIFT AV BYGNINGER NBEF TFSK Hotel Christiania 31.01.12 Plikter og ansvar i reklamasjonstiden Johan Arnt: Utdannelse: BI 1990, bedriftsøkonom Ingeniørvåpenet, befalskole 1983 NTH (NTNU)

Detaljer

ÅRSPLAN I ENGELSK, skoleåret 2015/16

ÅRSPLAN I ENGELSK, skoleåret 2015/16 ÅRSPLAN I ENGELSK, skoleåret 2015/16 Faglærer: Katrine Thelle Fagbøker/lærestoff: Quest 3, textbook + workbook Mange av kompetansemålene er gjennomgående for all undervisning. Disse står samlet i begynnelsen,

Detaljer

Hva er kundene (egentlig) opptatt av?

Hva er kundene (egentlig) opptatt av? Hva er kundene (egentlig) opptatt av? Øistein Eriksen Tek- konferansen 16. november 2016 VAREDEKLARASJON Inntil 80 % fakta >10 % subjektivitet 10 % positiv konspirasjon En dash kortreist propaganda Side

Detaljer