PROMOTIVNI PROIZVODI

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "PROMOTIVNI PROIZVODI"

Transkript

1 PROMOTIVNI PROIZVODI

2 Чадори ЧАДОР M автоматско отварање - 8 панели - пластична рачка - ø 85 cm - цена со ддв: 190 ден. DONALD R автоматско отварање - 8 панели - пластична рачка - ø 96x83см - цена со ддв: 250 ден. ЧАДОР S автоматско отварање - 8 панели - ø 96 cm - цена со ддв: 270 ден. AUTOMATIC R автоматско отварање - 8 панели - дрвена рачка - ø 100x90см - цена со ддв: 280 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

3 ЧАДОР C панели - пластична рачка - ø 96см - цена со ддв: 285 ден. UMBRIEL R автоматско отварање - 8 панели - ø 104x85 cm - цена со ддв: 530 ден. Капи POMPO R безбол капа - non-wowen материјал - 75g/m 2-5 панели - цена со ддв: 66 ден. КАПА S безбол капа - полиестер - големина: 580mm - 5 панели - цена со ддв: 87 ден. КАПА C-T100 - безбол капа - 100% памук - 5 панели - цена со ддв: 100 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

4 КАПА S безбол капа - полиестер/памук - големина: 580mm - 6 панели - цена со ддв: 120 ден. HEAVY R безбол капа - 100% памук - 6 панели - цена со ддв: 167 ден. КАПА S безбол капа - 100% памук - големина: 580mm - 6 панели - цена со ддв: 179 ден. КАПА S безбол капа - 100% памук - големина: 580mm - 6 панели - цена со ддв: 182 ден. КАПА S сендвич безбол капа - 100% памук - големина: 580mm - 6 панели - цена со ддв: 207 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

5 Маици МАИЦА M % памук - големини: s-xxl - избор на бои - цена со ддв: 195 ден. МАИЦА БЕЗ РАКАВИ C-T % полиестер - големини: s-xxl - цена со ддв: 215 ден. МАИЦА C-T % полиестер - големини: s-xxl - цена со ддв: 270 ден. МАИЦА ПОЛО M % памук - големини: s-xxl - избор на бои - цена со ддв: 390 ден. МАИЦА ПОЛО M % памук - големини: s-xxl - избор на бои - цена со ддв: 390 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

6 Чаши FILAP стаклена чаша ml. - ø 6,9 x 10,7 cm ø - цена со ддв: 40 ден. SOFFY стаклена чаша со смајли на дното ml. - ø 7,9 x 8,1 cm ø - цена со ддв: 110 ден. ЧАША керамичка чаша ml. - висина: 7,9 cm - цена со ддв: 50 ден. ЧАША керамичка чаша ml. - висина: 10,2 cm - цена со ддв: 50 ден. ЧАША керамичка чаша ml. - висина: 10,4 cm - цена со ддв: 55 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

7 ЧАША керамичка чаша ml. - висина: 10,5 cm - цена со ддв: 60 ден. KENNY стаклена чаша ml. - ø 8 x 9,7 cm - цена со ддв: 85 ден. MOCCA керамичка чаша ml. - ø 8,2x8,6 cm - цена со ддв: 148 ден. DURAN керамичка чаша ml. - ø 9 x 8,5 cm - цена со ддв: 148 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

8 MUG керамичка чаша ml. - ø 8 x 9,7 cm - цена со ддв: 155 ден. MARGOT A керамичка чаша ml. - ø 9 x 10,5 cm - цена со ддв: 163 ден. VIRGIL керамичка чаша ml. - ø 9 x 8,6 cm - цена со ддв: 165 ден. ESTEBAN керамичка чаша ml. - ø 8,4 x 10,3 cm - цена со ддв: 165 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

9 CHALKIE керамичка чаша со креда ml. - ø 8,1 x 9,6 cm - цена со ддв: 175 ден. COLBI керамичка чаша ml. - ø 9 x 10,4 cm - цена со ддв: 180 ден. WALT керамичка чаша ml. - ø 9 x 13 cm - цена со ддв: 195 ден. RADWAN керамичка чаша ml. - ø 8,5 x 11,5 cm - цена со ддв: 195 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

10 MACCHIATO A сет за кафе со 12 керамички чаши - 80 ml. - во картонска кутија - цена со ддв: 482 ден. TEASET керамички сет за чај 2 во 1 - чајник 350ml + чаша 270ml - ø 11 x 14 cm - цена со ддв: 542 ден. COLE керамички сет за чај - 2 во 1 - чајник 400ml + чаша 200ml - ø 11,3 x 14 cm - цена со ддв: 680 ден. DESIRE керамичка чајник ml. - ø 12,5 x 9,5 cm - цена со ддв: 640 ден. КУТИЈА ЗА ЧАША K041 - картонска кутија за чаша со прозор - цена со ддв: 10 ден. КУТИЈА ЗА ДВЕ ЧАШИ K041/1 - картонска кутија за две чаша со прозор - цена со ддв: 15 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

11 Привезоци ПРИВЕЗОК A димензија: 5,8 x 5,7 cm - цена со ддв: 23 ден. ПРИВЕЗОК S со LED сијалица + 2 батерии - димензија: 2,5 x 6 x 0,5 cm - цена со ддв: 35 ден. ПРИВЕЗОК S со метро - димензија: 4 x 4 x 0,9 cm - цена со ддв: 41 ден. ПРИВЕЗОК S материјал: PVC - димензија: 3,9 x 4,8 x 0,3 cm - цена со ддв: 56 ден. ПРИВЕЗОК S со LED сијалица + 2 батерии - материјал: PVC и алуминиум - димензија: 3,2 x 6,6 x 1,3 cm - цена со ддв: 71 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

12 ПРИВЕЗОК S материјал: имитација кожа и метал - димензија: 3,9 x 5,7 x 0,5 cm - цена со ддв: 85 ден. ПРИВЕЗОК S материјал: имитација кожа и метал - димензија: 2 x 5,6 x 0,5 cm - цена со ддв: 106 ден. ПРИВЕЗОК C-P049 - материјал: метал - димензија: 3.20 x 2.80 cm - цена со ддв: 145 ден. ПРИВЕЗОК S материјал: имитација кожа и метал - димензија: 1,8 x 9 x 0,7 cm - цена со ддв: 119 ден. ПРИВЕЗОК C материјал: пластика - димензија: 3 x 5.2 cm - цена со ддв: 297 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

13 Новчаници НОВЧАНИЧЕ S новчаник+привезок - материјал PVC - димензија: 11,5 x 8 cm - цена со ддв: 38 ден. НОВЧАНИЧЕ S новчаник+привезок - материјал PVC - димензија: 12,5 x 8 cm - цена со ддв: 56 ден. НОВЧАНИЧЕ C-B631 - новчаник+привезок - материјал PVC - димензија: 12,4 x 8,5 cm - цена со ддв: 57 ден. ПАРИЧНИК A машки паричник - материјал PU кожа - во подарок кутија - димензија: 13 х 10,5 х 2 cm - цена со ддв: 665 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

14 ПАРИЧНИК S машки паричник - материјал кожа - во подарок кутија - димензија: 11,00 x 9,2 x 1,3 cm - цена со ддв: 975 ден. СЕТ ПАРИЧНИК A машки паричник, привезок и пенкало во кутија - материјал PU кожа - димензија: 20 x 14 x 3 cm - цена со ддв: 1190 ден. ПАРИЧНИК C-MT190 - машки паричник со ластик - материјал кожа - во подарок кутија - димензија: 11,00 x 8,50 cm - цена со ддв: 1266 ден. ПАРИЧНИК C-MT182 - машки паричник со ластик - материјал кожа - во подарок кутија - димензија: 11,00 x 8,50 cm - цена со ддв: 1520 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

15 Анти-стрес АНТИ-СТРЕС ТОПЧИЊА S ø 5 cm - цена со ддв: 45 ден. АНТИ-СТРЕС СРЦЕ S димензија: 6,5 x 7 x 5 cm - цена со ддв: 56 ден. АНТИ-СТРЕС СЛОЖУВАЛКА S димензија: 9,2 x 5,2 x 2,2 cm - цена со ддв: 73 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

16 АНТИ-СТРЕС ТОПЧИЊА A ø 7 cm - цена со ддв: 75 ден. АНТИ-СТРЕС ЅВЕЗДА A ø 75 x 75 x 35 cm - цена со ддв: 77 ден. АНТИ-СТРЕС КУЌА S димензија: 7 x 8 x 7 cm - цена со ддв: 121 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

17 Каси за пари КАСА ЗА ПАРИ R со кутија за моливи - материјал: пластика - димензија: 6,7 x 8,7 x 6,7 cm - цена со ддв: 61 ден. КАСА ЗА ПАРИ R материјал: пластика - димензија: 9,5 x 11 x 8 cm - цена со ддв: 105 ден. КАСА ЗА ПАРИ R материјал: пластика - димензија: 10 x 10 x 13 cm - цена со ддв: 109 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

18 КАСА ЗА ПАРИ S материјал: пластика - димензија: 7,1 x 7,3 x 9,3 cm - цена со ддв: 135 ден. КАСА ЗА ПАРИ S материјал: керамика - цена со ддв: 153 ден. КАСА ЗА ПАРИ A материјал: пластика - димензија: 10 x 7.5 x 8 cm - цена со ддв: 167 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

19 Рамки за слики РАМКА ЗА СЛИКА S за 5,5 х 5,5 cm фотографии - димензија: 15 x 10 cm - цена со ддв: 70 ден. РАМКА ЗА СЛИКА A за 6,2 х 6,2 cm фотографии - димензија: 10 x 10 x 0,2 cm - цена со ддв: 76 ден. РАМКА ЗА СЛИКА A за 10 х 15 cm фотографии - димензија: 14 x 19 x 0,9 cm - цена со ддв: 133 ден. РАМКА ЗА СЛИКА S за 10 х 12 cm фотографии - димензија: 10 x 15,5 x 0,4 cm - цена со ддв: 128 ден. РАМКА ЗА СЛИКА S за 13,5 х 7,5 cm фотографии - димензија: 13,5 x 13,5 x 0,4 cm - цена со ддв: 146 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

20 Календари КАЛЕНДАР C-E003 - димензија: 11 x 13.2 cm - цена со ддв: 27 ден. КАЛЕНДАР ТРОДЕЛЕН C-E082 - димензија: 10.5 x 21 cm - цена со ддв: 40 ден. КАЛЕНДАР C-E002 - димензија: 22 x 14 cm - цена со ддв: 42 ден. КАЛЕНДАР ЗИДЕН C-E081 - димензија: 30 x 44 cm - цена со ддв: 95 ден. КАЛЕНДАР ЗИДЕН C-E080 - димензија: 30 x 49 cm - цена со ддв: 112 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

21 USB стикови USB SHARK F292/8 - капацитет: 8GB - димензија: 1.6 x 43.2 cm - цена со ддв: 411 ден. USB F292/8 - капацитет: 8GB - димензија: 1.9 x 57 cm - цена со ддв: 411 ден. USB TWISTER F292/8 - капацитет: 8GB - димензија: 1.9 x 57 cm - цена со ддв: 475 ден. USB CARD F293/K - капацитет: 8GB - димензија: 8.6 x 5.4 cm - цена со ддв: 430 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

22 USB SPECIAL FORMS ПРОМОТИВНИ USB СТИКОВИ ВО ФОРМА НА ВАШИОТ ПРОИЗВОД ИЛИ ЛОГО Кутии и привезоци за USB V153 K279/2 K279/1 М508 КУТИИ ЗА USB K279/1 кутија за USB стик - цена со ддв: 49 ден. K279/2 кутија за USB картица - цена со ддв: 49 ден. ПРИВЕЗОЦИ ЗА USB V153 врвка за USB - цена со ддв: 17 ден. М508 привезок за USB - цена со ддв: 33 ден. Полначи за мобилни уреди ПОЛНАЧ ЗА ВО КОЛА - ДУПЛИ C димензија: 3.70 x 8.00 x 2.60 cm - цена со ддв: 185 ден. СЕТ ЗА МОБИЛЕН C-Z783 - димензија: 8.00 x 7.00 x 3.00 cm - цена со ддв: 311 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

23 БЕЗЖИЧЕН ПОЛНАЧ ЗА МОБИЛЕН C-Z775 - полнач од 1500 mah - димензија: ø 7cm - цена со ддв: 375 ден. ПОЛНАЧ ЗА МОБИЛЕН A полнач од 2000 mah - димензија: 9.7 x 2.6 x 2.3 cm - цена со ддв: 425 ден. ПОЛНАЧ ЗА МОБИЛЕН C полнач од 4000 mah - димензија: 6.70 x x 0.80 cm - цена со ддв: 1187 ден. ПОЛНАЧ ЗА МОБИЛЕН C полнач од 4000 mah - димензија: x 7.00 x 1.00 cm - цена со ддв: 1030 ден. СОЛАРЕН ПОЛНАЧ ЗА МОБИЛЕН C полнач од 4000 mah - димензија: 7.50 x x 1.50 cm - цена со ддв: 1200 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

24 ПОЛНАЧ ЗА МОБИЛЕН R полнач од 8000 mah - цена со ддв: 1,490 ден. ПОЛНАЧ ЗА МОБИЛЕН M полнач од mah - цена со ддв: 1,500 ден. ПОЛНАЧИ ЗА МОБИЛЕН P полнач од 4400 mah - цена со ддв: 1565 ден. P полнач од 6600 mah - цена со ддв: 1950 ден. P1087 P1095 ПАПКА ЗА ДОКУМЕНТИ СО ВГРАДЕН ПОЛНАЧ M полнач од 4000 mah - USB кабел - 8 џебови - димензија: x 24 x 1.9 cm - цена со ддв: 2160 ден. ПАПКА СО ТЕФТЕР СО ВГРАДЕН ПОЛНАЧ M полнач од 4000 mah - тефтер со 128 страни - димензија: 22,5 x 17 x 2,2 cm - цена со ддв: 2450 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

25 Мауси и подлоги за маус БЕЗЖИЧЕН МАУС A димензија: 11.2 x 5.7 x 2.4 cm - цена со ддв: 544 ден. C-E006 C-E005 A ПОДЛОГИ ЗА МАУС C-E005 - цена со ддв: 43 ден. C-E006 - цена со ддв: 44 ден. C-E004 - цена со ддв: 44 ден. A цена со ддв: 346 ден. C-E004 ПОДЛОГИ ЗА МАУС ПЕЧАТЕНИ М532 - цена со ддв: 130 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

26 Галантерија за мобилни уреди ДРЖАЧ/ЧИСТАЧ ЗА МОБИЛЕН A цена со ддв: 25 ден. ПРИВЕЗОК S пенкало за екран, чистач за мобилен - димензија: 1.9 x 5.5 x 0,9 cm - цена со ддв: 42 ден. ДРЖАЧ ЗА МОБИЛЕН C-Z299 - цена со ддв: 70 ден. ПРИВЕЗОК S со држач и чистач за мобилен - димензија: 2 x 4,8 x 1,9 cm - цена со ддв: 50 ден. ДРЖАЧ ЗА МОБИЛЕН M цена со ддв: 120 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

27 ВОДООТПОРНА ФУТРОЛА ЗА ТАБЛЕТ C-E049 - цена со ддв: 70 ден. ДРЖАЧ ЗА МОБИЛЕН C-Z439 - цена со ддв: 83 ден. РАЗВОДНИЦИ ЗА СЛУШАЛКИ R цена со ддв: 137 ден. C цена со ддв: 166 ден. USB HUB C-Z785 - цена со ддв: 164 ден. R C-086 СЛУШАЛКИ S цена со ддв: 130 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

28 СЛУШАЛКИ C цена со ддв: 192 ден. УНИВЕРЗАЛЕН АДАПТЕР C-Z799 - цена со ддв: 253 ден. СТАП ЗА МОБИЛЕН C-Z910 - цена со ддв: 440 ден. БЛУТУТ СПИКЕР C цена со ддв: 626 ден. БЛУТУТ СПИКЕР C цена со ддв: 760 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

29 Кутии за визит карти КУТИЈА ЗА ВИЗИТ КАРТИ K509 - димензија: 9.2 x 6 x 0.7 cm - цена со ддв: 100 ден. КУТИЈА ЗА ВИЗИТ КАРТИ И ПРИВЕЗОК S димензија: * привезок: 2.7 x 5.8 x 0.6 cm * кутија за визит карти: 6.1 x 10.4 x 1.8 cm - цена со ддв: 515 ден. КУТИЈА ЗА ВИЗИТ КАРТИ И ПРИВЕЗОК S димензија: * привезок: 1.4 x 6.4 x 1.2 cm * кутија за визит карти: 9.5 x 6.6 x 1.3 cm - цена со ддв: 590 ден. КУТИЈА ЗА ВИЗИТ КАРТИ И ПРИВЕЗОК S димензија: * привезок: 1.5 x 9.2 x 0.8 cm * кутија за визит карти: 9.7 x 6.5 x 1.1 cm - цена со ддв: 530 ден. Сет пенкало,привезок и кутија за визитки A димензија: 17 x 16 cm - цена со ддв: 975 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

30 Часовници ЧАСОВНИК R димензија: 29,8см - цена со ддв: 340 ден. ЧАСОВНИК R димензија: 23,7см - цена со ддв: 352 ден. ЧАСОВНИК R димензија: 23,5x33,5x4см - цена со ддв: 410 ден. ЧАСОВНИК С-123 -димензија: 25см - цена со ддв: 480 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

31 ЧАСОВНИК А димензија:5,5 х 8,8 х 2,5 см -цена со ддв: 190 ден. ЧАСОВНИК R димензија: 10 х 10,7 х 3,2 см -цена со ддв: 261 ден. ЧАСОВНИК,ТЕРМОМЕТАР, ХИДРОМЕТАР А димензија: 14 х 8 х 3,9 см -цена со ддв: 730 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

32 Самолепливи ливчиња СЕТ СО САМОЛЕПЛИВИ ЛИВЧИЊА А самолепливи бели 50х75,75х100 - самолепливи во боја 1/5 12х44 -цена со ддв: 65 ден. СЕТ СО САМОЛЕПЛИВИ ЛИВЧИЊА И ПЕНКАЛО А самолепливи бели 50х75,75х100 - самолепливи во боја 1/5 12х44 -цена со ддв: 102 ден. СЕТ СО САМОЛЕПЛИВИ ЛИВЧИЊА R димензија: 110 х 153 мм - пенкало - линијар -цена со ддв: 120 ден. СЕТ СО САМОЛЕПЛИВИ ЛИВЧИЊА R самолепливи бели и жолти 75х75 - самолепливи во боја 2 х 1/5 12х44 -цена со ддв: 130 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

33 СЕТ СО САМОЛЕПЛИВИ ЛИВЧИЊА И ПЕНКАЛО А димензија: 102 х 143 х 14 мм - самолепливи жолти 40х60,75х90 - самолепливи во боја 1/4 12х44 - бели ливчиња 137х90 -цена со ддв: 162 ден СЕТ СО ЛИВЧИЊА И ПЕНКАЛО А црни 100 ливчиња 88х130 самолепливи жолти 65х93 самолепливи во боја 1/5 15х62 -цена со ддв: 290 ден. СЕТ СО САМОЛЕПЛИВИ ЛИВЧИЊА A димензија: 94 х 90 х 90 мм листови во боја - 50 самолепливи ливчиња самолепливи ливчиња маркери - цена со ддв: 370 ден Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

34 Офис производи R R БУКМАРКЕР R R со ленијар 8 cm - материјал: пластика - димензија: 3 x 12,9 x 0,5cm - цена со ддв: 20 ден. ДРЖАЧИ ЗА ЛИВЧИЊА Д278 - цена со ддв: 42 ден. M513 K672 K673 КУТИИ ЗА ЛИВЧИЊА М513 - цена со ддв: 32 ден. К672 - цена со ддв: 100 ден. К673 - цена со ддв: 135 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

35 ЧАША ЗА МОЛИВИ G цена со ддв: 70 ден. ШТИПКИ ЗА ХАРТИЈА А цена со ддв: 31 ден. А цена со ддв: 39 ден. ШТИПКA ЗА ХАРТИЈА C цена со ддв: 42 ден. ЏЕБНО ОГЛЕДАЛО R димензија: ø 6,8x1,3 cm - цена со ддв: 55 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

36 ОФИС СЕТ R во пластична кутија - хефталица, дехефталица, хефт игли и селотејп - димензија: 9,3 x 6x2 cm - цена со ддв: 135 ден. ХЕФТАЛИЦА ТАБЛЕТА C-D053 - димензија: 8x 3 cm - цена со ддв: 152 ден. СЕТ ТЕФТЕР СО ПЕНКАЛО C-Z598 - хемиско пенкало - димензија на тефтер 6,5х10х1,1cm - димензија: 11,5x17cm - цена со ддв: 205 ден. СЕТ ЗА МАНИКИР R димензија: 10,9x6,6x2 cm - цена со ддв: 395 ден. Нарачки: тел. 02/ ;

37 Помошен алат ПЕНКАЛО ШТРАФЦИГЕР R димензија: 1,6 x 10,9 cm - цена со ддв: 154 ден. МЕТРО R цена со ддв: 157 ден. МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН СЕТ S мултифункционален нож со 11функции, компас, сијаличка - димензија: 5.5 x 10 x 3.4 cm - цена со ддв: 394 ден. СЕТ АЛАТ - КАМИОНЧЕ C-Z629 - сет штрафцигери - димензија: 16 x 6,5 x 8 cm - цена со ддв: 575 ден. Ако не можете да го најдете она што Ви е потребно, јавете ни се!

Матрица претставува правоаголна или квадратна шема од броеви и се запишува: Ред 1

Матрица претставува правоаголна или квадратна шема од броеви и се запишува: Ред 1 Матрици и математички операции со матрици Матрица претставува правоаголна или квадратна шема од броеви и се запишува: Колона Ред [] = Секој член или елемент од матрицата е обележан со индекси, на пр. а,

Detaljer

Samsung каталог. проектори. дигитални рамки за слики. HDTV монитори

Samsung каталог. проектори. дигитални рамки за слики. HDTV монитори проектори Samsung каталог дигитални рамки за слики HDTV монитори Според истражувањето на агенцијата CONTEXT BNA Samsung е бр.1 производител на монитори во светот. 2. Прозорец во светот SyncMaster HDTV

Detaljer

Струја 230V 400V 230V 400V

Струја 230V 400V 230V 400V Индустриски генератори 230V 400V 230V 400V EC3600 3,6 kva - 15,0A - 58 kg 78,990 EG4500 CL 4,5 kva - 17,4A - 79.4 kg 118,490 EC5000 5,0 kva - 19,5A - 75 kg 95,990 EG5500 CL 5,5 kva - 21,7A - 82.5 kg 127,990

Detaljer

Предмет: I - Измена и допуна конкурсне документације за ЈНВВ 02/2016 МАТЕРИЈАЛ ЗА ДИЈАЛИЗУ

Предмет: I - Измена и допуна конкурсне документације за ЈНВВ 02/2016 МАТЕРИЈАЛ ЗА ДИЈАЛИЗУ Дел.број 02-946 Датум 23.11.2015. Предмет: I - Измена и допуна конкурсне документације за ЈНВВ 02/2016 МАТЕРИЈАЛ ЗА ДИЈАЛИЗУ Обавештавамо понуђаче да је конкурсна документација за ЈНВВ 02/2016 МАТЕРИЈАЛ

Detaljer

Аутомобиле СК Ексклузивен увозник за Македонија и Косово

Аутомобиле СК Ексклузивен увозник за Македонија и Косово ЦЕНОВНИК 500 Х City Look Д/НБ/04 Star 1.6 Etorq 1.4 TB Multiair II 16 V 1.3 Multijet II16 V 1.6Multijet II 16V 15,980 987,564 ден. 18,490 20,000 19,490 20,490 1,142,682 ден. 1,236,000 ден. 1,204,482 ден.

Detaljer

УНИВЕРЗИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ БИТОЛА ОТСЕК ЗА СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ

УНИВЕРЗИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ БИТОЛА ОТСЕК ЗА СООБРАЌАЈ И ТРАНСПОРТ ВЛАДА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ НА РМ КАМПАЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА ПОЧИТУВАЈ ГИ ПРАВИЛАТА, ПОЧИТУВАЈ ГО ЖИВОТОТ УНИВЕРЗИТЕТ СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ТЕХНИЧКИ

Detaljer

Туризам, принципи и практика. Доц. д-р Сашко Граматниковски M-р Марина Стојмирова

Туризам, принципи и практика. Доц. д-р Сашко Граматниковски M-р Марина Стојмирова Туризам, принципи и практика 1 Доц. д-р Сашко Граматниковски M-р Марина Стојмирова 1 ТУРИЗМОТ КАКО СЛОЖЕНА ОПШТЕСТВЕНА, ЕКОНОМСКА И ПРОСТОРНА ПОЈАВА ТУРИЗМОЛОГИЈА, НАУКА ЗА ТУРИЗМОТ 1975 година - Белград

Detaljer

А К Т У Е Л Н А П И ТА ЊА РЕ СТ И Т У Ц И Ј Е У СР БИ Ј И

А К Т У Е Л Н А П И ТА ЊА РЕ СТ И Т У Ц И Ј Е У СР БИ Ј И Пре глед ни чла нак 349.412.2(497.11) doi:10.5937/zrpfns50-11665 Је ле на З. Ве се ли нов, управ ник по сло ва Ма т и ц е с рп с ке ve se li n ov.je le n a @g m a il.c o m А К Т У Е Л Н А П И ТА ЊА РЕ

Detaljer

СИ МА ГРК. Да вид Ал ба ха ри

СИ МА ГРК. Да вид Ал ба ха ри Да вид Ал ба ха ри СИ МА ГРК У пр ви мах ни је се ни шта чу ло, али сви смо зна ли да то не мо же ду го да тра је и да је са мо по треб но да се још ма ло смрк не и да! Пр во су се огла ша ва ли ду вач

Detaljer

БИОМОЛЕКУЛИ НУКЛЕИНСКИ КИСЕЛИНИ. III ДЕЛ 2016 НАТАША РИСТОВСКА ИНСТИТУТ ПО ХЕМИЈА ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ, СКОПЈЕ

БИОМОЛЕКУЛИ НУКЛЕИНСКИ КИСЕЛИНИ. III ДЕЛ 2016 НАТАША РИСТОВСКА ИНСТИТУТ ПО ХЕМИЈА ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ, СКОПЈЕ БИОМОЛЕКУЛИ НУКЛЕИНСКИ КИСЕЛИНИ. III ДЕЛ 2016 НАТАША РИСТОВСКА ИНСТИТУТ ПО ХЕМИЈА ПРИРОДНО-МАТЕМАТИЧКИ ФАКУЛТЕТ, СКОПЈЕ НУКЛЕИНСКИ КИСЕЛИНИ И НАСЛЕДНОСТ НУКЛЕИНСКИ КИСЕЛИНИ И НАСЛЕДНОСТ Генетските информации

Detaljer

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама директор Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова, доноси следећу:

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама директор Дома здравља Др Јован Јовановић Змај Стара Пазова, доноси следећу: Посл.бр. 10-25/16/5 дн 09.12.2016. године Н основу члн 108. Зкон о јвним нбвкм директор Дом здрвљ Др Јовн Јовновић Змј Стр Пзов, доноси следећу: ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ УГОВОРА О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ З нбвку јвну нбвку

Detaljer

Подготовката и печатењето на публикацијата е финансиски подржано од Фондацијата отворено општество Македонија - ФООМ

Подготовката и печатењето на публикацијата е финансиски подржано од Фондацијата отворено општество Македонија - ФООМ Подготовката и печатењето на публикацијата е финансиски подржано од Фондацијата отворено општество Македонија - ФООМ Пристап до лековите за унапредување на здравјето на жените во Република Македонија Здружение

Detaljer

1 3Pusteluftfukter / ц я о п о и г с 0к6 0к9 а 0к5 я а а м а п м о 0к6 0к9 / SOMNOclick SOMNOclick 300

1 3Pusteluftfukter / ц я о п о и г с 0к6 0к9 а 0к5 я а а м а п м о 0к6 0к9 / SOMNOclick SOMNOclick 300 1 3Pusteluftfukter / ц я о п о и г с 0к6 0к9 а 0к5 я а а м а п м о 0к6 0к9 / 1 7 1 7 1 7 1 7 1 7 1 7 1 7 SOMNOclick SOMNOclick 300 Beskrivelse av apparatet og bruksanvisning е я и ц я а у 0к6 р т р й е

Detaljer

Искористете го животот до максимум. Добредојдовте во светот на KIA.

Искористете го животот до максимум. Добредојдовте во светот на KIA. Новиот Животот е спектакуларен, живописен, непредвидлив и возбудлив од сите можни аспекти. Што и да се случи, каде и да одите и што и да откриете, Kia е со вас. Искористете го животот до максимум. Добредојдовте

Detaljer

Приемник кој вe воведува во новиот свет на HD резолуција УПАТСТВО. ЗА ДИГАТЕЛЕН САТЕЛИТСКИ ПРИЕМНИК hd dvb-s2

Приемник кој вe воведува во новиот свет на HD резолуција УПАТСТВО. ЗА ДИГАТЕЛЕН САТЕЛИТСКИ ПРИЕМНИК hd dvb-s2 Приемник кој вe воведува во новиот свет на HD резолуција УПАТСТВО ЗА ДИГАТЕЛЕН САТЕЛИТСКИ ПРИЕМНИК hd dvb-s2 Содржина 1 Општи мерки на безбедност... 4 1.1 Опасности... 4 1.2 Предупредувања... 4 1.3 Напомени...

Detaljer

Масло за 4-тактни мотори. Стапете во контакт со Информативниот центар за отрови

Масло за 4-тактни мотори. Стапете во контакт со Информативниот центар за отрови БЕЗБЕДНОСЕН ЛИСТ 1. ИМЕ НА ПРОИЗВОДОТ И КОМПАНИЈАТА Трговско име Husqvarna 4T 10W/40 Број на производот 531 00 92-85 (1.4L) Примена Масло за 4-тактни мотори Снабдувач Husqvarna AB Адреса SE 561 82 Huskvarna

Detaljer

Mål for økta. 1) Få innblikk i utfordringer knyttet til matematikkfaget ved Hellerud vgs (situasjonsbeskrivelse)

Mål for økta. 1) Få innblikk i utfordringer knyttet til matematikkfaget ved Hellerud vgs (situasjonsbeskrivelse) Mål for økta 1) Få innblikk i utfordringer knyttet til matematikkfaget ved Hellerud vgs (situasjonsbeskrivelse) 2) Hvordan møter vi disse utfordringene Samarbeid skoleledelse og fagseksjon Samarbeid på

Detaljer

Обнова на возниот парк и искуство со новите автобуси на ЈСП СКОПЈЕ. Чалоски Марко, дипл.маш.инж. Скопје,

Обнова на возниот парк и искуство со новите автобуси на ЈСП СКОПЈЕ. Чалоски Марко, дипл.маш.инж. Скопје, Обнова на возниот парк и искуство со новите автобуси на ЈСП СКОПЈЕ Чалоски Марко, дипл.маш.инж. Скопје, 17.09.2012 ЈАВНО СООБРАЌАЈНО ПРЕТПРИЈАТИЕ СКОПЈЕ (ЈСП СКОПЈЕ) ЈСП СКОПЈЕ е претпријатие од јавен

Detaljer

ДВАДЕСЕТДРУГО РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ

ДВАДЕСЕТДРУГО РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДВАДЕСЕТДРУГО РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ за ученике трећег разреда смера

Detaljer

1 3PIPELIFE.. и о 0 8 г ж а м 0к7 а к а р с и й 0л4 м ь к 0к6 м ь м

1 3PIPELIFE.. и о 0 8 г ж а м 0к7 а к а р с и й 0л4 м ь к 0к6 м ь м 1 3PIPELIFE.. и о 0 8 г ж а м 0к7 а к а р с и й 0л4 м ь к 0к6 м ь м Ё 6р2 O N PE 1 3 0 9EPIEXOMENA T 0 0 0 4 0 7 0 6 0 2 0 7 0 4 0 3 0 2 0 2 0 9 0 3 0 6 0 4 0 2 0 6 0 2 0 7 PE.......................................

Detaljer

Алкини АЛКИНИ. Органска хемија применета во фармација Институт за применета хемија и фармацевтски анализи Фармацевтски факултет, УКИМ, Скопје

Алкини АЛКИНИ. Органска хемија применета во фармација Институт за применета хемија и фармацевтски анализи Фармацевтски факултет, УКИМ, Скопје АЛКИНИ Електронска структура на алкините; Примена; Номенклатура; Киселост на алкините; Добивање на алкини; Реакции на алкини: редукција, хидрохалогенација, хидратација, халогенирање, озонолиза и алкилирање;

Detaljer

Mål for økta. 1) Få innblikk i utfordringer knyttet til matematikkfaget ved Hellerud vgs (situasjonsbeskrivelse)

Mål for økta. 1) Få innblikk i utfordringer knyttet til matematikkfaget ved Hellerud vgs (situasjonsbeskrivelse) Mål for økta 1) Få innblikk i utfordringer knyttet til matematikkfaget ved Hellerud vgs (situasjonsbeskrivelse) 2) Hvordan møter vi disse utfordringene Samarbeid skoleledelse og fagseksjon Samarbeid på

Detaljer

Осигурување. Логистика. Асс М р Христина Танеска

Осигурување. Логистика. Асс М р Христина Танеска Осигурување Логистика Асс М р Христина Танеска Поим за логистика Логистиката е активност која се занимава со надминување на просторот и времето по најниска цена. Таа претставува кружен процес од набавка

Detaljer

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА. за јавну набавку мале вредности бр. 9/ набавка добара КАНЦЕЛАРИЈСКИ МАТЕРИЈАЛ

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА. за јавну набавку мале вредности бр. 9/ набавка добара КАНЦЕЛАРИЈСКИ МАТЕРИЈАЛ Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић" Булевар деспота Стефана 142, 11060 Београд Тел. / факс 011 2761 433 E-mail: javne_nabavke@ibiss.bg.ac.rs www.ibiss.bg.ac.rs КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА за

Detaljer

КОНТРОВЕРЗИИ ЗА ВЛАДИНИОТ ПРОЕКТ КОМПЈУТЕР ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ

КОНТРОВЕРЗИИ ЗА ВЛАДИНИОТ ПРОЕКТ КОМПЈУТЕР ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ КОНТРОВЕРЗИИ ЗА ВЛАДИНИОТ ПРОЕКТ КОМПЈУТЕР ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ Едни за порно, други за поарно И да ги фатам тие што кршат, не можам да ги избркам бидејќи средното е задолжително. Ако ги казнам, родителите ќе

Detaljer

apple К apple fl 0 0

apple К apple fl 0 0 0 0 4 0 0 4 0 0 0 5 0 5 0 6 0 7 0 0 5 0 0 0 0 0 0 5 0 0 9 0 7 0 5 0 5 0 0 5 0 5 0 0 0 4 0 4 0 0 9 0 0 0 0 0 5 0 0 0 7 0 4 0 0 0 5 0 0 9 0 4 0 5 0 0 0 5 0 0 0 0 6 0 0 0 0 Кapple 6 0 6 5 0 8 0 6 0 4 0 0

Detaljer

ANTI-AGING = БАВНО ДА СТАРЕЕМЕ

ANTI-AGING = БАВНО ДА СТАРЕЕМЕ ANTI-AGING = БАВНО ДА СТАРЕЕМЕ Стареењето е навика која еден зафатен човек воопшто не може да си ја дозволи. Андре Мороа, писател Современото општество станува сî повозрасно. Според статистиката, мажите

Detaljer

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И НАУКЕ ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И НАУКЕ ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА Република Србија МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И НАУКЕ ЗАВОД ЗА ВРЕДНОВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА ТЕСТ МАТЕМАТИКА школска 2010/2011. година УПУТСТВО ЗА РАД НА ТЕСТУ Тест који треба да решиш има 20 задатака. За

Detaljer

Смернице за преузимање резултата теста Годишње провере знања

Смернице за преузимање резултата теста Годишње провере знања Смернице за преузимање резултата теста Годишње провере знања Поштовани координатори, Ово је скраћени подсетник за преузимање резултата теста Годишње провере знања. У наставку су набројани кораци које треба

Detaljer

Упатство за користење на програмата. oxpriemen

Упатство за користење на програмата. oxpriemen Упатство за користење на програмата oxpriemen Јуни, 2009 Содржина: 1. Начин на работа ------------------------------------------------------------------------------ 5 1.1. Работа за администратор------------------------------------------------------------

Detaljer

ДОЈРАН. ОПШТИНА ДОЈРАН Бр.01

ДОЈРАН. ОПШТИНА ДОЈРАН Бр.01 ДОЈРАН ОПШТИНА ДОЈРАН Бр.01 2009 2010 Обраќање Почитувани граѓани, Во недостаток на општинско јавно гласило ќе се обидеме со овој билтен да ги прикажеме активностите што се одвиваа во нашата општина последните

Detaljer

Аутор: Драгана Марић-Перуничић

Аутор: Драгана Марић-Перуничић Аутор: Драгана Марић-Перуничић 1. Подешавање параметара стране У параметре стране спадају: величина папира, оријентација папира, величина маргина тј. белина на папиру са горње, доње, леве и десне стране,

Detaljer

Технички факултет Битола/Обука за енергетски контролори. Под притисок на флуид се подразбира сила што делува на единица површина.

Технички факултет Битола/Обука за енергетски контролори. Под притисок на флуид се подразбира сила што делува на единица површина. Под притисок на флуид се подразбира сила што делува на единица површина. Кога флуидот се наоѓа во состојба на мирување, притисокот се пренесува во сите правци со ист интензитет и истиот се именува како

Detaljer

ДВАДЕСЕТТРЕЋЕ РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ

ДВАДЕСЕТТРЕЋЕ РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДВАДЕСЕТТРЕЋЕ РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ за ученике трећег разреда смера енергетике

Detaljer

Корисничко упатство. Контакт телефон: 02/15-600

Корисничко упатство. Контакт телефон: 02/15-600 Корисничко упатство www.nlbtb.com.mk Контакт телефон: 02/15-600 Брза навигација низ упатството Креирање на корисничко име на НЛБ Kлик Активација на корисничко име на НЛБ Kлик Плаќање преку НЛБ Kлик Грешки

Detaljer

ДВАДЕСЕТ ДРУГО РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ОСНОВА ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ДРУГОГ РАЗРЕДА

ДВАДЕСЕТ ДРУГО РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ОСНОВА ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ДРУГОГ РАЗРЕДА МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДВАДЕСЕТ ДРУГО РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ОСНОВА ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ ЗА УЧЕНИКЕ ДРУГОГ

Detaljer

С О Д Р Ж И Н А. Број 128 Год. LXV Четврток, 22 октомври 2009 Цена на овој број е 220 денари.

С О Д Р Ж И Н А. Број 128 Год. LXV Четврток, 22 октомври 2009 Цена на овој број е 220 денари. Број 128 Год. LXV Четврток, 22 октомври 2009 Цена на овој број е 220 денари www.slvesnik.com.mk contact@slvesnik.com.mk С О Д Р Ж И Н А Стр. 2488. Закон за спречување судир на интереси (Пречистен текст)...

Detaljer

Enkel beskrivelse av tsjetsjensk

Enkel beskrivelse av tsjetsjensk Enkel beskrivelse av tsjetsjensk Både kunnskaper om andrespråksutvikling, om trekk ved elevers morsmål og om norsk språkstruktur er til god nytte i undervisningen. Slike kunnskaper gjør at læreren lettere

Detaljer

РАЧУНАРСКА ТЕХНИКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИЗБОРНИХ ПРЕДМЕТА ПРВЕ ГОДИНЕ ШКОЛСКA 2016/17. ГОДИНУ

РАЧУНАРСКА ТЕХНИКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИЗБОРНИХ ПРЕДМЕТА ПРВЕ ГОДИНЕ ШКОЛСКA 2016/17. ГОДИНУ РАЧУНАРСКА ТЕХНИКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ИЗБОРНИХ ПРЕДМЕТА ПРВЕ ГОДИНЕ ШКОЛСКA 2016/17. ГОДИНУ Основне информације Руководилац студијског програма РТ: др Перица Штрбац, кабинет 511 Секретар студијског програма

Detaljer

ДВАДЕСЕТПРВО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ПИТАЊА И ЗАДАЦИ ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ

ДВАДЕСЕТПРВО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ПИТАЊА И ЗАДАЦИ ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДВАДЕСЕТПРВО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ПИТАЊА И ЗАДАЦИ ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ за ученике трећег разреда

Detaljer

Модернистички пристап-маршал Маклуан

Модернистички пристап-маршал Маклуан Семинарска работа на тема: Модернистички пристап-маршал Маклуан изработил: ментор : www.maturskiradovi.net Содржина: Вовед...3 Медуиумот е порака...6 Ладни и топли медиуми...7 Телевизијата како ладен медиум...8

Detaljer

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ДОБАРА КАНЦЕЛАРИЈСКОГ, ШТАМПАРСКО-РЕПРОГРАФСКОГ И ДРУГОГ ПОТРОШНОГ МАТЕРИЈАЛА. ЈНМВ, бр.

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ДОБАРА КАНЦЕЛАРИЈСКОГ, ШТАМПАРСКО-РЕПРОГРАФСКОГ И ДРУГОГ ПОТРОШНОГ МАТЕРИЈАЛА. ЈНМВ, бр. РЕПУБЛИКА СРБИЈА ИНСТИТУТ ЗА СТАНДАРДИЗАЦИЈУ СРБИЈЕ Број: 3556/5-51-06/2014 Датум: 03.06.2014. године КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ДОБАРА КАНЦЕЛАРИЈСКОГ, ШТАМПАРСКО-РЕПРОГРАФСКОГ

Detaljer

I предавање. Мерне јединице се деле на основне, изведене и придодате. SI система (Sisteme International) Meђународни систем јединица.

I предавање. Мерне јединице се деле на основне, изведене и придодате. SI система (Sisteme International) Meђународни систем јединица. I предавање Основа физике је експеримент. Како у физици тако у техници срећемо различите величине које треба мерити. Измерити неку физичку величину значи показати колико се пута у тој величини садржи прописана

Detaljer

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА Универзитет у Новом Саду Економски факултет у Суботици Сегедински пут 9-11 ЈАВНА НАБАВКА Добра Намирнице за кафе кухиње ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ЈАВНА НАБАВКА бр. 6/2017 Јануар

Detaljer

НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. Вторник, 22 февруари 2000 Скопје. а) Моторни бензини. в) Масло за горење - екстра лесно (ЕЛ)

НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. Вторник, 22 февруари 2000 Скопје. а) Моторни бензини. в) Масло за горење - екстра лесно (ЕЛ) СЛУЖБЕН ВЕСНИК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Службен весник на Република Македонија" излегува по потреба. Рок за рекламации 15 дена. Вторник, 22 февруари 2000 Скопје Број 14 Год. LVI Аконтацијата за 2000година

Detaljer

ДВ код ТС Београд 20, јун 2015.

ДВ код ТС Београд 20, јун 2015. ДВ код ТС Београд 20, јун 2015. САДРЖАЈ 6-18 ЈУБИЛЕЈ ПРЕДУЗЕЋА Десет година Електромреже Србије 19 ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ЈП ЕМС И EPEX SPOT Корак ближе циљу 20-21 ТС БЕОГРАД 20 Пуштање у погон

Detaljer

ПРОГРАМИ ЗА ЕТИКЕТИРАЊЕ ТЕКСТА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ* Зоран Поповић** Hemofarm, STADA

ПРОГРАМИ ЗА ЕТИКЕТИРАЊЕ ТЕКСТА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ* Зоран Поповић** Hemofarm, STADA НАУЧНИ РАД УДК 004.912:811.163.41 322 ПРОГРАМИ ЗА ЕТИКЕТИРАЊЕ ТЕКСТА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ* Зоран Поповић** Hemofarm, STADA Апстракт: овај текст да је упо ред ни пре глед по сто је ћих је зич ких ала та, од

Detaljer

Utdanningssystemet i Ukraina. Seminar , Olga Abaskalova, Avdeling for utenlandsk utdanning

Utdanningssystemet i Ukraina. Seminar , Olga Abaskalova, Avdeling for utenlandsk utdanning Utdanningssystemet i Ukraina Seminar 11.05.2017, Olga Abaskalova, Avdeling for utenlandsk utdanning Reform av utdanningssystemet i 2014 Lov om utdanning «Om utdanning» fra 01.07.2014 1556-VII Akkrediteringsorgan

Detaljer

ПОШТАР. Безбедност и здравље на раду Вишак запослених: Која су моја права

ПОШТАР. Безбедност и здравље на раду Вишак запослених: Која су моја права САДРЖАЈ Извештај са изборне Скупштине: Павловић поново председник........................... 2-5 Телеком: Држава мора остати највећи појединачни акционар!.... 6-8 Актуелно: Започет процес колективног преговарања..............

Detaljer

Др Мар ко С. Мар ко вић Исти на о Фран цу ској рево лу ци ји

Др Мар ко С. Мар ко вић Исти на о Фран цу ској рево лу ци ји Др Мар ко С. Мар ко вић Исти на о Фран цу ској рево лу ци ји Издавач Српски сабор Двери Издавачка кућа Catena Mundi Библиотека Прећутано слово друго коло, друга књига Аутор Др Марко С. Марковић Наслов

Detaljer

(upublisert, april 2007) (необјављена песма, април 2007)

(upublisert, april 2007) (необјављена песма, април 2007) (Et blad) Jeg er et tre lyden du hører forteller deg at jeg står og gror jeg sprang gjennom stammen og ut roten var det livet jeg ikke kunne si du hører at jeg tenker med ord at jeg blir til et menneske

Detaljer

ТИПОВЫЕ КОНСТРУКЦИИ, ИЗДЕЛИЯ И УЗЛЫ ЗДАНИЙ И СООРУЖЕНИЙ СЕРИЯ Ф Е Р М Ы С Т Р О П И Л Ь Н Ы Е Ж Е Л Е З О Б Е Т О Н Н Ы Е

ТИПОВЫЕ КОНСТРУКЦИИ, ИЗДЕЛИЯ И УЗЛЫ ЗДАНИЙ И СООРУЖЕНИЙ СЕРИЯ Ф Е Р М Ы С Т Р О П И Л Ь Н Ы Е Ж Е Л Е З О Б Е Т О Н Н Ы Е ТИПОВЫЕ КОНСТРУКЦИИ, ИЗДЕЛИЯ И УЗЛЫ ЗДАНИЙ И СООРУЖЕНИЙ СЕРИЯ 1.463.1-17 Ф Е Р М Ы С Т Р О П И Л Ь Н Ы Е Ж Е Л Е З О Б Е Т О Н Н Ы Е П О Л И Г О Н А Л Ь Н Ы Е П Р О Л Е Т О М 18 И 2 4 м Д Л Я П О К Р Ы

Detaljer

СТУ ДЕН ТИ СА СЕ ЛА АР НЕА ГАР БОР ГА: ИЗ МЕ ЂУ СТВАР НОГ И ФИК ТИВ НОГ

СТУ ДЕН ТИ СА СЕ ЛА АР НЕА ГАР БОР ГА: ИЗ МЕ ЂУ СТВАР НОГ И ФИК ТИВ НОГ Бе о град DOI 10.5937/kultura1650206K УДК 821.113.5.09-31 Гарборг А. оригиналан научни рад СТУ ДЕН ТИ СА СЕ ЛА АР НЕА ГАР БОР ГА: ИЗ МЕ ЂУ СТВАР НОГ И ФИК ТИВ НОГ Са же так: У ра ду се ана ли зи ра су

Detaljer

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА. Дом здравља Др Милутин Ивковић Палилула

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА. Дом здравља Др Милутин Ивковић Палилула Телефон: 322-43-21 до 29 Фах: 324-88-44 e-mail: javne.nabavke@dzpalilula.org.rs www.dzpalilula.org.rs Број: 5164 Датум: 16.06.2017. КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА Дом здравља Др Милутин Ивковић Палилула Јавна

Detaljer

ЗАДАТАК ЗА ПРАКТИЧАН РАД

ЗАДАТАК ЗА ПРАКТИЧАН РАД МИНИСТАРСВО ПРОСВЕТЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА МАШИНСКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ XIX РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА МАШИНСКИХ ШКОЛА Ниш -. 0. 011. ЗАДАТАК ЗА ПРАКТИЧАН РАД ПОДРУЧЈЕ РАДА: МАШИНСТВО И ОБРАДА

Detaljer

j UNI CEF-a Да нас је ве о ма ва жан дан за оп шти ну Ста ра Па зо ва, Куглаш Игор Ковачић првак света! Irig

j UNI CEF-a Да нас је ве о ма ва жан дан за оп шти ну Ста ра Па зо ва, Куглаш Игор Ковачић првак света! Irig www.sremskenovine.co.rs redakcija@sremskenovine.co.rs Година LIII Сремска Митровица Среда 13. фебруар 2013. Број 2711 Цена 40 динара у овом броју: ИНТЕРВЈУ ГОРАН ЈЕШИЋ: Стабилна позиција Владе Војводине

Detaljer

И З В Е Ш Т А Ј ЗА РАБОТАТА НА КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ЗА ПЕРИОДОТ ГОДИНА КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА

И З В Е Ш Т А Ј ЗА РАБОТАТА НА КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ЗА ПЕРИОДОТ ГОДИНА КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА И З В Е Ш Т А Ј ЗА РАБОТАТА НА КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ЗА ПЕРИОДОТ 01.01.-31.12. ГОДИНА СКОПЈЕ, ФЕВРУАРИ 2009 ГОД КАРАТЕ ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА С О Б Р А Н И

Detaljer

Преглед и промене XML-a шифарника који се користе при електронском фактурисању медицинско-техничких помагала верзија 1.0.2

Преглед и промене XML-a шифарника који се користе при електронском фактурисању медицинско-техничких помагала верзија 1.0.2 Преглед и промене XML-a шифарника који се користе при електронском фактурисању медицинско-техничких помагала верзија 1.0.2 СЕПТЕМБАР 2012. 0. САДРЖАЈ 0. Садржај...2 1. Преглед и промене општих шифарника

Detaljer

НАРУЧИЛАЦ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ- УСТАНОВА КУЛТУРЕ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА Б е о г р а д Скерлићева 1 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

НАРУЧИЛАЦ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ- УСТАНОВА КУЛТУРЕ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА Б е о г р а д Скерлићева 1 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА НАРУЧИЛАЦ НАРОДНА БИБЛИОТЕКА СРБИЈЕ- УСТАНОВА КУЛТУРЕ ОД НАЦИОНАЛНОГ ЗНАЧАЈА Б е о г р а д Скерлићева 1 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ НАБАВКА ДОБAРА: материјала и опреме за конзервацију,

Detaljer

НО ВИ РЕ А ЛИ ЗАМ У СРП СКОМ ФИЛ МУ

НО ВИ РЕ А ЛИ ЗАМ У СРП СКОМ ФИЛ МУ Универзитет уметности у Београду, Факултет драмских уметности, Београд DOI 10.5937/kultura1754400M УДК 791.1(497.11) 2010/2015 прегледни рад НО ВИ РЕ А ЛИ ЗАМ У СРП СКОМ ФИЛ МУ Сажетак: Циљ овог ра да

Detaljer

Хитно мењати Устав. Вода највећи проблем Страна 15. Терапијски врт, први у Србији. Irig. у овом броју: ИНТЕРВЈУ: ГОРАН ЈЕШИЋ ПАРАДОКС У ЈАСКУ:

Хитно мењати Устав. Вода највећи проблем Страна 15. Терапијски врт, први у Србији. Irig. у овом броју: ИНТЕРВЈУ: ГОРАН ЈЕШИЋ ПАРАДОКС У ЈАСКУ: www.sremskenovine.co.rs redakcija@sremskenovine.co.rs Година LII Сремска Митровица Среда 21. новембар 2012. Број 2699 Цена 40 динара у овом броју: ИНТЕРВЈУ: ГОРАН ЈЕШИЋ ПАРАДОКС У ЈАСКУ: Хитно мењати Устав

Detaljer

Године Анастас Павловић је

Године Анастас Павловић је УДК 728.3 (497.11)»19«Свешлана В. Недuћ. ЗГРАДА ЏО КЕ] КЛУБА З града чије преображаје треба да осветле следећи редови запажена је у историји београдске архитектуре као пример велике породичне куће, са

Detaljer

КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA

КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA ИНСТИТУТ ЗА РАТAРСТВО И ПОВРТАРСТВО ул.максима Горког 30 РЕЗЕРВИСАНА ЈАВНА НАБАВКА РЕКЛАМНИ МАТЕРИЈАЛ ЗА 2016. ГОД. ОТВОРЕНИ ПОСТУПАК ЈАВНА НАБАВКА бр. ЈН 27/2016 април, 2016. године

Detaljer

АНКЕТА ЗА СТУДЕНТЕ ПРВЕ ГОДИНЕ СТУДИЈА

АНКЕТА ЗА СТУДЕНТЕ ПРВЕ ГОДИНЕ СТУДИЈА ВИСОКА ШКОЛА ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ И РАЧУНАРСТВА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА Војводе Степе 283, 11000 Београд www.viser.edu.rs e-mail:sekretarijat@viser.edu.rs Телефон: +381 11 2471 099 Факс: +381 11 2471 099 АНКЕТА ЗА

Detaljer

ИЗВЕШТАЈ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ОДНОС НА ПОСЕТАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СПРОВЕДЕНА ОД ЕВРОПСКИОТ КОМИТЕТ

ИЗВЕШТАЈ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ОДНОС НА ПОСЕТАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СПРОВЕДЕНА ОД ЕВРОПСКИОТ КОМИТЕТ СОВЕТ НА ЕВРОПА Стразбур, 12 октомври 2017 год. CPT/Inf (2017) 30 ИЗВЕШТАЈ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО ОДНОС НА ПОСЕТАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СПРОВЕДЕНА ОД ЕВРОПСКИОТ КОМИТЕТ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ

Detaljer

Ordstilling. Forelesning i RUS1120. Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) Trond Gunnar Nordenstam

Ordstilling. Forelesning i RUS1120. Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) Trond Gunnar Nordenstam Ordstilling Forelesning i RUS1120. Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS) Trond Gunnar Nordenstam 24.01.2007 1 Kasus Forskjellige kasusformer spiller en hovedrolle når det gjelder

Detaljer

VODI^ ZA ORGANSKO PROIZVODSTVO NA SOJA Prof. d-r Qup~o MIHAJLOV

VODI^ ZA ORGANSKO PROIZVODSTVO NA SOJA Prof. d-r Qup~o MIHAJLOV VODI^ ZA ORGANSKO PROIZVODSTVO NA SOJA Prof. d-r Qup~o MIHAJLOV 1 Izdava~: Ministerstvo za zemjodelstvo, {umarstvo i vodostopanstvo - Skopje i 2-ri Avgust - [tip Lektor: Danica Gavrilova Pe~ati: 2-ri Avgust

Detaljer

Осигурување. Детеминирање на осигурувањето. Асс М р Христина Танеска

Осигурување. Детеминирање на осигурувањето. Асс М р Христина Танеска Осигурување Детеминирање на осигурувањето Асс М р Христина Танеска Литература: Фотов Р.: Осигурување, УТМС, 2011 Кочовиќ Ј., Шулејиќ П., Ракоњац Антиќ Т.: Осигурање, Економски факултет, Београд, 2010 Во

Detaljer

VEDTAK Nr. 2/2015 AV EU/EFTAS FELLESKOMITE FOR FELLES TRANSITTERING. av 17. juni 2015

VEDTAK Nr. 2/2015 AV EU/EFTAS FELLESKOMITE FOR FELLES TRANSITTERING. av 17. juni 2015 VEDTAK Nr. 2/2015 AV EU/EFTAS FELLESKOMITE FOR FELLES TRANSITTERING av 17. juni 2015 vedrørende endring av Konvensjonen om en felles transitteringsprosedyre av 20. mai 1987. FELLESKOMITEEN Under henvisning

Detaljer

Сликовити графикон (Piktochart)

Сликовити графикон (Piktochart) Сликовити графикон (Piktochart) Адреса Кратак опис: Упутство http://piktochart.com/ Овај алат у бесплатној верзији ограничава кориснике на одређени број сиромашнијих образаца у мноштву које имају. Ради

Detaljer

Oснови. програмирања 1 Лекција 10. др Зоран Бањац. Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија Београд.

Oснови. програмирања 1 Лекција 10. др Зоран Бањац. Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија Београд. Oснови програмирања 1 Лекција 10 др zoran.banjac@viser.edu.rs Висока школа електротехнике и рачунарства струковних студија Београд Садржај Функције и низови Рекурзивне функције Досег и меморијске класе

Detaljer

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА у поступку јавне набавке мале вредности добара Оригинални тонери, Редни број набавке: М-4/16

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА у поступку јавне набавке мале вредности добара Оригинални тонери, Редни број набавке: М-4/16 Институт за кукуруз Земун Поље, улица Слободана Бајића број 1, Београд,Земун КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА у поступку јавне набавке мале вредности добара Оригинални тонери, Редни број набавке: М-4/16 Председник:

Detaljer

Фа бри ка. За вид на про дук тив ност, из во зно. У Сремској Митровици кривичне пријаве против одговорних због потенцијалне еколошке опасности

Фа бри ка. За вид на про дук тив ност, из во зно. У Сремској Митровици кривичне пријаве против одговорних због потенцијалне еколошке опасности 1960 2010 Година L Сремска Митровица Среда 25. август 2010. Број 2583 Цена 40 динара у овом броју: Сремској Митровици кривичне пријаве против одговорних због потенцијалне еколошке опасности Страна 3. Фа

Detaljer

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА НАБАВКА ТОНЕРА И КАНЦЕЛАРИЈСКОГ МАТЕРИЈАЛА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА НАБАВКА ТОНЕРА И КАНЦЕЛАРИЈСКОГ МАТЕРИЈАЛА ЗАВОД ЗА ЗАШТИТУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ ГРАДА БЕОГРАДА БЕОГРАД, КАЛЕМЕГДАН ГОРЊИ ГРАД 14 КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА ДОБАРА НАБАВКА ТОНЕРА И КАНЦЕЛАРИЈСКОГ МАТЕРИЈАЛА ПОСТУПАК ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ

Detaljer

Ко му нал на по ли ци ја

Ко му нал на по ли ци ја 1960 2010 Година L Сремска Митровица Среда 15. децембар 2010. Број 2599 Цена 40 динара у овом броју: Осуда напада на румску католичку цркву Страна 2. Ко му нал на по ли ци ја Мајстор који поправља успомене

Detaljer

Не биди пречка -патеката е за мечка

Не биди пречка -патеката е за мечка Пилот-проект Заштита на кафеавата мечка (Проектна активност за подигнување на јавната свест кај децата од постарата предучилишна возраст од 4,5-6 години за учебната 2009/2010) Градинка МАЈСКИ ЦВЕТ Објект

Detaljer

За кон. Но ве од ред бе За ко на о са о браћа. Полицајци суспендовани, тужилаштво на потезу. Инцидент у митровачкој прехрамбено - шумарској школи

За кон. Но ве од ред бе За ко на о са о браћа. Полицајци суспендовани, тужилаштво на потезу. Инцидент у митровачкој прехрамбено - шумарској школи 1960 2010 Година L Сремска Митровица Среда 3. новембар 2010. Број 2593 Цена 40 динара у овом броју: Полицајци суспендовани, тужилаштво на потезу Страна 3. За кон Инцидент у митровачкој прехрамбено - шумарској

Detaljer

Колоквијум траје 150 минута. Дозвољено је поседовање само једне свеске за рад и концепт. Прецртати оно што није за преглед.

Колоквијум траје 150 минута. Дозвољено је поседовање само једне свеске за рад и концепт. Прецртати оно што није за преглед. Универзитет у Београду, Електротехнички факултет, Катедра за енергетске претвараче и погоне ЕНЕРГЕТСКИ ТРАНСФОРМАТОРИ (ЕЕНТ) Колоквијум новембар 7. Трофазни уљни дистрибутивни трансформатор има следеће

Detaljer

Прилог 1. уз тачку 1. Одлуке Агенције О.бр.ОД- 111/10 од године 1. ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ УКУПНИХ И ОСИГУРАНИХ ДЕПОЗИТА ЗА

Прилог 1. уз тачку 1. Одлуке Агенције О.бр.ОД- 111/10 од године 1. ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ УКУПНИХ И ОСИГУРАНИХ ДЕПОЗИТА ЗА Агенција за осигурање Прилог 1. уз тачку 1. Одлуке Агенције О.бр.ОД- 111/10 од 29.12.2010. године ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ УКУПНИХ И ОСИГУРАНИХ ДЕПОЗИТА ЗА МЕСЕЦ...20.. године - ОБРАЗАЦ АГОД 05 1. ИЗВЕШТАЈ О СТАЊУ

Detaljer

ИЗМЕНА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ОБВ /4 отворени поступак

ИЗМЕНА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ОБВ /4 отворени поступак Општа болница Ваљево Синдјелицева 62 14 000 Ваљево Тел +381 14 295 295 ИЗМЕНА КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ОБВ-01-6145/4 отворени поступак ЈАВНА НАБАВКА бр. 14/2016 Медицинског потрошног материјала од гуме,

Detaljer

ДВАДЕСЕТТРЕЋЕ РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ

ДВАДЕСЕТТРЕЋЕ РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ И СПОРТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗАЈЕДНИЦА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИХ ШКОЛА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДВАДЕСЕТТРЕЋЕ РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕШЕЊА ИЗ ИЗ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ за ученике трећег разреда смера

Detaljer

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА

ПРАВИЛНИК О ПОСТУПКУ УНУТРАШЊЕГ УЗБУЊИВАЊА На основу члана 16. став 1. Закона о заштити узбуњивача (даље: Закон) и Правилника о начину унутрашњег узбуњивања, начину одређивања овлашћеног лица код послодавца, као и о другим питањима од значаја за

Detaljer

ПРВА ПОМОЋ КОД ПОВРЕДА И КОД СТРАНОГ ТЕЛА У ДИСАЈНОМ ПУТУ

ПРВА ПОМОЋ КОД ПОВРЕДА И КОД СТРАНОГ ТЕЛА У ДИСАЈНОМ ПУТУ ПРВА ПОМОЋ КОД ПОВРЕДА И КОД СТРАНОГ ТЕЛА У ДИСАЈНОМ ПУТУ Ивана Радивојевић Прва помоћ је скуп мера и поступака предузетих непосредно након повређивања или изненада настале болести у циљу спашавања живота

Detaljer

1) ГАЗДОВАЊЕ ЛОВИШТИМА И ПОПУЛАЦИЈАМА ДИВЉАЧИ

1) ГАЗДОВАЊЕ ЛОВИШТИМА И ПОПУЛАЦИЈАМА ДИВЉАЧИ 1) ГАЗДОВАЊЕ ЛОВИШТИМА И ПОПУЛАЦИЈАМА ДИВЉАЧИ 1. Означи и именуј делове јеленског парога: Одговор: 2. Означи и именуј делове парога срндаћа: Одговор: 3. Да ли вук обољева од беснила? (да) (не) Одговор:

Detaljer

УКАЗ ЗАКОН ЗИ.

УКАЗ ЗАКОН ЗИ. СЛУЖБЕН ЛИСТ НА СФРЈ" излегува во издание на српскохрватски односно хрватскосрпски, словенечки, македонски, албански и унгарски Јазик. - Огласи според тарифата - Жиро сметка кај Службата на општественото

Detaljer

1. Која је најмања јединица за количину информација? а) Bit б) Byte в) Word г) Не знам. 2. Један бајт чини: а) 1 бит б) 8 битa в) 64 битa

1. Која је најмања јединица за количину информација? а) Bit б) Byte в) Word г) Не знам. 2. Један бајт чини: а) 1 бит б) 8 битa в) 64 битa 1. Која је најмања јединица за количину информација? а) Bit б) Byte в) Word 2. Један бајт чини: а) 1 бит б) 8 битa в) 64 битa 3. Колико бајтова садржи 1 килобајт? а) 100 б) 1000 в) 1024 4. Хардвер рачунара

Detaljer

Криптологија Асиметрични шифарски системи ~ Дифи-Хелман ~

Криптологија Асиметрични шифарски системи ~ Дифи-Хелман ~ Криптологија 1 08. Асиметрични шифарски системи ~ Дифи-Хелман ~ Шифарски системи: подела Основна подела шифарских система: Шифарски системи са симетричним кључем: користе исти кључ за шифровање и дешифровање

Detaljer

М И Н И С Т А Р С Т В А П Р О С В Е Т Е, Н А У К Е И Т Е Х Н О Л О Ш К О Г Р А З В О Ј А Р Е П У Б Л И К Е С Р Б И Ј Е

М И Н И С Т А Р С Т В А П Р О С В Е Т Е, Н А У К Е И Т Е Х Н О Л О Ш К О Г Р А З В О Ј А Р Е П У Б Л И К Е С Р Б И Ј Е Наставно-научно веће Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију Универзитета у Београду, на седници одржаној 31. маја 2016. године, донело је одлуку о образовању Радне групе за састављање Мишљења

Detaljer

РЯДИ. ТЕОРІЯ ФУНКЦІЙ КОМПЛЕКСНОЇ ЗМІННОЇ. ОПЕРАЦІЙНЕ ЧИСЛЕННЯ

РЯДИ. ТЕОРІЯ ФУНКЦІЙ КОМПЛЕКСНОЇ ЗМІННОЇ. ОПЕРАЦІЙНЕ ЧИСЛЕННЯ МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ УКРАЇНИ «КИЇВСЬКИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ ІНСТИТУТ» РЯДИ ТЕОРІЯ ФУНКЦІЙ КОМПЛЕКСНОЇ ЗМІННОЇ ОПЕРАЦІЙНЕ ЧИСЛЕННЯ ЗБІРНИК ЗАВДАНЬ ДО ТИПОВОЇ

Detaljer

Predikative ord предикати вы

Predikative ord предикати вы Predikative ord предикати вы Forelesning for RUS2130. Basert på materiale av Helgi Haraldsson. Pensum Mathiassen s. 130-134, 162 + dette materialet. Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske

Detaljer

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКА ШКОЛА НИКОЛА ТЕСЛА Краљице Наталије 31 11000 Београд КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЈАВНА НАБАВКА ДОБАРА - РАЧУНАРИ, РАЧУНАРСКА ОПРЕМА И ПРОЈЕКТОРИ - ЈАВНА НАБАВКА МАЛЕ ВРЕДНОСТИ ЈН бр. 2/2014

Detaljer

ЈП САВА ЦЕНТАР Нови Београд Милентија Поповића 9 К О Н К У Р С Н А Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А. Јавна набавка мале вредности број 35/17

ЈП САВА ЦЕНТАР Нови Београд Милентија Поповића 9 К О Н К У Р С Н А Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А. Јавна набавка мале вредности број 35/17 ЈП САВА ЦЕНТАР 11070 Нови Београд Милентија Поповића 9 К О Н К У Р С Н А Д О К У М Е Н Т А Ц И Ј А Јавна набавка мале вредности број 35/17 НАБАВКА И ИСПОРУКА ТОНЕРА, КЕРТРИЏА И РИБОНА Београд, Децембар,

Detaljer

Рука у тесту 2015/16. Љиљана Павловић

Рука у тесту 2015/16. Љиљана Павловић Радионица број: 6,7, 8, 9, 10,11,12,13 Наставна тема: Ваздух Циљ и задаци активности: - уверити ученике да је ваздух материјалне природе (исто као чврста и течна тела); - постепено установити да ваздух

Detaljer

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ НЕГОТИН НАЧЕЛНИК Трг Стевана Мокрањца 1, Неготин. Број јавне набавке 7/2017. Јавна набавка мале вредности

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ НЕГОТИН НАЧЕЛНИК Трг Стевана Мокрањца 1, Неготин. Број јавне набавке 7/2017. Јавна набавка мале вредности ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ НЕГОТИН НАЧЕЛНИК Трг Стевана Мокрањца 1, Неготин Број јавне набавке 7/2017 КОНКУРСНA ДОКУМЕНТАЦИЈA Јавна набавка мале вредности ЈАВНА НАБАВКА канцеларисјског материјала по партијама:

Detaljer

EНЕРГЕТСКИ ПРЕТВАРАЧИ 1 фебруар 2017.

EНЕРГЕТСКИ ПРЕТВАРАЧИ 1 фебруар 2017. EНЕРГЕТСКИ ПРЕТВАРАЧИ 1 фебруар 017. 1. Мосн справљач пркључен је на круту мрежу x80v, 50Hz преко трансформатора у спрез Y, као на слц 1. Отпорност оптерећења знос док је ндуктвност пргушнце довољно велка

Detaljer

ВОДИЧ ЗА ПРИВАТНИТЕ АГЕНЦИИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Регулатива, мониторинг и примена

ВОДИЧ ЗА ПРИВАТНИТЕ АГЕНЦИИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Регулатива, мониторинг и примена ВОДИЧ ЗА ПРИВАТНИТЕ АГЕНЦИИ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ Регулатива, мониторинг и примена 1 Оддел за квалификации и вработливост (EMP/SKILLS) Специјална акциона програма за борба против принудната работа (ДЕКЛАРАЦИЈА)

Detaljer

Општа болница ''др Алекса Савић'' Ул. Пасјачка бр Прокупље КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА МИКРОБИОЛОШКИ ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛ

Општа болница ''др Алекса Савић'' Ул. Пасјачка бр Прокупље КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА МИКРОБИОЛОШКИ ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛ Општа болница ''др Алекса Савић'' Ул. Пасјачка бр.2 18400 Прокупље КОНКУРСНА ДОКУМЕНТАЦИЈА ЗА ЈАВНУ НАБАВКУ ДОБАРА МИКРОБИОЛОШКИ ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛ 1 САДРЖАЈ У складу са чланом 61. став 4. Закона о јавним

Detaljer

Za sve ove godine. Беше тама на сремском информативном простору РЕЧ ГЛАВНОГ УРЕДНИКА. Посвећени циљу. Поносни на Људе. Живот траје, новине га бележе

Za sve ove godine. Беше тама на сремском информативном простору РЕЧ ГЛАВНОГ УРЕДНИКА. Посвећени циљу. Поносни на Људе. Живот траје, новине га бележе РЕЧ ГЛАВНОГ УРЕДНИКА Za sve ove godine Беше тама на сремском информативном простору пре пола века. Група посленика писане речи, појаве зване новине, усудила се да разлогу за свој живот дода једну нову

Detaljer

Основни подаци о аукцијској продаји

Основни подаци о аукцијској продаји Теразије 23, 11000 Београд, Југославија тел: 011/3020-804,011/3020-803 факс: 011/3020-881 На основу члана 38. Закона o приватизацији ("Службени гласник РС", бр. 38/2001 и 18/2003), и члана 5. Уредбе о

Detaljer