sommeravis VM-AVISA JWOC Junior-VM i orientering juli Telemarks største internasjonale idrettsarrangement! STOR DDE-KONSERT ONSDAG 8.

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "sommeravis VM-AVISA JWOC Junior-VM i orientering - 3. - 11. juli Telemarks største internasjonale idrettsarrangement! STOR DDE-KONSERT ONSDAG 8."

Transkript

1 VM-AVISA JWOC Junior-VM i orientering juli Telemarks største internasjonale idrettsarrangement! sommeravis MARKED, TIVOLI OG MYE MER OPPLEV HØGFJELLS- CRUISE STOR DDE-KONSERT ONSDAG 8. JULI Amedia Annonseproduksjon SE FESTIVALPROGRAM PÅ

2 2 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 3 HJARTELEG VELKOMEN TIL VINJE! Det er ei stor glede å taka i mot alle dykk som kjem til Vinje kommune i samband med Juniorverdsmeisterskapen i orientering 2015 og Sørlandsgaloppen! I utstrekning er Vinje den største kommunen i Telemark og ein av dei største i Noreg. Størsteparten av arealet er ville høgfjell med reinsdyr og rype, store skogar med elg, hjort, fugl og småvilt, vatn og elvar med bever, aure og røye. Det bur berre omlag 3740 menneske her, men dei er til gjengjeld svært stolte av bygda si, og glade for å vise ho fram. Den vakre og varierte naturen var for nærare ti tusen år sidan grunnlaget for at menneska fyrste gong busette seg i desse fjelldalane, og utvikla samfunn som trass i små materielle ressursar var og er uvanleg kulturelt produktive. Bygdene Vinje og Rauland er kjende som sterke tradisjonsområde for folkemusikk, folkedikting og handverkstradisjonar, og har fostra fleire av dei fremste forfattarane og musikarane i landet. I vår tid har dei store naturverdiane ført til at 86 prosent av kommunen er underlagt vern og restriksjonar. At ein stor del av Hardangervidda nasjonalpark ligg i Vinje, gjer at kommunen har nasjonal status som nasjonalparkkommune. I tillegg er det landets største villreinkommune. Som elles i dei norske fjellområda har det tradisjonelle landbruket gått tilbake, men framleis beiter sauer innover i fjellet, og kommunen er den einaste i Telemark med eit sterkt innslag av geitehald. Det er noko av grunnen til at ei geit prydar kommunevåpenet vårt. Andre grunnar kan vera dei eigenskapane geita representerer: nøysam, sjølvstendig, stri! Sjølv om det er færre som lever av landbruket no enn tidlegare, er naturen og kulturen avgjerande for at Vinje er blitt ein stor og attraktiv turistkommune. Kring dei populære vintersportsdestinasjonane i Rauland og Vågsli er det tusenvis av nye, komfortable hytter, og talet aukar stadig. Spesielt i feriane er det fleire gonger så mange hyttegjester som innbyggjarar i kommunen, noko som gjev grunnlag for eit omfattande tilbod av varer og tenester. Alle som kjem til kommunen i samband med JOWC, vil møte eit moderne samfunn med eit samansett næringsliv, og eit folk som er glade i naturen sin og opptekne av å taka vare på den kulturelle identiteten. De vil nyte godt av den tradisjonelle gjestfridomen vår, og me i Vinje kommune vil gjera alt me kan for å støtte opp om arrangementet. Eg vonar de får nokre gilde dagar her hjå oss, både i og utanfor tevlingane, og at de gjerne kjem att seinare for å oppleva alt de ikkje fekk med dykk denne gongen! Beste helsing Arne Vinje Ordførar i Vinje Ansvarlig utgiver: Rauland Turist, www. visitrauland.com - facebook.com/visitrauland twitter.com/visitrauland youtube.com/visitrauland

3 4 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 5 jwoc og sørlandgaloppens samarbeidspartnere Generalsponsorer Regionale og offentlige samarbeidspartnere støttespiller Noen bilder fra SG-historien Lokalt håp i junior-vm JWOC Junior-VM i orientering (JWOC) arrangeres for første gang i Norge, og har blitt arrangert årlig siden Det konkurreres i to klasser, damer junior (17-20 år) og herrer junior (17-20 år). Det er tre individuelle konkurranser sprint, mellom og lang i tillegg til stafett, 3 etapper. TOKKE KOMMUNE Tinn kommune 141 damer og 165 herrer er påmeldt til mesterskapet, i tillegg til 82 ledere. Totalt 388 deltakere. Hver nasjon kan stille med inntil 6 løpere av hvert kjønn samt 4 ledere. Hovedsponsorer 40 nasjoner deltar i årets jr. VM. Alle kontinenter er representert, fra Brasil, USA og Canada, Sør-Afrika, New Zeeland og Australia, Japan, Hong Kong og Nord-Korea, til de aller fleste europeiske land. Store o-nasjoner er Sverige, Danmark, Finland, Russland, Sveits, Frankrike, England og Norge, men nasjoner har medaljekandidater på en eller flere distanser. SØRLANDS- GALOPPEN 50 år SØRLANDSGALOPPEN arrangeres samtidig som junior-vm. Sørlandsgaloppen er Norges eldste flerdagers sommerløp og ble arrangert for første gang i Telemark i Høydalsmo i Sponsorer Det første løpet går i Høydalsmo, og vil bli en solid jubileumsmarkering av Sørlandsgaloppen, siden det var nøyaktig her det startet for 50 år siden. Som den gangen flytter «galoppen» seg videre til Rauland. Her vil de 4 siste løpene gå parallelt med junior-vm med mål på felles arena, og i samme herlige terreng som vi serverer verdens beste juniorer. Det er påmeldt over 2200 deltakere på Sørlandsgaloppen fra 25 land som sammen med funksjonærer vil skape en flott ramme rundt jr. VM konkurransene. Fristadsenteret, 3890 Vinje Tlf, Tonje Vassend fra Porsgrunn o-lag kaster lokal glans over junior-vm på Rauland som deltaker! 19-åringen har lenge vært ett av de fremste o-talentene i landet. Men at hun klarte å kvalifisere seg til jentelaget, som består av seks utøvere, var likevel en sterk prestasjon. Siden laguttaket ble klart for et par uker siden, har Tonje vært gjennom en knallhard treningsperiode, og lover at hun skal være maksimalt forberedt til mesterskapet. - Jeg gleder meg veldig. At mesterskapet går på hjemmebane er morsomt. Eller, det kunne egentlig ikke blitt bedre. Det at klubben min er med som arrangør gjør det hele ekstra spesielt. Akkurat det er det få utøvere som får oppleve, sier Tonje. Etter VM-uttaket har Tonje blant annet deltatt på landslagets pre-camp på Hovden. De siste dagene før det braker løs 5. juli, skal hun bruke til å samle overskudd. - Jeg er veldig glad i Raulandsområdet, både sommerstid og vinterstid. Det er et kjempefint sted hvor jeg trives veldig godt. Terrengmessig byr det selvsagt på store utfordringer for oss o-løpere. Spesielt retningsløping i områdene med mye bjørk blir krevende, fortsetter Vassend, som håper på god stemning på arenaene og godt sommervær. SØRLANDSGALOPPEN = FAMILIEFERIE: For mange er Sørlandsgaloppen synonymt med familieferie og gode ferieminner. Ellen Mathisen og datteren Eli Wiig er gode eksempler på det. Ellen stiller i år til start i sin 50. galopp. Hun er den eneste o-løperen som har deltatt i alle galopper som har blitt arrangert. For Eli (og resten av familien Mathisen) er også SG en tradisjon.

4 6 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 7 LØPSPROGRAM Dag 1 Lørdag 4. juli JUNIOR-VM (JWOC) Åpningsseremoni, Raulandshallen, kl. 16:30 SØRLANDSGALOPPEN LØP 1, HØYDALSMO langdistanse 50-års jubileumsmarkering, kl. 11:30 Start ordinære klasser, kl :30 Mosjonsløp, kl :30 VM-testløp (seniorer), kl Barnas Sørlandsgalopp, kl HVA KAN DU OPPLEVE SOM PUBLIKUM / BESØKENDE? Uttakningsløp til senior-vm (Høydalsmo); hele landslaget deltar! kl Delta i mosjonsløp (Høydalsmo). 5 løyper med ulik vanskelighetsgrad. Påmelding på arena. Passer for alle! kl :30 Barnas Sørlandsgalopp, aktiviteter på arena for barn (3-12 år) (Høydalsmo), kl Åpningsseremoni, Raulandshallen (Krossen), kl. 16:30 Salg av mat og drikke på arena alle dager. Trimtex og Sport8 har utsalg av sportsutstyr hver dag på arena! Her er det gode kjøp! Dag 2 søndag 5. juli JUNIOR-VM (JWOC) ÅMOT Sprintdistanse (finale), kl :30 Blomsterseremoni (arena), kl. 14:30 JWOC OPEN SPRINT, ÅMOT Start sprintløype, kl Løper du like fort som jr.verdensmesteren? Påmelding på arena mulig (maks 500 deltakere) HVA KAN DU OPPLEVE SOM PUBLIKUM / BESØKENDE? Finaler (damer og herrer) sprintdistanse jr. VM (Åmot), kl :30 Følg løperne på storskjerm på arena! Blomsterseremoni (Åmot), kl. 14:30 Grønn tur Åmot, mosjonstilbud fra arena (Åmot), kl Salg av mat og drikke på arena alle dager. Trimtex og Sport8 har utsalg av sportsutstyr hver dag på arena! Her er det gode kjøp! Dag 3 mandag 6. juli JUNIOR-VM (JWOC) SØRLANDSGALOPPEN LØP 2, Kvalifisering, mellomdistanse RAULAND Lid, mellomdistanse (Rauland), kl 11:30 14:30 Start ordinære klasser, kl :30 3 kvalifiseringsheat i hver klasse. Mosjonsløp, kl :30 20 beste til A-finale, 20 neste til Småtroll, kl B-finale, resten til C-finale HVA KAN DU OPPLEVE SOM PUBLIKUM / BESØKENDE? Følg mellomdistansekvalifiseringen på storskjerm fra arena. kl Delta i mosjonsløp (Rauland). 5 løyper med ulik vanskelighetsgrad. Påmelding på arena. Passer for alle! kl :30 Aktivitetstilbud (småtroll) for barn (3-12 år) fra arena (Rauland), kl Salg av mat og drikke på arena alle dager. Trimtex og Sport8 har utsalg av sportsutstyr hver dag på arena! Her er det gode kjøp! Avstand til start - SG dag 1 - Høydalsmo MEDALJEKANDIDAT: Heidi Mårtensson (t. v) er norsk medaljekandidat på sprinten i Åmot. Avstand til start - SG dag 2, Rauland Dag 4 tirsdag 7. juli JUNIOR-VM (JWOC) Mellomdistanse (B/C finaler), kl Mellomdistanse (A finale), kl Blomsterseremoni arena, kl Medaljeseremoni sprint og mellomdistanse, Raulandshallen, kl HVA KAN DU OPPLEVE SOM PUBLIKUM / BESØKENDE? SØRLANDSGALOPPEN LØP 3, RAULAND Lid, langdistanse NC junior, mellomdistanse Start ordinære klasser, kl :30 Mosjonsløp, kl :30 Småtroll, kl Finalene i mellomdistanse kan følges på storskjerm fra arena (Lid, Rauland), kl Delta i mosjonsløp (Rauland). 5 løyper med ulik vanskelighetsgrad. Påmelding på arena. Passer for alle! Kl :30 Aktivitetstilbud (småtroll) for barn (3-12 år) fra arena (Rauland), kl Salg av mat og drikke på arena alle dager. Trimtex og Sport8 har utsalg av sportsutstyr hver dag på arena! Her er det gode kjøp! Dag 5 onsdag 8. juli JUNIOR-VM (JWOC) FRIDAG SØRLANDSGALOPPEN FRIDAG HVA KAN DU OPPLEVE SOM PUBLIKUM / BESØKENDE? Tivoli har åpent kl Konsert med DDE, Krossen, dørene åpner kl Festfyrverkeri kl Dag 6 torsdag 9. juli JUNIOR-VM (JWOC) Skisenteret Rauland Langdistanse kl Blomsterseremoni arena, kl. 16 SØRLANDSGALOPPEN LØP 4, Skisenteret Rauland, langdistanse. NC junior, langdistanse Start ordinære klasser, kl 10 12:30 Mosjonsløp, kl 10 12:30 Småtroll, kl HVA KAN DU OPPLEVE SOM PUBLIKUM / BESØKENDE? Tivoli har åpent kl Følg langdistansen fra arena (Skisenteret Rauland), kl Følg løperne på storskjerm på arena! Delta i mosjonsløp (Skisenteret Rauland). 5 løyper med ulik vanskelighetsgrad. Påmelding på arena. Passer for alle! Kl :30 Akivitetstilbud (småtroll) for barn (3-12 år) fra arena (Rauland), kl Salg av mat og drikke på arena alle dager. Trimtex og Sport8 har utsalg av sportsutstyr hver dag på arena! Her er det gode kjøp! Dag 7 fredag 10. juli JUNIOR-VM (JWOC) SØRLANDSGALOPPEN LØP 5, Skisenteret Rauland Skisenteret Rauland, mellomdistanse Stafett menn, kl Stafett kvinner, kl Medaljeseremoni på arena7 for langdistanse og stafett, kl Avslutningsseremoni på arena kl. 13 Start ordinære klasser, kl 13 15:30 Mosjonsløp, kl 13 15:30 Småtroll, kl HVA KAN DU OPPLEVE SOM PUBLIKUM / BESØKENDE? Tivoli har åpent kl Følg de spennende og fartsfylte stafettene fra arena (Skisenteret Rauland), kl Følg løperne på storskjerm på arena! Medaljeseremoni for langdistansen og stafettene på arena kl Avslutningsseremoni på arena kl Delta i mosjonsløp (Rauland). 5 løyper med ulik vanskelighetsgrad. Påmelding på arena. Passer for alle! Kl :30 Aktivitetstilbud (småtroll) for barn (3-12 år) fra arena (Rauland), kl Salg av mat og drikke på arena alle dager. Trimtex og Sport8 har utsalg av sportsutstyr hver dag på arena! Her er det gode kjøp! Avstand til start - SG dag 3, Rauland Avstand til start - SG dag 4, Rauland skisenter Avstand til start - sg dag 5, Rauland skisenter

5 8 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 9 VIL DU HA EN OPPLEVELSESRIK SOMMER? Pris fra 850,- Velkommen VELKOMMEN til høyfjellsperlen TIL HØYFJELLSPERLEN Vierli VIERLI Det som kjennetegner høyfjellsperlen Vierli er landskapet, god bokomfort, hyggelig vertskap og spennende aktiviteter som er tilpasset alle aldre! Våre hytter har panoramautsikt mot Hardangervidda Nasjonalpark og fjellvann. Fra Vierli Hyttegrend er det kort vei til fine turløyper, fiskemuligheter og aktiviteter. Alle våre gjester får gratis leie av kano/båt og fiskekort. Ta med hele familien og bo i en hytte med seks sengeplasser, eller bestill en med tolv senger og be hele vennegjengen. Noen utvalgte aktiviteter: Besøk Barnas Seter på Vierli. Her kan barna treffe dyr som geiter, høner og kaniner. Gratis utlån av kano og båter til alle våre gjester. Flotte turmuligheter rett utenfor døren og i omegn. Turtips: Utforsk Vierli, gå sherpastien opp til Falkeriset, eller bestig Gaustatoppen. Sommerferietips: Høyfjellscruise inn til Mogen og Hardangervidda. Stor lekeplass på Vierli for barna. Her finner du bl.a. slenghuske, klatrevegg og husker. Kom innom Vierli Kafeteria og prøv bestemors berømte vafler og hjemmelagde kjøttkaker. FACEBOOK/VIERLITURISTSENTER Bestill ferien her: INSTAGRAM: VIERLITURISTSENTER På biletet er ein av telemarks beste seniorløparar i langrenn, Sindre Høgset frå Vinje. Det blei deltakarrekord på vanleg treningsløp. 32 stk ORIENTERINGS-TELEMARK BLIR STØRRE Rundt 2000 O-løpere fra hele verden ankommer Vest-Telemark 4-11.juli. Ny giv for o-sporten i Telemark med flere levedyktige orienteringsklubber. Årets Junior-verdensmesterskap i orientering i Telemark, JWOC, gir ny giv til orienteringssporten i hele Telemark. Arrangørlagene har koblet det normalt største arrangementet i orientering i fylket, Sørlandsgaloppen, sammen med JWOC. Det betyr at rundt 2000 orienteringsløpere fra hele verden vil konkurrere de seks dagene løpene arrangeres, og så langt har løpere fra 36 land meldt sin ankomst. Det er et stort løft for de lagene som står bak arrangementet, både økonomisk og praktisk. Det krever er stort mannskap og timesvis med forberedelser. Det konstrueres og synfares en rekke nye kart i de områdene som skal brukes til løpene. Det betyr nye kart i Høydalsmo, Åmot og ikke minst i Rauland, hvor de fleste løpene går av stabelen. Idrettslaget Dyre Vaa og Høydalsmo IL er de lokale klubbene som deltar sammen med de store klubbene i nedre del av fylket. Porsgrunn O-lag og IL Dyre Vaa er klubbene som arrangerer JWOC, men i tillegg har de hentet inn en rekke ressurspersoner og hjelpemannskaper fra de fleste klubbene i fylket. Arrangementet i Høydalsmo starten på Sørlandsgaloppen lørdag 4.juli er samtidig et jubileumsløp for Sørlandsgaloppen. Den startet opp i Høydalsmo for 50 år siden og løpet gikk i akkurat samme terrenget som skal brukes i år, men selvfølgelig på et topp moderne og nytegnet kart. Denne dagen møtes også de beste norske dame- og herre-løpere for test til VM-lang. Dette store arrangementet engasjerer en rekke lokale personer lokalt og samtidig merker klubbene en stor interesse fra nye løpere som ønsker å prøve seg i orienteringssporten. I Høydalsmo er antall løpere som prøver seg på treningsløpene over 30. Skolene arrangerer orienteringsdager, og lærere og personer som jobber i barnehagene i kommunene inviteres til opplæring i orientering og får tips om hvordan de skal bruke dette i undervisningssammenheng. Dette er en etterlengtet utvikling for O-Telemark. De siste tiårene har det vært få orienteringsløpere i øvre del og vestre av fylket. Notodden O-lag, Bø Orienteringslag og Drangedal OL har vært de klubbene utenom Grenlandsklubbene som har hatt god rekruttering, arrangert ulike orienteringsløp og fostret gode løpere i toppen av ulike nasjonale klubber. Skrur vi tiden ca 30 år tilbake hadde Telemark gode orienteringsløpere i Høydalsmo, og klubben der samt Fyresdal IL, Vrådal IL, IL Dyre Vaa arrangerte løp omtrent hvert år. Dette brede tilbudet har dessverre blitt borte. Nå åpnes muligheten for å bygge opp igjen disse o-miljøene. Derfor er den utviklingen vi nå ser kjærkommen. Tilbudet til de unge og også de mer voksne idrettsutøverne blir igjen større. Idrettsutøverne fra disse områdene hevder seg meget bra i flere andre idretter, ikke minst skiidrettene. Det betyr at talentene er der, men tilbudet innenfor orientering har vært nokså tynt. Telemark Orienteringskrets følger nå utviklingen nøye og har signalisert at de vil støtte opp under opplæring og hjelpe til med teknisk hjelp og utlån av materiell slik at klubbene igjen får arrangementer, treningsløp og ikke minst aktive o-løpere. Det er flott at JWOC og Sørlandsgaloppen gir god drahjelp i videre utvikling av o-sporten i fylket vårt. Kjell Meen, Kretsleder i Telemark Orienteringskrets. Ivrige nye o-talenter i Høydalsmo på treningsløp sammen med bygdas kombinert-ess, Magnus Krog, som har signalisert at han starter i løpet i Høydalsmo 4.juli. Nattorientering er gøy. Klar til å teste orienteringsevnen i nattemørket med hodelykt

6 10 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 11 Festivalprogram RAULAND SOMMERFESTIVAL - JWOC JUNIOR-VM I ORIENTERING OG RAULAND SOMMERFESTIVAL JULI 2015 VELKOMMEN TIL FOLKEFEST PÅ RAULAND! LØRDAG 4. JULI Åpningsseremoni JWOC 2015 (Jr VM orientering) - Raulandshallen Kaffibaren Vi feirer nasjonaldagen til USA med saftige hamburgere Quiz på Raulandsfjell SØNDAG 5. JULI MANDAG 6. JULI TIRSDAG 7. JULI Premieseremoni JWOC - sprint & mellomdistanse - Raulandshallen ONSDAG 8. JULI Tivoli Parkeringsplassen ved Rauland skole og kunstgressbanen Guidet tur til Hovdøya med Fjellvåken Konsert: D.D.E. Dørene åpner Skoleplassen Rauland skole (målgang HelteRennet). DJ etter konserten Quiz på Raulandsfjell Festfyrverkeri Torsdag 9. juli Tivoli Parkeringsplassen ved Rauland skole og kunstgressbanen. Fredag 10. juli Premieseremoni JWOC - langdistanse & stafett - Rauland skisenter Tivoli Parkeringsplassen ved Rauland skole og kunstgressbanen. LØRDAG 11. JULI Gratiskonsert med Anne Gravir Klykken TIVOLI Parkeringsplassen ved Rauland skole og kunstgressbanen.

7 12 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 13 Falkenuten/Falkeriset, Rauland Høgfjellscruise med M/B Fjellvåken II Turriding i flott terreng Sommer på Rauland Hardangervidda Nasjonalparksenter Sommeraktiviteter på Raulandsfjell I Rauland kan du vandre, fiske, sykle og ri. Eller hva med et høgfjellscruise til Mogen og Hardangervidda? Rauland er et ypperlig utgangspunkt for å finne stillheten og friheten man lengter etter i en travel arbeidshverdag, perfekt for familier som vil komme seg ut i god, frisk luft. Rauland er også kjent for sine mange forfattere, kunstnere og musikere, og et blomstrende kulturliv. Museene i Vinje, Raulandsakademiet, Høgskolen i Telemark og Mjonøy Håndverk og Kultursenter er blant de mange som formidler kulturarven vi er så stolte av. Telemarkstunet, som er kopier av lokale, tradisjonelle laftebygg har full aktivitet med konserter og andre arrangement hele sommeren, og man kan også melde seg på kurs ved Raulandsakademiet for å lære mer om tradisjonshåndverk. Vi anbefaler: Falkenuten/Falkeriset, Rauland Falkenuten/Falkeriset, Rauland Sherpaer fra Nepal har bygget en vakker steinsti opp til utsikstpunktet. Falkeriset har fått navn etter falkefangsten i området. Høgfjellscruise med M/B Fjellvåken II Bli med på dagstur med M/B Fjellvåken II på Møsvatn fra Skinnarbu til Mogen! En strålende sommerdag med katamaranen og rutebåten MB Fjellvåken II på Møsvatn 919 m.o.h. er en unik opplevelse. Sommeraktiviteter på Raulandsfjell Flotte naturopplevelser like ved Totak! Her finner du fiske, kano-utleie, sykkelutleie og mye mer! Sommer på Vierli Her er det rikt på dyreliv både på fjell og i vann, og det er gode muligheter for fangst med fiskestanga både fra land og båt. Telemarkstunet Ved Raulandsakademiet ligger Telemarkstunet, som er kopier av lokale, tradisjonelle laftebygg. Om sommeren er det håndverksutstilling på Låven, vedfyrt steinovnsbakeri i Eldhuset med salg av ferske bakervarer, lefse-og flatbrødbakeri, sommerkafè i Årestoga og åpne håndverkerverksteder i de andre bygningene på tunet. Hardangervidda Nasjonalparksenter Velkommen til den internasjonalt prisbelønte interaktive utstillingen om naturen og villreinen som lever på Hardangervidda. Ridning Rauland Ridesenter er et ridesenter av høy standard, med moderne staller til 30 hester. Ridesenteret er åpent hele året, og kan tilby leksjoner i ridehall og turriding i flott terreng for alle nivå og aldrer. Rauland Ridesenter skreddersyr også tilbud til grupper, firma og lignende. Kontaktinformasjon Rauland Turist Rauland Turist AS Tel E-post: Åpningstider turistkontor i Rauland sentrum: Åpent 1. juni til 10. oktober Mandag - fredag: Lørdag: Åpningstider under JWOC juli daglig 9-19 (også søndag 5 juli).

8 14 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 15

9 16 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 17 Gjenopplev tungtvannsaksjonen i idylliske Rjukan! Rauland Maskin AS utfører - Landmåling - Grunnarbeider - Masseforflytning og brøyting - Infrastruktur m/vann, avløp og strøm for bolig og hyttefelt - Pumpestasjoner og infiltrasjonsanlegg - Tørrmuring, hage og hellelegging Rauland Maskin AS Holtarvegen 1 Telefon: Vakttelefon: Rauland Gå i sabotørenes fotspor! Hva med en familietur til Rjukan i sommer for å oppleve historien bak kampen om tungtvannet der det faktisk skjedde?! Rjukan har en så unik industrihistorie at den trolig havner på UNESCOs liste. Opplev et lite stykke verdenshistorie på Rjukan. Se pakketilbud på visitrjukan.com Gaustatoppen - Norges videste utsikt Ta den hemmelige banen inne i Gaustatoppen. Gaustabanen frakter deg opp til 1800 meters høyde på bare 15.minutter. På en klarværsdag kan du se en sjettedel av Norge fra Gaustatoppen! Se pakketilbud på visitrjukan.com En opplevelse for hele familien, kun 2½ time fra Oslo! Spis godt på toppen av Krossobanen En tur opp med Krossobanen er en opplevelse i seg selv, enten du bare vil nyte den fantastiske utsikten eller innta et måltid i panoramarestauranten på toppen. Se pakketilbud på visitrjukan.com Moro og velvære på Rjukanbadet Det deilige badelandet for hele familien. Rjukanbadet er moro for de små og avslappende for de store. Her er det både morsomme sklier og en deilig velværeavdeling. Se pakketilbud på visitrjukan.com GAUSTATOPPEN GAUSTABANEN VEMORK KROSSOBANEN SOLSPEILET RJUKANBADET HARDANGERVIDDA NASJONALPARKSENTER Les mer på visitrjukan.com eller ring tlf:

10 18 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 Rauland Kraftforsyningslag sin forretningsidé er å syte for at kundane får ei så god og rimeleg straumforsyning som råd r er te t! t y h gge by Rauland 3864 Rauland, T: , Dagtid Rjukanvegen og vakt: , Telefon dagtid/vakt: Velkommen til en hyggelig handel i Rauland! Apotekutsalg Propan Prix Deal Åpningstider: 8-21 (9-19) Tlf.: STOR PARKERINGSPLASS! KJØPER DU EN AV DISSE IF YOU BUY ONE OF THESE FÅR DU MED ET AV DISSE YOU GET ONE OF THESE Pr stk 32, g. Pr kg 162,50 Farris/ Farris Bris Gyldig u t juli 201 Assortert. 1,5 l. Pr stk. Pr l 6,60 5 MEDLEMSKUPP 9,90 +pant Ikke-medlem: Se hylleetikett Medlemskuppet varer fra 27. april til 2. august. Utvalget kan variere fra butikk til butikk. Forbehold om utsolgt. Pr pk 24,00 Pr pk 25, g. Pr kg 172, g. Pr kg 68,97 SMIL - DU HAR GJORT EN GOD DEAL Vinje og Rauland er blant de store i Norge innen hytteliv! Vinje har 4720 hytter, noe som gjør oss til den 4. største hyttekommunen i landet. Det bygges mye hvert år, og i årene fra 2000 har vi vært desidert størst i Norge også på oppføring av fritidsboliger. Det er bygget hele 2300 nytter på de seneste 15 år! Det er alltid hyggelig med nye naboer, men det store antallet hytter gjør også tilbudene til våre gjester alltid er bra! Aktivitetene er mange, og for dem som bygger seg hytte hos oss blir livet aldri kjedelig! 19

11 20 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 21 Grønne turer tidligere. Parallelt med jr. VM lanserer arrangørene «Grønne turer i Vest-Telemark» som et tilbud til både lokalbefolkningen og turister og andre tilreisende. TurOrientering er verdens beste mosjonsform! Det kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim noe som gir deg godt humør, god helse og mye glede! Dra på tur når det passer deg. Turorientering lar deg finne naturens ukjente perler når du ønsker det og byr på spenning og opplevelser utenom det vanlige. «Grønne turer» er kort fortalt enkle turorienteringsposter i nærmiljøet, som er en god introduksjon for deg som ikke har prøvd orientering Det er samtidig en mosjonsaktivitet med lav terskel. Løypene inneholder kun lette stigninger på asfalt, grus, skogsveier og gode stier og med lett tilgjengelige poster. I hovedsak kortere turer i nærområdene. Du kan bruke din egen hastighet og din egen rekkefølge på å besøke postene. TurOrientering tilbys i både Høydalsmo og Rauland. I tillegg er det tilgjengelig «Grønne turer» i Dalen. Grønne turer i Åmot og Krossen vil bli lansert i løpet av høsten Vierli turistsenter får også tilrettelagt et tilbud. t SPORTSBUTIKK I RAULAND SENTRUM SPORTSBUTIKK I RAULAND SENTRUM Rauland Fjellsport finn du i Rauland 2. etasje Fjellsport i Rauland finn Handelshus. du i 2. etasje i Rauland Handelshus. Velkommen til en Velkommen sporty handel til hos en oss! sporty handel hos oss! Åpningstider: Mån-tors Åpningstider: Telefon: Måndag - torsdag Fredag facebook.com/raulandfjellsport - laurdag Tlf facebook.com/raulandfjellsport Din leverandør av o-utstyr og klubbklær BESØK VÅR BUTIKK HELE UKA!

12 22 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 23 Velkommen til Heimat Vinje i Åmot sentrum, 20 minutter fra Rauland Hos oss spiser du tradisjonsmat med enkle lokale spesialiteter Raulandstoga Foto: Hans-Petter Teigen FISKE I RAULAND Fiskere i Rauland og Vinje kan glede seg over hundrevis av fiskevann med aure og røye. Vår Fiskeguide for Vinje kommune viser hvor lett det er å få tilgang til spennende og variert fiske i de mange vannene og vassdragene i kommunen, hele året. PS! Barn under 16 år fisker gratis (husk legitimasjon) Aure Røye Se fiskeguide og mer info: UT Å SPISE? Når behovet for mat eller en kopp kaffe melder seg, finnes mange muligheter i Rauland. De koselige serveringsstedene i fjellbygda tilbyr alt fra enkle retter til en velsmakende festmeny. Alle stedene har også gratis wifi. Kos deg! KAFFIBAREN I sentrum av Rauland finner du Kaffibaren. Åpningstider i juli: kl alle dager, stengt onsdager. Sjå nettsida for øvrige åpningstider. Alt på meny er laget fra bunnen av økologisk brød til smørbrød, glutenog laktosefri suppe, gode kaker og andre små retter basert på sesong og lokale råvarer. Kaffien er av høyeste kvalitet. Det er også gratis wifi, utsalg av antikvariske bøker, sjokolader og økologisk mel, i tillegg til kunstutstilling på veggene. Selskap/catering om ønskelig. RAULANDSTOGA Lunt og trivelig restauranthus i Rauland sentrum, med en variert meny bestående av enkle lunsjretter, hjemmelade kaker, egen kaffemeny, dagens middag, 100% burgere, steinovnsbakt pizza samt egen cateringmeny. Åpent tirsdag - søndag Utvidet åpningstid etter avtale. Tlf: , RAULANDSAKADEMIET / RAULAND VANDRERHJEM Raulandsakademiet tar imot grupper fra personer, og kjøkkenet har fokus på gode hjemmelagede retter og sunne råvarer fra lokale produsenter. Alkoholservering. Rauland Vandrerhjem har frokost servering eller fullpensjon for gjester og andre som bestiller. Tlf: ESSO RAULAND Esso Rauland Servicenter er en fullservice bensinstasjon i Rauland sentrum. Storkiosk med salg av gatekjøkkenmat og nystekte brød. Åpent mandag-lørdag (søndager fra 09.00) Tlf TELEMARKSTUNET Telemarkstunet er eit koseleg uteområde ved Raulandsakademiet, og består av lafta hus. Det er god plass å sitte ute og nyte sola, leike i barnekroken og oppleve aktivitetane inn i husa. Sommarkafe på Telemarkstunet: På lunsjmenyen finn du spennande heimlaga retter med lokal tilknyting. Her møtes tradisjon og nytenking prøv ein wraps av Tinn-lefser m. kjekjøt og salat. Alt er heimelaga frå iskjeks til flatbrød og røykt laks. Sit inne eller ute på tunet. Alkoholservering. Ope kvar dag kl Bakeri: I Eldhuset og Stallen finn du nystekte bakverk hver dag hele sommar. I steinovnsbakeriet byr Sjur og Hans Mikkel på boller og brød. Karin og Torbjørn frister med fersk og frossen kling og flatbrød. RAULANDSFJELL Raulandsfjell serverer mat hver dag i sommerferien fra kl (søndag 18.00) Vi serverer små-/ middagretter, dagens og pizza. Hele høsten fredag-søndag (søndag 18.00). Hver fredag har vi Texmex-/pizzabuffét fra kl Vi holder baren oppe fredag og lørdag til Vi tar imot grupper - ta kontakt Tlf: RAULAND HØGFJELLSHOTELL Restaurant falkeriset har frokostsservering kvar dag frå kl og middagsservering enten 3-retters fastsatt meny eller buffè frå kl Alkoholservering i restaurant og lobbybar. Tlf: VIERLI TURISTSENTER Vierli Kafeteria tilbyr lunsj og middag, samt kaker og kaffe. Kafeen har en avslappende og vennlig atmosfære med panoramautsikt mot fjellvann og Hardangervidda. Åpent Camp Vierli har også middagsservering, og tilbyr dagens middag til 150,-. Vi tar imot større grupper til frokost, lunsj og middag hele året. Tlf: , HEIMAT / PIZZABAKEREN Kroa i Åmot tilbyr et utvalg lunsjretter og middag med kvalitetsråvarer og lokale spesialiteter. Kroa har også catering samt kurs- og selskapslokaler. Vi tar imot større grupper hele året, sitteplasser for inntil 150 personer. I samme hus holder også Pizzabakeren med sin 8. restaurant i Telemark. Åpningstider Heimat Vinje: Hverdager Lørdag Søndag Pizzabakeren Hverdager Fredag og Lørdag Tlf: ,

13 24 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS 25 Avd. RAULAND LOKALBANKEN MED PERSONLEG SERVICE! -PRIVAT OG NÆRING- Finansiering n Betalingsformidling n Sparing Forsikring n Leasing n Pensjon Velkommen innom for ein bankprat! Du finn oss i Rauland Handelshus. Tlf Sjukmeldt eller rett før? 8 DØGN AVKLARINGS- OG VURDERINGSOPPHALD I dette opphaldet vurderer vi kva moglegheit du har for arbeid, med hensyn til helse og andre utfordringar. Du er aktivt med, saman med fagteamet ditt, i målsettingsarbeid og planlegging av tiltak og aktivitetar for tida etter opphaldet. 4 VEKER ARBEIDSRETTA REHABILITERING Arbeid og helse er to sider av same sak, meiner vi. Målet med dette opphaldet er at du skal lære deg å styrke og ta vare på arbeidshelsa di. Du arbeider med å finne ut kva kva grep du kan ta for å meistre kvardagen betre, sortere utfordringar og sjå kva som er mogleg for deg. Du får også prøva ut ulike fysiske aktivitetar, tilpassa di helse. Etter opphaldet har du ein plan for vegen vidare. Du betalar ikkje eigenandel hos oss Du søker om opphald hos oss saman med fastlegen din. Søknadsskjema og meir om korleis du søker, finn du på våre heimesider: rehabilitering.no Alle fagpersonane du treng på éin stad

14 26 RAULAND SOMMERAVIS JULI 2015 JULI 2015 RAULAND SOMMERAVIS SPAR Rauland inviterer til pizzafest! 10. juli, kl Grandiosa bilen kommer, og vi selger 4 pizza Grandiosa, Origin nale til: 100,00,! r e t t i r o r fav EN AV SOMMERENS GRILLFAVORITTER! e m Som Husk årets sommerfavoritter, finner du hos oss! STORT FESTFYRVERKERI ONSDAG 8. JULI KL SPAR Rauland leverer festfyrverkeri på sommerfestivalen i samarbeid med COSMOS Fyrverkeri 8. juli kl ved festivalområdet (fotballbanen v/ Rauland skole) Mandag - fredag Lørdag Begrensninger på tilbudene kan forekomme. Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. Salg kun til private husholdninger. 27

15

Fjelløpet i Vinje. & Sommerløpet. 11-13 juli 2014. - Rauland. - i Øyfjell

Fjelløpet i Vinje. & Sommerløpet. 11-13 juli 2014. - Rauland. - i Øyfjell 11-13 juli 2014 Fjelløpet i Vinje - Rauland & Sommerløpet - i Øyfjell JWOC 2015 Rauland - Norway Flott natur og ekte fjellorientering Naturskjønne opplevelser ved foten av Hardangervidda Gode overnattingsmuligheter

Detaljer

OPPLEVELSER FOR ALLE

OPPLEVELSER FOR ALLE Rauland Telemark 2014 OPPLEVELSER FOR ALLE Camp Vierli Voss Bergen r18 Haugesund E134 E134 Oslo Rjukan Haukeligrend Rauland Drammen E134 Åmot Seljord Kongsberg Notodden Bø E18 r36 Stavanger Skien Sandefjord

Detaljer

Opplevelser for alle WWW.VIERLI.NO

Opplevelser for alle WWW.VIERLI.NO Opplevelser for alle WWW.VIERLI.NO VELKOMMEN TIL TOPPEN AV RAULAND Vierli (1010 m.o.h.) har lange tradisjoner for å ta imot gjester fra alle verdens kontinenter. Det begynte for mer enn 40 år siden med

Detaljer

OPPLEVELSER FOR ALLE

OPPLEVELSER FOR ALLE 2015 OPPLEVELSER FOR ALLE RAULAND TELEMARK Velkommen til Vierli På Vierli (1010 m.o.h) har vi lange tradisjoner for å ta imot gjester fra alle verdens kontinenter. Det begynte for mer enn 40 år siden med

Detaljer

OPPLEVELSER FOR ALLE

OPPLEVELSER FOR ALLE Rauland Telemark 2013 OPPLEVELSER FOR ALLE Velkommen til Vierli 1010 m.o.h. På Vierli har vi lange tradisjoner for å ta imot gjester fra alle verdens kontinenter. Det begynte for mer enn 40 år siden med

Detaljer

Set inn passande preposisjonar. Sjå biletet på førre side. Nokre må du kanskje bruke fleire gonger.

Set inn passande preposisjonar. Sjå biletet på førre side. Nokre må du kanskje bruke fleire gonger. PREPOSISJONAR 1 Set inn passande preposisjonar. Sjå biletet på førre side. Nokre må du kanskje bruke fleire gonger. Luisa går på skule i Ålesund. Skulen ligg midt i byen. Klasserommet ligg i tredje etasje

Detaljer

Nasjonalpark FESTIVALEN. i Skjåk 11.08. - 21.08. PROGRAM

Nasjonalpark FESTIVALEN. i Skjåk 11.08. - 21.08. PROGRAM Nasjonalpark FESTIVALEN i Skjåk 11.08. - 21.08. PROGRAM 2011 Velkomen til Nasjonalparkfestivalen 2011! Heile 79% av Skjåk kommune er verna, og med 1373 km² nasjonalpark er Skjåk landets største nasjonalparkkommune.

Detaljer

Påskeprogram Vrådal. I Vrådal kan du stå på ski og spille golf på samme dag!

Påskeprogram Vrådal. I Vrådal kan du stå på ski og spille golf på samme dag! Påskeprogram Vrådal I Vrådal kan du stå på ski og spille golf på samme dag! 2015 Vi i Vrådal ønsker alle hjertelig velkommen til herlige påskedager. I dette programmet finner du litt informasjon om forskjellige

Detaljer

Eit samarbeidsprosjekt mellom Vinje og Tinn nasjonalparkkommunar

Eit samarbeidsprosjekt mellom Vinje og Tinn nasjonalparkkommunar Eit prosjekt i DN sitt nasjonale verdiskapingsgrogram naturarven som verdiskaper Eit samarbeidsprosjekt mellom Vinje og Tinn nasjonalparkkommunar Kvar? Kvar? Vinje og Tinn Hardangervidda RJUKAN BØ LANGESUND

Detaljer

15-30 personar i enkle og doble rom Vi har pr. dato ikkje reservert rom for gruppa dykkar.

15-30 personar i enkle og doble rom Vi har pr. dato ikkje reservert rom for gruppa dykkar. Nordfjord Motorhistoriske klubb Att: Frode Naustdal frodenaust@yahoo.no Dato: Geiranger 30.01.08 Tilbod på helgeopphald våren 2008 Vi viser til mail, og har gleda av å kunne presentere følgjande tilbod:

Detaljer

Eit prosjekt i DNs nasjonale verdiskapingsgrogram naturarven som verdiskaper

Eit prosjekt i DNs nasjonale verdiskapingsgrogram naturarven som verdiskaper Eit prosjekt i DNs nasjonale verdiskapingsgrogram naturarven som verdiskaper Bakgrunn Kanalisering av sommarturistar i randområda utanfor nasjonalparken = 4 x verdiskaping Samarbeid, naturvenleg tilrettelegging,

Detaljer

Telemark O-krets 2013 Styremøte nr. 4

Telemark O-krets 2013 Styremøte nr. 4 Telemark O-Krets 2013 Styremøte nr. 4-2013 Sted: POLs klubbhus, Kjølnes Gård Tid: 26. august. 2013, kl. 19:00 Tilstede: Tron Solberg, Teknisk Ole-Johan Waaler, Pre-O Britt Fossøy, Rekruttering Grete S.

Detaljer

HØSTFERIE PROGRAM. 25. september - 4. oktober QUALITY SPA & RESORT NOREFJELL

HØSTFERIE PROGRAM. 25. september - 4. oktober QUALITY SPA & RESORT NOREFJELL HØSTFERIE PROGRAM 25. september - 4. oktober QUALITY SPA & RESORT NOREFJELL PRAKTISK INFORMASJON Utsjekk: Sen utsjekk: Postering: Info TV: Internett: Kiosk: Røykesone: Peis på rom: Skader: Møtepunkt: Kl.

Detaljer

St. Hans på Stranddalen.

St. Hans på Stranddalen. St. Hans på Stranddalen. Sankthans og sesongåpning samme helgen! Vi reiser opp allerede i starten på uka for å gjøre alt klart, du kommer fredag kveld til kveldsbuffet med suppe og nybakt brød. Lørdag

Detaljer

Velkommen til Fløyen!

Velkommen til Fløyen! Velkommen til Fløyen! floyen.no Bergens mest besøkte attraksjon Fløibanen i Bergen er en av Norges mest kjente attraksjoner og den eneste banen i sitt slag i Norge. Den går fra sentrum til toppen av Fløyen

Detaljer

Invitasjon til sommerleir i Foreningen for hjertesyke barns regioner, sommeren 2015

Invitasjon til sommerleir i Foreningen for hjertesyke barns regioner, sommeren 2015 Invitasjon til sommerleir i Foreningen for hjertesyke barns regioner, sommeren 2015 Alle ungdommer i Foreningen for hjertesyke barn, har nå mulighet til å delta på leir som er arrangert av andre regioner

Detaljer

SKI VM I FALUN 18.O2.

SKI VM I FALUN 18.O2. SKI VM I FALUN 18.O2. 01.03.2015 Bo sentralt midt på Lugnet skistadion Reiseopplegg og priser for hotell i Ludvika og Camp Norge SKI-VM I FALUN Reis med Maxpulse og bo midt i Falun eller på gode hoteller

Detaljer

2 Gjenta setningane. Begynn med adverbialet. Leo speler fotball. Kvar onsdag speler Leo fotball.

2 Gjenta setningane. Begynn med adverbialet. Leo speler fotball. Kvar onsdag speler Leo fotball. HEILSETNINGAR 2 Gjenta setningane. Begynn med adverbialet. Leo speler fotball. Kvar onsdag speler Leo fotball. Vi reiser til Cuba. Carmen les ei bok. Arne lagar middag. Luisa er på skulen. Det snør. I

Detaljer

Påskeferie -på Dr. Holms Hotel og Geilo

Påskeferie -på Dr. Holms Hotel og Geilo Påskeferie -på Dr. Holms Hotel og Geilo Dr. Holms Hotel og alle de ansatte ønsker dere et fint- og minnerikt opphold! Velkommen! Påskeprogram Fredag 22.mars Kl 18.00 Barnebowling for de på 5 år og eldre,

Detaljer

Mandag 20/06. Søndag 26/06. Tirsdag 21/06. Lørdag 25/06. Onsdag 22/06. Fredag 24/06. Torsdag 23/06

Mandag 20/06. Søndag 26/06. Tirsdag 21/06. Lørdag 25/06. Onsdag 22/06. Fredag 24/06. Torsdag 23/06 Mandag 20/06 17:00 LiviVinje - Jonsokmoro U-tunnelen ved Vinjevatn Nok ein gong skipar LiviVinje til tradisjonell jonsokfest på sletta ved Uen. Me set fyr på bålet kl 18.00, dersom veret tillet det. Grasvollen

Detaljer

NORD NORSK MESTERSKAP PÅ SKI

NORD NORSK MESTERSKAP PÅ SKI INNBYDELSE til NORD NORSK MESTERSKAP PÅ SKI 2010 langrenn 19. 21. mars 2010 Seida i Tana - 1 - Innhold Side Tekst 3 Innledning, arena 4 Rennprogram 5 Innkvartering 6 Bevertning og garderober 7 Rennkontor,

Detaljer

9.-10. august 2013 NESETDAGANE. www.neset-telemark.no

9.-10. august 2013 NESETDAGANE. www.neset-telemark.no 9.-10. august 2013 NESETDAGANE www.neset-telemark.no PROGRAM 2013 FREDAG 9. AUGUST 14.00 Naturstig opp til Tehytta 17.00 Omvisning på tunet 19.00 Norskamerikaneren - Hillborg Romtveit og Trygve K.Vågen,

Detaljer

Invitasjon til Vinterfestivalen i Myrkdalen 2012

Invitasjon til Vinterfestivalen i Myrkdalen 2012 HORDALAND FYLKESKOMMUNE Kultur- og idrettsavdelinga Kommunar, institusjonar, personar innan psykisk helsevern i Hordaland Vår ref.: (nyttast ved korrespondanse) Dykkar ref.: Bergen, 02. mars 2012 200800612-62/626/HANESPE

Detaljer

Påskeferie -på Dr. Holms Hotel og Geilo

Påskeferie -på Dr. Holms Hotel og Geilo Påskeferie -på Dr. Holms Hotel og Geilo Dr. Holms Hotel og alle de ansatte ønsker dere et fint- og minnerikt opphold! Velkommen! Påskeprogram Fredag 11.april Kl 18.00 Barnebowling (5 år og eldre) ca 1

Detaljer

Årsmelding for O-gruppa 2015

Årsmelding for O-gruppa 2015 HOVUDSTYRET Årsmelding for O-gruppa 1. ADMINSTRASJON OG LEIING 1.1 Styreverv Leiar Nestleiar Skrivar Kasserar Styremedlem Trude Bråten Pål Augland Bernt Heggøy Ann Merete Handegård Lars Andreas Een 1 år

Detaljer

Månadsbrev for ROSA mars 2015

Månadsbrev for ROSA mars 2015 Månadsbrev for ROSA mars 2015 Oppsummering/ evaluering av mars Mars har vore ein lunefull månad med tanke på veret, men vi gledar oss over mange fine dagar med sol og vårleg varme. Har vore mykje ute og

Detaljer

MÅNADSBREV FOR APRIL GRØN

MÅNADSBREV FOR APRIL GRØN MÅNADSBREV FOR APRIL GRØN Oppsummering/ evaluering av månaden Også denne månaden har me vore mykje ute. Prøver å komma oss ut to gonger i løpet av dagen om veret er nokon lunde ok. Det er mykje sykling

Detaljer

I denne pakken ordner man med mat og drikke på fredagen selv. Vi har store og små griller som dere kan låne hvis dere ønsker.

I denne pakken ordner man med mat og drikke på fredagen selv. Vi har store og små griller som dere kan låne hvis dere ønsker. Utdrikningslag. Vi har arrangert utdrikningslag siden 1984, og får mange positive tilbakemeldinger fra våre gjester. Våre gjester gir oss spesielt skryt for at vi har Sjoas største og desidert beste camp

Detaljer

6. trinn. Veke 24 Navn:

6. trinn. Veke 24 Navn: 6. trinn Veke 24 Navn: Takk for ei fantastisk fin førestilling i går! Det var veldig kjekt å sjå dykk, både på formiddagen og på ettermiddagen. Eg vart veldig stolt! No må vi få rydda opp og pakka litt

Detaljer

HAGLEBUPOST Nr. 245 AFTERSKI --- PARTYYY!!!!!

HAGLEBUPOST Nr. 245 AFTERSKI --- PARTYYY!!!!! HAGLEBUPOST Nr. 245 Dato: 17.februar 2015 Temp: -2 varmegrader Været: Sol og nydelig vær Snødybde: ca.1 meter Skiløyper: Alle løyper kjørt opp, men følg dem på skisporet.no og Eggedal Turlag. Åpningstider

Detaljer

HELSE - TRIVSEL - IDRETT

HELSE - TRIVSEL - IDRETT HELSE - TRIVSEL - IDRETT HELSE,TRIVSEL OG IDRETT TAKK FOR 1,2 MILL! Me er ein grunnstein i samfunnet Me er innovative => Det gir resultat 1.2 mill. kr utløyste full effekt av 30 mill. kr Ringverknader

Detaljer

SKI VM I FALUN 18.O2.

SKI VM I FALUN 18.O2. SKI VM I FALUN 18.O2. 01.03. 2015 Bo sentralt midt på Lugnet skistadion Reiseopplegg og priser for hotell i Ludvika og Camp Norge SKI-VM I FALUN Reis med Maxpulse og bo midt i Falun eller på gode hoteller

Detaljer

AMSTERDAM. Signaturreise leverer reiser med kvalitet. Din reise, vår signatur!

AMSTERDAM. Signaturreise leverer reiser med kvalitet. Din reise, vår signatur! AMSTERDAM Signaturreise leverer reiser med kvalitet. Din reise, vår signatur! VELKOMMEN TIL KØBENHAVN København også kalt Kongens by, er kanskje den mest pulserende byen i Skandinavia. Å vandre på Strøget

Detaljer

MILLIONSTØTTE TIL JÆRMUSEET

MILLIONSTØTTE TIL JÆRMUSEET JÆRLAPPEN Nr. 2, 2015 Meldingsblad for Vennelaget for Jærmuseet - Vitengarden 15. årgang MILLIONSTØTTE TIL JÆRMUSEET På statsbudsjettet fekk Jærmuseet midler til magasin og restureing. Det vil mellom anna

Detaljer

Innbydelse. Velkommen til Sørlandsgaloppen 7.-10.juli 2011 i. Skien Fritidspark og Drangedal Bygdetun. Program for Sørlandsgaloppen 2011

Innbydelse. Velkommen til Sørlandsgaloppen 7.-10.juli 2011 i. Skien Fritidspark og Drangedal Bygdetun. Program for Sørlandsgaloppen 2011 Innbydelse Velkommen til Sørlandsgaloppen 7.-10.juli 2011 i Skien Fritidspark og Drangedal Bygdetun Sørlandsgaloppen 2011 er igjen tilbake i Telemark. Arrangørklubbene; OK Skeidi, Skien OK, Drangdal o-lag

Detaljer

La Bella Italia MATERA CITTA DEI SASSI OG PUGLIA. SLOW TRAVEL, SLOW FOOD OG SLOW LIFE.

La Bella Italia MATERA CITTA DEI SASSI OG PUGLIA. SLOW TRAVEL, SLOW FOOD OG SLOW LIFE. BLI MED PÅ EN FANTASTISK TUR TIL DET SYDLIGE ITALIA OG OPPLEV NOEN UNIKE DAGER I ET LANDSKAP SOM ER UKJENT FOR DE FLESTE NORDMENN. NYT VAKKER NATUR, GOD MAT OG DEILIG VIN BLI MED TIL MATERA CITTA DEI SASSI

Detaljer

Lyngmo-Glytten 22. årgang August 2013 Medlemsblad. Lyngmo-Glytten22. årgang GLYTTEN SOMMAR PÅ LYNGMO, OG SNART ER DET TID FOR HAUSTLEIR!!

Lyngmo-Glytten 22. årgang August 2013 Medlemsblad. Lyngmo-Glytten22. årgang GLYTTEN SOMMAR PÅ LYNGMO, OG SNART ER DET TID FOR HAUSTLEIR!! Lyngmo-Glytten 22. årgang August 2013 Medlemsblad GLYTTEN SOMMAR PÅ LYNGMO, OG SNART ER DET TID FOR HAUSTLEIR!! Side 1 Helsing frå Lyngmo Det er siste tysdag i august og strålande sol ute. Hafslovatnet

Detaljer

DET LIGGER I VÅR NATUR SKOLE OG BARNEHAGE. Naturopplevelser for livet

DET LIGGER I VÅR NATUR SKOLE OG BARNEHAGE. Naturopplevelser for livet DET LIGGER I VÅR NATUR SKOLE OG BARNEHAGE Naturopplevelser for livet TTF PÅ TUR MED SKOLE OG BARNEHAGE Telemark Turistforening ønsker å inspirere til bruk av naturen som en del av hverdagen i skolene og

Detaljer

Tuddal. Vår 2014 Nr. 1 Årgang 20. God påske - 1 -

Tuddal. Vår 2014 Nr. 1 Årgang 20. God påske - 1 - Vår 2014 Nr. 1 Årgang 20 Tuddal God påske - 1 - Tuddal Husflidlag Er du interessert i handverk- og husflidsaktivitetar? Vi ynskjer medlemmar og komande medlemmar velkomen til delta på møta og aktivitetane

Detaljer

Teknikk og konsentrasjon viktigast

Teknikk og konsentrasjon viktigast Teknikk og konsentrasjon viktigast Karoline Helgesen frå Bodø er bare 13 år, men hevdar seg likevel godt i bowling der teknikk og konsentrasjon er viktigare enn rein styrke. Ho var ein av dei yngste finalistane

Detaljer

Hytte på høgfjellet så nær at du får tid til å nyte naturen og dei nære ting så ofte du vil.

Hytte på høgfjellet så nær at du får tid til å nyte naturen og dei nære ting så ofte du vil. Hytte på høgfjellet så nær at du får tid til å nyte naturen og dei nære ting så ofte du vil. Draumen om hytte på høgfjellet er bare ein kort biltur frå Sørlandskysten. Satsar du på hytte på Hillestadheia

Detaljer

Månadsbrev for GRØN mars/april 2014

Månadsbrev for GRØN mars/april 2014 Månadsbrev for GRØN mars/april 2014 Oppsummering/ evaluering av mars/april Mål og innhald april I mars har me hatt fokus på språk. Me har hatt språksamlingar saman med Rosa kvar veke, der har me sett på

Detaljer

SOMMERPROGRAM. Fra 1. juli til 4. august kan vi tilby et variert program med mange spennende aktiviteter for liten og stor.

SOMMERPROGRAM. Fra 1. juli til 4. august kan vi tilby et variert program med mange spennende aktiviteter for liten og stor. SOMMERPROGRAM Fra 1. juli til 4. august kan vi tilby et variert program med mange spennende aktiviteter for liten og stor. PRAKTISK INFORMASJON Utsjekk: Kl. 11. Sen utsjekk: Vi tilbyr sen utsjekk til kl.

Detaljer

Dine behov - felles kunnskap - ditt gode liv. Kulturprogram

Dine behov - felles kunnskap - ditt gode liv. Kulturprogram Dine behov - felles kunnskap - ditt gode liv Kulturprogram høsten 2013 Dine behov, felles kunnskap, ditt gode liv Program for høsten 2013 Her på Nordberghjemmet har vi mye å se frem til denne høsten. Vi

Detaljer

BYGGEKLOSSEN OPEN BARNEHAGE, hausten 2015

BYGGEKLOSSEN OPEN BARNEHAGE, hausten 2015 BYGGEKLOSSEN OPEN BARNEHAGE, hausten 2015 Vi kan tilby: * Frå 13 oktober: Ope kvar tysdag, onsdag og torsdag, frå Kl 10 14. * Fri leik * Formingsaktivitetar * Lunsj med kaffi, te, mjølk og frukt. * Spleiselunsj

Detaljer

Velkommen til årets Landstevne på Landøya i Asker.

Velkommen til årets Landstevne på Landøya i Asker. Landsstevnet 2014 Velkommen til årets Landstevne på Landøya i Asker. Sammen med høstens glade farger, så ankommer det en gjeng glade idrettsutøvere til Landøya Bad nest siste helgen i oktober. Landstevnet

Detaljer

Program og påmelding til aktiviteter

Program og påmelding til aktiviteter Sommer i Hof 2011 Program og påmelding til aktiviteter Kulturkontoret i samarbeid med kirken og SFO tilbyr sommeraktiviteter for barn og unge i tidsrommet 8. - 19. august. Alle aktivitetene har utgangspunkt

Detaljer

Lyngmo-Glytten 23. årgang - Januar 2014 Medlemsblad GLYTTEN

Lyngmo-Glytten 23. årgang - Januar 2014 Medlemsblad GLYTTEN Lyngmo-Glytten 23. årgang - Januar 2014 Medlemsblad GLYTTEN Lyngmo - Glytten 23. årgang Januar 2014 Helsing frå Lyngmo Når du mottek Lyngmoglytten denne gangen er det travelt arbeid i gang på kjøkkenet

Detaljer

Rapport fra likemannssamling i regi av FNDB avd. foreldre/søsken - døvblindfødte på Johnsgård Turistsenter 4. til 11. juli 2010

Rapport fra likemannssamling i regi av FNDB avd. foreldre/søsken - døvblindfødte på Johnsgård Turistsenter 4. til 11. juli 2010 FNDB avd. foreldre/søsken - døvblindfødte Rapport fra likemannssamling i regi av FNDB avd. foreldre/søsken - døvblindfødte på Johnsgård Turistsenter 4. til 11. juli 2010 Foreldreforeningen har siden 1993

Detaljer

Eidsdal Idrottslag og Geiranger Idrottslag innbyr til Uoffisielt Norgesmeisterskap i Motbakkesykling dame og herre. Laurdag 13.

Eidsdal Idrottslag og Geiranger Idrottslag innbyr til Uoffisielt Norgesmeisterskap i Motbakkesykling dame og herre. Laurdag 13. Eidsdal Idrottslag og Geiranger Idrottslag innbyr til Uoffisielt Norgesmeisterskap i Motbakkesykling dame og herre Laurdag 13. juni 2009 DEVOLD NIBBERITTET 0-1500 meter over havet For fyrste gong vert

Detaljer

1. Målsetninger og ledelse av Norgescup

1. Målsetninger og ledelse av Norgescup 1. Målsetninger og ledelse av Norgescup 1.1 Tilby en serie orienteringsarrangement med høy kvalitet, som skal være attraktiv både for eliteutøvere, media, publikum, samarbeidspartnere og andre interesserte.

Detaljer

Avisen GOD JUL OG GODT NYTTÅR HUSK JULEMESSEN I HANAHALLEN AJAX FOTBALLSKOLE. til alle medlemmer, frivillige og sponsorer i Hana idrettslag.

Avisen GOD JUL OG GODT NYTTÅR HUSK JULEMESSEN I HANAHALLEN AJAX FOTBALLSKOLE. til alle medlemmer, frivillige og sponsorer i Hana idrettslag. Avisen Informasjon til sponsorer julen 2014 GOD JUL OG GODT NYTTÅR til alle medlemmer, frivillige og sponsorer i Hana idrettslag. HUSK JULEMESSEN I HANAHALLEN ONSDAG 10.12. KL 17-21 AJAX FOTBALLSKOLE SANDNES

Detaljer

HSB-CUP ORIENTERING 2013

HSB-CUP ORIENTERING 2013 INVITASJON TIL HSB-CUP 2013 - ORIENTERING Mo O-klubb vil i samarbeid med Helgeland Sparebank arrangere HSB-cup i orientering i 2013. Dette er en videreføring av Skattejakta og følger på en måte samme mal

Detaljer

PILLARGURI. ønsker BADMINTONKLUBB. velkommen til. Otta Open PROGRAM 2012 VÅRE HOVEDSPONSORER

PILLARGURI. ønsker BADMINTONKLUBB. velkommen til. Otta Open PROGRAM 2012 VÅRE HOVEDSPONSORER PILLARGURI ønsker BADMINTONKLUBB velkommen til Otta Open PROGRAM 2012 VÅRE HOVEDSPONSORER Hjertelig velkommen til Otta Open 2012 og til Pillarguri Badmintonklubb Hei badmintonvenner! Ja nå står vi foran

Detaljer

Spørjeundersøking om sentrumsområde

Spørjeundersøking om sentrumsområde Spørjeundersøking om sentrumsområde Befolkningsundersøking i Hordaland 2013 AUD-rapport nr. 1 2013 Bakgrunn og metode Undersøkinga er utført på oppdrag frå, og i samarbeid med Planseksjonen i Hordaland

Detaljer

Kjære føresette. Nok ein månad er snart over! Tida går veldig fort, spesielt når vi har det kjekt. Og det er akkurat det vi har på SFO:-)

Kjære føresette. Nok ein månad er snart over! Tida går veldig fort, spesielt når vi har det kjekt. Og det er akkurat det vi har på SFO:-) Kjære føresette. Nok ein månad er snart over! Tida går veldig fort, spesielt når vi har det kjekt. Og det er akkurat det vi har på SFO:-) Alle borna i 1 klasse byrjar å bli trygge i sine nye omgivelser.

Detaljer

SETNINGSLEDD... 2 Verbal... 2 Subjekt... 2 Objekt... 5 Indirekte objekt... 6 Predikativ... 8 Adverbial... 9

SETNINGSLEDD... 2 Verbal... 2 Subjekt... 2 Objekt... 5 Indirekte objekt... 6 Predikativ... 8 Adverbial... 9 SETNINGSLEDD... 2 Verbal... 2 Subjekt... 2 Objekt... 5 Indirekte objekt... 6 Predikativ... 8 Adverbial... 9 1 SETNINGSLEDD Verbal (V) Eit verbal fortel kva som skjer i ei setning. Verbalet er alltid laga

Detaljer

HØSTPROGRAM 2014. Haglebu. Haglebu Fjellstue. Haglebu Skisenter. Haglebu Turistheim. www.skihaglebu.no. www.haglebu.no. www.haglebu-sigdal.

HØSTPROGRAM 2014. Haglebu. Haglebu Fjellstue. Haglebu Skisenter. Haglebu Turistheim. www.skihaglebu.no. www.haglebu.no. www.haglebu-sigdal. HØSTPROGRAM 2014 Haglebu www.haglebu.no Haglebu Skisenter www.skihaglebu.no Haglebu Turistheim ARRANGEMENTER PÅ HAGLEBU FJELLSTUE Fjellet for alle hele året! PIZZAMENY Ta med hjem, ring oss på 32 71 33

Detaljer

Birger og bestefar På bytur til Stavanger

Birger og bestefar På bytur til Stavanger Birger og bestefar På bytur til Stavanger Små skodespel laga for mellomtrinnet Forfattarar: Ola Skiftun og Sigrun Fister Omarbeidd til skodespel av Stavanger Sjøfartsmuseum Denne dagen var heilt spesiell,

Detaljer

Konsekvenser ved langvarig straumutfall

Konsekvenser ved langvarig straumutfall VA-dagane på Vestlandet 2015 Konsekvenser ved langvarig straumutfall Konsekvenser ved strømutfall for pumpestasjoner, vannbehandlingsanlegg og avløpsrenseanlegg. Sett i sammenheng med orkanen Nina Lindås

Detaljer

Brukarrettleiing E-post lesar www.kvam.no/epost

Brukarrettleiing E-post lesar www.kvam.no/epost Brukarrettleiing E-post lesar www.kvam.no/epost Kvam herad Bruka e-post lesaren til Kvam herad Alle ansatte i Kvam herad har gratis e-post via heradet sine nettsider. LOGGE INN OG UT AV E-POSTLESAREN TIL

Detaljer

9 frammøtte medlemsbedrifter. Frå styret Hans Nesheim, Tommy Lindskog og Elin Vassbotten

9 frammøtte medlemsbedrifter. Frå styret Hans Nesheim, Tommy Lindskog og Elin Vassbotten Medlemsmøte i Haukeli Næringslag den 28.02.12 9 frammøtte medlemsbedrifter. Frå styret Hans Nesheim, Tommy Lindskog og Elin Vassbotten Hans N. ynskjer velkomen og fortel kva vi har jobba med sidan sist

Detaljer

velkommen til det lille personlige hotellet på Lampeland

velkommen til det lille personlige hotellet på Lampeland velkommen til det lille personlige hotellet på Lampeland Hotellet Lampeland Hotell kjennetegnes som det lille personlige hotellet et moderne hotell med personlig preg, lun og hyggelig atmosfære. Hotellet

Detaljer

Night Hawk Sosialt og Prestisjefylt 9.- 10. August 2013 Vestmarksetra - 7 km vest for Sandvika

Night Hawk Sosialt og Prestisjefylt 9.- 10. August 2013 Vestmarksetra - 7 km vest for Sandvika Night Hawk Sosialt og Prestisjefylt 9.- 10. August 2013 Vestmarksetra - 7 km vest for Sandvika IL Tyrving og Night Hawk IL inviterer til en stafettopplevelse for hele O- Norge. Alle over 15 år kan løpe

Detaljer

Innbydelse NM på ski i Tromsø 28.-31.januar 2016

Innbydelse NM på ski i Tromsø 28.-31.januar 2016 Innbydelse NM på ski i Tromsø 28.-31.januar 2016 - Folkefest i vinterbyen På vegne av Norges Skiforbund, Kvaløysletta Skilag og Tromsø Skiklubb Langrenn har vi den glede å invitere til NM langrenn del

Detaljer

Til: Kultur og ressursutvalet Dato: 13. desember 2012 Frå: Fylkesrådmannen Arkivsak: 200800612-66/HANESPE Kopi til: Arkivnr.: 626

Til: Kultur og ressursutvalet Dato: 13. desember 2012 Frå: Fylkesrådmannen Arkivsak: 200800612-66/HANESPE Kopi til: Arkivnr.: 626 HORDALAND FYLKESKOMMUNE Kultur- og idrettsavdelinga NOTAT Til: Kultur og ressursutvalet Dato: 13. desember 2012 Frå: Fylkesrådmannen Arkivsak: 200800612-66/HANESPE Kopi til: Arkivnr.: 626 Vinteraktivitetsdag

Detaljer

ROTARY International. USA Canada Mexico Equador Brasil Tyskland Sveits Frankrike Spania Taiwan Japan Australia New Zealand Sør-Afrika * * *

ROTARY International. USA Canada Mexico Equador Brasil Tyskland Sveits Frankrike Spania Taiwan Japan Australia New Zealand Sør-Afrika * * * ROTARY International har eit utvekslingsprogram der vi tilbyr ungdom å bu i andre land. Opphaldet kan vare inntil eit skuleår. Fleire ungdommar mellom 16 og 18 år frå KLEPP, TIME og HÅ har nytta seg av

Detaljer

FERIESENTER. Eventyrlig ferie for hele familien. www.raulandferiesenter.no

FERIESENTER. Eventyrlig ferie for hele familien. www.raulandferiesenter.no FERIESENTER Eventyrlig ferie for hele familien www.raulandferiesenter.no RAULAND FERIESENTER Kvalitetstid med familien er verdifull - og en helgetur eller ferie sammen kan være gull verdt. Men hvordan

Detaljer

Velkomen til minifolkehøgskule i Nordfjord

Velkomen til minifolkehøgskule i Nordfjord Velkomen til minifolkehøgskule i Nordfjord Kjære foreldre, føresette, søsken og vener! I 8 månader har de fått rapport etter rapport frå Nordfjordeleven dykkar. Om flotte fjelltoppar. Store bølgjer. Hav

Detaljer

15 år som leverandør av matopplevelser

15 år som leverandør av matopplevelser 15 år som leverandør av matopplevelser fagkunnskap 15 år som leverandør av matopplevelser Meny Indre Havn AS er et supermarked som ligger i Sandefjord. Da vi startet opp for drøyt 15 år siden, hadde vi

Detaljer

La Bella Italia BLI MED TIL MATERA CITTA DEI SASSI OG PUGLIA SLOW TRAVEL, SLOW FOOD, SLOW LIFE

La Bella Italia BLI MED TIL MATERA CITTA DEI SASSI OG PUGLIA SLOW TRAVEL, SLOW FOOD, SLOW LIFE BLI MED PÅ EN FANTASTISK TUR TIL DET SYDLIGE ITALIA OG OPPLEV NOEN UNIKE DAGER I ET LANDSKAP SOM ER UKJENT FOR DE FLESTE NORDMENN. NYT VAKKER NATUR, GOD MAT OG DEILIG VIN. BLI MED TIL MATERA CITTA DEI

Detaljer

no ser eg atter slike fjell og dalar Blåfjellia hyttegrend ved Rondane

no ser eg atter slike fjell og dalar Blåfjellia hyttegrend ved Rondane no ser eg atter slike fjell og dalar Blåfjellia hyttegrend ved Rondane Blåtimen over Rondane med Rondeslottet sett fra Blåfjellia hyttegrend. Du har mulighet til å oppleve dette selv... Ved Rondane [A.O.

Detaljer

Sarpsborg IL Håndball inviterer til håndballturnering Sarpsborg 3. 5. mai 2013

Sarpsborg IL Håndball inviterer til håndballturnering Sarpsborg 3. 5. mai 2013 Sarpsborg IL Håndball inviterer til håndballturnering Sarpsborg 3. 5. mai 2013 Sarpsborg IL Håndball ønsker i år igjen å invitere til Olavscupen. Olavscupen er satt opp som en avslutningsturnering for

Detaljer

INVITASJON NORGESCUP 3 UNGDOMSMESTERSKAP K1 SOMMERLEIR LAKSEVÅG KAJAKKLUBB

INVITASJON NORGESCUP 3 UNGDOMSMESTERSKAP K1 SOMMERLEIR LAKSEVÅG KAJAKKLUBB INVITASJON NORGESCUP 3 UNGDOMSMESTERSKAP K1 SOMMERLEIR 2015 LAKSEVÅG KAJAKKLUBB INVITASJON UM K1 og NORGESCUP 3 27-28. juni 2015 Laksevåg Kajakklubb har med dette gleden av å invitere til Ungdomsmesterskap

Detaljer

CHRISTMAS DINNER & SHOW

CHRISTMAS DINNER & SHOW CHRISTMAS DINNER & SHOW STARTER 20. NOVEMBER FARRIS BAD CHRISTMAS DINNER & SHOW FARRIS BADS JULETALLERKEN SPA+LUNSJ=SANT En utsøkt fireretters julemeny serveres med forrykende dinnershow med Wallmans salonger.

Detaljer

Kontaktperson og bestilling rettast til Hans Einar Kristoffersen, ein treff han på telefon 958 69 967.

Kontaktperson og bestilling rettast til Hans Einar Kristoffersen, ein treff han på telefon 958 69 967. Midt Norsk Mesterskap 7 11. juli 2010 Sykkylven og Stranda skyttarlag ynskjer å byde inn til Midt Norsk Meisterskap 7 11. juli. Stemnet er lagt opp som eit samarbeidsstemne mellom dei to skyttarlaga. Der

Detaljer

Puben «Skjenkestugu» er stengt frem til 1.august. HUSK at dere fortsatt kan bestille bord for bespisning i våre stuer

Puben «Skjenkestugu» er stengt frem til 1.august. HUSK at dere fortsatt kan bestille bord for bespisning i våre stuer HAGLEBUPOST Nr. 251 Dato: 24.juni 2015 Temp: 12 grader Været: Litt sol, litt regn Snødybde: NÅ MÅ DET VÆRE EN PAUSE HER Skiløyper: NEI ÅPNINGSTIDER JULI Hver dag fra kl. 10.00 til kl. 22.00 Middagsretter

Detaljer

Innbydelse Midt-Norsk Mesterskap Orkdal fredag 28.-søndag 30. august 2015 www.mnm2015.no

Innbydelse Midt-Norsk Mesterskap Orkdal fredag 28.-søndag 30. august 2015 www.mnm2015.no Innbydelse Midt-Norsk Mesterskap Orkdal fredag 28.-søndag 30. august 2015 www.mnm2015.no Orkanger IF og Byåsen IL ønsker velkommen til Midt-Norsk Mesterskap i orientering. Vi håper på tre flotte konkurransedager

Detaljer

Bygdeblad. Bygdesentralen/Frivillighetssentralen. Tlf. 35024868 mob. 91579766 bygdesentralen@hjartdalsbygda.no www.hjartdalsbygda.no.

Bygdeblad. Bygdesentralen/Frivillighetssentralen. Tlf. 35024868 mob. 91579766 bygdesentralen@hjartdalsbygda.no www.hjartdalsbygda.no. Bygdeblad Nr 9 09 Bygdesentralen/Frivillighetssentralen Tlf. 35024868 mob. 91579766 bygdesentralen@hjartdalsbygda.no www.hjartdalsbygda.no Innhald: Frivillige Fotpleie Misjonshuset Julegrantenning Bygdesentralen

Detaljer

RAULAND FJELLSTYRE ÅRSMELDING 2011

RAULAND FJELLSTYRE ÅRSMELDING 2011 RAULAND FJELLSTYRE ÅRSMELDING 2011 INNHALD: 1. Rauland statsallmenning 2. Rauland fjellstyre - samansetjing m. v. 3. Rauland fjellstyre sine hytter. 4. Villreinjakt 5. Småviltjakt. 6. Fiske. 1. Rauland

Detaljer

Skal skal ikkje. Det startar gjerne med ein vag idé eller ein draum om å bruka interessene dine og kompetansen din på nye måtar på garden din.

Skal skal ikkje. Det startar gjerne med ein vag idé eller ein draum om å bruka interessene dine og kompetansen din på nye måtar på garden din. Skal skal ikkje Har du ein draum om å driva Inn på tunet verksemd? Gjennom dette kapittelet i netthandboka får du tankehjelp og praktisk hjelp i dei første fasane mot etablering; frå draum til forretningsplan.

Detaljer

Tilbod frå Lom bygdamuseum 2014

Tilbod frå Lom bygdamuseum 2014 Tilbod frå Lom bygdamuseum 2014 Gudbrandsdalsmusea avd. Lom bygdamuseum har følgjande tilbod i 2014: Generelle opningstider i sesong: Tysdag 24. juni sundag 10. august. Museet er ope tysdag sundag kl.

Detaljer

Innbydelse O Festivalen 2012

Innbydelse O Festivalen 2012 Innbydelse O Festivalen 2012 Øystre Slidre IL og Norsk O Festivalallianse ønsker velkommen til Norsk O Festival på Beitostølen 22. 24.juni 2012 For mer detaljert og oppdatert informasjon: www.o festivalen.com

Detaljer

Frisk luft og mykje mjølk gav friske kalvar og 30% betre tilvekst

Frisk luft og mykje mjølk gav friske kalvar og 30% betre tilvekst Frisk luft og mykje mjølk gav friske kalvar og 30% betre tilvekst Målet med reportasjen er å setje fokus på praktiske løysingar for oppstalling av frisk kalv, god avdrått og avkastning med mjølkeproduksjon

Detaljer

Idrettslaget Vinger ønsker velkommen til Samisk Mesterskap i sommeridretter (terrengløp, lassokasting og terrengløpsstafett m/lassokasting)

Idrettslaget Vinger ønsker velkommen til Samisk Mesterskap i sommeridretter (terrengløp, lassokasting og terrengløpsstafett m/lassokasting) Idrettslaget Vinger ønsker velkommen til Samisk Mesterskap i sommeridretter (terrengløp, lassokasting og terrengløpsstafett m/lassokasting) For første gang i Nordland har vi den glede å invitere til samisk

Detaljer

Indre Østfold OK inviterer til NM langdistanse jr og sr NM stafett jr Craft Cup sr

Indre Østfold OK inviterer til NM langdistanse jr og sr NM stafett jr Craft Cup sr Indre Østfold OK inviterer til NM langdistanse jr og sr NM stafett jr Craft Cup sr 11. 12. september 2010 GLEDER SEG: Sigmund Vister, leder av hovedkomiteen, og Tore Sandvik, løypelegger, gleder seg til

Detaljer

Notat Sammendrag av en hytteeierundersøkelse i Fyresdal kommune

Notat Sammendrag av en hytteeierundersøkelse i Fyresdal kommune Notat Sammendrag av en hytteeierundersøkelse i Fyresdal kommune Dette notat tar for seg en kort oppsummering av undersøkelsen som ble gjort blant hytteeiere i Fyresdal kommune. Undersøkelsen er en del

Detaljer

kan et Samarbeid med oss gjøre bedriften mer konkurransedyktig?

kan et Samarbeid med oss gjøre bedriften mer konkurransedyktig? kan et Samarbeid med oss gjøre bedriften mer konkurransedyktig? Samarbeid med Norsk Orientering Visjon Orientering en idrett for alle Virksomhetsidé Norsk Orientering skal vokse gjennom gode opplevelser

Detaljer

Rogaland Mållag. Gode målfolk, Bryne, 5. oktober 2009

Rogaland Mållag. Gode målfolk, Bryne, 5. oktober 2009 Rogaland Mållag Gode målfolk, Bryne, 5. oktober 2009 INNKALLING TIL ROGALAND MÅLLAG SITT HAUSTKURS PÅ Styret i Rogaland Mållag vonar at mange målfolk vil ta seg tid til å møta på haustkurset. Me har sett

Detaljer

Utgave nr. 1 PRISLISTE. HOTELL, HYTTER OG LEILIGHETER FERIE OG FRITID 1. utgave

Utgave nr. 1 PRISLISTE. HOTELL, HYTTER OG LEILIGHETER FERIE OG FRITID 1. utgave Utgave nr. 1 PRISLISTE 2011 HOTELL, HYTTER OG LEILIGHETER FERIE OG FRITID 1. utgave BARDØLA PRISLISTE 2011 1. utgave Halvpensjon Inkluderer middag og frokost. Til lunsj anbefaler vi Sofias Cafè & Bar eller

Detaljer

Her er Monica, Stian, Kenneth, Tor Andrè og Matias dei vaskar poteter.

Her er Monica, Stian, Kenneth, Tor Andrè og Matias dei vaskar poteter. RAPPORT FRÅ STRANDEBARM SKULE TYSDAG 18/10-05 Gruppa vart delt i 3. Det me skulle gjera i dag var: gjera klar grønsaker til marknad, stell i fjøset og steike pannekaker på stormkjøkken. Poteter og gulrøter

Detaljer

Serviceskyssen - eit inkluderande tilbod 30.04.2013. Vårkonferanse Mandal 1

Serviceskyssen - eit inkluderande tilbod 30.04.2013. Vårkonferanse Mandal 1 Serviceskyssen - eit inkluderande tilbod 30.04.2013 Vårkonferanse Mandal 1 Gaular, ein flott kommune i vakre Sogn og Fjordane. 30.04.2013 Vårkonferanse Mandal 2 Gaular, med dei tre ruteområda (2.923 innbyggjarar

Detaljer

INFORMASJONSHEFTE FOR STUDENTAR I LYEFJELL BARNEHAGE

INFORMASJONSHEFTE FOR STUDENTAR I LYEFJELL BARNEHAGE INFORMASJONSHEFTE FOR STUDENTAR I LYEFJELL BARNEHAGE Alle vaksne i Lyefjell barnehage arbeider for at det enkelte barn opplever at: Du er aktiv og tydelig for meg Du veit at leik og venner er viktige for

Detaljer

Sommer 2011. Tilbud til deg mellom 9 og 18 år, bosatt i Bydel Stovner. www.stovnerungdom.no

Sommer 2011. Tilbud til deg mellom 9 og 18 år, bosatt i Bydel Stovner. www.stovnerungdom.no Oslo kommune Bydel Stovner Enhet for ungdom, kultur og nærmiljø Sommer 2011 Tilbud til deg mellom 9 og 18 år, bosatt i Bydel Stovner www.stovnerungdom.no Dagsturer Tusenfryd UKE 26 TIRSDAG 28.6 Oppmøte

Detaljer

Utval Møtedato Utval Saksnr Oppvekst- og velferdsutvalet Kommunestyret

Utval Møtedato Utval Saksnr Oppvekst- og velferdsutvalet Kommunestyret Vinje kommune Vinje helse og omsorg Arkiv saknr: 2014/516 Løpenr.: 8125/2014 Arkivkode: G10 Utval Møtedato Utval Saksnr Oppvekst- og velferdsutvalet Kommunestyret Sakshandsamar: Kari Dalen Friskliv i Vinje

Detaljer

Onsdag Tid Aktivitet Mål Innhold Metode Ansvar

Onsdag Tid Aktivitet Mål Innhold Metode Ansvar Onsdag Tid Aktivitet Mål Innhold Metode Ansvar 07.15 Ankomst Gi barnet ein god start på dagen Skape gjensidig kontakt mellom bhg og foreldre. Vise merksemd og annerkjenne barnet 08.00 Frokost Ete seg mett

Detaljer

STØLSUTLEIGE I GLOPPEN

STØLSUTLEIGE I GLOPPEN STØLSUTLEIGE I GLOPPEN Opplev stølslivet i Gloppen Her kan du finne ro og fred, og moglegheiter for ulike aktivitetar som vandring, fiske i fjellvatn, båtutleige og smaking av geitemjølk. Stølslivet gjev

Detaljer

Hvorfor legge klasseturen til Sjoa Raftingsenter og Varphaugen Gård?

Hvorfor legge klasseturen til Sjoa Raftingsenter og Varphaugen Gård? Hvorfor legge klasseturen til Sjoa Raftingsenter og Varphaugen Gård? Vi er Norges og Sjoas eldste og mest erfarne raftingselskap og har 30 års erfaring med ungdomsgrupper. Skoler kommer tilbake til oss

Detaljer

Uke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 31.08

Uke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 31.08 Uke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 31.08 01.09 02.10 Røyskattene: Jakob 4 år og hausting av urter 35 rom rom Førskulegruppe Mathea 4 år David 5 år!! 36 05.09 06.09 07.09 Gruppe fotografering 08.09

Detaljer

Månadsplan for Hare November

Månadsplan for Hare November Månadsplan for Hare November tlf: 51 78 60 20 VEKE MÅNDAG TYSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 45 Barn, kropp og berøring 2. 3. 4. 5. 6. «barn, kropp og berøring» 46 Barn, kropp og berøring 9. 10. 11. 12. Åsmund

Detaljer