PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH"

Transkript

1 PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH Sist oppdatert: September 1, 2016 (v ) Ditt personvern er viktig for InReach, Inc. ( inreach ). Vi har laget denne personvernerklæringen slik at du får vite hvordan vi henter inn, bruker, videreformidler, overfører og lagrer informasjonen din. Les gjennom denne personvernerklæringen for å gjøre deg kjent med rutinene vi har for personvern. Denne personvernerklæringen beskriver hvordan inreach behandler informasjonen som samles inn når du besøker webområdet vårt, oppretter en konto, registrerer enheten din hos inreach, abonnerer på inreach-satellittkommunikasjon eller bruker inreach-enheten og tjenester for satellittkommunikasjon. MERK: Dine personlige opplysninger samles inn og/eller lagres på serverne til inreach eller våre tilknyttede selskaper og tjenesteleverandører i USA. Hvis du bor i et land utenfor USA, gjør vi deg oppmerksom på at lover om datasikkerhet og personvern i USA kanskje ikke er like omfattende som lovene i landet der du bor. 1. INNSAMLING OG BRUK AV INFORMASJON A. Personlige opplysninger Personlige opplysninger er informasjon som identifiserer deg som individ. Når du oppretter en konto på inreach-webområdet, har en konto på inreach-webområdet som er opprettet på dine vegne, registrerer et produkt, kjøper eller på annen måte skaffer deg et produkt eller et abonnement på satellittkommunikasjon på inreach-webområdet, registrerer deg for nyhetsbrev, deltar i kampanjer eller kontakter produktsupport, kan vi hente inn forskjellige personlige opplysninger. Avhengig av omstendighetene kan dette gjelde navn, postadresse, telefonnummer, e-postadresse, kjønn, fødselsdato og informasjon om betalingskort. Vi kan bruke personlige opplysninger om deg til følgende formål: i. Gi deg satellittkommunikasjon og SOS-nødtjenester. inreach-produkter og tjenestene for satellittkommunikasjon er utviklet for å brukes til å formidle nødmeldinger til relevante myndigheter. inreach må kanskje lagre tekstmeldinger og e-postmeldinger som sendes til og fra brukerne, for at inreach, våre tilknyttede selskaper og tjenesteleverandører skal kunne tilby denne tjenesten. Når du bruker tjenester for satellittkommunikasjon og utløser et SOS-nødsignal, gir inreach informasjon, f.eks. meldingsinnhold, sendetidspunktet og identitetene og plasseringene til senderen og mottakeren av meldingen til GEOS og leverandøren av GEOS International Emergency Response Coordination Center (IERCC), og kan også formidle denne informasjonen til kompetente myndigheter, førstehjelpspersonell og familiemedlemmer. GEOS og IERCC kan også formidle informasjon som førstehjelpspersonell har behov for. ii. iii. Kommunikasjon. Vi kan kommunisere med deg slik at vi kan gi deg produktene og tjenestene du ber om, kommunisere med deg om kontoen din eller transaksjoner hos oss, gi deg viktig informasjon om produkter eller programmer og abonnement og (i samsvar med gjeldende lover og valgene som er tilgjengelige for deg, som beskrives i del 6 nedenfor) sende deg tilbud og kampanjer for produkter og programmer. Kundestøtte. Når du samhandler med våre kundestøtterepresentanter via e-post, telefon, eller ansikt til ansikt, kan vi innhente personlig informasjon om deg som er relevant for situasjonen,

2 f.eks. navn, postadresse, telefonnummer, e-postadresse og hvordan du ønsker å bli kontaktet; informasjon om produktet ditt, f.eks. serienummeret og enhetens ID-numre, kjøpsdato og (hvis det er aktuelt) hendelseslogger som er nyttig ved diagnostisering av produkter eller programmer som har problemer med ytelse; og informasjon i forbindelse med et support- eller serviceproblem. Vi bruker denne informasjonen til å gi deg kundestøtte og produktsupport. iv. Kjøp og abonnementer. Hvis du oppgir informasjon om betalingskort på inreach-webområdet, bruker inreach informasjonen om betalingskortet og annen informasjon om betaling og konto samt navn og postadresse hvis det er aktuelt, til å fullføre kjøp eller inndrive betaling for løpende avgifter hvis det er aktuelt. Det kan hende at vi gir fakturainformasjonen din til et kredittselskap for å fastslå kredittverdigheten din, eller til et inkassobyrå hvis du ikke betaler innen fristen. v. Kampanjer. Hvis du deltar i lotterier, konkurranser eller lignende kampanjer, kan vi bruke informasjonen du har oppgitt, til å administrere disse kampanjene. Hvis vilkårene i en slik kampanje angående behandling av personlige opplysninger er i konflikt med denne personvernerklæringen, gjelder vilkårene i kampanjen. vi. Selskapets bruk. inreach og våre tilknyttede selskaper kan bruke dine personlige opplysninger (a) til intern statistikk, markedsføring eller operative formål, inkludert oppretting av salgsrapporter og måling og forsøk på å forstå trender innen demografi, brukerinteresser, innkjøp og annet blant kundene våre, (b) til å varsle deg om enkelte endringer i denne personvernerklæringen og (c) til alle andre formål, som vi gir beskjed om når det skjer, eller som det ellers er beskrevet i denne personvernerklæringen, eller som er tillatt eller kreves ved lov, forskrift, stevning eller andre juridiske prosesser. B. Annen informasjon Annen informasjon innebærer all informasjon som ikke kan identifisere, og ikke på rimelig måte kan brukes til å identifisere, en bestemt enkeltperson. Dette omfatter blant annet informasjon om nettleser og enhet, bruksdata fra apper, informasjon som samles inn via informasjonskapsler, pikseltagger og annen teknologi, demografisk informasjon og annen informasjon du oppgir, anonym informasjon og informasjon til statistiske formål. Vær oppmerksom på at vi kan bruke og videreformidle annen informasjon til alle formål, dersom ikke annet fremgår av gjeldende lover. Hvis vi blir pålagt å behandle annen informasjon som personlige opplysninger under gjeldende lovgivning, kan vi bruke denne informasjonen slik det beskrives i delen Personlige opplysninger ovenfor. I noen tilfeller kan vi kombinere annen informasjon med personlige opplysninger. Hvis vi kombinerer annen informasjon med personlige opplysninger, blir den kombinerte informasjonen behandlet som personlige opplysninger så lenge den kombineres. Eksempler på Annen informasjon omfatter: i. Bruk av programmer. Når du laster ned og bruker programmene våre, kan vi og tjenesteleverandørene våre spore og hente inn programmets bruksdata. Dette kan være datoen og klokkeslettet da programmet på enheten fikk tilgang til serverne våre, og hva slags informasjon og filer som er lastet ned i programmet, basert på enhetsnummeret. ii. iii. Enhetens bruksdata. Når du bruker inreach-produktet ditt, kan vi samle inn enhetens bruksdata, f.eks. tidsmarkører og posisjonen til bruksdataene og bruksdatalogger. Vi bruker disse dataene til å gi produktstøtte, hjelpe kunder med å feilsøke problemer på enheten og for å gi støtte til GEOS. Serverlogginformasjon. Vi og våre tjenesteleverandører kan bruke serverlogginformasjon til formål som å beregne bruksnivåer for webområder, hjelpe til med å diagnostisere problemer med serverne våre og administrere nettstedene våre. Disse serverloggene kan inneholde informasjon om IP-adresse, nettlesertype, nettleserspråk, dato og klokkeslett for forespørselen, klokkeslett for besøk og websiden(e) du har besøkt. Innhenting av IP-adresser er en standardrutine på Internett og utføres automatisk på mange webområder. Vær oppmerksom på at vi behandler IP-adresser,

3 serverloggfiler og relatert informasjon som annen informasjon, dersom vi ikke er pålagt av gjeldende lover til å behandle det som personlige opplysninger. iv. Informasjonskapsler og annen teknologi. Vi kan bruke informasjonskapsler, pikselmerker, sporingsbilder, klare GIF-bilder eller andre lignende verktøy på webområdene og i e- postmeldingene våre. Disse teknologiene hjelper inreach med å holde oversikt over brukerens bevegelser på webområdet, måle effekten av annonser og utarbeide samlet statistikk om bruk av webområdet. De gir også jevnere navigering på webområdene våre. Dessuten bruker inreach Google Analytics til å registrere statistikk om webområdet og brukerdemografi, brukeres interesser og brukeratferd på mange av webområdene våre. Vi kan også tilsette én eller flere tredjepartsleverandører til å annonsere på Internett på våre vegne. De kan bruke pikseltagger eller lignende teknologi til å hente inn anonym informasjon om besøk på webområdet, og de kan bruke denne informasjonen til målrettede annonser for varer og tjenester. Denne informasjonen hentes inn på en anonym måte som ikke identifiserer deg som person. Hvis du vil ha mer informasjon om denne rutinen og vil melde deg av innhenting og bruk av denne informasjonen av tredjeparts tjenesteleverandører, kan du se Networkadvertising.org. 2. VIDEREFORMIDLING AV INFORMASJON A. Tilknyttede enheter Vi kan dele de personlige opplysningene du oppgir til inreach, med våre tilknyttede selskaper over hele verden, til formålene som beskrives i denne personvernerklæringen. Du kan få tilgang til en liste over våre tilknyttede selskaper i vår siste årsrapport på skjema 10-K til moderselskapet vårt, Garmin Ltd., som du finner på Våre tilknyttede selskaper må beskytte dine personlige opplysninger på en måte som er i samsvar med denne personvernerklæringen. InReach, Inc. i USA er ansvarlig for å administrere felles personlige opplysninger. Hvis du bor i et land utenfor USA, gjør vi deg oppmerksom på at lover om datasikkerhet og personvern i USA kanskje ikke er like omfattende som lovene i landet der du bor. B. Tjenesteleverandører I tillegg til GEOS og IERCC (som er beskrevet ovenfor), kan vi bruke andre tredjeparts tjenesteleverandører til å bistå i driften av virksomheten vår. Vi kan for eksempel bruke tredjeparts leverandører til å hjelpe oss å fullføre kjøp, behandle betalinger med kredittkort og sende produkter til kundene våre. Vi kan bare dele personlige opplysninger om deg, inkludert informasjon om betalingskort, med disse tredjepartene, slik at de kan yte tjenestene. C. Annen videreformidling Vi kan videreformidle personlige opplysninger om deg til andre hvis du har samtykket i det, hvis et slikt samtykke er påkrevd av gjeldende lov. Vi kan også videreformidle personlige opplysninger om deg til andre slik vi mener det er nødvendig eller relevant som beskrevet andre steder i denne personvernerklæringen: (a) under gjeldende lov eller forskrift, inkludert lover eller forskrifter utenfor ditt bostedsland; (b) for å etterkomme rettslige skritt; (c) for å besvare forespørsler fra offentlige myndigheter og politiet, inkludert myndigheter utenfor ditt bostedsland; (d) for å bidra til eller støtte etterforskninger av tyveri som involverer inreach-produkter eller -eiendom; (e) for å håndheve våre vilkår og betingelser eller retningslinjer; (f) for å beskytte vår egen samt tilknyttede selskapers og datterselskapers drift; (g) for å beskytte rettigheter, personvern, sikkerhet eller åndsverk som tilhører inreach, inreachs tilknyttede selskaper og datterselskaper, deg, eller andre; eller (h) for å gi oss tillatelse til å fremskaffe tilgjengelig rettshjelp eller begrense skadene som vi kan utsettes for. D. Tilordning

4 Vi kan overføre informasjon til et tilknyttet selskap, et datterselskap, eller en tredjepart i forbindelse med omorganisering, fusjon, salg, joint venture, tilordning, overføring eller annen fordeling av hele eller deler av vår virksomhet, våre eiendeler eller lager, inkludert, men ikke begrenset til, i forbindelse med konkurs eller lignende hendelse. 3. FRIVILLIG DELING AV POSISJONSINFORMASJON MED ANDRE Du har kanskje muligheten til å velge å bruke et program fra inreach eller en tredjepart på enheten, som gjør at du kan invitere tredjeparter til å se posisjonen din. Hvis du velger å bruke et slikt program, bør du være forsiktig med hvem du velger å dele posisjonsinformasjonen din med. Hvis du velger å dele en invitasjon til å se posisjonsinformasjonen din på en tredjeparts sosiale nettverk, kan det hende, avhengig av rutinene for personvern på disse sosiale nettverkene, at andre personer enn de du ville invitere til å se posisjonsinformasjonen din, får tilgang til denne informasjonen. Derfor bør du være forsiktig når du publiserer en slik invitasjon via tredjeparts sosiale nettverk, og du bør lese nøye gjennom rutinene for personvern til disse sosiale nettverkene. 4. KOBLINGER, TREDJEPARTSPROGRAMMER OG TREDJEPARTERS RUTINER FOR PERSONVERN Webområdene, programmene og produktene våre kan inneholde koblinger til andre webområder som ikke drives av inreach eller våre tilknyttede selskaper, og våre webområder eller produktet kan inneholde programmer som du kan laste ned fra tredjeparter. Disse koblede webområdene, tjenestene og programmene er ikke underlagt vår kontroll, og vi er ikke ansvarlige for rutinene for personvern eller innholdet i koblede webområder, tjenester og programmer. Hvis du oppgir personlige opplysninger via tredjeparts webområder, tjenester eller programmer, vises transaksjonen på webområdet, tjenesten og/eller programmet til tredjeparten, og de personlige opplysningene du oppgir, innhentes og kontrolleres deretter i henhold til personvernerklæringen for denne tredjeparten. Vi anbefaler at du leser gjennom personvernerklæringen for slike tredjeparter. 5. SIKKERHET inreach iverksetter rimelige sikkerhetstiltak som beskyttelse mot tap, misbruk, uautorisert tilgang, uautorisert videreformidling eller endring av personlige opplysninger innenfor inreachs kontroll. 6. DINE VALG OM MARKEDSFØRINGSKORRESPONDANSE Vi deler ikke personlige opplysninger med tredjeparter (bortsett fra våre tilknyttede selskaper) for tredjeparters markedsføringsformål med mindre du samtykker i det når og hvis vi gir deg muligheten til det. Vi og våre tilknyttede selskaper kan bruke dine personlige opplysninger til å sende deg markedsføringskorrespondanse (inkludert e-postmeldinger) som gjelder inreach eller Garmins produkter og programmer, med mindre du melder deg av dette. Hvis du ikke vil motta markedsføringskorrespondanse fra inreach og våre tilknyttede selskaper, klikker du på Opphev abonnement på en hvilken som helst markedsføringse-post som du har mottatt fra inreach eller Garmin. 7. BARNS BRUK AV WEBOMRÅDER, PRODUKTER OG PROGRAMMER Våre produkter og programmer er ikke beregnet på personer under 13 år, og vi ber om at personer under 13 år ikke oppgir personlige opplysninger til inreach via et inreach-webområde eller våre produkter og programmer. Hvis vi oppdager at vi har hentet inn personlige opplysninger om et barn under 13 år, iverksetter vi tiltak for å slette denne informasjonen så snart som mulig.

5 8. OPPDATERINGER AV DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN Vi kan endre denne personvernerklæringen av og til, etter hvert som vi legger til nye produkter og programmer, etter hvert som vi forbedrer våre gjeldende tilbud og etter hvert som teknologien endrer seg. Du kan finne ut når denne personvernerklæringen sist ble revidert, ved å se tegnforklaringen SIST OPPDATERT øverst på denne siden. Endringene trer i kraft når den reviderte personvernerklæringen er legges ut på webområdet vårt. Hvis vi gjør vesentlige endringer, varsler vi deg på forhånd, og hvis det er nødvendig i henhold til gjeldende lov, ber vi om ditt samtykke. Vi kan varsle deg via e-post, ved å publisere en merknad om endringene på webområdet vårt eller med andre fremgangsmåter, før endringene trer i kraft, så lenge de samsvarer med gjeldende lover. 9. OPPBEVARING AV PERSONLIGE OPPLYSNINGER Vi oppbevarer personlige opplysninger i tiden vi trenger for å fullføre formålene som er beskrevet i denne personvernerklæringen, med mindre vi trenger, eller det er tillatt etter lov, å oppbevare opplysningene over lenger tid. 10. LESE GJENNOM / KORRIGERE / OPPDATERE / SLETTE INFORMASJON, DATAINTEGRITET inreach iverksetter rimelige tiltak for å sikre at de personlige opplysningene vi henter inn, er nøyaktige, fullstendige og aktuelle. Du kan be om tilgang, og be om at feilaktige eller unøyaktige personlige opplysninger blir oppdatert. Du kan også be om at vi sletter personlige opplysninger om deg. inreach svarer på forespørslene dine så raskt som mulig og alltid innen 30 dager, eller i samsvar med gjeldende lover. Av hensyn til din sikkerhet, kan vi bare implementere forespørsler som gjelder de personlige opplysningene som er knyttet til e-postadressen du bruker til å sende oss forespørselen, og vi må kanskje bekrefte identiteten din før vi kan implementere forespørselen. Vi kan nekte å behandle forespørsler som er risikable for personvernet til andre, er svært upraktiske eller som får oss til å gjøre noe som ikke er tillatt under gjeldende lov. Vær oppmerksom på at vi ikke kan beholde all informasjon for arkivering, og at ekstra informasjon kan bli liggende igjen i databasene våre og i andre registre som ikke blir fjernet. Forespørsler om tilgang, korrigering eller sletting kan sendes via e-post til:

1.2. Vi lagrer ikke personopplysninger på våre servere med mindre det kreves for den pågående driften av denne Tjenesten.

1.2. Vi lagrer ikke personopplysninger på våre servere med mindre det kreves for den pågående driften av denne Tjenesten. Personvernerklæring Dato for siste endring: 14. januar 2017 1. Sammendrag. 1.1. STRATACT driver nettstedet http://stratact.org (kort sagt, Tjenesten). STRATACT er et østerriksk selskap som arbeider under

Detaljer

Når du registrerer deg for å få tilgang til Tjenestene som arrangør Kontakter oss med forespørsler

Når du registrerer deg for å få tilgang til Tjenestene som arrangør Kontakter oss med forespørsler RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN 22.01.2016 1. Om Hoopla AS Hoopla AS («Hoopla») gjør det mulig å planlegge, promotere og selge billetter til et arrangement. Vi gjør dette, gjennom tilgjengelig programvare

Detaljer

Personvernerklæring. for nettstedet MyLyconet. Versjon: 3.00 ( ) Lyoness Group AG Gürtelturmplatz Graz

Personvernerklæring. for nettstedet MyLyconet. Versjon: 3.00 ( ) Lyoness Group AG Gürtelturmplatz Graz Personvernerklæring for nettstedet MyLyconet Versjon: 3.00 (05.2014) Det er viktig for Lyoness og innehaveren av dette MyLyconet-nettstedet å beskytte personopplysningene dine. Nedenfor gir vi deg informasjon

Detaljer

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt».

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt». Personvern vilkår Om Velkommen til Hoopla, Hoopla AS ( Selskapet, Vi og/eller Vår ) gjør det mulig for mennesker å planlegge, promotere og selge billetter til et Arrangement. Vi gjør det enkelt for alle

Detaljer

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg?

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg? Personvernerklæring 1. Innledning Vi er Supplies Distributors SA, som har registrert kontor i rue Louis Blériot 5, 4460 Grâce-Hollogne, registrert i handelsregisteret i Liège under nr. 208.795, MVA-nr.

Detaljer

Personvernpolicy for forbrukerkunder

Personvernpolicy for forbrukerkunder Personvernpolicy for forbrukerkunder 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32 91 2.

Detaljer

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt.

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. Vi er forpliktet til å sikre

Detaljer

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk Plus500UK Limited Personvernpolitikk Personvernpolitikk Plus500s personvernerklæring Beskyttelse av personvernet og sikring av den personlige og finansielle informasjonen til våre klienter og webområdegjester

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT Barnevaktnett tar ditt personvern veldig på alvor, og vil behandle og bruke informasjonen om deg på en sikker måte. For å sikre personvernet ditt vil Barnevaktnett alltid

Detaljer

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes Personvernerklæring Kelly Services, Inc. og dets tilknyttede selskaper («Kelly Services» eller «Kelly») respekterer personvernet og er innforstått med at du har visse rettigheter når personlig informasjon

Detaljer

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda MaRIS Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Denne Personvernerklæringen og policyen

Detaljer

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Områder dekket av retningslinjene. Disse retningslinjene for personvern ("retningslinjene") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group gjennom vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda Maris Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Personvernerklæringen og policyen for

Detaljer

Håndtering av personlig informasjon

Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Du kan alltid besøke vår hjemmeside for å få informasjon og lese om våre tilbud og kampanjer uten å oppgi noen personopplysninger.

Detaljer

Denne personvernerklæringen redegjør for hvilke personlige opplysninger vi innhenter og hvorfor.

Denne personvernerklæringen redegjør for hvilke personlige opplysninger vi innhenter og hvorfor. Shell Personvernerklæring Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi behandler dine personlige opplysninger, i forbindelse med at du er (i) en av våre kunder, (ii) bruker av Motorist-appen

Detaljer

PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010

PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010 PERSONVERNPOLICY Sist oppdatert den 15. januar 2010 Hva denne policyen omfatter Denne personvernpolicyen for gjester ("Policyen") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group, via vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

Johnson Controls personvernerklæring

Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls, Inc. og deres tilknyttede selskaper (i sin helhet kalt Johnson Controls, vi, oss eller vår) tar personvern på alvor og er forpliktet til å behandle

Detaljer

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler:

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler: BETINGELSER OG VILKÅR Lagewebside.no er underlagt disse betingelser og vilkår. Ved å bruke nettsiden og deres funksjonaliteter sier du deg enig i de følgende vilkårene, fra første gang du oppretter en

Detaljer

Vemma Europes personvernerklæring

Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europe forstår at du er opptatt av hvordan informasjon om deg blir behandlet og fordelt, og vi setter pris på at du stoler på at vi gjør det forsiktig og fornuftig.

Detaljer

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi 1. Hva omfavner denne policyen? Denne policyen dekker dine handlinger hva angår Tikkurila sine digitale tjenester. Policyen dekker ikke

Detaljer

Personvernpolicy. Omfang. Type data og innsamlingsmetoder

Personvernpolicy. Omfang. Type data og innsamlingsmetoder Personvernpolicy I denne Personvernpolicyen ("Policyen") gir vi, Qualcomm Incorporated og våre datterselskaper (samlet "vi", "oss" eller "vår") informasjon om hvordan vi samler inn, bruker, bearbeider

Detaljer

Personvern hos Klarna AB

Personvern hos Klarna AB Personvern hos Klarna AB Klarna AB ("Klarna"), org.nr 556737-0431, behandler personopplysninger med største omsorg. Behandling av personopplysninger gjøres innenfor rammen av tilbudet og utførelsen av

Detaljer

EasyParks Personvernerklæring

EasyParks Personvernerklæring EasyParks Personvernerklæring 1 Om EasyParks Personvernerklæring Når du benytter Easy Park AS ("EasyPark") tjenester betror du dine personopplysninger til EasyPark. I denne personvernerklæringen ("EasyParks

Detaljer

Personvernpolicy for markedsføringsregister

Personvernpolicy for markedsføringsregister Personvernpolicy for markedsføringsregister 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32

Detaljer

«Vi vil sikre dine opplysninger og gi deg full åpenhet om og kontroll over opplysningene»

«Vi vil sikre dine opplysninger og gi deg full åpenhet om og kontroll over opplysningene» Norsk Wavin AS Adresse Karihaugveien 89 1086 Oslo Norge Telephone +47(0)22 30 92 00 Internet www.wasdfdfavin.no E-mail wavin.no@wavin.com WAVINS PERSONVERN- OG INFORMASJONSKAPSELERKLÆRING «Vi vil sikre

Detaljer

UPS: Personvernerklæring

UPS: Personvernerklæring UPS: Personvernerklæring Effektiv dato: 1. januar 2012 Vi i United Parcel Service, Inc., sammen med våre datterselskaper og tilknyttede bedrifter (samlet kalt "UPS"), respekterer personvernet ditt. Denne

Detaljer

Personvernpolicy Telenor Arena

Personvernpolicy Telenor Arena Euforum AS er operatør og drifter av Telenor Arena på Fornebu. Selskapet er ansvarlig for den digitale kommunikasjonen med arenaens brukere som enten skjer via www.telenorarena.no, ved bruk av mobilapplikasjonen

Detaljer

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Tilleggsvilkår for bruk av Acrobat.com Sist oppdatert 18. juni 2014. Erstatter fullstendig versjon av 2. mai 2013. ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Uttrykk skrevet

Detaljer

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine?

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine? Personvern hos VIA EGENCIA Denne personvernerklæringen gjelder for databehandling som foretas av VIA EGENCIA Norway, organisasjonsnummer 981 620 550, postadresse Postboks 1353 Vika, 0113 Oslo, Norway.

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO Dato: [31.7.2014 ] 1. Om SPiD og LINIO.NO LINIO.NO er en markedsplass hvor ulike selgere kan markedsføre og selge sine varer. SPiD er en tjeneste som tilbyr innloggings- og

Detaljer

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE Ved bruk av Gator-klokker så vil det behandles personopplysninger om både om den som har satt opp tjenesten for bruk (ofte forelderen, dvs. deg)

Detaljer

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING Ved å sette opp og lage en Preoday App og E-handelsløsning for ditt utsalgssted eller restaurant godtar du disse vilkårene. Hvis du ikke godtar vilkårene,

Detaljer

PERSONVERNSERKLÆRING

PERSONVERNSERKLÆRING PERSONVERNSERKLÆRING SEKSJON 1 HVA GJØR VI MED DIN INFORMASJON? Når du kjøper noe fra vår butikk, så er en del av kjøp og slagprosessen at vi samler personlig informasjon du gir oss slikt som ditt navn,

Detaljer

Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator

Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvern er viktig for oss i Lexmark Norge, som er en filial av Lexmark Nordic L.L.C. Vi erkjenner at du har behov for tilfredsstillende vern og håndtering

Detaljer

Personvernerklæ ring. Gyldighetsdato: [04/01/2012]

Personvernerklæ ring. Gyldighetsdato: [04/01/2012] Personvernerklæ ring Gyldighetsdato: [04/01/2012] HTC respekterer ditt privatliv. HTC Corporation HTC Corporation of No. 23 Xinghua Road, Taoyuan City and County 330, Taiwan, Republic of China (e-postadresse:

Detaljer

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS SPESIALISTER REKRUTTERER SPESIALISTER Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS Innhold Vårt engasjement ovenfor personvern Hvilke personlige opplysninger samler vi inn? Hvem deler vi personopplysninger

Detaljer

Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål

Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål Personvernerklæring Det kan hende at denne personvernerklæringen («Personvernerklæringen») endres fra tid til annen. Vi kommer ikke nødvendigvis til å melde fra om endringer, så sørg for at du besøker

Detaljer

Kristiansand Avis policy for personvern

Kristiansand Avis policy for personvern Kristiansand Avis policy for personvern Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss, og Kristiansand Avis (KA) er opptatt av å ivareta ditt personvern. I vår personvernpolicy forklarer vi hvordan

Detaljer

Internett-deling utgave

Internett-deling utgave Internett-deling 3.1 1. utgave 2008 Nokia. Alle rettigheter forbeholdt. Nokia, Nokia Connecting People og Nseries er varemerker eller registrerte varemerker for Nokia Corporation. Nokia tune er et varemerke

Detaljer

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være utenfor vår kontroll, og vi kan ikke garantere at du vil ha

Detaljer

Personopplysningene som innhentes av oss er som følger:

Personopplysningene som innhentes av oss er som følger: PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJON OM INFORMASJONSKAPSLER Denne personvernerklæringen er styrende for all innhenting, lagring og bruk av personopplysninger som skjer via nettstedet www.vmall.eu/no («nettstedet»).

Detaljer

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester ABONNEMENTSVILKÅR Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester Sist oppdatert: 24.oktober 2014 1 INNLEDNING Disse vilkårene regulerer bruk av Dagsavisens tjenester som bruker ConnectID og abonnement

Detaljer

Installeringsveiledning for smarttelefoner. McAfee All Access

Installeringsveiledning for smarttelefoner. McAfee All Access Installeringsveiledning for smarttelefoner McAfee All Access OPPHAVSRETT Copyright 2010 McAfee, Inc. Med enerett. Ingen deler av denne utgivelsen kan reproduseres, overføres, kopieres, lagres i et gjeninnhentingssystem

Detaljer

Tjenester som tilbys av liqvi på liqvis side https://app.liqvi.no, kan benyttes av privatpersoner både nasjonalt og internasjonalt.

Tjenester som tilbys av liqvi på liqvis side https://app.liqvi.no, kan benyttes av privatpersoner både nasjonalt og internasjonalt. VILKÅR Tjenesten drives av MK liqvi AS med organisasjonsnummer 914849179 og adresse Storgata 17, 9405 Harstad, Norge. Telefon: 92 66 29 04, e-post: post@liqvi.no liqvi gir bruker tilgang til å lage økonomiske

Detaljer

Databehandleravtale. I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale.

Databehandleravtale. I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale. Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale mellom.. (barnehagen) og MyKid AS. (databehandler) 1. Avtalens hensikt

Detaljer

Retningslinjer om personvern

Retningslinjer om personvern Retningslinjer om personvern Dato: 19.04.2016 Generelt datavern Vernet av din personlige informasjon er svært viktig for oss. Operatoren av nettsiden trygtklikk.no er simplesurance GmbH, Am Karlsbad 16,

Detaljer

RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE. GYLDIG FRA OG MED: 12.

RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE. GYLDIG FRA OG MED: 12. RPM INTERNATIONAL INC. OG DETS DATTER- OG DRIFTSSELSKAPER KUNNGJØRING OM PERSONVERN IHT. SAFE HARBOR-PRINSIPPENE GYLDIG FRA OG MED: 12. august 2015 Denne kunngjøringen beskriver prinsippene som RPM International

Detaljer

2.1 Lisens. Betinget av din overholdelse av disse tilleggsbetingelsene, kan du få tilgang til og bruke tjenestene.

2.1 Lisens. Betinget av din overholdelse av disse tilleggsbetingelsene, kan du få tilgang til og bruke tjenestene. Tilleggsbetingelser for bruk av Document Cloud Sist oppdatert 7. april 2015. Erstatter versjonen fra 18. juni 2014, i sin helhet. Begreper som brukes i disse tilleggsbetingelsene for Document Cloud («tilleggsbetingelsene»)

Detaljer

Når du deltar i undersøkelser utført av InFact eller CINT, kan du være trygg på at vi vil beskytte ditt privatliv.

Når du deltar i undersøkelser utført av InFact eller CINT, kan du være trygg på at vi vil beskytte ditt privatliv. Personvern Ditt personvern er viktig for oss! Markedsanalyse har en viktig funksjon i samfunnet. Som deltager i InFact Panelet, kan dine meninger bidra til å utvikle nye produkter, gjøre eksisterende produkter

Detaljer

Internett-deling 3.1. 1. utgave

Internett-deling 3.1. 1. utgave Internett-deling 3.1 1. utgave 2008 Nokia. Alle rettigheter forbeholdt. Nokia, Nokia Connecting People og Nseries er varemerker eller registrerte varemerker for Nokia Corporation. Nokia tune er et varemerke

Detaljer

GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku

GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku GENERELLE BRUKERVILKÅR FOR mypku Disse generelle brukervilkårene ("Vilkår") angir de vilkår som gjelder mellom deg som bruker ("Brukeren") og Nutricia Norge AS org. nr. 880346792, Holbergsgate 21, N-0166

Detaljer

Personvern og sikkerhet

Personvern og sikkerhet Personvern og sikkerhet Formålet med personvern er å verne om privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personopplysninger. Behandlingen av personopplysninger

Detaljer

Retningslinjer for personvern

Retningslinjer for personvern Retningslinjer for personvern Skriv ut Lagre PDF Oppdatert: 11 januar 2012 Disney Club Penguin ( Club Penguin ) drives og presenters for brukere på ethvert sted av Disney Online Studios Canada Inc. (tidligere

Detaljer

V I L K Å R F O R A D M I N I S T R A S J O N S V E R K T Ø Y T I L M O B I L E P A Y F O R B E D R I F T

V I L K Å R F O R A D M I N I S T R A S J O N S V E R K T Ø Y T I L M O B I L E P A Y F O R B E D R I F T V I L K Å R F O R A D M I N I S T R A S J O N S V E R K T Ø Y T I L M O B I L E P A Y F O R B E D R I F T Gjelder fra 08.05.2017 Administrasjonsverktøyet til MobilePay (heretter admin) gir bedriften mulighet

Detaljer

Seniorsurfdagen 18.sept Foredrag av Viggo Bjerke Johansen

Seniorsurfdagen 18.sept Foredrag av Viggo Bjerke Johansen Hva vet om deg?? Presentasjonen er laget med tillatelse som et utdrag fra en artikkel i Teknisk Ukeblad i Aug. 2015 Dette vet Google om deg! Hver gang du bruker internett legger du igjen spor etter deg.

Detaljer

Personvernserklæring

Personvernserklæring Personvernserklæring Introduksjon Dette dokumentet er Personvernserklæringen til Travian Games GmbH, Wilhelm-Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland. Den omfatter alle selskap som tilhører Travian

Detaljer

Installeringsveiledning for tablet-enheter. McAfee All Access

Installeringsveiledning for tablet-enheter. McAfee All Access Installeringsveiledning for tablet-enheter McAfee All Access OPPHAVSRETT Copyright 2010 McAfee, Inc. Med enerett. Ingen deler av denne utgivelsen kan reproduseres, overføres, kopieres, lagres i et gjeninnhentingssystem

Detaljer

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Arrangøren av denne konkurransen er det nasjonale kroatiske nasjonale turistbyrået - Croatian National Tourist Board (CNTB). Siden du er inne på og denne løsningen drives

Detaljer

Vanlige spørsmål. GallupPanelet. TNS Panel-app. TNS Juni 2015 v.1.3

Vanlige spørsmål. GallupPanelet. TNS Panel-app. TNS Juni 2015 v.1.3 Vanlige spørsmål Innhold 1 Hvor kan man laste ned appen 1 2 Vanlige spørsmål 03-19 3 Begrensninger i GallupPanel-app v. 2.3.2 20 4 Kontakt oss 21 2 Hvor kan man laste ned GallupPanel-appen? For ios kan

Detaljer

Komplette og detaljerte tekniske opplysninger om informasjonskapsler

Komplette og detaljerte tekniske opplysninger om informasjonskapsler Digital Control Room Limited Apex Plaza, Forbury Road, Reading, RG1 1AX United Kingdom t: +44 20 7129 8113 www.digitalcontorlroom.com Komplette og detaljerte tekniske opplysninger om informasjonskapsler

Detaljer

2008 Nokia. Alle rettigheter forbeholdt. Nokia, Nokia Connecting People og Nseries er varemerker eller registrerte varemerker for Nokia Corporation.

2008 Nokia. Alle rettigheter forbeholdt. Nokia, Nokia Connecting People og Nseries er varemerker eller registrerte varemerker for Nokia Corporation. Last ned! 1. utgave 2008 Nokia. Alle rettigheter forbeholdt. Nokia, Nokia Connecting People og Nseries er varemerker eller registrerte varemerker for Nokia Corporation. Nokia tune er et varemerke (lydmerke)

Detaljer

Generelle regler om behandling av personopplysninger i Eika Forsikring AS

Generelle regler om behandling av personopplysninger i Eika Forsikring AS Generelle regler om behandling av personopplysninger i Eika Forsikring AS 1. INNLEDNING Selskapet vil nedenfor gi generell informasjon om sin behandling av personopplysninger. Med personopplysninger forstås

Detaljer

Vilkår for bruk av tjenesten

Vilkår for bruk av tjenesten Vilkår for bruk av tjenesten Denne avtalens formål er å regulere forholdet mellom Make AS ("Make"), som leverandør av tjenesten, og ditt firma ("kunden"), som lisenshaver. Avtalen gjelder for alt innhold,

Detaljer

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO Noen av illustrasjonene i denne brukerveiledningen er hentet fra kommunens tilsvarende system. Virkemåten er imidlertid den samme. 1 Innholdsfortegnelse

Detaljer

Medica Nord AS etterstreber en rask levering innen 4-9 arbeidsdager fra bestillingsdagen.

Medica Nord AS etterstreber en rask levering innen 4-9 arbeidsdager fra bestillingsdagen. Vilkår 1. Leveranse/frakt 1.1 Fraktfritt Alle bestillinger levereres fraktfritt. 1.2 Leveringstid Medica Nord AS etterstreber en rask levering innen 4-9 arbeidsdager fra bestillingsdagen. Leveringstiden

Detaljer

Personvernserklæring

Personvernserklæring Personvernserklæring Introduksjon Dette dokumentet er Personvernserklæringen til Travian Games GmbH, Wilhelm-Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland (heretter betegnet som TRAVIAN GAMES ). Den omfatter

Detaljer

Datasikkerhetshåndbok for Saferoad Group

Datasikkerhetshåndbok for Saferoad Group Datasikkerhetshåndbok for Saferoad Group Innholdsfortegnelse 1. Introduksjon til datasikkerhet 5 2. Sammendrag 7 3. Datainnsamling 8 4. Sensitive personopplysninger og spesielle kategorier med personopplysninger

Detaljer

Johnson Controls bindende konsernregler for personvern

Johnson Controls bindende konsernregler for personvern Johnson Controls bindende konsernregler for personvern Innhold 1. Introduksjon 2. Omfang og anvendelse 3. Åpenhet og merknader 4. Rettferdighet og formålsbegrensning 5. Datakvalitet og forholdsmessighet

Detaljer

LEGO Technic Bygg det... digitalt! Konkurranse Generelle vilkår

LEGO Technic Bygg det... digitalt! Konkurranse Generelle vilkår Vilkår Bygg det digitalt! Vilkår LEGO Technic Bygg det... digitalt! Konkurranse Generelle vilkår Vær oppmerksom på at alle som deltar i en nettkonkurranse, må følge konkurransevilkårene nedenfor. Ved å

Detaljer

Internett-deling 2.0 Nokia N76-1

Internett-deling 2.0 Nokia N76-1 Internett-deling 2.0 Nokia N76-1 INGEN GARANTI Tredjepartsprogrammene som leveres med enheten, kan være laget av og være eid av personer eller selskaper som ikke har tilknytning til Nokia. Nokia eier ikke

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING FOR NETTSTEDET

PERSONVERNERKLÆRING FOR NETTSTEDET PERSONVERNERKLÆRING FOR NETTSTEDET Ermenegildo Zegna Group er klar over at det er viktig å ivareta kundenes personopplysninger på en skikkelig måte. Derfor vil vi informere dem og gi dem så mye kontroll

Detaljer

LEGO Technic Bygg det digitalt! Generelle konkurransevilkår

LEGO Technic Bygg det digitalt! Generelle konkurransevilkår Bygg det digitalt! Vilkår LEGO Technic Bygg det digitalt! Generelle konkurransevilkår Vær oppmerksom på at alle som deltar i en nettkonkurranse, må følge konkurransevilkårene nedenfor. Ved å delta i en

Detaljer

Avinors Retningslinjer

Avinors Retningslinjer Avinors Retningslinjer PERSONVERN, COOKIES OG MARKEDSFØRING Oppdatert 18. september 2015 Innhold 1. Behandlingsansvarlig... 2 2. Behandling av personopplysninger... 2 3. Nærmere om Avinors Digitale Reisefølge

Detaljer

Produktnøkkel Vedlagte produktnøkkel kan bare skrives inn én gang (1 *) sammen med personopplysningene dine.

Produktnøkkel Vedlagte produktnøkkel kan bare skrives inn én gang (1 *) sammen med personopplysningene dine. Sluttbrukeravtale ("avtalen") Embroidery Plus-oppgradering til B880 og B790 Sist oppdatert: 5. juli 2017 Vennligst les denne sluttbrukeravtalen ("avtalen") nøye før du markerer med et klikk i avmerkingsboksen

Detaljer

Personvernbestemmelser Bosch Power Tools

Personvernbestemmelser Bosch Power Tools Personvernbestemmelser Bosch Power Tools Vi hos Robert Bosch GmbH Power Tools ("Bosch Power Tools" hhv. "Vi" nedenfor) gleder oss over ditt besøk på nettsidene og mobilapplikasjonene og over din interesse

Detaljer

Betal kun for resultater slik fungerer affiliate markedsføring

Betal kun for resultater slik fungerer affiliate markedsføring Betal kun for resultater slik fungerer affiliate markedsføring Affiliate markedsføring er prestasjonsbasert markedsføring på Internett, der såkalte Publisister (også kjent som "affiliates" eller "publishers")

Detaljer

Vedlegg 8 Databehandleravtalen. Bussanbud Stor-Trondheim

Vedlegg 8 Databehandleravtalen. Bussanbud Stor-Trondheim Vedlegg 8 Databehandleravtalen Bussanbud Stor-Trondheim 2019-2029 1 Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2. mellom AtB AS behandlingsansvarlig

Detaljer

Personvernerklæring for Home Connect-appen

Personvernerklæring for Home Connect-appen Personvernerklæring for Home Connect-appen Selskapet Home Connect GmbH, med forretningskontor i Carl-Wery-Strasse 34, 81739 München, Tyskland (heretter kalt «Home Connect» eller «vi»), er ansvarlig for

Detaljer

BAAN IVc. BAAN Data Navigator - Brukerhåndbok

BAAN IVc. BAAN Data Navigator - Brukerhåndbok BAAN IVc BAAN Data Navigator - Brukerhåndbok Utgitt av: Baan Development B.V. P.O.Box 143 3770 AC Barneveld The Netherlands Trykt i Nederland Baan Development B.V. 1997. Med enerett. Informasjonen i dette

Detaljer

Lov og rett ved salg og markedsføring på internett

Lov og rett ved salg og markedsføring på internett Lov og rett ved salg og markedsføring på internett Energi Norge Cecilie Haavik Partner Advokatfirma DLA Piper Norway 23. oktober 2012 Markedsføring på internett Egen web-side må oppfylle markedsføringsloven

Detaljer

Databehandleravtalen skal sikre at personopplysninger om de Registrerte ikke brukes urettmessig eller kommer uberettigede i hende.

Databehandleravtalen skal sikre at personopplysninger om de Registrerte ikke brukes urettmessig eller kommer uberettigede i hende. DATABEHANDLERAVTALE 1. AVTALENS HENSIKT Dette bilaget inneholder en databehandleravtale, og inngår som en del av Oppdragsavtalen. Databehandleravtalens hensikt er å regulere rettigheter og plikter etter

Detaljer

Databehandleravtale. I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2. mellom

Databehandleravtale. I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2. mellom Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2 mellom Utdanningsdirektoratet direktoratet for barnehage, grunnopplæring og IKT Organisasjonsnummer:

Detaljer

Online-utskrift 4.0. 1. utgave

Online-utskrift 4.0. 1. utgave Online-utskrift 4.0 1. utgave 2008 Nokia. Alle rettigheter forbeholdt. Nokia, Nokia Connecting People og Nseries er varemerker eller registrerte varemerker for Nokia Corporation. Nokia tune er et varemerke

Detaljer

BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT

BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT BRUKERVILKÅR FOR SLUTTBRUKERE AV REFLECT 1. Generelt Disse brukervilkårene ( vilkår ) gjelder Reflect-tjenesten og tjenestens nettsider ( tjeneste ) som tilbys av Reflect Career Partners Oy (Vattuniemenranta

Detaljer

Databehandleravtale. I henhold til personopplysinglovens 13, jf. 15 og personopplysningforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale.

Databehandleravtale. I henhold til personopplysinglovens 13, jf. 15 og personopplysningforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale. Databehandleravtale I henhold til personopplysinglovens 13, jf. 15 og personopplysningforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale mellom Behandlingsansvarlig Tjenesteleverandøren Iris skolefoto as Postboks

Detaljer

Siteimprove analytics Tekniske spesifikasjoner

Siteimprove analytics Tekniske spesifikasjoner Siteimprove analytics Tekniske spesifikasjoner whitepaper Hvem er Siteimprove? Siteimprove er den eneste softwaren innen web governance som gjør det lettere å administrere og opprettholde ditt nettsted

Detaljer

Personvernerklæring for Home Connect-appen

Personvernerklæring for Home Connect-appen Viktig informasjon: Personvernerklæringen for Home Connect-appen må tilpasses. Heretter offentliggjør vi de aktuelle og snart gyldige personvernerklæringene. A. Gjeldende personvernerklæring frem til 5.6.2017:

Detaljer

Databehandleravtale etter personopplysningsloven

Databehandleravtale etter personopplysningsloven Databehandleravtale etter personopplysningsloven Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2. mellom Fjellinjen AS. behandlingsansvarlig

Detaljer

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO

BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO BRUKERVEILEDNING FO R WWW.STYREVERVREGISTERET.NO Noen av illustrasjonene i denne brukerveiledningen er hentet fra selskapenes tilsvarende system. Virkemåten er imidlertid den samme. 1 Innholdsfortegnelse

Detaljer

Abonnementsvilkår Versjon

Abonnementsvilkår Versjon Abonnementsvilkår Versjon 11-27.11.2014 Definisjoner Tjenesten: Nettbasert verktøy for gjennomføring av spørreundersøkelser. Easyfact: Virksomheten som tilbyr Tjenesten. Kunde: Juridisk person som har

Detaljer

Parental Controls. Versjon: 6.0. Brukerhåndbok

Parental Controls. Versjon: 6.0. Brukerhåndbok Parental Controls Versjon: 6.0 Brukerhåndbok Publisert: 2012-06-27 SWD-20120627161745234 Innhold... 4 Krav... 4 Om foreldrekontroll... 4 Jeg har glemt PIN-koden for foreldrekontroll... 5 Juridisk merknad...

Detaljer

GDPR for HR. En praktisk tilnærming til hva Sopra Steria har gjort for å møte de nye kravene

GDPR for HR. En praktisk tilnærming til hva Sopra Steria har gjort for å møte de nye kravene GDPR for HR En praktisk tilnærming til hva Sopra Steria har gjort for å møte de nye kravene 1 Beathe Lassen Director HR Operations Beathe.Lassen@soprasteria.com Arbeidsmøte 1 Om Sopra Steria 2 Hvordan

Detaljer

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installasjon og aktivering Tidligere versjon Installasjon Du trenger ikke å avinstallere den tidligere versjonen av F-Secure Mobile Anti-Virus. Kontroller innstillingene

Detaljer

Brukerveiledning for www.styrevervregisteret.no. For kontaktpersoner i selskaper

Brukerveiledning for www.styrevervregisteret.no. For kontaktpersoner i selskaper Brukerveiledning for www.styrevervregisteret.no For kontaktpersoner i selskaper Enkelte illustrasjoner i brukerveiledningen er hentet fra det tilsvarende systemet i kommunene. Dette fordi virkemåten på

Detaljer

Databehandleravtale. mellom. Navn på kommunen eller fylkeskommunen. (behandlingsansvarlig) Navn på tjenesteleverandøren

Databehandleravtale. mellom. Navn på kommunen eller fylkeskommunen. (behandlingsansvarlig) Navn på tjenesteleverandøren Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale mellom Navn på kommunen eller fylkeskommunen.. (behandlingsansvarlig)

Detaljer

EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER

EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER EUROPEISK POLICY FOR ABO-NETTSTEDER 1 For å øke bevisstheten om Amway, Amways produkter og forretningsmuligheten Amway tilbyr, og for å støtte ABOer og medlemmer med utviklingen av egen Amway forretning,

Detaljer

Databehandleravtale. I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale.

Databehandleravtale. I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale. Databehandleravtale I henhold til personopplysningslovens 13, jf. 15 og personopplysningsforskriftens kapittel 2 inngås følgende avtale Mellom (behandlingsansvarlig) og Nasjonalt senter for læringsmiljø

Detaljer

GTU 10. GPS-indikator. brukerveiledning

GTU 10. GPS-indikator. brukerveiledning GTU 10 GPS-indikator brukerveiledning 2011 Garmin Ltd. eller datterselskapene Med enerett. Med mindre noe annet er uttrykkelig angitt her, må ingen deler av denne brukerveiledningen reproduseres, kopieres,

Detaljer

Brukerbetingelser CATSJ

Brukerbetingelser CATSJ Brukerbetingelser CATSJ 1. Fastsettelse av betingelser 1.1. Disse forholdene ("Vilkårene") for bruk av CATSJs applikasjon ("App") regulerer forholdet mellom CATSJ og deg. 1.2. Forholdene må aksepteres

Detaljer