Multi. kunstneren. Trygd koster. Breidablikk. OPPHØR- SALG MØBLER Se annonse inne i avisen. Barcelona. Empatisk tannlege

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Multi. kunstneren. Trygd koster. Breidablikk. OPPHØR- SALG MØBLER Se annonse inne i avisen. Barcelona. Empatisk tannlege"

Transkript

1 I SAMARBEID MED TS-AVISEN ÅRGANG 5 UKE SEPTEMBER 2009 SIDE 41 Empatisk tannlege SIDE 24 Breidablikk SIDE Multi kunstneren Barcelona SIDE 6-7 Trygd koster LOKALAVISEN HAR STØRST DISTRIBUSJON I ROGALAND OPPHØR- SALG MØBLER Se annonse inne i avisen JA MØBLER TENGS-EGERSUND VI BEHANDLER BLANT ANNET Sol / pigmentflekker Gammelmannsflekker Utvekster / Vorter Fødselsmerker Kviser / Acne Hårfjerning Cellulitter Blodkar Rynker Langgata 18, Sandnes Tlf.: Den komfortable måten å spare strøm på Vi lanserer ny Premium modell: - betydelig lavere energiforbruk gjennom året - ny revolusjonerende kompressorteknologi - markedets høyeste COP: 5,36 Anbefalt av Sats på kvalitet fra din lokale Toshiba forhandler Jacob Askelands vei 3, 4314 Sandnes Tlf: ,

2 2 UKE: LEDER HØSTENS NYHETER er p å fortelle? plass i MX-BUTIKKENE! Vi tar gjerne imot tekst og bilder fra lag og foreninger, men forbeholder oss retten til å velge hva vi ønsker å trykke. Materiell sendes på mail til: Dunjakke til dame og herre Allsidig og pustende! Exit Aero er en lett tur- og markasko. Overdelen er i pustende mesh materiale, med lærforsterkninger. Tekstilforet er behagelig og er paddet for ekstra godt hælgrep. Leveres i Dame- og Herremodell. Etter kampanjen kr 800,- 31 V i vil snart kunne presentere Norges fineste og største god natt butikk. Vi har benyttet våren til å pusse opp butikken i Hillevåg. I den anledning skifter vi ut store deler av gammel utstilling. Dermed kan du få ett supertilbud på madrasser, overmadrasser og sengetøy. Invester i framtiden med riktig madrass! 499,- Overmadrasser Diverse utstillings overmadrasser 90/180x200 cm og noen ukurante mål fra lager 30-50% Madrasser Utstillingsmadrasser fra Hästens, Porolon, Tempur og Koz 25-50% Sengetøy Dynetrekk og putevar, utvalgte design og størrelser 30-50% Spesielt god for mennesker med kroniske lidelser! Den beste komforten i sengen får du når ting tilpasser seg dine behov $PNGPSU 6 QVUFO FS M TOJOHFO Januarsalg! Januarsalg! Tempur senger og diverse % Wonderland 15% - Jensen 15% Koz 15% Ql FU CSFEU TQFLUFS BW NFHFU BMNJOOFMJH GPSFLPNNFOEF CFTW S PH QSPCMFNFS NFE NVTLFMTQFOOJOHFS PH SZHH PH MFEETNFSUFS $PNGPSU 6 WJM OFNMJH NFHFU FGGFLUJWU SFEVTFSF VCFIBHFU $PNGPSU 6 QVUFO FS VUSPMJH BMMTJEJH PH FS NFE Ql l VOEFS Ved madrasskjøp får du 50% rabatt på valgfri pute (ikke Comfort-U) Ved kjøp av dobbelseng fra Ekens får du overmadrass gratis inkludert. Verdi opptil kr ,- Tempur senger og diverse % Wonderland 15% - Jensen 15% Koz 15% Ved madrasskjøp får du 50% rabatt på valgfri pute (ikke Comfort-U) «Down jacket» IFWFU G UUFS FMMFS BOESF EFMFS BW TU UUF IFMF LSPQQFO Tl IWFS FOFTUF NVTLFM PH MFEE LBO TMBQQF LSPQQFO M GUFU TMJL BU IFWFMTF LBO MFHHF TFH JHKFO BW J EZCEFO $PNGPSU 6 QVUFO FS VUSPMJH 1l TJEFO FMMFS Ql SZHHFO TJUUFOEF BMMTJEJH PH FS NFE Ql l VOEFS FMMFS MJHHFOEF HJS $PNGPSU 6 TU UUF IFMF LSPQQFO Tl IWFS QVUFO NVMJHIFU GPS l TUSFLLF VU FOFTUF NVTLFM PH MFEE LBO TMBQQF PH EFO TU UUFS IFMF LSPQQFO J BW J EZCEFO * TPGBFO FMMFS UPUBM LPNGPSU $PNGPSU 6 QVUFO MJHHFTUPMFO J MFOFTUPMFO FMMFS Ql LBO PHTl CSVLFT UJM l IPMEF CFJOB TUVFHVMWFU Dunjakke til dame og herre, finnes i flere flotte farver Ved kjøp av dobbelseng fra Ekens får du overmadrass gratis inkludert. Verdi opptil kr ,- Bruk vår fagkunnskap Velkommen inn! Bruk vår fagkunnskap Velkommen inn! Hillevågsveien 101, Stavanger Tlf Hillevågsveien 101, Stavanger Tlf Åpent: Torzzzdag Lørdag Åpent: Torzzzdag Lørdag BOHHBUFO 4BOEOFT 5MG aqfou 5PSTE XXX GBEFSKBLPC OP )JMMFWlHTWFJFO 4UBWBOHFS 5MG aqfou 5PS[[[EBH XXX NBESBTTNFTUFSFO OP 3 FOR 2 Mod. park City til dame og herre - finnes i flere farver ELIOS GTX DET SKAL LØNNE SEG Å BRUKE OSS 600 Sauda Vindafjord Åsbjørg Susort, , Suldal Tysvær Karmøy Lena H , Bokn Kvitsøy Randaberg Utgiver: Kontaktinformasjon: Dekning: Trykk: Lokalavisen AS, Hillevågsveien 101, 4016 Stavanger I samarbeid med TS-avisen AS tlf: Husstander i Stavanger, Sandnes, Sola, Randaberg, Rennesøy, Strand, Hjelmeland, Gjesdal, Time, Klepp, Hå, Eigersund og Sokndal aviser. Aftenblad Trykk Sola Aftenbladet Distribusjon Finnøy , Hjelmeland Strand Ansvarlig redaktør : Svein Kåre Edland, Mail: Tlf: Forsand Sandnes Klepp Time Teknisk jakke med avtagbar hette. To frontlommer og tofleecejakke brystlommer med glidelås. Årets 710N jakke Mod. park City til dame og Strikkmansjett med borrelåsjustering. Tapede sommer.herre - finnes i flere farver Svartisen jakke Voksen str XS-XXL. Junior str 6-14 år Dermizax Recco - 710N ,- ett våre mest tekniske plagg. Leveres i flere farger til dame og herre. Jakke Junior str år 799, Regntøy Linning med elastikk og strammesnor. Glidelåslommer i front. Benavslutning med borrelåsjustering. Foretmed nettingfor. Bukse Unisex XL-XXL 299, ,- Mod. Super Light i fantastisk kvalitet! Str. XS-XXL Jakke Down Kids er en behagelig og lun dunjakke for kalde vinterdager. Siw Jeanette W. K. Berg, Rennesøy Stavanger Distribusjon: Balder Jakke Down Kids er en behagelig og lun dunjakke for kalde vinterdager. Jakken har avtagbar hette med feste for pelskant. Leveres i flere farger. Asbjørnsen, 999,2400 Balder Bukse Bukse Junior str 6-14 år Haugesund Dunjakke til dame og herre, finnes i flere flotte farver 799,- Lokalavisens markedsavdeling Utsira 2500 Jakke Unisex XL-XXL Salomons utrolig tøffe allværsko. Elios kombinerer et lekkert design med topp funkjsonalitet og komfort. Overdelen er i nubuk lær, kombinert med mesh for gode pusteegenskaper. Leveres i Dame- og Herremodell. Etter kampanjen kr 1400,- Svein Kåre Edland Ansvarlig Redaktør Vårt mål er at uansett hvem du er, så skal du finne noe interessant å lese i avisen. Vi ønsker at leserne skal si sin mening i vår avis. Lag og foreninger oppfordres til å sende materiell om foreningenes indre liv. Lokalavisen skal ikke ha negative nyheter, krig, mord, eller ha negative omtale av bedrifter eller private. Lokalavisen har som mål å ha 40% ordinært redaksjonelt stoff, 15% bedriftsprofiler, og 45% annonser Fleecejakke Bestill 3 annonser betal for 2 og få 1 annonse gratis Dette er Lokalavisen «Dyna» Dunjakke til dame og herre, finnes i flere flotte farver Den ultimate, ankelhøye turskoen for all salgs terreng og vær! Elios mid er vanntett og pustende med GoreTex. Den er svart behagelig med god støtte til foten. Contagrip sålen gir topp grep. Passformen og komforten er på topp. Leveres i Dame- og Herremodell. Etter kampanjen kr 1500,«Down jacket» EXIT AERO INTRODUKSJONSTILBUD TIL ALLE NYE KUNDER vi skal til Hillevåg og gjøre madrasskupp! ELIOS GTX MID 2400 Sløsing still krav Invester iopp framtiden med Våkn pappa! riktig madrass! Dunjakke til dame og herre 2400 Ekte turglede fra MX-sport Noe spennende å Har vi blitt en gjeng med sytere? Kan vi bare lene oss tilbake og satse på at staten fikser det meste? Ikke vet jeg, men hver gang jeg snakker med leger jeg kjenner, uttrykker de nærmest oppgitthet over hvor mye tid som må brukes på personer som egentlig ikke er sjuke. Småfeber, influensa, litt vondt her og litt vondt der. Vårt sykefravær er høyt. I enkelte bedrifter er det opp mot 15%. Selvfølgelig er det bransjer hvor fraværet kan forklares. Men har vi gått for langt? Er det alltid bedriften eller staten som skal ta regningen? I forrige uke var jeg i en stor diskusjon når en arbeidsgiver la forbud mot facebook i arbeidstiden. Det førte til oppstandelse og personalmøte. Er vi ikke på jobb for å jobbe? Hvilken rett har arbeidstakeren å bruke tiden til å surfe på nettet? I en annen artikkel i denne utgaven av Lokalavisen fokuseres det på at vi har ca mennesker i yrkesaktiv alder som enten er ufør, arbeidsledig eller på attføring/rehabilitering. Med et sykefravær på 10% kan vi plusse på mennesker. For samfunnet er det selvfølgelig en gigantisk kostnad, og nesten latterlig at mens oppgavene roper på oss hver dag, skal vi tillate å ha en halv million arbeidstakere gående hjemme med betaling. Tror ikke det er bra for de som går hjemme heller. Mange har selvfølgelig lidelser og plager som er alvorlige og er kraftig redusert. Men betyr det at du ikke er i stand til å gjøre noe? Som ufør får du faktisk heller ikke lov til å gjøre noe særlig, for da mister du pengene. Samfunnet burde satse mye mer på å tilrettelegge arbeidsplasser for personer med funksjonshemminger. Og stille krav om innsats. Samme om du er innvandrer, arbeidsledig, eller ufør, De er på lønningslisten uansett. Er det ikke da bedre at en har en meningsfull hverdag med oppgaver og mennesker som bygger nettverk. Å komme hjem etter endt dag, og kanskje være trøtt medfører mindre fokus på alt som kunne vært bedre. Å bare sitte hjemme er jo nødt til å medføre depresjoner og følelse av å ikke bety noe for noen. Jeg skulle ønske jeg var statsminister i en flertallsregjering. 3 UKE: MX MX SPORT SPORT HUNDVÅGSENTERET HUNDVÅGSENTERET Tlf Åpent (09-17) MX SPORT SPORT SOLA SOLA MX Tlf Åpent (09-15) MX SPORT SPORT ST STADION MX ADION Tlf Åpent (10-18) STEENSLAND STEENSLAND SPORT, SPORT, Stavanger St avanger Straensenteret Tlf Åpent (10-17) LARS GAUTE GAUTE SPORT, SPORT, Varhaug Varhaug LARS Tlf Åpent 09-18/19 ( ) Tlf MX SPORT SPORT KILDEN KILDEN MX Tlf Åpent (10-18) MX RANDABERG MX51 SPORT SPORT RAND Tlf Åpent 10-19ABERG (10-15) MXSPORT SPORT KVADRAT MX SPORT LABYRINTEN MX LABYRINTEN Tlf.Tlf Åpent /19 (09-14) Åpent (10-18) Tlf Åpent /19 (09-14) OLLY SPORT, SPORT, HILLEVÅG OLLY Tlf Åpent HILLEV (10-15)ÅG MX TANANGER MX51 SPORT SPORT TA NANGER Tlf Åpent (10-16) MX SPORT SPORT ÅLGÅRD ÅLGÅRD MX SPORT STADION Tlf.MX Åpent (10-17) Tlf Åpent (10-17) Tlf Åpent (10-18) Tlf Åpent (10-18) Tlf Åpent (10-18) Tlf Åpent (10-15) Tlf Åpent (09-17) Str aensent eret Tlf Åpent (10-17) Tlf Åpent (10-15) Tlf Åpent (10-16) 1200 Jakken har avtagbar hette med feste for pelskant. Leveres i flere farger. MX SPORT SPORT KV KVADRAT MX ADRA T Tlf Åpent (10-18) Tlf Åpent (10-18) Bukse Tlf Åpent (09-15) MX SPORT SPORT BRYNE BRYNE MX Tlf Åpent /18 (10-15) Tlf Åpent /18 (10-15) Tlf Åpent 09-18/19 ( ) MX SPORT HUNDVÅGSENTERET MX SPORT S STEENSLAND SPORT, Stavanger LARS GAUTE Vi gjør oppmerksom på at77utvalget Tlf Åpent (09-17) Vi oppmerksom at utvalget oggjør farver kan varierepå i butikkene. og farver kan varier e i butikkene. Distributør: T. Fjelland & Co A/S Distributør: T. Fjelland & Co A/S Straensenteret Tlf Åpent (10-17) Vi gjør gjør oppmerksom oppmerksom på på at at utvalget utvalget og farver kan kan variere butikkene. Distributør: Distributør: T. T. Fjelland Fjelland && Co A/S Vi og farver varieremx ii butikkene. Co MX A/S SPORT KILDEN SPORT RANDABERG Gjesdal Tlf Åpent (10-18) Tlf Åpent (10-15) OLLY SPORT, HILLEVÅG MX SPORT TANANGER Tlf Åpe Tlf Åpe MX SPORT L Tlf Åpe MX SPORT Å

3 4 Bedriftsprofil UKE: UKE: Bedriftsprofil 5 Arkitektkontoret helen og hard har teiknet disse moderne boligene Det er attraktive boliger med særbreg Spennende boliger i Skadbergbakken med 90% husbankfinansiering Fremtidens hus med fremtidens byggeskikk høres vel interessant ut? Husbanken ble så begeistret over prosjektet at kjøper får finansiert hele 90% av kjøpesummen. Mange av Lokalavisens lesere er på jakt etter ny bolig, men det er ikke alltid like lett å finne den rette boligen. Det er mange hensyn å ta. Beliggenhet er viktig i forhold til både jobb, skole og fritidsaktiviteter. For mange er det også svært viktig at boligen bygges miljøvennlig og med moderne teknologi med tanke på blant annet oppvarming. Med hjelp av suksess-arkitektene Helen & Hard skal det nå bygges både leiligheter, flermannsboliger og eneboliger sentralt i Sola kommune. Selve boligprosjektet Skadbergbakken ligger sentralt til i Sola kommune med kort vei til det meste. Tomten ligger spesielt fint med tanke på sol på et lite høydedrag med fantastiske utsiktsforhold. Ifølge sivilarkitekt Ane S. Dahl hos arkitektkontoret Helen & Hard vil utbyggingsområdet bestå av 113 boliger, og bebyggelsen samles rundt 7-8 tun. - Vi har lagt veldig vekt på at hvert tun skal representere et eget nabolag, hvor det er lett å få kontakt med dine naboer. Feltet egner seg blant annet godt for barnefamilier, med mye innslag av grøntarealer og gode lekemuligheter. Området har et stort nettverk av gang og sykkelstier, sier sivilarkitekten til Lokalavisen. Passivhus gir lave driftskostnader Konseptet kommer egentlig fra Tyskland, der det første passivhuset ble bygd allerede i Et passivt hus kan ikke bruke mer enn 15 kilowattimer per kvadratmeter til oppvarming årlig, sier Sintef forsker Igor Sartori. - Passivhus er hus som benytter minimalt med energi til oppvarming. Energibehovet reduseres gjennom passive tiltak, som ekstra isolasjon og tetting av husets ytterflater. I tillegg brukes gjerne avanserte mekaniske luftesystemer kombinert med varmegjenvinningssystemer og varmepumper. For å oppnå dette utnytter en sollyset, ved blant annet å slippe inn sollyset gjennom store vindu. I tillegg er husene superisolerte. På Skadbergbakken brukes det hele 35cm isolasjon i alle yttervegger. Det er ikke uvanlig å beregne energikostnader i passive hus til bare 10-15% av ordinære energikostnader. Med andre ord: du sparer penger, og gjør noe godt for miljøet. Miljøprofilen merkes innvendig Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning og vannbåren varme til bad er standard. Boligene leveres med varmepumpe for varmegjenvinning fra grunnborring. Det er høyt under taket. 2,70 meter takhøyde gir god romfølelse i alle etasjer. Boligene har spennende vindusløsninger som gir mye lys. Husene blir bygget i massivt tre i alle yttervegger, gulver tak og innvendige bærevegger. Treveggene puster naturlig, og gir bedre inneklima som er spesielt viktig for allergikere. Alle boligene leveres også med full boligsprinkling. Det gir større trygghet for beboerne. God salgstart Det er meglerhuset Ottesen & Dreyer som selger prosjektet. - Vi har fått en svært god start sier Håkon Langseth og Torbjørn Mannes Johansen. - Vi la for kort tid siden ut byggetrinn 1 som består av 6 eneboliger og 21 små og store leiligheter, og har allerede solgt ut 6 av 6 eneboliger samt 10 av 21 leiligheter. Beliggenheten er kjempegod, og det er svært attraktivt å bo i Sola kommune. For mange er det viktig med kort vei til jobb, og her ligger alt til rette sier meglerne til Lokalavisen. Ny barneskole bygges like ved. Spennende arkitektur utformet av anerkjente arkitekter gjør det spesielt interessant for mange av kjøperne. Mange er på jakt etter ny bolig, og her er det endelig et prosjekt som er helt annerledes i forhold til alt annet. Vi har sjelden sett et mer gjennomført boligprosjekt, alt i fra arkitektur, miljøløsninger, standard og infrastruktur i nærområdet er svært gjennomtenkt. Dette blir en fantastisk fin plass å bo! Boligene finnes i størrelser fra leiligheter på 56m2 til eneboliger på nærmere 200m2. For de som ikke fikk sikret seg enebolig i denne omgang, kan meglerne opplyse om at byggetrinn 2 kommer for salg i løpet av høsten, og at interesserte kan registrere sin interesse allerede nå. Pilotprosjekt fra Husbanken Lokalavisen har vært i kontakt med Husbanken og snakket med overingeniør Jan Lundeby i Bergen. - Det er sjelden at husbanken stiller opp med 90% finansiering, men dette prosjektet er helt spesielt. Husbanken applauderer en slik utvikling, og gjør det som er mulig for at nyskapende boligprosjekter skal kunne realiseres. Skadbergbakken er interessant og har en egen originalitet og bryter med det som er vanlig å bygge. Det er viktig at anerkjente arkitektkontor deltar i å forme arkitekturen i boliger som bygges i Norge, sier Lundeby til Lokalavisen. Fremtidig bybane - Norge er lite flinke når det gjelder kollektiv transport sier eiendomsmegler Torbjørn Mannes Johansen. - Mange steder rundt omkring i verden ser du at nærhet til tog, trikk eller bane er svært avgjørende for beliggenhet og også verdi på bolig. I Rogaland vil vi om noen få år få bygd ut bybane som dekker byområdene. Første del av utbyggingen innbefatter Sola og Skadbergbakken, og den fremtidige bybanen vil få en stopp rett ved denne tomten som det nå skal bygges på. Det vil være svært attraktivt, sier eiendomsmegleren hos Ottesen & Dreyer. 10 minutters sykkelavstand til de fleste arbeidsplasser på Forus er også en fordel mange setter pris på. Barnehageplass Den ene leilighetsblokken bygges med en barnehage i 1. etasje, og skal stå ferdig allerede til august Det som er spennende her er at boligkjøpere har fortrinnsrett til barnehageplass. - Det blir en ganske stor barnehage med 88 plasser sier Elaine Kobbeltvedt som er prosjektansvarlig. Fra før driver de 4 barnehager i Bergen, 1 i Oslo og 1 i Skottland. - Vårt konsept er litt annerledes enn andre barnehager. Vi har egen gymsal som sikrer at ungene får mye fysisk aktivitet preget av lek og moro. I tillegg har vi faktisk egen produksjon av grønnsaker i vår egen kjøkkenhage og veksthus. Det er spennende og lærerikt for alle barn, og beliggenheten på Skadberg gir kort vei til naturopplevelser som blir en viktig del av dagen i barnehagen, sier Kobbeltvedt til Lokalavisen. Arkitekten Det er stavangerbaserte Helen & Hard som har stått for planleggingen og utformingen av Skadbergbakken. Firmaet er kjent for sitt store engasjement i moderne trearkitektur basert på energieffektive løsninger. Reinhard Kropf og Ane S Dahl har vært ansvarlige. Arkitekten er internasjonalt anerkjent og vant nylig konkurransen om å lage Norges paviljong til EXPO i Shanghai i Prekestolen Fjellstue er et av de siste ferdigstilte prosjektene signert Helen & Hard. - Aktiv bruk av naturen skaper liv, sier Reinhard Kropf. Det samme gjør spennende arkitektur. Vi har latt oss inspirere av naturen rundt Skadbergbakken, og utviklet boliger rundt tun som glir harmonisk inn i landskapet. Her får alle beboere utsikt i minst to retninger. Et liv i Skadbergbakken skal by på opplevelser, forteller arkitekten. Gode kjøpsvilkår Når ny bolig skal finansieres er det selvfølgelig viktig å oppnå best mulig betingelser. I dette prosjektet er det en unik ramme fra husbanken, som gjør at hele 90% av kjøpesummen finansieres med gunstige langiktige boliglån. Fra oktober er renten så lav som 2,3% på flytende, men det er også mulig å binde på 5, 10, eller 20 år. Nedbetalingstid kan være inntil 30 år. Det er også mulighet for å søke startlån via Sola kommune til toppfinansiering av kjøpesummen. Ifølge utbygger er det kun kr som skal betales ved inngåelse av kontrakt. Resterende betales ved innflytting. FAKTA: Ottesen & Dreyer HVA: Eiendomsmeglere AKTUELL MED: Nytt boligfelt i Skadbergbakken KONTAKT: Håkon Langseth tlf Torbjørn M Johansen tlf Rudolf Ottesen tlf Web: FORTJENER DIN BEDRIFT EN SPENNENDE PRESENTASJON I LOKALAVISEN - RING FORTJENER DIN BEDRIFT EN SPENNENDE PRESENTASJON I LOKALAVISEN - RING

4 6 UKE: UKE: at det har vært best å bruke uføretrygd fremfor ledighetstrygd ved nedbemanning i bedrifter utenfor de mest sentrale strøkene, istedenfor å få folk til å flytte. Dette har vært en villet politikk, sier han. - Vi trenger et spark i baken. Hver gang vi lar et menneske i yrkesaktiv alder gå på uføretrygd, istedenfor å få vedkommende inn i en eller annen form for ordinært tilrettelagt arbeid, er det en fallitterklæring overfor de personene det gjelder. Og det er samfunnsøkonomisk sløsing, sier han. Den enkelte er også tjent med å ha oppgaver, og et sosialt nettverk som du opprettholder når du er i arbeid. Trenger egentlig noen å være ufør i Norge? arbeidere betaler Norges uføreregning mennesker er uføre og kostnadene for samfunnet har økt betydelig de siste årene. Det er bekymringsfullt at tendensen ikke ser ut til å bli bedre. Ingen land har høyere skattetrykk enn i Norge. Skatt er ikke bare det du betaler over lønnslippen, men alt fra bensinavgift, ordinær moms på 25% på alt du kjøper, tv lisens, alkoholavgifter etc. Mens samfunnet flyter over av oppgaver som må løses, har vi greid kunststykket å erklære nesten mennesker som ufør og ute av stand til å gjøre noe som helst. Dette koster. Unormalt mange Hver eneste skattekrone fra over nordmenn må til for betale Norges unormalt mange uføretrygdede. Med verdens største andel av syke og uføre betaler den norske stat hvert år ut gigantiske summer i trygder og pensjoner. I 2008 betalte Staten ut 56,53 milliarder kroner i uføreytelser for de rundt personene som er uføre. Til sammenligning var det norske statsbudsjettet for 2008 på 778 milliarder kroner. Samlet ble det betalt ut 107,6 milliarder kroner i inntektssikring ved sykdom, uførhet og rehabilitering. Du betaler regningen I snitt betalte norske lønnsmottagere i underkant av kroner i skatt i Det krever dermed skattepengene til over nordmenn bare for å betale for uføreutbetalingene. Det betales ut nesten kroner per person som er ufør. Noen av disse pengene får staten riktignok tilbake i form av skatt fra mottakerne. Offisielt har Norge en arbeidsledighet Selv om du sitter i rullestol er det mange jobber du kan utføre på tre prosent. I virkeligheten mottar nesten en fjerdedel av nordmenn i arbeidsfør alder en eller annen form for trygd. Arbeidsledigheten er høyere - Jeg har sagt lenge at de offisielle norske tallene for arbeidsledighet ikke sier noen ting om den reelle arbeidsledigheten i Norge, sier Professor Victor Normann til DN. - Dels fordi vi vet at uføretrygding i store deler av landet har vært brukt som et alternativ til ledighetstrygd, spesielt for eldre arbeidstagere, og dels fordi vi i stor grad har parkert arbeidssøkere på attføringstiltak, sier Normann. Han peker på at det har vært mye offentlig debatt og synliggjøring av den massive mengden personer i yrkesaktiv alder som er på trygd, men som i prinsippet kunne jobbet. Samfunnet sløser - Vi har brukt uføretrygding fremfor ledighetstrygding for å lette omstillinger. Man har ment Tilrettelegging er viktig - De offisielle norske tallene for arbeidsledighet sier ikke noen ting om den reelle arbeidsledigheten i Norge, mener Victor Normann. Han mener at det ikke er tvil om at Norge trenger alle de årsverkene som er parkert utenfor arbeidslivet, særlig fremover. At en aktiv inkluderingspolitikk er noe av det samfunnsøkonomisk mest fornuftige vi kan foreta oss, er det heller ikke tvil om. - Det er veldig stor bevissthet rundt dette. Alle har snakket pent om inkludering i ti år. Men vi må ville midlene, det er ikke nok å ville målet. Noen av grepene må være at vi må innse at mange av de som ikke jobber ikke er i nærheten av å ha 100 prosent arbeidsevne, det betyr at vi må satse mye mer på tilrettelagte arbeidsplasser utenfor det ordinnære arbeidsliv, og vi må gå mye lengre i å gi lønnstilskudd, sier han. Må love å ikke gjøre noe Normann foreslår i tillegg en gjennomgang og en reform av trygdesystemet på lengre sikt. - Ikke fordi betingelsene er for gode, det tror jeg ikke de er, men fordi vi i dag har som et grunnprinsipp for trygd at man må love å ikke gjøre noe, sier han. - Hva med Navs innføring av arbeidsavklaringspenger neste år? - Det er så lite og smått, man er så redd. Det er to typer feil man kan gjøre, man kan komme til å gjøre noe som ikke virker helt etter hensikten, og så blir man kritisert. Alternativt kan man la være å gjøre noe, og da blir man ikke kritisert. I Norge er vi litt for redde for å gjøre feil nummer en, og glemmer hvor alvorlige konsekvensene av feil nummer to er. Vi trenger mer dristighet i virkemiddelbruken, sier han. Foto: Colourbox Kilde: DN Tlf. Tlf: Madlaveien - 5 (Kannik) 4008 STAVANGER Lærdoktor n Forlenger livet til dine skinnmøbler. Verkstedet hvor du kan få reparert og fargefornyet dine skinnmøbler og skinnklær. Har du falmede, slitte, sprukne skinnmøbler? Vi kan hjelpe deg! Vi restaurerer, fargebehandler, trekker om og reparerer rimelig dine skinnmøbler. Som vil fremstå som nye og som du vil få glede av i enda mange år. Vi henter og bringer. Giovanni har 20 års erfaring i behandling og preparering av skinnprodukter. Velkommen til vårt showrom. Her gleder vi oss til å vise deg vår parkettkolleksjon. Her vil du finne et utvalg som vil begeistre, overraske og kanskje også sjokkere. Gulv er vårt fag og det håper vi du vil merke. Engasjement og ærlighet er nøkkelordet for våre medarbeidere. Bygg 50 er valgt som leverandør til mange prestigeprosjekter og vi er stolt av å være leverandør til det unike prosjektet himmelromet. Stavanger, Sandvikvn 9, Hillevåg Tlf GULV ER VÅR LIDENSKAP

5 8 UKE: UKE: Hunden var mat før den ble venn For mange er hunden en viktig del av familien. Men verdens største hundestudie avslører at menneskets beste venn kan ha blitt temmet fordi vi ville spise den. I løpet av de siste årene har ulven blitt temmet og alet opp til menneskets beste venn. Alle hunderaser - fra den knøttlille Chihuahuaen som lever i dyre håndvesker, til den gigantiske St. Bernard som kan veie opp mot 120 kilo - stammer fra ulven. Til nå har man ikke helt greid å forstå hvordan ulven endte opp som menneskets beste venn, men verdens største hundestudie antyder at det ikke var kos eller vakthold, men hundekjøttet som gjorde at vi begynte å ale den opp. - Alle hunder har ett felles utgangspunkt, og dette har vi nå sted- og tidfestet, sier Peter Dagens hunderaser hadde vært utrygge med sine forfedre Savolainen som ledet studien, til forskning.no. Alle hunder er i slekt Forskere fra Kungliga Tekniske Høgskolan i Stockholm har testet arvestoffet hos hunder i ulike deler av verden og funnet ut at det ser ut som om alle er i slekt. Mitokondrien er en del av cellen som inneholder sitt eget arvestoff. Dette arvestoffet nedarves bare fra mor til barn. Det gjør det mulig å følge morslinjene tilbake i tid. De svenske forskerne mener analysen deres beviser at alle dagens hunder stammer fra temming av ulv et sted sør i Kina for under år siden. - Dette er en del av verden hvor det aldri har vært tabu å spise hund, og tanken om at den kan ha blitt temmet for å bli brukt som mat kommer egentlig av seg selv, sier Savolainen. Spredde seg som vakt og trekkhund Han mener at menneskene etter hvert begynte å fange og ale opp ulv for å spise dem, men legger til at hundens spredning til alle verdens kontinenter også skyldes at de ble brukt til å dra sleder og holde vakt. - Det interessante er at nå som vi har identifisert stedet og tidspunktet for når hunden ble temmet, så kan arkeologer begynne å grave og se om de finner noen spor, avslutter han. De tidligste arkeologiske hundefunnene til nå viser at mennesker i Sør-Øst Asia bodde sammen med hunder allerede for år siden. I Europa skjedde det først for år Mange i Rogaland er glad i sine hunder siden og i USA er det funnet bevis for hundehold for år siden. Kilde: Forskning.no Foto colourbox Fortvilet over noen kilo for mye? Det er ikke sikkert at det ikke er godt for noe. En studie fra Canada viser at overvektige mennesker har en større sjanse for å leve lenger enn folk med normal vekt. Dårligst sjanse har de ekstremt undervektige. Litt ekstra på kroppen kan være godt for livslengden, viser ny undersøkelse. Farene ved overvekt er godt dokumenterte i vitenskapen, og det snakkes om en fedmeepidemi på verdensbasis som følge av at vi alle blir feitere. Nå viser det seg imidlertid at det kan være en fordel å være Noen kilo ekstra kan være bra Litt tykke lever lenger litt tyngre over baken, innenfor rimelighetens grenser i alle fall. En studie gjennomført i Canada viser at ikke bare har ekstremt under- og overvektige større sjanse for å dø tidligere enn normalvektige. Den viser også at de overvektige har større sjanse for å leve lenger enn folk innenfor normalen. - Det er ikke overraskende at ekstrem undervekt og ekstrem overvekt øker risikoen for å dø, men det er overraskende at det å ha litt ekstra på kroppen kan gi en fordel for livslengden, sier David Feeny, en av forfatterne av studien. Sammenligning over 12 år Studien, som ble publisert på nettet i tidsskriftet Obesity, har sett på forholdet mellom vekt, målt med KMI (kroppsmasseindeks) og død blant voksne kanadiere over en 12-årsperiode. Den er basert på tall fra den nasjonale helseundersøkelsen som utføres hvert andre år i Canada. Og tallenes tale er klar: Om du er overvektig har du 17 prosent sjanse for å leve lenger enn folk med normalvekst, viser studien, som er et samarbeidsprosjekt mellom flere kanadiske institutter. Verst er det for de undervektige, som har en 70 prosent større sjanse for å dø, fulgt av ekstremt overvektige som har en 36 prosent større sjanse. Kiloene beskytter de eldre Dette er den første kanadiske studien som viser en sammenheng mellom lettere overvekt og sjansen for å leve lenger. Imidlertid viste en amerikansk studie, publisert i 2005 i Journal of the American Medical Association, lignende resultater. De sykelig tynne har minst sjanser for å leve et langt liv. Forskerne konkluderer ikke med hvorfor det er slik i studien, men de har fortsatt noen teorier om hva grunnen kan være: - Det er mulig at noen kilo ekstra faktisk beskytter gamle mennesker ettersom helsen forverres, sier Mark Kaplan, en av de andre forskerne som deltok. Undervekt og underernæring henger ofte sammen, og kan i tillegg føre til svekket immunforsvar, dårligere fysikk og dårligere mental kapasitet. Mellom 20 og 50 prosent av eldre pasienter ved helseinstitusjoner i Norge lider av underernæring. Hold deg til normalvekten uansett Studien betyr allikevel ikke at du burde begynne å spise burgere dersom vekten din er innenfor normalen på KMIskalen, påpeker forskerne. - Studien vår så kun på dødelighet, ikke på livskvalitet, forteller Kaplan. Det finnes mange negative konsekvenser forbundet med overvekt, inkludert høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes, sier han. Undersøkelsen var kontrollert for faktorer som alder, kjønn, fysisk aktivitet og røyking. Foto: Colourbox Kilde: Forskning.no Finanskrisen gjør at færre skifter jobb. Tør ikke bytte jobb Mange i faste stillinger tør ikke bytte jobb. Frykter at nyansatte er de første som må gå. Finanskrisen førte til full bråstopp i jobbshoppingen. Og selv om arbeidsmarkedet nå er bedre, vil ikke folk i faste jobber ta unødige sjanser. Vi vet at mange lar være å søke på nye jobber fordi de frykter at de blir de første som må gå dersom bedriften må innskrenke. Men det er ingen grunn til overdreven frykt for nedskjæringsspøkelset, sier Hilde Lekven, regiondirektør Vest i Adecco. Hun mener bedrifter som ansetter nye medarbeidere nå, har tenkt særdeles grundig gjennom behovet. Bedriftene søker ikke etter nye medarbeidere dersom det er fare for nedskjæringer. De som søker etter nye medarbeidere nå, har et reelt behov for ny arbeidskraft. Trygghet viktigst Adecco formidler hvert år flere tusen faste jobber og merker tydelige endringer i arbeidstakernes holdninger til jobb. Veldig mange, også folk med høy utdanning og flere års praksis, søker seg nå til jobber i stat og kommune. Dette var helt uvanlig i oppgangstidene som nå ligger bak oss. Da trakk høyere lønninger og fete bonuser i privat næringsliv, sier Lekven. De som er aktive på arbeidsmarkedet nå, er ofte folk som jobber i bedrifter med dårlig ordretilgang. De søker nye og tryggere jobber før nedskjæringene kommer. De vil vite om jobben de har lyst på er en stilling som arbeidsgiveren satser på. Er det en jobb å bli værende i? Lønn og andre betingelser er mindre viktig. De spør i stedet om arbeidsgiveren er solid og sjekker at bedriften ikke står foran nedskjæringer, sier Lekven. Sjekk sjefen Lekven mener det er blitt vanskeligere å gi generelle råd til folk som vurderer å bytte jobb. Listen over ting du må sjekke er blitt mer situasjonsavhengig. Hva som er lurt avhenger av hvor du bor, hva slags jobb du har og situasjonen for selskapet og bransjen du jobber i, sier hun. Men ønsker du å bytte arbeidsplass, bør du tenke gjennom hva slags miljø du trives i. Sjekk hva selskapet du søker jobb i står for og hvordan arbeidsmiljøet er. Spør hvilke muligheter du har til å utvikle deg videre i jobben. Og sjekk hva slags leder du vil få på den nye arbeidsplassen, oppfordrer Adecco-direktøren. Tekst: Elin Bjørnsson Foto: Colourbox Country Classic Metropolitan MATCH DITT DRØMMEBAD VIllERoy & BoCH presenterer FlIsER og sanitærporselen på ETT og samme sted. oppnåelig perfeksjon. Finn din stil i vårt sortiment. Vi gjør det enkelt å velge kvalitet & helhet ved å tilby både fliser og sanitærporselen fra våre ulike stiler. sig. Halvorsen As Bedriftsveien 14, Vibemyr 4313 sandnes Tlf Uansett hva du velger er du garantert den perfeksjonen du og badet ditt fortjener. Finn din stil Mix & Match. Easy Tilbudet gjelder kun via din lokale Villeroy & Boch forhandler: PÅ FLISER & SANITÆRPORSELEN I SEPTEMBER & OKTOBER

6 10 Bedriftsprofil UKE: UKE: Bedriftsprofil 11 Moderne på Myklaberget Studiolleilighet med hems Stavanger BOL utvikklet et kvalitetprosjekt med fantastisk utsikt Flotte nye leiligheter i Myklaberget Panorama Trøtt og lei av stort hus og stor hage? På jakt etter noe nytt og spennende? Da bør du studere prosjektet Myklaberget Panorama. Stavanger Boligbyggelag presenterer byggetrinn 1 som består av 26 terrasseleiligheter. Hva om du nå tok deg tid til å tenke igjennom bosituasjonen din? Er du ung og på jakt etter en stilig studioleilighet med hems og takhøyde 4,5 meter? Eller er du godt voksen og ønsker et enklere liv i en ny topp moderne leilighet med kjempestor terrasse. Ifølge salgskonsulent Elisabeth Helliesen i Stavanger Boligbyggelag er det sjelden utbyggere kan tilby en beliggenhet med tilsvarende utsikt som i dette prosjektet. Utsikt betyr mye for trivsel Selve tomten ligger i Sola kommune, nærmere bestemt Røyneberg, forteller Helliesen til Lokalavisen. - Vi har jobbet lenge med dette prosjektet, og det er kjekt at det nå endelig er salgsklart. Det blir ikke bedre enn dette. Det er ikke uten grunn at vi har valgt navnet Panorama. Her får du fantastisk utsikt mot fjell i øst og hav i vest. Det ligger perfekt til. Vår erfaring er at kjøpere er svært opptatt av utsikt, og ikke minst at mange vil ha noe nytt. Våre leiligheter er svært praktiske og arealeffektive, sier Elisabeth Helliesen. Myklaberget vil bli et ettertraktet sted å bo. Selve prosjektet - Myklaberget Panorama består av to bygg med til sammen 26 leiligheter, forteller Leiv Inge Stokka i Eiendomsmegler 1. - Leilighetene varierer i størrelse fra kvm. Du finner leiligheter med 1-3 soverom, og alle har gode terrasser. Parkeringen skjer i lukket anlegg i underetasjen med heis opp til leilighetene. Byggene går over 3 etasjer. Og leilighetene har meget bra solforhold, fantastisk utsikt, og kort vei til store friområder. Etter at trinn 1 er ferdig, skal det bygges 16 rekkehus og 9 eneboliger. Byggestart ser ut til å kunne bli ca årsskifte, og forventes ferdige ca våren 2011, sier Stokka til Lokalavisen. 4,5 m takhøyde - Leiligheten er ganske forskjellige, sier Elisabeth Helliesen. Og noen skiller seg litt ut. De små tøffe studioleilighetene som går over 2 plan, har faktisk takhøyde på 4,5 m i stuen. Det viktigste er kanskje at du også får vindu som går over 4,5 meter. Disse leilighetene får et fantastisk lys og blir svært spennende. Ved inngangspartiet er det en kjekk vinterhage. Alle leilighetene har store vindusflater og romslige balkonger og terrasser. Leilighetene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning, og kjøkken og bad leveres i topp kvalitet. Takterasse på 59 m2 - Har du bodd et sted uten gode muligheter for å sitte ute, spør Leiv Inge Stokka. - Jeg kan love deg at det ikke er bra. På Myklaberget Panorama har de øverste leilighetene fantastiske terrasser, og den største er på hele 59 m2. De 2 neste er på 38 m2 og 35 m2. Utearealene på disse leilighetene gir deg fantastiske muligheter for det gode liv på varme sommerdager, og du får rikelig anledning til å nyte den gode utsikten. Og så Leiv Inge Stokka og Elisabeth Heliesen slipper du å slå plenen, samtidig som du har muligheter for å ha utehage, sier Stokka i Eiendomsmegler 1. Arkitektens vurdering - Tomten er et markert utkikkspunkt, og det har vært viktig for oss å tegne boligene slik at de glir godt inn i terrenget, sier arkitekt Karen Ane Jonassen hos Aspan Viak. - For å unngå å få en lang kompakt fasade, har vi delt opp boligene slik at de får terrasser og utearealer mellom selve boligene. Det er veldig spesielt at ingen av leilighetene er helt like. Variasjonene er store og dermed så mener vi at det kan passe til alle grupper av boligkjøpere. Hver bolig har sin egen private inngang og sitt særegne uteareal. Det blir nesten som om du har en enebolig, men slipper alt vedlikehold med hus og hage, sier arkitekten. Fornøyd kjøper fra Sola Karin F. Bjåstad var den første som kjøpte seg i bolig i Myklaberget Panorama. Men særlig langt flytter hun ikke. Den nye leiligheten ligger bare et steinkast fra hvor hun i dag har en stor enebolig. - Røyneberg er en uoppdaget perle forteller Karin, som i flere år har gått og ventet på at det skulle bygges boliger på Myklaberget. Fra den nye leiligheten vil hun få utsikt til Dale og Gandsfjorden i Øst, Jæren i sør, Nordsjøen og Hafrsfjord i vest og Stavanger og Ryfylke i Nord. Karin underviste i mange år på Sola Videregående skole, men i dag er hun pensjonist og ser fram til en enklere hverdag i en lettstelt moderne leilighet. Med kort vei til det meste Velger du en bolig på Myklaberget, flytter du inn midt i hjertet av vår region. Kort vei til Sola sentrum. Kort vei til Forus, og bare noen få minutter til flyplassen. For mange som jobber på Forus, er det svært viktig å redusere tiden det tar å komme seg til og fra jobb. Nær flotte turområder, med perlen Solastranden som et høydepunkt. Kort vei til det meste, men likevel litt ute på landet. Sola kommune har god økonomi og har vært en foregangskommune med å legge forholdene til rette for kommunens innbyggere. En seriøs og erfaren utbygger - Det er viktig å ha en utbygger som gjør en skikkelig jobb sier salg og markedsansvarlig Tor M. Simonsen i Stavanger Boligbyggelag. - Vi har 60 års erfaring og har bygd over boliger i regionen. Vår lange erfaring, og bygging av boliger med høy teknisk kvalitet, har gitt oss et godt omdømme. Det er trygt å kjøpe bolig av oss, sier Simonsen. - Vi velger de aller dyktigste av entrepenører og underleverandører, og har egen teknisk stab som følger alle prosjektene. Det betyr at kundene får høy standard og gode tekniske bygg med lang levetid, sier Tor M. Simonsen til Lokalavisen. Det gode liv på takterassen FAKTA: Stavanger Boligbyggelag HVA: Distriktets største Boligbyggelag AKTUELL MED: Nye terrasseleiligheter KONTAKT: Elisabeth Helliesen tlf: (SBBL) Leiv Inge Stokka tlf: (Em1) Web: FORTJENER DIN BEDRIFT EN SPENNENDE PRESENTASJON I LOKALAVISEN - RING FORTJENER DIN BEDRIFT EN SPENNENDE PRESENTASJON I LOKALAVISEN - RING

7 12 UKE: UKE: Ett av tre gårdsbruk lagt ned siden 1999 Antall gårdbruk ble redusert med nesten sju bruk hver eneste dag mellom 1999 og Fulldyrket jordbruksareal minket med dekar i perioden. Samtidig går utviklingen mot større jordbruksbedrifter og mer jordleie. Fra 1999 til 2008 gikk antall gårdsbruk i Norge ned fra til Nedgangen tilsvarer en gjennomsnittlig årlig nedgang på 3,4 prosent, eller nesten sju gårdsbruk per dag. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Men det er store variasjoner innenfor perioden. Etter 2003 har nedgangen avtatt, og fra 2007 til 2008 var den nede på 2,2 prosent. Minst jordbruksdrift i egen regi Det er om lag landbrukseiendommer med jordbruksareal i Norge. I 2008 ble det drevet selvstendig jordbruksdrift på vel en fjerdedel av disse eiendommene. Følgelig er jorda enten leid bort eller gått ut av drift på tre fjerdedeler av eiendommene. Selv om det ikke drives selvstendig jordbruksdrift på en eiendom, kan den være bebodd, og det kan drives annen næringsvirksomhet, for eksempel skogbruk. I 2007 var det fast bosetting på 61 prosent av eiendommene uten selvstendig jordbruksdrift, mot 94 prosent på eiendommene der det ble drevet jordbruk i egen regi. Sauehold er viktig for mange Nedgang i jordbruksareal I perioden var 2001 året med størst jordbruksareal i drift, til sammen 10,47 millioner dekar. Senere har arealet minket for hvert år og var 10,24 millioner dekar i 2008, sier statistikkrådgiver Ole Rognstad i SSB. Det er flere årsaker til nedgangen: I perioden ble dekar jordbruksareal godkjent omdisponert til andre formål, for eksempel boliger, annen bebyggelse, samferdselsformål, friområde/golfbane eller skogplanting. I tillegg skjer det omdisponering innenfor jordbruket, for eksempel bygging av nye driftsbygninger. Videre fører utviklingen med større jordbruksbedrifter samt større maskiner og redskaper til at små jorder, avsidesliggende jorder, dårlig grøftede jorder og lignende i økende grad ikke brukes. Å drive landbruk betyr store investering i utstyr Størst nedgang i Hordaland Jordbruksarealet deles ofte i tre hovedtyper: fulldyrket areal, overflatedyrket areal og innmarksbeite. Fulldyrket jordbruksareal er areal som kan pløyes, og dermed kan brukes til dyrking av forskjellige vekster, avhengig av klima. Overflatedyrket areal består av eng til slått eller beite. Det fulldyrkede jordbruksarealet har minket i perioden , fra 8,87 millioner dekar til 8,49 millioner dekar, forteller Rognstad. Samtlige fylker har hatt nedgang, men Hordaland skiller seg ut med en nedgang på hele 16 prosent. Mer jordleie - Gårdsbrukene øker i størrelse hovedsakelig ved leie av jordbruksareal fra eiendommer der egen jordbruksvirksomhet er lagt ned, sier Rognstad. De fleste brukerne som leier jordbruksareal, eier i utgangspunktet en eiendom med jordbruksareal, og det leide arealet omtales vanligvis som tilleggsjord. Andel jordbruksareal som leies, både tilleggsjord og annen leie, har økt fra 31 prosent av jordbruksarealet i drift i 1999 til 40 prosent i Økologisk jordbruk øker I Stortingsmelding nummer 19 om norsk landbruk og matproduksjon er det nedfelt en målsetting om at ti prosent av det totale jordbruksarealet i løpet av en tiårsperiode skal være omlagt til økologisk drift, forutsatt at det er grunnlag for dette i markedet. I 1999 ble 2,5 prosent av gårdsbrukene helt eller delvis drevet økologisk eller var under omlegging til økologisk drift. 1,8 prosent av jordbruksarealet var omlagt eller under omlegging. I 2008 var omfanget økt til 5,5 prosent av gårdsbrukene og 5,1 prosent av arealet. - Gårdsbrukene med økologisk drift nærmer seg de konvensjonelle gårdsbrukene i størrelse. I 2008 var gjennomsnittsstørrelsen 193 dekar økologisk areal og areal under omlegging, forteller Rognstad. Nye organisasjonsformer øker Gårdsbruk drevet av personlig bruker er den dominerende måten å organisere jordbruksvirksomhet på i Norge. Etter 1999 har imidlertid antall ansvarlige selskap økt fra 500 til Utviklingen må ses i sammenheng med en økning i antall samdrifter innenfor melkeproduksjonen og endringer i regelverket for produksjonstilskudd i 2002, der det ble åpnet for omfattende samarbeid innenfor alle typer produksjoner, sier Rognstad. Samdrift innenfor melkeproduksjonen er ofte organisert som ansvarlig selskap. I 2008 var det samdrifter med melkekyr, og 27 prosent av alle norske melkekyr tilhørte en samdrift. Samdriftene hadde i gjennomsnitt 36 melkekyr, mot 17 melkekyr på øvrige gårdsbruk med melkeproduksjon. Foto: Colourbox Kilde: Statistisk sentralbyrå Slapp av nyt utsikten. La tankene fly. Du reiser med Kystbussen. Foto: Tom Haga BIG BITE SUBMARINES AS Skal levere publikum et ettertraktet kvalitetsprodukt til markedes laveste pris. Vi er et franchiseforetak med individuelle franchisetakere lokalisert på hvert utsalgssted. Hovedkontoret ligger i Trondheim, og i Stavangerområdet har vi fire butikker; Stavanger Storsenter, Kilden, Madla, og Vågen LEDIG STILLING SOM DAGLIG LEDER Nye franchisetakere søkes til etablerte Big Bite utsalgssteder i Stavanger området. Du vil være selvstendig næringsdrivende i en erfaren organisasjon som vil at du skal lykkes. Vi kan tilby et godt innarbeidet konsept som er et sunt og smakefullt alternativ for våre kunder. Du vil som daglig leder ha mulighet for god inntjening, samt faglig og personlig utvikling i et hektisk arbeidsmiljø. For å se hele annonsen og registrere CV: Ytterligere opplysninger fås ved å kontakte NextJob AS, v/grethe Aasen Mob Søknad senders snarest til Med Kystbussen reiser du enkelt fra sentrum til sentrum. Vi kjører hver time fra Bergen og Stavanger. Flere av avgangene er direkteruter. Rutetider og de rimeligste billettene finner du på kystbussen.no.

8 14 UKE: UKE: Bedriftsprofil 15 La hverdag være hverdag, og utforsk deg selv og din partner. Du vet at du fortjener det. Et lite avbrekk uten småbarn og husvask. Rusle rundt i Stavangers mange koselige gater. Kjøpe reker i Vågen, og et glass vin på en uterestaurant. God tid til shopping, museumsbesøk, eller et godt måltid på en av Stavangers mange gode restauranter. Innsjekk er når du vil, champagnen er uansett kjølt ned. Når du åpner døren til rommet er peisen tent og sjokoladen ligger klar. Prøv våre fantastiske senger, som ingen andre i hele Norge har. La inntrykkene komme, og husk at det er lov å la seg friste. Ikke tenk på utsjekk. Du har god tid til alt. Nyt en lang frokost og ta kaffekoppen med på rommet eller utenfor hotellet. Kanskje skulle du bli en natt til? Det er lov å feire kjærligheten og hverandre på Myhregaarden Hotell. For 2 netter er prisen pr natt kr og da er champagnen inkludert. Har du bare behov for 1 natt er prisen Du kan selvsagt få oppholdet uten champagne, og da reduserer vi prisen. Ring oss i dag på telefon for å reservere rom. Besøk oss gjerne på nettet, En kropp i balanse har miljøet som skal til for å forbygge og opprettholde god helse og for å bekjempe sykdommer. Vi har tatt i bruk nye vitenskapelige metoder for å analysere blodet blodcellenes livsmiljø vi legger opp et personlig og individuelt kosthold som gjør at kroppen kan bekjempe plager. Ny teknologi innen helse I 25 år har forskeren dr Robert O. Young forsket på cellulær ernæring. Han har sett både på blodcellene og blodcellenes miljø. På bakgrunn av blodprøver har han kartlagt cellenes miljø, funnet mønstre og lært å tyde disse i forhold til helse og endring i kroppens miljø. Svært enkelt forklart, kan en si at dr Young har funnet en underliggende, felles årsak til sykdom, og en metode til å styrke kroppens helse og energi gjennom å opprette en riktig syre/base balanse. Tanken om betydningen av blodcellenes miljø, er gammel, men det er først med dr Young at metoden har fått et moderne og vitenskapelig fundament. Mikroskopi nøkkelen til å forstå Kevin Frøystad og Kate Heng er begge utdannet i Mikroskopi, dr. Youngs analysemetode. Den går ut på at friske og tørkede blodprøver legges under et kraftig lysmikroskop som er koblet til en datamaskin. Ved å forstørre prøvene flere tusen ganger kan en se kvaliteten på blodcellene og miljøet rundt. En utdannet mikroskopist vil da se hvilke tiltak og endringer som må settes inn for å endre cellemiljøet. Kunnskap, kosthold og livsstil Både Kate og Kevin har funnet veien til Mikroskopi gjennom egne opplevelser og erfaringer. Begge opplevde alvorlig sykdom i familien og lette etter alternative behandlingsformer da skolemedisinen ikke fant tilfredsstillende løsninger. - Deretter prøvde vi metoden på oss selv og opplevde store forbedringer i helse og livskvalitet. Etter utdanning åpnet vi hver egen praksis og kan i dag vise til svært gode resultater. Les mer om hva våre klientene forteller, på nettsidene. Mer energi i hverdagen - Slapphet, mangel på energi og plager i forbindelse med for eksempel overgangsalder, er en hyppig årsak til at folk oppsøker oss. Gjennom mikroskopi kan vi se ubalanse i blodbanen og identifisere bakterier, krystallsamlinger, soppsporer og andre negative stoffer. Endrede kostplaner og oppfølging gir oppsiktsvekkende gode resultater. Lindring av plager - Mange av våre klienter oppsøker oss på bakgrunn av generelle slapphetstilstander, overvekt og plager som følge av kjente sykdommer og allergier. Vi har hatt pasienter med alt fra fotsopp til HIV. Samtidig er det mange som tenker forebyggende og velger å ta analysene for å legge opp til et kosthold som forebygger sykdom. Smertereduksjon ved alvorlig sykdom - En av de tingene som har vært oppløftende, er de gode resultatene vi har hatt i forbindelse med smertelindring hos Kevin Frøystad og Kate Heng får gode tilbakemeldinger på arbeidet sitt Forebygging er det viktigste for god helse mennesker med alvorlige diagnoser som bl. a. kreft og MS. Vi har tilbakemeldinger på smertelindring ved alvorlige diagnoser, men understreker at alvorlige sykdommer alltid skal behandles i samarbeid med lege. Flere leger har henvendt seg til oss og bedt om informasjon om denne behand-lingen. Mange gode tilbakemeldinger - Vi arbeider tett med våre klienter, tar oss god tid og gir bred veiledning i helsespørsmål. For å oppsummere tilbakemeldingene, går det på mindre tretthet, reduserte smerter i ledd, bedre søvn, mindre svettetokter, stabil vekt og stabilt blodsukker. På vår nettside kan dere lese flere brev fra mennesker som har fått hjelp med våre metoder. Møt dr. Young 3. oktober -Vi har vært så heldige å få dr Young over til Stavanger for å holde foredrag i Stavanger Forum 3. oktober kl Young har tre doktorgrader (mikrobiologi, kjemi og ernæring) og fem forskningsgrader, og han regnes som en av de aller fremste spesialistene innen sitt felt. Han har oppnådd anerkjennelse for sin forskning på diabetes, kreft, leukemi og AIDS. Dr. Young er mest kjent i Norge for boken ph Mirakelet. I følge Neil Solomon, M.D., Ph.D., tidligere forskningssjef på John Hopkins University kan Dr. Young være på terskelen av en ny biologi, hvor prinsippene kan revolusjonere den biologiske og medisinske verden. Alle er velkommen, billetter 100,- i døren, eller kontakt Kevin/Kate. Mer informasjon finnes på våre nettsider. Tekst: Pål Larsen FAKTA: Mikroskopister og helseveiledere HVEM: Kevin Frøystad og Kate Heng Mikroskopister og helseveiledere KONTAKT: Kevin Frøystad Sør Kolnesv. 116 B, 4050 Sola Mob: KONTAKT: Kate Heng Skeibakken Sandnes Tlf.: Mob.: FORTJENER DIN BEDRIFT EN SPENNENDE PRESENTASJON I LOKALAVISEN - RING

Moderne leiligheter, Vikevåg - Rennesøy

Moderne leiligheter, Vikevåg - Rennesøy Moderne leiligheter, Vikevåg - Rennesøy midgardrennesoy.no Sentrale leiligheter Midgard var det vakre og frodige stedet de norrøne guder skapte for at mennesker skulle kunne leve sammen i fred og fordragelighet.

Detaljer

KLEPPEVARDEN VEST. Klepps flotteste område UNIK UTSIKT 23 LEILIGHETER. fra 58-118 m 2. innglassede balkonger. Innvendig parkering og ankomst

KLEPPEVARDEN VEST. Klepps flotteste område UNIK UTSIKT 23 LEILIGHETER. fra 58-118 m 2. innglassede balkonger. Innvendig parkering og ankomst BOLIGER FRA TEAMBYGG BB 13A - 13B UNIK UTSIKT innglassede balkonger Innvendig parkering og ankomst Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST 23 LEILIGHETER fra 58-118 m 2 2 Innholdsfortegnelse 2 Om Klepp

Detaljer

Lavenergi leiligheter i særpreget boligområde

Lavenergi leiligheter i særpreget boligområde SANDANGERSVINGEN 5 SKADBERG, SOLA Lavenergi leiligheter i særpreget boligområde LEILIGHETER Illustrasjon SKADBERG Sandangersvingen 5 BLOCK WATNE Illustrasjon Bo i lekker og moderne leilighet i Sandangersvingen

Detaljer

Skadbergtunet B1, Sola. Store familieboliger med meget sentral beliggenhet

Skadbergtunet B1, Sola. Store familieboliger med meget sentral beliggenhet Skadbergtunet B1, Sola Store familieboliger med meget sentral beliggenhet Stavanger Visste du at Skadberg på Sola bare er 8 minutter unna - på sykkelsetet? Sola golfklubb Faktisk så er det aller meste

Detaljer

Hus D. 24. april 2014. www.jessheimpark.no

Hus D. 24. april 2014. www.jessheimpark.no Hus D 24. april 204 www.jessheimpark.no OM PROSJEKTET Jessheim Park - en ny bydel på Jessheim Arkitekt Ove Bøe, Arconsult Ove Bøe AS: - Å få anledning til å utforme en helt ny bydel på Jessheim er en spennende

Detaljer

Moderne leiligheter, Vikevåg - Rennesøy

Moderne leiligheter, Vikevåg - Rennesøy Moderne leiligheter, Vikevåg - Rennesøy midgardrennesoy.no Sentrale leiligheter i landlige omgivelser Midgard var det vakre og frodige stedet de norrøne guder skapte for at mennesker skulle kunne leve

Detaljer

Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST UNIK UTSIKT. 9 BOLIGER I KJEDE 184 m 2. 4 soverom. Praktiske og familievennlige BOLIGER FRA TEAMBYGG

Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST UNIK UTSIKT. 9 BOLIGER I KJEDE 184 m 2. 4 soverom. Praktiske og familievennlige BOLIGER FRA TEAMBYGG BOLIGER FRA TEAMBYGG 9 boliger i kjede BK 10 UNIK UTSIKT 4 soverom Praktiske og familievennlige Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST 9 BOLIGER I KJEDE 184 m 2 2 STAVANGER STAVANGER LUFTHAVN, SOLA

Detaljer

Vi vil skape begeistring!

Vi vil skape begeistring! #skaperbegeistring Vi vil skape begeistring! Vi vil bygge boliger du føler deg hjemme i straks du trer over dørterskelen. Et hjem hvor du ser muligheter og løsninger, rom du blir glad i, steder der minner

Detaljer

Kostrastatistikk fra SSB for Rogaland 2013 sammenlikna med 2012

Kostrastatistikk fra SSB for Rogaland 2013 sammenlikna med 2012 Kostrastatistikk fra SSB for Rogaland 2013 sammenlikna med 2012 2012 2013 Eigersund Netto driftsutgifter F370 (folkebibliotek), konsern 12,0 % 12,5 % Netto driftsutgifter til folkebibliotek per innbygger,

Detaljer

BOGAFJELL, SANDNES: RIMELIGE OG ROMSLIGE REKKEHUS I TYTTEBÆRSTIEN. Tegnet av Arkitektkontoret STAV

BOGAFJELL, SANDNES: RIMELIGE OG ROMSLIGE REKKEHUS I TYTTEBÆRSTIEN. Tegnet av Arkitektkontoret STAV BOGAFJELL, SANDNES: RIMELIGE OG ROMSLIGE REKKEHUS I TYTTEBÆRSTIEN Tegnet av Arkitektkontoret STAV Det kommer fire rekkehus i felt B10, tre rekkehus i B11 og tre rekkehus i B14. Dette fotoet er tatt august

Detaljer

Verdalsvegen 45. 4 eneboliger på store tomter i Verdalen, Kleppe

Verdalsvegen 45. 4 eneboliger på store tomter i Verdalen, Kleppe Verdalsvegen 45 4 eneboliger på store tomter i Verdalen, Kleppe Her er en god plass dersom du lengter til strand og hav, samtidig som du ønsker kort vei til skole, barnehage, handel og andre viktige tilbud!

Detaljer

Fra by til bo på skinner

Fra by til bo på skinner Gausel / Leiligheter BRA 47 122 m 2 / www.gauselengen.no Gauselengen Fra by til bo på skinner Tid til det meste smart, enkelt og greit Ikke langt fra togperrongen og Hinna Park ligger vårt nye boligprosjekt,

Detaljer

5 innholdsrike eneboliger i rekke med flott beliggenhet nær sandnes sentrum BO FRA KR. 4.140,-* PR. MND.

5 innholdsrike eneboliger i rekke med flott beliggenhet nær sandnes sentrum BO FRA KR. 4.140,-* PR. MND. 5 innholdsrike eneboliger i rekke med flott beliggenhet nær sandnes sentrum BO FRA KR. 4.140,-* PR. MND. * Bo rimelig i helt ny bolig med Husbankfinansiering. Boligene er forhåndsgodkjent i Husbanken dvs.

Detaljer

18 leiligheter i naturskjønne omgivelser på Vikevåg - Rennesøy

18 leiligheter i naturskjønne omgivelser på Vikevåg - Rennesøy 18 leiligheter i naturskjønne omgivelser på Vikevåg - Rennesøy Det gode liv Rennesøy har i de senere år vært en av de kommunene i landet som har hatt høyest prosentvis befolkningsvekst, og er av levekårsundersøkelser

Detaljer

Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST UNIK UTSIKT. 8 BOLIGER I KJEDE 158-186 m 2. 3/4 soverom. Carport BOLIGER FRA TEAMBYGG

Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST UNIK UTSIKT. 8 BOLIGER I KJEDE 158-186 m 2. 3/4 soverom. Carport BOLIGER FRA TEAMBYGG BOLIGER FRA TEAMBYGG 8 boliger i kjede BK 11 UNIK UTSIKT 3/4 soverom Carport Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST 8 BOLIGER I KJEDE 158-186 m 2 2 STAVANGER STAVANGER LUFTHAVN, SOLA FORUS Det viktigste

Detaljer

- ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN SØRBØHAGANE - LEILIGHETER

- ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN SØRBØHAGANE - LEILIGHETER - ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN SØRBØHAGANE - LEILIGHETER SØRBØHAGANE I SANDNES - ET GODT STED Å BO! VELKOMMEN Her, på Sørbø like ved Stokkalandsvatnet i Sandnes, skal det bygges cirka 870 nye boliger

Detaljer

Sandvedmarka. 14 sørvestvendte og praktiske leiligheter. Illustrasjon

Sandvedmarka. 14 sørvestvendte og praktiske leiligheter. Illustrasjon Sandvedmarka 14 sørvestvendte og praktiske leiligheter Illustrasjon Bo godt i ny leilighet på Sandvedmarka! På jakt etter en praktisk og lettstelt leilighet nær sentrum og park? Da må du se nærmere på

Detaljer

Lundal Panorama på Frakkagjerd

Lundal Panorama på Frakkagjerd Lundal Panorama på Frakkagjerd flotte leiligheter med unik utsikt over Aksdalsvannet Illustrasjonsfoto, Lundal Panorama Velkommen til Lundal Panorama Lundal Panorama består av 30 stk flotte selveierleiligheter

Detaljer

KUN 1 IGJEN! JÆRVEIEN, SANDNES

KUN 1 IGJEN! JÆRVEIEN, SANDNES KUN 1 IGJEN! JÆRVEIEN, SANDNES FIRE UNIKE ENEBOLIGER NÆR FLOTTE TUROMRÅDER TORGER CARLSENS GATE MOT SANDNES STATOIL BENSINSTASJON JÆRVEIEN JÆRVEIEN 201 BUSS-STOPP GANDDAL LEGESENTER REMA 1000 TURSTI SANDVEDPARKEN

Detaljer

HALLINGTUNET 34 SELVEIERLEILIGHETER I FLÅ SENTRUM KLARE FOR INNFLYTTING

HALLINGTUNET 34 SELVEIERLEILIGHETER I FLÅ SENTRUM KLARE FOR INNFLYTTING HALLINGTUNET 34 SELVEIERLEILIGHETER I FLÅ SENTRUM KLARE FOR INNFLYTTING Kjøpe eller leie? 2, 3 og 4-roms leiligheter BRA fra ca. 46 - ca. 155 kvm Alle med privat balkong/terrasse Salgspris fra kr 1.050.000,-

Detaljer

Skadberg, Sola. Tidsriktige rekkehus i frodige omgivelser

Skadberg, Sola. Tidsriktige rekkehus i frodige omgivelser Skadberg, Sola Tidsriktige rekkehus i frodige omgivelser Nye boliger med regionens kanskje mest sentrale beliggenhet! Kort vei til både Sandnes, Stavanger og Forus. Alt du trenger i nærheten. Strategisk

Detaljer

Vi har laget noen tema som vi ønsker å diskutere med dere, men det er viktig for oss at du får sagt din mening og fortalt om dine opplevelser.

Vi har laget noen tema som vi ønsker å diskutere med dere, men det er viktig for oss at du får sagt din mening og fortalt om dine opplevelser. Fokusintervju Deltakere tilfeldig utvalg Boligeiere fra prosjektet Leie til eie Innledning Hensikt: Leie til eie er et prosjektarbeid som startet sommeren 2011. Målet har vært at flere skal kunne eie sin

Detaljer

Kjekke rekkehus med mulighet for fire soverom. Ørnaberget K2. Snøde sør, Sola

Kjekke rekkehus med mulighet for fire soverom. Ørnaberget K2. Snøde sør, Sola Kjekke rekkehus med mulighet for fire soverom Ørnaberget K2 Snøde sør, Sola Beliggenhet og avstander Gode boliger med Ca 600 m Ca 2,0 km til Hafrsfjord til Risavika Havn funksjonell planløsning Ca 3,0

Detaljer

Stilig og sentralt med fin utsikt

Stilig og sentralt med fin utsikt TUN 4 TUNBAKKEN 27 SKADBERG Stilig og sentralt med fin utsikt ER Mulighet for husbankfinansiering SKADBERG Tunbakken 27 BLOCK WATNE 2 BLOCK WATNE Tunbakken 27 SKADBERG Tunbakken ligger flott til i grønne

Detaljer

Fremtidens «kule» seniorbolig Resultater fra kvalitativ studie og workshop

Fremtidens «kule» seniorbolig Resultater fra kvalitativ studie og workshop Fremtidens «kule» seniorbolig Resultater fra kvalitativ studie og workshop Om undersøkelsen Metode Kvalitativ metode vi skal forstå ikke telle Har intervjuet 10 personer ansikt til ansikt Utvalg 35 personer

Detaljer

- ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN JÆRVEIEN, SANDNES

- ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN JÆRVEIEN, SANDNES - ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN JÆRVEIEN, SANDNES FIRE UNIKE ENEBOLIGER NÆR FLOTTE TUROMRÅDER TORGER CARLSENS GATE MOT SANDNES STATOIL BENSINSTASJON JÆRVEIEN JÆRVEIEN 201 BUSS-STOPP GANDDAL LEGESENTER

Detaljer

Havgløtt 75 Myklebust. romslige Rekkehus med beliggenhet nær sjø

Havgløtt 75 Myklebust. romslige Rekkehus med beliggenhet nær sjø Havgløtt 75 Myklebust romslige Rekkehus med beliggenhet nær sjø Beliggenheten gjør det enkelt å nyte tilværelsen utendørs. Myklebust er perfekt for svømming, surfing og fiske. Langs sjøen går en nydelig

Detaljer

HALLINGTUNET 34 SELVEIERLEILIGHETER I FLÅ SENTRUM FOR SALG ELLER LEIE

HALLINGTUNET 34 SELVEIERLEILIGHETER I FLÅ SENTRUM FOR SALG ELLER LEIE HALLINGTUNET 34 SELVEIERLEILIGHETER I FLÅ SENTRUM FOR SALG ELLER LEIE Kjøpe eller leie? 2 og 3-roms leiligheter BRA ca. 46 og ca. 84 kvm Privat balkong/terrasse Salgspris fra kr 1.050.000,- / Leiepris

Detaljer

6 ENEBOLIGER I KJEDE OG 8 LEILIGHETER

6 ENEBOLIGER I KJEDE OG 8 LEILIGHETER 6 ER I KJEDE OG 8 ER HILL Panorama mot sjøen, takterrasse med sol fra morgen til kveld og stor valgfrihet på ulike boligtyper. Velkommen til Botn Hill. Et unikt boligprosjekt midt i hjertet av Selbu. stue/kjøkken

Detaljer

BOGAFJELL, SANDNES: RIMELIGE OG ROMSLIGE REKKEHUS I TYTTEBÆRSTIEN. Tegnet av Arkitektkontoret STAV

BOGAFJELL, SANDNES: RIMELIGE OG ROMSLIGE REKKEHUS I TYTTEBÆRSTIEN. Tegnet av Arkitektkontoret STAV BOGAFJELL, SANDNES: RIMELIGE OG ROMSLIGE REKKEHUS I TYTTEBÆRSTIEN Tegnet av Arkitektkontoret STAV Det kommer fire rekkehus i felt B10, tre rekkehus i B11 og tre rekkehus i B14. Dette fotoet er tatt august

Detaljer

Beverskaret Terrasse. Byggetrinn 4

Beverskaret Terrasse. Byggetrinn 4 Beverskaret errasse 36 leiligheter på toppen av Haugesund med flott utsikt og stor terrasse. Dette er fjerde og siste byggetrinn i ett av byens mest ettertraktede strøk. Byggetrinn 4 Beverskaret errasse

Detaljer

Fra by til bo på skinner*

Fra by til bo på skinner* Gausel / Rekkehus BRA 179 m 2 / www.gausel-atrium.no Gausel Atrium Fra by til bo på skinner* *Hver dag i åpne rom smart, enkelt og greit Like ved togperrongen og Hinna Park, finner du vårt nye Norwegian

Detaljer

e n e b o l i g e r B F 1 2 UNIK UTSIKT KLEPPEVARDEN VEST

e n e b o l i g e r B F 1 2 UNIK UTSIKT KLEPPEVARDEN VEST BOLIGER FRA TEAMBYGG eneboliger BF 12 UNIK UTSIKT 4 soverom Carport og utvendig bod Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST 3 ENEBOLIGER 130 m 2 2 STAVANGER STAVANGER LUFTHAVN, SOLA FORUS Det viktigste

Detaljer

Illustrasjon. Sandvedmarka. 20 praktiske, lettstelte og gode leiligheter nær Sandnes sentrum. Illustrasjon

Illustrasjon. Sandvedmarka. 20 praktiske, lettstelte og gode leiligheter nær Sandnes sentrum. Illustrasjon Illustrasjon Sandvedmarka 20 praktiske, lettstelte og gode leiligheter nær Sandnes sentrum Illustrasjon Siste innspurt på Sandvedmarka grip sjansen! I denne brosjyren presenterer vi siste salgstrinn i

Detaljer

1. Arbeidssøkere fordelt på hovedgrupper og kjønn

1. Arbeidssøkere fordelt på hovedgrupper og kjønn l om arbeidsmarkedet 1.. desember 2014 1. Arbeidssøkere fordelt på hovedgrupper og kjønn I alt av Helt ledige 6 030 2,4 980 19 Delvis ledige 1 884 0,7 221 13 Arbeidssøkere på tiltak 687 0,3-132 -16 Kvinner

Detaljer

Budafjellet Boligområde

Budafjellet Boligområde Naturskjønt område på Roald, Vigra - 9 km fra Ålesund sentrum Budafjellet Boligområde Gled deg til en enklere hverdag i din nye bolig! www.baarevika.no Her skal vi bygge en boligblokk med 16 leiligheter,

Detaljer

EYDEHAVN. Fakta om Neskilen Terrasse LYS FREMTID I. 17 vestvendte borettslagsleiligheter over 5 etasjer. Solrike balkonger og flott sjøutsikt

EYDEHAVN. Fakta om Neskilen Terrasse LYS FREMTID I. 17 vestvendte borettslagsleiligheter over 5 etasjer. Solrike balkonger og flott sjøutsikt neskilenterrasse.no Fakta om Neskilen Terrasse 17 vestvendte borettslagsleiligheter over 5 etasjer Solrike balkonger og flott sjøutsikt Leiligheter fra 75 til 117 kvm Flere av leilighetene har store takterrasser

Detaljer

Faktahefte. Make the most of your energy!

Faktahefte. Make the most of your energy! Faktahefte Smarte elever sparer energi Make the most of your energy! Energiforbrukets utvikling Opp igjennom historien har vår bruk av energi endret seg veldig. I steinalderen ble energi brukt til å tilberede

Detaljer

En bedre start på et godt liv

En bedre start på et godt liv gressoslo.no / illustrasjoner Eve-Images / foto fra Skorpa: Ingebjørg Fyrileiv Guldvik og Interiør Foto AS En bedre start på et godt liv Vi som står bak prosjektet Utbygger for Utlandet er Skorpa Eiendom

Detaljer

Jessheim Stadion blir Jessheim Park

Jessheim Stadion blir Jessheim Park www.jessheimpark.no OM PROSJEKTET P Jessheim Stadion blir Jessheim Park Arkitekt Ove Bøe, Arconsult Ove Bøe AS: Å få anledning til å utforme en helt ny bydel på Jessheim var en spennende og utfordrende

Detaljer

Skadberg SOLA TUNBAKKEN TOMANNS- BOLIGER

Skadberg SOLA TUNBAKKEN TOMANNS- BOLIGER Illustrasjon TOMANNS- BOLIGER Skadberg Ønsker du å bo med stil? Bo i Tunbakken hvor særegne boliger omkranser flere lune tun på en solvendt tomt. Nå kan du sikre deg din del av en tomannsbolig her over

Detaljer

2-5. På Skinsnesheia skal det bygges 4 tradisjonelle eneboliger i rekke, med gode utsikts- og solforhold.

2-5. På Skinsnesheia skal det bygges 4 tradisjonelle eneboliger i rekke, med gode utsikts- og solforhold. 2-5 På Skinsnesheia skal det bygges 4 tradisjonelle eneboliger i rekke, med gode utsikts- og solforhold. Den nylagte veien slynger seg opp mot Skinsnesheia og hjem til friheten. Til grønne og naturskjønne

Detaljer

Se, her kan du bo! Et prosjekt fra Kruse Smith

Se, her kan du bo! Et prosjekt fra Kruse Smith Se, her kan du bo! Et prosjekt fra Kruse Smith Kunne du tenkt deg å bo sentralt, men ikke midt i byen, luftig, men ikke ute på landet, nær sjøen, masse lys, høy standard og kort vei til både storby og

Detaljer

2-5. På Skinsnesheia skal det bygges 4 tradisjonelle eneboliger i rekke, med gode utsikts- og solforhold.

2-5. På Skinsnesheia skal det bygges 4 tradisjonelle eneboliger i rekke, med gode utsikts- og solforhold. 2-5 På Skinsnesheia skal det bygges 4 tradisjonelle eneboliger i rekke, med gode utsikts- og solforhold. Den nylagte veien slynger seg opp mot Skinsnesheia og hjem til friheten. Til grønne og naturskjønne

Detaljer

Motlandshagen B3. Eneboliger for enhver!

Motlandshagen B3. Eneboliger for enhver! Motlandshagen B3 Eneboliger for enhver! Velkommen til Nærbø og Motlandshagen felt B3 Bor du på Nærbø har du faktisk kort reisetid til det meste Team Bygg, skal nå i gang med nytt trinn eneboliger i kjede

Detaljer

19 leiligheter med gode solforhold. Ørnaberget K2. Snøde sør, Sola

19 leiligheter med gode solforhold. Ørnaberget K2. Snøde sør, Sola leiligheter med gode solforhold Ørnaberget K Snøde sør, Sola Beliggenhet og avstander Ca 00 m Ca,0 km Ca,0 km Ca,0 km Ca,0 km Ca,0 km Ca, km Ca, km Ca, km Ca, km til Hafrsfjord til Risavika Havn til Tananger

Detaljer

Marienlyst Park III. 22 lekre leiligheter sentralt i Drammen

Marienlyst Park III. 22 lekre leiligheter sentralt i Drammen 22 lekre leiligheter sentralt i Drammen har nærhet til det meste Sentralt i Drammen, med nærhet til det meste av byens fasiliteter finner du Marienlyst Park. Beliggende i Nybyen som er et av Drammens mest

Detaljer

Tasta / Leiligheter 51-108 m 2 / Fra 2 400 000. Rustabakken. Fine dager er nok ikke til å unngå.* Heldigvis er prisen fornuftig.

Tasta / Leiligheter 51-108 m 2 / Fra 2 400 000. Rustabakken. Fine dager er nok ikke til å unngå.* Heldigvis er prisen fornuftig. Tasta / Leiligheter 5-08 m / Fra 00 000 Rustabakken Fine dager er nok ikke til å unngå. Heldigvis er prisen fornuftig. smart, enkelt og greit Stavanger Boligbyggelag har bygget boliger i nesten 60 år.

Detaljer

Vekst i Hjelmeland fortid, nåtid og framtid lokale og regionale forutsetninger

Vekst i Hjelmeland fortid, nåtid og framtid lokale og regionale forutsetninger Vekst i Hjelmeland fortid, nåtid og framtid lokale og regionale forutsetninger Hjelmeland 29. oktober 2009 telemarksforsking.no 1 Prosjekter og rapporter om næringsutvikling og attraktivitet: Nærings-NM

Detaljer

Vi blir stadig flere særlig rundt storbyene. Marianne Tønnessen Forskningsavdelingen

Vi blir stadig flere særlig rundt storbyene. Marianne Tønnessen Forskningsavdelingen Vi blir stadig flere særlig rundt storbyene Marianne Tønnessen Forskningsavdelingen millioner innbyggere 14 13 12 11 1 9 8 Høye barnetall Høy levealder Høy innvandring Middels barnetall Middels levealder

Detaljer

4 eneboliger på Frøyland

4 eneboliger på Frøyland 4 eneboliger på Frøyland Carport med sportsbod 4 soverom 2 bad Tv-stue Velkommen til Åslandstunet Vi sier ikke at livet blir en dans på roser selv om du flytter til et sted utenfor byen. Vi tør likevel

Detaljer

Kvinne 66 kodet med atferdsskårer

Kvinne 66 kodet med atferdsskårer Kvinne 66 kodet med atferdsskårer Målatferd: Redusere alkoholforbruket 1. Sykepleieren: Men det ser ut som det er bra nå. (Ukodet) Pasienten: Ja, nei, det går fort over dette her. 2. Sykepleieren: Gjør

Detaljer

INNBYDENDE OG SPENNENDE FAMILIEBOLIGER PÅ SANDVED

INNBYDENDE OG SPENNENDE FAMILIEBOLIGER PÅ SANDVED AASE GAARD, SANDNES INNBYDENDE OG SPENNENDE FAMILIEBOLIGER PÅ SANDVED ARKITEKTONISKE ENEBOLIGER - LITT I BYEN OG LITT PÅ LANDET Mellom etablert bebyggelse på toppen av Sandved i Sandnes, bygger Øster Hus

Detaljer

Rom for mer. 4 eneboliger: 184 m 2 BRA Tomt: 505-579 m 2

Rom for mer. 4 eneboliger: 184 m 2 BRA Tomt: 505-579 m 2 4 eneboliger: 184 m 2 BRA Tomt: 505-579 m 2 Rom for mer På Jærens tak selger vi nå fire store eneboliger. Her er det rom for aktivitet på den store tomten eller i et fantastisk terreng. Men husk å ta deg

Detaljer

Parkhuset. en deilig plass i Oslo sentrum. Postboks 274 Sentrum 0103 Oslo Besøksadr. Grensevn. 107 www.parkhuset.no

Parkhuset. en deilig plass i Oslo sentrum. Postboks 274 Sentrum 0103 Oslo Besøksadr. Grensevn. 107 www.parkhuset.no Pilestredet Skanska Bolig AS Postboks 274 Sentrum 0103 Oslo Besøksadr. Grensevn. 107 www.parkhuset.no Forbehold Alle opplysningene i denne beskrivelse er gitt med forbehold om rett til endringer som er

Detaljer

i grønne og blå omgivelser

i grønne og blå omgivelser - ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN Grødem Gård Innholdsrike FAMILIEboliger i grønne og blå omgivelser Grønt. blått. ut mot havet. Grødem ligger godt plassert i den grønne landsbyen Randaberg, der 65 prosent

Detaljer

sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende

sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende sammen skal vi gjøre Stavanger-regionen åpen, energisk og nyskapende Vi arbeider med strategisk næringsutvikling i en flerkommunal storbyregion. Gjennom analyser, nettverksutvikling og utredninger fanger

Detaljer

LESE-TEST. (Nivå 1 - GNO)

LESE-TEST. (Nivå 1 - GNO) LESE-TEST. (Nivå 1 - GNO) Reza er 17 (år alder årer). Han bor i Stavanger, men han (før kommer reise) fra Afghanistan. Han (besøk bor - kom) til Norge for to år (siden senere før). Reza går på Johannes

Detaljer

TAUMARKA 8 REKKEHUS KJØP RIMELIG FAMILIEBOLIG PÅ FLOTT PLASS. FÅ UTSIKT TIL ET GODT LIV.

TAUMARKA 8 REKKEHUS KJØP RIMELIG FAMILIEBOLIG PÅ FLOTT PLASS. FÅ UTSIKT TIL ET GODT LIV. KJØP RIMELIG FAMILIEBOLIG PÅ FLOTT PLASS. FÅ UTSIKT TIL ET GODT LIV. Sjø. Eng. Fjell. Vann. I Taumarka kan du forsyne deg så mye du vil Taumarka ligger på et høydedrag med god utsikt til de vakre omgivelsene.

Detaljer

Din snarvei hjem til Øvre Aase. 8 rekkehus og 3 eneboliger på Ganddal.

Din snarvei hjem til Øvre Aase. 8 rekkehus og 3 eneboliger på Ganddal. Din snarvei hjem til Øvre Aase 8 rekkehus og 3 eneboliger på Ganddal. Til deg som går i 3. klasse og skal ta snarveien hjem Skoleveien fra nyoppussede Ganddal skole, hjem til Øvre Aase blir en eventyrlig

Detaljer

GRØDEM ALLÉ BKS10, RANDABERG OPTIMALE REKKEHUS FOR AKTIVE SMÅBARNSFAMILIER

GRØDEM ALLÉ BKS10, RANDABERG OPTIMALE REKKEHUS FOR AKTIVE SMÅBARNSFAMILIER GRØDEM ALLÉ BKS10, RANDABERG OPTIMALE REKKEHUS FOR AKTIVE SMÅBARNSFAMILIER Stavanger Båthavn Tasta Grødem Grødem Allé er kun 10 minutter unna Stavanger med bil GRØNT. BLÅTT. UT MOT HAVET. Grødem Allé ligger

Detaljer

Før du bestemmer deg...

Før du bestemmer deg... Før du bestemmer deg... Enklere før? Det var kanskje enklere før. Pensjonsalderen var 67 år. Det ga ikke så mye frihet, men heller ikke så mange valg. Så kom AFP, og nå kommer pensjonsreformen. Fra 2011

Detaljer

Utsikten Terrasse BYGGETRINN 2

Utsikten Terrasse BYGGETRINN 2 Utsikten Terrasse BYGGETRINN 2 På toppen av Aksdal I byggetrinn 2 legger vi ut 16 leiligheter for salg. Prosjektet ligger høyt oppe ved foten av Alvanuten med store terrasser og flott utsikt over Aksdal.

Detaljer

Sandnes: Hovemarka 8 leiligheter med sørvendte uteplasser 76 M² / 2 SOVEROM

Sandnes: Hovemarka 8 leiligheter med sørvendte uteplasser 76 M² / 2 SOVEROM Sandnes: Hovemarka 8 leiligheter med sørvendte uteplasser 76 M² / 2 SOVEROM Rema 1000 Sandnes stadion andsfjorden E39 Oalsgata Solaveien Sandnes kirke Langgata TIL FORUS/ STAVANER Kino Sandnes kulturhus

Detaljer

8 eneboliger. på Kleppe

8 eneboliger. på Kleppe 8 eneboliger på Kleppe Det beste fra to verdener Vi sier ikke at livet er en dans på roser selv om du flytter til et sted utenfor byen. Vi tør likevel å påstå at å bo i Verdalen i Klepp kommune kan gi

Detaljer

Stjørdals nye høydepunkt

Stjørdals nye høydepunkt Stjørdals nye høydepunkt 23 SOLRIKE LEILIGHETER, MIDT I SENTRUM KJØPMANNSGATA 7 - PARKVEIEN 1 BYENS NYE HØYDEPUNKT Kjøpmannsgata 7 har siden 1902, da Herstad-søstrene bygde på eiendommen, vært brukt til

Detaljer

Hus C. www.jessheimpark.no

Hus C. www.jessheimpark.no Hus C www.jessheimpark.no Om prosjektet P Jessheim Stadion blir Jessheim Park Arkitekt Ove Bøe, Arconsult Ove Bøe AS: Å få anledning til å utforme en helt ny bydel på Jessheim var en spennende og utfordrende

Detaljer

ÅLGÅRD PANORAMA. moderne Leiligheter og eneboliger med fantastisk utsikt

ÅLGÅRD PANORAMA. moderne Leiligheter og eneboliger med fantastisk utsikt ÅLGÅRD PANORAMA moderne Leiligheter og eneboliger med fantastisk utsikt Ålgård Panorama Ålgård Panorama ligger idéelt plassert. Med fantastisk utsikt og kort avstand til Sandnes, Stavanger og Forus er

Detaljer

Kvinne 66 ukodet. Målatferd: Redusere alkoholforbruket

Kvinne 66 ukodet. Målatferd: Redusere alkoholforbruket Kvinne 66 ukodet Målatferd: Redusere alkoholforbruket 1. Sykepleieren: Men det ser ut som det er bra nå. Pasienten: Ja, nei, det går fort over dette her. 2. Sykepleieren: Gjør det vondt? Pasienten: Ja,

Detaljer

- ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN GRØDEM GÅRD B4, B5, B8 OG B11

- ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN GRØDEM GÅRD B4, B5, B8 OG B11 - ET PRODUKT FRA ØSTER HUS GRUPPEN GRØDEM GÅRD B4, B5, B8 OG B ENEBOLIGER MED KORT VEI TIL SJØEN PÅ GRØDEM, RANDABERG GRØNT. BLÅTT. UT MOT HAVET. Grødem Gård ligger godt plassert med kort vei til småbåthavnen

Detaljer

BOLIGER FRA TEAMBYGG. 8 boliger i rekke BK 17. 3 sovero. Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST 8 FUNKSJONELLE REKKEHUS.

BOLIGER FRA TEAMBYGG. 8 boliger i rekke BK 17. 3 sovero. Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST 8 FUNKSJONELLE REKKEHUS. BOLIGER FRA TEAMBYGG 8 boliger i rekke BK 17 ATUR N E K I UN LSER E V I G OM m 3 sovero nnlig Barneve Klepps flotteste område KLEPPEVARDEN VEST 8 FUNKSJONELLE REKKEHUS 77-78 m2 2 20 m Lekeplass 3,5 km

Detaljer

Grunnlån. Nye boliger Utbedring og tilpasning av boliger

Grunnlån. Nye boliger Utbedring og tilpasning av boliger 2006 Grunnlån Nye boliger Utbedring og tilpasning av boliger Husbankens grunnlån Husbankens grunnlån skal fremme god kvalitet i ny og eksisterende bebyggelse og sikre nødvendig boligforsyning i distriktene.

Detaljer

IAESTE jobb i Oman 2006

IAESTE jobb i Oman 2006 IAESTE jobb i Oman 2006 Som mange har innledet rapportene sine med før. Hvis du er i tvil om du skal reise til Oman, så er det ingenting å tenke på. Får du sjansen så reis! Oman er et utrolig vakkert land

Detaljer

Urbanhus er i kontinuerlig utvikling og vi har derfor ikke en vanlig huskatalog. Urbanhus har 22 husmodeller på. www.urbanhus.no

Urbanhus er i kontinuerlig utvikling og vi har derfor ikke en vanlig huskatalog. Urbanhus har 22 husmodeller på. www.urbanhus.no av lampholmen DITT NYE HJEM DIN FREMTID VELG SELV Urbanhus er prisvennlige designerboliger med høy standard og gode planløsninger. Boligene er lekre og funksjonelle, skreddersydd etter dine ønsker og behov.

Detaljer

Maler som hjelper deg å få en relativt kald kontakt til å bli et hot leads.

Maler som hjelper deg å få en relativt kald kontakt til å bli et hot leads. Maler som hjelper deg å få en relativt kald kontakt til å bli et hot leads. Om du føler at du trenger mer bakgrunn, gå tilbake å lytt til webinaropptaket # 3. Der forteller jeg mer om hvorfor og hva som

Detaljer

Flotte familievennlige rekkehus i populært område

Flotte familievennlige rekkehus i populært område TRINN 1 BUGGELANDSKOGEN BOGAFJELL Flotte familievennlige rekkehus i populært område REKKEHUS «Denne utsikten vil du aldri gå lei av!» BOGAFJELL Buggelandskogen BLOCK WATNE Illustrasjon Illustrasjon 2 BLOCK

Detaljer

3. Hvilke kurs/emner tok du (før opp emnekoder)? Jeg hadde medisinsk og psykiatrisk praksis i England.

3. Hvilke kurs/emner tok du (før opp emnekoder)? Jeg hadde medisinsk og psykiatrisk praksis i England. STUDENTRAPPORT NAVN PÅ VERTSINSTITUSJON: University og Nottingham BY: Nottingham LAND: England UTVEKSLINGSPERIODE: 09.09.13 08.12.13 EVENTUELL FERIEPERIODE I LØPET AV UTVEKSLINGEN: Dro ned 1 uke før praksisstart

Detaljer

moderne rekkehus m/livslopstandard

moderne rekkehus m/livslopstandard moderne rekkehus m/livslopstandard TROLLDALEN I TENNFJORD - et godt nabolag Har du en drøm om å bygge ditt eget hus, eller vil du helst sette nøkkelen i døra og flytte rett inn i en helt ferdig leilighet

Detaljer

Tabell 1. Statistikk ABC kommuner Demensplan 2015 - Rogaland fylke

Tabell 1. Statistikk ABC kommuner Demensplan 2015 - Rogaland fylke Tabell 1. Statistikk kommuner Demensplan 2015 - Rogaland fylke Registrert v/deltakere Per kommune Oppstart av flere - grupper med nye deltakere 1 2 3 4 Antall registrert per 1. kvartal 2013 14 8 1 3 %

Detaljer

BoSmart. 9 kompakte og praktiske hus. Se nærmere på. Utgitt desember 2013

BoSmart. 9 kompakte og praktiske hus. Se nærmere på. Utgitt desember 2013 BoSmart Utgitt desember 2013 Se nærmere på 9 kompakte og praktiske hus Det er ingen selvfølge å ha råd til egen bolig BoSmart Spesielt hvis du er i etableringsfasen, eller kun har én inntekt. Blink Hus

Detaljer

Sandnes: Hovemarka 8 leiligheter med sørvendte uteplasser 76 M² / 2 SOVEROM

Sandnes: Hovemarka 8 leiligheter med sørvendte uteplasser 76 M² / 2 SOVEROM Sandnes: Hovemarka 8 leiligheter med sørvendte uteplasser 76 M² / SOVEROM Rema 1000 Sandnes stadion andsfjorden E39 Oalsgata Solaveien Sandnes kirke Langgata TIL FORUS/ STAVANER Kino Sandnes kulturhus

Detaljer

SOLSIDEN. Bo ved sjøen - lev i byen SOLSIDEN. Flotte leiligheter med fantastisk beliggenhet. www.solsiden-haugesund.no

SOLSIDEN. Bo ved sjøen - lev i byen SOLSIDEN. Flotte leiligheter med fantastisk beliggenhet. www.solsiden-haugesund.no SOLSIDEN Bo ved sjøen - lev i byen Flotte leiligheter med fantastisk beliggenhet SOLSIDEN www.solsiden-haugesund.no Velkommen til SOLSIDEN Solsiden ligger vakkert til i innseilingen til Haugesund. Her

Detaljer

ROSSABØ HAVN UtSikteN til et friere liv

ROSSABØ HAVN UtSikteN til et friere liv ROSSABØ HAVN Utsikten til et friere liv rossabø havn innfrir dine drømmer Særdeles gunstig Husbankfinansiering på de fleste leilighetene - intil 80% er allerede ordnet. Du slipper å gå i banken. Rente

Detaljer

Poststemplene i Rogaland

Poststemplene i Rogaland Poststemplene i Rogaland Tillegg til 2. utgave som kom i 2015 21.11.2015 Hallvard Slettebø Stempelgruppen i Rogaland 1 Innhold Haugesund kommune... 3 Haugesund... 3 Karmøy kommune... 4 Karmsund... 4 Sandnes

Detaljer

Jessheim Stadion blir Jessheim Park

Jessheim Stadion blir Jessheim Park www.jessheimpark.no OM PROSJEKTET Jessheim Stadion blir Jessheim Park Arkitekt Ove Bøe, Arconsult Ove Bøe AS: Å få anledning til å utforme en helt ny bydel på Jessheim var en spennende og utfordrende oppgave.

Detaljer

Torvhusbakkane Buret tsl ag. 40 attraktive leiligheter på Ågotnes

Torvhusbakkane Buret tsl ag. 40 attraktive leiligheter på Ågotnes Torvhusbakkane Buret tsl ag 40 attraktive leiligheter på Ågotnes Nytt og spennende boligprosjekt på Ågotnes Torvhusbakkane borettslag blir et unikt og attraktivt boligprosjekt med en sentral beliggenhet

Detaljer

Passivhus: Mo i Rana Furumogata 14

Passivhus: Mo i Rana Furumogata 14 Passivhus: Mo i Rana Furumogata 14 Energieffektiv og moderne enebolig med carport. Solrik og rolig beliggenhet i etablert boligområde med fantastiske turmuligheter. Kort vei til populære Klokkerhagen fritidspark.

Detaljer

Verksted, lager, produksjon og kontor. Beste beliggenhet 630 p-plasser N ÆRI NGSP A R K

Verksted, lager, produksjon og kontor. Beste beliggenhet 630 p-plasser N ÆRI NGSP A R K Forus/SOLASPLITTEN: MULIGHETENES NÆRINGSPARK Verksted, lager, produksjon og kontor Beste beliggenhet 630 p-plasser N ÆRI NGSP A R K 2 Splitten Næringspark 3 regionens beste beliggenhet Er det mulig å jobbe

Detaljer

Strandvegen 153 Brl. Sentralt med bølgeskvulp og fuglekvitter

Strandvegen 153 Brl. Sentralt med bølgeskvulp og fuglekvitter Strandvegen 153 Brl. Sentralt med bølgeskvulp og fuglekvitter På Martodden i Hamar, bygger OBOS og FP Invest nå 71 flotte boliger. For deg som vil bo smart, lekkert og sentralt. Solrike byboliger i strandkanten

Detaljer

OBOS BOLIGAVIS FRA OBOS EIENDOMSMEGLERE UKE

OBOS BOLIGAVIS FRA OBOS EIENDOMSMEGLERE UKE OBOS BOLIGAVIS FRA OBOS EIENDOMSMEGLERE UKE 5 OBOS BOLIGAVIS UKE 5 014 BRUK EN LOKALKJENT EIENDOMSMEGLER! Har du husket å forsikre hjemmet ditt? Medlemsforsikring til medlemspris. OBOS tilbyr en av Norges

Detaljer

Meningen med livet. Mitt logiske bidrag til det jeg kaller meningen med livet starter med følgende påstand:

Meningen med livet. Mitt logiske bidrag til det jeg kaller meningen med livet starter med følgende påstand: Meningen med livet Aristoteles mener at lykken er det høyeste og mest endelige formål for menneskelig virksomhet. Å realisere sitt iboende potensial som menneske er en viktig faktor for å kunne bli lykkelig

Detaljer

GARANTI BOLIGAVIS. Nr. 4/2014 Bladet utgis av GARANTI Alta

GARANTI BOLIGAVIS. Nr. 4/2014 Bladet utgis av GARANTI Alta GARANTI BOLIGAVIS Nr. 4/2014 Bladet utgis av GARANTI Alta Gakorisletta Borettslag Prisant. 1 260 000 P-Rom 51 m2 Denne leiligheten er perfekt for både unge førstegangs-etablerere og eldre, som ikke trenger

Detaljer

panorama Pantone: 5415

panorama Pantone: 5415 panorama 5445 Pantone: 5415 Med leilighet i Hånes Panorama kan du nyte den fantastiske utsikten over fjorden og boltre deg i sol fra morgen til kveld. Store vindusflater, romslige terrasser og en funksjonell

Detaljer

Valget. Alle vet at beliggenheten er veldig viktig for de fleste av oss når vi skal velge bolig. Men hvor er det best å bo? Her strides de lærde.

Valget. Alle vet at beliggenheten er veldig viktig for de fleste av oss når vi skal velge bolig. Men hvor er det best å bo? Her strides de lærde. Valget Alle vet at beliggenheten er veldig viktig for de fleste av oss når vi skal velge bolig. Men hvor er det best å bo? Her strides de lærde. Velger du Skolegården i Grimstad, så slipper du å velge.

Detaljer

salgstrinn 1-12 Eneboliger

salgstrinn 1-12 Eneboliger salgstrinn 1-12 Eneboliger B1 B2 Barnevennlig, trygt og godt - akkurat passe sentralt Alle 3D-bilder er foreløpige og av illustrativ karakter, og kan således avvike fra sluttproduktet VESTVENDTE BOLIGER

Detaljer

UTSIKTSLEILIGHETER I MARITIME OMGIVELSER

UTSIKTSLEILIGHETER I MARITIME OMGIVELSER UTSIKTSLEILIGHETER I MARITIME OMGIVELSER Sirevåg har Europas nest største skuldermolo, noe som skaper en rolig og trygg havn. Sirevåg Terrasse ligger i attraktive og landlige omgivelser Med sin naturskjønne

Detaljer

Tilbake i arbeid - 4 ukers kurs

Tilbake i arbeid - 4 ukers kurs Februar Nav Kurs Helserådgiver / Medical Trainer Dato: 4 april til 29 april 2016 Tilbake i arbeid - 4 ukers kurs Oppløftende Motiverende Inspirerende Tiltaket passer for arbeidsledige, langtidssykemeldte,

Detaljer