RISLAPPEN -beboernes egen avis

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "RISLAPPEN -beboernes egen avis"

Transkript

1 RISLAPPEN -beboernes egen avis God jul og godt nyttår! 42013

2 Ordet fritt Til alle hundeeiere i Risvollan Borettslag. Det er mange forskjellige hundehold. Når vi går til anskaffelse av dyr, må vi ta det på alvor. Mange gjør det, men dessverre ikke alle. Når hunden ligger inne hele dagen når vi er på jobb, skole etc., må den få komme ut. Den skal ha turer, aktiviseres, en form for miljøtrening, treffe andre, til en viss grad kontakt med barn og voksne, ikke bare lufterunden rundt husene. Husk: Det er ikke hunden som har valgt å komme til deg/dere, det er du/dere som har valgt å anskaffe hund. Det er kjempebra at hunden står ute, men den skal ikke stå og bjeffe til ergrelse og fortvilelse for naboene. Når dette skrives så er vel julestresset på topp, men når dette forhåpentlig leses har julestemningen sikkert nappet tak i deg. Takker for alle bidrag til dette nummeret av Rislappen som jeg har forsøkt å endre litt på når det gjelder layout. Bl.a. tre kolonner tekst og større bilder. Ønsker alle beboere en riktig god jul. Jeg takker også redaksjonen i TVRisvollan, administrasjonen og styret for samarbeidet i året som har gått, og gleder meg til et nytt år. Riktig god jul og godt nyttår! Hilsen Kjell Kjærstad Rislappen utgis av Risvollan Borettslag. Utgitt første gang 1974 Adresse: Ingeborg Aas vei 2, 7036 Trondheim Telefon: Ansvarlig redaktør: Kjell Kjærstad Layout: Kjell Kjærstad Trykk: Fagtrykk Trondheim Dere som går innom butikken, apoteket etc. ikke la hunden stå og bjeffe, det er å få hunden enda mer utrygg. Ta opp etter hunden når den har gjort fra seg, ikke alle gjør det. Det er alltids noen som ser. Alle må vi ta ansvar og ta hensyn til hverandre! Også de som er katteeiere, ta ansvar for dyret. God jul og godt nyttår fra en hundeeier her på Risvollan. Snøballkasting som kan ende med ruteknusing Hei, jeg er så heldig å bo ved lekeplassen på Utleirtunet. Når snøen faller, er det alltid noen unger som synes det er gøy å kaste Rådyr i Risvollveien snøballer på vinduene til leilighetene rundt. Hvis det plutselig skulle være med en isklump, går ruta i stykker. Da blir det drama! Kanskje dere i neste nummer av Rislappen kan skrive noen ord om at denne aktiviteten ikke settes særlig stor pris på? Kanskje oppfordre foreldrene til å følge med barna sine litt? Berørt beboer Da har vi gjort det og oppfordrer foreldrene til å snakke med barna om dette. Henviser ellers til ordensreglene i borettslaget. Det er artig å kaste snøballer, men mye tryggere å ha konkurranse og kaste på blink! (red s bemerkning) FOTO: Bjørn Floor Redaksjonens besøksadresse er: TVRisvollan, Ingeborg Aas vei 2, 7036 Trondheim. Telefon: / E-post: Kopiering eller ettertrykk tillates hvis kilde oppgis. Styrelederen Hei alle sammen! Julen er rett rundt hjørnet og det er en tid de aller fleste av oss gleder oss til, ser ikke ut som vi skal få en spesielt hvit jul akkurat nå, men det kan jo fort snu. Året 2013 er snart forbi og ett nytt er på vei. Det vil si nye muligheter og nye utfordringer. For borettslaget`s del vil det bli en del endringer. Vi har signert kontrakt med en ny daglig leder som skal tiltre stillingen Det er en meget hyggelig dame på 42 år som heter Henriette Hoelseter Kvam. Hun vil vel presentere seg selv når hun begynner hos oss. Vi hadde besøk av henne for en ukes tid siden og hun gleder seg til å begynne her. Vi vil ha en overgangsperiode hvor vi har både Roar Skaaraaen og henne i en overgangsperiode frem til Roar Skaaraaen går av med pensjon etter godt over 20 år som daglig leder hos oss. Det er ikke hver dag vi skifter daglig leder, og Roar Skaaraaen har gjort en betydelig innsats for borettslaget innen flere områder, Det er ikke hver dag vi skifter daglig leder, og Roar Skaaraaen har gjort en betydelig innsats for borettslaget innen flere områder, han har bidratt til at Risvollan Borettslag har et meget godt omdømme «ute i markedet» han har bidratt til at Risvollan Borettslag har et meget godt omdømme «ute i markedet». Dette at vi har et godt omdømme kom frem fra nesten alle som søkte på stillingen da vi hadde aktuelle kandidater på intervju. Vi får ta en skikkelig avskjed med Roar Skaaraaen når det nærmer seg dato for avslutning. De fleste har vel fått med seg at vi har varslet økt andel felleskostnader (husleie) og garasjeleie. Dette er ikke noe vi gjør uten å ha tenkt oss nøye om, men det er nødvendig for å få gjennomført alle de prosjekter vi holder på med. Vi har sagt at vi ønsker en forutsigbar husleie i borettslaget, og vi ser at kostnadsnivået på flere av de aktivitetene vi har (prosjekter) øker og da må vi også øke inntektene for det er ikke sånn at kostnadsnivået for borettslaget står stille. Vi må i de fleste tilfeller følge markedet. Vi har nå kommet i gang med et utvalg som skal se på områder som kan brukes til utbygging av boliger med universell utforming. Det er ikke sikkert at det noen gang kommer til at vi bygger ut, men vi ønsker å se på mulighetene og evt legge frem en innstilling for generalforsamling på et eller annet senere tidspunkt. Styret er av den oppfatning at vi har behov for boliger med universell standard eller «seniorboliger» og det har borettslaget hatt nedfelt i mål- og strategiplanen gjennom flere år. Dette kommer vi nærmere tilbake på når utvalget har gjort sin jobb for styret. VI avslutningsvis takke dere alle, både ansatte, beboere og andre for et meget godt samarbeid i året som snart er forbi og håper på et like godt også i Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nyttår. Julehilsen fra Egil Burkeland Styreleder 2 RL RL

3 Tilbud fra biblioteket TEKST: Lars Danielsen/Kjell Kjærstad FOTO: Kjell Kjærstad Lesestund: Annenhver tirsdag klokka i partallsukene (OBS! I år hadde vi oddetallsukene) har vi lesestund for førskolebarn. Vi leser nye bøker, gamle klassikere. Av og til viser vi bøkene på storskjerm. Det Lesesirkel: Hver første mandag i måneden klokka har vi lesesirkel på biblioteket. Akkurat nå er vi 5 stykker som blir enige om å lese samme bok. Deretter møtes vi en gang i måneden for å diskutere Lars Danielsen har tatt over som avdelingsleder av biblioteket på Risvollan. Han startet 1. november etter Lene Romstad som har begynt på hovedbiblioteket. Lars Danielsen er meget interessert i et samarbeid med brukerne av biblioteket. Ny daglig leder i borettslaget Styret i borettslaget har ansatt ny daglig leder da Roar Skaaraaen går av til neste år. Hun heter Henriette Hoelseter Kvam, er 42 år, gift og har 2 barn. Hun er juristutdannet og arbeider som leder ved juridisk avdeling i Creno AS Henriette H. Kvam tiltrer stillingen som daglig leder i Risvollan Borettslag fra 1. mars TEKST OG FOTO: Kjell Kjærstad RL: Hvorfor tok du jobben som daglig leder i Risvollan Borettslag? Jeg har fortalt Fremo (som hadde fått jobben med å skaffe søkere) at jeg var aktuell for et jobbskifte og jeg ble kontaktet av han. Jeg syntes det hørtes interessant ut og ville gjerne skifte arbeidsområde når jeg først skulle bytte jobb. Stillingen i Risvollan Borettslag føler jeg er spennende og har et vidt spekter og en variert arbeidsdag. RL: Hva tenker du om det du vil gjøre i Risvollan Borettslag? er også mulig å bestille lesestund utenom de faste tirsdagene. Be gjerne om et tema eller bestemte bøker! Oppstart tirsdag 21. januar klokka Seniorsurf (datakurs for seniorer): Hver onsdag klokka er det datakurs for seniorer. Det er påmelding i skranken på forhånd. Det er plass til 3 stykker hver gang. Oppstart onsdag 15. januar klokka boka. Det er veldig spennende å delta i lesesirkel og vi har plass til flere! Påmelding i skranken. Oppstart mandag 6. januar klokka Familielørdager: Vi vil ha flere familielørdager våren Familielørdager kan inneholde forestillinger eller aktiviteter for hele familien. Familielørdagene er et samarbeid med Kulturenheten i kommunen. Det er ennå ikke fastsatt datoer for familielørdagene. Jeg vil gi beskjed så snart vi har datoene klare. Om dere har forslag til aktiviteter i biblioteket, setter vi pris på gode forslag!bare ta kontakt om det er noe! Vennlig hilsen Lars Danielsen Avdelingsleder Risvollan bibliotek Vel, først ønsker jeg å sette meg godt inn i jobben og er ydmyk for oppgaven. Vil bevare det som er godt, og er spesielt glad for at økonomien i borettslaget ser ut til å være god. Dette er et stort borettslag og jeg vil jobbe for at beboerne får det best mulig i fremtiden og vil derfor være nysgjerrig på hva som foregår i andre borettslag. RL: Hvordan skal du feire julen? Den feires på tradisjonelt vis med ribbe og tilbehør. I år blir det feiring hos min svigerfamilie og neste år blir det i min familie. Dette bytter vi på annen hvert år. Nyttårshelga blir på Oppdal. Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle en riktig god jul! Henriette Hoelseter Kvam 4 RL RL

4 Vedtak fra siste styremøter TEKST: Laila Pedersen MÅL- OG STRATEGIPLAN Borettslagets mål- og strategiplan gjelder for perioden Planen ligger på borettslagets hjemmesider, og kan lastes ned/ leses der. Sak om revidering av denne planen for neste 4 års periode ble behandlet på styremøte , sak 081/13. Følgende vedtak ble da fattet: Styret går inn for å utsette videre arbeid med ny mål- og strategiplan inntil ny daglig leder er på plass, og at gjeldende plan prolongeres ut Dette betyr at dagens mål- og strategiplan forlenges ut ORDENSREGLER VEDR. PARKE- RING OG BRUK AV GARASJER: Med bakgrunn i retningslinjene og diverse aktuelle problemstillinger tilknyttet parkering og parkeringsproblematikk på Risvollan, har administrasjonen fremmet forslag til revidering av disse retningslinjene. Dette for å forsøke å få en klar og entydig betydning og forståelse av reglene, klare regler for sanksjonsmuligheter og oppfølging. Styret behandlet saken i møte , sak 087/13. Følgende vedtak ble da fattet: Styret godkjenner framlagt forslag til endringer i INFORMA- SJONS-håndboken kap. 6.1 Ordensregler. Gjelder for pkt. 4 - garasjer, pkt. 5 parkering, pkt. 6 trafikkregulering i boområdene og pkt. 7 trafikkovertredelser. Administrasjonen bes ajourføre INFORMASJONS-håndboken kap. 6.1 i hht. dette, og informere beboerne/andelseierne om endringene/vedtaket. Vi skal sende ut informasjon til vår ebeboere ang. dette, men av kapasitetsmessige årsaker har vi dessverre ikke rukket dette ennå. Endringene i nevnte kap. 6.1, pkt. 4, 5, 6 og 7 er gjengitt med rød skrift i det som følger. De er også å finne på våre hjemmesider under INFORMASJONS-håndboken kap Beboerne informeres ellers herved om de reviderte retningslinjene ang. parkering og bruk av garasjer på Risvollan. Her følger de reviderte retningslinjene i kap. 6.1, pkt. 4, 5, 6 og 7: Ordensregler Revidert pr. 31. januar 1979, 28. april 1982, 10. juni 1987, 17. juni 1999, 21. juni 2001, 19. september 2002, 22. september 2005, 13. mars 2008, 23. september 2010 (jfr. politivedtekter for Trondheim kommune) og 21. november Ansvar Hver enkelt andelseier er ansvarlig for at bestemmelsene blir overholdt. 2.Regler om ro og orden Enhver plikter å overholde alminnelig krav til ro og orden. Mellom kl og må ingen ved unødig støy forstyrre den alminnelige nattero. 3.Snømåking og sandstrøing Hver andelseier er ansvarlig for snørydding og sandstrøing om vinteren, samt utvendig renhold om sommeren. Dette gjelder partiet fram til gangveien. De andelseiere som har felles inngangsparti, plikter å sørge for renhold/ rydding av felles kjeller, trapp og gårdsplass og må selv komme overens om dette. Om nødvendig kan naboutvalget fastsette arbeidsfordeling. 4.Parkering Privatbiler skal parkere i garasjene eller på de opparbeidede parkeringsplassene. Parkering på borettslagets område utenom parkeringsplassene er ikke tillatt. De utvendige parkeringsplassene kan ikke uten tillatelse fra borettslaget anvendes til andre formål enn bilparkering. Biler som er avskiltet, bilvrak eller annet som opptar unødig og uberettiget plass, vil - om nødvendig - bli tauet vekk for eiernes regning. Biler parkert på borettslagets grøntområder omfattes også av dette. 5.Garasjene Kjøretøyene skal parkere på anvist plass, og slik at de ikke hindrer trafikken i midtgangen. Parkering i midtgangen skal ikke forekomme. Garasjeporten og bakdøren skal alltid etterlates låst. I garasjene er det forbudt å: - utføre reparasjoner (skifting av lyspærer og tilsvarende bagatellmessige arbeider regnes ikke som reparasjon) - vaske bil - ruse motor unødig - bruke åpen ild - oppbevare ildsfarlige stoffer - søle olje og andre kjemikalier (må eventuelt fjernes omgående) - oppbevare tilhengere - oppbevare MC/scooter utenom anviste og godkjente plasser - oppbevare større utstyr som kano/kajakk etc uten godkjenning fra borettslaget Andelseiere/beboere som har garasjeplass plikter å benytte denne av hensyn til begrenset uteparkering. Det er ikke tillatt å leie bort garasjeplass så lenge egen/egne biler disponeres. Det er heller ikke tillatt å leie ut til andre enn andelseiere/beboere i borettslaget. Ved bortleie av garasjeplass er utleieren ansvarlig for at reglementet følges. Det er ikke tillatt å lagre gjenstander i garasjen utenom i bodene. Der det er sikringsskap montert i bodene, skal borettslaget ha uhindret adgang, evt. kan bodene deles opp slik at borettslaget får adgang til sikringsskapene. 6.Trafikkregulering i boområdene Veinettet i borettslaget består av private veier/gangveier og kommunale veier. Hele området er offentlig regulert med skilting som innebærer forbud mot all unødvendig ferdsel med motorkjøretøyer innenfor de skiltede områder. Dette gjelder så vel de private veier/gangveier som de kommunale veier. Borettslagets skilting må etterkommes. Trafikkreguleringen innebærer bl.a. at parkering, bilvasking mv. inne på boligfeltene ikke er tillatt. 7.Trafikkovertredelser Trafikkovertredelser og brudd på det som er nevnt i INFO-håndboken, kap pkt. 4, 5 og 6 kan meddeles borettslagets administrasjon som i hvert enkelt tilfelle vil vurdere hvorvidt overtredelsen skal anmeldes til politiet eller benytte andre sanksjonsmuligheter. Når det gjelder å etterkomme parkeringsvedtektene, anbefales beboerne selv å kontakte det firma som til enhver tid håndhever disse for borettslaget. Unødvendig kjøring kan også anmeldes til politiet av beboerne. Har du luft i radiatoren? TEKST: Laila Pedersen FOTO: RBL Om du hører surkling, rinnende vann eller om radiatoren ikke er like varm over hele flaten har du luft i radiatoren. Dette er det heldigvis enkelt å gjøre noe med og noe beboerne kan gjøre selv. Alt du trenger er en liten nøkkel som du kan få hos borettslaget eller den fås kjøpt hos en rørlegger. Dette er en standard nøkkel som passer alle radiatorene her på Risvollan. Slik lufter du radiatoren. I det øverste hjørne av alle radiatorer er det en luftenippel med en innvendig firkantet skrue som nøkkelen passer til. Til dette trenger du å ha en liten klut for hånden. - Åpne skruen forsiktig mot klokken. Om det kommer en liten vannstråle har du ikke luft i radiatoren, da kan du bare stenge igjen med nøkkelen. - Om du hører at det kommer luft, så la luftenippelen være åpen til det kommer vann, og da stenger du ventilen med å skru nøkkelen tilbake. IKKE bruk tang eller grovere verktøy på luftenippelen da den kan bli skadet og forårsake lekkasje. Om du føler at du ikke mestrer dette få du selvfølgelig hjelp hos boservice! Ikke alle liker å ha det hett på soverommet! Vi har ved flere anledninger kommet over radiatorer som har frosset og forårsaket store vannskader. Dette har skjedd i forbindelse med lufting av soverommet med åpent vindu og avstengt radiator på kalde vinterdager. Det er derfor viktig å ikke stenge radiator helt men har en viss sirkulasjon av varme gjennom radiator når du har et åpent vindu over radiatoren. 6 RL RL

5 Nytt drifts- og administrasjonsbygg Borettslaget har i en årrekke arbeidet med planer for nytt bygg for borettslaget. Borettslaget har i en årrekke arbeidet med planer for nytt bygg for borettslaget. I omtale har begrepene drifts- og administrasjonsbygg og drifts- og velferdsbygg vært benyttet, alt etter hvilke funksjoner man har ønsket å vektlegge. Fram til 2009 ble det lagt ned betydelige ressurser i å utrede planer for et bygg på tomta ved siden av barnehagetomta ved Risvollan senter. I dette bygget ble velferdsfunksjonene sterkt vektlagt. En av de store utfordringene man støtte på i dette prosjektet, var å få til en adkomst til barnehagetomta, men vi lyktes ikke med å få i stand en avtale med kommunen som på en tilfredsstillende måte løste denne problemstillingen. TEKST: Teknisk sjef Laila Pedersen for lokaliteter innenfor reguleringsområdet. Etter hvert viste det seg å by på store vanskeligheter å få dette til, ikke minst av hensyn til de trafikale utfordringer man ville stå overfor. Styret sluttet seg derfor til forslaget om å utrede en alternativ lokalisering, og vi fant at tomta ved Asbjørn Øverås veg som har vært utleid til kommunen for midlertidig lokalisering av helsestasjon, lå best til rette. Etter å ha avklart med kommunen at tomta ville bli frigjort for nytt bygg for borettslaget, har vi arbeidet med å få på plass en reguleringsplan for tomta. Vi er i den forbindelse orientert om at helsestasjonen vil flytte inn i lokalene som ble ledig etter at legesenteret flyttet ut av fjerde etasje i Høyblokka, og at arbeidet med å klargjøre lokalene allerede er i gang. Utbyggingen er av vital betydning for borettslaget samtidig som det berører borettslagets eiendom. Forslag om utbyggingen vil derfor legges fram for borettslagets generalforsamling for endelig godkjenning. Det vedlegges fasadetegninger som viser planlagte fasader av bygget. Det er ellers informert om tiltaket på borettslagets hjemmesider, hvor også ytterligere informasjon om byggets utforming og plassering på tomten fremkommer. Det er hittil er utført, danner grunnlaget for detaljprosjektering, så derfor er endelig utforming ikke helt avklart. INNSAMLING AV JULETRÆR Innsamling av juletrær vil skje på vanlig måte ved at borettslaget foretar innsamling over nyttår i likhet med det som vi har gjort tidligere år. JULEGAVEPAPIR ER RESTAVFALL Julegavepapir er uegnet til gjenvinning, og skal av den grunn kastes som restavfall. I jula er det mer avfall enn normalt, og vi anbefaler derfor alle om å kaste julegavepapiret ETTER jul. Renholdsverket setter ut en container til julegavepapir på Heggstadmoen gjenvinningsstasjon. Det er gratis å kaste gavepapiret der. I tillegg kan borettslaget ta imot julegavepapir i åpningstiden. Husk at det er redusert åpningstid ved borettslaget i romjulen (kl kl ). Du kan og sjekke renholdsverket sin hjemmesider som er: www. renholdsverket.no Etter hvert ble vi involvert i arbeidet med ny reguleringsplan for senterområdet, hvor kommunen synliggjorde sterke ønsker om å få på plass et sykehjem, gjenreise barnehagen, få bygget omsorgsboliger og etter hvert også en kulturarena for bydelen. Borettslaget har aktivt tatt del i arbeidet med reguleringsplanen sammen med Trondheim kommune og Rema Eiendom (ICA Eiendom har valgt å ikke ta del i samarbeidet). I utgangspunktet søkte vi å finne løsning for borettslagets behov Arbeidet med reguleringsplanen har nå kommet så langt at planforslaget vil bli lagt ut til offentlig ettersyn før jul, samt at godkjenning av reguleringsplanen forventes å foreligge i løpet av våren Som redegjort for i styrets beretning for 2011, vil byggingen skje i regi av eiendomsselskapet Risvollan Eiendom AS. Begrunnelsen for dette er at gevinsten etter salget av næringsarealene i senteret er beholdt i eiendomsselskapet for å unngå dobbeltbeskatning ved overføring av midlene til borettslaget. Forts. neste side 8 RL RL

6 De forskellige fasader Det foreslåtte drifts- og administrasjonsbygg Diverse ting i forbindelse med julen TEKST: Laila Pedersen IKKE MAT FUGLER PÅ BAKKENIVÅ hyggelig gest, men lite ønsket! Mange beboere syns det er trivelig å mate fugler, og særlig på bakkenivå. Uansett om det er på bakkenivå eller på brett, så detter det ofte smuler/frø ned på bakken. Beboerne anmodes om ikke å gjøre dette, fordi det trekker til seg mus og/eller rotter i området, og det ønsker vi jo ikke å ha. Borettslaget får stadig tilbakemeldinger om rotteobservasjoner, og vi nevner at rotter, naturlig nok, foretrekker fuglemat framfor gift. BATTERI TIL RØYKVARSLEREN:- Husk og bytt batteri i røykvarsleren din en gang i året. Det passer da bra å gjøre dette i desember hvert år. Batteri får du kjøpt i alle butikkene. Samtidig som du bytter batteri, sjekk om røykvarsleren fungerer. Dersom du mener at det er noe feil med den, ta kontakt med borettslaget. LYSMANSJETTER, BRANNFAR- LIG JULEPYNT OG JULEBLYS- NING: I disse hyggelige jule- og nyttårstider er vi innendørs og har det hyggelig. Ofte tenner vi lys, men husk at du ikke må ha brennbar lysmansjett rundt lyset ditt, ei heller annen brannfarlig julepynt. Pass på julestjerner, julebelysning etc at de ikke er brannfarlige. Blås ut lysene når du forlater rommet. Dra helst ut kontakten på juletrelysene og annen julebelysning når du legger deg om kvelden. Ikke bruk skjøteledning i skjøteledning etc. SMULTGRYTE: Likeledes - vær varsom dersom du skal steke smultringer og bruke smultgryte i disse kakebaketider. For alle del dersom det tar fyr i smultet i gryta, ikke bruk vann for å slokke. Bruk et lokk eller et teppe og kvel flammen med. SIKRINGGSKAP: Dersom du har gammeldagse sikringer, sjekk at de er skrudd godt nok til slik at det ikke oppstår brann i sikringsskapet. Ta en kontroll av dette i ny og ne. Vi minner også om at firma Aalmo Elektriker AS har fast pris på å skifte sikringsskap på Risvollan. Informasjon om dette står på borettslagets hjemmeside. MÅKING/STRØING AV FELLESINN- GANGER: Nå står vinteren for tur, med bl.a. med snømåking og sandstrøing. Her må vi be alle om å bidra, og særlig de som bor i fellesinnganger. Det skal ikke være en person alene som skal utføre alt arbeidet dersom det er flere som deler inngangsparti. Dere må bli enig dere imellom på hvordan dere organiserer dette. Dette gjelder også for strøing dersom det blir glatt i inngangspartiet deres. Borettslaget har satt ut strøsandkasser rundt om på feltene som dere kan benytte til å ta sand fra. IN- FO-håndboken kap. 6.1 Ordensregler, pkt. 3 tar for seg regler om snømåking og sandstrøing i borettslaget, og kap. 9.5 har informasjon og kart som viser plasseringen av alle strøsandkassene. Til orientering har de fleste naboutvalgene spader, koster etc til utlån dersom du ikke har selv, så ta kontakt med lederen i naboutvalget ditt. MÅKING VED/PÅ SØPPELDUNKENE: Vi nevner også at renholdsverket setter pris på at det blir måke ved og oppå søppeldunkene (for de som har dette). Det blir lettere for alle dersom dunkene er frie for snø og det måkes/strøs rundt de. BRØYTING/STRØING: Vinteren kommer med tilhørende snøbrøyting/sandstrøing! Vi har mange trange og smale veger og plasser, mange gater, mange garasjer og gangveger som skal brøytes på kort tid og det blir brøytet i hht. gjeldende brøyteinstruks som dere finner i INFO-håndboken kap Vi ber om forståelse for at ting tar tid, og særlig da ved store snøfall. Det er derfor bra dersom dere bidrar selv ved å holde det ryddig rundt containere, rundt søppeldunker (måke snøen slik at renholdsverket kommer greit til), måke fram under garasjeportene (for de som har egen garasje i rekke), ikke parkere slik at brøytemannskapet vårt blir hindret og at evt. det ikke blir brøytet fordi biler står i vegen etc. etc. Alt som letter vårt arbeid, kommer beboerne til gode i form av ennå bedre utført arbeid! Vis tålmodighet og forståelse og vær gjerne konstruktiv og bidra selv! Teknisk sjef Laila Pedersen 10 RL RL

7 Helsestasjonen flytter til Høyblokka Helsestasjonen som ligger i Risvollveien/Asbjørn Øverås vei flytter på nyåret inn i 4. etasje i Høyblokka der hvor legesentret var før. TEKST/FOTO: Kjell Kjærstad På nyåret flytter helsestasjonen inn i 4. etasje I Høyblokka. Dette er et ledd i planene for de store omveltningene som nok kommer etter hvert. Dette gjør også at Trondheim kommune kan flytte vekk brakkeriggen langs Risvollveien slik at hvis det blir vedtatt bygging av nytt administrasjons- og velferdsbygg/driftsbygg, så er tomta ledig. RL var en tur i 4. etasje og hilste på og der traff vi malerne og gulvleggerne Knut Waaberg og Wenche Eriksen. De har holdt på der siden uke 46 og skal være ferdig til jul. Helsestasjonen ble etablert i en brakkerigg som nå skal fjernes for å frigi tomta som kommunen har leid av Risvollan Borettslag. Ødelagt bom - har du dårlig samvittighet? TEKST: Laila Pedersen FOTO: RBL Her om dagen så vi at bommen ved Ristunet var påkjørt. Det ser ut som om den er rygget på, men det ser heller ikke ut som om det er isete og glatt føre pga sporene som leder rett mot bommen. Det er nok noen som har rygget inn i bommen (og slik det ser ut, må noen ha fått en synlig skade på bilen/kjøretøyet sitt). Dersom noen har sett noe eller vet om noe om hvem som har forårsaket skaden, ta kontakt med borettslaget. Alle kan være uheldige, men det er vanlig folkeskikk å si ifra at skaden har skjedd, og dermed også bekoste reparasjon for utbedring av skaden, evt. at det blir en skadesak ut av det. Vi håper slikt ikke vil gjenta seg uten at det sies ifra til borettslaget om at så har skjedd. Bommen er derfor ute av funksjon inntil den repareres (alle beboernes bekoster dette). Ivar kom på besøk TEKST/FOTO: Kjell Kjærstad Stormen Ivar kom på besøk torsdag 12. desember på ettermiddagen. Det ble meldt inn om både søppelkasser som hadde blåst overende og flere trær som hadde veltet, men tross alt gikk det bra. Det ble heldigvis ingen personskader. Wenche Eriksen og Knut Waaberg pusser opp det gamle legesenteret i Høyblokka på Risvollan. Dette var administrasjon og venterom og nå blir det fin plass for barna med et mykt spesialgulv. 12 RL RL

8 Hoeggen kirke i julen Nytt NavN de samme menneskene Etter tolv innholdsrike og suksessfulle år, først i Postbanken Eiendomsmegling og sist i Aktiv-systemet, ønsker vi nå gamle og nye kunder velkommen til våre kontorer under navnet Proa Eiendomsmegling. Navnet er nytt, men du vil fortsatt møte de samme dyktige meglerne i de samme lokalene og med samme tlf. nr. som tidligere. For oss i Proa Eiendomsmegling handler et vellykket boligsalg om grundige forberedelser og optimalisering av erfaring og kompetanse. Dette er din garanti for at vi finner riktig kjøper til din bolig til en pris du er fornøyd med. Proa trondheim SeNtrum Ingrid Drevvatne M.: Eirik Døsen M.: Elisabeth Brenne Nilsson M.: Knut-André Bjørnstad M.: Rune Søraker M.: Ketil Bjørnbak M.: Tore Resell M.: Julaften julaftensgudstjenester kl med Utleira skolekorps og barnegospel, kl med Stendal skolekorps og kl Nardo bydelsorkester Lisbeth Kristengård M.: Ida Haukland M.: Mona Forsdal M.: Kjersti Ristan M.: Espen Sand M.: Anniken Bostad Pallin M.: Karianne Trang M.: Juledag Høytidsmesse kl Proa heimdal Proa moholt Romjulssøndag Høymesse kl Dåp Nyttårsfest for voksne kl Arne Espelund kåserer. Juletregang, servering,tensing Juletrefest for hele familien kl 16.00, juletregang, julebrus og utlodding, kanskje kommer de tre vise menn Tale Refsnæs M.: Arvid Eriksen Johansen M.: Kenneth Vårvik M.: Roy Tore Thorvaldsen M.: Odd Olav Berg M.: Christer A. Pedersen M.: Kristi åpenbaringsdag Høymesse kl Vil du ha flammen fra Jesu fødselsgrotte i vinduskarmen julaften? TEKST: Kilde Hoeggen kirkes hjemmeside FOTO: Kjell Kjærstad Vil du ha flammen fra Jesu fødselsgrotte i vinduskarmen julaften? I år kan du hente den på en av julegudstjenestene i Hoeggen kirke (13, eller 16). Ta med deg ei lykt, og spre lyset som minner om englesangen om fred på jord, og om barnet i krybba. Anders B. Kjeldseth M.: Oddvar Reiten M.: Torill Sneve M.: Proa orkdal Kristoffer Menne M.: Verdiskapende megling Marit Musum M.: Kari Åsmul Grande M.: Anette Kjønnø Vorpbukt M.: Thor Zevgren M.: Steinar Skaanes M.: Proa FoSeN Silje Leikvold M.: Trond Lystad M.: John Kolbjørn Baardsgaard M.: Fortress design Lyset har brent i kirka siden 1. søndag i advent - da speiderne kom med flammen, som altså kommer helt fra føldselsegrotta i Betlehem. Proa Trondheim sentrum Søndre gate 16, Trondheim Tlf.: Proa Heimdal Søbstadveien 1, Heimdal Tlf.: Proa Moholt Brøsetveien 168, Trondheim Tlf.: Proa Orkdal Orkdalsveien 84, Orkanger Tlf.: Proa Fosen Yrjars gt. 24, Brekstad Tlf.: Eierskifteforsikring leveres av: 14 RL

9 AT DU ER FORNØYD ER VÅR GARANTI La oss starte med å gi deg følgende forsikring hos oss er megler selv ansvarlig for utarbeidelse av alt grafisk materiell, gjennomføring av visning og ikke minst for gjennomføring av budrunden. Vi har erfart at endel meglere benytter visningsassistenter og til og med sender informasjon på sms underveis i budrunden. Det har ingenting med god megling å gjøre. Vi gir deg derfor en garanti på at vi forplikter oss til å forvalte dine verdier på best mulig måte, og at meglers personlige erfaring og kompetanse er det eneste som skal benyttes i prosessen. Vi elsker å megle og håper og tror at det er et godt grunnlag for å skape gode resultater for deg. Det skal være trygt og effektivt, med best pris som resultat. God megling gir gode resultater. Den beste meglingen gir det beste resultatet. Vi garanterer Alltid megler på visning Alltid megler i budrunde Alltid megler i kontraktsmøte Alltid representant tilstede på alle overtakelser Aldri sms i budrunder istedenfor å ringe interessenter Salgsgaranti Intet salg, ingen kostnad! Vi garanterer at du kommer til å oppnå en pris du er fornøyd med. Skulle du velge å ikke selge dekker vi alle omkostninger. Intet salg, ingen kostnad heller ikke markedsføringskostnader eller andre utlegg. Ingen fullmakter Vi jobber også helt uten fullmakter slik at du til enhver tid er med på å ta alle avgjørelser i dialog med megler. Det sikrer at vi får benyttet vår kompetanse og synliggjort grunnlaget for trygge og gode valg. Vi gir alltid Gratis og helt uforpliktende verdivurdering og deretter fremsettelse av salgsstrategi om ønsket. Ta kontakt med ditt lokalkontor: Trondheim Sentrum Tlf.: Heimdal Tlf.: Orkdal Tlf.: Moholt Tlf.:

HUSORDENSREGLER for Hallagerbakken Borettslag

HUSORDENSREGLER for Hallagerbakken Borettslag HUSORDENSREGLER for Hallagerbakken Borettslag vedtatt 24.05.84 med endring den 30.05.85, 06.05.04,09.05.05 og 14.05.2008. 1. INNLEDNING Hallagerbakken Borettslag har 3 grunnverdier: Trivsel Trygghet Ansvar.

Detaljer

ØSBL Ordensregler vedtatt på Generalforsamlingen 17.04.2013 ORDENSREGLER FOR ØVRE SOGN BORETTSLAG ( ØSBL )

ØSBL Ordensregler vedtatt på Generalforsamlingen 17.04.2013 ORDENSREGLER FOR ØVRE SOGN BORETTSLAG ( ØSBL ) ORDENSREGLER FOR ØVRE SOGN BORETTSLAG ( ØSBL ) Opprinnelig vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 21. november 1991 med senere endringer, senest endret på generalforsamling 17.04.2013. 1. ORDENSREGLENE

Detaljer

TIL HUSORDENSREGLER FOR BORETTSLAGET NARDO SØNDRE VEDTATT PÅ GENERALFORSAMLINGEN DEN 15.05.08.

TIL HUSORDENSREGLER FOR BORETTSLAGET NARDO SØNDRE VEDTATT PÅ GENERALFORSAMLINGEN DEN 15.05.08. TIL HUSORDENSREGLER FOR BORETTSLAGET NARDO SØNDRE VEDTATT PÅ GENERALFORSAMLINGEN DEN 15.05.08. Et borettslag utgjør et fellesskap som beboerne hver for seg og sammen har ansvaret for. Et godt forhold mellom

Detaljer

INFORMASJON FRA STYRET FOR NOVEMBER/DESEMBER 2013

INFORMASJON FRA STYRET FOR NOVEMBER/DESEMBER 2013 INFORMASJON FRA STYRET FOR NOVEMBER/DESEMBER 2013 Her kommer informasjon fra styret for november/desember 2013: Nye beboere Vi har fått nye beboere i to av leilighetene i borettslaget vårt; både i Huldervegen

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR BERGKRYSTALLEN BORETTSLAG

HUSORDENSREGLER FOR BERGKRYSTALLEN BORETTSLAG HUSORDENSREGLER FOR BERGKRYSTALLEN BORETTSLAG vedtatt på ordinær generalforsamling 19. april 2006, med senere endringer vedtatt på ordinær generalforsamling 14. mai 2009. Disse ordensregler skal bidra

Detaljer

VELKOMMEN TIL TORP BORETTSLAG

VELKOMMEN TIL TORP BORETTSLAG VELKOMMEN TIL TORP BORETTSLAG Innholdsfortegnelse Orientering til Borettshaverne i Torp Borettslag Side 2 Nyttig å vite! Side 3 Husordensregler for Torp Borettslag Side 4 Parkeringsplan for Torp Borettslag

Detaljer

Husordensregler Etterstad Øst Borettslag. vedtatt på ordinær generalforsamling 2011. Endret på ordinær generalforsmaling i 2013.

Husordensregler Etterstad Øst Borettslag. vedtatt på ordinær generalforsamling 2011. Endret på ordinær generalforsmaling i 2013. Husordensregler Etterstad Øst Borettslag vedtatt på ordinær generalforsamling 2011. Endret på ordinær generalforsmaling i 2013. HUSORDENSREGLER FOR ETTERSTAD ØST BORETTSLAG Husordensreglene er vedtatt

Detaljer

RISLAPPEN. -beboernes egen avis. God jul og godt nyttår!

RISLAPPEN. -beboernes egen avis. God jul og godt nyttår! RISLAPPEN -beboernes egen avis God jul og godt nyttår! 4 2015 NOEN BILDER FRA NYBYGGET Øverst til venstre ser vi Risvold som er den nye storstua i borettslaget. Styrelederen Styret har vært opptatt av

Detaljer

Forslag til endring av husordensreglene må sendes skriftlig til Styret. Endringer vedtas av Generalforsamlingen med alminnelig flertall.

Forslag til endring av husordensreglene må sendes skriftlig til Styret. Endringer vedtas av Generalforsamlingen med alminnelig flertall. H U S O R D E N S R E G L E R F O R J E R P E S K O G E N B O R E T T S L A G MED ENDRINGER AV 30.5.1995, 14.05.2003 og 31.03.2009. INNLEDNING. Jerpeskogen borettslag er et andelslag tilsluttet OBOS. Borettslaget

Detaljer

Ener`n. Vi pusser opp! Nytt system for energiregulering. Har du gjort radiatoren klar for vinteren?

Ener`n. Vi pusser opp! Nytt system for energiregulering. Har du gjort radiatoren klar for vinteren? Vi pusser opp! Nytt system for energiregulering Har du gjort radiatoren klar for vinteren? Vi pusser opp! Det har lenge vært et behov for generell oppussing av inngangspartier, trappeoppganger og korridorer

Detaljer

A/L ELGTRÅKKET BORETTSLAG HUSORDENSREGLER

A/L ELGTRÅKKET BORETTSLAG HUSORDENSREGLER A/L ELGTRÅKKET BORETTSLAG HUSORDENSREGLER Husordensreglene inneholder bestemmelser om bruk av boligen og fellesarealene, og skal bidra til å fremme orden, trivsel og sikkerhet i borettslaget. Det er i

Detaljer

LINDERUDLIA HUSEIERFORENING

LINDERUDLIA HUSEIERFORENING INNKALLING TIL GENERALFORSAMLING TIRSDAG 28. OKTOBER 2014, KL. 19:30-21:00 PÅ LESTERUD SKOLE, I PAVILJONG ANDEBY Følgende saker er på dagsorden: 1. Valg av ordstyrer og referent 2. Godkjenning av dagsorden

Detaljer

HUSORDEN for Rustadlia Borettslag

HUSORDEN for Rustadlia Borettslag HUSORDEN for Rustadlia Borettslag ( Se også vår nettside: http://borettslag.obos.no/rustadlia ) 1. INNLEDNING 2 2. GENERELLE REGLER 2 A. OM ORDEN PÅ OMRÅDET 2 B. OM LEILIGHETEN OG DENS BIROM 2 3. REGLER

Detaljer

Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig.

Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig. 2. ORDENSREGLER FOR SAMEIET KURLANDSÅSEN. 2.1 FORMÅL Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig. 2.2 ERSTATNINGSANSVAR

Detaljer

LINDERUDLIA HUSEIERFORENING

LINDERUDLIA HUSEIERFORENING INNKALLING TIL GENERALFORSAMLING TIRSDAG 29. OKTOBER 2013, KL. 19:30-21:00 PÅ LESTERUD SKOLE, I PAVILJONG BAKKEBYGRENDA Følgende saker er på dagsorden: 1. Valg av ordstyrer og referent 2. Godkjenning av

Detaljer

Velkommen til nye andelseiere i Enga borettslag!

Velkommen til nye andelseiere i Enga borettslag! Velkommen til nye andelseiere i Enga borettslag! Dette skrivet er til deg som er nyinnflyttet i Enga borettslag. Skrivet tar for seg mange av de spørsmålene som dukker opp den første tiden en bor på et

Detaljer

LINDERUDLIA HUSEIERFORENING

LINDERUDLIA HUSEIERFORENING INNKALLING TIL GENERALFORSAMLING ONSDAG 8. OKTOBER 2003, KL. 19:30-21:00 PÅ LESTERUD SKOLE, I PAVILJONG GALLIA Følgende saker er på dagsorden: 1. Valg av ordstyrer og referent 2. Godkjenning av dagsorden

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR EIERSEKSJONSAMEIET SAGA SENTER

HUSORDENSREGLER FOR EIERSEKSJONSAMEIET SAGA SENTER HUSORDENSREGLER FOR EIERSEKSJONSAMEIET SAGA SENTER Vedtatt på sameiermøte 9. april 2014 1 BEBOERNES PLIKT Beboerne plikter å følge husordensreglene, og er ansvarlige for at de overholdes av husstanden

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR PARKGÅRDEN SE

HUSORDENSREGLER FOR PARKGÅRDEN SE HUSORDENSREGLER FOR PARKGÅRDEN SE 1. INNLEDNING 1.1. For at beboerne skal sikres ro og orden, er enhver sameier og beboer ansvarlig for at bestemmelsene i denne husorden overholdes. 1.2. Hovedregelen er

Detaljer

BOLIGREGLEMENTET. Studentsamskipnaden i Bergen, SiB Bolig

BOLIGREGLEMENTET. Studentsamskipnaden i Bergen, SiB Bolig BOLIGREGLEMENTET, SiB Bolig KAPITTEL 1: INNLEDNING Dette reglement omhandler boliger eiet og drevet av (SiB), og regulerer forhold som ikke er omtalt i leieavtalen. Reglementet er et tillegg til leieavtalen.

Detaljer

SAMEIET BJERREGAARDSGATE 29 ORDENSREGLER FOR SAMEIET

SAMEIET BJERREGAARDSGATE 29 ORDENSREGLER FOR SAMEIET SAMEIET BJERREGAARDSGATE 29 ORDENSREGLER FOR SAMEIET Vedtatt på sameiermøte 26.03.2008 Endret på sameiermøte 12.03.2009 Endret på sameiermøtet 21.03.2012 Endret på sameiermøtet 10.04.2013 1. FORMÅL Disse

Detaljer

4.1 Det er ikke tillatt å holde dyr. Dette gjelder allikevel ikke dersom det ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen.

4.1 Det er ikke tillatt å holde dyr. Dette gjelder allikevel ikke dersom det ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen. 4. DYREHOLD 4.1 Det er ikke tillatt å holde dyr. Dette gjelder allikevel ikke dersom det ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen. 4.2 Andelseier må søke styret om tillatelse til dyrehold. Før

Detaljer

Ullernparken Boligsameie

Ullernparken Boligsameie Ullernparken Boligsameie Husordensregler for Ullernparken Boligsameie Vedtatt på ordinært sameiermøte 27. mai 1982 med endringer i 1986, 1991, 1995, 2005 og 2011. Man skal ikke plage andre, man skal være

Detaljer

Trekøveren for februar 2009. Beboer-møte med brannvesenet onsdag 18. februar kl.18.00

Trekøveren for februar 2009. Beboer-møte med brannvesenet onsdag 18. februar kl.18.00 Trekøveren for februar 2009 Beboer-møte med brannvesenet onsdag 18. februar kl.18.00 Brannsikkerheten i hjemmet vårt I den senere tid har vi i Tv og aviser sett mange branner med store konsekvenser. I

Detaljer

PARKERINGSVEDTEKTER FOR MELLOMENGA BORETTSLAG

PARKERINGSVEDTEKTER FOR MELLOMENGA BORETTSLAG PARKERINGSVEDTEKTER FOR MELLOMENGA BORETTSLAG (GARASJE - MOTORVARME PARKERING) Vedtatt på generalforsamling 06.05.2014 (Erstatter tidligere vedtekter av 1984, sist endret 1997) Mellomenga borettslag disponerer

Detaljer

Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig.

Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig. 2. ORDENSREGLER FOR SAMEIET KURLANDSÅSEN. 2.1 FORMÅL Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig. 2.2 ERSTATNINGSANSVAR

Detaljer

RISLAPPEN. -beboernes egen avis HØST I LUFTEN!

RISLAPPEN. -beboernes egen avis HØST I LUFTEN! RISLAPPEN -beboernes egen avis HØST I LUFTEN! 3 2014 Styrelederen Nå har virkelig høst været kommet inn over trøndelag med regn, vind og torden. Kjenner allerede savnet etter den herlige sommer temperaturen,

Detaljer

Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig.

Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig. 2. ORDENSREGLER FOR SAMEIET KURLANDSÅSEN. 2.1 FORMÅL Dette Sameiet er et boligsameie hvor beboerne i fellesskap er ansvarlige for at eiendommen holdes i god orden og at dets miljø er best mulig. 2.2 ERSTATNINGSANSVAR

Detaljer

PROTOKOLL FRA GENERALFORSAMLINGEN JÆRNES TERRASSE BORETTSLAG TIRSDAG 26.04.2005

PROTOKOLL FRA GENERALFORSAMLINGEN JÆRNES TERRASSE BORETTSLAG TIRSDAG 26.04.2005 PROTOKOLL FRA GENERALFORSAMLINGEN JÆRNES TERRASSE BORETTSLAG TIRSDAG 26.04.2005 Lagets formann, Tor Magne Gausdal, ønsket alle fremmøtte velkommen til generalforsamlingen 2005, Tor Magne Gausdal var møteleder.

Detaljer

Velkommen til nye andelseiere i Enga borettslag!

Velkommen til nye andelseiere i Enga borettslag! Velkommen til nye andelseiere i Enga borettslag! Dette skrivet er til deg som er nyinnflyttet i Enga borettslag. Skrivet tar for seg mange av de spørsmålene som dukker opp den første tiden en bor på et

Detaljer

Avfall er. Kundeblad Nr. 3 2013. Julefri flytter. tømmetid. Vi gir deg tipsene for å unngå overfylte dunker. Informasjon til husstandene i Trondheim

Avfall er. Kundeblad Nr. 3 2013. Julefri flytter. tømmetid. Vi gir deg tipsene for å unngå overfylte dunker. Informasjon til husstandene i Trondheim Avfall er Kundeblad Nr. 3 2013 Julefri flytter tømmetid Vi gir deg tipsene for å unngå overfylte dunker Informasjon til husstandene i Trondheim Glade jul, hellige jul I år faller romjulens helligdager

Detaljer

Husordensregler Sameiet Hersjøen Vest. Vedtatt i sameiermøte den 18.03.2014

Husordensregler Sameiet Hersjøen Vest. Vedtatt i sameiermøte den 18.03.2014 Husordensregler Sameiet Hersjøen Vest Vedtatt i sameiermøte den 18.03.2014 1 Innhold 1. Formål & Forpliktelser 2. Indre Orden 3. Ytre Orden 4. Parkering 5. Søppel 6. Dyrehold 7. TV og internett 8. Brannsikringsutstyr

Detaljer

Hubroveiens Borettslag

Hubroveiens Borettslag Hubroveiens Borettslag HUSORDENSREGLER Hver enkelt leieboer er ansvarlig for at bestemmelsene i husordensreglene blir fulgt. Leilighetene må ikke brukes slik at det sjenerer andre. Ethvert husordensreglement

Detaljer

GÅRDS- OG HUSORDENSREGLER FOR FJELLHAGEN BORETTSLAG

GÅRDS- OG HUSORDENSREGLER FOR FJELLHAGEN BORETTSLAG Fjellhagen Borettslag Fjell Bydelshus 3035 Drammen Formann: 32 81 07 47/mobil: 917 24 840 Kontor: 32 81 91 87 Åpent onsdager 18.00-19.00 E-post: kontoret@fjellhagen.no VÅR HJEMMESIDE: www.fjellhagen.no

Detaljer

Innkalling til ordinær generalforsamling onsdag 7. mai 2014

Innkalling til ordinær generalforsamling onsdag 7. mai 2014 Til: Alle beboere i Gjønnesskogen Huseierforening Fra: Styret i Gjønnesskogen Huseierforening Innkalling til ordinær generalforsamling onsdag 7. mai 2014 Det innkalles herved til ordinær generalforsamling

Detaljer

Velkommen som ny beboer!

Velkommen som ny beboer! Velkommen som ny beboer! Velkommen til et borettslag som de aller fleste trives meget godt i. Vi har boliger med nærhet til natur og ligger ellers sentralt nok for de fleste tilbud! Dyrehold og barn er

Detaljer

Disse trafikk- og parkeringsregler er utarbeidet av styret for Grensen borettslag og vedtatt i styremøte 4. juli 2011 med gyldighet fra samme dato.

Disse trafikk- og parkeringsregler er utarbeidet av styret for Grensen borettslag og vedtatt i styremøte 4. juli 2011 med gyldighet fra samme dato. TRAFIKK- OG PARKERINGS- BESTEMMELSER G RENSEN BORETTSLAG Disse trafikk- og parkeringsregler er utarbeidet av styret for Grensen borettslag og vedtatt i styremøte 4. juli 2011 med gyldighet fra samme dato.

Detaljer

husk å måke og strø Spar renovatørene for glattisen!

husk å måke og strø Spar renovatørene for glattisen! Kundeblad Nr. 3 2012 Konkurranse Vinn et juletre! SIDE 7 husk å måke og strø Spar renovatørene for glattisen! Informasjon til husstandene i Trondheim Ubudne gjester? Vinteren har atter tatt grep om byen

Detaljer

Husordensregler for Stjerneblokkveien Borettslag

Husordensregler for Stjerneblokkveien Borettslag Husordensregler for Stjerneblokkveien Borettslag Vedtatt på generalforsamling 02.05.2011 1 Innledning Den enkelte andelseier er ansvarlig for at bestemmelsene i husordensreglene blir fulgt. Husordensreglene

Detaljer

ORDENSREGLER TAGTVEDT II BORETTSLAG pr 2014. Ordensregler er en rettesnor for å bo i et fellesskap, der vi alle kan trives.

ORDENSREGLER TAGTVEDT II BORETTSLAG pr 2014. Ordensregler er en rettesnor for å bo i et fellesskap, der vi alle kan trives. ORDENSREGLER TAGTVEDT II BORETTSLAG pr 2014 Ordensregler er en rettesnor for å bo i et fellesskap, der vi alle kan trives. 1. Kjøring og parkering på området: Borettslaget er et bilfritt område, og kjøring

Detaljer

Velkommen som ny beboer!!

Velkommen som ny beboer!! Velkommen som ny beboer!! Velkommen til et borettslag som de aller fleste trives meget godt i. Vi har boliger med nærhet til natur og ligger ellers sentralt nok for de fleste tilbud! Dyrehold og barn er

Detaljer

Brenna velforening Postboks 87 Mortensrud 1215 Oslo

Brenna velforening Postboks 87 Mortensrud 1215 Oslo Brenna velforening Postboks 87 Mortensrud 1215 Oslo Oslo kommune Bymiljøetaten Postboks 9336 Grønland 0135 Oslo Oslo 26.2.2013 Stort behov for vedlikehold av Brennaveien Brenna velforening organiserer

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR FOLKVANG BOLIGSELSKAP AS

HUSORDENSREGLER FOR FOLKVANG BOLIGSELSKAP AS HUSORDENSREGLER FOR FOLKVANG BOLIGSELSKAP AS Vedtatt på ordinært generalforsamling 13.05.02 Endret på ordinær generalforsamling 23.05.06, 10.05.07, 08.05.12, 14.05.13 og 07.05.14 Aksjonærene plikter å

Detaljer

HUSORDENSREGLER. SAMEIET ST.HANSHAUGEN Revidert på beboermøte 18.10.2007

HUSORDENSREGLER. SAMEIET ST.HANSHAUGEN Revidert på beboermøte 18.10.2007 HUSORDENSREGLER for SAMEIET ST.HANSHAUGEN Revidert på beboermøte 18.10.2007 INNHOLD: 1. Bruk av fellesareal og fellesanlegg... s 2 2. Bruk av bolig... s. 3 3. Dyrehold... s. 3 4. Søppel og dugnad... s.

Detaljer

Informasjon fra styret Sandsli Borettslag 2014

Informasjon fra styret Sandsli Borettslag 2014 Informasjon fra styret Sandsli Borettslag 2014 Rehabilitering Dyrehold Innlåsingsavtale med G4S Maling Navn på postkasser Trær i altankassene Rengjøring av takrenner og rister Informasjon til nye beboere

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR OPDØLHAUGEN BORETTSLAG

HUSORDENSREGLER FOR OPDØLHAUGEN BORETTSLAG HUSORDENSREGLER FOR OPDØLHAUGEN BORETTSLAG 1 1. GENERELT Leietakeren plikter å følge bestemmelsene i husordenen og er også ansvarlig for at ordensreglene blir overholdt av husstanden og andre som gis adgang

Detaljer

Før bruk av altanen når våren ankommer, er det viktig å huske vedlikeholdet av denne.

Før bruk av altanen når våren ankommer, er det viktig å huske vedlikeholdet av denne. HMS. HMS er en forkortelse for helse, miljø og sikkerhet. Kommunal- og Regionaldepartementet har nå avklart at borettslag, sameier og velforeninger er å anse som "virksomheter", og som sådan vil være omfattet

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET KJØRBOKOLLEN 19-29

HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET KJØRBOKOLLEN 19-29 HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET KJØRBOKOLLEN 19-29 Vedtatt i ordinært sameiermøte den 22.03.2007 Endret i sameiermøte 22.04.2010 Endret i sameiermøte 20.03.2012 Generelt Disse husordensregler er en veiledning

Detaljer

Ferdig utfylte skjemaer for navnskilt leveres i styrets postkasse ved 19-blokka senest den 20. februar 2008

Ferdig utfylte skjemaer for navnskilt leveres i styrets postkasse ved 19-blokka senest den 20. februar 2008 Navnskilt til nye postkasser Som kjent så vedtok den ekstraordinære generalforsamlingen å gå til innkjøp av nye postkasser til alle beboerne i laget. Valget falt på grønne postkasser med god størrelse.

Detaljer

Styremøte 14. Oktober 2014

Styremøte 14. Oktober 2014 Styremøte 14. Oktober 2014 Sted: Spångbergveien 17, Arne Reisegg Myklestad Til stede: Arne Reisegg Myklestad Renate Salomonsen, Anette Gundersen, Christian Nissen, Tore Broholt, Vivi Christensen Forfall:

Detaljer

Årsmelding for Gruakollen grendelag 2014/2015

Årsmelding for Gruakollen grendelag 2014/2015 Gruakollen grendelag Postboks 79, 2717 Grua styret@gruakollen.com www.gruakollen.com Årsmelding for Gruakollen grendelag 2014/2015 Styrets sammensetning etter årsmøtet 2014 samt valgkomite og revisor:

Detaljer

Månedsbrev for desember - Bjørka

Månedsbrev for desember - Bjørka Månedsbrev for desember - Bjørka Så er november snart over og desember står for døren. Det kom ikke så mye snø som mange av oss hadde håpet på men vi har fått akt på akematter noen dager og til og med

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR KURLAND BORETTSLAG

HUSORDENSREGLER FOR KURLAND BORETTSLAG HUSORDENSREGLER FOR KURLAND BORETTSLAG 1. INNLEDNING Kurland Borettslag er et andelslag hvor borettshaverne i fellesskap - ikke OBOS - eier byggene. Borettshaverne er i fellesskap ansvarlig for at eiendommen

Detaljer

D Spørsmål om møtet er lovlig kalt inn Det ble foreslått å godkjenne den måten generalforsamlingen var innkalt på, og erklære møtet for lovlig satt.

D Spørsmål om møtet er lovlig kalt inn Det ble foreslått å godkjenne den måten generalforsamlingen var innkalt på, og erklære møtet for lovlig satt. Protokoll fra ordinær generalforsamling i Treschowsgt. Terrasse D A/S ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Møtedato:

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR HØGÅSEN BORETTSLAG

HUSORDENSREGLER FOR HØGÅSEN BORETTSLAG HUSORDENSREGLER FOR HØGÅSEN BORETTSLAG VEDTATT PÅ GENERALFORSAMLING 29.01.04 MED ENDRINGER VEDTATT PÅ GENERALFORSAMLING 15.04.10 ENDRET PÅ GENERALFORSAMLING 22.05.13 Et borettslag utgjør et fellesskap

Detaljer

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Tveita Borettslag Konstituering Vedtak: Han ble valgt Vedtak: Godkjent Vedtak: De ble valgt

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Tveita Borettslag Konstituering Vedtak: Han ble valgt Vedtak: Godkjent Vedtak: De ble valgt Protokoll fra ordinær generalforsamling i Tveita Borettslag Møtedato: 29.04.14 Møtetidspunkt: 18.00 Møtested: Til stede: matsalen, Tveita skole 120 andelseiere, 39 representert ved fullmakt, totalt 159

Detaljer

Velkommen til våre tilstellinger

Velkommen til våre tilstellinger Side 1 Trekløveren for september 2013 Velkommen til våre tilstellinger 2. halvår 2013 Side 2 Aktiviteter 2. halvår 2013 Vi har gleden av å invitere alle beboere til våre tilstellinger. Kari og Bjørg vil

Detaljer

Borettslaget Harry Borthens vei 13

Borettslaget Harry Borthens vei 13 Harry Borthens vei 13 Møtereferat, styremøte mandag 27.04.09 Tilstede: Birger Jensen, Anne Marie Schei og Kåre Magnus Busch Sak 1: Orientering om diverse feil og avvik etter plan- og bygningsloven, heis

Detaljer

Sommer 2015. Vassøynytt

Sommer 2015. Vassøynytt Vassøynytt Nyhetsbrev fra Vassøy Beboerforening Styret i Vassøy Beboerforening har fast møtetid første mandag hver måned. Møtene er åpne for alle betalende medlemmer. Saker som ønskes behandlet må være

Detaljer

Disse reglene er laget for å øke trivselen og sikkerheten for alle beboerne i Sameiet Vestvågen.

Disse reglene er laget for å øke trivselen og sikkerheten for alle beboerne i Sameiet Vestvågen. Prosedyrer og Ordensregler 1. Formål Disse reglene er laget for å øke trivselen og sikkerheten for alle beboerne i Sameiet Vestvågen. Dersom alle tar sin del av ansvaret og bidrar med å ta hensyn til reglene,

Detaljer

Hver enkelt leieboer er ansvarlig for at bestemmelsene i husordensreglene blir fulgt. Leilighetene må ikke brukes slik at det generer andre.

Hver enkelt leieboer er ansvarlig for at bestemmelsene i husordensreglene blir fulgt. Leilighetene må ikke brukes slik at det generer andre. HUSORDENSREGLER FOR ØVRE VEITVET BORETTSLAG (revidert juni 1971) (revidert april 1990) (revidert april 2001) (revidert april 2006) (revidert mai 2013) (Revidert på ordinær generalforsamling mai 2014) Hver

Detaljer

ORDENSREGLER FOR AS TRUDVANG. Endret av styret på ordinær generalforsamling 31.mars 2004.

ORDENSREGLER FOR AS TRUDVANG. Endret av styret på ordinær generalforsamling 31.mars 2004. ORDENSREGLER FOR AS TRUDVANG Endret av styret på ordinær generalforsamling 31.mars 2004. Følgende ordensregler er satt opp for å skape gode og ordnede forhold i gården. Det første og viktigste bud er imidlertid

Detaljer

(4) Med løsøre menes alle gjenstander som ikke er fast eiendom.

(4) Med løsøre menes alle gjenstander som ikke er fast eiendom. HUSORDENSREGLER FOR ASPERUD BORETTSLAG Vedtatt på ekstraordinær generalforsamling for Asperud borettslag 3. desember 2014. KAPITTEL 1 INNLEDENDE BESTEMMELSER 1-1 Formål (1) Husordensreglene skal blant

Detaljer

Prosedyrer og Ordensregler

Prosedyrer og Ordensregler Prosedyrer og Ordensregler 1. Formål Disse reglene er laget for å øke trivselen og sikkerheten for alle beboerne i Sameiet Vestvågen. Dersom alle tar sin del av ansvaret og bidrar med å ta hensyn til reglene,

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR LØREN TORG BORETTSLAG Med endring i generalforsamling 11.05.2009

HUSORDENSREGLER FOR LØREN TORG BORETTSLAG Med endring i generalforsamling 11.05.2009 Side 1 av 5 HUSORDENSREGLER FOR LØREN TORG BORETTSLAG Med endring i generalforsamling 11.05.2009 1. INNLEDNING Styret har i henhold til vedtektene for Løren Torg borettslag utarbeidet følgende ordensregler

Detaljer

1. VARSLE Oppdages brann eller røyk skal brannvesenet varsles uten opphold. Slå alarm og forsøk å varsle andre beboere.

1. VARSLE Oppdages brann eller røyk skal brannvesenet varsles uten opphold. Slå alarm og forsøk å varsle andre beboere. BRANNINSTRUKS FOR S59 63: 1. VARSLE Oppdages brann eller røyk skal brannvesenet varsles uten opphold. Slå alarm og forsøk å varsle andre beboere. 2. REDDE Evakuer bygningen. Barn og eldre/uføre hjelpes

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET ELVEHAVN BRYGGE C OG D

HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET ELVEHAVN BRYGGE C OG D HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET ELVEHAVN BRYGGE C OG D VELKOMMEN TIL BOLIGSAMEIET Et godt bomiljø avhenger i første rekke av beboernes egen evne til å omgås medmennesker og vise hensyn og omtanke under de

Detaljer

Helse, Miljø, Sikkerhet (HMS) Internkontroll for borettslag, boligsameier og andre boligsammenslutninger.

Helse, Miljø, Sikkerhet (HMS) Internkontroll for borettslag, boligsameier og andre boligsammenslutninger. Helse, Miljø, Sikkerhet (HMS) Internkontroll for borettslag, boligsameier og andre boligsammenslutninger. Internkontroll er et begrep som de fleste har hørt om. Det er sikkert mange som har spurt seg selv:

Detaljer

Fjellvang Borettslags Parkeringsbestemmelser

Fjellvang Borettslags Parkeringsbestemmelser Fjellvang Borettslags Parkeringsbestemmelser 1. Antall parkeringsplasser gjesteplasser (1) Fjellvang borettslag har i dag 366 parkeringsplasser og 33 garasjeplasser til fordeling blant sine 528 leiligheter.

Detaljer

B Disponering av årets resultat til balansen Årets resultat foreslås dekket med overføring fra egenkapitalen. Vedtak: Godkjent.

B Disponering av årets resultat til balansen Årets resultat foreslås dekket med overføring fra egenkapitalen. Vedtak: Godkjent. 1 Godlia Borettslag Protokoll fra ordinær generalforsamling i Godlia Borettslag Møtedato: 28.4.2016 Møtetidspunkt: 18:00 Møtested: Oppsal kirke Til stede: 48 andelseiere, 4 representert ved fullmakt, totalt

Detaljer

NYSTØYL VELFORENING HØSTNYTT 2013. Styret i Nystøyl velforening vil komme med følgende informasjon til hytte/leilighetseiere i Nystøyl Hyttegrend.

NYSTØYL VELFORENING HØSTNYTT 2013. Styret i Nystøyl velforening vil komme med følgende informasjon til hytte/leilighetseiere i Nystøyl Hyttegrend. HØSTNYTT 2013. Styret i Nystøyl velforening vil komme med følgende informasjon til hytte/leilighetseiere i Nystøyl Hyttegrend. VELAVGIFT OG BRØYTEAVGIFT: Det er inngått ny brøyteavtale med Hovden hytteservice

Detaljer

Høgliaposten Utgave 1/2012.

Høgliaposten Utgave 1/2012. Informasjonsavis for Høglia Borettslag. Høgliaposten Utgave 1/2012. Publisert 15.01.2012 Vedlikehold. Det mest prekære vedlikeholdet på bygningsmassens tak er godt i gang. Grunnet været vi har hatt den

Detaljer

H U S O R D E N S R E G L E R F O R L Y S E J O R D E T B O R E T T S L A G

H U S O R D E N S R E G L E R F O R L Y S E J O R D E T B O R E T T S L A G H U S O R D E N S R E G L E R F O R L Y S E J O R D E T B O R E T T S L A G Vedtatt på generalforsamlingen 21.05.81 Endring av 05.06.97 HUSORDENSREGLER OG UTFYLLENDE BESTEMMELSER FOR LYSEJORDET BORETTSLAG.

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET FRYSJAVEIEN 1,3 OG 5

HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET FRYSJAVEIEN 1,3 OG 5 HUSORDENSREGLER FOR SAMEIET FRYSJAVEIEN 1,3 OG 5 1 Byggene er oppført i jernbetong. Dette skaper lydmessige problemer og stiller store krav om å vise hensyn. 2 Hver enkelt seksjonseier plikter å sørge

Detaljer

Et sammendrag av viktige funn i undersøkelsen vil bli publisert på borettslagets nettsider når resultatet er klart.

Et sammendrag av viktige funn i undersøkelsen vil bli publisert på borettslagets nettsider når resultatet er klart. Beboerundersøkelse 2013 Flaktveitåsen borettslag Kjære beboere! Styret i Flaktveitåsen borettslag har vedtatt å gjennomføre en spørreundersøkelse blant beboerne i laget. Hensikten med undersøkelsen er

Detaljer

RUNDSKRIV. Rundskriv nr: Utgitt dato: Styreperiode: 2011/2012. Søndre Åsgården Borettslag

RUNDSKRIV. Rundskriv nr: Utgitt dato: Styreperiode: 2011/2012. Søndre Åsgården Borettslag RUNDSKRIV Søndre Åsgården Borettslag Rundskriv nr: 04-11/12 2 Utgitt dato: 12.06.11 11 Styreperiode: 2011/2012 Saker i dette rundskrivet: Sak 1 Rens i kanalene fra kjøkken og bad til motor på tak... 3

Detaljer

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Rognerud Borettslag den 04.04.2011 kl. 18:00. Møtested : Manglerud kirke.

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Rognerud Borettslag den 04.04.2011 kl. 18:00. Møtested : Manglerud kirke. Protokoll fra ordinær generalforsamling i Rognerud Borettslag den 04.04.2011 kl. 18:00. Møtested : Manglerud kirke. Tilstede var 39 andelseiere og 4 med fullmakt til sammen 43 stemmeberettigede. Fra forretningsfører

Detaljer

C Valg av referent og minst en andelseier som protokollvitne Som referent ble Miguel Antonetti foreslått, og som protokollvitne ble

C Valg av referent og minst en andelseier som protokollvitne Som referent ble Miguel Antonetti foreslått, og som protokollvitne ble 1 Bjørnheim Borettslag Protokoll fra ordinær generalforsamling i Bjørnheim Borettslag ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detaljer

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Jordal Borettslag 15.05.2012 kl. 18:30. Møtested: Vålerenga Bydelshus.

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Jordal Borettslag 15.05.2012 kl. 18:30. Møtested: Vålerenga Bydelshus. Protokoll fra ordinær generalforsamling i Jordal Borettslag 15.05.2012 kl. 18:30. Møtested: Vålerenga Bydelshus. Tilstede var 27 andelseiere og 2 med fullmakt til sammen 29 stemmeberettigede. Fra forretningsfører

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR FLAEN BORETTSLAG

HUSORDENSREGLER FOR FLAEN BORETTSLAG HUSORDENSREGLER FOR FLAEN BORETTSLAG Vedtatt på generalforsamling den 02.05.2012 Et borettslag utgjør et fellesskap som beboerne hver for seg og sammen har ansvaret for. Et godt forhold mellom beboerne

Detaljer

Husbrannslange åpne vannkranen to ganger i året og sjekk at vanntrykket er tilfredsstillende samt at slangen ikke lekker.

Husbrannslange åpne vannkranen to ganger i året og sjekk at vanntrykket er tilfredsstillende samt at slangen ikke lekker. BRANNSIKKERHET 3 E Seksjonseiers ansvar Hver leilighet skal i henhold til 2-5 i Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn ha minst én godkjent røykvarsler plassert slik at den høres tydelig på alle

Detaljer

I denne utgaven informerer vi om:

I denne utgaven informerer vi om: Tverrbakken, 16.09.10 Styret informerer I denne utgaven informerer vi om: 1. Innbrudd og hærverk 30.07. og 01.08. 2. Felling av lønnetre 3. Fellesrom oppjustert, også med trådløst nettverk 4. Informasjonshefte

Detaljer

Her skal du bo en tid fremover. Du vil møte mange nye personer, både ansatte og beboere.

Her skal du bo en tid fremover. Du vil møte mange nye personer, både ansatte og beboere. 1 Her skal du bo en tid fremover. Du vil møte mange nye personer, både ansatte og beboere. Verdal bo og helsetun er delt i 2 avdelinger, en i 1.etasje og en i 2.etasje. Hver avdeling har 3 enheter med

Detaljer

SAMEIET FINSTADKOLLEN GARASJELAG VEDTEKTER

SAMEIET FINSTADKOLLEN GARASJELAG VEDTEKTER SAMEIET FINSTADKOLLEN GARASJELAG VEDTEKTER Kontaktinformasjon: Org.nr: 992354143 Kontonummer: 7035 09 55362 Mailadresse: garasjelaget@finstadkollen.no 0 Formål Beboere i Finstadkollen Garasjelag, heretter

Detaljer

MÅNEDSBREV DESEMBER Grana

MÅNEDSBREV DESEMBER Grana MÅNEDSBREV DESEMBER Grana Det er desember! Og vi gjør oss klare til pepperkaker, julesanger, lussekatter, julegaver og masse julekos. Men først en liten oppsummering av november. Vi har fått gjort masse

Detaljer

LINDERUDLIA HUSEIERFORENING

LINDERUDLIA HUSEIERFORENING INNKALLING TIL GENERALFORSAMLING TIRSDAG 28. OKTOBER 2008, KL. 19:30-21:00 PÅ LESTERUD SKOLE, I PAVILJONG ANDEBY Følgende saker er på dagsorden: 1. Valg av ordstyrer og referent 2. Godkjenning av dagsorden

Detaljer

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Skogssletta Borettslag Dato 22.04.2013 Kl. 18.00. Møtested: Norønna Grendehus.

Protokoll fra ordinær generalforsamling i Skogssletta Borettslag Dato 22.04.2013 Kl. 18.00. Møtested: Norønna Grendehus. Protokoll fra ordinær generalforsamling i Skogssletta Borettslag Dato 22.04.2013 Kl. 18.00. Møtested: Norønna Grendehus. Tilstede var 19 andelseiere og 2 med fullmakt til sammen 21 stemmeberettigede. Fra

Detaljer

HUSORDENSREGLER for Skullerudhøgda II Boligsameie

HUSORDENSREGLER for Skullerudhøgda II Boligsameie HUSORDENSREGLER for Skullerudhøgda II Boligsameie Sist endret i ekstraordinært sameiermøte 28.10.2003, ndret på ordinært sameiermøte 26.04.2010. Sist endret på ordinært sameiermøte 17. mars 2015. 1. INNLEDNING

Detaljer

UTLYSNING AV FORKJØPSRETT. Fastpris: Kr. 2 420 000,Melding om bruk av forkjøpsrett/bud skal skje på eget skjema. Dette skjemaet kan fås på visningen

UTLYSNING AV FORKJØPSRETT. Fastpris: Kr. 2 420 000,Melding om bruk av forkjøpsrett/bud skal skje på eget skjema. Dette skjemaet kan fås på visningen UTLYSNING AV FORKJØPSRETT Lys og delikat 4 roms. Vestvendt balkong. Garasje Adresse: Grevlingåsen 13 A, 2 etg. Ant.rom 4 Areal: 87/78 m2 F.kostnader: Kr. 2 218,- Fellesgjeld: Kr. 26 266,- Visning: ons

Detaljer

Generalforsamling Dalsåsen Vel 2015. Det innkalles til ordinær generalforsamling i Dalsåsen Vel:

Generalforsamling Dalsåsen Vel 2015. Det innkalles til ordinær generalforsamling i Dalsåsen Vel: Det innkalles til ordinær generalforsamling i Dalsåsen Vel: Onsdag 11. mars kl. 18.30 på personalrommet, 2.etg på Mortensrud skole. Dagsorden 1. Godkjenning av frammøtte stemmeberettigede. 2. Godkjenning

Detaljer

HUSORDENSREGLER FOR KEYSERLØKKA ØST BORETTSLAG Vedtatt på generalforsamlingen 12. mai 2011

HUSORDENSREGLER FOR KEYSERLØKKA ØST BORETTSLAG Vedtatt på generalforsamlingen 12. mai 2011 HUSORDENSREGLER FOR KEYSERLØKKA ØST BORETTSLAG Vedtatt på generalforsamlingen 12. mai 2011 Hver enkelt borettseier eller andre som bor i leiligheten er ansvarlig for at bestemmelsene i husordenen blir

Detaljer

VEDTEKTER FOR BRENNINGHAUGEN GARASJELAG

VEDTEKTER FOR BRENNINGHAUGEN GARASJELAG VEDTEKTER FOR BRENNINGHAUGEN GARASJELAG Fastsatt på generalforsamling 18. april 2013. GENERELLE BESTEMMELSER 1 Formål Garasjelagets formål er å ivareta felles interesser, herunder en forsvarlig forvaltning,

Detaljer

Leieren plikter å følge bestemmelser i husorden og er også ansvarlig for at

Leieren plikter å følge bestemmelser i husorden og er også ansvarlig for at S-389-1 - Vedtatt på ekstraordinær generalforsamling 26. oktober 1972, og på deretter endret på ordinære generalforsamlinger 8. mai 1985, 13. mai 1987, 22. mai 1991, 26. mai 1994, 29. mai 1997, 21. mai

Detaljer

Ener n 12/2011. Så ble det jul allikevel Julestemning Generalforsamling 2012 Leserinnlegg

Ener n 12/2011. Så ble det jul allikevel Julestemning Generalforsamling 2012 Leserinnlegg Ener n 12/2011 Så ble det jul allikevel Julestemning Generalforsamling 2012 Leserinnlegg Ener`n Så ble det jul allikevel... Jula kommer, enten det er mye snø, lite snø eller ingen snø. Jula kommer enten

Detaljer

Vi har laget noen tema som vi ønsker å diskutere med dere, men det er viktig for oss at du får sagt din mening og fortalt om dine opplevelser.

Vi har laget noen tema som vi ønsker å diskutere med dere, men det er viktig for oss at du får sagt din mening og fortalt om dine opplevelser. Fokusintervju Deltakere tilfeldig utvalg Boligeiere fra prosjektet Leie til eie Innledning Hensikt: Leie til eie er et prosjektarbeid som startet sommeren 2011. Målet har vært at flere skal kunne eie sin

Detaljer