FORBRUKERTRENDENE SOM FORMER MORGENDAGENS NETTHANDEL TETT PÅ TRENDENE. Ole Petter Nyhaug, Opinion

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "FORBRUKERTRENDENE SOM FORMER MORGENDAGENS NETTHANDEL TETT PÅ TRENDENE. Ole Petter Nyhaug, Opinion"

Transkript

1 FORBRUKERTRENDENE SOM FORMER MORGENDAGENS NETTHANDEL TETT PÅ TRENDENE Ole Petter Nyhaug, Opinion

2 4 TRENDER MULIGHETER FORVENTNINGER 3-5 ÅR

3 IT S NOT THE STRONGEST OF THE SPECIES THAT SURVIVES, NOR THE MOST INTELLIGENT, BUT THE ONE MOST RESPONSIVE TO CHANGE

4 ungdom da ungdom nå

5 bestefar da oldefar nå

6 On-demand kultur

7 Dobling i bruk av mobildata hvert år 57% av mobilbruken skjer hjemme

8 Teknologi blir personlig aktivitetsmåler smartphone internet of things livstilslogger smartwatch kalori og næringsanalyse blodtrykk og hvilepuls vekt, bmi og fettprosent smartglasses

9

10 12% økning per år

11

12 Forandring skjer ikke når vi adopterer ny teknologi. Det skjer når vi adopterer ny atferd.

13 MOBILEN

14 STADIG BEDRE BRUKEROPPLEVELSER OG ØKT FORTROLIGHET MED NETTHANDEL. MOBILEN BLIR DEN ALLER VIKTIGSTE OG MEST PERSONLIGE NETTHANDELSPLATTFORMEN. ALLTID TILGJENGELIG STØRRE SKJERMER MOBILE FIRST DESIGN ENKEL KJØPSPROSESS fører til... MER PERSONLIG MER INTEGRERT

15

16 NYE KUNDEREISER NYE, FLERE OG MER INTEGRERTE VEIER TIL KJØP, PÅ BRUKERNES PREMISSER FRA: FINNE VEIEN TIL BUTIKKEN TIL: FINNE VEIEN TIL FORBRUKER FRA: FYSISK ELLER DIGITAL HANDEL TIL: FYSISK ER DIGITALT FRA: REKLAME TIL: RELASJONER

17

18

19 SUPERSMART- TELEFONEN STADIG MER PERSONLIG MED NYE IDENTITETS-OG TRANSAKSJONS- FUNKSJONER FRA: MOBILEN SOM PRIVAT TIL: MOBILEN SOM PERSONLIG FRA: ALLTID TILGJENGELIG TIL: ALLTID LÆRENDE FRA: TRANSPORTABEL IDENTITET TIL: INTEGRERT IDENTITET

20

21

22

23 MOBILEN KONSEKVENSER Finne veier til kunden der de er Sterkere koblinger mellom fysisk og digitalt Samarbeid og integrasjon med mobilaktører Personlig tilpassede handleopplevelser

24 FORBRUKERMAKT

25 DIGITALE MEDIER GIR FORBRUKERNE MAKT OG MULIGHET TIL Å ORGANISERE SEG, SKAPE NYE MARKEDSPLASSER OG ETABLERE NYE DISTRIBUSJONSVEIER. TRANSPARENS SOSIALE MEDIER AD-HOC ORGANISERING EN NY MAKER -KULTUR DELINGSØKONOMI fører til... FORHANDLINGSMAKT DIREKTE DISTRIBUSJON

26

27 ÅPNE NETTVERK ÅPEN INNOVASJON OG STRATEGIER FOR KONTINUERLIG DIALOG MED KUNDENE. FRA: LANSERING TIL: INKLUDERING FRA: SALG OG SEGMENTERING TIL: INFLUENCER MARKETING FRA: TOP-DOWN INNOVASJON TIL: BOTTOM-UP INNOVASJON

28 * Quirky legges ned, men er fortsatt et eksempel på hva som vil komme.

29

30

31 DIREKTE OG SELVGJORT NY PRODUKSJONS- OG HANDELSTEKNOLOGI SKAPER NYE MARKEDS- PLASSER FOR DIREKTE SALG FOLK TIL FOLK. FRA: KUNDEN SOM KONSUMENT TIL: KUNDEN SOM PRODUSENT FRA: STANDARDISERT TIL: SKREDDERSYDD OG TILPASSET FRA: FYSISK DISTRIBUSJON TIL: LOKALT PRODUSERT

32

33

34 FORBRUKERMAKT KONSEKVENSER Etablere programmer for dialog og feedback Konkurrere eller samarbeide med delingsøkonomien? Marketing via mennesker med gjennomslag

35 SØMLØSE LØSNINGER

36 TRAVLE FORBRUKERE SØKER FORENKLING GJENNOM Å UNNGÅ IRRELEVANTE VALG I HVERDAGEN OG KREVE ØKT GRAD AV PERSONLIG TILPASNING. TIDSKLEMME BEHOVSMANGEL SERVICEØKONOMI HØYE FORVENTNINGER fører til... VALGETS PARADOKS ØKT SKREDDERSØM

37

38 ALT TIL ENHVER TID KUNDER MED HØYE FORVENTNINGER VIL HA SERVICE OG LEVERING HER OG NÅ. FRA: ON TIME LEVERING TIL: ANYTIME LEVERING FRA: SALG TIL: KUNDESERVICE FRA: KUNDEKLUBB TIL: MARKETING AUTOMATION

39

40

41 Hvorfor betale det samme for å nå en person der det regner hvis du selger is? og hvorfor lage markeds-planer i oktober?

42 ONE-TOUCH SHOPPING FORENKLING AV KJØPS- PROSESSEN OG TETTERE RELASJONER MED KUNDENE. FRA: BREDT UTVALG TIL: TILPASSET UTVALG FRA: VALG TIL: AUTOMATISERING FRA: KUNDEN SOM SHOPPER TIL: KUNDEN SOM BRUKER

43

44

45 SØMLØSE LØSNINGER KONSEKVENSER Lager nærmere kunde Bedre CRM- og marketing automation systemer Enklere (automatiserte?) kjøpsprosesser

46 TILLIT

47 FORBUKERNE BLIR STADIG MER BEVISST PÅ VERDIEN AV BRUKERDATA OG RISIKOEN FOR PERSONVERNS-BRUDD. DE SØKER MOT AKTØRER DE KAN STOLE PÅ. ALLE HANDLER PÅ NETT KUNNSKAPSMANGEL ØKT RISIKO MISTER OVERSIKT fører til... BEHOV FOR KONTROLL KRAV OM TRANSPARENS KAMP OM DATAEIERSKAP

48 TILLITS- ØKONOMIEN ØKT FOKUS PÅ SIKKERHET OG PERSONVERN KREVER TRYGGHET, ÅPENHET OG TRANSPARENS. FRA: INNOVATØRER TIL: FOLK FLEST FRA: REKLAME OG SELVSKRYT TIL: UAVHENGIG INFORMASJON FRA: STOL PÅ OSS TIL: SE OSS I KORTENE

49

50

51 IDENTITETS- EIERSKAP KUNDENE INNSER VERDIEN AV EGNE DATA OG VIL KREVE EIERSKAP. FRA: UBEVISSTE FORBRUKERE TIL: BEVISSTE FORBRUKERE FRA: EIE KUNDEDATA TIL: LEIE KUNDEDATA FRA: BUTIKKSENTRISK KUNDEPROFIL TIL: KUNDESENTRISK KUNDEPROFIL

52

53

54 TILLIT KONSEKVENSER Åpne for innsikt om egne data og sikkerhet Proaktivt forhold til uavhengige anbefalinger Må betale (mer) for kundedata Incentiver for å beholde direkte kunderelasjon

55 MOBILEN FORBRUKERMAKT SØMLØSE LØSNINGER TILLIT

56

Forventninger til jobb, ledelse og arbeidsgiver Fremtidens Arbeidstager. Ole Petter Nyhaug, Opinion AS

Forventninger til jobb, ledelse og arbeidsgiver Fremtidens Arbeidstager. Ole Petter Nyhaug, Opinion AS Forventninger til jobb, ledelse og arbeidsgiver Fremtidens Arbeidstager Ole Petter Nyhaug, Opinion AS Født på 90-tallet og 00-tallet GENERASJON Y MILLENNIALS ungdom da ungdom nå bestefar da oldefar nå

Detaljer

Hvordan bruke trender innovasjonsarbeidet. Ole Petter Nyhaug, Opinion AS

Hvordan bruke trender innovasjonsarbeidet. Ole Petter Nyhaug, Opinion AS Hvordan bruke trender innovasjonsarbeidet Ole Petter Nyhaug, Opinion AS Twitter: @fremsikt Facebook: fremsikt Consumer Stories Norges mest brukte trendrapport Alle virksomheter må svare på to strategiske

Detaljer

Hvordan nordmenn ønsker å handle på nett og viktige internasjonale trender

Hvordan nordmenn ønsker å handle på nett og viktige internasjonale trender Hvordan nordmenn ønsker å handle på nett og viktige internasjonale trender Frokostseminar om e-handel Eirik Norman Hansen og John Aurtande Hvordan nordmenn ønsker å handle på nett og viktige internasjonale

Detaljer

ehandel 2015 - trender, trusler og muligheter Johanne Kjuus, fagsjef handel

ehandel 2015 - trender, trusler og muligheter Johanne Kjuus, fagsjef handel ehandel 2015 - trender, trusler og muligheter Johanne Kjuus, fagsjef handel ehandel 2015 trender, trusler og muligheter 1 Forstå forbrukeren 2 Den der netthandel går nok snart over igjen 3 Gi kundene det

Detaljer

Logistikkens forankring i bedriften. Arild Brennholm Distribusjonsdirektør

Logistikkens forankring i bedriften. Arild Brennholm Distribusjonsdirektør Logistikkens forankring i bedriften Arild Brennholm Distribusjonsdirektør På lag med elektrobransjen siden 1897 1897 Ing. Per Kure starter installasjonsbedrift i Christiania 1911 A/S Per Kure starter egen

Detaljer

Fremtidsløsninger / salg / marked / digitalisering. Tore Rylander fagsjef bilsalg og digitale flater i NBF

Fremtidsløsninger / salg / marked / digitalisering. Tore Rylander fagsjef bilsalg og digitale flater i NBF Fremtidsløsninger / salg / marked / digitalisering Tore Rylander fagsjef bilsalg og digitale flater i NBF Ikke lenger født med ski på beina Noen av de viktigste trendene i bilbransjen Nye digitale

Detaljer

HVA ER STATUS PÅ DIGITALISERING HOS RÅDGIVERNE OG DE PROSJEKTERENDE?

HVA ER STATUS PÅ DIGITALISERING HOS RÅDGIVERNE OG DE PROSJEKTERENDE? HVA ER STATUS PÅ DIGITALISERING HOS RÅDGIVERNE OG DE PROSJEKTERENDE? Roar Smelhus, Direktør marked og forretningsutvikling i Hjellnes Consult og nestleder i styret i RIF 24.05.2017 Mitt tilbakeblikk Ingeniør

Detaljer

SIGLA og meg. har som misjon å gjøre bærekraft til konkurransekraft

SIGLA og meg. har som misjon å gjøre bærekraft til konkurransekraft SIGLA og meg SIGLA Anne Jorun har som misjon å gjøre bærekraft til konkurransekraft Styreerfaring Styreleder ENERGIX Styremedlem Kjeller Innovasjon, Energi 21, Eltek ASA, Thor Energy, diverse tidligfase

Detaljer

Fintech fra et bankperspektiv

Fintech fra et bankperspektiv Fintech fra et bankperspektiv Christoffer O. Hernæs Meninger og synspunkter i denne presentasjonen er personlige observasjoner og konklusjoner fra forfatteren Finansbransjen er i endring og innovasjonen

Detaljer

Hvordan markedsføre seg på nett? Hva bør dere tenke på? Kristoffer Hjorth, 36 år Markant Norge AS

Hvordan markedsføre seg på nett? Hva bør dere tenke på? Kristoffer Hjorth, 36 år Markant Norge AS Hvordan markedsføre seg på nett? Hva bør dere tenke på? Kristoffer Hjorth, 36 år Markant Norge AS Kristoffer.hjorth@markant.no Introduksjon til digital markedsføring Nettsiden Søk Google Sosiale medier

Detaljer

Morgendagens betalingsløsninger - krav til. tjenesteleverandørene. Magne Solberg, CIO Coop Norge

Morgendagens betalingsløsninger - krav til. tjenesteleverandørene. Magne Solberg, CIO Coop Norge Morgendagens betalingsløsninger - krav til tjenesteleverandørene Magne Solberg, CIO Coop Norge Vår misjon Coop skal skape medlemsnytte for våre medlemmer og eiere hver dag! Petter... Coop kortversjonen

Detaljer

Sense Kommunikasjon AS

Sense Kommunikasjon AS Sense Kommunikasjon AS Stiftet 15. mars 2015 7 ansatte Vi er spesialister på sosiale medier og leverer rådgivning, kampanjer, annonsering, innhold og drift etter sensemetoden - som bygger på en sosial

Detaljer

DIGITALISERING OG TEKNOLOGILEDELSE

DIGITALISERING OG TEKNOLOGILEDELSE DIGITALISERING OG TEKNOLOGILEDELSE Frode Eilertsen Robert Steen Mars 2017 September 9, 2016 «Platformization is, in many respects, the key principle of economic control in our time» J O N A S A N D E

Detaljer

LEAN i Sparebank1 SMN. Nelly Maske Lean Forum Nordvest 21.Oktober 2014

LEAN i Sparebank1 SMN. Nelly Maske Lean Forum Nordvest 21.Oktober 2014 LEAN i Sparebank1 SMN Nelly Maske Lean Forum Nordvest 21.Oktober 2014 1 Agenda Litt om SMN Vår tilnærming til LEAN Gjennomført pilot - Kundeetablering 2 3 Kort om SMN Fakta om SpareBank 1 SMN Ledende bank

Detaljer

HVOR VIKTIG ER BETALINGSLØSNINGER FOR KOMPLETT GROUP? 12. NOVEMBER 2014

HVOR VIKTIG ER BETALINGSLØSNINGER FOR KOMPLETT GROUP? 12. NOVEMBER 2014 HVOR VIKTIG ER BETALINGSLØSNINGER FOR KOMPLETT GROUP? 12. NOVEMBER 2014 Våre suksesskriterier Kunder Være «The Obvious Choice» Ledende på kundeopplevelse Kundeservice Hjelpende, ærlig, kompetent og

Detaljer

INTERNETT OG HANDEL 2015

INTERNETT OG HANDEL 2015 INTERNETT OG HANDEL 2015 Handel via internett blir mer og mer viktig. Hvordan kan man utnytte mulighetene dette gir? Brukerdag, Økonomibistand 2015 www.kreatif.no 1 E-handel: Viktig for de som HAR nettbutikk

Detaljer

Harald A. Møller AS. Harald A. Møller AS

Harald A. Møller AS. Harald A. Møller AS 1 Den digitale revolusjonen En trussel eller en mulighet for den etablerte bilbransjen? Verden er ikke som før Detaljhandelen 2013: Hver nordmann handlet i snitt for kr. 75 000,- Unge norske menn handlet

Detaljer

Integrasjon av kanaler: Hvilke steg bør handelsbedrifter gå, og hvordan løser de noen av sine utfordringer?

Integrasjon av kanaler: Hvilke steg bør handelsbedrifter gå, og hvordan løser de noen av sine utfordringer? Integrasjon av kanaler: Hvilke steg bør handelsbedrifter gå, og hvordan løser de noen av sine utfordringer? PULS Prosjektledersamling Gardermoen, 20. 21. april 2004 Dr. polit., førsteamanuensis Institutt

Detaljer

E-HANDEL. Et innblikk i fremtiden hvordan Bring posisjonerer seg for morgendagen. Geir Østby, SVP Salg Divisjon E-handel Posten Norge & Bring

E-HANDEL. Et innblikk i fremtiden hvordan Bring posisjonerer seg for morgendagen. Geir Østby, SVP Salg Divisjon E-handel Posten Norge & Bring E-HANDEL Et innblikk i fremtiden hvordan Bring posisjonerer seg for morgendagen Geir Østby, SVP Salg Divisjon E-handel Posten Norge & Bring Fra postdistributør....til nordisk post- og logistikkonsern Kontinuerlig

Detaljer

BRING RESEARCH KONVERTER KUNDENE TIL ØKT HANDEL PÅ NETT

BRING RESEARCH KONVERTER KUNDENE TIL ØKT HANDEL PÅ NETT BRING RESEARCH KONVERTER KUNDENE TIL ØKT HANDEL PÅ NETT Bring Research Forbrukerundersøkelser flere ganger pr år Utføres i Norge, Sverige og Danmark Minst 1000 personer pr land over 18 år Samarbeid med

Detaljer

Økt produktivitet og lønnsomhet

Økt produktivitet og lønnsomhet Økt produktivitet og lønnsomhet - HELGE KROSSØY, GURUSOFT AVISER - DAGENS SITUASJON HVA SKJER? TRENDER KUNDER SETTER KRAV VERDEN PRESSER PÅ HVORFOR handle på nett? Forenkler Alltid åpent (Dibs 2016) 67%

Detaljer

Disrupsjon, digitalisering og Connected Cars. Bente Sollid Storehaug, CEO ESV Digital, Nordic

Disrupsjon, digitalisering og Connected Cars. Bente Sollid Storehaug, CEO ESV Digital, Nordic Disrupsjon, digitalisering og Connected Cars Bente Sollid Storehaug, CEO ESV Digital, Nordic Twitter @bentesollid Hva skjer? Endret kundeadferd Nye partnerskap Digital transformasjon Digitalisering endrer

Detaljer

Vår digitale fremtid KOLBJØRN HAARR, KONSERNDIREKTØR EVRY

Vår digitale fremtid KOLBJØRN HAARR, KONSERNDIREKTØR EVRY Vår digitale fremtid KOLBJØRN HAARR, KONSERNDIREKTØR EVRY Det er vanskelig å spå om fremtiden 2 men automatisering og forenkling er kommet for å bli KUNSTIG INTELLIGENS ROBOTTEKNOLOGI SMART CITIES 3 Gevinstrealisering

Detaljer

Funksjonalitet og brukeropplevelse i mobilbanker hvor går innovasjonen og hvordan posisjonerer tjenesteleverandørene seg?

Funksjonalitet og brukeropplevelse i mobilbanker hvor går innovasjonen og hvordan posisjonerer tjenesteleverandørene seg? Funksjonalitet og brukeropplevelse i mobilbanker hvor går innovasjonen og hvordan posisjonerer tjenesteleverandørene seg? 27. mai 2015 1 2015 Deloitte AS Agenda 1.Funksjonalitet og brukeropplevelse i mobilbank

Detaljer

Retail Property 2015 NETTHANDEL JA TAKK

Retail Property 2015 NETTHANDEL JA TAKK Retail Property 2015 NETTHANDEL JA TAKK 2 3 3 konsept samme plattform 150 leieforhold Hensyn til franchise på bekostning av konvertering 4 5 Omsetning 2015: Største butikk i kjeden Vi må begynne å behandle

Detaljer

Hvordan forene GDPR-kravene til samtykker med kommersielle behov?

Hvordan forene GDPR-kravene til samtykker med kommersielle behov? Hvordan forene GDPR-kravene til samtykker med kommersielle behov? Oslo Privacy Conference, 18. september 2017 Advokat Morten Karlsen, Santander Consumer Bank AS Agenda 1. Kort om kravene til samtykket

Detaljer

Alltid relevant. Bruk kunnskapen om kundene dine til å gi dem det de vil ha. Er du relevant, lykkes nettbutikken din. E-handelsrapporten 2015

Alltid relevant. Bruk kunnskapen om kundene dine til å gi dem det de vil ha. Er du relevant, lykkes nettbutikken din. E-handelsrapporten 2015 Alltid relevant Bruk kunnskapen om kundene dine til å gi dem det de vil ha. Er du relevant, lykkes nettbutikken din. E-handelsrapporten 2015 Bruk innsikt om kundene til å g jennomføre konkrete tiltak som

Detaljer

E-handel. Hva er e-handel og viktigere: - Hvordan utnytte de mulighetene e-handel gir og styre unna de fellene som finnes?

E-handel. Hva er e-handel og viktigere: - Hvordan utnytte de mulighetene e-handel gir og styre unna de fellene som finnes? Hva er e-handel og viktigere: - Hvordan utnytte de mulighetene e-handel gir og styre unna de fellene som finnes? Her lærer du alt du trenger for å utvikle en egen nettbutikk som er integrert med resten

Detaljer

Integrasjon av distribusjonskanaler

Integrasjon av distribusjonskanaler Integrasjon av distribusjonskanaler Foredrag på symposiet elandet Norge 19. oktober 2004 Peder Inge Furseth Dr. polit., førsteamanuensis Institutt for innovasjon og økonomisk organisering, BI Sandvika

Detaljer

Neste generasjons BUTIKKDATASYSTEM

Neste generasjons BUTIKKDATASYSTEM Neste generasjons BUTIKKDATASYSTEM Elegante, smarte og lettlærte alt-i-ett kasseløsninger som gir deg kontroll, sparer tid og gjør din hverdag enklere. Tlf. 08745 E-post: post@unipos.no Om Unipos Unipos

Detaljer

Digitalisering av offentlig sektor - EVRY`s rolle og samfunnsansvar

Digitalisering av offentlig sektor - EVRY`s rolle og samfunnsansvar Sak- og portaldagene 2014 Digitalisering av offentlig sektor - EVRY`s rolle og samfunnsansvar Bård Jørgen Haaland Direktør, Løsninger Offentlig sektor EVRY EVRY`s rolle som samfunnsaktør. Kort om digitalisering

Detaljer

Hans-Georg Foss. Innovasjon hos detaljistene, teknologi og endringsevne. Lindbak Retail Systems AS

Hans-Georg Foss. Innovasjon hos detaljistene, teknologi og endringsevne. Lindbak Retail Systems AS Hans-Georg Foss Lindbak Retail Systems Innovasjon hos detaljistene, teknologi og endringsevne www.lindbakretail.com Lindbak Retail Systems AS Anno 2019.. Jeg går inn på nettbank, Itunes, spotify, facebook,

Detaljer

E-handel og endrede krav til transportører. Transport & Logistikk 20. oktober 2014 Kristin Anfindsen, PostNord

E-handel og endrede krav til transportører. Transport & Logistikk 20. oktober 2014 Kristin Anfindsen, PostNord E-handel og endrede krav til transportører Transport & Logistikk 20. oktober 2014 Kristin Anfindsen, PostNord PostNord Norge En del av et nordisk post- og logistikkonsern, som tilbyr kommunikasjons- og

Detaljer

Siemens Business Services

Siemens Business Services Siemens Business Services Presentasjon av RFID Fremtidens varehandel 2005 Joachim Stray Forretningsutvikler Kort presentasjon av RFID teknologien RFID = Radio Frequency Identification, en datachip med

Detaljer

Digital Grid: Powering the future of utilities

Digital Grid: Powering the future of utilities Digital Grid: Powering the future of utilities Will digital help us do less or be more? Gunnar Westgaard September 2017 In response to the lightning quick pace of change, businesses are asking, What is

Detaljer

Pisk eller gulrot? Toppleders makt i endringsprosesser. BA2015 Det handler om å gjøre

Pisk eller gulrot? Toppleders makt i endringsprosesser. BA2015 Det handler om å gjøre Pisk eller gulrot? Toppleders makt i endringsprosesser BA2015 Det handler om å gjøre Siri Hatlen 26. januar 2016 Produktivitetskommisjonen Ledet av Professor Jørn Rattsø (NTNU) Kartlegge og analysere årsaker

Detaljer

Digitalisering og IT-modenhet, med spesiell vekt på offentlige virksomheter

Digitalisering og IT-modenhet, med spesiell vekt på offentlige virksomheter Digitalisering og IT-modenhet, med spesiell vekt på offentlige virksomheter Er vi modne for digitalisering? Hvor trykker skoen? EVRY Norge AS, Sak- og portaldagene April 2014 Peter Hidas Senior konsulent

Detaljer

The Golden Mobile age. 1. Tilgjengelig. 2. Brukervennlig. 3. Personlig. 4. Realtid

The Golden Mobile age. 1. Tilgjengelig. 2. Brukervennlig. 3. Personlig. 4. Realtid GOLDEN MOBILE The Golden Mobile age 1. Tilgjengelig 2. Brukervennlig 3. Personlig 4. Realtid The Golden Mobile age 1. Kundeopplevelser 2. Digital transformasjon 3. Samle Informasjon 4. Skape verdi av innsikt

Detaljer

E-postmarkedsføring ADVANCED

E-postmarkedsføring ADVANCED Reklamehuset Wera presenterer: E-postmarkedsføring ADVANCED Telemark Online AGENDA Velkommen igjen 1. Segmentering Case med salen «Hvordan segmentere i MIN bedrift?» Tilbakemelding fra salen 2. Frekvens

Detaljer

- Fra preik til praksis. Bård Skjørtorp, Leder Kundesamarbeid, Los & Co

- Fra preik til praksis. Bård Skjørtorp, Leder Kundesamarbeid, Los & Co - Fra preik til praksis Bård Skjørtorp, Leder Kundesamarbeid, Los & Co 1 Bård Skjørtorp Odelsgutt fra Rakkestad Siviløkonom fra NHH Gift, og barn på 4 og 7 år Opptatt av musikk, fotball og mye annet Los

Detaljer

Ole Vinje - Konsernsjef Komplett ASA

Ole Vinje - Konsernsjef Komplett ASA Ole Vinje - Konsernsjef Komplett ASA Kort om Komplett konsernet Netthandel i Norge Kompletts suksesskriterier Forutsigbar og fleksibel logistikk Komplett konsernet Kort om Komplett Komplett er en ledende

Detaljer

RISIKO 2040. Teknologiske drivkrefter i fremtidens Norge. Dag Slettemeås SIFO Arbeidsseminar DSB, 29. januar 2015. Dag Slettemeås

RISIKO 2040. Teknologiske drivkrefter i fremtidens Norge. Dag Slettemeås SIFO Arbeidsseminar DSB, 29. januar 2015. Dag Slettemeås RISIKO 2040 Teknologiske drivkrefter i fremtidens Norge SIFO Arbeidsseminar DSB, 29. januar 2015 Utgangspunkt - Hvilke tre teknologiske utviklinger kan bli viktige de neste 20-30 årene? - Hvilke nye muligheter

Detaljer

Dagligvarens satsning på IT teknologi for å møte fremtidige utfordringer

Dagligvarens satsning på IT teknologi for å møte fremtidige utfordringer Ny mal Dagligvarens satsning på IT teknologi for å møte fremtidige utfordringer Per Ola Drøpping, ASKO Kort om NorgesGruppen Norges største handelshus 49,0 milliarder kroner i driftsinntekter i 2008 10.

Detaljer

Naturbasert reiseliv - med fiskebriller

Naturbasert reiseliv - med fiskebriller Naturbasert reiseliv - med fiskebriller Haaken Christensen Fagspesialist naturbasert reiseliv Mosjøen, 4. mars 2016 Trender og utviklingstrekk Laksefisketurisme Hva kan vi bidra med? Trender Foto: Mattias

Detaljer

Vår forretningsidé. Kort om Edison Wolfram. er å få andres til å vokse!

Vår forretningsidé. Kort om Edison Wolfram. er å få andres til å vokse! Vår forretningsidé Kort om Edison Wolfram er å få andres til å vokse! Vår forretningsidé er å få andres til å vokse! Strategi Kommunikasjon Design Teknologi Merkevarestrategi Digitalstrategi Grafisk design

Detaljer

Markedsføring strategisk via e-post

Markedsføring strategisk via e-post Reklamehuset Wera presenterer: Markedsføring strategisk via e-post Telemark Online AGENDA 0900 Velkommen og intro Innledning :: Hva er e-postmarkedsføring? 1. Adresselister 2. Mål med utsendelsen

Detaljer

Kommunikasjon og PR i fremtiden: Hva skjer når digitaliseringen kommer og tar oss?

Kommunikasjon og PR i fremtiden: Hva skjer når digitaliseringen kommer og tar oss? Kommunikasjon og PR i fremtiden: Hva skjer når digitaliseringen kommer og tar oss? @bentekk @triggeroslo Hvorfor endre seg når alt går i riktig retning? Trigger er det stedet Noe er i ferd med å skje

Detaljer

"The Internet of Everything - vår neste store inntektsmulighet" Konserndirektør Toril Nag

The Internet of Everything - vår neste store inntektsmulighet Konserndirektør Toril Nag "The Internet of Everything - vår neste store inntektsmulighet" Konserndirektør Toril Nag Lyse - Mål og strategi Årsresultat på 1 mrd. kr Vekstområder: Fornybar kraft Fjernvarme og biogass LNG Elnett Fiber

Detaljer

IT Service Management

IT Service Management IT Service Management Forelesning uke 10 Innhold Change Management "Not every change is an improvement, but every improvement is a change" Hensikt og mål Innovasjon og forbedring. Svare på endrede forutsetninger,

Detaljer

E-handelstrender i Norden 2015. Slik handler vi på nett

E-handelstrender i Norden 2015. Slik handler vi på nett E-handelstrender i Norden 2015 Slik handler vi på nett 1 3 4 5 6-8 Anna Borg Enkelhet er enkelt eller? Rapporten kort oppsummert Fakta Sverige, Danmark, Finland og Norge Sterk netthandel i Norden 9-12

Detaljer

Bankenes bidrag til digitalisering av arbeidsprosesser i næringslivet og det offentlige. v/direktør Eldar Skjetne, SpareBank1

Bankenes bidrag til digitalisering av arbeidsprosesser i næringslivet og det offentlige. v/direktør Eldar Skjetne, SpareBank1 Bankenes bidrag til digitalisering av arbeidsprosesser i næringslivet og det offentlige v/direktør Eldar Skjetne, SpareBank1 Fra kontor til applikasjon Internett har revolusjonert all tjenestedistribusjon

Detaljer

Hendelsesbasert kundedialog - er du klar for det? Foredrag i Sørlandets kunnskapspark, 9. oktober 2008 av seniorrådgiver i ScanForum AS og

Hendelsesbasert kundedialog - er du klar for det? Foredrag i Sørlandets kunnskapspark, 9. oktober 2008 av seniorrådgiver i ScanForum AS og Hendelsesbasert kundedialog - er du klar for det? Foredrag i Sørlandets kunnskapspark, 9. oktober 2008 av seniorrådgiver i ScanForum AS og førstelektor ved Handelshøyskolen BI Gorm Kunøe. gorm.kunoe@bi.no

Detaljer

DESTILLERE INNSIKT. STEINAR MUGGERUD Sales Development Schibsted Media Group. steinar.muggerud@schibsted.no. +47 920 43 103 @smuggerud

DESTILLERE INNSIKT. STEINAR MUGGERUD Sales Development Schibsted Media Group. steinar.muggerud@schibsted.no. +47 920 43 103 @smuggerud DESTILLERE INNSIKT STEINAR MUGGERUD Sales Development Schibsted Media Group steinar.muggerud@schibsted.no +47 920 43 103 @smuggerud Oversikt og innsikt Forstå og snakke til kunden Kundelojalitet 2 ONLINE

Detaljer

CHATBOTS & AI DET VIKTIGSTE SKIFTET SIDEN INTERNETT

CHATBOTS & AI DET VIKTIGSTE SKIFTET SIDEN INTERNETT CHATBOTS & AI DET VIKTIGSTE SKIFTET SIDEN INTERNETT Hva er egentlig chatbots? DET VIKTIGSTE SKIFTET SIDEN INTERNETT CHATBOTS & ARTIFICIAL INTELLIGENCE Hvorfor er bot så hot akkurat nå? Hvordan kan chatbots

Detaljer

Kartlegging av innovasjonstyper

Kartlegging av innovasjonstyper Kartlegging av innovasjonstyper Referanse til kapittel 12 Analysen er utviklet på basis av Keeleys beskrivelse av 10 typer innovasjoner (Keeley, L. 2013. Ten Types of Innovation. New Jersey: John Wiley

Detaljer

CRM-støtte i en ny tid. Bo Hjort Christensen

CRM-støtte i en ny tid. Bo Hjort Christensen CRM-støtte i en ny tid Bo Hjort Christensen CRM-støtte i en ny tid Hva kan vi forvente og hva kan vi kreve av digital CRM-støtte i en ny tid preget av et moderne skybasert systemlandskap? Relasjon n.0

Detaljer

DIGI-universet. Hvordan blir fremtiden? Bente Sollid Storehaug, CEO ESV Digital, Nordic

DIGI-universet. Hvordan blir fremtiden? Bente Sollid Storehaug, CEO ESV Digital, Nordic DIGI-universet. Hvordan blir fremtiden? Bente Sollid Storehaug, CEO ESV Digital, Nordic Twitter @bentesollid Megatrendene Super Computeren Sosiale medier 1998 2004 -> 2007 Nettskyen Internet of things

Detaljer

Issuer: Corporate Communications; Company Presentation 2016 version ; Security Class: External/internal usage but not for external

Issuer: Corporate Communications; Company Presentation 2016 version ; Security Class: External/internal usage but not for external Issuer: Corporate Communications; Company Presentation 2016 version 2016-02-18; Security Class: External/internal usage but not for external distribution Volvo Car Group Øystein Herland Issuer: Corporate

Detaljer

Innhold. Forord 5. Kapittel 2 Effektiv arbeidsdag? 37 Tanker og teorier om effektivitet 37 Er ledelse avgjørende for effektive organisasjoner?

Innhold. Forord 5. Kapittel 2 Effektiv arbeidsdag? 37 Tanker og teorier om effektivitet 37 Er ledelse avgjørende for effektive organisasjoner? Kapitteloversikt Kapittel 1 Farvel til normalarbeidsdagen? 15 Kapittel 2 Effektiv arbeidsdag? 37 Kapittel 3 Fleksibel arbeidsdag 57 Kapittel 4 IKT og organisering 87 Kapittel 5 Nye måter å kommunisere

Detaljer

Hvordan bli en digital vinner. Seminar Telemark Online!! Edison Wolfram 2016!

Hvordan bli en digital vinner. Seminar Telemark Online!! Edison Wolfram 2016! Hvordan bli en digital vinner Seminar Telemark Online!! Edison Wolfram 2016! Adaptiv, som har evne til, er gjenstand for tilpasning. You've got to start with the customer experience and work back toward

Detaljer

1. Preferanser. 2. Tillit

1. Preferanser. 2. Tillit - 1 - - 2 - Modellen vår er lagt opp etter en konsumentside-studie som tar mål av seg å måle komperative tilfredshetsforskjeller i e-handel og fysiske utsalg, i en søken etter å finne de variabler som

Detaljer

Optimalisering av bedriftens kundeportefølje

Optimalisering av bedriftens kundeportefølje Optimalisering av bedriftens kundeportefølje DM Huset 25. mai 2005 Professor Fred Selnes Handelshøyskolen BI Bakgrunn På 90 tallet vokste det frem en bred forståelse for verdien av fornøyde og lojale kunder

Detaljer

Bidrar tjenestebeskrivelser og elektroniske skjema til bedre kvalitet, bedre styring og bedre service i kommunen?

Bidrar tjenestebeskrivelser og elektroniske skjema til bedre kvalitet, bedre styring og bedre service i kommunen? Bidrar tjenestebeskrivelser og elektroniske skjema til bedre kvalitet, bedre styring og bedre service i kommunen? Karine Engebretsen Halden kommune Utfordringer Kommunen hadde; enkle publiseringsløsninger

Detaljer

Kanalstrategi og kanalvalg

Kanalstrategi og kanalvalg Veien videre Kanalstrategi og kanalvalg Espen Sunde kanalsjef NAV John Andrew Firing kommunikasjonssjef/virksomhetsleder Askim kommune Servicekonferansen 2014 Bakgrunn Ingen strukturert tilnærming til

Detaljer

Er merking veien til tillit og riktige forbrukervalg?

Er merking veien til tillit og riktige forbrukervalg? Er merking veien til tillit og riktige forbrukervalg? Statens institutt for forbruksforskning Sosiologiske betraktninger om merking Kjøreplan Hva innebærer merking? Stadig mer merking Perspektiver på hvorfor

Detaljer

Helhetlig kommunikasjon. Spesialiserte virkemidler

Helhetlig kommunikasjon. Spesialiserte virkemidler Helhetlig kommunikasjon Spesialiserte virkemidler Bent Ove Jørgensen Sandefjord 33 år Kommunikasjonsrådgiver 9 år Mobil og digitale tjenester AGENDA Hva er sosiale medier? Styrker og svakheter? Hvordan

Detaljer

Spør brukerne! Elektroniske tjenester og nytt nettsted for Oslo kommune"

Spør brukerne! Elektroniske tjenester og nytt nettsted for Oslo kommune Spør brukerne! Elektroniske tjenester og nytt nettsted for Oslo kommune" Trine Lind, byrådsavdeling for finans" André Myrbråten, byrådslederens kontor" Modernisering, fornyelse og forenkling Helhetlig

Detaljer

«Kommunikasjonstrender - fra merkevare og produkt til emosjoner og relasjoner» John Arne Medalen Adm. dir. Dinamo

«Kommunikasjonstrender - fra merkevare og produkt til emosjoner og relasjoner» John Arne Medalen Adm. dir. Dinamo «Kommunikasjonstrender - fra merkevare og produkt til emosjoner og relasjoner» John Arne Medalen Adm. dir. Dinamo Quart-festivalen Sponsormediets korte reise Den første perioden dreide seg om å støtte

Detaljer

Sosial og digital kommunikasjon. En strategisk tilnærming for deltagelse i nettsamtalen

Sosial og digital kommunikasjon. En strategisk tilnærming for deltagelse i nettsamtalen Sosial og digital kommunikasjon En strategisk tilnærming for deltagelse i nettsamtalen 1 Hvem er vi? Det første kommunikasjonsbyrået i Norge som spesialiserer seg på helhetlig rådgivning innen digitale

Detaljer

HVORDAN TA E-POSTMARKEDSFØRING HAKKET VIDERE? TELEMARK ONLINE - ADVANCED 10.juni 2015 ArkitektumWeb / Bodil Sandøy Tveitan www.a-web.

HVORDAN TA E-POSTMARKEDSFØRING HAKKET VIDERE? TELEMARK ONLINE - ADVANCED 10.juni 2015 ArkitektumWeb / Bodil Sandøy Tveitan www.a-web. HVORDAN TA E-POSTMARKEDSFØRING HAKKET VIDERE? TELEMARK ONLINE - ADVANCED 10.juni 2015 ArkitektumWeb / Bodil Sandøy Tveitan www.a-web.no AGENDA ADVANCED: HVA SKAL VI GJENNOM ETTER LUNSJ 1. Rask repetisjon:

Detaljer

Alle kanaler. Aksepterer alle betalingstyper i alle kanaler: netthandel, mobil handel og fysisk butikk. Sømløs betaling i og mellom kanaler

Alle kanaler. Aksepterer alle betalingstyper i alle kanaler: netthandel, mobil handel og fysisk butikk. Sømløs betaling i og mellom kanaler Betaling Et økende antall betalingsaktører og tjenestetilbud er fordyrende for handelen og fører til at oppgjør og avstemming blir mer komplisert og tidkrevende. Aera leverer en åpen betalingsplattform

Detaljer

Innovasjon Norges satsing på naturbasert reiseliv

Innovasjon Norges satsing på naturbasert reiseliv Innovasjon Norges satsing på naturbasert reiseliv Per-Arne Tuftin «Innovasjon Norges ambisjon er å være reiselivsnæringens foretrukne kompetanse-, utviklings- og markedspartner» Bedre økonomi -> Mer fritid

Detaljer

Innhold. 1 Grunnbok i markedsføring 15. 2 Mikromiljøet i bedriftene 47. Forord 11

Innhold. 1 Grunnbok i markedsføring 15. 2 Mikromiljøet i bedriftene 47. Forord 11 Innhold Forord 11 1 Grunnbok i markedsføring 15 Markedsføring i hverdagslivet 16 Forandringer i samfunnet påvirker markedsføringen 18 Perspektiver på markedsføring 21 Definisjoner 21 Forskjellige kunder

Detaljer

Moss Industri og næringsforening

Moss Industri og næringsforening Moss Industri og næringsforening Jens Haviken Vice President Services and Solutions Dustin Group AGENDA Moss Industri- og næringsforening 28. mars 2017 Fakta om Dustin Markedssituasjon Strategi Rolle i

Detaljer

SOSIALE MEDIER BASIC. Mats Flatland / Digital rådgiver / Mediateam. Telemark Online

SOSIALE MEDIER BASIC. Mats Flatland / Digital rådgiver / Mediateam. Telemark Online SOSIALE MEDIER BASIC Mats Flatland / Digital rådgiver / Mediateam Telemark Online !"#$%#$& TOTALBYRÅ MÅLINGER TNS Gallup/ RAM / Easy Research SOSIALE MEDIER Facebook / Blogg / Web-TV DESIGN Foto / Ide

Detaljer

Vår digitale sårbarhet teknologi og åpne spørsmål

Vår digitale sårbarhet teknologi og åpne spørsmål Lysneutvalget 2014-2015 Vår digitale sårbarhet teknologi og åpne spørsmål Janne Hagen utvalgsmedlem i Digitalt Sårbarhetsutvalg 1 Før i tida 2 Nå. Telefonen er datamaskin Apper Wearables Intelligente «dingser»

Detaljer

It is no longer a Garbage Dump it s a Gold Mine

It is no longer a Garbage Dump it s a Gold Mine Verdens råvaresitusjon og avfallets betydning muligheter og utfordringer for avfallsbransjen Og nå sender CNBC denne type program It is no longer a Garbage Dump it s a Gold Mine 2 Verdens råvaresituasjon

Detaljer

Millennials Retailrapport. En undersøkelse utført av Kantar TNS for Visma Retail høsten 2016

Millennials Retailrapport. En undersøkelse utført av Kantar TNS for Visma Retail høsten 2016 Millennials Retailrapport En undersøkelse utført av Kantar TNS for Visma Retail høsten 2016 Visma Retail Detaljhandelens helhetsleverandør Vårt totalkonsept for butikkdata støtter og forbedrer alle viktige

Detaljer

Naturbaserte aktiviteter og grønt reiseliv

Naturbaserte aktiviteter og grønt reiseliv Naturbaserte aktiviteter og grønt reiseliv Haaken Christensen Seniorrådgiver naturbasert reiseliv Grønt reiseliv Østfold, 09.10.14 Floto: Mattias Fredriksson Photography AB, Yngve Ask, Erik Jørgensen -

Detaljer

Facebookstrategi. Med Acrobat Reader kan du navigere og fylle ut felter i dette PDF dokumentet. Kursansvarlig: Stig Solberg

Facebookstrategi. Med Acrobat Reader kan du navigere og fylle ut felter i dette PDF dokumentet. Kursansvarlig: Stig Solberg Facebookstrategi Med Acrobat Reader kan du navigere og fylle ut felter i dette PDF dokumentet. Kursansvarlig: Stig Solberg Innhold ønsker å nå med kommunikasjonen. Hvis vi skal få likes til Facebooksiden

Detaljer

KOLLEKTIV LEVERANSE. Til: Sameiet Kanalen. Loqal AS tar forbehold om feil og endringer i brev og produktark.

KOLLEKTIV LEVERANSE. Til: Sameiet Kanalen. Loqal AS tar forbehold om feil og endringer i brev og produktark. KOLLEKTIV LEVERANSE Til: Sameiet Kanalen Loqal AS tar forbehold om feil og endringer i brev og produktark. Tilbud til: Sameiet Kanalen Get box Mikro, markedets minste og stiligste tv-boks. Denne boksen

Detaljer

for å lykkes med e-handel? WebOn - for din lønnsomhet

for å lykkes med e-handel? WebOn - for din lønnsomhet Hvorfor er måling viktig for å lykkes med e-handel? Bakgrunn Vestlandsforsking: Forsker / utvikler - 1999 WebOn: Rådgiver - 2007 Butikk Trafikk Hvorfor de kommer Hvem og hvor mange handler Hva handler

Detaljer

Bimodal. Lang vs kort sikt i produksjon og tjenesteforvaltning Nokios - 2015. Delivering Transformation. Together.

Bimodal. Lang vs kort sikt i produksjon og tjenesteforvaltning Nokios - 2015. Delivering Transformation. Together. Bimodal Lang vs kort sikt i produksjon og tjenesteforvaltning Nokios - 2015 Delivering Transformation. Together. Mål for WS: 1. Kjenne til hva «bimodal» er 2. Få praktiske råd for å komme i gang 3. Prøve

Detaljer

Hvordan bli en digital vinner

Hvordan bli en digital vinner !!!!!!!! Hvordan bli en digital vinner Telemark Online 8-9 Februar 2017! Edison Wolfram 2017! Adaptiv, som har evne til, er gjenstand for tilpasning. You've got to start with the customer experience

Detaljer

Et stort sprang fremover

Et stort sprang fremover Et stort sprang fremover Europaer i front på innovasjon 100% EMV aktivert Et stort steg fremover 3 millioner kontaktløse terminaler Levende e- og mcommerce markedsplass 100% kontaktløs dekning innen 2020

Detaljer

Utdanningsvalg. Minilæreplan i Service og samferdsel

Utdanningsvalg. Minilæreplan i Service og samferdsel Minilæreplan i Service og samferdsel Utprøving av Utdanningsprogram Fra læreplan i Utdanningsvalg: Formålet er Utdanningsvalg skal bidra til å skape helhet og sammenheng i grunnopplæringen og knytte grunnskole

Detaljer

REKLAMEFABRIKKEN PÅ PP

REKLAMEFABRIKKEN PÅ PP REKLAMEFABRIKKEN PÅ PP Dette er meg! Thomas Flogstad 38 år Gift - 2 barn Spiller i 2 band Bor i Hovenga Holdt på med internett siden ca. 1994 REKLAMEFABRIKKEN PÅ PP Strategi Merkevarebygging Profil / identitet

Detaljer

Moods of Norway plukker lavthengende frukter fra RFID og forbereder seg på Omni-fremtiden. Oslo, 05. april, 2016. Hans Petter Hübert Retail Director

Moods of Norway plukker lavthengende frukter fra RFID og forbereder seg på Omni-fremtiden. Oslo, 05. april, 2016. Hans Petter Hübert Retail Director Moods of Norway plukker lavthengende frukter fra RFID og forbereder seg på Omni-fremtiden Oslo, 05. april, 2016. Hans Petter Hübert Retail Director Innhold 1. Hvem og hva er Moods of Norway? 2. Hva skjer

Detaljer

Oslo, august 2013 Ole A. Hagen, Kommunikasjons- og Markedsdirektør, Tollpost Globe. Om e-barometeret

Oslo, august 2013 Ole A. Hagen, Kommunikasjons- og Markedsdirektør, Tollpost Globe. Om e-barometeret E-barometer Q2 2013 Status netthandel i Norge Q2 2013 E-handelen er i en rivende utvikling, i form av omsetningsvekst, populære varegrupper og ikke minst netthandelskanaler. Enkelhet er viktigste årsak

Detaljer

7 tegn på at dere bør bytte forretningssystem

7 tegn på at dere bør bytte forretningssystem 7 tegn på at dere bør bytte forretningssystem Å bytte forretningssystem er en beslutning som modner over tid. En rekke problemstillinger har ført til at dere stiller kritiske spørsmål ved løsningen dere

Detaljer

etjenester i offentlig sektor

etjenester i offentlig sektor NTNU etjenester i offentlig sektor egovernment professor Arne Krokan De er innbyggere, kunder, velgere, pasienter, innlagte, innsatte, elever, brukere og ansatte. enorge 2009 Tilrettelegge for økt effektivitet

Detaljer

Side 1 av 8. Hvordan møte konkurransen fra globale nettbutikker?

Side 1 av 8. Hvordan møte konkurransen fra globale nettbutikker? Side 1 av 8 Hvordan møte konkurransen fra globale nettbutikker? Hvordan kan norske butikker møte konkurransen fra globale nettbutikker? Handelslekkasjen til utenlandske nettbutikker i kategoriene elektriske

Detaljer

7 tegn på at dere bør bytte forretningssystem

7 tegn på at dere bør bytte forretningssystem 7 tegn på at dere bør bytte forretningssystem Å bytte forretningssystem er en beslutning som modner over tid. En rekke problemstillinger har ført til at dere stiller kritiske spørsmål ved løsningen dere

Detaljer

Digitalisering og finansnæringen et makroperspektiv

Digitalisering og finansnæringen et makroperspektiv Digitalisering og finansnæringen et makroperspektiv Bente Sollid Storehaug ESV Digital, Nordic Twitter @bentesollid Konkurransebildet endres. Innovatører river ned gamle monopoler = > inntekter stuper.

Detaljer

Volvo V90 PRElANSERING APRIL 2016

Volvo V90 PRElANSERING APRIL 2016 Volvo V90 PRElANSERING APRIL 2016 bakgrunn Volvos Brand Tracker 2014 fra North Star viste at de ligger bak konkurrentene innen premiumsegmentet (BMW, Mercedes, Audi, Lexus) på parametere som «Innovative»

Detaljer

Læreplan i felles programfag i Vg1 service og samferdsel

Læreplan i felles programfag i Vg1 service og samferdsel Læreplan i felles programfag i Vg1 service og samferdsel Fastsatt som forskrift av Utdanningsdirektoratet 17. desember 2015 etter delegasjon i brev av 26. september 2005 fra utdannings- og forskningsdepartementet

Detaljer

«Nå kommer kommunene» -Fra innovasjonsprogram til praktisk realitet. Lisbet Nederberg og Håvard Wiik, Skedsmo kommune Altinndagen, 3.

«Nå kommer kommunene» -Fra innovasjonsprogram til praktisk realitet. Lisbet Nederberg og Håvard Wiik, Skedsmo kommune Altinndagen, 3. «Nå kommer kommunene» -Fra innovasjonsprogram til praktisk realitet Lisbet Nederberg og Håvard Wiik, Skedsmo kommune Altinndagen, 3. desember 2015 Innovasjon@altinn fra sist Da svigerfar skulle søke omsorgsbolig

Detaljer

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi 2014 2029 Innsatsområder Ansvar og roller Mål Brukerbehov Utfordringer Verdigrunnlag Digitaliseringsstrategien Stavanger kommune skal gi innbyggerne og næringsliv et reelt digitalt

Detaljer

Kvalitetsledelse. HMS-faglig forum 4.februar

Kvalitetsledelse. HMS-faglig forum 4.februar Kvalitetsledelse HMS-faglig forum 4.februar Dugelighetsmodellen kvalitetsledelse = ledelseskvalitet Kvalitet: Kunde og Samfunnskommunikasjon Strategisk ledelse (Hoshin ledelse) Kvalitet Kostnad Leve- ranse

Detaljer

Skape konkurransekraft

Skape konkurransekraft Skape konkurransekraft Kunde og konsern i endring Konserndirektør Glenn Sæther Forretningsstøtte og utvikling SpareBank 1 SR-Bank Sør- og Vestlandets ledende finanskonsern Bankenes hovedutfordring: Videreutvikle

Detaljer