Førstisspesial! Velkommen, nye spirer! Energi og Miljøstudentenes avis. Bli kjent i Trondheim. Kjenn din linjeforening

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Førstisspesial! Velkommen, nye spirer! Energi og Miljøstudentenes avis. Bli kjent i Trondheim. Kjenn din linjeforening"

Transkript

1 Energi og Miljøstudentenes avis Førstisspesial Førstisspesial! Velkommen, nye spirer! Kjenn din linjeforening Bli kjent i Trondheim Det er mange stedsnavn å lære seg. Finn ut hvor i byen de ligger!

2 EMIL Avis Redaktør Sigrid S. Kjøbli Økonomi Thea R. Mohn Bidragsytere Magnus Eriksen Ludvig Nielsen Line Helland Lucy K. Fjermeros Martin Tomren Kristine Mikkelsen Tor Martin Iversen Mia Skataas Mail Innhold Fadderperioden Happenings 09/10 EMIL fra A til Å Trondheimsgeografi EnergiKontakten, Link og Teknologiporten Kjellersiden Leder Velkommen til Energi og Miljø! Hvis du har gløttet i en avis eller sett et øyeblikk på TV de siste ukene, har du sett at en av de viktigste kampsakene for årets stortingsvalg er nettopp miljø, klima og energi. Dette er nok et bevis på at dette er viktige tema for framtidens samfunn og at vi som emil-studenter går en spennende framtid i møte. Vi i EMIL-Avis vil gjerne ha med førsteklassinger i komiteen vår! Lykke til med alle studier, studielån og studenttilværelse. Klem et tre, vann en blomst, vær glad i hverandre Nu klinger gjennem den gamle stad Nu klinger igjennom den gamle stad på ny en studentersang, og alle mann alle i rekke og rad svinger opp under begerklang, Og mens borgerne våkner i køia og hører den glade kang-kang, synger alle mann, alle mann, alle mann, alle mann, alle mann, alle mann. Refr : Studenter i den gamle stad, ta vare på byens ry. (dunk, dunk) Husk på at jenter, øl og dram var kjempernes meny. Og faller I alle mann alle, skal det gjalle fra alle mot sky: La kke byen få ro, men la den få merke den er en studenterby. og øl og dram, og øl og dram, og øl og dram, og øl og dram.. I den gamle staden satt så mangen en konge stor som hadde nok av øl fra fat, og piker ved sitt bord. Og de laga bøljer i gata, når hjem i fra gilde de for, og nu sitter de alle mann alle i Valhall og traller til oss i kor: Refr: Studenter.. På Elgester var det liv i klostret dag og natt, der hadde de sin kagge og der hadde de sin skatt. De herjet i Nonnenes gate og rullet og tullet og datt, og nå skuer de fra himmelen ned og griper sin harpe fatt. Refr: Studenter.. Når vi er vandret hen og staden hviler et øyeblikk, da kommer våre sønner og tar opp den gamle skikk. En lek mellom muntre buteljer, samt aldri så lit erotikk. Og så sitter vi i himmelen og stemmer opp vår replikk: Studenter i den gamle... Refr : Studenter i den gamle stad, ta vare på byens ry. (dunk, dunk) Husk på at jenter, øl og dram var kjempernes meny. Og faller I alle mann alle, skal det gjalle fra alle mot sky: La kke byen få ro, men la den få merke den er en studenterby Hør sangen på

3 Fadderperioden for noen uker! EMIL Førstisspesial Etter 2 deilige, slitsomme og latterlig morsomme fadderuker kan vi i Styret bare si: For en herlig gjeng nye EMILere vi har fått! 155 i tallet for å være nøyaktig, det største kullet i EMILs historie. Og som tiden fløy. Etter å ha åpnet ballet med pizzakveld på Peppes, hvor ca. 130 sultne nye studenter møtte opp, og som gjorde at vi okkuperte hele restauranten, har vi blant annet hatt et vanvittig rebusløp gjennom Midtbyen (som tradisjonen tro medførte endel smisk på oss i Styret...), klassefest på Singsaker, hyttetur, tur til Korsvika og Pirbadet og ikke minst noen «helt ok» storvors. Det er uten tvil en sosial, utadvendt og festglad gjeng vi har med å gjøre, akkurat som normale EMILere med andre ord. Litt detaljer: Rebusløpet ble et klart høydepunkt. Som tidligere år fløy grupper på 6 og 6 rundt i byen på jakt etter poeng, lage Gruppe-posering under rebusløpet en EMIL-elg av miljøvennlig materiale og en sang eller lyrikkinnslag før fremføring på Kieglekroa. I år var postene satt til Kais hjørne, Samfundet, Ni Muser, Mikrobryggeriet, Rick s, Mormors, Rabarbra, Den gode nabo samt Kieglekroa. Her ble førstisene utfordret i alt fra revyleker på de Ni muser til en noe spontan, «lettkledd» Idrettsdag i Dødens dal Ivrige ballspillere i Korsvika kleslenke inne på Rick s. For oss som satt på poster kan undertegnede bekrefte at poenggivningen og seriøsiteten ble noe redusert utover kvelden, ettersom «smiskingen» og gladhets-nivået steg. Fremføringene på Kieglekroa ligger som et vagt minne i hukommelsen. Men gud så gøy det var! Folk er i slaget på Kjelleren Derfor var det naturlig med litt «spa-relaxation» på Pirbadet på søndag. Ca. 40 morgenfriske møtte opp, satt i boblebad, tok dampbadstu og stuntet fra stupetårnet. Deretter fortsatte festlighetene med en klassefest på Bodegaen på Sing. Også her er hukommelsen rimelig grumsete, men et siste flott minne er 40 lettkledde kropper på dansegulvet i full allsang. Hytteturen satte et brukbart punktum for 2 fantastiske uker. I år fikk vi igjen innpass på Gjenvollhytta på Klæbu etter at kull 07 nærmest rev hele hytta. Styret hadde i år bestemt seg for å satse på den kulinariske godbiten taco, som føde for de sultne hyttegjestene. Vi fylte Mias bil til randen. 43 pakker kjøttdeig ble kjøpt inn (eller 17 kg!), og som Kjetil så legendarisk sa: «Det e umulig å vite om det er nok...». Og det var det neimen ikke.

4 4 EMIL Førstisspesial 2009 Men vi hadde såpass mye revet ost (Eirik: «Ost e så græla godt»), grønnsaker og saus at alle ble mette. På kvelden ble styret underholdt med fantastiske parodier på oss selv, etter at gruppene hadde fått i oppgave å løse en «grusom» mordgåte. Ellers ble nachspiel-faktoren god, og folk fant seg til rette på madrasser og i oppsatte lavvoer utenfor (ikke i dusjene, som i 07 altså). Tusen takk til alle faddere for et kjempeopplegg for faddergruppene og for å ha vært sterkt delaktig i å spleise denne kanon-gjengen sammen. Selv om vi i styret har vært en smule sløve med både info og orientering syns vi vel vi kan si at dere har klart dere kjempebra! En stor takk til Kjelleren og alle i KjellerKom som har åpnet til alle døgnets tider og virkelig satt standaren for hvordan EMIL-kjelleren bør være. Og ikke minst takk til alle nye førsteklassinger! Det har vært en fornøyelse å bli kjent med dere, vi gleder oss masse til resten av året og tiden på Gløs! Neste høydepunkt folkens... Renselse og Immball 12. september. Gled dere! Togaparty på Kjelleren XOXO Styret v/ hyrd Magnus og trubadur Ludvig (NB! Punkt 3.) Noe av det som skjer på ett år August September Oktober November Desember Januar Februar Mars April Mai Komitépresentasjon: EMIL-Komiteene; hvem-hva-hvor Renselsen: Vent å se Immatrikuleringsballet: Festligheter etter renselsen med høy allsangfaktor EMIL-festival: Konserter og bra stemning! Generalforsamling: Valg av nytt EMIL-styre og gjennomgang av budsjettet Isbading med KomOgBad: Kaldt! Men du blir varmet opp med god kakao når du er ferdig. Juleverksted: Krigskom arrangerer julekos Åretur: Ski, afterski, øl, øl, øl Julebord: Nytt konsept, blir arrangert av festkom en gang på nyåret. Kun for komitémedlemmer(så bli med i en komité!) EMIL-lekene m/ afterski: Skihopp og grilling ved studenterhytta, afterski på samfundet Vår/vin-fest: Over 300liter hjemmelaget(nyyydelig) vin, need I say more? Turer med KomPåTur: Toppturer for alle typer kondiser Revy: Musikk, dans og komedie! 17. mai frokost: Arrangert av gourmetkom. Nytes i glassgården før turen går ned til byen og borgertoget

5 EMIL Førstisspesial EMIL fra A til Å A Allsang: - ÅÅH, øl og dram og øl og dram. Det er viktig å lære seg studentenes nasjonalsang: Nu klinger gjennom den gamle stad. Se innholdssiden, denne sangen synges hyppig gjennom dine neste år i Trondheim. H Hilde. Denne damen sitter på infohjørnet, og kan hjelpe deg med det meste som du lurer på om NTNU. Det er ikke den ting denne damen ikke kan. Forundrer oss ikke om hun vet hva meningen med livet er også. B - Bart, ansiktspryd som ofte oppstår i eksamensperioden. Anskaffelse av slikt hjelper deg til å bli integrert i trønderhovedstaden. Bør også kombineres med mokasiner og skinnvest. - Badekarpadlingen, etter et knusende nederlag i fjor, er EMIL klar for å gjeninnta tronen som mester i fartskar, vi har trua på dere, førstiser! C Choco Boco, Trondheims beste varme sjokolade. Viktig å bestille med krem og masse strø. D - Dragvoll, en myte. Myten sier at det studeres der. Det skal visstnok befinne seg østenfor sol og vestenfor måne (På andre siden av omkjøringsveien). E EMIL-Elgen, alles nye favorittdyr. F Karakteren som gir deg fripass til sommerlekene 2010, og den gode stemningen i begynnelsen av august. G GourmetKom. Hva disse driver med ligger vel egentlig ganske mye i navnet. Stiller med kaker til noen av EMILs arrangementer, lager en fantastisk 17.maifrokost til oss i tillegg til at vi mistenker dem for å arrangere en og annen intern middag Skidag i marka med heftig snøelg I Idrettskom, arrangerer den årlige skidagen. Har også planer om å arrangere flere turneringer og konkurranser i år, for og trekke bleke studenter ut av lesesalene. J Journalist. Har du en skrivespire i magen? Liker du å ta bilder eller har bare lyst til å være med i avisen? Vi er EMILs fjerde linjeforeningsmakt og selvutnevnt maktbikkje på Gløshaugen. Vi holder øye med alt som skjer og oppdaterer jevnlig om ting som er verdt å vite. K Kjelleren, sosialt samlingssted for EMIL-studenter. Ligger på Moholt, buss 5 merket Dragvoll (se Dragvoll, - myte?) tar deg dit. Løse rykter indikerer at festene der er hinsides all fornuft. - Klein. Psykisk og fysisk tilstand, gjerne med en god dose angst, som ofte etterfølger kjellerfester. L LINK. Skaffer bedriftspresentasjoner med masse gratis mat og øl. En viktig del av middagene igjennom året får du av Link. M Magneten. Kafeen på ELbygget het dette tidligere, og navnet henger fortsatt igjen. Yndet møtested for både komiteer og generell fjasing. NTNUs beste grøt serveres der hver fredag. N Naturen, noe en ekte EMILer bryr seg om. Stikkord er Krigs- Kom, Blomsterkrig og blomster er mer verdt enn penger. O Onkel Andritas (i 3.) passer på søte EMIL-jenter på byen. Tlf Se bokstaven E P Plast, skal selvfølgelig resirkuleres. Q Quiz. En fin ettermiddagsaktivitet. Få med deg noen venner og stikk på et av Trondheims mange steder som arrangerer quiz. R Renselser. Opptaket til EMIL. Hvorfor? Fordi urene må renses før de kan tre inn i EMILs rekker. Hvordan? Vent og se Mohaha - Revy. En lattermild opplevelse når EMIL og Smørekoppen spiller revy. Revy. Dette er Brødrene Dahls S Styret. En gjeng på 6 personer som løper rundt i flosshatt og gjør mye rart. Du kan stille til valg til styret under generalforsamlingen som foregår i oktober, og gi ditt bidrag til at EMIL fortsetter å være den beste linjeforeninga på Gløshaugen. -Studielån. Nei, det er ikke mulig å leve på dette minimale beløpet i løpet av en måned. T Toill-daga, Trøndernes ord for salg. Kom deg til byen og gjør et kjempekupp!

6 6 EMIL Førstisspesial 2009 U UKA, Norges største kulturfestival, i bredde, lengde, besøkende og begeistring. Arrangementet loses i havn av 1400 frivillige studenter, som sammen gjør det mulig å selge ca billetter og liter øl fra oktober i år. V Vindmøller. Vi liker vindmøller. EMIL har sin egen på Smøla som heter EMIL in Ventus. W Web. Her legges det ut bilder fra diverse arrangementer, nyheter, man melder seg av og på bed. presser, lesere informasjon og det finnes en elektronisk versjon av aktivitetskalenderen. Deltagelse på Norske Talenter! X X-faktor, EMIL har tidligere vært representert med braksuksess i Norske Talenter. Blir det gjentagelse i år?? watch?v=htsnhzyvkcu Y Yttertøy type allværsjakke. Nasjonaldrakten vår, det er bare å investere mens du fortsatt har det store studielånet på konto. Z zzz, velkjent fenomen på lesesalen i eksamensperioden. Æ Ærlighet, en god egenskap for en god EMILer. Ø Øl. Studentens viktigste næringskilde. Husk, man blir mett av øl, men ikke full av havregryn. (se. Studielån). Å Åre. Skisted i Sverige og åsted for fyll, fanteri og masse moro. Viktig, ikke stagedive ned trappen, da knekker man tenner. Geografi for ikke-trøndere Tekst og grafikk: Martin Tomren Midtbyen Sentrum av Bartebyen med høy tetthet av butikker og utesteder. Pirbadet Fasiliteter for badenymber. Ila Ikke kjent for å være sentralt, men til gjengjeld billig på boligfronten. Lademoen/Svartlamoen Svartlamoen er tilholdssted for byens såkalte alternative beboere. Attraksjoner innbefatter kafé/spiseri/kultursenteret Ramp og forretningskonseptet Gratisbutikken. Solsiden Nyoppusset bydel med stor tetthet av uteserveringssteder. Kjent som fineste tomta i by n. Møllenberg Ikke kjent for så mye, men likevel populært sted å bo blant studenter. Bakklandet En samling trehus og trange brosteinsgater som tiltrekker store mengder turister med fotografiapparat. Tyholt Lett synlig pga sin roterende Egon-restaurant, som også fungerer som et landemerke brukt til navigasjon i folkesporten nattorientering. Singsaker Kjent for sitt studenthjem, og er i umiddelbar nærhet til MC-klubben i Duedalen, et sted nye EMILere raskt stifter bekjentskap til. Festningen Grøntareal med tradisjoner for grilling og russefeiring. Øya Her ligger idrettsfasilitetene kalt Spektrum, stedet hvor eksamener skrives. Er forbundet til midtbyen med byggverket kalt Eksamesbrua. Gløshaugen Teknologiens høyborg med nærhet til Dødens dal Lerkendal Åsted for dristige parkeringer og sparking av ball. Elgeseter Forbinder Øya, Bakklandet, Gløshaugen og Lerkendal. Severdigheter omfatter Elgeseter bru, Samfundet og St.Olavs hospital og dens hyggelige legevakt. Moholt Populært samlingssted for førsteklassinger og utvekslingsstudenter. Åsted for kjellerfester. Dragvoll Landlig læringssted som tross alle fordommer har et nytt og fint idrettssenter. Tiller Komersielt område med store utsalgssteder, blant annet kjøpesenteret City Syd. Byåsen Forstadsbebyggelse vest for Nidelven Bymarka Rekreasjonsområde populært blant bartrær og skiløpere.

7 EMIL Førstisspesial 2009 Link, Energikontakten og Teknologiporten Hva er egentlig disse tingene? Tekst: Lucy K. Fjermeros EMIL-Link er komiteen i Energi og Miljø som arrangerer bedriftspresentasjoner. Det er til sammen litt over 20 studenter fra Emil som er med i Link og alle gjør en stor innsats for å forbedre kontakten mellom studentene på Energi og Miljø og næringslivet. EMIL-Link har et tett samarbeid med Energikontakten og arrangerer presentasjoner for medlemsbedriftene. Fjorårets siste bed.pres arrangert av Link ble holdt på Rick s, og deltagerene ble underholdt av tidligere Idol-deltagere. EnergiKontakten er et samarbeidsforum som har som formål å bidra til nær kontakt mellom studenter og bedrifter i energibransjen. De jobber også for å sikre rekrutteringen til studiet. Energikontakten har i dag ca. 50 medlemsbedrifter. Medlemskapet gir bedriftene mulighet til å være med å påvirke innholdet i studiet og sikre at det studentene lærer er relevant i forhold til det næringslivet ønsker av kompetanse. Midlene som Energikontakten råder over kommer fra medlemsbedriftene, som alle betaler en årlig kontingent for å være med. Energikontakten gir hvert år et støttebeløp til EMIL-styret som hjelper til med å holde linjeforeningen i gang. I tillegg arrangerer de EFIKS, et større arrangement som avholdes hvert andre år. Det varer i to dager der næringsliv, fagmiljøet på NTNU og studentene treffes til meget dagsaktuelle foredrag og debatter. I årene hvor EFIKS ikke arrangeres avvikles Energidagen hvor bedriftene holder stands og representerer seg selv. Andre ting som energikontakten gjør er å arrangere jentedagen og smeltedigelen, gi støtte til 2. og 4.klasse ekskursjonen og skolebesøksordningen, samt utlyse sommerjobber på Energikontaktens nettsider. Det er ikke bare Link som arrangerer bedriftspresentasjoner for Energi og miljø. Teknologiporten er bedriftskontakten underlagt linjeforenin- gene ved IVT-fakultetet. IVT-fakultetet (Ingeniørvitenskap og Teknologi) består av totalt 2900 studenter fordelt over syv linjer. Overskuddet fra Teknologiporten går til linjeforeningene. Jo flere som deltar fra Emil, jo høyere blir andelen vi mottar! For å finne ut mer om presentasjonene som kommer i løpet av høsten går du inn på: eller www. teknologiporten.no Logoen til EnergiKontakten skal symbolisere vindkraft og vannkraft. Øverste del til venstre viser rotorbladene til en vindmølle, mens nederste del til høyre viser fossefallet i en demning. Skyggen av logoen viser et blad. 7 Har du en vits, et bilde, en artikkel eller noe helt annet du gjerne vil dele med dine medstudneter? Send det til EMIL-Avis! Visste du at: - Energi og Miljø hadde 10årsjubileum sist høst - Det går en student i første som heter Emil - Man kan kjøpe fruktabonnement i SiT-kiosken - Det vanligste navnet blandt førsteklassingene er Ingrid - Svineinfluensa får deg til å se ekstra PIGG ut - Studietilværelsen blir hakket morsomere når man er med i en EMILkomite - De to klokkene i F1 går med 2 minutters mellomrom - Det finnes hemmelige underjordiske ganger mellom ELbygget og Gamle kjemi

8 Kjellersiden EMILs kjeller blir tatt hånd om av KjellerStyret som arrangerer topp fester for hele Emil(og de som måtte finne på å gå forbi). De som er med i styret har forskjellige oppgaver som å handle inn drikke, utstyr til fester, anlegg og musikk, sette opp vaktlister og styre økonomien. Vi har også hjelp av KjellerKom, underkomiteen til kjellerstyret, som hjelper til med barvakter og vasking. På en vanlig kjellerrunde er det mye å oppleve. Vi nevner i fleng: Bur på fys.mat.kjelleren, klinerom med stjernehimmel hos omega, filosofiske samtaler på dragvollkjelleren, strippestang hos nano(timini) eller kanskje du får deg et språkkurs hos de internasjonale. Minner allikevel om beste dansegulv: EMIL-kjelleren Målet med kjellerrunden er jo egentlig å berge(les: stjele) mest mulig fra de andre kjellerne. Slik som skilt, stoler, ski, discokuler. Men hovedregelen er å levere tilbake tingene i bedre stand en når en tok dem. Litt greit å huske(dette gjelder ikke discokuler som vi alltid blir frastjålet:-p). Noen av festene som holdes i løpet av året er: Fadderfester: allerede opplevd;-) Bokstavfest: Langåpent utkledningsfest Lightsticksparty: ontz, ontz, ontz Styrefest: Alle kjellerstyrene samles på Marinkjelleren på Tyholt Kjellerkomfester: eksklusivt for kjellerstyret og kjellerkom Full før BarneTV: gelé(sprit), saft(sprit), barneleker, pølser og barnetv på lærret. O store: Langåpent, LUDØL og Ølstafett Russefest: husk å ta med russebuksa etter påskeferien! Best of the 90s Endelig er de nye spirene ankommet Gløshaugen. Etter at sommerlekene er over for denne gang, sitter en gjeng med 3.klassejenter med stjerner i blikket og spaner etter dette nye kullet. 90 årgangen er en fest har vi hørt, og konkurransen er i gang. Hvem er best? Hvem vinner prestigen? Hvem klarer å kline med en 90 årgang først? Vi har sust fra faddervors til kjellerfest, i håp om å ta pokalen hjem, men hvor er 90modellene??? Vi leter fortsatt, ta kontakt snarest. Legitimasjon må fremvises.

EMIL-Avis Energi og Miljøstudentenes avis

EMIL-Avis Energi og Miljøstudentenes avis EMIL-Avis Energi og Miljøstudentenes avis Førstisspesial 2011 www.ntnu.no/emil Vinnere av årets bildekonkurranse: Førstisspesial! På innsiden finner du: - Trønderske ord og uttrykk - Teksten til : Nu klinger

Detaljer

Velkommen alle nye spirer

Velkommen alle nye spirer Energi og Miljøstudentenes avis Førstisspesial 2010 www.ntnu.no/emil Førstisspesial! Velkommen alle nye spirer Spennende konkurranse EMIL Avis Redaktør Rikke Berg Hannevik Daniels Stølsbotn Bidragsytere

Detaljer

Spanskrørets guide til nye LUR-inger:

Spanskrørets guide til nye LUR-inger: Spanskrørets guide til nye LUR-inger: Gløshaugen kan virke lett oppfattes som et virr-varr av bygninger og mennesker, så her er en liten guide, sånn at du kanskje unngår å gå deg bort i alle fall den første

Detaljer

Velkommen, nye spirer!

Velkommen, nye spirer! Energi og miljøstudentenes avis Ekstrautgave,, august 2006 http://www.ntnu.no/emil Velkommen, nye spirer! Spesialutgave av EMIL-Avis til alle førsteklassinger på EMIL EMIL-Avis Ekstrautgave, august 2006

Detaljer

EKSAMENSOPPGAVE NFUT0006 NORSK FOR UTLENDINGER KORTKURS. Kandidatnummer:

EKSAMENSOPPGAVE NFUT0006 NORSK FOR UTLENDINGER KORTKURS. Kandidatnummer: EKSAMENSOPPGAVE NORSK FOR UTLENDINGER KORTKURS Kandidatnummer: Faglig kontakt under eksamen: Tlf instituttkontoret: 73 59 65 47 Eksamensdato: 1. desember 2011 Eksamenstid: 3 timer Studiepoeng: 7,5 Tillatte

Detaljer

Januar. 6. TURDAG/UTEAKTIVITET De eldste barna og noen av 1åringene går på tur

Januar. 6. TURDAG/UTEAKTIVITET De eldste barna og noen av 1åringene går på tur Januar UKE 1 MANDAG 4. Planleggingsdag. Barnehagen er stengt TIRSDAG 5. Vi fortsetter med verksted. Noen blir inne og resten ute. Senere vil det bli VI FEIRER HENRIK SOM BLE 3 ÅR 2. JAN. Henrik J 2 11.

Detaljer

Program Fadderuken 2013

Program Fadderuken 2013 Program Fadderuken 2013 Vi i NSF student lokallag Oslo er en stor gjeng med engasjerte sykepleierstudenter som jobber for å spre kunnskap om utdanningen vår. Vi arrangerer quizkvelder, masterclass, fagdag

Detaljer

DA MIRJAM MÅTTE FLYTTE TIL KAIRO

DA MIRJAM MÅTTE FLYTTE TIL KAIRO DA MIRJAM MÅTTE FLYTTE TIL KAIRO Bilde 1 Hei! Jeg heter Mirjam. Jeg er seks år og bor i Kairo. Bilde 2 Kairo er en by i Egypt. Hvis du skal til Egypt, må du reise med fly i syv timer. Bilde 3 Det er et

Detaljer

Hva er lykke for deg?

Hva er lykke for deg? Hva er lykke for deg? Jeg blir glad når andre blir glad Et liv uten penger Lykke er livet Kattene mine! Familie, frihet, helse å være ute i naturen grønn mose, lyden av rennende vann og rasling av bladverk

Detaljer

Referat Hovedstyremøte 13.08.2015

Referat Hovedstyremøte 13.08.2015 Referat Hovedstyremøte 13.08.2015 Referent: Ingrid Ikke tilstede: readme Info fra leder Diskusjon blant linjeledere om arrangering av fadderperiode Quak lurer på om man skal ha felles arrangering av fadderperioden

Detaljer

Nyhetsbrev for juni Nyhetsbrevene kommer hver måned og viser med bilde og tekst litt av hva vi har drevet med på Sofienberghjemmet måned for måned.

Nyhetsbrev for juni Nyhetsbrevene kommer hver måned og viser med bilde og tekst litt av hva vi har drevet med på Sofienberghjemmet måned for måned. Nyhetsbrev for juni Nyhetsbrevene kommer hver måned og viser med bilde og tekst litt av hva vi har drevet med på Sofienberghjemmet måned for måned. Det er rart å tenke på at årets første sommermåned allerede

Detaljer

Arven fra Grasdalen. Stilinnlevering i norsk sidemål 01.03.2005. Julie Vårdal Heggøy. Oppgave 1. Kjære jenta mi!

Arven fra Grasdalen. Stilinnlevering i norsk sidemål 01.03.2005. Julie Vårdal Heggøy. Oppgave 1. Kjære jenta mi! Stilinnlevering i norsk sidemål 01.03.2005. Julie Vårdal Heggøy Oppgave 1 Arven fra Grasdalen Kjære jenta mi! Hei! Hvordan går det med deg? Alt vel i Australia? Jeg har noe veldig spennende å fortelle

Detaljer

NMLK S sommersamling Dovre 6.-8. juni 2014

NMLK S sommersamling Dovre 6.-8. juni 2014 NMLK S sommersamling Dovre 6.-8. juni 2014 VELKOMMEN! Velkommen! På vegne av NMLK er det en stor glede å ønske alle deltakere VELKOMMEN til årets sommer-samling på Toftemo, Dovre! Sommersamlingen 2014

Detaljer

Dersom det er sant at Gud finnes, hvordan tror du han/hun er? Anders, Eli, Frida, Hege

Dersom det er sant at Gud finnes, hvordan tror du han/hun er? Anders, Eli, Frida, Hege Dersom det er sant at Gud finnes, hvordan tror du han/hun er? Anders, Eli, Frida, Hege Anders: Jeg tror Gud er en mann, kanskje bare en ånd. Jeg tror at han har stor stemme! Eli: Jeg tror Gud er en mann.

Detaljer

Månedsbrev fra Rådyrstien September 2014

Månedsbrev fra Rådyrstien September 2014 Månedsbrev fra Rådyrstien September 2014 Da var august måned alt forbi, og den har kommet og gått i en fei. «Gamle» barn og voksne har sakte men sikkert kommet tilbake fra ferie, og det har vært spennende

Detaljer

Fester og høytid i Norge -bursdag

Fester og høytid i Norge -bursdag Fester og høytid i Norge -bursdag Det er vanlig å feire bursdag eller fødselsdag i Norge slik som i mange land i verden. Ett-årsdagen er en stor begivenhet, spesielt for foreldre og for besteforeldre.

Detaljer

MIN SKAL I BARNEHAGEN

MIN SKAL I BARNEHAGEN MIN SKAL I BARNEHAGEN Bilde 1: Hei! Jeg heter Min. Jeg akkurat fylt fire år. Forrige uke hadde jeg bursdag! Jeg bor i Nord-Korea. Har du hørt om det landet før? Der bor jeg sammen med mamma, pappa, storebroren

Detaljer

Lisa besøker pappa i fengsel

Lisa besøker pappa i fengsel Lisa besøker pappa i fengsel Historien om Lisa er skrevet av Foreningen for Fangers Pårørende og illustrert av Brit Mari Glomnes. Det er fint om barnet leser historien sammen med en voksen. Hei, jeg heter

Detaljer

HARDT. Endelig snø. Streeten. I gata. Julestemning i gata. Nye naboer i 38. Desperado slår til igjen.. Side 7. Mange nye dyr i gata!!

HARDT. Endelig snø. Streeten. I gata. Julestemning i gata. Nye naboer i 38. Desperado slår til igjen.. Side 7. Mange nye dyr i gata!! Side 4 Endelig snø I gata HARDT Mange nye dyr i gata!! Her ser vi et deilig vinter bilde fra tidligere i Desember. PÅ Streeten Side 2 Julestemning i gata Side 3 Side 5 Desperado slår til igjen.. Side 7

Detaljer

EKSAMENSOPPGAVE NFUT0006 NORSK FOR UTLENDINGER KORTKURS. Kandidatnummer:

EKSAMENSOPPGAVE NFUT0006 NORSK FOR UTLENDINGER KORTKURS. Kandidatnummer: EKSAMENSOPPGAVE NORSK FOR UTLENDINGER KORTKURS Kandidatnummer: Faglig kontakt under eksamen: Tlf instituttkontoret: 73 59 65 47 Eksamensdato: 1. desember 2011 Eksamenstid: 3 timer Studiepoeng: 7,5 Tillatte

Detaljer

Uke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. 6. Røyskatt: Forming +middag. +middag 13. motorisk. +middag. musikk + middag.

Uke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. 6. Røyskatt: Forming +middag. +middag 13. motorisk. +middag. musikk + middag. Uke Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 23 4. Forming Rev: Språk Even 4 år! (1.6) 24 11. Drama/ Rev: Kantina/ 5. Turdag Dådyr: Forming Ulv: Språk 12. Turdag Ulv: Kantina/ 6. Forming Rev: Språk 13. Drama/

Detaljer

Fadderprogram IKBM 2015, arrangert av Molekylet

Fadderprogram IKBM 2015, arrangert av Molekylet Fadderprogram IKBM 2015, arrangert av Molekylet Hei! Velkommen som ny student ved NMBU! Jeg heter Henrik Myklestu og er faddersjef for den kommende fadderuken. Sammen med Molekylet, som er linjeforeningen

Detaljer

NMLK S sommersamling Dovre 10.-12. juni 2016

NMLK S sommersamling Dovre 10.-12. juni 2016 NMLK S sommersamling Dovre 10.-12. juni 2016 VELKOMMEN! Velkommen! På vegne av NMLK er det en stor glede å ønske alle deltakere VELKOMMEN til årets sommersamling på Toftemo, Dovre! SOMMERSAMLINGEN 2016

Detaljer

David Levithan. En annen dag. Oversatt av Tonje Røed. Gyldendal

David Levithan. En annen dag. Oversatt av Tonje Røed. Gyldendal David Levithan En annen dag Oversatt av Tonje Røed Gyldendal Til nevøen min, Matthew. Måtte du finne lykke hver dag. Kapittel én Jeg ser bilen hans kjøre inn på parkeringsplassen. Jeg ser ham komme ut.

Detaljer

Rapport fra likemannssamling i regi av FNDB avd. foreldre/søsken - døvblindfødte på Johnsgård Turistsenter 4. til 11. juli 2010

Rapport fra likemannssamling i regi av FNDB avd. foreldre/søsken - døvblindfødte på Johnsgård Turistsenter 4. til 11. juli 2010 FNDB avd. foreldre/søsken - døvblindfødte Rapport fra likemannssamling i regi av FNDB avd. foreldre/søsken - døvblindfødte på Johnsgård Turistsenter 4. til 11. juli 2010 Foreldreforeningen har siden 1993

Detaljer

Kvinne 66 ukodet. Målatferd: Redusere alkoholforbruket

Kvinne 66 ukodet. Målatferd: Redusere alkoholforbruket Kvinne 66 ukodet Målatferd: Redusere alkoholforbruket 1. Sykepleieren: Men det ser ut som det er bra nå. Pasienten: Ja, nei, det går fort over dette her. 2. Sykepleieren: Gjør det vondt? Pasienten: Ja,

Detaljer

Kjære alle Nytt Liv faddere og støttespillere!

Kjære alle Nytt Liv faddere og støttespillere! Kjære alle Nytt Liv faddere og støttespillere! November var en hektisk, men veldig fin, spennende og opplevelsesrik måned. Personlig var nok November den beste måned i dette året for meg - takket være

Detaljer

Kapittel 11 Setninger

Kapittel 11 Setninger Kapittel 11 Setninger 11.1 Før var det annerledes. For noen år siden jobbet han her. Til høsten skal vi nok flytte herfra. Om noen dager kommer de jo tilbake. I det siste har hun ikke følt seg frisk. Om

Detaljer

Vinn flotte friluftspremier fra Helsport til deres barnehage!

Vinn flotte friluftspremier fra Helsport til deres barnehage! VEILEDNING TIL DE VOKSNE Hvorfor Naturvakt? Allemannsretten gir oss fantastiske muligheter (rettigheter) til å oppleve og bruke naturen omkring oss. Det er også få steder som egner seg så godt til lek,

Detaljer

Anne-Cath. Vestly. Åtte små, to store og en lastebil

Anne-Cath. Vestly. Åtte små, to store og en lastebil Anne-Cath. Vestly Åtte små, to store og en lastebil Åtte små, to store og en lastebil Det var en gang en stor familie. Det var mor og far og åtte unger, og de åtte ungene het Maren, Martin, Marte, Mads,

Detaljer

KRYPENDE POST UKE 37

KRYPENDE POST UKE 37 KRYPENDE POST UKE 37 LEKEGRUPPE SOMMERFUGLER: I dag startet vi lekegruppen med en samling hvor vi snakket om hvilken dag det var, hvem som var tilstede, hva vi gjorde forrige gang og hva vi skulle gjøre

Detaljer

Evaluering av Jenter og teknologi høsten 2013 alle tiltak 61 svar, ikke alle har svart på alle spørsmålene

Evaluering av Jenter og teknologi høsten 2013 alle tiltak 61 svar, ikke alle har svart på alle spørsmålene Evaluering av Jenter og teknologi høsten 2013 alle tiltak 61 svar, ikke alle har svart på alle spørsmålene 1. Hvilket studieprogram går du på? 4 Dataingeniør 3 Elektro 6 Fornybar Energi 8 IT-støttet bedriftsutvikling

Detaljer

Kvinne 66 kodet med atferdsskårer

Kvinne 66 kodet med atferdsskårer Kvinne 66 kodet med atferdsskårer Målatferd: Redusere alkoholforbruket 1. Sykepleieren: Men det ser ut som det er bra nå. (Ukodet) Pasienten: Ja, nei, det går fort over dette her. 2. Sykepleieren: Gjør

Detaljer

Muruvikposten. Huff, dette hørtes da veldig pessimistisk ut. Vi har mange ting å glede oss over:

Muruvikposten. Huff, dette hørtes da veldig pessimistisk ut. Vi har mange ting å glede oss over: Muruvikposten oktober 2013 DUGNAD Huskomiteen la opp til en dugnad i høst for å få malt grendahuset og garasjen utvendig. Det ble åpnet for mange kvelder/dager hvor man kunne ta del i dugnaden. Dessverre

Detaljer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Kjære gjester (Island 2006) Norsk tekst

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Kjære gjester (Island 2006) Norsk tekst 1 -Har du kjøpt nok? -Vel, jeg vet ikke. 2 Hva synes du? Bør jeg kjøpe mer? 3 -Er det noen på øya som ikke får? -Ja, én. 4 -Én? -Ja...deg. 5 Jeg er ikke på øya. Du er min øy. 6 Unnskyld! 7 Å, skitt. Vent.

Detaljer

Det er også tid og rom til lek i uglekjelleren. LITT OM KVITREKLUBB:

Det er også tid og rom til lek i uglekjelleren. LITT OM KVITREKLUBB: Vi hadde en god tilvenningstid hos oss og det er en flott gjeng vi har. Det er alltid spennende i starten hvordan den nye barnegruppa kommer til å være i forhold til avdelingen, rutiner og aktiviteter.

Detaljer

Fiolen. Refleksjoner og noen tanker videre. April 2015.

Fiolen. Refleksjoner og noen tanker videre. April 2015. Fiolen Refleksjoner og noen tanker videre. April 2015. Mars har vært en måned med mange aktiviteter og turer i nærmiljøet. Vi har markert Barnehagedagen, vært på Påskevandring og arrangert «Vårspretten»

Detaljer

Invitasjon til KULTURSAMLING, tillitsvalgt - og likemannsopplæring. Thon hotel Bergen Airport lørdag 24.og søndag 25.oktober 2015

Invitasjon til KULTURSAMLING, tillitsvalgt - og likemannsopplæring. Thon hotel Bergen Airport lørdag 24.og søndag 25.oktober 2015 Invitasjon til KULTURSAMLING, tillitsvalgt - og likemannsopplæring. Thon hotel Bergen Airport lørdag 24.og søndag 25.oktober 2015 NFU fylkeslag inviterer hvert år til kultursamling for mennesker med nedsatt

Detaljer

Optimum er linjeforeningen for studenter ved Handelshøyskolen NMBU og er arrangør av fadderuken her. De sørger for faglige arrangementer, så vel som

Optimum er linjeforeningen for studenter ved Handelshøyskolen NMBU og er arrangør av fadderuken her. De sørger for faglige arrangementer, så vel som Fadderuken 2014 Handelshøyskolen Hei, og velkommen som ny student ved Handelshøyskolen NMBU! Vi er Hans Aage Bjørge og Henrik Brekke og er faddersjefer for den kommende fadderuken. Foran deg har du en

Detaljer

PING VINN BARNEHAGE ÅRSHJUL FOR RØDKLØVER 2015/2016

PING VINN BARNEHAGE ÅRSHJUL FOR RØDKLØVER 2015/2016 PING VINN BARNEHAGE ÅRSHJUL FOR RØDKLØVER 2015/2016 INNLEDNING Velkommen til et nytt og spennende barnehageår i Ping Vinn barnehage. Vi i Ping Vinn barnehage bygger vår virksomhet på verdigrunnlaget og

Detaljer

PROSJEKT: «Det flyvende teppe» Våren 2015.

PROSJEKT: «Det flyvende teppe» Våren 2015. PROSJEKT: «Det flyvende teppe» Våren 2015. Hver avdeling har valgt sitt land og laget et fabeldyr som barna har funnet navn til og laget en fabel om. «En vennskapsreise, - fra Norge til Kina og Libanon

Detaljer

Smørblomsten. Refleksjoner og noen tanker videre. Oktober 2014

Smørblomsten. Refleksjoner og noen tanker videre. Oktober 2014 Smørblomsten Refleksjoner og noen tanker videre Oktober 2014 September er vel overstått og vi har hatt en måned der vi har hatt hovedfokus på Forut aksjonen vår og på hvordan barna i Nepal lever og har

Detaljer

«Jenter og teknologi» - Evaluering av kollokviegrupper i matematikk og programmering våren 2015

«Jenter og teknologi» - Evaluering av kollokviegrupper i matematikk og programmering våren 2015 «Jenter og teknologi» - Evaluering av kollokviegrupper i matematikk og programmering våren 2015 For å forhindre frafall er kollokviegrupper i matematikk og programmering prosjektets viktigste tiltak. Studieåret

Detaljer

Fest&følelser Del 1 Innledning. Om seksualitet. http://suntogsant.no/kursdeler/innledning-om-seksualitet/

Fest&følelser Del 1 Innledning. Om seksualitet. http://suntogsant.no/kursdeler/innledning-om-seksualitet/ Fest&følelser Del 1 Innledning Om seksualitet http:///kursdeler/innledning-om-seksualitet/ Dette er manuset til innledningen og powerpoint-presentasjonen om seksualitet. Teksten til hvert bilde er samlet

Detaljer

Månedsbrev fra Ekornstubben Desember 2015

Månedsbrev fra Ekornstubben Desember 2015 Månedsbrev fra Ekornstubben Desember 2015 Datoer å huske på i desember: Da var enda en måned flydd - 11.12: Lysfest forbi, denne med både vinter, - 15.12: Nissefest vår og høst på en gang. Snøen - 17.12:

Detaljer

Fasit til lytteøvelsene i kapittel 12

Fasit til lytteøvelsene i kapittel 12 Fasit til lytteøvelsene i kapittel 12 Kapittel 12, oppgave 1. Diktat. Skriv setningene du hører. Jan og Åse har giftet seg. Jans mor og søster har kommet helt fra Polen, og nå er det fest i Furulia. Det

Detaljer

SENSOMMERSAMLING VED FJORDEN

SENSOMMERSAMLING VED FJORDEN SENSOMMERSAMLING VED FJORDEN med Foreldregruppa i Follo, AiN MEDLEMSHELG MED HYTTETUR! HVOR: Sagakollen feriehjem, utenfor Drøbak www.sagakollen.no NÅR: Fredag 5. september, lørdag 6. september og/eller

Detaljer

EIGENGRAU av Penelope Skinner

EIGENGRAU av Penelope Skinner EIGENGRAU av Penelope Skinner Scene for en mann og en kvinne Manuset ligger ute på NSKI sine sider, men kan også kjøpes på www.adlibris.com Cassie er en feminist som driver parlamentarisk lobbyvirksomhet.

Detaljer

Proof ble skrevet som et teaterstykke og satt opp på Manhatten i 2001. Senere ble det laget film av Proof.

Proof ble skrevet som et teaterstykke og satt opp på Manhatten i 2001. Senere ble det laget film av Proof. PROOF av David Auburn Proof ble skrevet som et teaterstykke og satt opp på Manhatten i 2001. Senere ble det laget film av Proof. Forhistorie: Cathrine og Line er søstre, svært ulike av natur. Deres far,

Detaljer

Vassøynytt. Julen 2014

Vassøynytt. Julen 2014 Vassøynytt Julen 2014 Nyhetsbrev fra Vassøy Beboerforening Styret i Vassøy Beboerforening har fast møtetid første mandag hver måned. Møtene er åpne for alle betalende medlemmer. Saker som ønskes behandlet

Detaljer

Aktive eldre. Et styrketrening og livsgledeprosjekt Fra Løvåsen sykehjem. Tor Engevik, leder i NSF s faggruppe for geriatri og demens

Aktive eldre. Et styrketrening og livsgledeprosjekt Fra Løvåsen sykehjem. Tor Engevik, leder i NSF s faggruppe for geriatri og demens Aktive eldre Et styrketrening og livsgledeprosjekt Fra Løvåsen sykehjem. Tor Engevik, leder i NSF s faggruppe for geriatri og demens Treningsopplegg for aktive og levende sykehjem Et flerfaglig livsgledeprosjekt

Detaljer

MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER FOR LEIRFIVLENE

MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER FOR LEIRFIVLENE MÅNEDSBREV FOR NOVEMBER FOR LEIRFIVLENE Ja nå er det bare å stålsette seg, november er her straks, den siste måneden før jul! Tida går så alt for fort, det er så mye vi skal rekke over før jula, og før

Detaljer

Månedsbrev fra Revehiet juni 2015

Månedsbrev fra Revehiet juni 2015 Månedsbrev fra Revehiet juni 2015 Viktige datoer i juni: 11.6: Norun fem år 24.6: Juliana fire år 9.6: sommerfest i barnehagen! 19.6: siste dag for Emil. Uke 26: «Trygg i vann», for Storefot Da er mai

Detaljer

Proof ble skrevet som et teaterstykke og satt opp på Manhatten i 2001. Senere ble det laget film av Proof.

Proof ble skrevet som et teaterstykke og satt opp på Manhatten i 2001. Senere ble det laget film av Proof. PROOF Proof ble skrevet som et teaterstykke og satt opp på Manhatten i 2001. Senere ble det laget film av Proof. Forhistorie: Cathrine og Line er søstre, svært ulike av natur. Deres far, Robert har gått

Detaljer

INNHOLD VELKOMMEN. Velkommen til fadderuka på Rena! Følg oss på Instagram: FaddeRena. Lenker til Facebookgrupper/ sider for Renastudenter.

INNHOLD VELKOMMEN. Velkommen til fadderuka på Rena! Følg oss på Instagram: FaddeRena. Lenker til Facebookgrupper/ sider for Renastudenter. Fadderuka2014 INNHOLD VELKOMMEN 2 Velkommen 3 Arena Samfunnet 4 Arena Bar 5 Arena Idrett 6 Program 8 StorHK 9 Studentkart Følg oss på Instagram: FaddeRena Lenker til Facebookgrupper/ sider for Renastudenter

Detaljer

Fasit til lytteøvelsene i kapittel 3

Fasit til lytteøvelsene i kapittel 3 Fasit til lytteøvelsene i kapittel 3 Kapittel 3, oppgave 1. Diktat. Skriv setningene du hører. Leyla har lyst på en jobb. Hun har god tid, og hun kjeder seg litt hjemme. Barna hennes går på skole, og mannen

Detaljer

Forberedelser til åpen skole

Forberedelser til åpen skole Forberedelser til åpen skole Hvis OD-dagen skal bli en suksess må det gode forberedelser til. Måten Bankgata Ungdomsskole har løst dette på er å dele alle oppgavene inn i 11 ulike kategorier, eller grupper.

Detaljer

Middagen var ved 20 tiden, og etterpå var det sosialt samvær i peisestua. Det ble IKKE

Middagen var ved 20 tiden, og etterpå var det sosialt samvær i peisestua. Det ble IKKE Av hanne bakken Endelig står årets utflukt for tur og denne gangen går turen til Glitterheim. Noen forberedelser må til før en kan legge ut på tur, men denne gangen ble de ikke så omfattende som sist (

Detaljer

Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør

Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør Gratulerer med 20 års jubileet Region Sør «Det var en gang en som bygde en campingbil» Slik startet dette eventyret som i dag heter Norsk Bobilforening. Det er i år 30 år siden foreningen ble stiftet.

Detaljer

I denne pakken ordner man med mat og drikke på fredagen selv. Vi har store og små griller som dere kan låne hvis dere ønsker.

I denne pakken ordner man med mat og drikke på fredagen selv. Vi har store og små griller som dere kan låne hvis dere ønsker. Utdrikningslag. Vi har arrangert utdrikningslag siden 1984, og får mange positive tilbakemeldinger fra våre gjester. Våre gjester gir oss spesielt skryt for at vi har Sjoas største og desidert beste camp

Detaljer

Newsletter nr. 1-2012

Newsletter nr. 1-2012 Newsletter nr. 1-2012 Director Snurre. Activity Terje. LOH Eli. Director. Det har blitt februar 2012! Et nytt år, nye muligheter og nye turer. Vi har begynt å pusse litt på syklene. Kjøpt noen nye deler

Detaljer

Månedspost for mars 2012. Bukkene Bruse

Månedspost for mars 2012. Bukkene Bruse Månedspost for mars 2012 Bukkene Bruse Tilbakeblikk februar: Vi har jobbet med prosjektet om jorden og universet. Vi har dokumentert arbeidet vårt gjennom å lime de forskjellige planetene på gulvet. Dette

Detaljer

7 Hilsen fra H.K.H. Dronningen

7 Hilsen fra H.K.H. Dronningen 1 4 Velkommen til oss! 5 Student på DMMH fra A til Å 7 Hilsen fra H.K.H. Dronningen 9 Tips & Triks 11 Ditt nye hjem 2 3 Velkommen til Caeca Regina! Dette er Olav, maskoten vår! Caeca Regina er DMMHs linjeforening.

Detaljer

Referat Hovedstyremøte 19.08.2014

Referat Hovedstyremøte 19.08.2014 Referat Hovedstyremøte 19.08.2014 Ikke tilstede: Kristine, Fincken Referent og kontorvakt: Hege Vinstraff: Hallén: for sent kom 09:41: 6x2 = 12 straffepils Hallvard: for sent kom 09:32 4x2 = 8 straffepils

Detaljer

Pedagogisk tilbakeblikk Sverdet November 2013

Pedagogisk tilbakeblikk Sverdet November 2013 Pedagogisk tilbakeblikk Sverdet November 2013 Hei, alle sammen. November var en veldig produktiv og fin måned. Vi fikk ommøblert på avdelingen på planleggingsdag, kjøpt inn nye leker og utstyr, og gjort

Detaljer

MÅNEDSBREV FRA MÅNEN FOR NOVEMBER OG DESEMBER

MÅNEDSBREV FRA MÅNEN FOR NOVEMBER OG DESEMBER MÅNEDSBREV FRA MÅNEN FOR NOVEMBER OG DESEMBER «Vi kommer i morra, vi!» Blid og glad reiser Leonora fra barnehagen, og vil bare si i fra at hun kommer i morgen også. Og når en ny dag kommer, er de små klare

Detaljer

BEVEGELSER 1 Gå rolig og besluttsomt mot hylla hvor Se her! Se hvor jeg går.

BEVEGELSER 1 Gå rolig og besluttsomt mot hylla hvor Se her! Se hvor jeg går. SKAPELSEN TIL DENNE LEKSJONEN Tyngdepunkt: Skapelsesdagene (1. Mos. 1,1 2,3) Hellig historie Kjernepresentasjon Om materiellet Plassering: hyllene med hellig historie Elementer: 7 skapelseskort, stativ

Detaljer

GENERALFORSAMLING Stavanger 5. 7. juni. Invitasjon. og program

GENERALFORSAMLING Stavanger 5. 7. juni. Invitasjon. og program 2015 GENERALFORSAMLING 5. 7. juni Invitasjon og program Rørentreprenørene Norge og Rørentreprenørene Norge Rogaland inviterer til Generalforsamling og lokal 100 års markering Velkommen til Clarion Hotel

Detaljer

ÅPNINGSTIDER NOVEMBER

ÅPNINGSTIDER NOVEMBER HAGLEBUPOST Nr. 268 Dato: 04.11.2016 Temp: -4 grader og overskyet Snødybde: Ca 5-10 cm Skispor: Se skisporet.no ÅPNINGSTIDER NOVEMBER Man - Tors fra kl. 11.00 til kl. 18.00 Fre og lør fra kl. 11.00 til

Detaljer

Først var det for lite vann, og så var det for mye vann, slik at Gjedda fortsatt står på land. Men så fort det lar seg gjøre, skal den i bruk

Først var det for lite vann, og så var det for mye vann, slik at Gjedda fortsatt står på land. Men så fort det lar seg gjøre, skal den i bruk Månedsbrev Harelabben Juni 2013 Hva har vi gjort: Så skriver vi juni, og dette barnehageårets siste månedsbrev er klart! I mai skjer det Tilbakeblikk påmye mai:i barnehagen, og vi må jammen jobbe på, for

Detaljer

Månedsbrev Harelabben Mars 2014

Månedsbrev Harelabben Mars 2014 Månedsbrev Harelabben Mars 2014 Tilbakeblikk på februar: Endelig ble det bursdagsfeiring på Harelabben. Hurra for Eirik, Sigurd og Anna 2 år! Bursdagene ble feiret med flagg, bursdagskrone, «Hurra for

Detaljer

Kjære farende venner!

Kjære farende venner! AVD. 153 ALTA Kjære farende venner! Som ny leder for Altaavdelinga, er det både gledelig og spennende å kunne ønske dere hjertelig velkommen til Pinsetreffet 2015 her i Lakselv. Ekstra gledelig er det

Detaljer

Kjære Nytt Liv faddere og støttespillere!

Kjære Nytt Liv faddere og støttespillere! Kjære Nytt Liv faddere og støttespillere! Da var det klart for nyhetsbrevet for Juni. Også denne måneden er det mange ting som har skjedd. Her blir det aldri kjedelig «A» og «R». Jeg fikk telefon fra ex

Detaljer

Hvorfor legge klasseturen til Sjoa Raftingsenter og Varphaugen Gård?

Hvorfor legge klasseturen til Sjoa Raftingsenter og Varphaugen Gård? Hvorfor legge klasseturen til Sjoa Raftingsenter og Varphaugen Gård? Vi er Norges og Sjoas eldste og mest erfarne raftingselskap og har 30 års erfaring med ungdomsgrupper. Skoler kommer tilbake til oss

Detaljer

En eksplosjon av følelser Del 2 Av Ole Johannes Ferkingstad

En eksplosjon av følelser Del 2 Av Ole Johannes Ferkingstad En eksplosjon av følelser Del 2 Av Ole Johannes Ferkingstad MAIL: ole_johannes123@hotmail.com TLF: 90695609 INT. BADREOM MORGEN Line er morgenkvalm. Noe hun har vært mye den siste uken. Hun kaster opp,

Detaljer

Bergen Golfklubb Ervikveien 120, 5106 Øvre Ervik 55 19 91 80, info@bgk.no www.bgk.no

Bergen Golfklubb Ervikveien 120, 5106 Øvre Ervik 55 19 91 80, info@bgk.no www.bgk.no Bergen Golfklubb Ervikveien 0, 506 Øvre Ervik 55 9 9 80, info@bgk.no www.bgk.no Byens grønne lunge Stiftet 937 Bergen Golfklubb Bergen Golfklubb (BGK) er på utkikk etter nye samarbeidspartnere. Du har

Detaljer

Deltagerinformasjon for SurfCamp og SurfCamp Revyskole

Deltagerinformasjon for SurfCamp og SurfCamp Revyskole Deltagerinformasjon for SurfCamp og SurfCamp Revyskole Hei kjære SurfCamp deltager! Håper du nå er klar for SurfCamp på Hvalstrand i sommer! Instruktører og øvrige ansvarlige er godt forberedt, og vil

Detaljer

Utgitt av MUIL: Myra ungdoms-og idrettslag. Sykkel- og snowboardløype på Myra

Utgitt av MUIL: Myra ungdoms-og idrettslag. Sykkel- og snowboardløype på Myra Nr. 1-2011. Opplag: 750. Årgang 33 Ansvarlig redaktør.vanja Grut Utgitt av MUIL: Myra ungdoms-og idrettslag vanja.grut@gmail.com www.muil.no Sykkel- og snowboardløype på Myra Myra UIL har fått bevilget

Detaljer

Informasjonsmøte om opptak

Informasjonsmøte om opptak Informasjonsmøte om opptak Hva og hvem er Abakus? Hvorfor burde du søke Abakus? Komitéene presenterer seg Arrkom Bedkom readme PR Fagkom LaBamba Webkom Kontorgruppa backup Hvordan søker man? Hvem er vi?

Detaljer

Utveksling til Malta Inga Marie og Victoria

Utveksling til Malta Inga Marie og Victoria Utveksling til Malta Inga Marie og Victoria Lørdag den 21. februar reiste vi sammen med fire andre fra helsefagarbeider klassen til Malta. Der skulle vi være i tre uker gjennom utvekslingsprogrammet Erasmus+.

Detaljer

Månedsbrev fra Rådyrstien Mars 2015

Månedsbrev fra Rådyrstien Mars 2015 Månedsbrev fra Rådyrstien Mars 2015 Februar startet med et smell det også, da vi nå måtte fyre av hele fire raketter for Sigurd som fylte år. Første 4-åring er på plass på Rådyrstien, og det er selvfølgelig

Detaljer

Aktiviteter på Dansebandfestivalen. Dænsebændet med Arnstein i spissen sørget for at det ble liv på dansegulvet på Cafeen.

Aktiviteter på Dansebandfestivalen. Dænsebændet med Arnstein i spissen sørget for at det ble liv på dansegulvet på Cafeen. Aktiviteter på Dansebandfestivalen Dænsebændet med Arnstein i spissen sørget for at det ble liv på dansegulvet på Cafeen. Torsdagen 7/7-05 Denne uken ble turen lagt til Telemark, bestemt Seljord. Dansebandfestivalen

Detaljer

Konfirmant 2011? Informasjonsbrosjyre for deg som tilhører Bakkehaugen Kirke.

Konfirmant 2011? Informasjonsbrosjyre for deg som tilhører Bakkehaugen Kirke. Konfirmant 2011? Informasjonsbrosjyre for deg som tilhører Bakkehaugen Kirke. Å konfirmere seg i kirken betyr at du deltar i et konfirmantprogram som varer fra november 2010 til juni 2011. I løpet av 8

Detaljer

UKEBLADET UKE 48 2015

UKEBLADET UKE 48 2015 UKEBLADET UKE 48 2015 Mandag 30. november: Adventsspiral Vel overstått julemarked! Hei alle foreldre, barnehagebarn, elever, lærere, besteforeldre og andre som gjorde en super innsats på julemarkedet.

Detaljer

Månedsbrev fra Elgtråkket Desember 2016

Månedsbrev fra Elgtråkket Desember 2016 Månedsbrev fra Elgtråkket Desember 2016 VIKTIGE DATOER: 5.Desember Ha med dag 6.Desember julebord for barna 13.Desember lysfest 14.Desember Nissefest 21.Desember Caroline 23 år 24.Desember Theo 3 år Det

Detaljer

Arbeidsplan for Gullhår Januar -16

Arbeidsplan for Gullhår Januar -16 Arbeidsplan for Gullhår Januar -16 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 4/1 5/1 6/1 7/1 8/1 Vi feirer Angelika 2 år. Fiskegrateng m/ grønsaker. grupper Tur med Askeladden. Vi feirer Olav 2 år. 11/1 12/1

Detaljer

Mann 21, Stian ukodet

Mann 21, Stian ukodet Mann 21, Stian ukodet Målatferd: Følge opp NAV-tiltak 1. Saksbehandleren: Hvordan gikk det, kom du deg på konsert? 2. Saksbehandleren: Du snakket om det sist gang at du... Stian: Jeg kom meg dit. 3. Saksbehandleren:

Detaljer

Speidertur med FA Kirkenes speidergruppe

Speidertur med FA Kirkenes speidergruppe Speidertur med FA Kirkenes speidergruppe I høst startet FA speidergruppe opp igjen etter alt for mange års hvile. Med en velfungerende familiespeider som har holdt speidegnisten i gang, startet vi opp

Detaljer

Styremøte i Linjeforeningen Delta

Styremøte i Linjeforeningen Delta Styremøte i Linjeforeningen Delta Den 13. 09.15 ble det holdt styremøte for Linjeforeningen Delta på rom R30. Til stede: Marte Stalsberg, Thale Lund Ness, Margrethe Stølen Skår, Martine Andersen, Elise

Detaljer

Spillet i korte trekk. Innhold. Forberedelser. Kristian r. a. Østby

Spillet i korte trekk. Innhold. Forberedelser. Kristian r. a. Østby Kristian r. a. Østby Samoa. En vakker og tilsynelatende rolig øy i Stillehavet. Men i virkeligheten yrer det av liv: øya er et populært feriemål, og hver uke blir turister fløyet inn fra hele verden. De

Detaljer

Fasit for diktater trinn 1. 1. Hvor er de fra?

Fasit for diktater trinn 1. 1. Hvor er de fra? Fasit for diktater trinn 1. 1. Hvor er de fra? Kommer du fra Norge eller fra Italia? Jeg heter Carlo, og jeg er fra Italia. Jeg bor i Norge. Bor du i Oslo? Nei, jeg bor i Trondheim, i Nygata. Hvem er det?

Detaljer

Damegruppa ved Ålesund Golfklubb sin tur til Atlungstad Golfbane og Hoel Gård august 2011

Damegruppa ved Ålesund Golfklubb sin tur til Atlungstad Golfbane og Hoel Gård august 2011 Damegruppa ved Ålesund Golfklubb sin tur til Atlungstad Golfbane og Hoel Gård 18. 21. august 2011 Årets dametur ble lagt til den flotte banen til Atlungstad Golfklubb like sør for Hamar, og med overnatting

Detaljer

JENTER FRA BERGEN PÅ TUR TIL HAUGESUND

JENTER FRA BERGEN PÅ TUR TIL HAUGESUND JENTER FRA BERGEN PÅ TUR TIL HAUGESUND I en av våre mest kjente bergens sanger er de kjent for å blinke til gutta og snu seg vekk når de blinker tilbake fordi alle er frekke Dette stemmer ikke helt med

Detaljer

Den internasjonale sommerskole Universitetet i Oslo

Den internasjonale sommerskole Universitetet i Oslo NB: Husk å skrive kandidatnummer og sidetall på hver side av besvarelsen! (Remember to write your candidate number and page number on every page of the exam.) 2010 Den internasjonale sommerskole ISSN 0120

Detaljer

MÅNEDSPLAN FOR MAI 2015 HJØRNETANNA

MÅNEDSPLAN FOR MAI 2015 HJØRNETANNA MÅNEDSPLAN FOR MAI 2015 HJØRNETANNA UKE MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 19 4. 5. 6. 7. 8. En gruppe går på tur til maurtua og en gruppe uteleik En gruppe går på tur og plukker blomster og en gruppe

Detaljer

(Vi har spurt om lov før vi har tatt bilde av de eldre)

(Vi har spurt om lov før vi har tatt bilde av de eldre) Malta uke 3 Så var vi alt på den siste uken, på tirsdagen arrangerte vi en «Beauty dag» på saura home. Vi Vasket hendene og masserte inn med fuktighets krem og lakkerte neglene deres. Det var mange som

Detaljer

Kom mai, du skjønne milde Hipp hurra for lettere sko og klær.

Kom mai, du skjønne milde Hipp hurra for lettere sko og klær. Kom mai, du skjønne milde Hipp hurra for lettere sko og klær. Tilbakeblikk på april: Vips så var april over. Nok en 2 åring har vi fått på Harelabben. Denne gangen var det Maia vi feiret. Hun ville gjerne

Detaljer

Månedsbrev fra Revehiet Mars 2013

Månedsbrev fra Revehiet Mars 2013 Månedsbrev fra Revehiet Mars 2013 Viktige datoer i mars: 6. mars: Akedag på Ringkollen 10. mars: Petter fyller 4 år! 12. mars: Barnehagedagen! Vi får også besøk av Hole Ungdomsskole som skal ha teater

Detaljer

Informasjonsblad om KPK-Ukrainas virksomhet blant de fattige.

Informasjonsblad om KPK-Ukrainas virksomhet blant de fattige. HOUSE OF MERCY Informasjonsblad om KPK-Ukrainas virksomhet blant de fattige. Bilder og rapport fra juleaksjonen som var i desember 2013. Fra aksjon barnevotter Takk til Gosh Respons. Flere barn har fått

Detaljer