Personopplysningene som innhentes av oss er som følger:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Personopplysningene som innhentes av oss er som følger:"

Transkript

1 PERSONVERNERKLÆRING OG INFORMASJON OM INFORMASJONSKAPSLER Denne personvernerklæringen er styrende for all innhenting, lagring og bruk av personopplysninger som skjer via nettstedet («nettstedet»). Dette vil si all informasjon om deg som er personlig identifiserbar, nærmere bestemt: Navn, faktura-/betalingskortadresse, leveringsadresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse, nettleser og nettleserspråk (i denne erklæringen samlet kalt «personopplysninger»). Erklæringen inneholder informasjon om hvilke personopplysninger som innhentes fra deg, hvordan den brukes og rettighetene du har med hensyn til personopplysninger vi oppbevarer. Enhver bruk av ord som «du», «deg», «din» og «dine» refererer til personen som bruker nettstedet. Enhver bruk av ord som «vi», «oss», «vår» og «våre» refererer til Expansys S.A.S. Vi er registrert i Loi Informatique et Libertés i Frankrike og har varslet Commission Nationale de l Informatique et des Libertés om rutinene våre for databehandling, med varslingsnummeret Nettstedet drives av oss på lisens fra Huawei Technologies (Nederland) BV («Huawei»). Vi er den behandlingsansvarlige når det gjelder alle personopplysninger som innhentes fra deg på nettstedet, unntatt det som er angitt under overskriften «Markedsføring» nedenfor. Huawei kan bare bruke personopplysningene dine i samsvar med denne personvernerklæringen hvis du har gitt ditt uttrykkelige samtykke til det. Hvis du lurer på noe som gjelder denne personvernerklæringen, ta kontakt med oss på e-post på Hvis du ikke mottar en bekreftelse på henvendelsen din, eller hvis du ikke blir fornøyd med svaret du får, ta kontakt på Innhenting og bruk Personopplysninger blir innhentet på flere ulike steder på nettstedet, blant annet på bestillingsskjemaet for produkter og/eller tjenester eller når du registrerer en konto (se nedenfor). Du må oppgi visse opplysninger (for eksempel navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og leveringsadresse) og økonomisk informasjon (som for eksempel kredittkortets nummer, utløpsdato, CVC-nummer) ved bestilling. Dersom det skulle oppstå et problem med behandlingen en bestilling, kan vi benytte personopplysningene til å kontakte deg. Vi kan også beholde kopier av korrespondansen med deg. Vi kan bruke personopplysningene dine for å gi deg en mer personlig service som er skreddersydd til behovene dine. Personopplysningene som innhentes av oss er som følger: navn faktura-/betalingskortadresse leveringsadresse telefonnummer e-postadresse IP-adresse nettleser nettleserspråk

2 I tillegg innhenter vi ulike tekniske data som også må anses som personopplysninger, og disse kan henvise direkte eller indirekte til deg. De tekniske dataene vi innhenter under besøket ditt på nettstedet er navngitt og forklart nedenfor. Personopplysningene dine kan vi bruke til følgende: markedsføringsformål nå du har akseptert dette i bestillingsprosessen eller når du registrerer deg for «Min konto»; behandle bestillinger og/eller levere varer og tjenester; overvåke, utvikle og forbedre nettstedet, tjenestene vi tilbyr og opplevelsen din; sikre at innholdet på nettstedet presenteres på den måten som er mest effektiv for deg og enheten du bruker; gjennomføre forpliktelsene som følger av eventuelle kontrakter som er inngått mellom deg og oss; tillate deg å bruke interaktive funksjoner på nettstedet om du ønsker det; holde nettstedet trygt og sikkert; behandle eventuelle klager eller henvendelser fra deg eller som gjelder deg; undersøke mistanker om brudd på vilkårene som er knyttet til bruk av nettstedet eller brudd på andre vilkår og betingelser som gjelder for deg, samt for å kontrollere samsvar med lover og regler inkludert ved å kontrollere innlegg på eller bidrag til nettstedet og bruke søkeordkontroll for å undersøke bruk som kan være upassende; og/eller hvis du har vunnet en konkurranse, administrere utdeling av premien og publisere eller på annen måte gjøre tilgjengelig en liste over premievinnerne. Av og til kan vi utføre kredittsjekk, sikkerhetskontroller og kontroller for å forhindre svindel, samt motta informasjon om deg fra Gatekeeper, Fianet eller 3DS Secure. Denne informasjonen vil bli lagt til de personopplysningene vi allerede har om deg for å hjelpe oss med å tilby produkter og tjenester og vurdere kreditt-, svindel- eller sikkerhetsrisikoer. Vi vil ikke gjøre dette med mindre du har gitt ditt uttrykkelige samtykke. Min konto Hvis du velger å sette opp en konto via nettstedet, vil du bli medlem av (et «medlem»). Den samme personvernerklæringen vil gjelde, men vi kan be om mer informasjon, inkludert en ekstra leveringsadresse og/eller informasjon om debet- eller kredittkort som du ønsker å bruke ved framtidige kjøp. Når du lager deg en konto på nettstedet, vil du få tilsendt en velkomstmelding som bekrefter passordet og brukernavnet ditt, og du samtykker i å motta e-post fra oss om produkter, tjenester og spesialtilbud, samt nyhetsbrevene våre. Medlemmene kan velge bort disse e-postene ved registrering eller ved å sende en e-post til med ordet «unsubscribe» i emnefeltet. Informasjonskapsler og annen slik teknologi Vi kan innhente informasjon om den generelle internettbruken din ved å bruke en informasjonskapselfil. Denne lagres på harddisken på datamaskinen eller enheten din. Informasjonskapsler inneholder en liten mengde informasjon som overføres til datamaskinens harddisk. De hjelper oss med å forbedre nettstedet og tilby en bedre og mer personlig service. På følgende nettsted kan du undersøke hvilke

3 informasjonskapsler fra tredjepart som er installert på enheten/nettleseren din for sporingsformål og for å tilrettelegge for interessebasert markedsføring: Ved å bruke dette nettstedet kan du med ett enkelt klikk også forby innhenting og bruk av data for reklameformål fra enkelte tredjeparter med virkning for framtiden. Informasjonskapsler som er strengt nødvendige for å drifte nettstedet: Noen av informasjonskapslene vi bruker er avgjørende for at enkelte deler av nettstedet skal kunne fungere og er allerede plassert. Dette er strengt nødvendig for å kunne selge deg de produktene du ønsker, og uten dem vil ikke nettstedet fungere som tiltenkt. For eksempel kan vi bruke informasjonskapsler for å kunne benytte e-faktureringstjenester eller lagre produkter i den elektroniske handlekurven din når du bruker forskjellige sider på nettstedet eller mellom besøkene dine på nettstedet. Annen bruk av informasjonskapsler (der du har samtykket til slik bruk): Der du samtykker til det, vil vi også bruke informasjonskapsler og annen slik teknologi til å innhente anonym akkumulert statistikk som gir oss informasjon om hvordan brukerne benytter nettstedet og som hjelper oss med å forbedre strukturen på nettstedet. Informasjonskapsler og annen slik teknologi brukes til å forstå hvem som har vært inne på hvilke sider og hva slags reklame de har sett på nettstedet. Dermed kan vi finne ut hvor ofte bestemte sider og annonser er besøkt, hva som er de mest populære områdene på nettstedet og generelt få en oversikt over bruken av nettsted. Der du samtykker til at vi gjør det, kan informasjonskapsler og annen slik teknologi brukes til følgende: gjøre at informasjon kan følge deg når du bruker nettstedet, slik at du slipper å legge den inn på nytt; gi deg tilgang til lagret informasjon når du har registrert deg; bidra til å gjenkjenne deg som en unik besøkende når du kommer tilbake til nettstedet og til å skreddersy innhold eller reklame ut fra dine foretrukne interesser eller unngå å vise deg den samme reklamen gjentatte ganger; bidra til å tilpasse innholdet til deg, ønske deg velkommen ved navn og huske preferansene dine (for eksempel valg av språk eller region); gi raskere søk; og/eller sikre at du ikke blir invitert til å fylle ut spørreskjemaer for ofte eller etter at du allerede har gjort det. Du finner flere detaljer om disse informasjonskapslene i tabellen nedenfor: Navn på informasjonskapsel Formål Brukes til Expansys Handlevogn Hovedfunksjon _msuuid_? Midlertidig Hovedfunksjon utma, utmb, utmc, utmx, utmxx, utmz Disse informasjonskapsler aktiverer funksjonen Google Analytics, som sporer aktiviteten din og hjelper oss med å forbedre nettstedet og brukeropplevelsen. Opplevelse

4 Andre informasjonskapsler utenfor vår kontroll: I likhet med mange andre organisasjoner, bruker vi Google Analytics, en tjeneste for webanalyse som leveres av Google, Inc. («Google»). Webanalysetjenesten plasserer på vegne av operatøren av dette nettstedet et antall informasjonskapsler som vurderer bruken din av nettstedet og gjør oss i stand til å utføre visse handlinger, inkludert (men ikke begrenset til): Spore antall besøkende på nettstedet. Følge med på antall brukere på nettstedet på et gitt tidspunkt. Analysere populært innhold på nettstedet. Opplysningene som Google Analytics innhenter kan ikke slåes sammen med andre Google-data. Informasjonen som genereres av Google Analytics informasjonskapsel vedrørende bruk av dette nettstedet vil ikke bli direkte overført til en Google-server i USA og lagret der, ettersom vi har aktivert IP-anonymisering på Google Analytics. IP-adressen din blir derfor forkortet av Google til å vise bare medlemsstaten i EU eller EØS-avtalen. I helt spesielle tilfeller kan hele IP-adressen blir overført til en Google-server i USA og forkortes der. Du kan forhindre overføring av data som genereres av informasjonskapselen og som er knyttet til bruken din av nettstedet (inkludert IP-adressen din) til Google, samt behandlingen av disse dataene fra Google, ved å laste ned og installere det aktuelle nettlesertillegget herfra: http: //tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Via Google Analytics opprettes en pseudonymisert brukerprofil på grunnlag av hvordan du benytter nettstedene våre. Dataene som innhentes her blir ikke slått sammen med andre opplysninger om deg og deles ikke med tredjeparter. Slike data vil heller ikke overføres utenfor EU. Du kan skaffe deg mer informasjon om Google Analytics her: IP-adresse Google Analytics og andre verktøy som er nevnt i denne personvernerklæringen bruker IP-adressen din. En IP-adresse er en verdensomspennende unik kombinasjon av sifre som blir tilordnet deg av internettleverandøren din. I sin foreløpig vanligste form (IPv4) består en IP-adresse av fire blokker, atskilt av punktum. I de fleste tilfeller vil du ikke ha en fast IP-adresse, men en som midlertidig er tilordnet av internettleverandøren din (en såkalt «dynamisk IP-adresse»). Dersom man har en permanent tilordnet IP-adresse (en såkalt «statisk IP-adresse») er det enklere med en tydelig tilordning av brukerdata, ettersom adressen ikke endres. Nettleserinnstillinger: De fleste nettlesere er automatisk konfigurert til å akseptere informasjonskapsler, men du kan stille inn nettleseren din til å avvise en informasjonskapsel eller be nettleseren om å vise hvor en informasjonskapsel er plassert. Enkelte tjenester kan bare aktiveres ved å bruke en informasjonskapsel, og hvis du velger å avvise informasjonskapsler, kan det være at enkelte funksjoner på dette nettstedet ikke blir tilgjengelige for deg.

5 Firefox Du kan slette informasjonskapsler ved å velge Verktøy -> Innstillinger -> Personvern og deretter «Fjerne enkelte infokapsler» eller «Fjerne nylig historikk». Du kan blokkere informasjonskapsler ved å velge Verktøy -> Innstillinger -> Personvern -> Bruke egne innstillinger for historikk. Fjern haken ved «Tillat infokapsler». Internet Explorer Du kan slette informasjonskapsler ved å velge Alternativer for Internett -> Generelt -> Slett -> Informasjonskapsler -> Slett. Du kan blokkere informasjonskapsler ved å velge Alternativer for Internett -> Personvern og dra glidebryteren helt til toppen. På denne måten blir alle informasjonskapsler blokkert. -> Klikk på OK. Google Chrome Du kan slette informasjonskapsler ved å velge Slett nettleserdata -> Verktøy -> Slett informasjonskapsler og andre nettsteddata -> Slett nettleserdata. Du kan blokkere informasjonskapsler ved å velge Innstillinger -> Vis avanserte alternativer -> Innstillinger for innhold -> «Blokker lagring av data for alle nettsteder» og «Blokker informasjonskapsler og nettsteddata fra reklameleverandører» -> OK Safari Du kan slette informasjonskapsler ved å velge Innstillinger -> Sikkerhet og klikke på «Vis informasjonskapsler». Du kan velge å slette informasjonskapsler fra et bestemt domene eller fjerne alle informasjonskapsler. Du kan blokkere informasjonskapsler ved å velge Innstillinger -> Sikkerhet og stille «Godta informasjonskapsler» til «Aldri». Enhetsfingeravtrykk For å identifisere enheten du bruker til å besøke nettstedet benytter vi en teknologi som kalles «enhetsfingeravtrykk». Fingeravtrykk kan brukes til å identifisere enheten din helt eller delvis, selv når informasjonskapsler er slått av. Loggfiler I likhet med de fleste vanlige nettstedservere, bruker vi loggfiler. Disse omfatter IP-adresser (Internet Protocol), nettlesertype, ISP (Internet Service Provider), sider man kommer fra eller går til, plattformtype, stempel for dato/klokkeslett og antall klikk for å analysere trender, administrere nettstedet, spore brukerens samlede bevegelser og innhente bred demografisk informasjon for totalbruk. Vi bruker et sporingsverktøy som heter Webtrends, som bruker loggfiler til å analysere brukernes bevegelser. Barn Vi innhenter ikke bevisst informasjon fra barn under 18 år som ikke er under tilsyn av en voksen. Du kan ikke bruke dette nettstedet hvis du er under 18 år, med mindre du har samtykke fra og er under tilsyn av en forelder eller foresatt.

6 Kommunikasjon fra nettstedet Nyhetsbrev og markedsføring på e-post Hvis og bare hvis du selv har bedt om det, vil vi: sende deg informasjon og holde deg oppdatert på e-post, telefon eller vanlig post om eksisterende og nye tjenester og spesialtilbud fra Huawei; og/eller sende deg informasjon på e-post, telefon eller vanlig post om beslektede produkter eller tjenester fra utvalgte tredjeparter som kan være av interesse for deg. Hvis du samtykker i å motta markedsføringsinformasjon, kan du til enhver tid melde deg av på et senere tidspunkt. Du kan velge bort å motta denne typen kommunikasjon ved å bruke koblingen som du kan finne i all slik kommunikasjon. Hvis du samtykker i at vi kan sende deg markedsføringsinformasjon, kan vi dele personopplysningene dine med Huawei for at Huawei skal kunne sende deg informasjonen som er beskrevet ovenfor. Med mindre noe annet er avtalt i en ny personvernerklæring, vil Huawei kun ha rett til å behandle personopplysninger i samsvar med denne erklæringen. Driftsmeldinger Noen ganger kan det være nødvendig å sende deg en e-post om et problem med tjenesten. Det kan for eksempel skje hvis tjenesten er midlertidig stengt for vedlikehold. Vanligvis kan du ikke velge bort denne kommunikasjonen, men du kan deaktivere kontoen din for å slutte å motta den. Slik kommunikasjon er ikke ment som reklame. Kundestøtte Vi vil kontakte deg for å levere de tjenestene du ber om og ved spørsmål knyttet til kontoen din. Kommunikasjonen skjer på e-post eller telefon. Utlevering Ansvarsfraskrivelse Det kan være at vi må utlevere personopplysningene dine til politiet, tilsynsorganer eller juridiske rådgivere i forbindelse med påståtte straffbare forhold eller ved mistanke om brudd på vilkårene som gjelder for bruk av nettstedet og/eller brudd på andre vilkår og betingelser som gjelder for deg, samt når det kreves av lov eller er nødvendig for å overholde juridiske pålegg eller prosesser eller rettskjennelser mot nettstedet. Vi utleverer også kontoopplysninger og andre personopplysninger når vi mener at dette er hensiktsmessig for å håndheve vilkårene og betingelsene våre og andre avtaler eller for å beskytte rettighetene, eiendelene eller sikkerheten til Huawei, andre brukere av nettstedet eller andre personer og instanser. Generell informasjon (ikke personlig identifiserbar) Vi kan dele innhentet demografisk informasjon med samarbeidspartnere, annonsører og Huawei. For eksempel kan vi videresende opplysninger til leverandørene våre om antall brukere som ser på eller kjøper produkter av leverandørene våre eller antall klikk på annonser som videresender brukeren til leverandørenes nettsteder. Denne informasjonen er ikke personlig identifiserbar.

7 Tredjepartsmellomledd For å godkjenne transaksjoner med kreditt-/debetkort vil vi videresende kortinformasjonen din til leverandøren av betalingstjenestene, slik at det blir enklere for banken vi har valgt å motta betaling fra kortet. For å kunne levere bestillingen eller pakken til deg vil vi videresende navnet ditt og adressen din til et fraktselskap. Disse selskapene vil ikke oppbevare, dele, lagre eller bruke personopplysningene til sekundære formål. Kredittopplysningsbyråer Vi kan oppgi navnet ditt og adressen din til kredittopplysningsbyråer for å forhindre svindel, for å sjekke kredittverdigheten din og/eller for å vurdere sikkerhetsrisikoen rundt en bestilling. Kredittopplysningsbyråene opererer innenfor EU-området. Tjenestene leveres av Fianet, 3DS Secure, Gatekeeper. Endringer i forretningsvirksomheten Dersom det skulle skje endringer i forretningsvirksomheten, for eksempel ved en fusjon, et oppkjøp eller et salg av alle aktiva eller deler av dem (en «endring i virksomheten»), kan personopplysningene dine bli utlevert i anonymisert form til den potensielle selgeren eller kjøperen av virksomheten eller aktivaene og vil i de fleste tilfeller være en del av virksomheten eller aktivaene som overføres. Du vil bli varslet via en tydelig merknad på nettstedet minst 30 dager før endringen i virksomheten iverksettes. Oppsigelse av avtalene våre med Huawei Hvis vi slutter å drifte nettstedet på vegne av Huawei, kan Huawei kreve at vi gir dem en kopi av personopplysningene dine, slik at de kan fortsette å drifte nettstedet. Dersom vi slutter å drifte nettstedet på vegne av Huawei og du har valgt å motta markedsføringsinformasjon, kan Huawei kreve at vi gir dem en kopi av personopplysningene dine for at de skal kunne gi deg den informasjonen som er beskrevet under overskriften «nyhetsbrev og markedsføring på e-post» ovenfor. Med mindre noe annet avtales i en ny personvernerklæring, vil Huawei kun ha rett til å behandle personopplysninger for de samme formålene som er fastsatt i denne erklæringen. Lagring Opplysningene som innhentes fra deg vil bli oppbevart av oss på servere i EØS-området. Betalingsopplysninger som innhentes fra deg vil bli overført til Braintree, en avdeling av PayPal Inc («Braintree») og lagres ved en destinasjon utenfor EØS. Braintree følger U.S.-EU Safe Harborprinsippene og U.S.-Swiss Safe Harbor-prinsippene som er publisert av United States Department of Commerce vedrørende overføring av personopplysninger fra EU eller Sveits til USA. Hvis du vil vite mer om Safe Harbor-programmet og se Braintree Safe Harbor-sertifiseringen, gå til

8 Koblinger Nettstedet inneholder koblinger til andre nettsteder. Vær oppmerksom på at vi ikke er ansvarlig for personvernrutinene på disse nettstedene. Denne personvernerklæringen gjelder kun for informasjon som innhentes av dette nettstedet. Spørreundersøkelser og konkurranser Av og til kan vi be om opplysninger fra deg via undersøkelser eller konkurranser. Deltakelse i slike undersøkelser eller konkurranser er helt frivillig, og du kan derfor velge å ikke dele opplysningene med oss. Informasjonen vi ber om omfatter vanligvis kontaktopplysninger (som navn og leveringsadresse) og demografisk informasjon (som postnummeret ditt). Kontaktopplysningene vil bli brukt til å kontakte vinnerne og dele ut premier, og de kan deles med sponsorene av konkurransen/undersøkelsen. Opplysningene fra spørreundersøkelsene vil bli brukt til å finne ut mer om hvordan nettstedet brukes og forbedre det. Sikkerhet Vi tar alle rimelige forholdsregler for å beskytte personopplysninger. Når du sender sensitiv informasjon via nettstedet, beskyttes personopplysningene dine både på og utenfor Internett. Når du oppgir sensitiv informasjon (som kredittkortnummer) via et registrerings-/bestillingsskjema, blir informasjonen kryptert og beskyttet med industristandardisert teknologi som krypterer følgende: potensielt sensitiv informasjon, som f.eks. navn og adresse; og kritisk sensitiv informasjon, som f.eks. kredittkortnummeret ditt. Når du befinner deg på en sikker side, slik som f.eks. bestillingsskjemaet, ser du at lås-ikonet nederst på nettsiden blir låst. På andre deler av nettstedet vil du se at denne låsen er åpen. Vi har også iverksatt tiltak for å beskytte personopplysningene dine utenfor Internett. For eksempel er personopplysninger som er innhentet av oss kun tilgjengelig for ansatte som trenger denne informasjonen for å utføre en bestemt jobb (for eksempel salgsavdelingen og ekspedisjonsavdelingen). Serverne som lagrer personopplysningene befinner seg i et sikkert miljø i et låst anlegg. Hvis du har spørsmål om sikkerheten på nettstedet, send en e-post til Dessverre er ingen overføring av informasjon via Internett helt trygg. Selv om vi vil gjøre vårt ytterste for å beskytte personopplysningene dine, kan vi ikke garantere for sikkerheten til opplysninger som overføres til nettstedet vårt; ansvaret vårt i denne forbindelsen er begrenset i henhold til punkt 4.1 i Vilkår og betingelser for nettstedet. Vi er ikke ansvarlige for enheten og nettleseren du bruker til å besøke nettstedet. Når vi har mottatt opplysningene dine, vil vi benytte strenge prosedyrer og sikkerhetsfunksjoner for å prøve å hindre all uautorisert tilgang. Opplysninger fra tredjeparter For at vi skal kunne oppfylle forpliktelsene våre overfor deg er det nødvendig at personopplysningene dine suppleres med informasjon fra tredjepartskilder. De eksterne kildene inneholder ingen personopplysninger om deg. Vi vil ikke overføre aggregerte data med mindre du har gitt samtykke til det.

9 Tilgang til og endring av opplysningene dine Du har rett til å be om en kopi av den informasjonen vi har om deg. Hvis du ønsker en kopi av alle eller noen av personopplysningene dine, kan du sende en e-post til Hvis det skjer endringer i opplysningene dine (for eksempel postnummer, telefonnummer, e- postadresse eller postadresse), eller hvis du ikke lenger trenger de tjenestene som tilbys via nettstedet, kan du korrigere eller oppdatere personopplysningene dine eller slette/deaktivere kontoen din. Dette kan gjøres ved å sende en e-post til kundestøtte på å kontakte oss sende et brev til Network House, Globe Park, Marlow, Buckinghamshire, SL7 1EY, Storbritannia. Melding om endringer Hvis vi bestemmer oss for å endre personvernerklæringen vår, vil disse endringene bli lagt ut i denne personvernerklæringen, på nettstedets startside og på andre steder vi finner hensiktsmessig. Hvis vi reviderer de delene av denne personvernerklæringen som er underlagt samtykke fra deg, vil de nye delene bare være gyldige dersom du aktivt har gitt ditt samtykke til dem. Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 16/10/2015.

1.2. Vi lagrer ikke personopplysninger på våre servere med mindre det kreves for den pågående driften av denne Tjenesten.

1.2. Vi lagrer ikke personopplysninger på våre servere med mindre det kreves for den pågående driften av denne Tjenesten. Personvernerklæring Dato for siste endring: 14. januar 2017 1. Sammendrag. 1.1. STRATACT driver nettstedet http://stratact.org (kort sagt, Tjenesten). STRATACT er et østerriksk selskap som arbeider under

Detaljer

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda Maris Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda Maris Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Personvernerklæringen og policyen for

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT

PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT PERSONVERNERKLÆRING BARNEVAKTNETT Barnevaktnett tar ditt personvern veldig på alvor, og vil behandle og bruke informasjonen om deg på en sikker måte. For å sikre personvernet ditt vil Barnevaktnett alltid

Detaljer

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt.

Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Disse retningslinjene for personvern beskriver hvordan vi bruker og beskytter informasjon som du oppgir i forbindelse med bruk av nettstedet vårt. Vi er forpliktet til å sikre

Detaljer

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler

Honda MaRIS Pay & Go. Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda MaRIS Pay & Go Personvernerklæring og policy for informasjonskapsler Honda anerkjenner viktigheten av ærlig og ansvarlig bruk av dine personlige opplysninger. Denne Personvernerklæringen og policyen

Detaljer

Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål

Personvernerklæring Samtykke Direktechat Informasjonskapsler Skreddersydde e-poster til markedsføringsformål Personvernerklæring Det kan hende at denne personvernerklæringen («Personvernerklæringen») endres fra tid til annen. Vi kommer ikke nødvendigvis til å melde fra om endringer, så sørg for at du besøker

Detaljer

PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010

PERSONVERNPOLICY. Sist oppdatert den 15. januar 2010 PERSONVERNPOLICY Sist oppdatert den 15. januar 2010 Hva denne policyen omfatter Denne personvernpolicyen for gjester ("Policyen") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group, via vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

Personvern hos Klarna AB

Personvern hos Klarna AB Personvern hos Klarna AB Klarna AB ("Klarna"), org.nr 556737-0431, behandler personopplysninger med største omsorg. Behandling av personopplysninger gjøres innenfor rammen av tilbudet og utførelsen av

Detaljer

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg?

Personvernerklæring 1. Innledning 2. Når innhenter vi personlige opplysninger? 3. Hvilken personlig informasjon innhenter vi fra deg? Personvernerklæring 1. Innledning Vi er Supplies Distributors SA, som har registrert kontor i rue Louis Blériot 5, 4460 Grâce-Hollogne, registrert i handelsregisteret i Liège under nr. 208.795, MVA-nr.

Detaljer

Personvernerklæring. for nettstedet MyLyconet. Versjon: 3.00 ( ) Lyoness Group AG Gürtelturmplatz Graz

Personvernerklæring. for nettstedet MyLyconet. Versjon: 3.00 ( ) Lyoness Group AG Gürtelturmplatz Graz Personvernerklæring for nettstedet MyLyconet Versjon: 3.00 (05.2014) Det er viktig for Lyoness og innehaveren av dette MyLyconet-nettstedet å beskytte personopplysningene dine. Nedenfor gir vi deg informasjon

Detaljer

Vemma Europes personvernerklæring

Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europes personvernerklæring Vemma Europe forstår at du er opptatt av hvordan informasjon om deg blir behandlet og fordelt, og vi setter pris på at du stoler på at vi gjør det forsiktig og fornuftig.

Detaljer

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS

Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS SPESIALISTER REKRUTTERER SPESIALISTER Datasikkerhetserklæring Kelly Services AS Innhold Vårt engasjement ovenfor personvern Hvilke personlige opplysninger samler vi inn? Hvem deler vi personopplysninger

Detaljer

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi

Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi Policy vedrørende informasjonskapsler og annen tilsvarende teknologi 1. Hva omfavner denne policyen? Denne policyen dekker dine handlinger hva angår Tikkurila sine digitale tjenester. Policyen dekker ikke

Detaljer

«Vi vil sikre dine opplysninger og gi deg full åpenhet om og kontroll over opplysningene»

«Vi vil sikre dine opplysninger og gi deg full åpenhet om og kontroll over opplysningene» Norsk Wavin AS Adresse Karihaugveien 89 1086 Oslo Norge Telephone +47(0)22 30 92 00 Internet www.wasdfdfavin.no E-mail wavin.no@wavin.com WAVINS PERSONVERN- OG INFORMASJONSKAPSELERKLÆRING «Vi vil sikre

Detaljer

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk

Plus500UK Limited. Personvernpolitikk Plus500UK Limited Personvernpolitikk Personvernpolitikk Plus500s personvernerklæring Beskyttelse av personvernet og sikring av den personlige og finansielle informasjonen til våre klienter og webområdegjester

Detaljer

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN

Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Hvilken ferietype er du? PERSONVERN Arrangøren av denne konkurransen er det nasjonale kroatiske nasjonale turistbyrået - Croatian National Tourist Board (CNTB). Siden du er inne på og denne løsningen drives

Detaljer

Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator

Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvernerklæring Web Installasjonskonfigurator Personvern er viktig for oss i Lexmark Norge, som er en filial av Lexmark Nordic L.L.C. Vi erkjenner at du har behov for tilfredsstillende vern og håndtering

Detaljer

Avinors Retningslinjer

Avinors Retningslinjer Avinors Retningslinjer PERSONVERN, COOKIES OG MARKEDSFØRING Oppdatert 18. september 2015 Innhold 1. Behandlingsansvarlig... 2 2. Behandling av personopplysninger... 2 3. Nærmere om Avinors Digitale Reisefølge

Detaljer

Håndtering av personlig informasjon

Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Håndtering av personlig informasjon Du kan alltid besøke vår hjemmeside for å få informasjon og lese om våre tilbud og kampanjer uten å oppgi noen personopplysninger.

Detaljer

Denne personvernerklæringen redegjør for hvilke personlige opplysninger vi innhenter og hvorfor.

Denne personvernerklæringen redegjør for hvilke personlige opplysninger vi innhenter og hvorfor. Shell Personvernerklæring Denne personvernerklæringen inneholder informasjon om hvordan vi behandler dine personlige opplysninger, i forbindelse med at du er (i) en av våre kunder, (ii) bruker av Motorist-appen

Detaljer

Personvernpolicy Telenor Arena

Personvernpolicy Telenor Arena Euforum AS er operatør og drifter av Telenor Arena på Fornebu. Selskapet er ansvarlig for den digitale kommunikasjonen med arenaens brukere som enten skjer via www.telenorarena.no, ved bruk av mobilapplikasjonen

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO

PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO PERSONVERNERKLÆRING- LINIO.NO Dato: [31.7.2014 ] 1. Om SPiD og LINIO.NO LINIO.NO er en markedsplass hvor ulike selgere kan markedsføre og selge sine varer. SPiD er en tjeneste som tilbyr innloggings- og

Detaljer

Når du registrerer deg for å få tilgang til Tjenestene som arrangør Kontakter oss med forespørsler

Når du registrerer deg for å få tilgang til Tjenestene som arrangør Kontakter oss med forespørsler RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN 22.01.2016 1. Om Hoopla AS Hoopla AS («Hoopla») gjør det mulig å planlegge, promotere og selge billetter til et arrangement. Vi gjør dette, gjennom tilgjengelig programvare

Detaljer

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine?

2.5 Hvordan kan du sjekke bruken av personopplysningene dine? Hva er rettighetene dine? Personvern hos VIA EGENCIA Denne personvernerklæringen gjelder for databehandling som foretas av VIA EGENCIA Norway, organisasjonsnummer 981 620 550, postadresse Postboks 1353 Vika, 0113 Oslo, Norway.

Detaljer

Retningslinjer for personvern

Retningslinjer for personvern Retningslinjer for personvern Skriv ut Lagre PDF Oppdatert: 11 januar 2012 Disney Club Penguin ( Club Penguin ) drives og presenters for brukere på ethvert sted av Disney Online Studios Canada Inc. (tidligere

Detaljer

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING

VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING VILKÅR FOR BRUK AV PREODAY APP OG E-HANDELSLØSNING Ved å sette opp og lage en Preoday App og E-handelsløsning for ditt utsalgssted eller restaurant godtar du disse vilkårene. Hvis du ikke godtar vilkårene,

Detaljer

Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett

Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett Standard salgsbetingelser for forbrukerkjøp av varer over Internett 1. Avtalen 2. Partene 3. Priser 4. Avtaleinngåelse 5. Ordrebekreftelse 6. Betaling 7. Levering m.v. 8. Risikoen for varen 9. Angrerett

Detaljer

Personvern og sikkerhet

Personvern og sikkerhet Personvern og sikkerhet Formålet med personvern er å verne om privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personopplysninger. Behandlingen av personopplysninger

Detaljer

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler:

Det er forventet at du forandrer størrelsen på bilder før du laster dem opp, og ikke endrer størrelsen på dem på siden. Dette har 3 fordeler: BETINGELSER OG VILKÅR Lagewebside.no er underlagt disse betingelser og vilkår. Ved å bruke nettsiden og deres funksjonaliteter sier du deg enig i de følgende vilkårene, fra første gang du oppretter en

Detaljer

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt».

Dersom du har noen spørsmål eller kommentarer, ikke nøl med å kontakte oss ved «Kontakt». Personvern vilkår Om Velkommen til Hoopla, Hoopla AS ( Selskapet, Vi og/eller Vår ) gjør det mulig for mennesker å planlegge, promotere og selge billetter til et Arrangement. Vi gjør det enkelt for alle

Detaljer

Google Chrome. Microsoft Edge. Mozilla Firefox. Internet Explorer. Opera. Safari

Google Chrome. Microsoft Edge. Mozilla Firefox. Internet Explorer. Opera. Safari Google Chrome Microsoft Edge Mozilla Firefox Internet Explorer Opera Safari Google Chrome Dersom nettbanken ikke vises eller fungerer som den skal, så hjelper det ofte å slette midlertidige filer i din

Detaljer

Personvernpolicy for forbrukerkunder

Personvernpolicy for forbrukerkunder Personvernpolicy for forbrukerkunder 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32 91 2.

Detaljer

Kristiansand Avis policy for personvern

Kristiansand Avis policy for personvern Kristiansand Avis policy for personvern Våre brukeres tillit er av største viktighet for oss, og Kristiansand Avis (KA) er opptatt av å ivareta ditt personvern. I vår personvernpolicy forklarer vi hvordan

Detaljer

EasyParks Personvernerklæring

EasyParks Personvernerklæring EasyParks Personvernerklæring 1 Om EasyParks Personvernerklæring Når du benytter Easy Park AS ("EasyPark") tjenester betror du dine personopplysninger til EasyPark. I denne personvernerklæringen ("EasyParks

Detaljer

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være

Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være Ansvarsfraskrivelse: NETTSTEDETS TILGJENGELIGHET Selv om vi har lagt mye arbeid i utarbeidelsen av nettstedet, kan visse tekniske forhold være utenfor vår kontroll, og vi kan ikke garantere at du vil ha

Detaljer

Siteimprove analytics Tekniske spesifikasjoner

Siteimprove analytics Tekniske spesifikasjoner Siteimprove analytics Tekniske spesifikasjoner whitepaper Hvem er Siteimprove? Siteimprove er den eneste softwaren innen web governance som gjør det lettere å administrere og opprettholde ditt nettsted

Detaljer

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK

ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Tilleggsvilkår for bruk av Acrobat.com Sist oppdatert 18. juni 2014. Erstatter fullstendig versjon av 2. mai 2013. ADOBE ONLINE-TJENESTER TILGJENGELIG PÅ ACROBAT.COM TILLEGGSVILKÅR FOR BRUK Uttrykk skrevet

Detaljer

IST Skole - Foresattepålogging Oktober 2010 versjon 1.0

IST Skole - Foresattepålogging Oktober 2010 versjon 1.0 IST Skole - Foresattepålogging Oktober 2010 versjon 1.0 Side 1 av 12 Velkommen til en ny skole! IST er den markedsledende leverandøren av IT-løsninger for utdanningssektoren. Vi tilbyr våre kunder en unik

Detaljer

REGLER FOR PERSONVERNOG COOKIES (INFORMASJONSKAPSLER) ZARA

REGLER FOR PERSONVERNOG COOKIES (INFORMASJONSKAPSLER) ZARA REGLER FOR PERSONVERNOG COOKIES (INFORMASJONSKAPSLER) ZARA 1. Hver gang du bruker dette nettstedet, er du bundet til de reglene for personvern og cookies som er gyldige i det øyeblikket, og du bør sjekke

Detaljer

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes

Personvernerklæring. Hva slags personlig informasjon som innhentes Personvernerklæring Kelly Services, Inc. og dets tilknyttede selskaper («Kelly Services» eller «Kelly») respekterer personvernet og er innforstått med at du har visse rettigheter når personlig informasjon

Detaljer

PERSONVERNSERKLÆRING

PERSONVERNSERKLÆRING PERSONVERNSERKLÆRING SEKSJON 1 HVA GJØR VI MED DIN INFORMASJON? Når du kjøper noe fra vår butikk, så er en del av kjøp og slagprosessen at vi samler personlig informasjon du gir oss slikt som ditt navn,

Detaljer

For bruk med Xerox ConnectKey Technology-aktiverte multifunksjonsprintere (MFP-er)

For bruk med Xerox ConnectKey Technology-aktiverte multifunksjonsprintere (MFP-er) Xerox App Gallery Hurtigveiledning 702P03997 For bruk med Xerox ConnectKey Technology-aktiverte multifunksjonsprintere (MFP-er) Bruk Xerox App Gallery for å finne apper med nye funksjoner og muligheter

Detaljer

Hvordan komme i gang på www.nakos.no?

Hvordan komme i gang på www.nakos.no? Hvordan komme i gang på www.nakos.no? De fleste kurs og ressurser krever at du er registrert bruker for å få tilgang til innholdet. Du skriver inn www.nakos.no i adressefeltet i nettleseren, eller søker

Detaljer

Introduksjon About Us Our Wines Newsroom Library Webshop Login Logo Contact FAQ Terms and Conditions

Introduksjon About Us Our Wines Newsroom Library Webshop Login Logo Contact FAQ Terms and Conditions Introduksjon Velkommen til vår nye nettside. For å forenkle din handleopplevelse har vi nedenfor satt opp en liten brukerveiledning for å hjelpe deg med eventuelle spørsmål. Dersom du på noe tidspunkt

Detaljer

Når du deltar i undersøkelser utført av InFact eller CINT, kan du være trygg på at vi vil beskytte ditt privatliv.

Når du deltar i undersøkelser utført av InFact eller CINT, kan du være trygg på at vi vil beskytte ditt privatliv. Personvern Ditt personvern er viktig for oss! Markedsanalyse har en viktig funksjon i samfunnet. Som deltager i InFact Panelet, kan dine meninger bidra til å utvikle nye produkter, gjøre eksisterende produkter

Detaljer

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN Områder dekket av retningslinjene. Disse retningslinjene for personvern ("retningslinjene") beskriver hvordan vi i Rezidor Hotel Group gjennom vårt danske selskap Rezidor

Detaljer

IST Skole Vurdering - Foresatt

IST Skole Vurdering - Foresatt IST Skole Vurdering - Foresatt Velkommen til en ny skole! IST tar nå steget fra kun å levere programvare til å forenkle og utvikle alle skolens funksjoner. Våre løsninger tar hånd om prosessene fra den

Detaljer

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER VED BRUK AV GATOR-KLOKKE Ved bruk av Gator-klokker så vil det behandles personopplysninger om både om den som har satt opp tjenesten for bruk (ofte forelderen, dvs. deg)

Detaljer

Brukerveiledning for barnehagestillinger.no

Brukerveiledning for barnehagestillinger.no Brukerveiledning for barnehagestillinger.no Registrering Åpne nettleseren din og gå til barnehagestillinger.no. Oppe til høyre på siden klikker du på «Ny bruker». Velg «Arbeidsgiver» og fyll ut registreringsskjemaet.

Detaljer

Ofte stilte spørsmål (OSS)

Ofte stilte spørsmål (OSS) Ofte stilte spørsmål (OSS) Innhold Generelt... 2 Hva er en rapport?... 2 Hva betyr * (stjerne) og lynet i tabellen?... 2 Jeg vil vite mer om tallene i rapportene, hvor finner jeg det?... 2 Hva er forskjellen

Detaljer

Tjenester som tilbys av liqvi på liqvis side https://app.liqvi.no, kan benyttes av privatpersoner både nasjonalt og internasjonalt.

Tjenester som tilbys av liqvi på liqvis side https://app.liqvi.no, kan benyttes av privatpersoner både nasjonalt og internasjonalt. VILKÅR Tjenesten drives av MK liqvi AS med organisasjonsnummer 914849179 og adresse Storgata 17, 9405 Harstad, Norge. Telefon: 92 66 29 04, e-post: post@liqvi.no liqvi gir bruker tilgang til å lage økonomiske

Detaljer

Tilsynsrapport. Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon. 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies

Tilsynsrapport. Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon. 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies Tilsynsrapport Tilsyn etter Lov om elektronisk kommunikasjon 2-7 b. Bruk av informasjonskapsler/cookies Sammendrag Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) og 2-7 b om «bruk av informasjonskapsler/cookies»

Detaljer

Medica Nord AS etterstreber en rask levering innen 4-9 arbeidsdager fra bestillingsdagen.

Medica Nord AS etterstreber en rask levering innen 4-9 arbeidsdager fra bestillingsdagen. Vilkår 1. Leveranse/frakt 1.1 Fraktfritt Alle bestillinger levereres fraktfritt. 1.2 Leveringstid Medica Nord AS etterstreber en rask levering innen 4-9 arbeidsdager fra bestillingsdagen. Leveringstiden

Detaljer

Komme i gang med Skoleportalen

Komme i gang med Skoleportalen Generell brukerveiledning for Elevportalen Denne elevportalen er best egnet i nettleseren Internett Explorer. Dersom du opplever kompatibilitets-problemer kan det skyldes at du bruker en annen nettleser.

Detaljer

Retningslinjer om personvern

Retningslinjer om personvern Retningslinjer om personvern Dato: 19.04.2016 Generelt datavern Vernet av din personlige informasjon er svært viktig for oss. Operatoren av nettsiden trygtklikk.no er simplesurance GmbH, Am Karlsbad 16,

Detaljer

Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25

Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25 VEFSN KOMMUNE Saksbehandler: Rigmor J. Leknes Tlf: 75 10 10 12 Arkiv: 033 Arkivsaksnr.: 11/2292-25 NETTVETT Nettvettregler for e-post Slett mistenkelig e-post Ikke svar på eller følg oppfordringer i spam

Detaljer

Hvis du ikke forstår deler av betingelsene, anbefaler vi at du tar kontakt med salgsadministrasjonen, før du begynner å bruke hjemmesiden.

Hvis du ikke forstår deler av betingelsene, anbefaler vi at du tar kontakt med salgsadministrasjonen, før du begynner å bruke hjemmesiden. HANDELSBETINGELSER 1 GENERELL INFORMASJON Salg fra denne hjemmesiden, webshop.sivantos.no, foretas av Sivantos Høreapparater A/S, Nedre Vollgate 5, 0158 Oslo, ORG 940953456, med følgende e-postadresse:

Detaljer

PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH

PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH PERSONVERNERKLÆRING FOR INREACH Sist oppdatert: September 1, 2016 (v 2016.2) Ditt personvern er viktig for InReach, Inc. ( inreach ). Vi har laget denne personvernerklæringen slik at du får vite hvordan

Detaljer

Brukerveiledning. Madison Møbler Nettbutikk

Brukerveiledning. Madison Møbler Nettbutikk Brukerveiledning Madison Møbler Nettbutikk 1 1. Forord 1.1 Produktet Produktet er i denne manualen nettbutikken www.madison-mobler.no. Dette er en nettbutikk som skal gi brukerne mulighet til å handle

Detaljer

2.3 Angi navn, e-post adresse og kontoinformasjon (navn, kontonummer, clearingnummer, bank) eller kredittkort.

2.3 Angi navn, e-post adresse og kontoinformasjon (navn, kontonummer, clearingnummer, bank) eller kredittkort. ALMINNELIGE VILKÅR 1. Velkommen til vår webside www.groupon.no 1.1 Groupon drives av Citydeal - Groupon Norge, org. nr.: 995215888, Sandakerveien 118, 0484 Oslo. Her kan Du som kunde (heretter kalt "Du")

Detaljer

Brukerveiledning for kontaktpersoner i kommuner og fylkeskommuner www.styrevervregisteret.no

Brukerveiledning for kontaktpersoner i kommuner og fylkeskommuner www.styrevervregisteret.no Brukerveiledning for kontaktpersoner i kommuner og fylkeskommuner www.styrevervregisteret.no Noen av illustrasjonene i denne brukerveiledningen er hentet fra det tilsvarende systemet i de kommunale selskapene.

Detaljer

Mobile Connect Pro. Aktiver din konto. Inkludert 200 MB data per måned i 3 år. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Aktiver din konto. Inkludert 200 MB data per måned i 3 år. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Aktiver din konto Mobile Broadband Inkludert 200 MB data per måned i 3 år Velkommen til HP Mobile Connect Pro Ditt HP Mobile Connect Pro SIM-kort er allerede installert i din enhet HP

Detaljer

MinGat ny innloggingsmetode

MinGat ny innloggingsmetode MinGat ny innloggingsmetode Helse Vest IKT har vurdert at tidligere innloggingsmetode til MinGat hjemmefra ikke var sikker nok. De har derfor skjerpet sikkerheten. Dersom du ønsker å logge deg inn hjemmefra

Detaljer

Lærebok. Opplæring i CuraGuard. CuraGuard Opplæringsbok, - utviklet av SeniorSaken -

Lærebok. Opplæring i CuraGuard. CuraGuard Opplæringsbok, - utviklet av SeniorSaken - Lærebok Opplæring i CuraGuard 1 Med dette heftet gis en innføring i hvordan bruke CuraGuard og andre sosiale medieplattformer med fokus på Facebook. Heftet er utviklet til fri bruk for alle som ønsker

Detaljer

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester

Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester ABONNEMENTSVILKÅR Vilkår for abonnement og bruk av Dagsavisens tjenester Sist oppdatert: 24.oktober 2014 1 INNLEDNING Disse vilkårene regulerer bruk av Dagsavisens tjenester som bruker ConnectID og abonnement

Detaljer

Vis filer fra banken Filoverføring forenklet

Vis filer fra banken Filoverføring forenklet Vis filer fra banken gir deg en oversikt over de filer som kan hentes fra banken. Dette forutsetter som regel at du tidligere har opprettet en filbestilling. Bestillingen opprettes via Bestill fil fra

Detaljer

Google Cloud Print-guide

Google Cloud Print-guide Google Cloud Print-guide Version A NOR Definisjoner av merknader Vi bruker denne merknadsstilen i denne brukermanualen: Merknader gir informasjon om hva du bør gjøre i en bestemt situasjon, eller gir tips

Detaljer

Brukermanual for kommuneansvarlig og testleder

Brukermanual for kommuneansvarlig og testleder Brukermanual for kommuneansvarlig og testleder Jegerprøveeksamen www.jegerproveeksamen.no Innholdsfortegnelse Kommuneansvarlig... 3 Testleder... 3 Opprette testsenter og testledere... 3 Teknisk godkjenning

Detaljer

Brukerveiledning Tilkobling internett

Brukerveiledning Tilkobling internett JULI 2012 Brukerveiledning Tilkobling internett ALT DU TRENGER Å VITE OM BRUKEN AV INTERNETT 1 1 2 3 4 5 6 KOBLING TIL HJEMMESENTRAL OPPSETT AV TRÅDLØS ROUTER OG BRANNMUR I HJEMMESENTRALEN OPPKOBLING AV

Detaljer

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet. «Internett-behandling for insomni»

Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet. «Internett-behandling for insomni» Forespørsel om deltakelse i forskningsprosjektet «Internett-behandling for insomni» Bakgrunn og hensikt Har du søvnvansker? Da er dette en forespørsel til deg om å delta i en forskningsstudie for å prøve

Detaljer

Hvordan bruke Helsegris for produsenter Innhold:

Hvordan bruke Helsegris for produsenter Innhold: Hvordan bruke Helsegris for produsenter Innhold: 1. Logge seg inn i Helsegris som produsent 2. Godta vilkårene for å bruke Helsegris 3. Oppdatere kontaktinformasjonen 4. Kommer alltid til meny/forsiden

Detaljer

Web Connect-guide. Versjon 0 NOR

Web Connect-guide. Versjon 0 NOR Web Connect-guide Versjon 0 NOR Gjeldende modeller Denne brukermanualen gjelder for følgende modeller: ADS-2500We og ADS-2600We. Merknadsdefinisjoner Vi bruker følgende merknadsstil gjennom hele denne

Detaljer

Canon Self-Service. Komme i gang-veiledning. En veiledning som hjelper deg med å registrere og begynne å bruke Canons Self-Service-portal på nettet

Canon Self-Service. Komme i gang-veiledning. En veiledning som hjelper deg med å registrere og begynne å bruke Canons Self-Service-portal på nettet Canon Self-Service Komme i gang-veiledning En veiledning som hjelper deg med å registrere og begynne å bruke Canons Self-Service-portal på nettet Innledning Denne veiledningen er beregnet for personen

Detaljer

Personvernserklæring

Personvernserklæring Personvernserklæring Introduksjon Dette dokumentet er Personvernserklæringen til Travian Games GmbH, Wilhelm-Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland (heretter betegnet som TRAVIAN GAMES ). Den omfatter

Detaljer

Bestill skolemelk på Internett

Bestill skolemelk på Internett Bestill skolemelk på Internett http://test.skolemelk.no En bestillingsguide for foresatte Skolemelk for elever fra 1. til 10. klasse Velkommen til skolemelksordningen på Internett! Velkommen til bestilling

Detaljer

eshop vilkår og betingelser for kjøp

eshop vilkår og betingelser for kjøp eshop vilkår og betingelser for kjøp Brandpath Commerce Limited via gruppbedriften sin, Expansys S.A.S. som netthandelstjeneste, driver eshop på vegne av Sony Mobile Communications AB og overfører og binder

Detaljer

Brukerveiledning MLG-2007

Brukerveiledning MLG-2007 Grunnskolen i Drammen Brukerveiledning MLG-2007 Foresatte Foresatte registrerer seg som brukere av MLG via Drammen kommunes internettsider, eller ved å få nettadressen av skolen. www.drammen.kommune.no

Detaljer

Google Cloud Print-guide

Google Cloud Print-guide Google Cloud Print-guide Version 0 NOR Definisjoner av merknader Vi bruker disse merknadene i brukermanualen: Merknader gir informasjon om hva du bør gjøre i en bestemt situasjon, eller de gir tips om

Detaljer

infotorg Enkel brukermanual

infotorg Enkel brukermanual infotorg Enkel brukermanual Innhold Innledning... 3 Logg inn... 3 Feilmelding... 3 Sperret bruker / Glemt passord... 4 Bytt passord... 5 Innstillinger og oppstartsregister... 5 Søk og Svar... 6 Velg tjeneste/register...

Detaljer

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Innhold F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Innhold Kapitel 1: Komme i gang...3 1.1 Administrer abonnement...4 1.2 Hvordan kan jeg være sikker på at datamaskinen er beskyttet...4

Detaljer

Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler

Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler Konkurransen «#StarlockMoment» Konkurranseregler Innledning Del ditt #StarlockMoment med oss, og opplev unike øyeblikk fra mange andre land! Som takk får de 1000 første deltakerne et sagblad av typen Starlock

Detaljer

Brukerhåndbok for IM og tjenesten Presence på Cisco Unified Communications Manager, versjon 9.0(1)

Brukerhåndbok for IM og tjenesten Presence på Cisco Unified Communications Manager, versjon 9.0(1) Brukerhåndbok for IM og tjenesten Presence på Cisco Unified Communications Manager, versjon 9.0(1) Utgitt første gang: May 25, 2012 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose,

Detaljer

Velkommen. til. en læringsstøttesystem som vil bli brukt i undervisningen

Velkommen. til. en læringsstøttesystem som vil bli brukt i undervisningen Velkommen til en læringsstøttesystem som vil bli brukt i undervisningen En enkel veiledning for studenter slik at de kan starte opp med å bruke it's learning. Internettadressen til it's learning er: http://www.its-learning.com

Detaljer

Elektronisk resept. Til deg som trenger resept. Trygt og enkelt

Elektronisk resept. Til deg som trenger resept. Trygt og enkelt Elektronisk resept Trygt og enkelt Til deg som trenger resept Ved flere legekontor i kommunen får du nå elektronisk resept (e-resept) i stedet for papirresept. Hva er e-resept? E-resept betyr elektronisk

Detaljer

Personvernserklæring

Personvernserklæring Personvernserklæring Introduksjon Dette dokumentet er Personvernserklæringen til Travian Games GmbH, Wilhelm-Wagenfeld Straße 22, 80807 München, Tyskland. Den omfatter alle selskap som tilhører Travian

Detaljer

Krishna Tateneni Jost Schenck Oversetter: Bjørn Steensrud

Krishna Tateneni Jost Schenck Oversetter: Bjørn Steensrud Krishna Tateneni Jost Schenck Oversetter: Bjørn Steensrud 2 Contents 1 Informasjonskapsel 4 1.1 Praksis............................................ 4 1.2 Administrering.......................................

Detaljer

Personvernpolicy for markedsføringsregister

Personvernpolicy for markedsføringsregister Personvernpolicy for markedsføringsregister 1. Kontrollør av filer med personlige data Tikkurila Norge AS (heretter kalt Tikkurila) Stanseveien 25 0976 Oslo Tlf.: (+47) 22 80 32 90 Faks: (+47) 22 80 32

Detaljer

Brukerveiledning Tilkobling internett ALT DU TRENGER Å VITE OM BRUKEN AV INTERNETT

Brukerveiledning Tilkobling internett ALT DU TRENGER Å VITE OM BRUKEN AV INTERNETT Brukerveiledning Tilkobling internett ALT DU TRENGER Å VITE OM BRUKEN AV INTERNETT 1 2 3 4 5 6 7 KOBLING TIL HJEMMESENTRAL OPPSETT AV TRÅDLØS ROUTER OG BRANNMUR I HJEMMESENTRALEN OPPKOBLING AV PC TIL INTERNETT

Detaljer

Veiledning til utfylling av registrering til flerspråklig assistent for barn i førskolealder

Veiledning til utfylling av registrering til flerspråklig assistent for barn i førskolealder Veiledning til utfylling av registrering til flerspråklig assistent for barn i førskolealder Barnehageåret 2015-2016 GENERELT Ordningen med flerspråklig assistent reguleres av Rundskriv Statstilskudd til

Detaljer

SAS Corporate Booking Bedriftsbestillingen på sas.no. Brukerveiledning

SAS Corporate Booking Bedriftsbestillingen på sas.no. Brukerveiledning SAS Corporate Booking Bedriftsbestillingen på sas.no Brukerveiledning 1 Pålogging Første gangs pålogging Den vanlige påloggingen fra førstesiden på www.sas.no eller direkte på www.sas.no/scb 2 Første gangs

Detaljer

Kapitel 1: Komme i gang...3

Kapitel 1: Komme i gang...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Innhold 2 Innhold Kapitel 1: Komme i gang...3 1.1 Hva må gjøres etter installering...4 1.1.1 Administrer abonnement...4 1.1.2 Åpne produktet...4 1.2 Hvordan kan jeg være

Detaljer

Introduksjon til. For studenter ved NTNU

Introduksjon til. For studenter ved NTNU Introduksjon til For studenter ved NTNU Oppdatert høsten 2012 Ansvarlig for dokumentet Berit Danielsen Løvås, NTNU Berit.d.lovas@ntnu.no Brukerstøtte og hjelp, itslearning: orakel@ntnu.no Introduksjon

Detaljer

SAS Corporate Booking Bedriftsbestillingen på sas.no. Brukerveiledning

SAS Corporate Booking Bedriftsbestillingen på sas.no. Brukerveiledning SAS Corporate Booking Bedriftsbestillingen på sas.no Brukerveiledning 1 Bestilling 2 Mine reiser: Oversikt over reisene dine. Her kan du også endre i en eksisterende bestilling. Min profil: Her oppdaterer

Detaljer

Johnson Controls personvernerklæring

Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls personvernerklæring Johnson Controls, Inc. og deres tilknyttede selskaper (i sin helhet kalt Johnson Controls, vi, oss eller vår) tar personvern på alvor og er forpliktet til å behandle

Detaljer

SØKNAD OM FORTSATT UFØREPENSJON

SØKNAD OM FORTSATT UFØREPENSJON Side 1 av 7 Fylles ut av arbeidsgiver. Print ut og send som brev, må ikke sendes som e-post. For- og mellomnavn 1. MEDLEMMET Etternavn Fødsels- og personnummer (11 siffer) 2. FORTSATT UFØR Er medlemmet

Detaljer

NOTAT. Spørreundersøkelser personvern. Jahn-Arne Olsen Dato: 03.06.2011 Saksnummer: 11-354

NOTAT. Spørreundersøkelser personvern. Jahn-Arne Olsen Dato: 03.06.2011 Saksnummer: 11-354 NOTAT Til: Landsstyret Fra: Jahn-Arne Olsen Dato: 03.06.2011 Saksnummer: 11-354 Spørreundersøkelser personvern På det siste møtet før landsmøtet behandlet AU en søknad fra Svarte Nattakonferansen om bruk

Detaljer

Om søk, sikkerhet og nettvett. All tekst hentet fra HIB, "Digitale ferdigheter"

Om søk, sikkerhet og nettvett. All tekst hentet fra HIB, Digitale ferdigheter Om søk, sikkerhet og nettvett All tekst hentet fra HIB, "Digitale ferdigheter" Søketips Søk på andre språk Norsk er en lite språk på nettet. Det betyr at dersom du kun søker på norsk, så vil du vanligvis

Detaljer

Brukerveiledning Tilkobling internett

Brukerveiledning Tilkobling internett JANUAR 2013 Brukerveiledning Tilkobling internett ALT DU TRENGER Å VITE OM BRUKEN AV INTERNETT 1 1 2 3 4 5 6 KOBLING TIL HJEMMESENTRAL OPPSETT AV TRÅDLØS ROUTER OG BRANNMUR I HJEMMESENTRALEN OPPKOBLING

Detaljer

Visma Flyt skole. Foresatte

Visma Flyt skole. Foresatte Visma Flyt skole Foresatte 1 Foresatte Visma Flyt Skole sist endret: 23.03.2016 Innhold Innlogging:... 3 Oversiktsbildet... 4 Meldinger... 5 Samtykke... 6 Info/foresatte... 6 Fravær... 7 Anmerkninger...

Detaljer