INNSTIKK I AVIS EN VIKTIG INNTEKTSKILDE FOR MEDIEHUSENE

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "INNSTIKK I AVIS EN VIKTIG INNTEKTSKILDE FOR MEDIEHUSENE"

Transkript

1 INNSTIKK I AVIS EN VIKTIG INNTEKTSKILDE FOR MEDIEHUSENE ERIK JUVA MBL MARKEDSDAGER, TRONDHEIM 10. MARS 2014

2 Innstikk fra kuriositet til viktig produkt Innstikkproduktet kom på banen opp gjennom 90-årene. Det var ingen samkjøringer som hadde produktet i sin portefølje alt ble håndtert lokalt og først etter konkrete forespørsler. Stor usikkerhet om hvorvidt innstikkproduktet ville drive uheldig kannibalisering i forhold til avisenes helsideannonser Utviklingen skjøt fart på slutten av 90-tallet etter at: Samkjøringen Avisenes Reklamedistribusjon ble etablert i Ble etter hvert tatt inn som produkt i de øvrige samkjøringene. Side 2

3 Situasjonen i dag Bredde Alle samkjøringer har innstikk i sin produktportefølje Det er kun en håndfull mindre lokalaviser som ikke har innstikk i sin avis Konkurransesituasjon Innstikk er èn av flere distribusjonskanaler Meget krevende priskonkurranse Opplagssituasjonen Økende utfordring med fallende opplag Men til tross for dette. I Amedia: Side 3

4 Utvikling brutto omsetning Bilag Amedia har hatt en svært god utvikling innenfor bilagsproduktene fra 2012 til ,4 Mnok Endring i Mnok +38,4 Mnok AVISER eks.amedia Marked Amedia Marked -19 Mnok POSTEN UADRESSERT DM produktene utgjør nå ca. 10% av Amedias samlede omsetning. Endring i % 16% 5% Side 4 Kilde: AC Nielsen AVISER eks.amedia Marked Amedia Marked -1% POSTEN UADRESSERT

5 DM PRODUKTER I AMEDIA I DAG

6 DM-produktene i Amedia Innstikk 2. Vedlegg 3. Kombi 4. Pinpoint 5. Digital DM -Høy oppmerksomhet -Uansett reservasjon mot reklame -Til alle husstander uten reservasjon -Samtidig med avisdistribusjon -Vårt rimeligste DM produkt -Innstikk til abonnenter + distribusjon til ikke-abonnenter uten reservasjon -Uslåelig husstandsdekning -Distribusjon etter demografiske variabler -Direkte til de mest interessante målgrupper -Forsterke og forlenge DM-kampanjen gjennom å legge kundeavisen ut på nettavis. -Treffer yngre målgrupper Side

7 Amedia Innstikk Distribusjon av innstikk i over 110 lokalaviser mennesker blir eksponert for reklame distribuert innstikk i våre aviser. Vi når ut til omlag husstander 6 dager i uka. Husstandsdekning på over 60% Side 7

8 Amedia Kombiproduktet I tillegg til å bruke innstikk i avis, kan vi kombinere innstikk med å distribuere den samme DM en på samme tidspunkt til ikkeabonnenter (uten reklamereservasjon. Vi kan i dag supplere innstikkdekningen med ytterligere husstander. Dette betyr at vi i disse områdene kan tilby i snitt 85% husstandsdekning. Side 8

9 Dekningseksempel: Det er en reservasjonsandel på 42% i Ålesund kommune. HØY DISTRIBUSJONSDEKNING HOS SUNNMØRSPOSTEN Ved å distribuere kundeavisen som 28% innstikk og vedlegg (kombi) hos Sunnmørsposten 81% oppnår man en husstandsdekning på 58% 53% 45% 61% 81%. I tillegg kan man bygge ytterligere dekning og samtidige forlenge kampanjen gjennom smp.no. Side 9 Kilder: Posten, Aviskatalogen og TNS Gallup Forbruker&Media TLF 13/2

10 Reservasjon mot uadressert reklame 43 % tilsvarer over husstander i Norge! Fylkesvis pr. februar % 65% 60% 50% 40% 30% 43% 31% 46% 26% 26% 40% 41% 36% 40% 46% 49% 50% 30% 30% 46% 27% 30% 41% 32% 20% 10% 0% Side Kilder: SSB: Antall privathusholdninger pr. 1. januar 2013 Bring: Antall privathusholdninger eksklusive reserverte pr. februar 2014

11 Amedia Pinpointproduktet I kartverket vårt har vi lagt inn: Avisene våre med: Leserdekning Husstandsdekning Distribusjonsrutenett Dette grunnlaget kan vi matche med: Forhandlernett Kundedatabaser All kjent demografi Kjøreavstander Kartverket vil bli webbasert og tilgjengelig for aktuelle kunder. Side 11

12 DIGITAL DM

13 EN YNGRE MÅLGRUPPE PÅ NETT Hvem er våre lesere på Print og Nett (Strukturtall %) Amedia Total Amedia Total WEB (minus 19 titler) 60,0% 50,0% 51,9% 48,1% 44,8% 55,2% 40,0% 30,0% 20,0% 10,0% 8,4% 9,3% 8,6% 15,9% 12,3% 19,2% 22,5% 18,5% 17,9% 16,4% 19,1% 12,1% 15,1% 4,5% 0,0% Under 19 år år år år år år + 70 år Kvinne Mann

14 Digital Kundeavis Vi bygger tilleggsdekning og frekvens på nett. Vi forlenger levetiden til kundeavisen og kampanjen. Vi når en yngre målgruppe. Vi gir mulighet for analyse, rapporter på antall unike brukere, antall sidevisninger, hvor lang tid man har brukt per side, hvor på siden kundene zoomer inn, hvilke produkter man legger til i handlekurv, etc. Side 14

15 10 TRYKKERIER Med våre trykkerier over hele landet står vi rustet til å løse de fleste oppgaver. Det betyr at vi kan Koordinere landsomfattende produksjoner med regionale tilpasninger, trykket på flere trykkerier og med samme leveringstid. Dette gir kortere ledetid som kan være avgjørende i markeder med hard konkurranse.

16 Hva med fremtiden? I likhet med papiravisen, så er heller ikke det trykte reklamebudskapet en feilvare som er utdatert og som snart bør fjernes fra varehyllene! Viktige faktorer som vi har fokus på, og som skal sørge for at vi skal lykkes i årene som kommer: Vi skal sørge for at produktene våre er tilgjengelige og oversiktlige Vi skal sørge for en optimal dekning i alle våre områder Vi skal ha konkurransedyktige priser Vi skal sørge for at produktene våre er fleksible og at de kan tilpasses ethvert behov Vi skal sørge for at produktene våre utvikles videre i takt med markedsbehov Vi skal kunne tilby grundig analyse og effektmåling Side 16

17 TAKK FOR MEG! Erik Juva Tlf

18 Eksempel-kundecase Ved hjelp av GeoInsight kan plukke ut de mest hensiktsmessige områdene. Velg på demografi, kjøreavstander, hvor konkurrenter er plassert, etc

19 HVA BETYR DETTE I PRAKSIS? Eksempel: 4G Nasjonalt Regionalt Lokalt Hyper- Lokalt Side 19

20 Nasjonalt DEKNINGSKART 4G AVISOVERSIKT AMEDIA MARKED 20

21 BODØ Lokalt

22 Abonnenter (Amedia) Muligheter Kombi (vedlegg) Lokalt BODØ OVER 85 % husstandsdekning i Bodø

23 VELG AKTUELLE BUDRUTER Hyper- Lokalt

24

Avislesing 2016/2017: Papir tilbake mobil fram

Avislesing 2016/2017: Papir tilbake mobil fram Avislesing 2016/2017: Papir tilbake mobil fram 28.09.17 Knut-Arne Futsæter Kantar Media @Futsaeter Forbruker & Media Forbruker & Media (F&M) er den eneste multimedie-undersøkelsen i Norge. Den inneholder

Detaljer

Avislesing 2016: Fra papir til digitalt

Avislesing 2016: Fra papir til digitalt Avislesing 2016: Fra papir til digitalt 07.03.17 Knut-Arne Futsæter Kantar TNS @Futsaeter Forbruker & Media Forbruker & Media (F&M) er den eneste multimedie-undersøkelsen i Norge. Den inneholder blant

Detaljer

Avislesing 2015/2016: Sterk tilbakegang for papiravisene. Knut-Arne

Avislesing 2015/2016: Sterk tilbakegang for papiravisene. Knut-Arne Avislesing 2015/2016: Sterk tilbakegang for papiravisene Knut-Arne Futsæter @Futsaeter 20.09.16 Forbruker & Media Forbruker & Media (F&M) er den eneste multimedie-undersøkelsen i Norge. Den inneholder

Detaljer

PRESENTASJON AV AMEDIA OG PLANER FOR EN NY OG VITALISERT BILVERTIKAL I SAMARBEID MED BRANSJEN

PRESENTASJON AV AMEDIA OG PLANER FOR EN NY OG VITALISERT BILVERTIKAL I SAMARBEID MED BRANSJEN PRESENTASJON AV AMEDIA OG PLANER FOR EN NY OG VITALISERT BILVERTIKAL I SAMARBEID MED BRANSJEN Monica Onsrud, Direktør rubrikk & Jonas Mjaaland, Redaksjonell innholdsutvikler 2,4 MILLIONER DAGLIGE BRUKERE

Detaljer

Avislesing 2014: Sterk tilbakegang for papiravisene

Avislesing 2014: Sterk tilbakegang for papiravisene Avislesing 2014: Sterk tilbakegang for papiravisene Knut-Arne Futsæter @Futsaeter 03.03.15 TNS Gallup Forbruker & Media Forbruker & Media (F&M) er den eneste fullverdige multimedieundersøkelsen i Norge.

Detaljer

Avislesing 2015: Tilbakegang for papiravisene fortsetter

Avislesing 2015: Tilbakegang for papiravisene fortsetter Avislesing 2015: Tilbakegang for papiravisene fortsetter Knut-Arne Futsæter @Futsaeter 08.03.16 TNS Gallup Forbruker & Media Forbruker & Media (F&M) er den eneste multimedie-undersøkelsen i Norge. Den

Detaljer

Trondheim, 17.april 2015. Slik kan lokalavisene engasjere lokale kremmere og nasjonale kjeder og byråer

Trondheim, 17.april 2015. Slik kan lokalavisene engasjere lokale kremmere og nasjonale kjeder og byråer Trondheim, 17.april 2015 Slik kan lokalavisene engasjere lokale kremmere og nasjonale kjeder og byråer Petter Kristensen, Head of Research Jeg er 33 år, og kommer opprinnelig fra Korshavn i Vest-Agder.

Detaljer

Hvem er vi Buskerud Leserne våre. Mediene våre. Markedet

Hvem er vi Buskerud Leserne våre. Mediene våre. Markedet Hvem er vi Buskerud Leserne våre Mediene våre Markedet Firmapresentasjon video Alt. Overalt. Alltid. i Buskerud 200.000 forskjellige lesere hver dag DT 84.000 dt.no 48.000 m.dt.no 8.500 Lierposte n 12.000

Detaljer

Avisenes opplags- og lesertall 2009 Helge Holbæk-Hanssen Fagsjef i MBL

Avisenes opplags- og lesertall 2009 Helge Holbæk-Hanssen Fagsjef i MBL Avisenes opplags- og lesertall 2009 Helge Holbæk-Hanssen Fagsjef i MBL Stabilt abonnement løssalget svikter Opplaget går totalt tilbake med 3,7% til 2 532 207 eks. Tilbakegangen totalt er på 97 407 eksemplarer

Detaljer

Magasinopplag Totalopplaget for norske magasiner er eksemplarer. Det ble solgt 51 mill. blader i 2016

Magasinopplag Totalopplaget for norske magasiner er eksemplarer. Det ble solgt 51 mill. blader i 2016 MEDIETALL 2016 MAGASIN Magasinopplag 2016 Totalopplaget for norske magasiner er 1.876.175 eksemplarer Det ble solgt 51 mill. blader i 2016 Totalopplaget gikk tilbake med 4,5 prosent på sammenlignbare titler

Detaljer

19. februar 2013 MEDIETALL 2012 19.02.2013

19. februar 2013 MEDIETALL 2012 19.02.2013 19. februar 2013 MEDIETALL 2012 19.02.2013 DET STORE BILDET Samlet sett styrker mediehusene sine markedsposisjoner i de respektive markedene Fortsatt nedgang på de papirbaserte plattformene, økning på

Detaljer

Kan vi skape felles løsninger?

Kan vi skape felles løsninger? Grafisk bransje og Bring/Posten har felles utfordringer. Kan vi skape felles løsninger? Jon Erik Grylling (Reklamesjef) 9/10/2015 2 Volumutvikling i brevpost, fra 2010 1 400 000 1 200 000 1 000 000 Uadressert

Detaljer

Hva forklarer lesing av lokalaviser?

Hva forklarer lesing av lokalaviser? LEFT MARGIN RIGHT MARGIN RGIN 2 TOP Hva forklarer lesing av lokalaviser? 4 IS ARGIN Ivar Frønes & Knut-Arne Futsæter @Futsaeter LLAs landsmøte 18. april 201 TNS Gallup www.tns-gallup.no/medier/nyheter

Detaljer

Medietall 2010. Medietall 2010

Medietall 2010. Medietall 2010 Medietall 2010 Avisenes opplagstall 2010 Helge Holbæk-Hanssen Fagsjef i MBL Stabilt abonnement løssalget svikter Opplaget går totalt tilbake med3,5% % til 2 444 084 eks. Tilbakegangen totalt er på 89 753

Detaljer

DM-Guiden. Tips: Lag en fremdriftsplan for DM-kampanjen som innbefatter punktene i DM-guiden fra 1 til 7

DM-Guiden. Tips: Lag en fremdriftsplan for DM-kampanjen som innbefatter punktene i DM-guiden fra 1 til 7 DM-Guiden En god DM-kampanje bygger på det samme tankesettet uavhengig av hvor stor kampanje du skal ha, hvem du skal nå eller i hvilken bransje du er. Følger du prinsippene ser du raskt hvor logisk det

Detaljer

www.glomdalen.no Prisliste

www.glomdalen.no Prisliste www.glomdalen.no Prisliste 2013 Annonsepriser 2013 Annonsesider: Annonseside pr. modul 1 350,- Annonseside reservert plass pr. modul 1 610,- Stillingsmarked pr. modul 2 405,- For stillingsportal og karusell

Detaljer

Fagpressedagen, 17.11.2010. Daglig leder og ansvarlig redaktør, Knut Kristian Hauger

Fagpressedagen, 17.11.2010. Daglig leder og ansvarlig redaktør, Knut Kristian Hauger Fagpressedagen, 17.11.2010 Daglig leder og ansvarlig redaktør, Knut Kristian Hauger Kampanje Forlag utgir redaksjonelle produkter for bedriftsmarkedet (B2B). Vårt nedslagsfelt er medie- og kommunikasjonsindustrien.

Detaljer

Høgskulen i Volda Sigurd Høst 6.1 2016. Papiravisene lever, og de satser digitalt Status ved utgangen av 2015

Høgskulen i Volda Sigurd Høst 6.1 2016. Papiravisene lever, og de satser digitalt Status ved utgangen av 2015 Høgskulen i Volda Sigurd Høst 6.1 2016 Papiravisene lever, og de satser digitalt Status ved utgangen av 2015 2015 har vært et dramatisk år for norske aviser. Annonseinntektene har falt, og mange har nedbemannet.

Detaljer

MBL 2012. Medietall 2011. 16. februar 2012

MBL 2012. Medietall 2011. 16. februar 2012 Medietall 2011 16. februar 2012 Rammebetingelser Det store - bildet mediepolitikken Opplagene både for papiravisene og magasin/ukepresse faller Mediebruken på digitale plattformer øker veksten er nå størst

Detaljer

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark Presentasjon av regnskap 3. kvartal 2012 Investorpresentasjon, 1. november 2012 Presentasjonen er tilgjengelig på www.polarismedia.no

Detaljer

Enkle grep for å få en hel bransje å annonsere mobilt

Enkle grep for å få en hel bransje å annonsere mobilt Enkle grep for å få en hel bransje å annonsere mobilt MBLs markedsdager 10. mars 2014 Lise K. Olsen Mobil- og tabletansvarlig, E24 Nicolas Tidhammar Daglig leder og partner, Whydentify Mobilen tar stadig

Detaljer

annonseprisar - fjordenes tidende - fjt.no

annonseprisar - fjordenes tidende - fjt.no annonseprisar 2017 - fjordenes tidende - fjt.no Slik finn du rett storleik, breidde/høgde og pris i modulkarta: Alm. plass (6 sp.) Modul 56 Modul 46 Modul 46b Modul 55 Modul 36 Modul 36b Modul 45 Modul

Detaljer

Presentasjon 10.01.13

Presentasjon 10.01.13 Presentasjon 10.01.13 TNS 11.09.12 Elsikkerhetskampanjen Samarbeid mellom Hafslund og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Formålet var å synliggjøre hvordan enkle tiltak som å trekke ut støpselet

Detaljer

Dokumentasjon om lokalavisas styrke i annonsemarkedet

Dokumentasjon om lokalavisas styrke i annonsemarkedet LEFT M Dokumentasjon om lokalavisas styrke i annonsemarkedet Kortversjon, november 01, for bruk frem til 017. TNS Oktober 01 LEFT M Derfor er lokalavisa en nyttig mediekanal for annonsørene: Lokalavisene

Detaljer

Presentasjon DLE-konferansen 11.09.12

Presentasjon DLE-konferansen 11.09.12 Presentasjon DLE-konferansen 11.09.12 TNS 11.09.12 Om prosessen 1 Undersøkelse om holdninger til elsikkerhet i befolkningen som underlag for pressemelding (november 2011) 2 Pre-test av skisse til reklamefilm

Detaljer

innstikk leser du denne informasjonen kan vi gjøre en bedre jobb for deg

innstikk leser du denne informasjonen kan vi gjøre en bedre jobb for deg innstikk leser du denne informasjonen kan vi gjøre en bedre jobb for deg innstikk slår følge med avisen helt hjem til leseren. De fleste ønsker å holde seg orientert om hva som skjer i lokalsamfunnet.

Detaljer

Team Trafikk frakter 15 millioner passasjerer hvert år!

Team Trafikk frakter 15 millioner passasjerer hvert år! Team Trafikk frakter 15 millioner passasjerer hvert år! 1 Mediepresentasjon Team Trafikk AS eies i dag av Nettbuss AS, Norges største busselskap. 2 Mediepresentasjon Reklame på bussen Team Trafikk har

Detaljer

Knut-Arne Futsæter, TNS Gallup Helge Holbæk-Hanssen, MBL

Knut-Arne Futsæter, TNS Gallup Helge Holbæk-Hanssen, MBL Hva skjer med lesertallene? Knut-Arne Futsæter, TNS Gallup Helge Holbæk-Hanssen, MBL DE STORE VALUTAUNDERSØKELSENE De store syndikerte medieundersøkelsene er mediekanalenes "valuta" "Syndikert": At en

Detaljer

Resultatpresentasjon pr. 2. tertial 2010. 11. oktober 2010

Resultatpresentasjon pr. 2. tertial 2010. 11. oktober 2010 Resultatpresentasjon pr. 2. tertial 2010 11. oktober 2010 Agenda 1. Innledning og gjennomgang av agenda v/styreleder Kaare Frydenberg 2. Overordnede utviklingstrekk pr. 2 tertial 2010 v/administrerende

Detaljer

Kommunal informasjon. Prosjekt i regi av MBL og innovasjonsnettverket Nxtmedia. Eirik Meling, Sunnmørsposten.

Kommunal informasjon. Prosjekt i regi av MBL og innovasjonsnettverket Nxtmedia. Eirik Meling, Sunnmørsposten. Kommunal informasjon Prosjekt i regi av MBL og innovasjonsnettverket Nxtmedia. Eirik Meling, Sunnmørsposten. 22.000 abonnenter 240.000 ukentlige brukere på nett Kommunal informasjon 2 Hurtigarbeidende

Detaljer

PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME. Omnibus: 23. august 30 august Prosjekt Konsulent for undersøkelsen: Tore Angelsen

PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME. Omnibus: 23. august 30 august Prosjekt Konsulent for undersøkelsen: Tore Angelsen PROSJEKT: UADRESSERT REKLAME Omnibus: 23. august 30 august 2006 Prosjekt 585784 Konsulent for undersøkelsen: Tore Angelsen 2 Om undersøkelsen TNS Gallup har gjennomført en omnibusundersøkelse om uadressert

Detaljer

JA til uadressert reklame NORDMA arbeider for å bevare postkassen som reklamekanal. Nettverk uadressert reklame

JA til uadressert reklame NORDMA arbeider for å bevare postkassen som reklamekanal. Nettverk uadressert reklame JA til uadressert reklame NORDMA arbeider for å bevare postkassen som reklamekanal Nettverk uadressert reklame Per Morten Andersen, Norpost Hans Erik Bryhn,, Posten Bakgrunn Negativ omtale av uadressert

Detaljer

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark Presentasjon av regnskap per 2. kvartal 2012 Investorpresentasjon, 17. august 2012 Presentasjonen er tilgjengelig på www.polarismedia.no

Detaljer

3. KVARTAL november 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GISLE TORHEIM, CFO

3. KVARTAL november 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GISLE TORHEIM, CFO 3. KVARTAL 2015 6. november 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GISLE TORHEIM, CFO Amedia med sterkt resultat i 3. kvartal EBITDA-margin 18 % i 3. kvartal Gode resultater i mediehusene Bedre annonseutvikling

Detaljer

1. KVARTAL 2015. 8. mai 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO

1. KVARTAL 2015. 8. mai 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO 1. KVARTAL 2015 8. mai 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO Resultatløft for Amedia God effekt av gjennomført forbedringsarbeid Noe bedret utvikling for annonseinntektene Mindre fall i annonseinntekter

Detaljer

NRK OG LOKALT MEDIEMANGFOLD

NRK OG LOKALT MEDIEMANGFOLD NRK OG LOKALT MEDIEMANGFOLD Innspillsmøte Medietilsynet STIG FINSLO, AMEDIA 20. NOVEMBER 2017 Oppdraget: «Vi vil se på hvordan NRKs tilbud, særlig på nett, påvirker de kommersielle konkurrentenes virksomhet.

Detaljer

2. KVARTAL 2015. 28. august 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GISLE TORHEIM, CFO

2. KVARTAL 2015. 28. august 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GISLE TORHEIM, CFO 2. KVARTAL 2015 28. august 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GISLE TORHEIM, CFO Fortsatt resultatframgang i Amedia Tilfredsstillende kvartalsresultat Solid fra mediehusene God effekt av løpende forbedringsarbeid

Detaljer

Digitale medier 2013 Prisene gjelder fra 01.02.2013

Digitale medier 2013 Prisene gjelder fra 01.02.2013 Digitale medier Prisliste 2013 Prisene gjelder fra 01.02.2013 plasseringer nettavis Lokale plasser Nasjonale plasser Delte plasser glomdalen.no Illustrasjonene viser plasseringer av annonsene på glomdalen.no.

Detaljer

annonseprisar - fjordenes tidende - fjt.no

annonseprisar - fjordenes tidende - fjt.no annonseprisar 2016 - fjordenes tidende - fjt.no Annonsekart mobil fjt.no Toppbanner 600x300 Toppbanner 600x300 40 40 øre per pr sidevisning Toppbanner 600x600 Toppbanner 600x600 60 øre per pr sidevisning

Detaljer

1. KVARTAL 2014. 14. mai 2014 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO

1. KVARTAL 2014. 14. mai 2014 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO 1. KVARTAL 2014 14. mai 2014 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO Krevende 1. kvartal for Amedia Stabil omsetning i merkevareannonser Betydelig fall i rubrikkinntekter på papir Stilling/øvrig rubrikk

Detaljer

Deres ref.: 13/15 Vår ref.: 16.1 BW Oslo, 26. januar 2015

Deres ref.: 13/15 Vår ref.: 16.1 BW Oslo, 26. januar 2015 Samferdselsdepartementet Boks 8010 Dep 0030 Oslo postmottak@sd.dep.no Deres ref.: 13/15 Vår ref.: 16.1 BW Oslo, 26. januar 2015 HØRINGSUTTALELSE OM UTKAST TIL NY POSTLOV Det vises til høringsbrev datert

Detaljer

4. KVARTAL 2014. 27. februar 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO

4. KVARTAL 2014. 27. februar 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO 4. KVARTAL 2014 27. februar 2015 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO God avslutning på 2014 220 000 aktive abonnenter med aid Betydelig effekt av omstillingstiltak Fortsatt fall i rubrikkinntektene

Detaljer

Nytt magasin! Lansering 31. mars AFTENPOSTEN FORLAG

Nytt magasin! Lansering 31. mars AFTENPOSTEN FORLAG Nytt magasin! Lansering 31. mars Februar 2014 65.000 NYE LESERE SISTE 12 MND. 250000 + 20 % 200000 150000 100000 + 13 % + 13 % + 14 % 50000 0-7 % 2012 2013 Kilde: Forbruker & Media 12/2 og '13/2 - MGI

Detaljer

Fakta om distribusjon av avisene på lørdag

Fakta om distribusjon av avisene på lørdag Fakta om distribusjon av avisene på lørdag Aktørene: Posten: Eies av staten, og ble fra nyttår underlagt nye Postlov som betyr at det ikke er ombæring av post på lørdager. Avviklet lørdagsombæringen fra

Detaljer

Dette er Lasse. Nå: Kommunikasjonsrådgiver GimCom

Dette er Lasse. Nå: Kommunikasjonsrådgiver GimCom Dette er Lasse Utdanning: Hovedfag i Medier og Kommunikasjon fra UIO Utdanning: Bedriftsøkonom fra BI Verv: Styreleder GimCom AS Verv: Styreleder Sponsor- og Eventforeningen Jobb: Journalist i VG Jobb:

Detaljer

Strategiutvikling i den digitale transformasjonen. Møte NTVA, 6.oktober 2015 Per Axel Koch, Konsernsjef Polaris Media

Strategiutvikling i den digitale transformasjonen. Møte NTVA, 6.oktober 2015 Per Axel Koch, Konsernsjef Polaris Media Strategiutvikling i den digitale transformasjonen Møte NTVA, 6.oktober 2015 Per Axel Koch, Konsernsjef Polaris Media Mediebildet i endring 2 Teknologien blir stadig mer mobil, mer personlig og alltid påkoblet

Detaljer

Drammens Tidendes lansering av Eiker Avis - konkurranseloven 3-10 - avgjørelse om ikke-inngrep

Drammens Tidendes lansering av Eiker Avis - konkurranseloven 3-10 - avgjørelse om ikke-inngrep Vår ref.: 2003/15 Dato: 28. februar 2003 Drammens Tidendes lansering av Eiker Avis - konkurranseloven 3-10 - avgjørelse om ikke-inngrep A2003-3 Konkurransetilsynet viser til brev av 3. januar 2003 fra

Detaljer

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark Presentasjon av regnskap i og per 3. kvartal 2011 Investorpresentasjon 25. oktober 2011 Kvartalsrapporten er tilgjenglig på Polarismedia.no

Detaljer

Kommunal- og moderniseringsdepartementet Vår dato Deres dato Vår referanse 16.1 BW Deres referanse 14/7126

Kommunal- og moderniseringsdepartementet Vår dato Deres dato Vår referanse 16.1 BW Deres referanse 14/7126 Kommunal- og moderniseringsdepartementet Vår dato 19.10.2017 Deres dato Vår referanse 16.1 BW Deres referanse 14/7126 Høringsuttalelse - Retningslinjer for statens annonsering i dagspressen Vi viser til

Detaljer

DET STORE BILDET. Den digitale transformasjonen fortsetter. Samlet sett styrker mediehusene sine markedsposisjoner

DET STORE BILDET. Den digitale transformasjonen fortsetter. Samlet sett styrker mediehusene sine markedsposisjoner MEDIETALL 2013 DET STORE BILDET Den digitale transformasjonen fortsetter Samlet sett styrker mediehusene sine markedsposisjoner Fortsatt nedgang på de papirbaserte plattformene, økning på de digitale særlig

Detaljer

Hold i torsken; en real fiskehistorie. Bygging av merkevaren Lofoten. Lofotprodukt/TRY/Apt/MEC/Pravda

Hold i torsken; en real fiskehistorie. Bygging av merkevaren Lofoten. Lofotprodukt/TRY/Apt/MEC/Pravda Hold i torsken; en real fiskehistorie. Bygging av merkevaren Lofoten. Lofotprodukt/TRY/Apt/MEC/Pravda SITUASJONSBESKRIVELSE Merkevaren Lofoten består av en rekke produkter av foredlet fisk og ble lansert

Detaljer

!!! Landslaget for lokalaviser Håndbok Opplagsberegning. Avisåret 2013. Innhold. 1. Innledning. Side 2. Side 3. 2. Formål med opplagsoppgaven

!!! Landslaget for lokalaviser Håndbok Opplagsberegning. Avisåret 2013. Innhold. 1. Innledning. Side 2. Side 3. 2. Formål med opplagsoppgaven Innhold 1. Innledning Landslaget for lokalaviser Håndbok Opplagsberegning 2. Formål med opplagsoppgaven Avisåret 2013 Side 2 Side 3 1. Regler for opplagsberegning / beregning elektronisk salg av avis 1.

Detaljer

Tema 8: Reklame. Lærere: CC, Jørgen, Magne, Pål Sparre-Enger. Brief fra Kitchen. Av: Miriam Porsmyr, Steffen Kjønø,

Tema 8: Reklame. Lærere: CC, Jørgen, Magne, Pål Sparre-Enger. Brief fra Kitchen. Av: Miriam Porsmyr, Steffen Kjønø, Tema 8: Reklame Lærere: CC, Jørgen, Magne, Pål Sparre-Enger Brief fra Kitchen Av: Miriam Porsmyr, Steffen Kjønø, Martin Kværner Westbye og Stina Herleiksplass INTRO: Vi skal lage en reklamekampanje på

Detaljer

NR 1/2016. Papiravisene lever, og de satser digitalt NOTAT. Sigurd Høst

NR 1/2016. Papiravisene lever, og de satser digitalt NOTAT. Sigurd Høst NR 1/2016 NOTAT Sigurd Høst Papiravisene lever, og de satser digitalt Status ved utgangen av 2015 3 Forord Gjennom mange år har jeg laget statistikk som dokumenterer utviklingen for norske aviser, og

Detaljer

Mediepresentasjon 2014

Mediepresentasjon 2014 Mediepresentasjon 2014 Fakta om Teknisk Ukeblad Media Teknisk Ukeblad er Norges viktigste magasin og nettsted innen teknologi og næringsliv Teknisk Ukeblad har 302.000 lesere pr. utgave 79 000 ledere leser

Detaljer

Generalforsamling 10.mai Konsernsjef Per Axel Koch

Generalforsamling 10.mai Konsernsjef Per Axel Koch Generalforsamling 10.mai 2017 Konsernsjef Per Axel Koch 1 Norges tredje største mediehus- og trykkerikonsern Klart ledende fra Nordvestlandet til Finnmark Molde Ålesund Måløy Brønnøysund Steinkjer Trondheim

Detaljer

TRENDER OG PROGNOSER MERKEVAREANNONSERING 2014

TRENDER OG PROGNOSER MERKEVAREANNONSERING 2014 TRENDER OG PROGNOSER MERKEVAREANNONSERING 2014 Jarle Thalberg, Media & Trading director The First Truly Global Communications Network for the Digital Age Hva sa vi i år 2000?! TV vil lede ann i onlineutviklingen

Detaljer

Mediepresentasjon TU.no 2014

Mediepresentasjon TU.no 2014 Mediepresentasjon TU.no 2014 Verdens eldste teknologiske magasin 1854 2014 Skape engasjement for teknologi «Teknisk Ukeblad gir meg håp for landet, norske ingeniører er utrolig kreative og dyktige problemløsere.

Detaljer

Høring Forslag om endringar i reglene om offentlige kunngjøringer i sammenslutningsrettslige lover og i enkelte andre lover mv.

Høring Forslag om endringar i reglene om offentlige kunngjøringer i sammenslutningsrettslige lover og i enkelte andre lover mv. Justisdepartementet Oslo 06 desember 2012 Høring Forslag om endringar i reglene om offentlige kunngjøringer i sammenslutningsrettslige lover og i enkelte andre lover mv. Vi viser til Justisdepartementets

Detaljer

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordfjord til Finnmark. Foreløpig årsregnskap Regnskap per 4. kvartal 2010

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordfjord til Finnmark. Foreløpig årsregnskap Regnskap per 4. kvartal 2010 Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordfjord til Finnmark Foreløpig årsregnskap Regnskap per 4. kvartal 2010 Investorpresentasjon 15. februar 2011 1 Agenda Polaris Media i 2010 Foreløpig årsregnskap

Detaljer

«Konvergens og konkurransevridning» Innspillsmøte om NRK og mediemangfold Mandag,

«Konvergens og konkurransevridning» Innspillsmøte om NRK og mediemangfold Mandag, «Konvergens og konkurransevridning» Innspillsmøte om NRK og mediemangfold Mandag, 20.11.17 John Arne Markussen, Administrerende direktør og Ansvarlig redaktør, Dagbladet AS Del av Aller Media AS Et velfungerende

Detaljer

Trender i mediebransjen 2014. På tide å våkne?

Trender i mediebransjen 2014. På tide å våkne? Trender i mediebransjen 2014 På tide å våkne? Hanne Josefsen 15. mai 2014 Papirforbruket er redusert 40% de siste 5 årene (*Helge Rosbach, Antalis) Vi leser fortsatt! 1 789 000* 1 777 000* 1 709 000*

Detaljer

SØK som en del av mediemixen

SØK som en del av mediemixen SØK som en del av mediemixen veien til dine varer og tjenester! 20. november 2008 Ingrid Støver Jensen - Kvasir Hvem er jeg? Ingrid Støver Jensen Leder Kvasirs produktavdeling Flyttet fingrene fra tangentene

Detaljer

Mediepresentasjon 2015

Mediepresentasjon 2015 Mediepresentasjon 2015 Verdens eldste teknologiske magasin 1854 2015 Verdens eldste teknologiske magasin 1854 2015 Skape engasjement for teknologi Abonnent siden 1990 «Teknisk Ukeblad gir meg håp for landet,

Detaljer

Hovedmålet er at e-boks og Digipost i større grad blir kjent og oppfattet som leverandører av digital post fra det offentlige.

Hovedmålet er at e-boks og Digipost i større grad blir kjent og oppfattet som leverandører av digital post fra det offentlige. Kampanje Mål Hovedmålet er at e-boks og Digipost i større grad blir kjent og oppfattet som leverandører av digital post fra det offentlige. Det er et delmål at flere forstår hva digital post fra det offentlige

Detaljer

2011/925 - A- / - Spørreundersøkelsene i abonnent- og annonsemarkedet oppsummering.

2011/925 - A- / - Spørreundersøkelsene i abonnent- og annonsemarkedet oppsummering. 2011/925 - A- / - Spørreundersøkelsene i abonnent- og annonsemarkedet oppsummering. 1 Lesermarkedet. 2 Sammendrag spørreundersøkelse lesermarkedet Demokraten Dette sammendraget tar kort for seg resultatene

Detaljer

FRA LESERE TIL LESING. til eksponeringer på flere plattformer. Frokostmøte på Latter 21. mars 2013

FRA LESERE TIL LESING. til eksponeringer på flere plattformer. Frokostmøte på Latter 21. mars 2013 FRA LESERE TIL LESING. til eksponeringer på flere plattformer Frokostmøte på Latter 21. mars 2013 Ingvar Sandvik Marketing & Associate Director Twitter: @isandvik År 0, null, zero Ny metode og nye valutatall

Detaljer

Porteføljen inkluderer..

Porteføljen inkluderer.. Porteføljen inkluderer.. msn.no - portal Windows Live Messenger - chat Windows Live Hotmail - e-post Office Online - b2b portal Massive - annonsering i TV- og dataspill Facebook - nettsamfunn Microsoft

Detaljer

Plan og informasjonspakke: Håndtering av og informasjon til abonnentene

Plan og informasjonspakke: Håndtering av og informasjon til abonnentene Plan og informasjonspakke: Håndtering av og informasjon til abonnentene Prosjekt Lørdag Innhold: Mål Målgrupper Taktikk Budskap Q&A (oppdateres løpende) 01.11.2016 Mål Unngå frustrasjon og oppsigelser

Detaljer

Til Finanskomiteen

Til Finanskomiteen Til Finanskomiteen 24.10.17 Status for mediebransjen Stort mediemangfold landet rundt o 2016: 227 aviser, mer enn 200 fagblader, rundt 65 magasiner. o 2016: 200 aviser hadde et digitalt opplagstall. Det

Detaljer

Forskningsjournalistikk i Adresseavisen

Forskningsjournalistikk i Adresseavisen Forskningsjournalistikk i Adresseavisen Mediehuset Adresseavisen Adresseavisen Leserdekning på nett, print og dobbeldekning (Tall i tusen) Leser kun papir Dobbeldekning, leser begge medier Leser kun nett

Detaljer

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark

Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark Det ledende medie- og trykkerikonsernet fra Nordvestlandet til Finnmark Presentasjon av resultater i 4. kvartal og 2013 Investorpresentasjon, 28. februar 2014 Konsernsjef Per Axel Koch CFO Per Olav Monseth

Detaljer

TINE Distribusjon. Aniela Gjøs

TINE Distribusjon. Aniela Gjøs TINE Distribusjon Aniela Gjøs Agenda TINE Hva gjør TINE Distribusjon (TD) Distribusjon for lokalmatprodusenter TINE fra unike råvarer til kvalitetsmerkevarer TINEs visjon «Sammen skaper vi ekte matopplevelser

Detaljer

Mediepresentasjon 2015

Mediepresentasjon 2015 Mediepresentasjon 2015 Verdens eldste teknologiske magasin 1854 2015 Verdens eldste teknologiske magasin 1854 2015 Verdens eldste teknologiske magasin 1854 2015 Skape engasjement for teknologi Abonnent

Detaljer

Huset som Medie - korteste vei fra reklame til kjøp!

Huset som Medie - korteste vei fra reklame til kjøp! Huset som Medie - korteste vei fra reklame til kjøp! Huset som Medie er en markedsføringskanal i Sektor-sentrene. Dette kompletterer vår forretningsidé i Sektor Eiendomsutvikling, og vi ser at kjøpsutløsende

Detaljer

Mediepresentasjon 2015

Mediepresentasjon 2015 Mediepresentasjon 2015 Verdens eldste teknologiske magasin 1854 2015 Verdens eldste teknologiske magasin 1854 2015 Skape engasjement for teknologi Abonnent siden 1990 «Teknisk Ukeblad gir meg håp for landet,

Detaljer

Resultatpresentasjon Asker og Bærums Budstikke ASA

Resultatpresentasjon Asker og Bærums Budstikke ASA Resultatpresentasjon Asker og Bærums Budstikke ASA 27. september 2012 1 Resultatpresentasjon 29.05.12 1. Innledning v/ styrets leder Kaare Frydenberg 2. Sentrale utviklingstrekk v/adm.dir. Terje Tandberg

Detaljer

SOSIALE MEDIER BASIC. Mats Flatland / Digital rådgiver / Mediateam. Telemark Online

SOSIALE MEDIER BASIC. Mats Flatland / Digital rådgiver / Mediateam. Telemark Online SOSIALE MEDIER BASIC Mats Flatland / Digital rådgiver / Mediateam Telemark Online !"#$%#$& TOTALBYRÅ MÅLINGER TNS Gallup/ RAM / Easy Research SOSIALE MEDIER Facebook / Blogg / Web-TV DESIGN Foto / Ide

Detaljer

1) Har NFD merket forskjell i besøksantall på filmer der content saker har blitt brukt i markedsføringen, versus ikke finnes det en sammenheng?

1) Har NFD merket forskjell i besøksantall på filmer der content saker har blitt brukt i markedsføringen, versus ikke finnes det en sammenheng? Vedlegg 1 - Dybdeintervjuer Intervju 1: Dybdeintervju med Nordisk Film 1) Har NFD merket forskjell i besøksantall på filmer der content saker har blitt brukt i markedsføringen, versus ikke finnes det en

Detaljer

Posten Norge AS Resultat per 1. kvartal 2014

Posten Norge AS Resultat per 1. kvartal 2014 Posten Norge AS Resultat per 1. kvartal 2014 1 Hovedpunkter Viktige begivenheter i 1. kvartal 2014 Kjøp av alle aksjene i West Cargo Vårgårda AB Bring Citymail Sweden AB etablerte et felleskontrollert

Detaljer

Forbedringer i Aviskatalogen pr desember 2012

Forbedringer i Aviskatalogen pr desember 2012 Forbedringer i Aviskatalogen pr desember 2012 I løpet av uke 51/2012 er det blitt produksjonssatt en oppdatert versjon av Aviskatalogen. Dette dokumentet viser en oversikt over viktige nyheter i den nye

Detaljer

BERNER GRUPPEN HALVÅRSMELDING 2. HALVÅR 2010

BERNER GRUPPEN HALVÅRSMELDING 2. HALVÅR 2010 BERNER GRUPPEN HALVÅRSMELDING 2. HALVÅR 2010 RESULTATREGNSKAP KONSERN Konsernets driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) i ble 45,6 mot 32,6 i samme periode i fjor, en forbedring på 13,1. Årets driftsresultat

Detaljer

Fagpressen. Trender Hva skjer fremover og hva bør vi følge ekstra godt med på? Hva fokuserer mediebyråene på?

Fagpressen. Trender Hva skjer fremover og hva bør vi følge ekstra godt med på? Hva fokuserer mediebyråene på? Fagpressen Trender Hva skjer fremover og hva bør vi følge ekstra godt med på? Hva fokuserer mediebyråene på?... tar mer eller mindre dris@ge skria inn i den digitale virkeligheten. Fagpressedagen Markedsforum

Detaljer

Innovasjon gjennom 250 år. IT-puls 2016, av Atle Bersvendsen, kommersiell innholdssjef

Innovasjon gjennom 250 år. IT-puls 2016, av Atle Bersvendsen, kommersiell innholdssjef Innovasjon gjennom 250 år IT-puls 2016, av Atle Bersvendsen, kommersiell innholdssjef Agenda: 1.Historisk perspektiv 2.Hva gjør teknologien med mediebransjen 3.Hvor er brukerne på vei? 4.Innovasjonsmetodikk

Detaljer

2040 et prosjekt i dialog med unge lesere

2040 et prosjekt i dialog med unge lesere 2040 et prosjekt i dialog med unge lesere Bakgrunnen Fra 1995 har opplaget gått ned med 600-700 hvert år. Det er bare en liten andel av de unge (20-40 år) som betaler for å lese AN i dag (9 %) De unge

Detaljer

Kort om UV Innhold Distribusjon Forbrukeratferd Hvorfor annonsere? Kampanje Konklusjon

Kort om UV Innhold Distribusjon Forbrukeratferd Hvorfor annonsere? Kampanje Konklusjon 2016 UKENS VISNINGER NOVEMBER 2015 UKENS VISNINGER 27. november 04. desember 2015 Norsk-amerikaneren Laurie Poast følte hun kom hjem da hun flyttet til Bergen GRATIS MAGASIN 27. NOV 04. DES Møt direktøren

Detaljer

KAMPANJE UKE 18, 19 OG 20:

KAMPANJE UKE 18, 19 OG 20: KAMPANJE UKE 18, 19 OG 20: MÅLSETTING OG MÅLGRUPPER Målsetting Posisjoneringsarbeidet vi har jobbet med det siste året har gitt en fin trendlinje på markedsposisjonen fremtidsrettet, med all time high

Detaljer

Informasjonskontorene styrker deltakelsen på utdanningsmesser i 2014

Informasjonskontorene styrker deltakelsen på utdanningsmesser i 2014 Til skolen IKF Rundskriv 04-2013 Oslo, 13. mai 2013 (IF-skolene får tilsvarende informasjon i eget rundskriv) Informasjonskontorene styrker deltakelsen på utdanningsmesser i 2014 Informasjonskontorene

Detaljer

VELKOMMEN PRESENTASJON GENERALFORSAMLINGEN 21. JUNI 2013 HAMAR MEDIA

VELKOMMEN PRESENTASJON GENERALFORSAMLINGEN 21. JUNI 2013 HAMAR MEDIA VELKOMMEN PRESENTASJON GENERALFORSAMLINGEN 21. JUNI 2013 HAMAR MEDIA TETT PÅ: Formål og visjon Prosjekt OU2012 - Omorganisering Prosjekt - Vekststrategi Nøkkeltall Andre begivenheter Framtidsutsikter 2

Detaljer

Identitetsprosjektet: kommunikasjonsstrategi og grafisk profil

Identitetsprosjektet: kommunikasjonsstrategi og grafisk profil Høgskolen i Sør-Trøndelag Høgskolestyret Vedtakssak Dato: 17.11.08 Til: Høgskolestyret Fra: Rektor Sak: HS-V-053/08 Identitetsprosjektet: kommunikasjonsstrategi og grafisk profil Saksbehandler/-sted: Christel

Detaljer

LLAs landsmøte, Lofoten, 27. april 2013

LLAs landsmøte, Lofoten, 27. april 2013 Hvordan utvikle rike og robuste forretningsmodeller for medier på digitale pla6ormer? En studie av markedsledende brukerbetalte digitalprodukter og inntektsmodeller for avis-, magasin- og TV- produsenter

Detaljer

2. KVARTAL 2014. 29. august 2014 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO

2. KVARTAL 2014. 29. august 2014 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO 2. KVARTAL 2014 29. august 2014 ARE STOKSTAD, KONSERNSJEF GLENN VEIBY, CFO Amedia styrket ut av krevende 2. kvartal Stabil merkevareomsetning Fortsatt betydelig fall i rubrikkinntekter på papir Løpende

Detaljer

Uttalelse fra Schibsted til Mediestøtteutvalget i forbindelse med høring 4. februar 2010

Uttalelse fra Schibsted til Mediestøtteutvalget i forbindelse med høring 4. februar 2010 Uttalelse fra Schibsted til Mediestøtteutvalget i forbindelse med høring 4. februar 2010 I Norge har vi i en årrekke hatt forutsigbare rammebetingelser for pressen: Merverdiavgiftens (momsens) 0-sats på

Detaljer

Oppsummering 2013 Posten Norge

Oppsummering 2013 Posten Norge Oppsummering 2013 Posten Norge 1 Hovedpunkter Viktige begivenheter i 2013 Kjøp av 34 % av aksjene i Danske Fragtmænd AS i juli 2013. Intensjonen er å overta alle aksjene i 2015 Bring Citymail Sverige etablerte

Detaljer

avishuset dagbladet årsrapport 2006 Årsrapport 2006 Avishuset Dagbladet

avishuset dagbladet årsrapport 2006 Årsrapport 2006 Avishuset Dagbladet avishuset dagbladet årsrapport 2006 for aviser utgitt i Oslo, økte med 16,0%, mens totaløkningen i statistikken var 11,3% i forhold til 2004. Dagbladets markedsandel, målt i samme statistikk, økte fra

Detaljer

Utfordringer med å sende direkte til mottaker

Utfordringer med å sende direkte til mottaker 25. april 2012 Bakgrunn Utfordringer med å sende direkte til mottaker E-post til nå eneste mulighet for utsendelse direkte til mottakers egen postkasse Andel som fortatt må gå fysisk fordi innholdet ikke

Detaljer

TOYOTA Omnicom Media Group

TOYOTA Omnicom Media Group TOYOTA Omnicom Media Group INMA WEBTV-CASE Bakgrunn INMA case «Medlemmene i INMA s Web TV gruppe har lenge ønsket å få på plass et Norsk case som dokumenterer Web TV s effekt» 2 2 Bakgrunn Toyota «Toyota

Detaljer

Hva er norsk praksis i 2016?

Hva er norsk praksis i 2016? Foto: Konstantin Lazorkin KAMPANJESKOLEN: CONTENT MARKETING 2.0 Hva er norsk praksis i 2016? Hvor langt er norske markedsførere kommet egentlig? Hva er de største utfordringene og hvordan møter de utviklingen?

Detaljer

Lesertall magasiner og ukeblader Januar desember 2006. Frokostseminar 15. mars 2007

Lesertall magasiner og ukeblader Januar desember 2006. Frokostseminar 15. mars 2007 Lesertall magasiner og ukeblader Januar desember 2006 Frokostseminar 15. mars 2007 Om sammenligning med tidligere lesertall Endring til 12år+ fra 15år+ ble gjennomført høsten 2006, slik at de viste tallene

Detaljer

Styresak 53/09 Distribusjon Radio Revolt

Styresak 53/09 Distribusjon Radio Revolt Styresak 53/09 Distribusjon Radio Revolt Bakgrunn: Kulturdepartementet valgte tidligere i år å omgjøre tildelingen av konsesjon for 24/7 radio fra 1.1.2010. Radio Revolt står fra denen dato uten rett til

Detaljer