Anmeldelse av nybygg - Passasjer, last og fiskefartøy

Størrelse: px
Begynne med side:

Download "Anmeldelse av nybygg - Passasjer, last og fiskefartøy"

Transkript

1 Anmeldelse av nybygg - Passasjer, last og fiskefartøy Ved bygging i Norge påhviler meldeplikten byggeverkstedet, ved bygging i utlandet rederiet, jfr. skipssikkerhetsloven 5 Førstegangsgebyr er regulert i Sjøfartsdirektoratets gebyrforskrift. Ved mottak av dette skjema utstedes det et stipulert førstegangsgebyr på 50 % av fullt førstegangsgebyr. Når målebrev/identitetsbevis utstedes første gang utstedes resten av førstegangsgebyret. Fartøyidentifikasjon: Fartøy skal registreres i: NOR Norsk ordinært skipsregister: NIS Norsk internasjonalt skipsregister Byggenummer skrog Evt. Søsterskips byggenr: Klasseselskap: Klassebetegnelse: Byggnummer ferdig: Fartøytype: Fartøytypekode Tidsplan: Kontraktsdato: Skrog ankommer Norge: Kjøltrekkingsdato: Planlagt leveringsdato: Ansvarlige parter: Ansvarlig byggeverksted skrog: Byggeverksted ferdig utrustet Oppdragsgiver: Telefonnummer: E-post: 1

2 Spesifikasjoner: Byggedata Største lengde (m): Lengde i vannlinje (m): Bruttotonnasje: Største bredde (m): Dybde i riss (m): Dybde i riss hoveddekk (m): Nettotonnasje: Ca. dødvekt (tonn) Dypgående (m): Materiale i skroget: Lengde (L) (m): Fremdrift, utstyr m.m. Dieselmotor for fremdrift: Passasjerantall: Diesel elektrisk fremdrift: Kontrahert fart: Gassmotor elektrisk fremdrift: Hjelpemotorer: Gassmotor mekanisk fremdrift: Hoved generator: Diesel- eller gassdrift og vannjet: Batteri fremdrift: Motoropplysninger Typebetegnelse: Motorturtall (omdr./min): Antall vannjet eller propeller (stk.): Samlet installert ytelse (kw): Samlet fremdriftseffekt (kw): Samlet ytelse (kva\spenning): Antall maskiner: Installert år: Antall sylindere: Stempel slaglengde: Sylinder diameter: 2

3 Sertifikater - fartsområde for passasjerfartøy Sertifikater: Sikkerhetssertifikat for passasjerskip Sikkerhetssertifikat for passasjerskip (EF) Passasjersertifikat Sikkerhetssertifikat for hurtiggående fartøy Sertifikater - fartsområde for fiskefartøy Sertifikater: Fartssertifikat fiske- og fangstfartøy Radio for område A1 Radio for område A2 Radio for område A3 Radio for område A4 Fartsområde for lastefartøy Stor kystfart Fartsområde 5 Fartsområde 4 Fartsområde 3 Fartsområde 2 Fartsområde 1 Fartsområde elver og innsjøer Skipets fartsområde: Utenriksfart Klasse A Klasse B Klasse C Klasse D Fartsområde 5 Fartsområde 4 Fartsområde 3 Fartsområde 2 Fartsområde 1 Fartsområde elver og innsjøer Skipets fartsområde: Fjordfiske Kystfiske Bankfiske I Bankfiske II Havfiske I Havfiske II Isfarvann I Isfarvann II Nord- og Østersjøfart Europeisk fart Europeisk fart, nord om 40 N Uinnskrenket fart Uinnskrenket fart, nord om 40 N Tilleggsopplysninger: 3

4 Hjelp: Datoformat: Datoformat dd.mm.åååå (eks.: ) Fartøytypekode: Oppgi skipets fartøytypekode, jf. Norges Skipsliste eller sjekk etter skjema: KS Byggeverksted (ferdig utrustet): Oppgi navn og adresse for byggeverkstedet som er ansvarlig for ferdigstillelsen av fartøyet. Oppgi organisasjonsnummer/personnummer for byggeverkstedet/person som er ansvarlig for ferdigstillelsen av fartøyet. Byggeverksted (skrog): Oppgi navn og adresse for byggeverkstedet som er ansvarlig for bygging av skroget. Oppgi organisasjonsnummer/personnummer for byggeverkstedet/person som er ansvarlig for bygging av skroget. Oppdragsgiver: Oppgi navn, adresse, telefonnummer og e-post for oppdragsgiver (kontrahent). Oppgi organisasjonsnummer/personnummer for oppdragsgiver (kontrahent). Lengde (L) (m): Lengde iht. ILLC Bruttotonnasje: Bruttotonnasje i henhold til den internasjonale konvensjon om måling av fartøyer av 1969 slik denne tonnasjen er angitt i fartøyets gyldige målebrev. Største lengde: Dette fremgår av den enkelte forskrift. Klasseselskap: Med klasseselskap menes ett av de anerkjente klasseselskapene: ABS: American Bureau of Shipping - amerikansk klasseselskap. BV: Bureau Veritas - fransk klasseselskap. DNV GL: Det Norske Veritas Germanischer Lloyd - norsk / tysk klasseselskap. LR: Lloyd s Register of Shipping - britisk klasseselskap. RINA: Rina S.p.a italiensk klasseselskap. ClassNK: Nippon Kaiji Kyokai japansk klasseselskap. Bruk begrepet uklasset hvis skipet ikke er klasset i et av disse. 4

5 Innsending: Byggeanmeldelsen sendes til Sjøfartsdirektoratet eller Postboks Haugesund Telefon: Assistanse: Dersom du trenger mer hjelp, kan du kontakte Sjøfartsdirektoratet. Husk å oppgi hvilket skjema henvendelsen gjelder, dette gjør det lettere å finne rett fagpersonell for skjemaet. Hovedkontor: Sjøfartsdirektoratet: Postboks 2222, 5509 Haugesund Regioninndeling: Region 1: Oslo Regionskontor: Postboks 442 Sentrum, 0103 Oslo Larvik Tilsynskontor: Postboks 84, 3251 Larvik Region 2: Stavanger Regionskontor: Postboks 668 Sentrum, 4003 Stavanger Kristiansand S Tilsynskontor: Postboks 24, 4661 Kristiansand S Haugesund Tilsynskontor: Postboks 2222, 5509 Haugesund Region 3: Bergen Regionskontor: Nygårdsgaten 114, 5008 Bergen Florø Tilsynskontor: Postboks 58, 6901 Florø Region 4: Ålesund Regionskontor: Kongensgt. 25, 6002 Ålesund Region 5: Kristiansund N Regionskontor: Astrups gate 9, 6509 Kristiansund N Trondheim Tilsynskontor: Postboks 4310, 7417 Trondheim Region 6: Sandnessjøen Regionskontor: Torolv Kveldulvsons gate 7, 8800 Sandnessjøen Bodø Tilsynskontor: Postboks 325, 8001 Bodø Rørvik Tilsynskontor: Postboks 229, 7901 Rørvik Region 7: Svolvær Regionskontor: Postboks 54, 8301 Svolvær Harstad/Narvik Tilsynskontor: Postboks 264, 9483 Harstad Hammerfest Tilsynskontor: Postboks 180, 9615 Hammerfest Tromsø Tilsynskontor: Strandveien 106, 9006 Tromsø 5

Søknad om sikkerhetsbemanning på norske skip IDENTIFIKASJONSDATA. Opplysninger om rederiet. Fartøyets identifikasjonsdata

Søknad om sikkerhetsbemanning på norske skip IDENTIFIKASJONSDATA. Opplysninger om rederiet. Fartøyets identifikasjonsdata IDENTIFIKASJONSDATA Opplysninger om rederiet * Navn: * Adresse: * Telefonnummer: * E-post: Faksnummer: * Kontaktperson: Fartøyets identifikasjonsdata * IMO nummer: * Kjenningssignal: * Navn: Navneattest:

Detaljer

Forskrift om redningsredskaper på skip

Forskrift om redningsredskaper på skip Hjemmel: Fastsatt av Sjøfartsdirektoratet XXXX med hjemmel i lov 6. februar 2007 nr. 9 om skipssikkerhet (skipssikkerhetsloven) 6, 9,, 9, 20, 55, 56, 59 og 60, jf. delegeringsvedtak 6. februar 2007 nr.

Detaljer

Høring - Forskrift om endring av forskrift om fiske- og fangstfartøy under 15 meter største lengde

Høring - Forskrift om endring av forskrift om fiske- og fangstfartøy under 15 meter største lengde Vår dato 23.12.2014 Deres referanse Vår referanse og arkivkode Vår saksbehandler / Direkte telefon Torben Vik 52 74 53 10 Se liste over høringsinstanser Høring - Forskrift om endring av forskrift om fiske-

Detaljer

Sjøfartsdirektoratet sender med dette forslag til forskrift om endring av forskrift 1. juli 2014 nr. 1099 om brannsikring på skip på høring.

Sjøfartsdirektoratet sender med dette forslag til forskrift om endring av forskrift 1. juli 2014 nr. 1099 om brannsikring på skip på høring. Vår dato Vår referanse Vår saksbehandler 10.11.2014 2014/11384-21 Arild Viddal Deres referanse Arkivkode Direkte telefon 35 52 74 51 43 Høringsliste Høring om forslag til forskrift om endring av forskrift

Detaljer

Ny forskrift for mindre lasteskip

Ny forskrift for mindre lasteskip Ny forskrift for mindre lasteskip Kim Are Paulsen 03.05.2013 1 Om presentasjonen Generelt om Sjøfartsdirektoratet Dagens «regelverksregime» Hovedtrekkene i den nye forskriften Spørsmål 03.05.2013 2 Sjøfartsdirektoratet

Detaljer

Redningsselskapet. Standardpresentasjon. Redningsselskapet Trygg på sjøen

Redningsselskapet. Standardpresentasjon. Redningsselskapet Trygg på sjøen Standardpresentasjon En stolt historie, fra seil til vannjet på 124 år Om organisasjonen Ca. 60 ansatte på hovedkontoret i Oslo 5 regionskontorer 25 redningsskøyter med fast bemanning (190 ansatte) 25

Detaljer

Nytt regelverk. for fiskefartøy under 15 meter fra 1. januar 2014. Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø

Nytt regelverk. for fiskefartøy under 15 meter fra 1. januar 2014. Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø Nytt regelverk for fiske under 15 meter fra 1. januar 2014 Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø Sjøfartsdirektoratet fastsatte den 22. november 2013 et nytt regelverk for fiske under 15 meter største

Detaljer

Innholdsfortegnelse. Avsnitt 2: Generelle forskrifter for skip... 161

Innholdsfortegnelse. Avsnitt 2: Generelle forskrifter for skip... 161 Avsnitt 1: Lover m.m............................................. 21 Almindelig borgerlig Straffelov (Straffeloven) (utdrag) 22. mai 1902 nr. 10..... 22 Lov 10. februar 1967 om behandlingsmåten i forvaltningssaker

Detaljer

Sjøfartsdirektoratet. Håvard Gåseidnes, seksjonssjef risikostyring og HMS

Sjøfartsdirektoratet. Håvard Gåseidnes, seksjonssjef risikostyring og HMS Sjøfartsdirektoratet Håvard Gåseidnes, seksjonssjef risikostyring og HMS Kort historikk 1903 Etablert som Sjøfartskontoret. Tidligere samme år kom Sjødyktighetsloven. Første sjøfartsdirektør var Magnus

Detaljer

DNV tjenester til fiskeflåten

DNV tjenester til fiskeflåten 1 DNV tjenester til fiskeflåten Fra design til fiskefeltet 2 Nybygg Forarbeid og designgjennomgang Approbasjon/ Material- og komponentsertifisering/ Byggeoppfølging Tester og sjøprøver Fartøy i drift >>

Detaljer

SØKNADSSKJEMA FOR MEDLEMSKAP I NFF

SØKNADSSKJEMA FOR MEDLEMSKAP I NFF SØKNADSSKJEMA FOR MEDLEMSKAP I NFF Verneverdige fartøyer som bevares etter antikvariske retningslinjer, og der formålet er å ta vare på fartøyet som et kulturminne kan tas opp som medlemmer i NFF. NFF

Detaljer

2 regioner -17 stasjoner/19 kontorer

2 regioner -17 stasjoner/19 kontorer Sjøfartsdirektoratet Haugesund Organisasjonskart 2010 O. Akselsen Sjøfartsdirektør (198) S. Gude Ass Sjøfartsdirektør B.E.Pedersen Avd. direktør strategisk sikkerhet (S) (5) E.Fjon Avd.direktør kommunikasjon

Detaljer

Sjekkliste for hviletid og bemanning

Sjekkliste for hviletid og bemanning Nr. Sjekkpunkt Hjemmel Veiledning til inspektør 1.1. Bemanning og bemanningssertifikat 1.1.1 Er bemanningsoppgave om bord? norske skip, 8, 9 og 10 Gjelder passasjerskip uansett størrelse og lasteskip med

Detaljer

Sjøfartsdirektoratet. Underdirektør Else Heldre

Sjøfartsdirektoratet. Underdirektør Else Heldre Sjøfartsdirektoratet Underdirektør Else Heldre 19.03.2012 Kort historikk 1903: Sjøfartskontoret etablert. Samme år kom Sjødyktighetsloven. Første sjøfartsdirektør var Magnus Andersen. 1946: Sjøfartskontoret,

Detaljer

Nye krav til kvalifikasjoner til fører av lasteskip med lengde under 15 meter

Nye krav til kvalifikasjoner til fører av lasteskip med lengde under 15 meter Nye krav til kvalifikasjoner til fører av lasteskip med lengde under 15 meter Jack-Arild Andersen, sjefingeniør, Sjøfartsdirektoratet. Hva skjer? Servicefartøyene blir større og større.. men ikke nødvendigvis

Detaljer

Ny forskrift om bygging og tilsyn fra 1. januar. Mona Kristensen Juridisk seniorrådgiver, underavdeling for lasteskip, Sjøfartsdirektoratet

Ny forskrift om bygging og tilsyn fra 1. januar. Mona Kristensen Juridisk seniorrådgiver, underavdeling for lasteskip, Sjøfartsdirektoratet Ny forskrift om bygging og tilsyn fra 1. januar Mona Kristensen Juridisk seniorrådgiver, underavdeling for lasteskip, Sjøfartsdirektoratet Ny forskrift fra 1. januar 2015 Nye skip inngått kontrakt 1. januar

Detaljer

KranTeknisk Forening 20. 21. november 2007 Ole Morten Fureli. senioringeniør

KranTeknisk Forening 20. 21. november 2007 Ole Morten Fureli. senioringeniør KranTeknisk Forening 20. 21. november 2007 Ole Morten Fureli senioringeniør Sjøfartsdirektoratets overordnede målm er å oppnå høy y sikkerhet for liv, helse, fartøy y og miljø. Vårt formål l og vår v r

Detaljer

Sjøfartsdirektoratet. Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø

Sjøfartsdirektoratet. Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø Sjøfartsdirektoratet Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø Forord Sjøfartsdirektoratets visjon er «Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø» og direktoratets overordnede mål er «En attraktiv flaggstat

Detaljer

NOR/308R T OJ L 157/08, p

NOR/308R T OJ L 157/08, p NOR/308R0540.00T OJ L 157/08, p. 15-22 COMMISSION REGULATION (EC) No 540/2008 of 16 June 2008 amending Annex II to Regulation (EC) No 336/2006 of the European Parliament and of the Council on the implementation

Detaljer

EØS-tillegget til Den europeiske unions tidende. KOMMISJONSFORORDNING (EF) nr. 540/2008. av 16. juni 2008

EØS-tillegget til Den europeiske unions tidende. KOMMISJONSFORORDNING (EF) nr. 540/2008. av 16. juni 2008 20.2.2014 EØS-tillegget til Den europeiske unions tidende Nr. 10/69 KOMMISJONSFORORDNING (EF) nr. 540/2008 2014/EØS/10/06 av 16. juni 2008 om endring av vedlegg II til europaparlaments- og rådsforordning

Detaljer

FOR SJØSIKKERHET I ET RENT MILJØ. Ny STCW, nye EMSA krav. konsekvenser for maritim utdanning. Rune Vikse

FOR SJØSIKKERHET I ET RENT MILJØ. Ny STCW, nye EMSA krav. konsekvenser for maritim utdanning. Rune Vikse Ny STCW, nye EMSA krav konsekvenser for maritim utdanning Rune Vikse 1 Tilbakeblikk STW gjennom fire år Manila 2010, endringene vedtas Høst 2011 utkast til ny forskrift på høring 2 Videre fremdrift Forskrift

Detaljer

Avtale mellom Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og

Avtale mellom Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Side 1 Avtale mellom Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Om kontroll av elektriske anlegg om bord i fiske og fangstfartøy og lasteskip under 15 meter største lengde. 1. Formål og virkeområde

Detaljer

Sjekk båten for heftelser før du kjøper den Fritidsbåtkonferansen, 17. april 2015. Anita Malmedal, avdelingsdirektør Skipsregistrene

Sjekk båten for heftelser før du kjøper den Fritidsbåtkonferansen, 17. april 2015. Anita Malmedal, avdelingsdirektør Skipsregistrene Sjekk båten for heftelser før du kjøper den Fritidsbåtkonferansen, 17. april 2015 Anita Malmedal, avdelingsdirektør Skipsregistrene Registre over fritidsfartøy Småbåtregisteret under Redningsselskapet

Detaljer

RÅDSDIREKTIV 98/55/EF. av 17. juli 1998

RÅDSDIREKTIV 98/55/EF. av 17. juli 1998 Nr.7/94 EØS-tillegget til De Europeiske Fellesskaps Tidende 10. 2. 2000 NORSK utgave RÅDSDIREKTIV 98/55/EF av 17. juli 1998 om endring av direktiv 93/75/EØF om minimumskrav til fartøyer som har kurs for

Detaljer

Rolls-Royce Marine AS - Engines «10 år med LNG på ferjer- hva nå?» 5 April 2017

Rolls-Royce Marine AS - Engines «10 år med LNG på ferjer- hva nå?» 5 April 2017 Rolls-Royce Marine AS - Engines «10 år med LNG på ferjer- hva nå?» 5 April 2017 Av Kim Espen Tepstad Salgssjef, LNG Motorer Trusted to deliver excellence «10 år med LNG på ferjer- hva nå?» 2 10 år med

Detaljer

Høring om forslagtil endringer i sikkerhetsforskriften

Høring om forslagtil endringer i sikkerhetsforskriften Vår dato Vår referanse Vår saksbehandler 06.11.2015 2014/43317 5 Simon Næsse Deresreferanse Arkivkode Direktetelefon 32 11 52745144 Høringsliste Sevedlagt Høring om forslagtil endringer i sikkerhetsforskriften

Detaljer

Nytt regelverk. for fiskefartøy under 15 meter fra 1. januar 2014. Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø

Nytt regelverk. for fiskefartøy under 15 meter fra 1. januar 2014. Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø Nytt regelverk for fiske under 15 meter fra 1. januar 2014 Sammen for økt sjøsikkerhet i rent miljø Sjøfartsdirektoratet fastsatte den 22. november 2013 et nytt regelverk for fiske under 15 meter største

Detaljer

VELKOMMEN Maritim tilstandskontroll. GCE Blue Maritime IKM Instrutek AS

VELKOMMEN Maritim tilstandskontroll. GCE Blue Maritime IKM Instrutek AS VELKOMMEN Maritim tilstandskontroll GCE Blue Maritime IKM Instrutek AS 06.05.2015 IKM Instrutek AS Deltakere fra IKM Instrutek AS Eivind Fiskerstrand Salgsleder Avd. Ålesund Tommy Tellefsen Teknisk leder

Detaljer

1. Innledning og Generell Beskrivelse

1. Innledning og Generell Beskrivelse Sist endret: 27-11-2014 1. Innledning og Generell Beskrivelse FNs konvensjon om lov på sjøen (United Nations Convention on the Law of the Sea UNCLOS) er hjørnesteinen til internasjonal maritim lovgivning.

Detaljer

Utviklingen i det totale antall opplæringsplasser med tilskudd 2004-2013 - hvert første halvår

Utviklingen i det totale antall opplæringsplasser med tilskudd 2004-2013 - hvert første halvår Utviklingen i det totale antall opplæringsplasser med tilskudd 2004-2013 - hvert første halvår 1. halvår 2013 Figur 1 3000 2661 2671 2500 2103 2238 2270 2292 2000 1791 1500 1392 1519 Antall plasser 1000

Detaljer

Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt Frist 05.05.2015 Enkeltpersonforetak Alta Rådhuset 11.00-14-30 30.04.2015 29.09.2015 Enkeltpersonforetak

Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt Frist 05.05.2015 Enkeltpersonforetak Alta Rådhuset 11.00-14-30 30.04.2015 29.09.2015 Enkeltpersonforetak Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt Frist 05.05.2015 Enkeltpersonforetak Alta Rådhuset 11.00-14-30 30.04.2015 29.09.2015 Enkeltpersonforetak Alta Rådhuset 11.00-14.30 24.09.2015 27.01.2015 Enkeltpersonforetak

Detaljer

Sikkerhetsstyringssystem på Fiskefartøy Hvorfor og hva? Yngve Folven Bergesen - underdirektør

Sikkerhetsstyringssystem på Fiskefartøy Hvorfor og hva? Yngve Folven Bergesen - underdirektør Sikkerhetsstyringssystem på Fiskefartøy Hvorfor og hva? Yngve Folven Bergesen - underdirektør 27.02.2012 Agenda Bakgrunn Skipssikkerhetslov Uanmeldte tilsyn Hva er et sikkerhetsstyringssystem Prosessen

Detaljer

GODKJENT KONTROLLFORETAK

GODKJENT KONTROLLFORETAK GODKJENT KONTROLLFORETAK SERTIFISERT ISO 9001:2008 AV SJØFARTSDIREKTORATET GODKJENNIING FOR FISKEFARTØY 6 15 METER OG LASTEFARTØY 8 15 METER Forskriften gjelder for: NY BYGGEFORSKRIFT FOR LASTEFARTØY IKRAFTTREDELSE:

Detaljer

Høring forslag om endring av forskrift om frakt av last på norske skip og lektere gjennomføring av endringer i IMSBC-koden

Høring forslag om endring av forskrift om frakt av last på norske skip og lektere gjennomføring av endringer i IMSBC-koden Vår dato Vår referanse Vår saksbehandler 15.10.2014 2014/55809-1 Arild Viddal Deres referanse Arkivkode Direkte telefon 32 52 74 51 43 Høringsliste Høring forslag om endring av forskrift om frakt av last

Detaljer

Forskrift 18. juni 2009 nr. 666 om bemanning av norske skip, 7

Forskrift 18. juni 2009 nr. 666 om bemanning av norske skip, 7 Side 1 av 8 Nr. Sjekkpunkt Hjemmel Veiledning til inspektør 1.1. Bemanning og bemanningssertifikat 1.1.1 Er bemanningsoppgave om bord? Forskrift 18. juni 2009 nr. 666 om bemanning av norske skip, 8, 9

Detaljer

Hva betyr nytt regelverk for meg? Arild Lie Sjøfartsdirektoratet underavdeling fiskefartøy

Hva betyr nytt regelverk for meg? Arild Lie Sjøfartsdirektoratet underavdeling fiskefartøy Hva betyr nytt regelverk for meg? Arild Lie Sjøfartsdirektoratet underavdeling fiskefartøy Kontrollgrenser for fiskefartøy Nedre kontrollgrense for fiskefartøy 8 meter 10,67 meter fra 1968 til 2014 Kontrollpliktige

Detaljer

Høring - forslag til forskriftsendringer om slep

Høring - forslag til forskriftsendringer om slep Vår dato Vår referanse Vår saksbehandler 15.07.2015 2014/23072-42 John Kristian Spångberg Deres referanse Arkivkode Direkte telefon 32-07/03 52 74 52 43 Høringsinstanser i henhold til liste Høring - forslag

Detaljer

Samtidig ber vi om innspill til direktoratets norske oversettelse av IMOs resolusjon MSC.337(91) om vern mot støy (heretter Støykoden).

Samtidig ber vi om innspill til direktoratets norske oversettelse av IMOs resolusjon MSC.337(91) om vern mot støy (heretter Støykoden). Vår dato Vår referanse Vår saksbehandler 14.03.2014 2013/44176-2 Lem/Grieg Deres referanse Arkivkode Direkte telefon 32-99/03 52 74 53 58/51 88 I henhold til høringsliste Høring - forslag til endringer

Detaljer

Høring -utkast til forskrift om sikkerhetsstyringssystem for norske skip (herunder fiskefartøy) og flyttbare innretninger

Høring -utkast til forskrift om sikkerhetsstyringssystem for norske skip (herunder fiskefartøy) og flyttbare innretninger Vår dato Vår referanse og arkivkode 01.09.2013 201319162 3 Deres referanse Vår saksbehandler / Direkte telefon Torben Vik 52 74 53 10 Til høringsinstansene iht. liste Høring -utkast til forskrift om sikkerhetsstyringssystem

Detaljer

Retningslinjer for kontroll av elektriske anlegg om bord i fiske- og fangstfartøy fra 10,67 til 15 meter største lengde

Retningslinjer for kontroll av elektriske anlegg om bord i fiske- og fangstfartøy fra 10,67 til 15 meter største lengde Retningslinjer for kontroll av elektriske anlegg om bord i fiske- og fangstfartøy fra 10,67 til 15 meter største lengde 1. Innledning 1.1 Sjøfartsdirektoratet (Sdir) fastsatte den 3. oktober 2000 ny forskrift

Detaljer

Norsk Oljevernberedskap. Generell struktur og aktører

Norsk Oljevernberedskap. Generell struktur og aktører Norsk Oljevernberedskap Generell struktur og aktører 3 nivåer Statlig beredskap Privat beredskap Kommunal beredskap Privat beredskap NOFO Norsk Oljevernforening For Operatørselskap (NOFO) er en sammenslutning

Detaljer

FOR 2009-11-24 nr 1400: Forskrift om drift av passasjerfartøy som fører 12 passasjerer eller færre

FOR 2009-11-24 nr 1400: Forskrift om drift av passasjerfartøy som fører 12 passasjerer eller færre FOR 2009-11-24 nr 1400: Forskrift om drift av passasjerfartøy som fører 12 passasjerer eller færre DATO: DEPARTEMENT: AVD/DIR: FOR-2009-11-24-1400 NHD (Nærings- og handelsdepartementet) Sjøfartsdirektoratet

Detaljer

FORESPØRSEL OM ANBUD FREDRIKSTAD KOMMUNE BYFERGE FOR 50 PASSASJERER

FORESPØRSEL OM ANBUD FREDRIKSTAD KOMMUNE BYFERGE FOR 50 PASSASJERER Utgitt for forespørsel om anbud B 12.03.2012 TG BO LØN Utgitt for kommentar A 06.03.2012 TG Description Revision Date Made by Checked Approved Project: NY BYFERGE 2012 Document family: Project no.: 2206

Detaljer

Høringsdokumentene legges også ut på Sjøfartsdirektoratets hjemmeside: www.sdir.no

Høringsdokumentene legges også ut på Sjøfartsdirektoratets hjemmeside: www.sdir.no Høringsliste Høringsdokumentene legges også ut på Sjøfartsdirektoratets hjemmeside: www.sdir.no Abyss AS American Bureau of Shipping Arbeids- og sosialdepartementet Arbeidstilsynet Assuranceforeningen

Detaljer

LISTE OVER ORGANER MELDT I SAMSVAR MED DIREKTIV 96/98/EF SKIPSUTSTYR

LISTE OVER ORGANER MELDT I SAMSVAR MED DIREKTIV 96/98/EF SKIPSUTSTYR 5.4.2001 EØS-tillegget til De Europeiske Fellesskaps Tidende Nr. 17/73 LISTE OVER ORGANER MELDT I SAMSVAR MED DIREKTIV 96/98/EF SKIPSUTSTYR De meldte organers navn og adresse Identifikasjonsnummer Ansvarlig

Detaljer

SALGSOPPGAVE FOR LOS 101

SALGSOPPGAVE FOR LOS 101 SALGSOPPGAVE FOR LOS 101 FARTØYET STÅR PÅ LAND VED SIMEK FLEKKEFJORD. SENTER FOR LOS OG VTS Øivind Hanssen Bjørn Lidal Side 2 av 6 1 Generelt... 3 1.1 Dimensjoner... 3 1.1.1 Kapasiteter... 3 1.2 Sertifikater...

Detaljer

Høring - Forskrift om konstruksjon, utstyr og drift av fiskeog fangstfartøy under 15 meter største lengde

Høring - Forskrift om konstruksjon, utstyr og drift av fiskeog fangstfartøy under 15 meter største lengde Vår dato Vår referanse og arkivkode 18.03.2011 201106970 Deres referanse Vår saksbehandler / Direkte telefon Yngve Folven Bergesen Se liste over høringsinstanser Høring - Forskrift om konstruksjon, utstyr

Detaljer

Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt Frist maks antall region 14.01.2015 Enkeltpersonforetak Hamar Skattekontoret Grønnegata 83/85 1200-1530

Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt Frist maks antall region 14.01.2015 Enkeltpersonforetak Hamar Skattekontoret Grønnegata 83/85 1200-1530 Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt Frist maks antall region 14.01.2015 Enkeltpersonforetak Hamar Skattekontoret Grønnegata 83/85 1200-1530 11.01.2015 40 SKØ 15.01.2015 Enkeltpersonforetak Lillestrøm

Detaljer

Norsk Oljevernberedskap

Norsk Oljevernberedskap Norsk Oljevernberedskap Generell struktur og aktører 3 nivåer Privat beredskap Kommunal beredskap Statlig beredskap Privat beredskap NOFO Norsk Oljevernforening For Operatørselskap (NOFO) er en sammenslutning

Detaljer

Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt 14.01.2015 Enkeltpersonforetak Hamar Skattekontoret Grønnegata 83/85 1200-1530 15.01.2015

Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt 14.01.2015 Enkeltpersonforetak Hamar Skattekontoret Grønnegata 83/85 1200-1530 15.01.2015 Dato kurs by/sted sted adresse Tidspunkt 14.01.2015 Enkeltpersonforetak Hamar Skattekontoret Grønnegata 83/85 1200-1530 15.01.2015 Enkeltpersonforetak Lillestrøm Skedsmo rådhus Jonas Lies gate 18 1700-2030

Detaljer

Årsmøte Sør-Norges Trålerlag

Årsmøte Sør-Norges Trålerlag Årsmøte Sør-Norges Trålerlag Lars S Alvestad Underdirektør Sjøfartsdirektoratet Leder av Fiskefartøyavdelingen Tema Kampanje med uanmeldte tilsyn i 2009 Tiltak Bemanning Skipssikkerhetslova 7 Regelregime

Detaljer

HVORDAN BLE FORSIKRINGSÅRET 2015 FOR TROMSTRYGD? Forsikringsåret 2015 vil går over i historien som ett av de verste i Tromstrygds historie.

HVORDAN BLE FORSIKRINGSÅRET 2015 FOR TROMSTRYGD? Forsikringsåret 2015 vil går over i historien som ett av de verste i Tromstrygds historie. MEDLEMSINFORMASJON NR. 1 2016 HVORDAN BLE FORSIKRINGSÅRET 2015 FOR TROMSTRYGD? Forsikringsåret 2015 vil går over i historien som ett av de verste i Tromstrygds historie. For hver krone som ble innbetalt

Detaljer

NOR/304R0789.00T OJ L 138/04, p. 19-23

NOR/304R0789.00T OJ L 138/04, p. 19-23 NOR/304R0789.00T OJ L 138/04, p. 19-23 Regulation (EC) No. 789/2004 of the European Parliament and of the Council of 21 April 2004 on the transfer of cargo and passenger ships between registers within

Detaljer

KUNDEINFORMASJON Mars 2014

KUNDEINFORMASJON Mars 2014 KUNDEINFORMASJON Mars 2014 Dato Fiskerikunder med fartøy under 15 meter. Vår ref.: Olav Øksenvåg Argon Elektro AS Postboks 4264, 7447 Trondheim Besøksadresse: Ingvald Ystgaards vei 15a, 2 etg., 7047 Trondheim

Detaljer

Innholdsfortegnelse. Avsnitt 2: Generelle forskrifter for skip... 165

Innholdsfortegnelse. Avsnitt 2: Generelle forskrifter for skip... 165 Avsnitt 1: Lover m.m............................................. 21 Lov 10. februar 1967 om behandlingsmåten i forvaltningssaker (forvaltningsloven) 22 Sjømannslov 30. mai 1975 nr. 18......................................

Detaljer

Høring Forslag til forskrift om bruk av fartøy i oljevernberedskap

Høring Forslag til forskrift om bruk av fartøy i oljevernberedskap Vår dato Vår referanse og arkivkode 03.09.2010 201021803-1/ Deres referanse Vår saksbehandler / Direkte telefon Yngve Folven Bergesen 52 74 53 55 Se liste over høringsinstanser Høring Forslag til forskrift

Detaljer

PRISER NORDIC CHOICE HOTELLAVTALE UH-SEKTOREN Alle priser er gitt med LRA (last room availability) og inkluderer mva

PRISER NORDIC CHOICE HOTELLAVTALE UH-SEKTOREN Alle priser er gitt med LRA (last room availability) og inkluderer mva ER NORIC CHOICE HOTELLAVTALE UH-SEKTOREN STANAR ROM Alta 0 0 0 0 0 Alta 0 0 Arendal Clarion Hotel Tyholmen 1184 200 1245 46 30 Arendal 46 30 Asker Quality Hotel Leangkollen 1200 0 0 98 0 Asker 98 0 Bardufoss

Detaljer

Høring -forslag til forskrift om sikkerhetsstyringssystem for mindre lasteskip, passasjerskip, fiskefartøy, mv.

Høring -forslag til forskrift om sikkerhetsstyringssystem for mindre lasteskip, passasjerskip, fiskefartøy, mv. Vår dato Vår referanse og arkivkode 20.09.2016 2014/45878 6 Deres referanse Vår saksbehandler / Direkte telefon Torben Vik 52 74 53 10 Til høringsinstansene iht. liste Høring -forslag til forskrift om

Detaljer

Gjennomføring av Athen-konvensjonen 2002 m.m. Høringssvar fra Næringsog handelsdepartementet

Gjennomføring av Athen-konvensjonen 2002 m.m. Høringssvar fra Næringsog handelsdepartementet Justisdepartementet Lovavdelingen Postboks 8005 Dep 0030 Oslo Deres ref Vår ref Dato 201201908 EP TOF/mk 201201352-/SAK 13.06.2012 Gjennomføring av Athen-konvensjonen 2002 m.m. Høringssvar fra Næringsog

Detaljer

Vedlegg 1- Kravspesifikasjon

Vedlegg 1- Kravspesifikasjon Vedlegg 1- Kravspesifikasjon 1. Generell beskrivelse av leveransen I vedlegg 2 (prisskjema) er det listet opp materiell som Sjøfartsdirektoratet vanligvis har høyest forbruk på. Listen er ikke uttømmende

Detaljer

1 Virkeområde Forskriften gjelder for ballastsystem på norske flyttbare innretninger.

1 Virkeområde Forskriften gjelder for ballastsystem på norske flyttbare innretninger. Forslag til forskrift om ballastsystem på flyttbare innretninger Hjemmel: Fastsatt av Sjøfartsdirektoratet dd.mm.åååå med hjemmel i lov 16. februar 2007 nr. 9 om skipssikkerhet (skipssikkerhetsloven) 2,

Detaljer

Fra nå og frem til sommeren vil det bli mulig for lastebilfolk i hele Norge å få

Fra nå og frem til sommeren vil det bli mulig for lastebilfolk i hele Norge å få Lørenskog 16.04.2013 Norge rundt med MAN MAN Truck & Bus Norge AS Kloppaveien 20, 1472 Fjellhamar Postboks 157, 1471 Lørenskog Denne våren arrangerer MAN sitt største roadshow i Norge noen gang. Tre karavaner

Detaljer

Kompetansekrav for mannskap på mindre fartøy i fremtiden. Jack-Arild Andersen, sjefingeniør, Utdanning, Sertifisering og Bemanning

Kompetansekrav for mannskap på mindre fartøy i fremtiden. Jack-Arild Andersen, sjefingeniør, Utdanning, Sertifisering og Bemanning Kompetansekrav for mannskap på mindre fartøy i fremtiden Jack-Arild Andersen, sjefingeniør, Utdanning, Sertifisering og Bemanning Innhold 1. Hvilket regelverk eksisterer i dag 2. Internasjonale forpliktelser

Detaljer

1 I - KS-0108-5B Uanmeldt inspeksjon - Fiskefartøy (med største lengde fra 6 10,67 m) (versjon 22.02.2016)

1 I - KS-0108-5B Uanmeldt inspeksjon - Fiskefartøy (med største lengde fra 6 10,67 m) (versjon 22.02.2016) Innholdsfortegnelse 1 I - KS-0108-5B Uanmeldt inspeksjon - Fiskefartøy (med største lengde fra 6 10,67 m) (versjon 22.02.2016) 1.1 Prioritert besiktelse 1.1.1 Dokumentkontroll 1.1.2 Radio 1.1.3 Stabilitet

Detaljer

Reglement. Teori MMSI. Sist endret: 28-12-2014

Reglement. Teori MMSI. Sist endret: 28-12-2014 Sist endret: 28-12-2014 Reglement Teori MMSI Alle norske skipsradiostasjoner skal ha konsesjon som utstedes av Telenor Networks, maritim radio, lisensavdelingen. Konsesjonsdokumentet eller gjenpart av

Detaljer

1.2a Hvor mange fartøy har ditt rederi i drift i dag? stk. 1.2b Hvor mange dødvekttonn utgjør dette? dwt

1.2a Hvor mange fartøy har ditt rederi i drift i dag? stk. 1.2b Hvor mange dødvekttonn utgjør dette? dwt 1. DET REGIONALE MARITIME NORGE REDERIER 1.1 Oppgi anslag på følgende nøkkeltall for din bedrift: angi retning (+/- norske sjøfolk utenlandske sjøfolk administrasjon annet 1.2a Hvor mange fartøy har ditt

Detaljer

RUTEPLAN. og priser for distansereiser

RUTEPLAN. og priser for distansereiser 2012 RUTEPLAN og priser for distansereiser Innhold Bestilling på internett... 3 Hurtigruten 365 dager i året... 4 Hurtigrutens anløp... 5 Rutetabell... 6 Skipene i Hurtigruten... 7 Seilingsliste *... 8

Detaljer

RUTEPLAN. og priser for distansereiser

RUTEPLAN. og priser for distansereiser 2013 RUTEPLAN og priser for distansereiser Innhold Bestilling på internett... 3 Hurtigruten 365 dager i året... 4 Hurtigrutens anløp... 5 Rutetabell... 6 Skipene i Hurtigruten... 7 Seilingsliste *... 8

Detaljer

Mårøy på slipp i Hammerfest tidlig på 60 tallet. Kilde: Goggen.net. 3 mars 2015; Skipet kommer hjem igjen tidlig i mai 2015

Mårøy på slipp i Hammerfest tidlig på 60 tallet. Kilde: Goggen.net. 3 mars 2015; Skipet kommer hjem igjen tidlig i mai 2015 Mårøy på slipp i Hammerfest tidlig på 60 tallet. Kilde: Goggen.net 3 mars 2015; Skipet kommer hjem igjen tidlig i mai 2015 De grå skipene og de gule bussene; Mårøy, bygd som dagrutebåt for FFR: Byggeår:

Detaljer

ANLØPSAVGIFTSREGULATIV 2016

ANLØPSAVGIFTSREGULATIV 2016 ANLØPSAVGIFTSREGULATIV 2016 Side 1 av 9 INNHOLD INNHOLD... 2 KAP. A GENERELLE BESTEMMELSER... 3 1.1 HJEMMEL 3 1.2 AVGIFTSOMRÅDE 3 1.3 MERVERDIAVGIFT 3 1.4 OPPLYSNINGSPLIKT 4 1.5 MELDEPLIKT, UTENLANDSKE

Detaljer

Prisliste Gyldig fra 01.07.2011

Prisliste Gyldig fra 01.07.2011 Prisliste Gyldig fra 01.07.2011 SJØTRANSPORT Pristabell (gjeldende fra 1. juli 2011) Minstefrakt på hovedrelasjoner: Kr. 255,- Minstefrakt på for-/ viderefrakt: Beregnes etter laveste vekt/frakt for den

Detaljer

Presentasjon for Vannforeningen Vest 09.12.2009 Osavatn og Espeland kraftverk

Presentasjon for Vannforeningen Vest 09.12.2009 Osavatn og Espeland kraftverk Presentasjon for Vannforeningen Vest 09.12.2009 Osavatn og Espeland kraftverk Jonas Jessen Ruud Sivilingeniør Maskin Norconsult AS Om Norconsult Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgiver rettet

Detaljer

Regjeringens satsing på beredskap mot akutt forurensning

Regjeringens satsing på beredskap mot akutt forurensning Regjeringens satsing på beredskap mot akutt forurensning Fagdirektør Johán H. Williams, Havressurs- og kystavdelingen Kystberedskapskonferansen på Helgeland 2011 Sandnessjøen, 24. og 25. mars 2011 Verdier

Detaljer

Kvalifikasjonskrav for personell på «mindre lasteskip»

Kvalifikasjonskrav for personell på «mindre lasteskip» Kvalifikasjonskrav for personell på «mindre lasteskip» Jack-Arild Andersen Sjefingeniør, underavdeling for Utdanning, Sertifisering og Bemanning (USB). I foredraget vil jeg komme inn på følgende tema:

Detaljer

ANLØPSAVGIFTSREGULATIV FOR MOSJØEN HAVN KF 2016 Godkjent av styret i Mosjøen Havn KF den Godkjent av kommunestyret den

ANLØPSAVGIFTSREGULATIV FOR MOSJØEN HAVN KF 2016 Godkjent av styret i Mosjøen Havn KF den Godkjent av kommunestyret den ANLØPSAVGIFTSREGULATIV FOR MOSJØEN HAVN KF 2016 Godkjent av styret i Mosjøen Havn KF den 09.12.15 Godkjent av kommunestyret den 16.12.15 Mosjøen Havn KF Havnegata 54 8663 Mosjøen INNHOLD Kapittel 1: GENERELLE

Detaljer

EØS-tillegget til Den europeiske unions tidende. EUROPAPARLAMENTS- OG RÅDSFORORDNING (EF) nr. 789/2004. av 21.

EØS-tillegget til Den europeiske unions tidende. EUROPAPARLAMENTS- OG RÅDSFORORDNING (EF) nr. 789/2004. av 21. Nr. 31/151 EUROPAPARLAMENTS- OG RÅDSFORORDNING (EF) nr. 789/2004 2007/EØS/31/36 av 21. april 2004 om overføring av lasteskip og passasjerskip mellom registre innenfor Fellesskapet og om oppheving av rådsforordning

Detaljer

Ny hurtigbåtforskrift. Arild Viddal

Ny hurtigbåtforskrift. Arild Viddal Ny hurtigbåtforskrift Arild Viddal Ny hurtigbåtforskrift.. og hvorfor ting tar tid Ny hurtigbåtforskrift Hva går prosjektet ut på? Nåsituasjonen Hensynene bak ny hurtigbåtforskrift Plan om ny hurtigbåtforskrift

Detaljer

Kurs for nyregistrerte Enkeltpersonforetakeltpersonforeta

Kurs for nyregistrerte Enkeltpersonforetakeltpersonforeta Kurs for nyregistrerte Enkeltpersonforetakeltpersonforeta Dag Dato Type Sted mandag 16.01.2017 Enkeltpersonforetak Oslo onsdag 18.01.2017 Enkeltpersonforetakeltpersonforetak Tromsø onsdag 18.01.2017 Enkeltpersonforetak

Detaljer

Nye rammevilkår for cruisetrafikken på verdsarvfjordane?

Nye rammevilkår for cruisetrafikken på verdsarvfjordane? Nye rammevilkår for cruisetrafikken på verdsarvfjordane? Bjørn Pedersen, Avdelingsdirektør for regelverk og internasjonalt arbeid Kort historikk 1903 Etablert som Sjøfartskontoret. Tidligere samme år kom

Detaljer

Sertifisering av Kran og løfteutstyr på skip og mobile rigger (MOU)

Sertifisering av Kran og løfteutstyr på skip og mobile rigger (MOU) 1 Sertifisering av Kran og løfteutstyr på skip og mobile rigger (MOU) Clarion Hotel Stavanger 10-11 Mars 2010 Ole-Henrik Andressen Agenda. Sertifisering av kran og løfteutstyr på skip og MOU er - Hvor

Detaljer

Veiledning om NOx-avgiften

Veiledning om NOx-avgiften Veiledning om NOx-avgiften 1. Avgiftspliktig skip 1.1 Et skip, som har en samlet installert fremdriftsmotoreffekt på mer enn 750 kw, er avgiftspliktig for utslipp av NOx. 1.2 For skip som er avgiftspliktig,

Detaljer

Forskrifter om bygging av fiske- og fangstfartøy.

Forskrifter om bygging av fiske- og fangstfartøy. Forskrifter om bygging av fiske- og fangstfartøy. Innholdsfortegnelse Forskrifter om bygging av fiske- og fangstfartøy.... 1 Innholdsfortegnelse... 1 Side 1 Dato 02.10.1968 nr. 8943 Departement Nærings-

Detaljer

Forslag til forskrift om forsikring og annen sikkerhet for oljesølansvar for skip etter bunkerskonvensjonen 2001 og ansvarskonvensjonen 1992

Forslag til forskrift om forsikring og annen sikkerhet for oljesølansvar for skip etter bunkerskonvensjonen 2001 og ansvarskonvensjonen 1992 Vedlegg Forslag til forskrift om forsikring og annen sikkerhet for oljesølansvar for skip etter bunkerskonvensjonen 2001 og ansvarskonvensjonen 1992 Kapittel 1. Forsikring etter den internasjonale konvensjon

Detaljer

Ny kvalifikasjonsforskrift hva betyr den for hurtigbåtnæringen? Jack-Arild Andersen, sjefingeniør Utdanning, Sertifisering og Bemanning (USB)

Ny kvalifikasjonsforskrift hva betyr den for hurtigbåtnæringen? Jack-Arild Andersen, sjefingeniør Utdanning, Sertifisering og Bemanning (USB) Ny kvalifikasjonsforskrift hva betyr den for hurtigbåtnæringen? Jack-Arild Andersen, sjefingeniør Utdanning, Sertifisering og Bemanning (USB) Hurtigbåtkonferansen 2013 Ny kvalifikasjonsforskrift Forskrift

Detaljer

MELDING FRA FISKERIDIREKTØREN J. 144. fqr ~r!rt~r_q~_!n~tru~~ut~r-~~y~-2~_f! ~~:_Qg_f~ug tf~rt~~~

MELDING FRA FISKERIDIREKTØREN J. 144. fqr ~r!rt~r_q~_!n~tru~~ut~r-~~y~-2~_f! ~~:_Qg_f~ug tf~rt~~~ Fiskeridirektøren Bergen, den 14.5.1969 AAa/TT MELDING FRA FISKERIDIREKTØREN J. 144 fqr ~r!rt~r_q~_!n~tru~~ut~r-~~y~-2~_f! ~~:_Qg_f~ug tf~rt~~~ (Fastsatt av SjØfartsdirektoratet den 26.mars 1969 i henhold

Detaljer

HØRING FORSKRIFTSENDRINGER SOM FØLGE AV GJENNOMFØRING I NORSK RETT AV ATEN-FORORDNINGEN OG ATEN-KONVENSJONEN (FORSIKRINGSPLIKT, SERTIFIKAT OG GEBYRER)

HØRING FORSKRIFTSENDRINGER SOM FØLGE AV GJENNOMFØRING I NORSK RETT AV ATEN-FORORDNINGEN OG ATEN-KONVENSJONEN (FORSIKRINGSPLIKT, SERTIFIKAT OG GEBYRER) Høringsnotat Lovavdelingen Juli 2013 Snr. 13/5137 HØRING FORSKRIFTSENDRINGER SOM FØLGE AV GJENNOMFØRING I NORSK RETT AV ATEN-FORORDNINGEN OG ATEN-KONVENSJONEN (FORSIKRINGSPLIKT, SERTIFIKAT OG GEBYRER)

Detaljer

Referansetemperaturer for flyplasser i Norge 1981-2010

Referansetemperaturer for flyplasser i Norge 1981-2010 Referansetemperaturer for flyplasser i Norge 1981-2010 Helga Therese Tilley Tajet og Ole Einar Tveito (P.O. Box 43, N-0313 OSLO, NORWAY) SAMMENDRAG Referansetemperatur for 49 flyplasser i Norge er blitt

Detaljer

Avvikssystemet Risk Manager. Erfaringer fra Kristiansund videregående skole og Fagskolen i Kristiansund

Avvikssystemet Risk Manager. Erfaringer fra Kristiansund videregående skole og Fagskolen i Kristiansund Avvikssystemet Risk Manager Erfaringer fra Kristiansund videregående skole og Fagskolen i Kristiansund Vårt skoletilbud Kristiansund videregående skole: Videregående skole med et bredt utdanningstilbud

Detaljer

Vedlegg I Regulering for å hindre forurensning av olje

Vedlegg I Regulering for å hindre forurensning av olje Sist endret: 28-11-2014 Vedlegg I Regulering for å hindre forurensning av olje Dette kapittelet inneholder kriterier for oljeutslipp. Operasjonelle utslipp av olje fra oljetankskip er tillat, kun når alle

Detaljer

Dato: Sign. IMO nr. Kjenningssignal Skipets navn Hjemsted Bruttotonnasje. Skipstype: Materiale: Byggeår: (maks. 5 år / eventuelt 4 år, se ovenfor)

Dato: Sign. IMO nr. Kjenningssignal Skipets navn Hjemsted Bruttotonnasje. Skipstype: Materiale: Byggeår: (maks. 5 år / eventuelt 4 år, se ovenfor) Installasjonsbevis Rapport om førstegangs- og periodisk kontroll av: 1. elektriske anlegg på 50 Volt og derunder 2. mindre 230 Volt installasjoner med strømforsyning fra land Fastsatt av Sjøfartsdirektoratet

Detaljer

Prop. 136 L. ( ) Proposisjon til Stortinget (forslag til lovvedtak) Endringer i skipsarbeidsloven (rederiets garantiplikt)

Prop. 136 L. ( ) Proposisjon til Stortinget (forslag til lovvedtak) Endringer i skipsarbeidsloven (rederiets garantiplikt) Prop. 136 L (2016 2017) Proposisjon til Stortinget (forslag til lovvedtak) Endringer i skipsarbeidsloven (rederiets garantiplikt) Tilråding fra Nærings- og fiskeridepartementet 22. mai 2017, godkjent i

Detaljer

KONTAKT SJØFARTSDIREKTORATET

KONTAKT SJØFARTSDIREKTORATET KONTAKT SJØFARTSDIREKTORATET For mer informasjon om CE-merking, gå inn på vår hjemmeside: www.sjofartsdir.no. Sjøfartsdirektoratet Postboks 8123 Dep 0032 Oslo Tlf: 22 45 45 00 Faks: 22 45 45 01 E-post:

Detaljer

Forskrift om kvalifikasjoner og sertifikater for sjøfolk

Forskrift om kvalifikasjoner og sertifikater for sjøfolk Forskrift om kvalifikasjoner og sertifikater for sjøfolk DATO: FOR-2011-12-22-1523 DEPARTEMENT: NHD (Nærings- og handelsdepartementet) PUBLISERT: I 2012 hefte 2 s 183 IKRAFTTREDELSE: 2012-01-01 ENDRER:

Detaljer

Dato: 17. juni 2014. Saksnr.: 2012/13738-41. Opphever: - Referanse til: -

Dato: 17. juni 2014. Saksnr.: 2012/13738-41. Opphever: - Referanse til: - Mottakere av rundskrivet: (sett kryss) Nr.: RSR 3-2014 Rundskriv - Serie R Rundskriv serie R (regelverk) erstatter tidligere serie F. I den nye serie R publiseres også relevante lovendringer og konvensjonsendringer.

Detaljer

Kapittel 1 Generelle bestemmelser

Kapittel 1 Generelle bestemmelser Forskrift juni 2008 nr.. om melde- og rapporteringsplikt ved sjøulykker og andre hendelser til sjøs Fastsatt av [Nærings- og handelsdepartementet] 2008 med hjemmel i lov 24. juni 1994 nr. 39 om sjøfarten

Detaljer

Nummer : 39/09 (erstatter Rundskriv 22/07)

Nummer : 39/09 (erstatter Rundskriv 22/07) Nummer : 39/09 (erstatter Rundskriv 22/07) Rundskriv Emne : UTBUDSOMRÅDER OG REGLEMENT GJELDENDE FRA 1. JANUAR 2010. Til : Fiskere og kjøpere av pelagisk råstoff til konsum Sted : Bergen Dato : 18.12.2009

Detaljer

ROV-personell PTIL/PSA

ROV-personell PTIL/PSA ROV-personell Aml. 1-2 (2), litra a) 1-2. 1 Hva loven omfatter (1) Loven gjelder for virksomhet som sysselsetter arbeidstaker, 2 med mindre annet er uttrykkelig fastsatt i loven. (2) Unntatt fra loven

Detaljer

Drivstofføkonomiske fremdriftssystem

Drivstofføkonomiske fremdriftssystem 3.12.2014 SEMINARPRESENTASJON Oddbjørn Følsvik Drivstofføkonomiske fremdriftssystem - 2 speed gir - Thorque - CRP-PM Kunnskap Kjernekompetanse System integrasjon Tannhjul design Fjernstyring Tribologi

Detaljer

Høringsinstanser iht liste

Høringsinstanser iht liste Vår dato Vår referanse og arkivkode 26.03.2012 201206009-1/ Deres referanse Vår saksbehandler / Direkte telefon Torben Vik 52 74 53 10 Høringsinstanser iht liste Høring Atkomstmidler for los Forslag til

Detaljer

Vibrasjonsvern. Proaktivt tilstandsbasert vedlikehold for vannkraftverk

Vibrasjonsvern. Proaktivt tilstandsbasert vedlikehold for vannkraftverk Vibrasjonsvern Proaktivt tilstandsbasert vedlikehold for vannkraftverk IKM Instrutek AS IKM Instrutek er en samarbeidspartner med fokus på kvalitet, bredde og kompetanse som leverer produkter og tjenester

Detaljer